Dodaj do ulubionych

Niemcy protestują przeciwko reformom Schrödera

01.11.03, 19:05
No to tak jak w postsocjalistycznych krajach Europy Srodkowo-
Wschodniej. Tylko nas sie cigle poucza o potrzebie reform i
pogardliwe glosy plyna miedzy innymi z Niemiec.
Ale jak widac sami Niemcy takze sa mocno przywiazani do swych
socjalistycznych zdobyczy i nie interesuje ich, ze gospodarka ma
sie zle i potrzeba reform.
Duchy Niemcow Marksa i Engelsa ciagle popularne.
Obserwuj wątek
    • Gość: beastieboy Re: Niemcy protestują przeciwko reformom Schröder IP: *.chello.pl 01.11.03, 20:35
      Co ty czlowieku wypisujesz? Nie masz nawet pojecia, ze tam takie
      decyzje oprotestowuje margines, a u nas wszyscy. Bo tam
      wiekszosc ludzi pracuje, a u nas wiekszosc lezy do gory dupa.
      • galaxy2099 Re: Niemcy protestują przeciwko reformom Schröder 02.11.03, 04:21
        100tys. ludzi protestuje w manifestacji a ty powiadasz, ze to
        margines.
        A ja mysle, ze marginalnie to wystepuje u ciebie mozg.
        Powiedz mi, kiedy to po raz ostatni taka marginalna manifestacja
        w postaci 100tys ludzi wystepowala po raz ostatni w Polsce ?
        Tylko nie pisz , ze u nas tak licznych protestow nie ma bo
        ludzie wola lezec do gory d*upa, jak to nas oswieciles.

Gość portalu: beastieboy napisał(a):

> Co ty czlowieku wypisujesz? Nie masz nawet pojecia, ze tam
        takie
        > decyzje oprotestowuje margines, a u nas wszyscy. Bo tam
        > wiekszosc ludzi pracuje, a u nas wiekszosc lezy do gory dupa.
        • Gość: SuperPole. Per***one szwaby.... IP: *.tmp1-4-8-111-047.tmp1.dsl-verizon.net 02.11.03, 06:21
          www.wprost.pl/ar/?O=51426
          "[..]Według dziennika "Süddeutsche Zeitung", w maju 2003 r.
          żądania odszkodowawcze Niemców poparł Joschka Fischer, minister
          spraw zagranicznych w rządzie Schrödera - dotyczyły one Niemców
          sudeckich. Fischer miał wysłać list do premiera Bawarii Edmunda
          Stoibera, największego rzecznika wysiedleńców, w którym
          popierał "humanitarny gest wobec najbardziej poszkodowanych
          Niemców sudeckich".[..]"
          • Gość: Indian Re: Per***one szwaby.... IP: *.adsl.hansenet.de 02.11.03, 09:11
            Gość portalu: SuperPole. napisał(a):

> www.wprost.pl/ar/?O=51426
            > "[..]Według dziennika "Süddeutsche Zeitung", w maju 2003 r.
            > żądania odszkodowawcze Niemców poparł Joschka Fischer,
            minister
            > spraw zagranicznych w rządzie Schrödera - dotyczyły one
            Niemców
            > sudeckich. Fischer miał wysłać list do premiera Bawarii
            Edmunda
            > Stoibera, największego rzecznika wysiedleńców, w którym
            > popierał "humanitarny gest wobec najbardziej poszkodowanych
            > Niemców sudeckich".[..]"
            Dobry mjuzik to jest to. Ja to najbardziej lubię taki mjuzik
            nowoczesny extra z zaznaczonym rytmem wyraźnie. Jak sobię zadam
            to w mojej karze to słychać to nawet na ulicy bardziej od
            sportowego ryku silnika.
            Taki rytmiczny mjuzik daje mi dużą pewnośc siebie. Z nim
            człowiek nie czuje się sam, jak bez niego. Jak go słucham to nie
            słyszę niczego więcej i to mi odpowiada. A potem jest najlepiej
            jak przestanę słuchać, ponieważ dalej nie słyszę co do mnie
            mówią.
            No bo dla tego mjuziku to się trzeba poświęcać. A dresiarz każdy
            powinien być twardy, co już mówiłem. Czasem też jednak można
            sobie posłuchac jakiejs cool muzyczki dyskotekowej dla
            rozszerzenia horyzontów
    • marcus_crassus Schröder w koncu zrobil cos dobrego... 01.11.03, 20:50
      juz jak widac kto demonstruje wiadomo ze cokolwiek przeciwko oni demonstruja
      musi byc z zasady dobre :)
    • Gość: WIWAT NIECH ŻYJE PIERESTROJKA W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 21:54
      AGENDA 2010 TO NIC INNEGO JAK ROSYJSKA PIERESTROJKA !!!!!!!
    • Gość: Tom Re: Niemcy protestują przeciwko reformom Schröder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 22:11
      No, to Schroeder znowu będzie musiał odgrzac antyamerykańską
      i "pokojową" (jak to mówia: pokojową my ass) retorykę, na
      podobnej zasadzie, jak u nas SLD wyciąga aborcje i malżeństwa
      homoseksualne. Trzeba zebrać trochę punktów u lewaków.
      • Gość: meerkat Teraz kolej na Francje, a potem na Szwecje! :))) IP: *.cvx.algx.net 01.11.03, 22:54
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> No, to Schroeder znowu będzie musiał odgrzac antyamerykańską
        > i "pokojową" (jak to mówia: pokojową my ass) retorykę, na
        > podobnej zasadzie, jak u nas SLD wyciąga aborcje i malżeństwa
        > homoseksualne. Trzeba zebrać trochę punktów u lewaków.

Proponuje zmontowanie koalicji pacyfistycznej
        przeciwko "szykujacym sie" amerykanskim napasciom na milujace
        pokoj: Syrie, Iran i Pn. Koree. Moze pomoze? :)
        • Gość: . A moze zbiorki uliczne na pomnik synow Husseina? IP: *.nott.cable.ntl.com 01.11.03, 23:46
          • Gość: Artex Ha ha ha, to jest doobre. Pozdrawiam kolege. IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.11.03, 00:57
            • Gość: . Nawzajem. Nudzimy sie w weekend? IP: *.server.ntli.net 02.11.03, 03:35
    • Gość: andrzej Re: Niemcy protestują przeciwko reformom Schröder IP: 24.87.209.* 02.11.03, 00:33
      Niestety koncza sie dobra socjalne w calym swiecie zachodnim. Powodem jest wyz
      demograficzny tzw. u nas w Kanadzie i Amer. Pln. "baby boomers" do ktorego
      m.in. ja naleze. Coraz wiecej ludzi starszych ktorym trzeba placic emerytury,
      a coraz mniej ludzi mlodych pracujacych ktorzy placa podatki i utrzymuja
      starzejace sie spoleczenstwo. Niemcy mialy jeden z najlepszych systemow
      socjalnych na swiecie.(o wiele lepszy niz Kanada, np. bezplatne leczenie
      dentystyczne, wyzsze emerytury). Jednym z wyjsc z tego kryzysu jest
      podniesienie podatkow obecnie pracujacym, ale kto to lubi?

Z powazaniem
      Andrzej
      • Gość: bolek Re: Niemcy protestują przeciwko reformom Schröder IP: *.proxy.aol.com 02.11.03, 00:39
        Gość portalu: andrzej napisał(a):

> Niestety koncza sie dobra socjalne w calym swiecie zachodnim.
        Powodem jest wyz
        > demograficzny tzw. u nas w Kanadzie i Amer. Pln. "baby
        boomers" do ktorego
        > m.in. ja naleze. Coraz wiecej ludzi starszych ktorym trzeba
        placic emerytury,
        > a coraz mniej ludzi mlodych pracujacych ktorzy placa podatki i
        utrzymuja
        > starzejace sie spoleczenstwo. Niemcy mialy jeden z najlepszych
        systemow
        > socjalnych na swiecie.(o wiele lepszy niz Kanada, np.
        bezplatne leczenie
        > dentystyczne, wyzsze emerytury). Jednym z wyjsc z tego kryzysu
        jest
        > podniesienie podatkow obecnie pracujacym, ale kto to lubi?
        >
        > Z
        powazaniem
        >
        Andrzej

......taki z ciebie baby boomer jak z koziej pizdy
        saksofon.......socjalka pogorszyla sie przez..."gosci"...A kto
        ich leniow utrzymuje.......czyje podatyki?....sw.Mikolaj?!
        • Gość: . Co do "gosci" to swieta racja. Nawet rzad Blaira IP: *.server.ntli.net 02.11.03, 03:40
          chce im zrobic kuku i - w okresie oczekiwania na azyl - pragnie zapedzic to
          towarzystwo do jakiejs roboty. Juz widze, jak "goscie" beda z Brytanii wieli,
          az im burnusy i burki beda furczaly! Co nam dobry Boze daj, bo i mnie do
          emerytury coraz blizej...
    • Gość: Tomson A Polacy przeciw własym politykom, którzy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 01:34
      próbują w imię amerykańskiej hegemonii rozpierdolić Unię Europejską.

www1.gazeta.pl/kraj/1,34314,1716735.html
      Jesteś przegrana galaxio! Polska inteligencja popiera silną Unię!!!
      • marcus_crassus hehe- tomson dinozaurze-a ta unia ci sie 02.11.03, 01:43
        podoba??:)))

bo jakos do idei socjalizmu to te reformy sie nie zblizaja...:D

nie masz wrazenia ze sam nie wiesz z ktorej strony juz was kopia???:)))

• marcus_crassus i jeszcze raz specjalnie do specjalnego tomsona 02.11.03, 01:46
          specjalnej troski tzn :))))

a wiesz dlaczego nasz rzad m.in tak sie upiera???:))))

otoz z jednego bardzo waznego powodu-referendum w tej kwestii to masakra
          totalna tej "listy":))))))

bylaby frekwencja jakiej nasz kraj dawno nie widzial :)))

Polacy nie lubia jak sie cos im zabiera :)))

i teraz z tej radochy wypije se lyczka "lyskacza" :D
        • Gość: Tomson Re: hehe- tomson dinozaurze-a ta unia ci sie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 01:56
          marcus_crassus napisał:

> podoba??:)))
          >
          > bo jakos do idei socjalizmu to te reformy sie nie zblizaja...:D
          >
          > nie masz wrazenia ze sam nie wiesz z ktorej strony juz was kopia???:)))
          >
          Crassus ale z ciebie kretyn, tyle razy tobie tłumaczyłem co mi sie podoba w
          komuniźmie a, twojego krowiego mózgu nic nie trafia, więc spójrz chociaż jacy
          ludzi się pod tym podpisują:

Mieczysław F. Rakowski, Warszawa

• marcus_crassus pod reformami w UE???:)))))))))) 02.11.03, 02:01
            nie kumam - ale ta UE zdecydowanie nie bedzie miala nic wspolnego z
            socjalizmem :)))

coraz bardziej wylazi ze bedzie to byc moze po prostu kopia systemu US a co
            najzabawniejsze mozna to bedzie nazwaz tylko Stany Zjednoczone Europy..

mam pytanie - czym w takim razie USA bedzie sie roznilo od USE ???:D

nie dostrzegasz ze za soba masz gowno i przed soba masz gowno i z boku tez
            masz gowno i gdziekolwiek sie ruszysz w nie wstapisz ??:)))
            • marcus_crassus szczegolnie zadziwia mnie ze wygladaloby 02.11.03, 02:02
              ze w tym momencie i ja i ty popieramy ta "silna unie" ktora teraz wlasnie robi
              shroeder...:))))

cos tutaj musi byc nie tak tomson - pomysl o tym :))
              • Gość: Tomson Ty popierasz US-hegomonię,a to jest wbrew silnej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 02:05
                UE. Więc coś raczej z tobą jest nie tak.
                • marcus_crassus nie,ja napisalem bardzo wyraznie kiedys i pamietam 02.11.03, 02:11
                  ze to czytales ze jedyna rzecza ktorej zaluje jest to ze w Iraku sa wojska US
                  bo armia europejska jest niegrozna dla zdrowia a jedyna rzecz o ktorej marze
                  to zeby czolgi UE rozjezdzaly Husajna i zajmowaly pola ropy a w tym czasie
                  zeby w NY protestowali durni amerykanscy pacyfisci :)))

cos sie gubisz tomson - albo sie popiera socjalizm i komune albo sie popiera
                  liberalne reformy Shroedera...

za chu.a tego nie pogodzisz :)
                  • Gość: Tomson I w tym się głównie różnimy. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 02:17
                    > ze to czytales ze jedyna rzecza ktorej zaluje jest to ze w Iraku sa wojska US
                    > bo armia europejska jest niegrozna dla zdrowia a jedyna rzecz o ktorej marze
                    > to zeby czolgi UE rozjezdzaly Husajna i zajmowaly pola ropy a w tym czasie
                    > zeby w NY protestowali durni amerykanscy pacyfisci :)))
                    W większości postów pisałeś zupełnie co innego. Byłeś uradowany że USA
                    kontroluja Bliski Wschód i wydawało mi się że kumasz iż jankesi walczą tylko o
                    tamtejsze pola naftowe i cieszyłeś się z tego że to osiągnęli. Cieszyłeś się
                    też z niepowodzeń krajów unijnych.

> cos sie gubisz tomson - albo sie popiera socjalizm i komune albo sie popiera
                    > liberalne reformy Shroedera...
                    Ty widzisz świat jedynie w dwóch barwach,a ja w wielu. Setki razy powtarzałem
                    tobie tobie co podobało mi się w komunie i dlaczego dobrze o niej piszę,nie
                    chce mi sie tego pisać bo znowu to do ciebie nie dotrze.
                    • marcus_crassus bylem uradowany ze ktos w ogole kontroluje 02.11.03, 02:25
                      Bliski wschod...

cieszylem sie ze udalo sie tym ktorzy tam interweniowali - a z niepowodzen
                      paru krajow UE tylko dlatego ze byla przeciwko...

przeciez bylem happy ze hiszpania,anglia i inne kraje UE sa za USA:))))a
                      jeszcze bardziej bym byl happy gdyby tam byly wojska niemiecko - polsko -
                      franusko - GB -> bo wtedy do UE trafialyby dochody z ropy...

******************************************************************************

nie kumam - popierasz kapitalizm??to sa te rozne kolory???:))))

bo albo go popierasz albo nie ->przeciez nowe niemcy wlasnie zniszczyly
                      socjalistyczne NRD...

tomson - pogubiles sie doszczetnie...

chociaz przegraj z honorem - wiem ze nic co lubisz nie ma szansy na zwyciestwo
                      wiec chociaz pozostan chlopcem do bicia :)))

nie zaczynaj lubic kapitalizmu :))
                      • Gość: Tomson Nie jestem fanatykiem przesiąkniętym ideologią IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 12:50
                        tak jak ty. Dla mnie komunizm czy socjalizm to były tylko narzędzia by Polska
                        była maksymalnie silna, a jej wszyscy obywatele żyli godnie i bezpiecznie. Dziś
                        takim narzędziem jest Unia Europejska. Tam jest procentowo najmniej nędzy na
                        świecie,najmniej przestępczości,ludzie żyją godnie i bezpiecznie,biednym krajom
                        poga się tam gonić najbogatsze, a nie robi z nich własne kolonie jak w NAFTA.
                        Żyjąc w silnej, scentralizowanej Euro-federacji będę Polakiem, mieszkańcem
                        jednej z najważniejszych części składowych europejskiego supermocarstwa.

W Unii zawsze będzie socjal,nie będzie bezmózgiej liberalizacji jaką promują
                        USA, edukacja, służba zdrowie i strategiczne działy gospodarki będą we władaniu
                        państwa. Będzie sprzeciw dla amerykańskiego bandyckiego interwencjonalizmu na
                        świecie i silna UE raz na zawsze unicestwi marzenia o amerykańskiej światowe
                        rzeszy zwanej propagandowo pax americana.
                        Po za tym gdy Unia będzie już silna i zjednoczona będzie mogła bezkarnie
                        zasunąć kopniaka amerykańskiemu bliskowschodniemu kundelkowi (Izrael). :o)

Dlatego przegrany jesteś ty, bo umiera twoja wizja świata, którą cały czas
                        przedstawiasz tu na forum, a teraz próbujesz przypiąć się do zwycięstwa w
                        Europie idei silnej i niezależnej Unii Europejskiej.

> tomson - pogubiles sie doszczetnie...
                        >
                        > chociaz przegraj z honorem - wiem ze nic co lubisz nie ma szansy na zwyciestwo
                        > wiec chociaz pozostan chlopcem do bicia :)))
                        Tu mnie właśnie maksymalnie rozbawiłeś, przypisując mi swoją sytuację, jako
                        przeganego ludka który nagle zmienia front :oD
                        • Gość: polishcanadian Tomson, co mnie zdumiewa... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 14:24
                          ...w Twoich prezentowanych tu pogladach, to to, ze one sa
                          dokladnie negatywem moich doswiadczen. To wlasnie w PRL-u moje
                          zycie mialo niewiele wspolnego z godnoscia, kiedy musialem stac
                          2 godziny w kolejce po kawalek podlej kielbasy, zeby wreszcie
                          byc "obsluzonym" przez opryskliwa, robiaca laske, zazwyczaj
                          gruba i w brudnym fartuchu ekspedientke. I te sprawy w owym
                          kraju z czasem stawaly sie coraz gorsze, a nie coraz lepsze
                          wbrew temu, co pisala Trybuna Ludu. A faktycznie dzieki
                          ukladowi NAFTA (blogoslawie tu Busha starszego i premiera
                          Mulroney'ego), ktory wasc tu opluwasz z taka pogarda, mam
                          znakomicie platna prace w USA, jezdze po swiecie, mam przyzwoite
                          auto (na jakie byc moze w PRL-u bylo stac Cyrankiewicza, ale nie
                          mnie), mieszkanie i jem na co mam ochote. Zalezy jak sie
                          zdefiniuje "godnosc".
                          • Gość: Tomson Jesteś poprostu samolub. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 15:00
                            > ...w Twoich prezentowanych tu pogladach, to to, ze one sa
                            > dokladnie negatywem moich doswiadczen. To wlasnie w PRL-u moje
                            > zycie mialo niewiele wspolnego z godnoscia, kiedy musialem stac
                            > 2 godziny w kolejce po kawalek podlej kielbasy, zeby wreszcie
                            > byc "obsluzonym" przez opryskliwa, robiaca laske, zazwyczaj
                            > gruba i w brudnym fartuchu ekspedientke.
                            To zawdzięczamy solidarności i sytuacji do jakiej doprowadziły ich strajki. Za
                            komuny w Polsce ludzie nie żyli w nędzy i mieli pracę, a nasz poziom życia był
                            znacznie bliżej zachodniego niż dzisiaj. Oczywiście jest wąska grupa
                            społeczeństwa która żyje dziś prawie jak na zachodzie (sam się do niej
                            zaliczam), ale dużo więcej ludzi żyje w biedzie i nędzy.

> I te sprawy w owym
                            > kraju z czasem stawaly sie coraz gorsze, a nie coraz lepsze
                            > wbrew temu, co pisala Trybuna Ludu.
                            To oczywiste że było coraz lepiej, poza okresem 1980-82 kiedy Solidarności
                            sparaliżowała nasz przemysł strajkami.

> A faktycznie dzieki
                            > ukladowi NAFTA (blogoslawie tu Busha starszego i premiera
                            > Mulroney'ego), ktory wasc tu opluwasz z taka pogarda, mam
                            > znakomicie platna prace w USA, jezdze po swiecie, mam przyzwoite
                            > auto (na jakie byc moze w PRL-u bylo stac Cyrankiewicza, ale nie
                            > mnie), mieszkanie i jem na co mam ochote. Zalezy jak sie
                            > zdefiniuje "godnosc".
                            No i super, ale na twoje auto pracuje przedewszystkim tania (wręcz niewolnicza)
                            siła robocza w Meksyku, która własną ciężką i nieopłacalną haruwą przyczynia
                            się by Amerykańskie koncerny mogły tanio sprzedawać towary, a ludzie pracujący
                            w tych koncernach za biurkiem w USA mogli sobie czerpać kożyści z nędzy i
                            haruwy innych. Mi bardziej odpowiada rozwój jaki miały Hiszpania czy Irlandia w
                            EWG i UE, gdzie gospodarkę opierali o własne firmy i swoją pracą wytwarzali PKB
                            dla swoich państw a nie dla obcych, bo nie chcę by Polska była kolonią UE, jak
                            Meksyk jest dla USA.
            • Gość: Tomson Czy ty aby napewno rozumiesz tekst który czytasz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 02:12
              Często gdy sto razy zarzucasz mi jedną rzecz którą ja już sto razy wyjaśniłem
              mam wrażenie że cechuje ciebie wtórny analfabetyzm,teraz tylko utwierdzasz mnie
              w tym przekonaniu:

)Chcemy Europy silnej politycznie, sprawnie zarządzanej, zdecydowanie dążącej
              )do jedności - bo tylko tak możemy przeciwstawić się niebezpieczeństwom
              )jednostronnej globalizacji ekonomicznej.
              przeciwstawić się niebezpieczeństwom jednostronnej globalizacji ekonomicznej!!!
              :oD
              Czyli przeiwatawić się globalizacji forowanej przez USA i budowanie świata w
              obarciu o socjalne ideały, które od lat cechują UE. Tylko kwestią czasu jest
              pojęcie przez UE, że aby zabezpieczyć socjal dla każdego najlepiej dać każdemu
              pracę, a to oznacza ochronę własnego rodzimego przemysłu czyli niechybne
              starcie z USA. :o)
              • marcus_crassus przeciez wlasnie Shroeder robi cos odwrotnego 02.11.03, 02:15
                niz piszesz w ostatnim zdaniu a on jest tym bardziej lewym - wiec nawet nie
                mysl co zrobi ta prawica :))))

nie kumasz ze wlasnie popierasz kapitalizm???:))))i to nawet w jego liberalnym
                wydaniu??:)))

gubisz sie dlatego ze wszystko co lubisz - czyli lewaki po prostu leza i
                kwicza i sie chcesz podlaczyc do czegos co odnosi sukcesy ale wlasnie
                podlaczasz sie do kapitalistow :)))

nie jest ci glupio????

przeciez wlasnie brodzisz ryjem jak swinia w chlewie i udajesz ze ci
                smakuje :)))

• Gość: meerkat Tomson, tepy studencie Marksa i Langego! IP: *.cvx.algx.net 02.11.03, 18:54
                Tomson , osle!

Kazdemu pracy dac nie mozna; ozna jedynie dac kazdemu POSADE!
                Tak dokladnie bylo w sowieckim Gulagu i dlatego skonczylo sie tak jak sie
                skonczylo.

Gospodarka ktora proponujesz bylaby oparta na ekonomicznej FIKCJI!
                Na szczescie w konkurencji(?) miedzy Karolem Marksem i Miltonem Friedmanem,
                zwyciezyl-bez wysilku!- ten ostatni.

A to co piszesz po raz kolejny o silnej zwartej i gotowej UE to CHCIEJSTWO!!!!
                Takiej Europy nie ma i nie bedzie, chocbys sie zesr...!

Naomiast JEST prawdopodobne, ze za 30/40 lat bedziemy mieli na Polkuli
                Zachodniej tylko jedno panstwo : Stane Zjednoczone AmeryK (w skrocie USA!).
                Nie wiem czy jego stolica bedzie nadal w Waszyngtonie- byc moze zeby nikogo
                nie draznic przeniesiemy ja do Panama City zeby bylo dokladnie posrodku-ale
                jednostka taka powstanie, jesli nie de iure, to de facto, jak zauwazyl tu
                trafnie <polish canadian>.

P.S. A amerykanskie koncerny samochodowe wytwarzaja cala mase aut w Kanadzie-
                bo taniej- i jakos nikt, a zwlaszcza sami Kanadyjczycy nie narzekaja ze robi
                sie z nich kolonie i wykorzystuje. Przeciwnie, sa zadowoleni, ze przybywa
                niezle platnych miejsc pracy.

A skoro mowa o Europejczykach, to dlaczego, VW, Deimler, BMW, Braun, Krupps,
                BASF,Siemens, Nokia, Ericsson, Electrolux, a nawet francuski Thomson, lokuja
                coraz wiecej produkcji w MEKSYKU? Bo sa parszywi kolonisci?

NB Praktycznie kazdy wielki japonski koncern samochodowy produkuje samochody
                dla Polkuli Zachodniej w USA! Szereg olbrzymich fabryk ma tu Honda, Toyota,
                Nissan, Isuzu, do ktorych dolacza sie teraz poludniowokoreanski Huyndai.
                Ale jakos zaden znany mi Amerykanin nie narzeka ze stajemy sie kolonia
                Japonii. Przeciwnie wytlumia to protekcjonistyczne tendencje, bo wskutek tego
                trendu stanowisk pracy tylko w Ameryce przybywa.

I jeszcze jedno... Dlaczego najwieksza wytwornia Toyot na Europe ulokowana
                zostala w TURCJI? Przeciez gdyby zbudowano ja we Francji albo Niemczech, a
                nawet Grecji, producent nie musialby placic wysokich cel nakladanych przez
                protekcjonistyczna UE. A jednak.... :)))

• Gość: Tomson Przez takich jak ty świat ogarnia nędza, powstają IP: *.ds.pg.gda.pl 02.11.03, 20:12
                  "zagłebia nędzy", gdzie rodzi się bendycki element przestępczy terroryzujący
                  potem normalnych ludzi. UE próbuje z tym walczyć dając bezrobotnym ogromny
                  socjal, ale to było zabójcze dla gospodarki, więc jest tylko kwestią czasu gdy
                  zamiast socjalu da się prawie każdemu pracę.

Gość portalu: meerkat napisał(a):

> Tomson , osle!
                  Typowe proamerykańskie prostactwo, ale plus dla ciebie że przynajmniej to jakoś
                  uzasadniej, coprawda miernie ale zawsze.

> Kazdemu pracy dac nie mozna; ozna jedynie dac kazdemu POSADE!
                  > Tak dokladnie bylo w sowieckim Gulagu i dlatego skonczylo sie tak jak sie
                  > skonczylo.
                  >
                  > Gospodarka ktora proponujesz bylaby oparta na ekonomicznej FIKCJI!
                  > Na szczescie w konkurencji(?) miedzy Karolem Marksem i Miltonem Friedmanem,
                  > zwyciezyl-bez wysilku!- ten ostatni.
                  Zwyciężył interes Stanów Zjednoczonych które wypaczają kapitalizm, a każdy
                  ustrój szkodzący ich gospodarczej dominacji zwalczają. To nie była porażka
                  komunizmu z kapitalizmem, lecz ZSRR z USA. Jednak UE to nie ZSRR, które miało
                  spuściznę feudalnej Rosji, a potem było doszczętnie zniszczone IIWŚ. UE ma
                  gospodarkę jak USA,ludziom dzięki socjalowi żyje tam się lepiej niż w Stanach
                  (5% nędzy do 15%), więc do walki propagandowej nie będą musieli używać twardych
                  i radykalnych rozwiązań jak ZSRR. Dzięki silnej gospodarce nie będą musieli jej
                  chronić izolacją od światowego rynku jak robiło to ZSRR. Są więc w o niebo
                  lepszej sytuacji! :o)

> A to co piszesz po raz kolejny o silnej zwartej i gotowej UE to CHCIEJSTWO!!!!
                  > Takiej Europy nie ma i nie bedzie, chocbys sie zesr...!
                  HAHAHAHAAHHAHAHAAHAHAH!!! Cieszy mnie twoja złość jankeski pachołku! :o)
                  Gdy wy jankeskie polaczki tak się miotacie oznacza to że silna UE jest tylko
                  kwestią czasu!

> Naomiast JEST prawdopodobne, ze za 30/40 lat bedziemy mieli na Polkuli
                  > Zachodniej tylko jedno panstwo : Stane Zjednoczone AmeryK (w skrocie USA!).
                  > Nie wiem czy jego stolica bedzie nadal w Waszyngtonie- byc moze zeby nikogo
                  > nie draznic przeniesiemy ja do Panama City zeby bylo dokladnie posrodku-ale
                  > jednostka taka powstanie, jesli nie de iure, to de facto, jak zauwazyl tu
                  > trafnie <polish canadian>.
                  Miotaj się dalej polaczku! :oD
                  Waszych jankeskich panów lubi coraz mniej ludzi na świecie. Nawet ich pudelek
                  Blair powoli wybiera silną i niezależną UE, a jak wskazuje ostatni list
                  polskiej inteligencji, nawet nasze prawdziwe elity (w odróżnieniu od pseudoelit
                  z sejmu) popierają silną anty-amerykańską UE, dzięki czemu być może nie
                  będziemy w UE gnojonym i kopanym osłem trojańskim Ameryki.

> P.S. A amerykanskie koncerny samochodowe wytwarzaja cala mase aut w Kanadzie-
                  > bo taniej- i jakos nikt, a zwlaszcza sami Kanadyjczycy nie narzekaja ze robi
                  > sie z nich kolonie i wykorzystuje. Przeciwnie, sa zadowoleni, ze przybywa
                  > niezle platnych miejsc pracy.
                  Nie wiem jak to wygląda w Kanadzie,ale w Meksyku są to zwykłe montownie z
                  których produkcji Państwo Meksykańskie nie ma ŻADNYCH korzyści.

> A skoro mowa o Europejczykach, to dlaczego, VW, Deimler, BMW, Braun, Krupps,
                  > BASF,Siemens, Nokia, Ericsson, Electrolux, a nawet francuski Thomson, lokuja
                  > coraz wiecej produkcji w MEKSYKU? Bo sa parszywi kolonisci?
                  To jeszcze ostatki proamerykańskiej wizji gospodarki,jednak zmieni się to gdy
                  UE pujdą własną, a nie amerykańską drogą.

> NB Praktycznie kazdy wielki japonski koncern samochodowy produkuje samochody
                  > dla Polkuli Zachodniej w USA!
                  Uwierz mi że te fabryki to zupełnie inna bajka niż montownie w Meksyku.

> Szereg olbrzymich fabryk ma tu Honda, Toyota,
                  > Nissan, Isuzu, do ktorych dolacza sie teraz poludniowokoreanski Huyndai.
                  > Ale jakos zaden znany mi Amerykanin nie narzeka ze stajemy sie kolonia
                  > Japonii. Przeciwnie wytlumia to protekcjonistyczne tendencje, bo wskutek tego
                  > trendu stanowisk pracy tylko w Ameryce przybywa.
                  >
                  > I jeszcze jedno... Dlaczego najwieksza wytwornia Toyot na Europe ulokowana
                  > zostala w TURCJI? Przeciez gdyby zbudowano ja we Francji albo Niemczech, a
                  > nawet Grecji, producent nie musialby placic wysokich cel nakladanych przez
                  > protekcjonistyczna UE. A jednak.... :)))
                  Bo Francja i Niemcy mają własne samochody, Niemcy nawet zdecydowanie lepsze,
                  więc poco im obce?
                  • Gość: meerkat UE protekcjonizm tylko zgubi! IP: *.cvx.algx.net 02.11.03, 20:27
                    I sam sobie zaprzeczyles. UE jest PROTEKCJONISTYCZNA i chroni wlasnych
                    producentow przed naplywem wyrobow, ktore sa tansze i lepsze. Nie przypadkiem
                    najlepsza opinia wsrod Polakow(jesli chodzi o jakosc) cieszy sie Toyota,
                    Honda i Ford, a nie Citroen, Renault, VW czy Fiat. I to mimo faktu, ze
                    wskutek cel NARZUCONYCH przez UE wozy te sa co najmniej o 30% drozsze niz by
                    mogly na wolnym rynku (np. w USA). Kto na tym traci? Jedynie MIESZKANCY krajow
                    UE (i juz niestety Polski)>protekcjonizm jest nie tylko bledem;
                    jest objawem STRACHU!!!

Francja, Niemcy itd. wiedza, ze sa niekonkurencyjni, i dlatego na rynku
                    europejskim nie ma prawie aut amerykanskich, amerykanskich telewizorow
                    plazmowych i LCD, itd. Szkoda nawet dyskutowac na ten temat!
      • Gość: WIWAT Słupska inteligencja popiera unie - WIWAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 02:03
        Słupsk to jest to miasto od zadym i ruchawek
      • Gość: Tomson ze Słupska Viva Unia ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 02:08
      • Gość: polishcanadian Re: A Polacy przeciw własym politykom, którzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 08:56
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> próbują w imię amerykańskiej hegemonii rozpierdolić Unię
        Europejską.
        >
        > www1.gazeta.pl/kraj/1,34314,1716735.html
        > Jesteś przegrana galaxio! Polska inteligencja popiera silną
        Unię!!!

Tomson, dzien dobry z Niemiec (tymczasowo), nie szalej: nie
        rzucaj miesem i nie nazywaj ludzi kretynami.

pozdrowionka
        • Gość: Tomson Re: A Polacy przeciw własym politykom, którzy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 12:38
          Gość portalu: polishcanadian napisał(a):

> Tomson, dzien dobry z Niemiec (tymczasowo), nie szalej: nie
          > rzucaj miesem i nie nazywaj ludzi kretynami.
          >
          > pozdrowionka
          Ja jestem dla rozmówców taki jacy oni są dla mnie i nigdy niesprowokowany nie
          obrażam nikogo. Jednak to galaxy na moje konkretne argumenty zaczął odpowiadać
          obraźliwymi zwrotami...

• Gość: Lysy Do roboty Szwaby !!! IP: *.hartford-04rh15rt.ct.dial-access.att.net 02.11.03, 04:58
      Niestety socjalizm jak sie nie sprawdzil tak sie nie sprawdza !
      Prowadzi do nierobstwa, cwaniactwa, apatii i demoralizacji !
      Pyerdolic socjalizm ! Arbeit Macht Frei !
      • Gość: meerkat Szwaby od Arbeitu maja Gastarbeiterow!!! :))) IP: *.cvx.algx.net 02.11.03, 19:00
        Widzisz Lysy, problem w tym, ze kto jak kto ale Niemcy widza najlepiej (z
        historii) ze slogan <Arbeit macht Frei> to klamstwo.

Od arbajtu dawno sie odzywyczaili. Do ciezkiej i brudnej roboty maja Turkow i
        innych Gastarbeiterow. A sami sie opier...ja i domagaja JESZCZE krotszego
        czasu pracy i JESZCZE wyzszych emerytur i zasilkow socjalnych.
        Francusi i Szwedzi probuja ich w tym trendzie przescignac-masowe demonstracje
        we Francji juz sa; czekaj teraz na Szwecje! :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka