Gość: khalid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:12 jakie wg was warunki wwiny zaistniec by porozumienie bylo mozliwe? dopuszczacie wycofanie z osadnictwa? Mozemy rozmawiac bez bluzgania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus a jestes naprawde palestynczykiem /arabem/ 01.11.03, 19:16 i muzulmaninem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 01.11.03, 19:17 na sasiednim watku napisales:"dla kogo terrosysta(Arafat) a dla kogo bohater to odrebny temat zwolenniku zbrodni na dzieciach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:19 wiem co napisalem, to forumpelne jest emocji wiec nie jestem od nich wolny tez ja a tu mam takie pytanie. czy mozna na chwile te emocje wyciszyc i sprobowac rozmowy? do cm - muzulmanin Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ale nie jestes Arabem???-nie pochodzisz z 01.11.03, 19:21 rejonow Bliskiego Wschodu/ew palestyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: ale nie jestes Arabem???-nie pochodzisz z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:23 jestem Palestynczykiem a ty kim jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.11.03, 23:49 ok, zanim zaczne z toba normalnie rozmawiac, mam jeszcze jedno pytanie: muzulmanin i arab palestynski: ok. czy jestes zwolennikiem i popierasz terror? prosze, odpowiedz uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 12:28 odpowiadam sczezre - nie popieram mordowania niewinnych ludzi. to ogolnie opinia ale doloz do tego rozpacz po stracie bliskich. gdy ktos zabija ci brata masz pierwszy odruch wziac karabin i pomscic jego smierc. trudne jest to bys ie od tego powstrzymac choc chyba konieczne bysmy nie pozostawili po sobie pustej ziemi bez palestynczykow i bez zydow. ale przyznaj tez ze strzelanie do dzieci zza czolgow jak i naloty na cale budynek by zabic jedna osobe zabijajac przy tym inne przypadkowe tez jest terroryzmem. i wszystkie te zachowania niosa bol i tragedie. jesli maja sie skonczyc to wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 13:33 nu, ja cie prosilam o odpowiedz na jedno pytanie, na ktore mozna odpowiedziec tak lub nie. nmie chce zaczynac tu "handlowania" kot zaczal, gdzie jest zemsta a gdzie odwet, ile dzieci wy zabiliscie a ile my, bo jak wiesz, lista z obu stron dluga i taka dyskusja w tym momencie doprowadzi do znanych nam juz rezultatow. proste tak lub nie na proste pytanie: jestes zwolennikiem terroru czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 13:38 odpowiedzi udzielilem wyzej. twe pytanie to rozumiem prowokacja - nie da sie odpowiedziec jednym slowem. czy ty jestes za powstaniem Palestyny? odpowiesz tak lub nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 14:05 oczywiscie, ze odpowiem, jestem absolutnie za powstaniem niezaleznego kraju palestyna. czekam na taka sama jasna odpowiedz od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:48 jestem przeciwko mordowaniu niewinnych ludzi dano33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 15:07 nu, to bardzo ladnie, przynajmniej w tej chwili zgadzamy sie w jednym, jestesmy oboje przeciw mordowaniu niewinnych ludzi. a teraz ciagle jeszcze czekam na jasna odpowiedz: czy jestes zwolennikiem i popierasz terror? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:18 odpowiedzialem i uzanje temat ten za zamkniety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www jest wielu rozsadnych Zydow http://www.whatreallyh IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:42 www.whatreallyhappened.com/jews_against_zionism.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobolo Lista organizacji Zydowskich IP: 212.127.78.* 08.11.03, 23:46 viva.palestyna.pl/sprawiedliwi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do DANY PODAJ PRECYZYJNA DEFINICJE TERORYZMU !?!? IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:43 Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wystarczy - pytalem sie dlatego ze 01.11.03, 19:27 jesli jestes Palestynczykiem nie powinno sie bluzgac pod Twoim adresem ani pisac cynicznych postow. ja jestem "tylko" Polakiem - "tylko" dlatego ze nie jestem "bezposrednim" uczestnikiem sporu was i Zydow ale z checia napisze Tobie na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos tam Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: *.lv.lv.cox.net 03.11.03, 18:44 mozna by to bylo zrobic, ale jak masz doczynienia z takimi ponadludzmi jak ten z daleka to to sie poprostu nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid chyba to bezcelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:27 nie ma szans, jak jest proba rozmowy milczycie, doskonale lubicie rzucanie obelg i oszczerstw ale zadnych powaznych wypowiedzi. szkoda. jesli taki ma byc dialog palestynsko-zydowski to nie chce go. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus proponuje poczekac kilka/kilkanscie 01.11.03, 19:28 godzin - a nie tak od razu :))..nie wszycy akurat teraz sa w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: proponuje poczekac kilka/kilkanscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:29 rozumiem. twoj post daje jednak chyba szanse na rozmowe na poziomie ludzi inteligentnych. zajrze tu jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a jakie sa warunki pokoju??? 01.11.03, 19:40 dla samych Palestynczykow??? konkretne - punkt po punkcie.potem sie mozna zastanowic nad ich sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Oficjalne stanowisko IZRAELA powinno Ci byc znane 01.11.03, 22:20 Jezeli jestes Palestynczykiem. Znasz je - czy nie? Prosze o jasna odpowiedz. Izrael opuszcza wiekszosc West Bank (70-90 %) Likwiduje tez wiele z osiedli zydowskich na West Bank. Wycofuje stamtad cale wojsko. Pozostawia sobie tylko kilka duzych baz wojskowych nad samym Jordanemm dla zapewnienia bezpieczenstwa Panstwa. Konczycie z zamachami. Na swoim terenie rzadzicie sie sami i Tworzycie wlasne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
who.cares BYC czy NIE BYC - To jest jedyne pytanie! 01.11.03, 21:01 Dla mnie siedząc sobie w bezpieczeństwie mojego domu, tysiące kilometrów od Bliskiego Wschodu, znając i rozumiejąc ten problem tylko i wyłącznie z materiałów dostępnych w dziennikach, gazetach i na internecie, sytuacja jest prawie beznadziejna i ma tylko jedno możliwe choć nie obiecujące wiele rozwiązanie. Droga do pokoju musie się zacząć od zrównania dwóch stron tego konfliktu jako równe siebie narody. Pokój drogom pokojową nie jest możliwy jeśli jedna strona zabrania drugiej stronie istnieć. Bez uznania Palestyńczyków jako niezależny naród, jakiekolwiek bredzenie o negocjacjach i rozmowach jest zwykłym absurdem ponieważ nikt, żadna grupa ludzi nie zgodzi się na „niebycia”. Jakim prawem zresztą ktoś na świecie zabrania komuś utworzenie własnego narodu? Naród ten musi mięć tez swoja ziemie. Ziemie na której życie jest możliwe a nie ochłapy pustyni jeszcze nie zagarnięte przez Izrael. Osiedla w West Bank praktycznie odizolowały wszystkie Arabskie wioski i miasteczka uniemożliwiając Palestyńczyka jakąkolwiek ekonomiczna, kulturalna czy polityczna współprace. Izrael zagarnął każdy płodny skrawek ziemi zostawiając Palestyńczykom pustynie. Izrael zagarnął tak bardzo drogocenna w tym regionie wódę udostępniając Palestyńczykom dostęp do tylko 20% tego bezcennego źródła życia. Bez wycofania się Żydów z ziemi okupowanej i bez utworzenia Palestyny nigdy nie dojdzie do pokoju droga pokojowa, czyli nigdy do tego nie dojdzie. Religijny fanatyzm nakazuje Izraelowi zagarnąć ta ziemie i dlatego nigdy, przenigdy pokoju tam nie będzie. Palestyńczycy tez nie są bez winy i można by tu napisać książkę co oni a co Izraelczycy muszą zrobić żeby dojść do jakiegoś porozumienia ale moimi zdaniem bez utworzenia Palestyny i bez wycofania się Żydów do Izrael byłaby to kompletna strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Zgadzam sie ! 01.11.03, 21:53 Kazdy ma prawo do istnienia, nie tylko nowiutki kraj ktory nazywa sie Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: BYC czy NIE BYC - To jest jedyne pytanie! IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.11.03, 23:46 nu, who.cares. napisz taki sam post, tzn. dlugosc pierwszej czesci skierowana do arabow, tzn, to co masz im do powiedzenia, i potem dodaj te ostatnie 5 linijek do israela. wtedy bedziemy na rownych prawach. Odpowiedz Link Zgłoś
who.cares BYC czy NIE BYC - To jest nadal jedyne pytanie! 02.11.03, 00:06 Najwyraźniej Dano nie zrozumiałaś mojego postu co może być spowodowane niejasnością mojego niezręcznego pióra. Napisałem ze to jest jedna, a w zasadzie dwie podstawowe rzeczy bez których cala reszta problemów czekających na rozwiązanie po prostu nie jest możliwa. Domaganie się pokoju od człowieka któremu odmawiasz istnienie jest po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: BYC czy NIE BYC - To jest nadal jedyne pytani IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 13:35 nu, who.cares. bede ci wdzieczna, jesli pokazesz mi, gdzie odmawiam istnienia arabom palestynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yafa Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 01.11.03, 22:11 poniewac mimo nas arabowie i zydzie istniemy na tej samej ziemy, nie wiedze mozliwosc porozumieniu bez wycofania wojsk izraelski z calego zachodnego brzeu jordanu i strefy gazy, wymotowania wszystki osiedle zydowski z tych terenow, powrot ochodzcy palestynski do swych miast i wiosek po niemozliwy aby zydzie z calego swiata maja prawa powrotu do palestynie apalestynczyce nie maja. uwazam ze jezli szaron tak dalej pojdzie w kierunku budowie raszytowskiego muru otaczajac miast i wiosek i obozy palestynski zamieniaja je w getach ,kantonach i pastonach ,wtedy my palestynczyce nie mozemy w zaden sposob zgadzac sie na otworzeniu wymarzonego dla nas tego potwora anie panstwa przez mesjaza 21 wieku Busza, i bedziemy domagac panstwo 2 narodosciowe na przekladzie polodniowej afriki, aja wogoli jestem z tych ktorze uwazaja ze ten kraj nie moze obecne miec rozwiazanie jadenie panstwo 2 narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 01.11.03, 22:41 Gość portalu: yafa napisał(a): > poniewac mimo nas arabowie i zydzie istniemy na tej samej ziemy, nie wiedze > mozliwosc porozumieniu bez wycofania wojsk izraelski z calego zachodnego brzeu > jordanu i strefy gazy, wymotowania wszystki osiedle zydowski z tych terenow, > powrot ochodzcy palestynski do swych miast i wiosek po niemozliwy aby zydzie z > calego swiata maja prawa powrotu do palestynie apalestynczyce nie maja. uwazam > ze jezli szaron tak dalej pojdzie w kierunku budowie raszytowskiego muru > otaczajac miast i wiosek i obozy palestynski zamieniaja je w getach ,kantonach > i pastonach ,wtedy my palestynczyce nie mozemy w zaden sposob zgadzac sie na > otworzeniu wymarzonego dla nas tego potwora anie panstwa przez mesjaza 21 wieku > > Busza, i bedziemy domagac panstwo 2 narodosciowe na przekladzie polodniowej > afriki, aja wogoli jestem z tych ktorze uwazaja ze ten kraj nie moze obecne > miec rozwiazanie jadenie panstwo 2 narodowe. jak tak dalej pojdzie to faktycznie powstanie dwunarodowe panstwo na zachodnim brzegu jordanu.Jak z wami mozna mowic jak wy sami nie mozecie sie miedzy soba dogadac.Wszystkie wasze odlamy chca mowic z waszym premierem,tylko szejk jasin nie chce mowic o pokoju.Jak to sobie wyobrazasz ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yafa Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 01.11.03, 22:59 do sokolka;owszem jestesmy rozny akto powiedzial ze mamy byc tace sami ,a czy to nie jest demokracja o ktorej domagacie, nie chce cie poprawic ale zdaje mi sie ze szech jasin powiedzial ze on jest chetne do rozmowe z premierem ale podstawa do zatrzemania jego ogropowania zalezy od przestaniu wojsk izraelski i osadnicy zydoski od atakow na palestynczykow, od przestaniu budowy osiedli zydowski i muru rozdzialu raszystowski tak po arabsku powiedzial na Aljazira,cheba ze tlumaczenie dotarla do czebie pdkrynsona.prosie pana naprawde niegdy nie bedzie spokuj jezli ten wspaniale narod palestynski nia bedzie mial prawa do zycia tak jak wszysce , ten wielki narod niepoda sie niegdy. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 01.11.03, 23:13 Gość portalu: yafa napisał(a): > do sokolka;owszem jestesmy rozny akto powiedzial ze mamy byc tace sami ,a czy > to nie jest demokracja o ktorej domagacie, nie chce cie poprawic ale zdaje mi > sie ze szech jasin powiedzial ze on jest chetne do rozmowe z premierem ale > podstawa do zatrzemania jego ogropowania zalezy od przestaniu wojsk izraelski i > > osadnicy zydoski od atakow na palestynczykow, od przestaniu budowy osiedli > zydowski i muru rozdzialu raszystowski tak po arabsku powiedzial na > Aljazira,cheba ze tlumaczenie dotarla do czebie pdkrynsona.prosie pana naprawde > > niegdy nie bedzie spokuj jezli ten wspaniale narod palestynski nia bedzie mial > prawa do zycia tak jak wszysce , ten wielki narod niepoda sie niegdy. Yafa bylem na zach brzegu i zgadzam sie z toba ze macie prawo byc niepodleglym panstwem. Jestescie najinteligientniejsi z wszystkich arabow i napewno sam zdajesz sobie sprawe jak wiele blenow popelniliscie;jak wami wasi pseudoprzyjaciele manipulowali. Ja osobiscie zycze wam pokoju z izraelem i mysle ze sie w koncu jakos dogadacie.To kwestia czasu. Mur tez kiedys zostanie rozebrany,ale to wymaga czasu. Szkoda tylko tych ludzi ktorzy w miedzyczasie zgina, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus olewajac innych - bo jestem ciekawy naprawde 01.11.03, 22:35 opinii palestynczyka - >warunki pokoju - bez wzgledu na oficjalne warunki i izraela i rzadu palestyny.< ******************************************************************************* do innych myslacych normalnie (czyli nie do antyizraelskiego etc) - wiem ze poglady jakie juz tutaj sie pojawily sa czystym kretynizmem i oczywiscie wyszly od znanych oszolomow ale nie rozwalajcie smianiem sie ;))) i bluzgami tego watku - ciekawe co powie ktos kogo ta sprawa dotyka bezsposrednio - lewactwa i antysemitow po prostu nie liczmy... ******************************************************************************* opinia khalida w odroznieniu od opinii antyizraelskiego i czegokolwiek z gatunku szczurow ;))))co tutaj przyjdzie naprawde bedzie ciekawa - nieazaleznie od tego jaka bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 1 rasistowski mur IP: 62.233.188.* 01.11.03, 23:36 Żydzi należą do tej samej rasy co Arabowie co więcej wśród Żydów są Murzyni, Biali i nawet Żółci mówienie o rasistowskim murze jest idiotyczne i wskazuje że ten kto o tym mówi jest słaby intelektualnie mur jest oddzielający, aparthajdowy, kamienny, twardy, wysoki, pod napięciem ale na pewno nie jest rasistowski Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Mur---widziany oczyma palestynskiego propagandysty 01.11.03, 23:41 Izrael buduje wielki mur wokół Palestyny, zamykając i dzieląc, żyjącą tam ludność w enklawach. Mur ma oficjalnie zapobiec, jak podaje strona Izraelska, "infiltracji terrorystycznej". Budowana ściana wchodzi jednak głęboko na terytoria przyznane Palestyńczykom - poza tzw. "Zieloną linię" - granicę ustaloną w 1967 roku. Około 55% Zachodniego Brzegu zostanie zagrabiona( www.gush-shalom.org/media/seperationmap_eng.swf ) Plan zakłada stworzenie 2 wielkich enklaw: na północy i na południu Zachodniego Brzegu. Północna część ma mieć 360 km długości, południowa 700 km. Wysokość do 8 metrów (rejon Qalqiliya) oraz od 30 do 100 metrów strefy ,,buforowej'' z zasiekami pod napięciem, pod ciągłą obserwacją snajperów z wieżyczek kontrolnych i oddziałów Izraelskiej armii. W wielu przypadkach lokalizacja muru przebiega bardzo blisko Palestyńskich domów mieszkalnych, szkół czy budynków instytucji publicznej - wszystkie te budynki zostały lub zostaną zniszczone. Około 36 źródeł wody ma zostać skonfiskowana, 14 zostanie zniszczona, ponieważ znalazła się w strefie "buforowej". 95.000 Palestyńczyków (4.5% populacji Zachodniego Brzegu) znajdzie się w izolacji między murem a Izraelem, do tego należy dodać liczbę 200.000 Palestyńczyków ze Wschodniej Jerozolimy. Kolejną grupą izolowanych Palestyńczyków będą mieszkańcy wsi (łącznie 110.000) znajdujących się w pobliżu osiedli żydowskich, których również chronić ma budowany mur. Sumując - 400.000 Palestyńczyków będzie żyć w izolacji stając się więźniami na własnej ziemi. Koszt budowy muru oszacowano na 10 mln szekli za kilometr (około 225 tysięcy $US, całkowity koszt muru wyniesie więc ok.31500000 dolarów -przyp.tł) MUR, OKOPY I ENKLAWY Cała bariera będzie miała przeciętnie siedemdziesiąt metrów szerokości, w niektórych miejscach dojdzie do 100 metrów. Określa się ją zwykle nazwą "muru", ale składa się ona w większej części swojego przebiegu z różnych przeszkód. W wersji najbardziej rozbudowanej będzie to elektroniczny "inteligentny płot" w centrum, ostrzegający o każdej próbie przejścia; po wschodniej stronie tego płotu znajdą się: rów, kanał lub inna przeszkoda, zagradzająca drogę pojazdom; potem jeszcze jeden płot a za nim wybrukowana droga dla wojska. Po stronie zachodniej inteligentnego płotu' znajdzie się sieć dróg: ścieżka śladów, ujawniająca ślady stóp każdego, kto ją przekroczy; dwupasmowa droga patrolowa; droga dla pojazdów opancerzonych oraz jeszcze jeden płot. Bariera będzie wyposażona w wieże strzelnicze i bramy wjazdowe rozmieszczone w różnych odstępach. Obok znajdzie się specjalna strefa zamknięta o nieokreślonej szerokości. Na tych odcinkach, gdzie z powodów topograficznych bariera nie osiągnie 70 m szerokości, znajdą się tylko niektóre elementy. W wielu rejonach mieszkańców poinformowano, że po palestyńskiej stronie muru powstanie strefa buforowa, objęta zakazem wstępu. ZDALNIE STEROWANE KARABINY MASZYNOWE Izraelskie służby bezpieczeństwa ujawniły, że budowany przez Izrael na Zachodnim Brzegu mur będzie wyposażony w zdalnie sterowane karabiny maszynowe. Karabiny będą odpalane automatycznie, gdy w pobliżu muru znajdzie się, cytat: "Palestyńczyk, zamierzający przedostać się na drugą stronę muru". Według Yedioth Ahronoth pierwszy tak wyposażony odcinek muru znajdzie się w rejonie Jeninu. Zaawansowana broń tego typu była ostatnio testowana, "z dużym powodzeniem", na granicy Strefy Gazy i Izraela. Izraelskie źródła wojskowe mówią, że zdalnie sterowane karabiny maszynowe trafiają cele w odległości 1 kilometra, wobec czego prawdopodobieństwo zranienia bądź zabicia niewinnych Palestyńczyków jest dość duże. PUNKTY KONTROLNE W REJONIE TULKAREM Według biura izraelskiego Ministra Sprawiedliwości w murze powstanie 5 głównych przejść oraz 26 'przejść rolniczych', jakkolwiek wydaje się, że środki przyznane w budżecie na rok 2003 na wzniesienie głównych przejść są niewystarczające. Nie ma żadnych oficjalnych informacji odnośnie funkcjonowania tych przejść, ani kryteriów przyznawania pozwoleń na korzystanie z nich. Urzędnicy z biura DCL w Tulkarem potwierdzili, że rolnicy otrzymają pozwolenie na przekraczanie dziewięciu bram w okręgu Tulkarem 'dwa lub trzy razy w ciągu dnia' oraz że jedno z tych przejść będzie w Qafin. Jednakże, według burmistrza Qafin, w ukończonej już części muru w rejonie Qafin nie ma żadnego przejścia. Według niepotwierdzonych doniesień z palestyńskiej prasy od pieszych i kierowców pojazdów będą pobierane opłaty za przekraczanie bramy. Izraelska Administracja Cywilna oświadczyła, że mieszkańcy enklaw odgrodzonych murem otrzymają stałe pozwolenia na przejście. Ci, którzy znajdą się na zewnątrz, będą musieli starać się o specjalne zezwolenia. Izraelska organizacja praw człowieka B'Tselem obawia się, że te enklawy spotka taki sam los, jak okręg Al-Mwasi w strefie Gazy, gdzie mieszkańcy muszą mieć specjalne zezwolenia na wyjście, a rewizje i duże opóźnienia są na porządku dziennym, jedyny punkt kontrolny jest otwierany tylko okresowo i zamykany bez ostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Kazdy kraj ma prawo budowania sobie murow! 01.11.03, 23:44 Na swojej wlasnej ziemi. Izrael pod pretekstem samoobrony ogradza ziemie ktora Zydzi po prostu ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Kazdy kraj ma prawo budowania sobie murow! 01.11.03, 23:49 antyizraelski napisała: > Na swojej wlasnej ziemi. > > Izrael pod pretekstem samoobrony ogradza ziemie ktora Zydzi po prostu ukradli. Nie ukradli,tylko co najwyzej moga go zaanektowac dla siebie,ale jeszcze tego nie uczynili , > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www JAK ZSSR W BERLINIE -MUR http://abcnews.go.com/wir IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:47 UR abcnews.go.com/wire/World/ap20031024_1215.html Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Re: 1 rasistowski mur 01.11.03, 23:41 Bredzisz Madcinku. Mur jest rasistowski. Rasista nie musi nienawidzic wszytkich. Izrael jest rasitowski w stosunku do Arabow tak jak ich mur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 2 whocares IP: 62.233.188.* 01.11.03, 23:48 mylisz się wy tam po lewej stronie rzeczywistości macie dziwną tendencję mówienia o tym co chcielibyście widzieć w sposób wkurwiająco-przymusowy styl "to musi być tylko tak i tak! nie ma innej możliwości! w każdej innej sytuacji się to nie uda i będziecie się jebać aż do końca świata" You know what I mean... ja natomiast nie jestem z "nowej klasy" post-soc i potrafię powiedzieć o tym w sposób tradycyjny: istnieje wieele możliwości rozwiązania tego sporu, ja osobiście dołożę wszystkich starań aby zakończyło się na aneksji całej Judeii i Samarii i wyniesienia Arabów do Jordanii albo wybranego państwa spośród 20 arabskich w okolicy (plus willowe lewackie przedmieścia we Francji, rzecz jasna :))) tylko takie rozwiązanie mnie usatysfakcjonuje i zrobię wszystko aby się do niego przyczynić nie pisz już w takiej manierze: musi, tylko, wyłącznie, nigdy itp Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 do marcina 01.11.03, 23:53 Twoja opinia jest bardzo skrajna i mysle ze nie znajdzie akceptacji u moznych tego swiata.Ja uwazam ze palestynczykom nalezy sie wspolne panstwo dwunarodowe na zach.brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin etam IP: 62.233.188.* 02.11.03, 00:19 wtedy Żydzi będą mieli 1 państwo a Araby ps. "palestyńczyki" dwa (Jude-Samrię arabską i Jordanię) nie przesadzasz? może od razu 3 im dać? maj ą juz 20 kilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 3 sokolka i antyizraelski IP: 62.233.188.* 01.11.03, 23:58 sokolka: "Budowana ściana wchodzi jednak głęboko na terytoria przyznane Palestyńczykom" ***** brednie, nikt im nic nie przyznawał, oprócz europejskiej lewicowej dziczy na tej samej zasadzie ja sobie mogę przyznać Afrykę antyizraelski: nikt nic nie ukradł Arabowie ten teren podbili w 7 wieku teraz my odbijamy w 21, zbrojnie widzisz tu kradzież? najstarsze prawo ludzkości: teren zajmuje grupa silniejsza chyba nie protestujesz że Arabowie w 7 wieku ukradli Jerozolimę?? wtedy byli silniejsi, teraz oddadzą to co ukradli kradzione nie tuczy i dlatego Arabowie przez ostatnie 1400 lat nie nażarli się tym co ukradli teraz oddadzą właścicielowi Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: 3 sokolka i antyizraelski 02.11.03, 00:03 Zgadza sie marcinie Tytul watku byl "mur widziany oczami palestynskiego propagandisty". a ja do takowych sie nie zaliczam. Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski HEHE w 7 wieku?? 02.11.03, 00:18 Gość portalu: marcin napisał(a): > sokolka: "Budowana ściana wchodzi jednak > głęboko na terytoria przyznane Palestyńczykom" > ***** > brednie, nikt im nic nie przyznawał, oprócz europejskiej lewicowej dziczy > na tej samej zasadzie ja sobie mogę przyznać Afrykę > > > antyizraelski: > nikt nic nie ukradł > Arabowie ten teren podbili w 7 wieku A jestes pewny ze przed tym tak niedawnym 7 wiekiem nie mieszkal tam jakis NIE ZYD ktory wroci i was z tamtad wywali? ARAB I ZYD zawsze mieszkal na tej ziemi i wyrzucanie z niej Arabow jest zbrodnia za ktora juz w krotce Zydzi odpowiedza. > teraz my odbijamy w 21, zbrojnie > widzisz tu kradzież? najstarsze prawo ludzkości: teren zajmuje grupa silniejsza > chyba nie protestujesz że Arabowie w 7 wieku ukradli Jerozolimę?? > wtedy byli silniejsi, teraz oddadzą to co ukradli > kradzione nie tuczy i dlatego Arabowie przez ostatnie 1400 lat nie nażarli się > tym co ukradli > > teraz oddadzą właścicielowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin mylisz się IP: 62.233.188.* 02.11.03, 00:46 Arabowie jako tacy powstali w 7 wielku pod przykrywkę religii Islam(parodia Judaizmu i kawałków Chrześcijaństwa) złączyły się w jedno różne grupki etniczne to jest początek arabstwa i do wcześniejszych czasów nie powinni sięgać jeśli nie potrafią konkretnie wskazać skąd są, z czego itd itp chyba to rozumiesz? ps bardzo wielu miejscowych Arabów to niegdyś siłą przekonwertowani: Żydzi, Żydzi-Samarytanie i Żydzi-Chrześciajnie oraz Chrześcijanie-nie Żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Hehe Jeszcze raz! 02.11.03, 00:58 Gość portalu: marcin napisał(a): > Arabowie jako tacy powstali w 7 wielku > pod przykrywkę religii Islam(parodia Judaizmu i kawałków Chrześcijaństwa) > złączyły się w jedno różne grupki etniczne Napisales za Arabowie podbili tek region w 7 wieku. Teraz mi mowisz ze powstali w 7 wieku. Izrael podporzadkowuje sobie Historie dla usprawiedliwienia zbrodni. A ty i twoja rodzina gdzie byla w 7 wieku ze ty nagle nazywasz to " Moja Ziemia. Nalezysz do narodu zlodziejow, kropka! > > to jest początek arabstwa i do wcześniejszych czasów nie powinni sięgać jeśli > nie potrafią konkretnie wskazać skąd są, z czego itd itp > chyba to rozumiesz? > > ps > bardzo wielu miejscowych Arabów to niegdyś siłą przekonwertowani: > Żydzi, Żydzi-Samarytanie i Żydzi-Chrześciajnie oraz Chrześcijanie-nie Żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin idiota? IP: 62.233.188.* 02.11.03, 03:45 Arabowie zjednoczyli się pod płaszczem Islamu i od razu wyruszyli w podboje to się działo na przestrzeni kilkudziesięciu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www historia izraela http://www.nybooks.com/articles/1 IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:50 historia izraela www.nybooks.com/articles/16671 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yafa Re: 1 rasistowski mur IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 01.11.03, 23:57 niewiem czy pana wiadomo ze ten mur jest zbudowany na terytorium ziemi palestynskej, i zabiera 58 %obszaru zachodniego brzegu jordanu i zabiera 80% wody poziemny na zachonym brzegu jordanu.odziela 70000palestynczykom od ich rodzien po drugej strony muru, i zabiera duzy proceny ludzie od ich pol . dlaczego twoja szanowna izrael niebudowala ten mur na granicy zielonej lini?dlaczego woguli zostal budowanie ?nie latwjej bylo wycofac sie z ziem palestynskej i rozwiazac problem?jak inaczej mozna nazwac enteligantny ja raszystowski mur?moze nazwycz go mur pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: 1 rasistowski mur 02.11.03, 00:14 Gość portalu: yafa napisał(a): > niewiem czy pana wiadomo ze ten mur jest zbudowany na terytorium ziemi > palestynskej, i zabiera 58 %obszaru zachodniego brzegu jordanu i zabiera 80% > wody poziemny na zachonym brzegu jordanu.odziela 70000palestynczykom od ich > rodzien po drugej strony muru, i zabiera duzy proceny ludzie od ich > pol . dlaczego twoja szanowna izrael niebudowala > ten mur na granicy zielonej lini?dlaczego woguli zostal budowanie ?nie latwjej > bylo wycofac sie z ziem palestynskej i rozwiazac problem?jak inaczej mozna > nazwac enteligantny ja raszystowski mur?moze nazwycz go mur pokoju. Yafa mur to tylko mur.To bariera przeciw terrorystom,ktora zawsze mozna przesunac w ktoras strone,jak bedzie podpisane porozumienie pokojowe z wami. Problem jest w tym zeby izrael mial z kim mowic i zeby wasz przedstawiciel,kimkolwieg by on nie byl zeby byl wiarygodny dla izraela, pozdrawiam. PS Kto to jest ten tarekk?? To wasz szef z viva.palestyna? Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Do: Sokolka 2 02.11.03, 01:03 czego chcesz? możemy spotkac będziesz wiedziała kto jest tarekk..zapraszam do mnie do Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Do: Sokolka 2 02.11.03, 01:07 tarekk napisał: > czego chcesz? możemy spotkac będziesz wiedziała kto jest tarekk..zapraszam do > mnie do Wrocławia Tarekk milo mi z powodu zaproszenia i powroce do tematu jesli bede w okolicach wroclawia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin z prostego powodu IP: 62.233.188.* 02.11.03, 00:24 Judea i Samaria mają to do siebie że są najważniejsze dla Żydów Żydów w rozumieniu tradycyjnym tak jak dla Polaków Warszawa i Kraków więcej znaczy niż Szczecin albo Suwałki, tak dla mnie(nas) więcej znaczy Jerozolima i góry niż wybrzeże i pustynia Negev Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: 1 rasistowski mur IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 00:26 nu, droga yafo. lekko sie zapedzasz, jak sie nie zatrzymasz, to wg twopjego tampa zabieramy tez abdalli cala jego jordanie.... oczywiscie, ze mur przebiega inaczej niz zielona linia. ostatecznie budujemy go po to zeby zapewnic sobie bezpieczenstwo przed terrorem i bezpieczenstwa granic przyszlych. jestes bardzo naiwna zadajac. zebysmy sie cofneli do dokladnych granicz roku 1967. przegraliscie wojna ktora zaczeliscie. cena jest korektura granic. reszte dostaniecie spowrotem, jak zaprzestaniecie terroru. proste? Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 02.11.03, 00:03 Khalid.. ztymi faszystami na tym forum szkoda gadać..są żydzi którzy chcą pokoju i mozemy razem z nimi budować nowego świata i nowego obrazu..ale większość tych na forum uprawiają sztuka dla sztuki są poprostu jak zbrodniarz Szaron..z założenia przeciwko palestynczykom i arabom Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 02.11.03, 00:07 Tarekk ---tylko bez obelg mialo byc,a ty znow zaczynac ublizac .Idz spowrotem tam skad przyszedles, jak nie umisz bez obelg rozmawiac.Przez takie smiecie jak ty ..............(mialo byc bez bluzgow) Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 02.11.03, 00:11 to nie jest obelga to są fakty,,mam dialog z żydami ,jest stowaszenia składa sie z palestynczykami i żydamii inne tam jest dyskusja ..ja bez przerwy jestem nazywany terrorysta i fanem terrorystow ..z przyjmnością mogę wymieniac poglądow z resztą mam doświadczenia na codzien .. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 02.11.03, 00:20 tarekk napisał: > to nie jest obelga to są fakty,,mam dialog z żydami ,jest stowaszenia składa > sie z palestynczykami i żydamii inne tam jest dyskusja ..ja bez przerwy jestem > nazywany terrorysta i fanem terrorystow ..z przyjmnością mogę wymieniac > poglądow z resztą mam doświadczenia na codzien .. No juz lepiej tarekk.Nie rozumie czemu tak sie uniosles. Ja tu jestem od kilku dni i obserwuje ze tak duzo ludzi sie niepotrzebnie denerwuje i ubliza sobie niepotrzebnie.Przepraszam jesli obrazilem cie wczesniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo 02.11.03, 00:30 chciałem ci poiwedzieć ze jestśmy dwa narody skazane na siebie,i możemy życ obok siebie .i tak będzie Szaron nie jest w stanie zlekwidowac całego narodu, Izreal jest ostatnym okupantem akurat teraz jest USA okupuję Irak.. my bedzimy walczyć az do budowa naszego prawdziwgo państwa..musimy mieć ludki warunki i życ godne była szansa kiedy powstał układ z Oslo ale niestety kolejny rządy Izreala pokazłay ze nie chca pokoju..any realizowac tego..teraz spotkaliśmy kilka dzisiąt palestynczykoe i żydów bedzie podpisana deklaracja w Szwaicjarjii.może nie jest idealny rozwiazanie ale uważam ze jest krok do przodu dośc mamy rezlew krwi ..ile jeszcze musia zginąc ludzie z obu stron żeby Szaron rozumiec że rozwiazania konflektu i gwarntowania bezpieczynstwa dla żydów jest tylko przez wycofania armia okupacyjna i osadnikow on jest odpoiwedzialny z akrew z obu stron....uwazam że będzie kiedys pokoju i będziemy mogli życ normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin idiotyczny artykuł IP: 62.233.188.* 02.11.03, 00:14 szczególnie ten fragment: I have often expressed my doubts over the desire and ability of the US to bring the two sides even to partial agreements, because of its complex emotional-religious attitude towards Israel. Therefore I turn to the Europeans. Give your support to this agreement. And if you would promise both sides that their reward for its ratification would be the admission - with special status - of the State of Israel and the State of Palestine into the European Union, that would be a huge contribution towards strengthening the small beam from the lighthouse that was lit two weeks ago, near the Dead Sea, the lowest place on the face of the earth. idiota? "wolę lewacką Europę do rozstrzygania problemu niż religijną Amerykę" najbardziej absurdalny fragment: o wstąpieniu Izraela do UE ciekawe co na to US i jej strefa wolnego handlu tych 2 nie można połączyć a Izrael nigdy, nigdy nie wybierze UE przed USA na premiera który by podpisał wstąpienie do UE znalazłby się kolejny Amir Oct. 30, 2003 What's the alternative? By A.B. YEHOSHUA Photo: Ariel Jerozolimski Advertisement When I learned that a detailed agreement, with all of its clauses and maps, had been signed in Jordan by Israelis and Palestinians, I was very excited. Here, for the first time, was a document that did not merely state principles and ideas, vague declarations, or wishes and hopes that each side could later interpret its own way, sometimes even reversing their meaning. On the long and difficult road of discussions with representatives of the PLO, by private and brave Israelis right after the Yom Kippur War, we have had many declarative documents, including, in a sense, the Oslo Accords, which was mostly a document of intentions rather than a document of sealed facts, as was, for instance, the peace accord with Egypt. But, in the history of the Israeli-Palestinian conflict there has never been such a detailed and specific document as this one, where all the details of the final peace agreement between the two peoples are addressed, from recognition of the essence of the identity of the Jewish state, to a detailed description of the handling of the Right of Return, and most importantly - a detailed map, down to the last meter, of the border that will run between the two peoples and divide sovereignty, while taking the current conditions on the ground into consideration. True, it is just a private document that binds neither the Israeli government nor the Palestinian Authority, and therefore it is only a model for the future and not valid in any sense. However, those who have signed it from either side, and especially those who are yet to sign it, are significant people on both sides of the divide, people from the mainstream of Israeli and Palestinian society and not their margins. They are incumbent and former ministers from the Palestinian Authority, commanders of the Tanzim and Fatah guerrilla forces; and from the Israeli side, a former IDF chief of General Staff, very senior officers in the reserves, members of Knesset, former senior officials in the government establishment and intellectuals. And that is only the beginning. The personal signing of the document, an event which drew the ire of some of its critics, was absolutely justified, because history shows that such documents, even when they are detailed, tend to later acquire different interpretations, and therefore, will serve to strengthen the commitment of those who have agreed and will do so in the future. Moreover, since they are likely to be exposed to overt pressures from detractors, a clear and personal signature is needed. This is absolutely morally correct and politically necessary. THE PATH towards thinking of committing through a personal signature was paved by Sari Nusseibeh and Ami Ayalon with the general document of understandings they formulated together, and through the campaign for personal signatures they led within both the Israeli and the Palestinian publics. In a certain sense, the document of understanding just signed in Jordan is a detailed completion of the welcome campaign, "Signing for Peace," which has been going on for several months among both peoples and has so far collected tens of thousands of signatures on both sides. This new document of understanding is actually the natural summary of the Six Day War, as confirmed by the international community with Security Council Resolution 242. Resolution 242 appears both in the peace accords with Egypt and with Jordan, in the disengagement agreement with Syria and even in the Oslo Accords. In other words, the Geneva understandings are the practical expression of the Security Council resolution that was unanimously adopted both by the West and by the Communist eastern bloc right after the Six Day War, and is a resolution backed by most of the world's nations, including many Arab countries. Had both sides agreed to such a document of understandings 37 years ago, it would have been easy to implement, and would not require the dismantling of the Israeli settlements built later. There would not have been the need to have land swaps and, of course, so much blood would not have been spilt. But for years the Palestinians refused to negotiate with Israel and recognize its existence, and later the Israelis began a de facto creeping annexation of the Palestinian territories. The whole monstrous merging of the life systems of the two peoples led to killing and destruction and would have been avoided had the two sides arrived at this document of understandings many years ago. WHAT IS the practical value of the Geneva Initiative? Even though the spontaneous reaction of dovish public opinion in Israel was sympathetic beyond expectations, and 40 percent voiced support for the document in the first survey, I do not delude myself that implementation is near. There is no real political force in Israel today that even comes close to a verbal acceptance of such a broad scope of concessions. After the outbreak of the Intifada, large parts of the Israeli public lost their faith in the Palestinians' sanity and in the PA's ability to guarantee a cessation of the violence and terrorism. Even if this document could have been ratified by a narrow Israeli referendum, still, implementing the uprooting of 100,000 settlers would be very difficult, and I do not see on the horizon any government of peace that can actually lead such a difficult measure, without massive support from the center and the moderate Right. The shattered trust between the two peoples has to be slowly and thoroughly restored so that we can move towards ending the conflict. Therefore, the value of this document is that it is a beam from a lighthouse on the distant horizon, signaling a very distant but possible destination. The real peace agreement, the one that will be signed between the governments, and be backed by extensive international guarantees, will be different from this document in several important clauses. But it will serve as a model for a future agreement. Therefore, this document of understandings, despite its immediate impracticality, provides an azimuth for any interim measure undertaken on the way. This could be through the consent of both sides, or under international sponsorship, or as a unilateral move by Israel to dismantle some of the settlements, creating a border in certain areas. This would change the rules of war from a useless police confrontation with the terrorists of the extreme Islamic groups, to a frontal military confrontation, if necessary, with the entire Palestinian population. For it is they upon whom depends the ability to stop the terrorism and the hostilities. They will Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin znany zbrodniarz Szaron, ten od Satili i Sabry :)) IP: 62.233.188.* 02.11.03, 00:28 heheheheeee :) pozdrawiam wszystkich Arabów, chrześcijan z Libanu!!! ps szczerze pytam: jakie macie z wyżej wymienionymi stosunki? tzn: jak działa model państwa dwu-narodowego? toż to nawet nie 2 narody, oba som przecież Araby, tyle że jedni nie-dzicy... i jakoś takie państwo nihuja nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do tarka, fana terroryzmu IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 00:29 nu tareczku-omareczku, chcialbys zebym byla dla arabow i dla arabskich palsestynczykow, przeci israelowi i israelczykom? Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do tarka, fana terroryzmu 02.11.03, 00:33 ja do osob jak ty nie kieruję moja odpowiedz.. nienawiedziec nas bez względu jak my jestśmy..nie nawiedziec żadnego palestynczyka czy araba..czy kazy kto ma opienia rozna od twojej..owszem chcę rozmawiasz zydami ale z normalnymi nie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: do tarka, fana terroryzmu 02.11.03, 00:39 tarekk napisał: > ja do osob jak ty nie kieruję moja odpowiedz.. nienawiedziec nas bez względu > jak my jestśmy..nie nawiedziec żadnego palestynczyka czy araba..czy kazy kto > ma opienia rozna od twojej..owszem chcę rozmawiasz zydami ale z normalnymi > nie jak ty tarekk nie zlosc sie na tak mila kobieta jak dana bo przez sen zaczniesz o niej mowic i oberwie ci sie od zony Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: do tarka, fana terroryzmu 02.11.03, 00:36 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu tareczku-omareczku, chcialbys zebym byla dla arabow i dla arabskich > palsestynczykow, przeci israelowi i israelczykom? Chyba to koniec dyskusji bedzie ,bo tarekk z viva,palestyna kazal khalidowi ja skonczyc.Nie wiem czy zauwazylas ze napisalem ze jestem zwolennikem dwunarodowego panstwa na zach.brzegu.Czy rozwazacie taki pomysl w izraelu??? Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do tarka, fana terroryzmu 02.11.03, 00:41 czemu tak pieszesz? ja nie kazałem i nie mam prawo kazac niekogo tutaj,kazdy ma prawo do wyrażenia poglądów..skad masz wiadmosći ze zvivapalestyna.. wPolesce są kilka set palestyńczyków..moze nie każdy bierze udziału na tym forum ale wszysce są w stanie wyrażac ich poglądow jak chca..prosze traktuj innych jak chcesz być traktowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do sokolki2 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 13:47 nu, zeby rozwazyc taki pomysl, to trzeba zgody jordanii, a jak wiem, to oni sie na to nie zgodza nigdy. dostali juz probke. arafat tez sie nie zgodzi, z 2 powodow: 1. sam chce byc "wladca", 2. on sie nie zgodzi na zadne zakonczenie konfliktu, bo wtedy przestanie grac pierwsze skrzypce. dlatego nie jest tez partnerem do zadnych dyskusji, dlatego zawsze, ale to zawsze i bez wyjatku, jak juz bylo wszystko uzgodnione i wystarczylo podpisac, to natychmiast wylazil z nowym zadaniem, o ktorym wiedzial, ze nie bedzie do przyjecia przez nas, jak np. sprawa powrotu uchodzcow na tereny israela. sokoleczko, my juz wyprobowalismy jesli nie wszystko, to prawie wszystko. trzeba poczekac na koniec generalissimo, a ten zbliza sie, na szczescie... Odpowiedz Link Zgłoś
danadana Re: do dana33 02.11.03, 13:52 jak zwykle jestes ochedna.. kim kurwa jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do dana33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 14:49 nu, przeciez napisales, ze jestem kurwa.... a tak dokladniej, to twoj pieski interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil PALESTYNCZYK Z ZYDAMI - PIERWSZY ODPOWIEDZIAL..... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.11.03, 03:18 NO WLASNIE, CRASSUS :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojo!!!! Wiec rzeczowo ! 02.11.03, 05:50 Troche histori nie zawadzi poznac !!!!Jesli juz sie wypowiadasz !!! Co sie stalo w 1948 ,po i troche przed na terenach obecnego Izraela i panstw arabskich. Dodajmy tez ,ze w 1948 roku Izrael zaakceptowal uchwale ONZ o podziale mandatu brytyjskiego na arabska i zydowska czesc , Arabowie odrzucili i napadli na nowe panstwo ,wywolali ta wojne i inne kolejne przegrane dla nich wojny. Teraz wojuja juz z calym swiatem ,nawet WTC i Bali im przeszkadzaly. w 1948 roku : 900 000 zydowskich uciekinierow (z pogromow i mordowania )zostawilo w krajach arabskich dobytek wart miliardy $ (domy,ziemie,faryki ,synagogi ,szpitale,szkoly nalezace do kongregacji i parafi zydowskich) ,wszystko to rzady arabskie rozkradly lub skonfiskowaly. Mogli osiedlic te 650 000 uciekinierow arabskich z terenow obecnego Izraela i bylby spokoj. Nie , kraje arabskie trzymaly tych uciekinierow zamknietych w obozach na koszt ONZ ,a pomoc dawali tylko w broni i judzeniu przeciw Izraelowi oraz kolejnych przegranych wojnach. Izrael zaasymilowal swoich uchodzcow ,Arabowie tego nie zrobili. Teraz moze podlicza co zostawili Zydzi w krajach arabskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid moje zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 12:39 o granicach i ostatecznym ksztalcie ich mozna rozmawiac choc nalezy wykluczyc mozliwosc by israel utrzymal choc czesc terenow nowego osadnictwa. mysle ze 1967 winno byc wyjsciowym stanem do rozmow. ale by do sensownych rozmow doszlo israel MUSI powstrzymac nowe osadnictwo, budowe muru ktory czyni palestynczykow w gettce a gadanie o utrzymaniu czesci ziem na posterunki jest puste. osadnicy zydowscy musza sie wycofac z terenow palestynskich - jeslli pozostana na terenie utworzonej Palestyny beda tworzyc podstawy nowych konfliktow. nieststy osadnicy to zwykle radykalowe wiec to nie jest bez podstaw stwierdzenie. poza tym israel powinien rozwazyc uwolnienie zatrzymanych bezprawnie palestynczykow. jesli mialoby dojsc do osadzenia palestynczykow i zydow powinien sie tym zajac neutralny sad - np w polowie europejski i w polowie arabski - bez usa. wolny dostep palestynczykow do ziemi i pracy - bez ponizajacych scen na granicy i zakazow wjazdow. zgoda na powrot wypedzonych palestynczykow do domow. a tak wogole to mysle ze pierwsza sprawa powinno byc sprowadzenie wojsk neutralnych onz (sklad do ustalenia) - bylaby szansa na koniec rozlewu krwi. to bardzo ogolnie ale chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. To jest nierealne. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 13:52 Musisz zdac sobie sprawe, ze Izrael wygral wszystkie wojny i przez najblizsze 50 lat wygra kazda nastepna. Z pewnoscia musi sie wycofac z wiekszosci Zachodniego Brzegu (West Bank) i zlikwidowac wiekszosc osad zydowskich (tam) ale na pewno nie wszystkie. Musisz tez zrozumiec, ze nad samym Jordanem zostanie kilka duzych baz woskowych dla zapewnienia bezpieczenstwa Izraela. Jezeli tego nie rozumiesz, lub nie akceptujesz Nie znasz pojecia polityki realnej (czyli tego co mozliwe do osiagniecia) inaczej: REALPOLITIK. I wojna bedzie toczyc sie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: To jest nierealne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 13:59 napisalem jakie sa moje oczekiwania jako Palestynczyka. pretekst do pozostawienia baz na zachodnim brzegu jako wzgledy bezpieczenstwa jest smieszny. dlaczego rosjanie nie zostawili w Polsce baz na kolo Bialej Podlaska by bronic bezpieczenstwa Biarolusi? smieszne to co piszesz. rozumiem ze pokoj tak ale na warunkach israela? a ciekawe ile zachodniego brzegu ma zostac w rekach izraela? a kwestia muru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. powaznie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 14:28 Mysle, ze jak bedziecie sie dobrze targowac z Izraelem, to zostanie mu 10 - 20 % z Zachodniego Brzegu. A reszta Wasza. Izrael jest malutki. Bazy nad Jordanem musi miec. Pomysl lepiej o tym, ze kazdy Palestynczyk bedzie mogl legalnie pracowac w Izraelu. za 50 lat bedziecie 3 razy bogatsi, niz wszyscy wasi arabscy sasiedzi. pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: powaznie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:31 a kwestia Jerusalem? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a jak wyglada stosunek ludnosci Jerozolimy??? 02.11.03, 14:43 ilu jest zydow a ilu muzulmanow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. taki madry to i ja nie jestem... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 14:44 nie wiem. to najtrudniejsze. ale granica na Scianie Placzu, to chyba nie najgorszy pomysl. pozdraviam i koncze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus odpowiedz na "zdanie" 02.11.03, 14:18 kwestia granicy - sadze ze sensownym punktem jest rzeczywiscie wyjscie z podstawy granic 67 ale z tym ze izrael na pewno nie zrezygnuje z jej modyfikacji na swoja korzysc - tam gdzie juz sa duze skupiska oraz na punktach waznych dla obrony (uksztaltowanie terytorialne) - szczegolnie ta druga kwestia jest nie do ruszenia... caly dalszy post- swietnie - a jak izrael ma to zrobic jesli jak to zrobi bedzie 10 zamachow terrorystycznych??? nie widzisz blednego kola??? jak izrael moze uwolnic palestyczykow jesli zaraz wybuchnie 10 bomb i bedzie musial od nowa ich wsadzac... nie kontrolujecie hamasu.dzihadu i nie wiecie po prostu jak to zrobic... najlepszym wyjsciem bylaby wspolpraca sluzb autonomii i armii izraelskiej i usuniecie dzialaczy hamasu ktorzy chca wojny - ale to niewykonalne - nie ma takiej sily politycznej we wladzach autonomii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: odpowiedz na "zdanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:24 napisalem co byloby idealne. wiem ze to nielatwe w wykonaniu i moze wydawac sie niewykonalne ale chyba powinno sie do tego dazyc. napisalem o warunkach przy ktorych jest szansa na to ze nie bedzie zamachow. wiem ze trudno kontrolowac hamas jihad itp ale zydom tez nie bedzie latwo kontrolowac ataki np osadnikow (oraz np "jastrzebi" z likudu). opor osadnikow moze przybrac rozmiary duzych atakow na palestynczykow. zadna strona nie mowi jednym glosem. a co do granic - pewne modyfikacje sa mozliwe ale nie moga one dawac absolutnej przewagi jednej ze stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: odpowiedz na "zdanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:25 a sluzby autonomii sa niestety za slabe ... i ja nie ppokladam w nich nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to jak maja dzialac???nie dostrzegasz absurdu??? 02.11.03, 14:41 nikt nie ma sily zeby cos zrobic - nikt... zydzi musieliby dac autonomie i wszystko i jednoczesnie zaakceptowac straty w wysokosci okolo 300 -500 swoich bez zadnych dzialan obronnych zanim cokolwiek w aparacie wladzy autonomii by drgnelo... a i tak nie mieliby pewnosci ze sie uda... nikt - a szczegolnie strona majaca przewage militarna nie zgodzi sie na cos takiego... przeciez od poczatku intifady zginelo ok 700/800 zydow... musiliby poniesc druga taka strate... nierealne. moze po prostu nie ma wyjscia z problemu??? moze nalezaloby po prostu zeby kilku politykow okreslilo warunki z zazaczaniem granic a nastepnie na tereny palestyny wkorczyly wojska ONZ i przejely pelnie wladzy???? takze administracyjnej - np 5 letnia calkowita okupacja i odbudowa terytorium? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ale zydzi maja sprawny aparat wykonawczy 02.11.03, 14:36 i po prostu wojsko pojdzie i aresztuje osadnikow - to glowna roznica... natomiast nie ma zadnego srodka ze strony autonomii zeby zatrzymac hamas... i to jest problem - brak aparatu wykonawczego...paraliz wladz autonomii... bledne kolo... jak osadnicy zaczna atakowac palestyczykow bylaby to najlepsza rzecz dla was bo przeciez straty i tak po waszej stronie sa ogromne - a 50 zabityc cywili zaatakowanych przez osadnikow byloby hitem w mediach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: ale zydzi maja sprawny aparat wykonawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:42 jestes bardzo cyniczny - smierc ludzi nazywasz hitem w mediach. to miala byc rozsadna dyskusja a z twych ust padaja takie kpiny. rozumiem ze wedlug ciebie nie nazely nic robic bo nie ma aparatu ktory zapanuje na tymi "przekletymi" palestynczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie znajduje innego slowa 02.11.03, 14:44 po prostu taka bylaby brutalna prawda - przeciez sympatie dla izraela w duzej mierze buduja zamachy na cywili... nie wiem jak to nazwac...dlatego nazwalem hitem w mediach... inaczej "bylyby to dzialania w ktorych sympatia opinii publicznej na calym swiecie bylaby calkowicie z palestynczykami"..lepiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: nie znajduje innego slowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:47 nie chodzi o slowa. chodzi o to ze szkoda kazdego zabitego. mam wrazenie ze dzis zadna smierc palestynczykow nie robi wrazenia na swiacie. nawet gdyby zgineli 50 osob tez byloby to obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie robi wrazenia bo najpierw wylatuje w powietrze 02.11.03, 14:55 autobus - przykro mi - ale zabrzmi to znow moze cynicznie ale takie sa fakty - sympatie zyskuje ofiara - ale ofiara nie moze sie bronic - ofiara musi byc ofiara... jeslibyscie poniesli strate 100 cywilow w niesprowokowanych atakach to wtedy zrobiloby to wrazenie... natomiast nie moze budzic wrazenia jesli ktos najpierw wysadza restauracje a pozniej otrzymuje cios odwetowy,.... ale poza tym nasza gadka to scisla teoria - zobacz ze mozesz tak rozmawiac dlatego ze nie jestes tam i nawet jestes premierem palestyny albo jakims dzialaczem - a ja np jestem zydowskim generalem - nie masz szans kontrolowac hamasu - taka jest prawda - i wylatuje w powietrze autobus - 15 trupow. ja wysylam w odpowiedzi 50 czolgow do pacyfikacji jakiejs osady gdzie wg wywiadu przebywa ilus ludzi z hamasu - ginie 7 hamasowcow i np 8 cywili... w tym momencie ty tez jestes wsciekly widzac "swoich " ludzi w zniszczonych domach i robisz cos jeszcze....a ja potem kolejny cios odwetowy... takie porozumienia moznaby tylko i wylacznie osiagnac wlasnie w takich warunkach - stworzenia odgornie na jakims 1 spotkaniu calkowitego planu pokojowego gdzie strony nie bylyby poddane emocjom a potem wprowadzenie wojsk na te terytoria i - przykro mi - 5 letnia okupacja calej palestyny- ale to przeciez kolejne trupy... moze po prostu nie ma wyjscia i juz??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus zjadlem slowko - "wyobraz sobie ze jestes tam" 02.11.03, 14:56 >to drugi akapit<->kiedy mowie zebys sie wczul ze jestes jakims dzialaczem na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin bez cynizmu IP: 62.233.188.* 02.11.03, 16:02 powiem ci coś, tak szczerze jak Żyd Arabowi nawet szeptem: oni w Europie pierolą was, tak samo jak nas tylko że nas jeszcze nienawidzą i chcą się odbić za pewne wyrażenia z historii dlatego tylko was supportują żadna śmierć teraz nie robi wrażenia: powód? w XX wieku zostało zabitych kilkaset milionów ludzi nawet najciekawsza zabawa się nudzi jak się przedobrzy ps przyznaj że w Izraelu znaleźliście się w wyniku podbojów arabsko-islamskich więc niestety: to Żydzi są pierwotną ludnością która mogłaby wam odstąpić kawałek Ziemi Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus bez cynizmu 02.11.03, 16:16 w europie nikt zydow nie nienawidzi - najwyzej ma nieemocjonalny stosunek jakis malo pozytywny... ale 0 emocji - po prostu zydzi nikomu krzywdy nie robia,pracy nie zabieraja,etc... wiec rzeczywiscie - w europie ludzi to po prostu pierdola - tak samo jak konflikt na sri lance albo gdzies indziej - tyle ze tego jest wiecej w mediach... natomiast w europie robi sie coraz bardziej negatywny stosunek do muzulmanow - tym razem jest to stosunek emocjonalny poniewaz wynika z tego ze jakis muzlmanin zyje obok...i jest to stosunek bardzo niechetny... ale ogolnie prawda jest taka ze nikt palcem nie kiwnie zeby komukolwiek pomoc albo cokolwiek zrobic - UE nawet nie wysle wojsk jakby bylo potrzeba gdyby strony sie zgodzily na ich obecnosc bo to wydatki a obecnie kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: bez cynizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:22 napisalem juz w innym watku ze kompletnie nie znasz historii. zydzi byli przed arabami? wiesz, piszac takie texty wychodzisz na idiote. powtorze: poczytaj troche chlopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin tak tak podstawy identyfikacji etnicznej IP: 62.233.188.* 02.11.03, 16:40 teraz dodaj tylko że wy Arabowie jesteście w prostej linii od koczowniczych grupek które Żydzi wychodząc z Egiptu napotkali w Kanaan a które to grupki zasymilowali lub wybili, zakładając swoje żydowskie państwo Izrael wtedy były inne czasy, na każdym terenie były setki, tysiące różnych małych grup etnicznych, dyskusja o tym do niczego nie prowadzi pomijając to że wy co nazywacie siebie "Palestyńczyki" w dużej części tworzeni jesteście przez z-arabizowanych siłą Żydów, nie-Żydów, chrześcijan, i także ze zlepka wszystkich grup etnicznych które tam występowały na przestrzeni ostatnich 1500 lat pomijając to, zaznaczam że jeśli nie potraficie wyrysować i ukazać dokładnie z dowodami, faktami swojego pochodzenia to każdy rozsądny człowiek musi uznać że reprezentujecie po prostu Arabów, Arabów którzy wpieprzyli się do Izraela zupełnie niepotrzebnie zupełnie niepotrzebnie na podstawie judaizmu stworzyli sobie Islam i zupełnie niepotrzebnie uwierzyli w swoją misję tegoż Islamu popularyzacji stąd teraz na świecie jest ok. 40 miejsc walki z Islamem walki tej nie byłoby gdybyście Arabowie: 1 nie stworzyli na podstawie przekazów ustnych judaizmu własnej religii 2 nie wyruszyli z tą religią z waszej ojczyzny, Arabii wobec powyższego absolutnie żadnego znaczenia nie ma dla mnie fakt, że wśród was Arabów jest prawdopodobnie ok 2 miliony Żydów - Samarytan, niestety zarabizowanych było ich parę milionów w okolicy Izraela i w sąsiedztwie, chcę wierzyć że jednak siłowo ich z-arabizowaliście i z-islamizowaliście a NIE PO prostu zabiliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: odpowiedz na "zdanie" IP: *.tpgi.com.au 02.11.03, 15:30 Khalid! Cenię twoją wypowiedź, którą uważam za rozsądną. Wydaje mi się jednak, że najważniejszym wrogiem dla twoich ziomków jest nienawiść. I tp nie tyle nienawiść Izraelczyków, ile samych Palestyńczyków, którzy nie chcą myśleć logicznie i poznać całą prawdę historyczną tego co się stało dawno i obecnej rzeczywistości. A przecież na porozumieniu zyskałyby obie grupy narodowościowe, bo naprawdę niema między nimi konkurencji ekonomicznej, a mogą uzupełniać się wzajemnie. Oby nie sprawdziło się jeszcze raz przysłowie, że "Palestyńczy nie pominą okazji, aby pominąć okazję". Salam alejkum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: odpowiedz na "zdanie" IP: *.tpgi.com.au 02.11.03, 15:45 -------------------------------------------------------------------------------- Khalid! Cenię twoją wypowiedź, którą uważam za rozsądną. Wydaje mi się jednak, że najważniejszym wrogiem dla twoich ziomków jest nienawiść. I tp nie tyle nienawiść Izraelczyków, ile samych Palestyńczyków, którzy nie chcą myśleć logicznie i poznać całą prawdę historyczną tego co się stało dawno i obecnej rzeczywistości. A przecież na porozumieniu zyskałyby obie grupy narodowościowe, bo naprawdę niema między nimi konkurencji ekonomicznej, a mogą uzupełniać się wzajemnie. Oby nie sprawdziło się jeszcze raz przysłowie, że "Palestyńczy nie pominą okazji, aby pominąć okazję". Salam alejkum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: moje zdanie IP: 62.233.188.* 02.11.03, 15:53 bardzo cię szanuję za ekegancką i rzoważną opinię mam kilka pytań: -zgodzilibyście się na to żeby Żydzi byli właścicielami większości ziemi? także np. w Hebronie, Jerycho, Shechem itp itp nie możesz zaprzeczyć że jest to miasto żydowskie, w gorbach leżą żydowscy patriarchowie -należycie do 3 świata, mówię zupełnie bez cynizmu stąd jeszcze przez kilka dekad u was będzie przyros naturalny "islamski" jak sobie wyobrażasz ulice Izraela w których na Żyda przypada 3-4 Arabów? powiem nieskromnie że to byłaby powtórka z ostatnich 2000 lat i na to się nikt nie zgodzi nie wyobrażam sobie żeby Tel Aviv byłe pełen Arabów, to by było, jakby to powiedzieć... nikt by się tam nie czuł ani bezpieczny, ani "u siebie" to by były idealne warunki żebyscie wy, mając przewagę liczebną zaczęli zabijac Żydów; w takim wypadku u Żydów byłby ekstremizm i poparcie dla waszego powrotu do Arabii -czy potrafisz uczciwie przyznać że znaleźliście się w Izraelu wskutek waszych islamsko-arabskich podbojów? że Żydzi tam byli lat tysiące zanim wy wogóle zaczęliście być Arabami? że wasza religia powstała jako bękart judaizmu i chrześcijaństwa z "wizjami" arabskiego analfabety? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus kiedy sie moge z Toba zgodzic to sie moge 02.11.03, 16:19 ale nie powinienes nigdy negocjowac w zadnych sporach dyplomatycznych... jakbym byl negocjatorem arabskim i uslyszal taki tekst szczegolnie o bekarcie to po prostu zakonczylbym rozmowy... rozmowy to nie liczby logika i matematyka ale czasem takze zrozumienie drugiej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kiedy sie moge z Toba zgodzic to sie moge IP: 62.233.188.* 02.11.03, 16:22 tak, ale taka jest prawidłowa nazwa syn Abrahama, zrodzony z nieślubnego związku, w dodatku z matki cudzołożnicy egipskiej(eufemizm dla "kurwy") taka osoba to bękart i skurwysyn pomijam czy Abraham wogóle istniał, bo nie oto tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus dla kogos kto nie jest chrzescijaninem 02.11.03, 16:42 Jezus to rowniez bekart...szczegolnie ze jego matka na dodatek upierala sie ze Jozef na pewno nie byl jego ojcem... powiedzialem - rozmowy to nie matematyka i logika - tutaj nie ma prostych 2+2 = 4... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid do marcus crassus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:29 jak widzisz konstruktiwna rozmowa jest tu niezwykle trudna. najlepiej nie mowic kim jestes bo cie opluja i bluznia przezic twej religi. to zalosne ze pisza tacy jak "marcin" Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ja nic na to nie poradze.... 02.11.03, 16:38 prawda jest tylko to ze marcin jest zydem a ja jestem Polakiem - i to nie ja decyduje kto rzadzi i jaka polityke prowadzi izrael... mowiac szczerze jakby to samo mozna powiedziec ze np chrzescijanstwo jest bekartem judaizmu... tylko potem jesli uslyszalby to chrzescijanin to odpowiedzia jestem pewien bylby ( w tym wypadku uzasadniony) antysemityzm... ******************************************************************************* mam ogolnie nadzieje ze w Polsce wszyscy przynajmniej sie dogadamy - ze nie bedzie ani zlego stosunku do arabow ani do muzulmanow - ze bedzie mozna pogadac spokojnie i niezaleznie od tego jakie kto ma poglady przedstawic swoje zdanie... naprawde zycze wam powodzenia - zebyscie sie u nas dobrze czuli,zebyscie mieli w koncu wlasne panstwo,zeby skonczyly sie ataki etc... a islam uwazam (teraz mowie juz calkiem na serio - przepraszam jesli czytales inne moje posty gdzie bardzo czesto jestem cyniczny i o arabach i calej tej sprawie wypowiadam sie srednio sympatycznie - ale to nie sa posty dla Ciebie ani innych arabow ale dla debili ktorzy traktuja to jak mecz pilkarski a kolejnne ofiary po obu stronach to dla nich kolejne bramki) i ogolnie cieszy mnie to ze mozecie poznac u nas nasza kulture - pamietaj tylko zeby uszanowac takze nasze obyczaje - nie zawsze mozna rozmawiac na tyle spokojnie jak udaje sie na tym watku - i wziac poprawke ze nikt nie jest idealem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps - znow zjadlo w 2 akapicie 02.11.03, 16:44 a islam uwazam za ciekawa religie - z wielka tradycja i kultura... mozna miec watpliwosci do paru waszych nakazow i praw ale na pewno nie zasluguje ona na nazywanie (w rozmowach na serio) "bekartem" czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: ps - znow zjadlo w 2 akapicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:48 mam gleboki szacunek do innych religi. jestem dumny z tego ze mieszkam teraz w Polsce ktora stala sie teraz moim domem i szanuje tu zwyczaje. nie pisze tego by zyskac aprobate ale uwazam ze nalezy by niszczyc stare steretypy i hmm brak mi slowa.. wiesz o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: ps - znow zjadlo w 2 akapicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:49 juz wiem - mialem na mysli uprzedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wszystkie religie mialy bardzo zle tradycje 02.11.03, 16:59 jednym to juz minelo innym jeszcze nie.... czesto poruszamy sprawy kobiet,braku praw czlowieka w waszych krajach- tymczasem u nas cala demokracja i prawa kobiet to przeciez wlasciwie XX wiek... poruszane sa tutaj tematy ze islam jest religia ktora morduje - prawda jest taka ze chrzescijanstwo jest religia ktora zniszczyla najwiecej na swiecie - niezaleznie od tego czy tak mowila sama religia czy po prostu ludzie ktorzy ja uzywali do swoich celow... padaja tutaj oskarzenia ze islam jest faszyzmem XXI wieku - problem w tym ze faszyzm to tez wymysl europejski... chodzi po prostu o to zeby nie ponizac drugiej strony bo druga strona tez ma swoja dume i swoj honor...niestety,zauwazylem w tym watku ze wielu tego nie zrozumialo...jak ktos tak zaczyna to nie ma szans na zadne porozumienie... powiedzialem - jakbym byl arabem po prostu niewyobrazalne byloby dla mnie rozmawianie na powaznie jesli ktos nazwalby moja religie bekartem - przeciez to jasne... mam nadzieje ze spedzacie w Polsce mily czas i jest wam tutaj sympatycznie :))) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: wszystkie religie mialy bardzo zle tradycje 02.11.03, 17:15 Rozumiem dlaczego piszesz, to co piszesz - jesteś po prostu sympatycznym gościem. Mówię to bez cienia ironii - podkreślam. Ale problemem nie jest jeden Khalid, z którym sympatycznie można sobie pogadać, a dziesiątki i setki tysięcy jego pobratymców, jakie ściągną tu i zaczną przerabiać otoczenie na swoją modłę. To nie teoria, czy przesadna obawa - to rzeczywistość wszędzie na Zachodzie. Inna rzecz: oni gremialnie sprzeciwiają się naszemu sojuszowi z USA. To jest wbrew naszym najbardziej zasadniczym interesom. Co do Khalida: czytałem jego wcześniejsze wypowiedzi nt. teroryzmu, w tym zamachu na WTC i w jego "sympatyczność" wątpię. Nie można w jednym zdaniu twierdzić, że zamach był OK, ale że ludzi żal. Sorry, to się kupy nie trzyma. Pzrypomina mi się do razu Arafat i jego przemówienia: te po angielsku i te po arabsku. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a czytales moje jak pisze ze wlasnie zlapalem 02.11.03, 17:26 araba i mi sie podgrzewa w lodowce i nie wiem z czym przyrzadzic??? na razie nie mamy setek Khalidow...a jednego a ja grywalem z arabami swego czasu w noge (nie - nie z arabami - to bylo dwoch braci Azerow - ale muzulmanie),bardzo fajnie sie grywalo,lubie ich kebaby,nie zauwazam zeby ktos nam cos na sile narzucal... nie mozna robic "prewencji" bez potrzeby bo na tej zasadzie uwaza sie ze trzeba byc przeciwko USA "bo one moga byc grozne"... jak zaczniesz Khalidowi mowic ze jest "przybyszem",ze ma "sie sluchac" etc...ze nie jest u siebie i ma sie wynosic jak mu sie cos nie podoba to dlaczego on ma lubic kraj gdzie go ponizaja??? ja tak samo bym nie lubil ZEA jakby mnie tam ponizali a tam bym mieszkal... spojrz na IDF - najlepsza armia na swiecie - a spojrz - tylu bylo zydow w Polsce i dlaczego nie odznaczali sie takim bohaterstwem jak w wojnach z arabami??? bo byli tutaj ponizani,"zyd',"idz zydzie" etc..nie wykazali sie wieloma osiagnieciami w kampanii wrzesniowej...ale za co mieli ginac jesli czuli ze inni ich nie chca??? lubie jesc kebaby jak jestem w miescie i ogolnie wszystkich lubie dopoki nie sa agresywni albo glupi :))) powiedzialem ze mam lewackie ciagoty ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: a czytales moje jak pisze ze wlasnie zlapalem 02.11.03, 18:23 Tu właśnie się różnimy (zasadniczo): Pioszesz: "nie mozna robic "prewencji" bez potrzeby..." otóż ja uważam, że jest taka potrzeba i co więcej: nagląca potrzeba. O sukcesach integracji najlepiej można się przekonać na wycieczce np. w Marsylii. Albo odnotowując fakt, że nawet w lewacko-poprawnej Europie zamyka się meczety (Holandia) - za nawoływanie do dżihadu właśnie. I tak dalej, i tak dalej. Nie chcę tego w Polsce. A te surrealistyczne posty są OK :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus prewencja ale tylko adekwatna 03.11.03, 01:51 nie mozna z nia przesadzac - nie mozna jej robic przed tym co nie jest zagrozeniem... np tutaj khalid - naprawde jak widac mily w sumie facet->moze nawet czasem jak cos sie dzieje popiera hamas ->ale jest w to bezposrednio zaangazowany... zamykanie meczetu za nawolywanie do dzihadu a mila rozmowa oraz zyczenie khalidowi milego pobytu w Polsce to diametralnie rozne sprawy... ******************************************************************************* szkoda ze ta cala w sumie dosc sensowna rozmowa zostanie spieprzona przez to ze sie wmieszalo kilka osob... natomiast ciekawa uwaga ->khalid mowil spokojnie ->az sie chcialo naprawde pogadac ->natomiast kilku forumowiczow z izraela zupelnie irracjonalnie zaczelo go obrazac->lub pisac posty z "pozycji sily" ktore na ten moment byly niepotrzebne ->jakby pozwolic khalidowi samemu tutaj rozmawiac kto wie ale moze w ktoryms miejscu zaczalbym calkowicie popierac ktorys z jego projektow planu konca tego konfliktu... naomiast wtedy wpadlo paru "antyizraelskich" dla ktorych to w ogole nie jest "ich wojna" i ktorzy w zyciu nic nie zrobia zeby khalidowi pomoc,wpadl tarekk etc...i wszystko wlasciwie wrocilo do normy... czyli :zydzi dobrzy palestynczycy zli... a moglo to sie okazac zupelnie inaczej - > niestety - >konczy sie tak jak zawsze ->,potem pewnie nikt khalidowi z izraela juz nie odpowie,watek "milej rozmowy szlag trafil" i wracamy do punktu wyjscia... natomiast najmniej winny w tym wszystkim jest sam khalid - >jedna z niewielu osob ktorych sprawa dotyczy bezposrednio - > nawet ja jestem tylko "kims kto ocenia" a nie "aktorem" w tej "grze".... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps - > nie przypomina Ci to tego ze 03.11.03, 02:00 wszyscy sobie nimi po prostu pogrywaja??? nasze tutejsze rozmowy sa w pewnej mierze odbiciem rzeczywistosci...nawet w tym momencie... tak jak w rzeczywistosci oscienne panstwa i interesy pogrywaja sobie w duzej mierze palestynczykami (np saddam ktory im wysylal $ zeby realizowali jakies jego polityki) tak i tutaj (wtracanie sie antyizraelskich etc)... natomiast placi za to biedny khalid - > naprawde mi chwilowo i w tym watku (zastrzegam) go zal... i to jego narod potem jest masakrowany - albo przez zydow albo przez tych "arabskich braci" ktorzy jeszcze chwile wczesniej zapewniali ich o przyjazni.... ot..to troche smutne,nie ma co... mam wrazenie ze nikt nie liczy ich jako podmiotu ->sa tylko przedmiotem gier o wladze w regionie,karta ktora sie rozgrywa na stole gdzie gra sie o wielkie $... a khalid niestety i jego narod jest za slaby i daje soba grac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin a prawda IP: 62.233.188.* 04.11.03, 00:00 jest zawsze taka sama że jednostka gówno może jeśli coś się zmieni w USA i Amerykanom będzie bardziej odpowiadać żeby Arabów w Izraelu nie było to po prostu dadzą wolną rękę żeby ich wygonić albo zacząć zabijać bez takiej delikatności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: a prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:57 a jak usa pozwola by zydkow nie bylo to arabi dostana wolna reka i puszcza w ruch akcie i koniec z zydami. podoba ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid twoj poziom jest zalosny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:27 dyskusja z toba pozbawiona jest sensu. nie majac zadnych argumentow pozostaje ci tylko obrazac innych. rozumiem ze chcialbys by Palestynczycy nie mogli bywac w israelu? a europejczycy tez nie? a moze chetnie widzialbys tam eskimosow? bzdury piszesz. niestety duza czesc zydow ma podejcie taki jak ty i dlatego dialog nie jest mozliwy rozsadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin rozsądni faceci IP: 62.233.188.* 02.11.03, 16:57 dyskutują tylko o prawdzie, faktach dlatego o religii możemy dyskutować tylko z założeniem że jest ona picem i naszą żydowską hetzą bo nikt nie udowodnił do tej pory że bóg naprawdę istnieje faktem jest że w Biblii tak jest napisane: Arabowie pochodzą od bękarta i skurwysyna (no sorry, nie moja wina, nie ja pisałem), potomka Abrahama mogę powiedzieć nieślubnego syna, który został razem z matką wygoniony na wschód, na pustynię; ale nie zmieni to merutum sprawy natomiast prawowity syn Abrahama, ślubny, był Żydem i faktem jest że nawet jeśli cała biblia to jude-hetza, dyskutując z chrześcijaninem i muzułmaninem nie mogę omijać tego faktu, tak jak i oni nie mogą go negować skoro wierzą że to prawda jakiś Żyd tak napisał i wy to w takiej formie przejęliscie chrześcijanie bez wybrzydzania, muslimy niestety nadal szachrają i twierdzą że to było inaczej trudno, fakt nie podlega dyskusji: ****utwór literacki pisany przez Żydów w Izraelu od czasu powstania tego państwa 3300 lat temu, przez kilkaset następnych lat, Arabowie w Arabii przyjęli jako słowo boskie w 7 wieku i na tej podstawie stworzyli Islam(pomijam że Arabowie istnieli wcześniej i przyjmowali często zarówno chrześcijanstwo jak i judaizm; ich zjednoczenie nastąpiło dopiero po powstaniu Islamu) a potem wybrali się z Arabii na podbój, między innymi Izraela jeśli pomimo tych podstawowych założeń Arab neguje że tam było państwo Izrael to jest moim zdaniem idiotą jeśli tweirdzi że Arabowie byli tam przed Żydami to jest także idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid nowomadry glupek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:02 dali ci zle ksiazki glupku a w nich same bzdury. nawet nie bede komentowal. a ty idioto slepo je przyjales. moze napisal je twoj dziad w auschwitz jak juz cyklon opanowal mu pluca, nie byl w stanie rozsadnie myslec i stad te bzdury? wkurzylem sie przez twe posty, nie zamierzam wiecej ich czytac. nie rozumiesz sensu tego watku wiec lepiej juz nie sil sie na nowy post. jestes jak kon z klapami na oczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin w 7 wieku Araby podbiły Izrael będący pod okupacją IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:11 ok możesz nie rozmawiać tak najłatwiej wy nie potraficie przyjąć do wiadomości że w momencie gdy wpadliście do nas państwo Izrael miało już prawie 1900 lat! to prawie 2 razy więcej niż teraz Polska co z tego że akurat w danym momencie nie miało niepodległości Polska w 1850 roku też nie miała i nikt nie powie że nie istaniała nad Wisłą Polska, była bo byli tam Polacy i dążyli do odzyskania swojego miesjca na mapie była Polska, tylko czasowo pod obcą okupacją tak samo Izrael, był tam, bo większość terenów, własności w Jerozolimie i okolicach mimo wszelkich prześladowań mieli Żydzi(bodajże aż do wypraw krzyżowych) wy Arabowie nie potraficie przyznać, że byliście w 7 wieku tylko kolejnym i nie ostatnim okupantem państwa Izrael wasza okupacja tylko tym się różniła o poprzednich i następnych że wrzuciliście dużo swoich ludzi do Izraela i bardzo dużo siłą zmusiliscie do przejscia na arabstwo i Islam Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ale to bylo cholernie dawno temu!!! 02.11.03, 17:14 marcin Jezus Maria - my slowianie tez komus te ziemie zabralismy... wyobrazasz sobie ze teraz przychodza do nas np wieleci i mowia zebysmy oddali im jakies ziemie???? albo inne plemiona???juz zapomnialem nawet kto tutaj zyl...albo Prusowie??? litosci - to byly wieki temu - to w ogole nie jest argument... rownie dobrze po te ziemie sie moze zglosic rzad wloski ze to byla kiedys prowincja rzymska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin tak, ale IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:31 tak ale tu nie ma nic co zbudowaliby wieleci, ani inni słowianie, Rzym do nas nie sięgał w Izraelu sytuacja jest krańcowo inna: taki np. Hebron jest miejscem absolutnie żydowskim, niezależnie od czasu który upłynął nadal centralnym miejscem jest tam grobowiec znanych Żydów jakby ne patrzeć jest różnica marcus, całkowicie rozumiem twój tok myślenia, bo jest on logiczny tyle że tu, dla nas, u nas nie wchodzi w grę stosowanie logiki tu realpolitik nie ma zastosowania ps może tego nie wiesz, ale przed Polakami (pra-Polakami) nikt się na dłużej "u nas" "w Polsce" nie zasadzał, świadczy o tym fakt że protoplasci Polaków nie musieli nikogo stąd zwalczać, wyganiać i że nie było tu żadnych wcześniejszych pozostałości cywilizacji, same lasy Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Rzym do was siegal.... 02.11.03, 17:34 a ci ktorzy sie przeciwko rzymowi buntowali skoczyli zle (masada,jerozolima) nie ma znaczenia - a np gdyby potomkowie indian zarzadali oddania ameryki pln??? albo potomkowie majow,aztekow i innkow ameryki pld??? to po prostu nie sa argumenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Rzym do was siegal.... IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:47 gdyby indianie to zrobili i mieliby środki ku temu (bomby) to lewactwo by ich poparlo!! a jak!!! (inna sprawa że byłby to sczyt idiotyzmu, gdyby ci indianie byli niepodlegli to by nie dostawali amerykanskiej rządowej pensji za "krzywdy przodków", tylko by gnili i żyli w nędzy tak jak ci w Am. Płd. :))) zresztą marcus, przecież ty nieumyślnie nas popierasz!! mówisz: "przeszłość się nie liczy, liczą się fakty i rzeczywistość" ja mówię to samo!!!!! 1400 lat Arabów w Izraelu się nie liczy, bo to my wygraliśmy ostatnie wojny i jeśli uda nam się Arabow wytransferować, to sprawa będzie zamknięta... jesli uda nam się wypieprzyć Arabów z Judeii i Samarii i zaanektować te tereny, to sprawa będzie zamknięta! a jedynym argumentem będzie nie historia tylko wynik ostatniej konfrontacji zbrojnej ps miałem na myśli Polskę, nigdy nie dosięgnął jej Rzym, choć przecież z pra- Polakami handlowano bursztynem i mteriałami różnymi Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus przeciez ja wiem ze was popieram 02.11.03, 17:55 po prostu uwazam ten argument za bezsensowny i nie warty przytaczania... uznaje argument "faktow" natomiast jako argument kiedy negocjacje sa bezsensowne - tzn np jesli jedna strona gada glupoty - wtedy decyduja fakty - bo strona po ktorej sa fakty po prostu moze wtedy odejsc od stolu... ale niech to zrobi dopiero wtedy jak nie ma innej opcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin tak IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:13 ale co tu ma dyplomacja do rzeczy jeśli Arab islamski neguje istnienie Państwa Izrael na długo zanim Arabowie wogóle stworzyli Islam??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a ja neguje istnienie panstwa 02.11.03, 17:17 atenskiego na dlugo zanim jezus stworzyl chrzescijanstwo a u nas zyl mieszko I ale co to ma w ogole do rzeczy?? mamy XXI wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin w pierwszym rozdziale starego testamentu: geneza IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:23 Abrahamowi urodził się syn Iszmael z wziętej z Egiptu cudzołożnicy potem Abraham pyta Boga: Abraham: -aj waj, drogi boże czy Ismael nie może być moim dziedzicem i następcą??nie mam żadego prawowitego syna! Bóg: -NIE! dostaniesz prawowitego syna, wygnaj Iszmaela na wschód,on będzie ojcem wielu narodów, ale nie na tej ziemi, ale nie mojego narodu! jego przeznaczeniem nie jest zostać tutaj, niech ujdzie na wschód całkiem proste, potem Abraham ma syna prawowitego, potem ten syn ma syna itd itd aż jeden z nich przyjmuje imię "Izrael" - "ten co się zmaga" stąd właśnie Żydzi w Izraelu łatwo znaleźć, podejrzewam że masz Stary Testament w domu Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie,no jesli wyjasniamy sobie pochodzenie 02.11.03, 17:31 arabow na podstawie legend ze starego testamenu to ja odpadam calkowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: nie,no jesli wyjasniamy sobie pochodzenie IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:36 oczywiście że nie wyjaśnimy! o tym mówię ale jeśli Arab mi wyskakuje że nie opuści Jerozolimy bo Mahomet tutaj spadł z podniebnej wędrówki i jest to święte jego miasto, to ja mu wtedy nic tylko wykazuję że jest bękartem od Żydów, bo to też jest prawda religijna jeśli on sie powołuje na legendę to ja też posługując się legendami, mamy rację MY, bo to oni wierzą w nasze legendy a nie na odwrót a jeśli odrzucimy legendy(ja odrzucam je w dyskusji politycznej całkowicie) to wtedy bezdyskusyjnie mamy rację MY: 1 byliśmy tu wcześniej 2 wygraliśmy wojnę, a jest to jedyna rozsądna metoda decydopwani kto gdzie będzie mieszkał rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 17:37 Odpowiem tu zbiorowo na posty 3 arabslo-palestynskich forumowiczow khalida, yafy I tarka: 1. wasze odpowiedzi sa zawsze zlozone z dwoch czesci: oczywiscie "nie popieracie mordowania niewinnych ludzi, ale…." ale usprawiedliwiacie dlaczego to robicie... chcialam wam zwrocic uwage, ze nikt, ale to nikt z rodzin tych zabitych w atakach samobojczych nie wzial do reki karabinu i nie poszedl zabijac arabow palestynskich z tlumaczeniem "bo zabili mi brata, corke, wnuka czy matke", jak tylko ostatnio wytlumaczono zamach w restauracji maxim w haifie. 2. przyznajcie, ze posylanie dzieci z kamieniami i koktajlami molotowa na czolgi, jest absolutnym brakiem odpowiedzialnosci i ze strony rodzicow i ze strony wladz palestynskich. budynki sa normalnie puste. byly czasy, kiedy nawet ostgrzegalismy, podawalismy dokladna godzine kiedy bedziemy bombardowac te budynki, zeby wszyscy mieli czas opuscic je. jeszcze nie bylo nigdy ostrzezenia terrorystow, ze wysadza w powietrze taki a taki autobus, zeby ludzie mogli ten autobus opuscic na czas. 3. kazda moja prosba o jasna odpowiedz, skladajaca sie ze slowa tak lub nie uwazana jest przez was za prowokacje. czy jestescie w stanie to wytlumaczyc? 4. khalid dokladnie napisal swoje zdanie na temat jak ma wygladac pokoj. streszcze ten plan: a. israel nie moze zatrzymac nawet jednego osiedla b. granice z roku 1967 maja byc punktem wyjsciowym do rozmow c. aby wogole doszlo do rozmow israel musi powstrzymac budowe osiedli i budowe muru. d. neutralny sad dla osadzenia palestynczykow i zydow skaldajacy sie z europejczykow i arabow, bez usa. e. wolny dostep palestynczykow do ziemi i pracy, bez zakazow wjazdu. f. zgoda na powrot wypedzonych palestynczyko do domow. g. sprowadzenie wojsk neutralnych onz (sklad do ustalenia). Tu moje odpowiedzi/komentarze: aa. israel moze zatrzymac tyle osiedli, ile bedzie uwazal za konieczne, biorac pod uwage, ze sa to tereny zdobyte przez israel w czasie wojny i biorac pod uwage, ze israel musi zadbac o swoje bezpieczne granice na przyszlosc. bb. co to znaczy granice 1967 maja byc punktem wyjsciowym do rozmow? to cos nowego. myslalam, ze jesli bez slowa zgodzimy sie na granice 1967 to palestynczycy natychmiast podpisuja z nami uklad pokojowy. widze, ze dopiero bedziemy musieli petraktowac o pokoj, PO cofnieciu sie do granic 1967.... dd. sad skladajacy sie z europejczykow i arabow, bez usa, lub jakiegokolwiek innego panstwa wy nazywacie sadem neutralnym. a co do neutralnosci sadu neutralnego skladajacego sie z usa i zydow? taka neutralnosci odpowiada mi bardziej. (przepraszam za ironie, ale nie moglam sie powstrzymac) ee. dlaczego to zadanie? jesli beda dwa niezalezne kraje, to mysle, ze kazdy z nich bedzie mial prawo wpuszczac lub nie wpuszczac kogo chce. czyz nie tak? zakladajac, ze cofnelismy sie do granic 1967 i powstalo panstwo palestynskie, to bedziecie mieli swoja ziemie i rzad, ktory ma wam zapewnic miejsca pracy, wiec co ma znaczyc to zadanie? ff. alez ta zgode macie juz od dawna. kazdy palestynczyk moze wrocic do swojego domu granicach nowego panstwa palestynskiego. gg. od kiedy wojska onz sa neutralne? 5. dlaczego pozostawienie baz jako zabezpieczenia naszych granic jest smieszny? Czy nie wywolywaliscie z nami wojen od 1948 roku? na jakies podstawie mamy myslec, ze po powstaniu panstwa palestynskiego nie bedziecie atakowac nas znowu? owszem, rosjanie stacjonowali w polsce przez cale lata, jak wyjezdzalam w 1967 byly jeszcze bazy wojskowe rosyjskie bez pozwolenia wstepu na te tereny. i jakos nie pamietam, zeby polska atakowala choc raz rosje czy tez zssr. po korekturach granic, dokladnie tak jak zrobiono to przed podpisaniem ukladow pokojowych z egiptem i jordania, bedzie wiadomo, ile zachodniego brzegu zostanie w rekach israela. korektury te zrobiono wspolnie, w czasie rozmow z egiptem i jordania. a kwestia muru? jesliby nie bylo ciaglych zamachow samobojczych, to ten mur wogole nie bylby zbudowany. zauwazcie, ze intifada i zamachy trwaja juz lata, a mur zdecydowano budowac dopiero pare miesiecy temu. ten mur rowniez nie otacza " miast i wiosek i obozy palestynski zamieniaja je w getach,kantonach i pastonach", ten mur po prostu oddziela tereny palestynskie od israela jako srodek utrudniajacy przechodzenie terrorystow na strone israelska. 6. kwestia jerozolimy…. tak to trudne zadanie i zawsze sie zastanawialam, dlaczego uklady oslo zgodzily sie na zostawienie tej kwestii na koniec rozmow, jako ze wiadomo bylo od poczatku, ze to bedzie najwazniejszy i najtrudniejszy problem do rozwiazania. 7. "napisalem o warunkach przy ktorych jest szansa na to ze nie bedzie zamachow" 8. " aja wogoli jestem z tych ktorze uwazaja ze ten kraj nie moze obecne miec rozwiazanie jadenie panstwo 2 narodowe"…. tak, to uwaza cala kupa arabow palestynskich. to jest dla nich idealne rozwiazanie, jako ze israel jest juz panstwem zorganizowanym w ktorym istnieje zupelnie niezla infrastruktra, pomoc socjalna itd itd z ktorej by chcieli korzystac natychmiast, a nie byc zdanym na ciezka prace w budowie nowego panstwa i oczekiwanie na jakiekolwiek uslugi socjalne dane narodowi palestynskiemu przez generalissimo. 9. cytowanie przez yafe sheika yassina daje mi duzo do myslenia…. 10. typowe rowniez, nazywanie mnie faszysta, zawsze wtedy, kiedy nie chce sie dac odpowiedzi na moje pytania lub zarzuty. 11. nikt nigdy z naszej strony nie mowil o likwidacji calego narodu palestynskiego, w przeciwienstwie do waszych dowodcow, ktorzy od 50 lat daza i nawoluja do likwidacji narodu zydowskiego. 12. chyba sami rozumiecie, ze "uklady genewskie" sa nic nie warte, jako ze sa podpisane przez osoby prywatne, nie bedace ani w rzadzie ani w Knesset i nie majace absolutnie zadnych legalnych uprawnien do podpisywania jakichkolwiek ukladow miedzynarodowych. rownie dobrze khalid i ja moglibysmy podpisac takie uklady. ok, rozumiem, ze nie doczekam sie od khalida zwyklej jasnej odpowiedzi na moje pytanie, czy jest zwolennikiem i popiera terroryzm. brak tej odpowiedzi charakteryzuje wlasciwie wszystkie rozmowy israelsko-palestynskie. konstruktywna rozmowa wg khalida jest trudna, i tu zgadzam sie z nim: jak sie zakancza rozmowe w tym momencie, kiedy odpowiedzi zaczynaja byc niewygodne, to rzeczywiscie trudno rozmawiac. a teraz na zakonczenie mam jeszcze jedno pytanie do khalida: po wyliczeniu wszystkich zadan, jakie masz w stosunku do israela, azeby doszlo do podpisania ukladu pokojowego, bylabym ci wdzieczna, jeslibys napisal, do czego zobowiazuje sie autonomia w stosunku do israela, zeby wlasnie moc podpisac uklad pokojowy. jak ci wiadomo, azeby podpisac taki uklad, obie strony musza sie do czegos zobowiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin nigdy w życiu! IP: 62.233.188.* 02.11.03, 17:59 ************** > 8. " aja wogoli jestem z tych ktorze uwazaja ze ten kraj nie moze obecne miec > rozwiazanie jadenie panstwo 2 narodowe"…. tak, to uwaza cala kupa arab > ow > palestynskich. to jest dla nich idealne rozwiazanie, jako ze israel jest juz > > panstwem zorganizowanym w ktorym istnieje zupelnie niezla infrastruktra, > pomoc socjalna itd itd z ktorej by chcieli korzystac natychmiast, a nie byc > zdanym na ciezka prace w budowie nowego panstwa i oczekiwanie na jakiekolwie > k > uslugi socjalne dane narodowi palestynskiemu przez generalissimo. *********** ee. dlaczego to zadanie? jesli beda dwa niezalezne kraje, to mysle, ze kazdy z nich bedzie mial prawo wpuszczac lub nie wpuszczac kogo chce. czyz nie tak? zakladajac, ze cofnelismy sie do granic 1967 i powstalo panstwo palestynskie, to bedziecie mieli swoja ziemie i rzad, ktory ma wam zapewnic miejsca pracy, wiec co ma znaczyc to zadanie? **************** nigdy w życiu!! gdyby powstała "Palestyna" to granica zostaje permanentnie zamknięta! na miejsce Arabów przyjeżdzają do pracy Hindusi! ludzi pokojowi, o wyższej kulturze i tradycji oni nawet bez problemu mogliby się "wżeniać" do Izraela mur nie zostaje zniesiony tylko wzmocniony, a jeśli ktoś określi takie zakończenie jako rasistowskie to niech najpierw zaatakuje USA za mur z czcigodnym Meksykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid do dany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:01 odpowiadam na twoj post. 1. piszesz ze "nikt, ale to nikt z rodzin tych > zabitych w atakach samobojczych nie wzial do reki karabinu i nie poszedl > zabijac arabow palestynskich z tlumaczeniem "bo zabili mi brata, corke, wnuk > a> czy matke", jak tylko ostatnio wytlumaczono zamach w restauracji maxim w > haifie." ok robi ta zemste za nich wasza armia. nie ma armi palestynskiej. 2. "byly czasy, kiedy nawet ostgrzegalismy, podawalismy dokladna godzine kiedy bedziemy bombardowa c te budynki, zeby wszyscy mieli czas opuscic je" - wiesz co ty piszesz? gdyby do ciebie ktos ostrzegl ze o dajmy na to 17.15 bedzie bombardowanie twego domu ot tak sobie to po prostu wyszlabys jak gdyby nic sie nie stalo na miasto? pomysl chwile o tym 3. nie napisalem jak ma wygladac pokoj ale jakie sa moje oczekiwania. reszta jest kwestia rokowan 4. "israel moze zatrzymac tyle osiedli, ile bedzie uwazal za konieczne, biora > c pod uwage, ze sa to tereny zdobyte przez israel w czasie wojny" - rozumiem ze jesli np Syria nagle zajmie Jerozolime to bedzie mogla ja zatrzymac bo to zdobyta w czasie wojny tak? wiec co dla nas ? jaluzna? israel zostawi tyle ile bedzie chcial? - to smieszne jesli to ma prowadzic do pokoju 5. "sad skladajacy sie z europejczykow i arabow, bez usa, lub jakiegokolwiek > innego panstwa wy nazywacie sadem neutralnym. a co do neutralnosci sadu > neutralnego skladajacego sie z usa i zydow? taka neutralnosci odpowiada m > i bardziej" - rozumiem ale chyba nie zrozumialas mych slow - napisalem sad NEUTRALNY a nie zydowsko-zydowski (ja tez nede ironiczny) 6. "alez ta zgode macie juz od dawna. kazdy palestynczyk moze wrocic do > swojego domu granicach nowego panstwa palestynskiego." - a zydzi moga wrocic tylko w granicach panstwa zydowskiego? wiec co nadal robicie w Europie i Ameryce? Gdzie konsekwencja? 7. "od kiedy wojska onz sa neutralne?" - sa takie z zalozenia i po to zostaja tworzone. rozumiem ze wg ciebie najbardzie jest neutralny mossad 8. "nikt nigdy z naszej strony nie mowil o likwidacji calego narodu > palestynskiego, w przeciwienstwie do waszych dowodcow, ktorzy od 50 lat daz > a i nawoluja do likwidacji narodu zydowskiego" - nie kazdy palestynczyk odpowiada za to co mowia inni palestynczycy a poza tym jak to jest ze wasz przywodca nagle stwiedza na oczach swiata ze moze dobrze byloby zgladzic innego przywodce innego narodu? 9. kolejny raz wracasz do pytania wiec odpowiadam kolejny raz : potepiam terror generalnie - tak islamski jak i zydowski. i pytanie do ciebie - czy potepiasz terror stosowany przez wasze wladze i armie? odpowiedz tak lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: moje zdanie IP: *.tpgi.com.au 03.11.03, 06:33 Marcin! Zachowujesz się jak prowokator, który chce pogłębić konflikt i wywołać antysemityzm. Obrażasz, jak Khalid i inni postępowi muzułmanie, od których powinna zależeć przyszłość Bliskiego Wschodu. Historię znasz tylko powierzchownie, więc poczytaj więcej. Jak mówi łacińskie przysłowie: "audiatur et altera pars". Jeżeli jesteś Żydem to dajesz świadectwo, że fanatyzm jest po obu stronach. Czy zupełnie nie rozumiesz gdzie leży przyszłośc ludzkiej cywilizacji, a tym Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin nie przejmuj się tak IP: 62.233.188.* 04.11.03, 00:07 ja nawet nie udaję że znam się na historii ja historię znam na poziomie polskiej matury przyznam szczerze że mnie historia nie interesuje, bo jej w praktyce się nie stosuje, choćby nawet Napoleon twierdził inaczej historia niczego nie uczy co pokazuje właśnie sama historia ludzkości ;) bo ludzkosc to taki oporny uczeń... ps przyszłość świata? rozumiem że ty wierzysz że ludzie będą braćmi, skończą się wojny itp itd... zapomnij! za 50 lat większość ludzkości będzie mieszkać w slamsach to tyle by było na temat przyszłości ludzkiej cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil chwali sie, Khalid, ale badz ostrozny: IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.11.03, 18:12 spojrz na ten watek, zobacz co jest w artykule i zapytaj sie, jaka osoba jest w stanie tak ten artykul skomentowac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8801290&a=8801445 to bardzo dobrze, ze starasz sie spokojnie rozmawiac, ale nie zapominaj z kim rozmawiasz i badz ostrozny. ramadan mubarak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Strasznie sie ozywili... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 02.11.03, 19:13 ci "nasi" "palestynczycy" ale powtarzaja wciaz to samo i nie dodaja nic, czego bysmy juz nie znali. Gdy dochodzi do meritum calej sprawy od rozmowy uciekaja. To ciagle gledzenie o odwecie, mnie osobiscie, nastraja tylko zdecydowanie wrogo do wszystkich Arabow - a tego chcialbym sie wystrzegac. W koncu Zydzi, pomimo iz maja realna sile za soba, wykazuja jednak o wiele wiecej zdrowego rozsadku. Propozycje negocjacji to przeciez idea Izraela a nie "palestynczykow". Tradycja arabska wymaga, by do rozmow o pokoju przystapic dopiero wtedy, gdy zostalo sie calkowicie pokonanym i wszystkie furtki zostaly mocno zatrzasniete. A jesli nawet ten mur odcinkami gdzies przebiega, to dlaczego, na Boga, nie ma prawa Izrael sobie muru postawic? Chyba jest to prawo kazdego suwerennego panstwa. Jesli chce postawic mur to go stawia, jesli chce wykopac row, to go kopie - decyzje podejmuje parlament i zatwierdza koszta tego przedsiewziecia. Zreszta, gdyby nie terroryzm "palestynczykow", to mur nie bylby potrzebny - wystarczylaby normalna granica z punktami kontrolnymi. Odbieram to tak: sprawe muru podnosi sie wciaz dlatego, ze Arabowie uwazaja sie za gospodarzy calego terytorium Izraela. Dlatego nie chca przyjac do wiadomosci faktu, ze Izrael jest odrebnym panstwem i ma prawo na swoim terytorium robic to, co uwaza za stosowne. Ostatnie zabiegi Quraya by do rozmow "pokojowych" przystapic wykazuja, ze budowa tego muru nie byla jednak az tak glupia, jak to sie usiluje przedstawic. Inna ciekawa mysla "palestyczyka", Khalida, jest idea "panstwa dwu-narodowego" czyli takiego, w ktorym -po powrocie "uciekinierow" - mieliby Arabowie z miejsca zdecydowana przewage. Pomysl tak samo realny, jak podroz kajakiem do srodka ziemi. Khalid najwyrazniej niczego z minionych wydarzen nie zrozumial - podobnie jak jeszcze do niedawna Arafat- do zludznia przypominajacy gracza w kosci,ktory do konca liczy na szczesliwy rzut. Najbardziej sie jednak ubawilem pomyslami "bezstronnego sadu", w ktorym, obok Arabow("palestynczykow") zasiadaliby europejscy prawnicy. Czyli takiego "sadu" w ktorym oskarzony, (Izrael), mialby do wyboru: rozstrzelanie,powieszenie lub elektryczne krzeslo... Rozmowa z Khalidem, niby "palestynczykiem", do zludzenia przypomina mi "merytoryczne" rozmowy z "piekarzem", Omarem, ktory tez byl "palestyncem".Tu, w Szwecji, rozmawialem na temat "palestyny" z Arabami z Iraku i z Syrii. Moze kogos to zaskoczy ale reprezentowali takie dokladnie takie samo stanowisko, jak Khalid. Najwyrazniej do zmiany takiego stanowiska mozna ich zmusic tylko sila. Co Izrael wlasnie czyni. Dlatego "palestynce" beda w koncu zmuszone rozmawiac o pokoju. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: Strasznie sie ozywili... 02.11.03, 19:44 Chyba khalida i spolke Dana wystraszyla i nie odpowiedza na wasze pytania. Moze ich odszukamy zeby jednak pomowic? www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10662 pozdrowienia dla jerzowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Strasznie sie ozywili... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 02.11.03, 19:58 sokolka2 napisał: > Chyba khalida i spolke Dana wystraszyla > i nie odpowiedza na wasze pytania. > Moze ich odszukamy zeby jednak pomowic? > www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10662 > pozdrowienia dla jerzowej Dziekuje. Przekazalem i odwrotna poczta pozdrawia Jerzowa. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 20:20 chciales rzeczowoa dyskusje bez obraz. sprawdzilam moj post jeszcze raz, nie ma tam ani jednego obrazliwego slowa. wiec co sie dzieje? dlaczego nie odpowiadasz? to przeciez miala byc wymiana zdan a nie monolog.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:05 niestety nie moge byc w sieci dlugo bo mam malo czasu na to ale mozesz byc pewna ze odpowiem na wszystkie posty Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Strasznie sie ozywili... 02.11.03, 20:19 Bardzo ciekawa uwaga: "1. wasze odpowiedzi sa zawsze zlozone z dwoch czesci: oczywiscie "nie popieracie mordowania niewinnych ludzi, ale…." ale usprawiedliwiacie dlaczego to robicie... chcialam wam zwrocic uwage, ze nikt, ale to nikt z rodzin tych zabitych w atakach samobojczych nie wzial do reki karabinu i nie poszedl zabijac arabow palestynskich z tlumaczeniem "bo zabili mi brata, corke, wnuka czy matke", jak tylko ostatnio wytlumaczono zamach w restauracji maxim w haifie. " Jak również ta: "Odbieram to tak: sprawe muru podnosi sie wciaz dlatego, ze Arabowie uwazaja sie za gospodarzy calego terytorium Izraela. Dlatego nie chca przyjac do wiadomosci faktu, ze Izrael jest odrebnym panstwem i ma prawo na swoim terytorium robic to, co uwaza za stosowne." Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do:wrew 02.11.03, 22:03 chciałem cos pisac do ciebie ale szkoda słow ..just fuck you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin czekaj czekaj! jeśli wygra Izrael ( Moledet) IP: 62.233.188.* 02.11.03, 23:43 to powiemy to samo, generał Szaron powie: chcieliśmy pogadać, ale zapomnijcie o tym, Arabowie, szkoda słow, just fuck you! chłopcy, wchodzimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (zaśmiałem się z waszej głupoty i bezczelności) czy ktoś zwrócił uwagę? w Izraelu dyskutuje się czy przy nadstępnym nateżeniu islamskich morderstw będzie można sprowokować transfer Arabów a oni stawiają warunki!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.11.03, 22:04 ok, nie odpowiedziales, a jak mawiaja madrzy tego swiata, zadna odpowiedz to tez odpowiedz. tak wlasnie wygladaja tez rozmowy israelsko-arabskie na wyzszym szczeblu, niz dana-khalid. dlatego tez i rezultaty sa takie. tak samo jak ja nie mam tu z kim rozmawiac, tak samo rzady israela nie maja tymczasem z kim rozmawiac. nu, wiec poczekamy, az znajdzie sie jakis rozumny arab, z ktorym bedzie mozna rozmawiac. khalid i generalissimo w kazdym razie nie sa partnerami do rozmow. interesujace rowniez, ze nikt z kliki khalida, ani tarak-omarek, ad, mirmil, patriota, michal, hanes no i oczywiscie goldbaumek i reszta obroncow terrorystow i zamachow, nie zabrala tutaj glosu. milczeli i czekali. no i doczekali sie. kompromitacja ze strony arabskiej na calej linii i dowod na ich "ochote" dla zakonczenia konfliktu. dobranoc panom. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: --------do dany 3 02.11.03, 22:19 tak jak wczesniej pisalem do jerzego pozwolilem sobie wkleic twoje pytania do tarka na forum arabskie i mam nadzieje ze tarekk odpowie na nie. zobaczymy......www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=10662&w=8856952 Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk O co Walczą Palestyńczycy 02.11.03, 22:19 pieszę po raz ostatny do ciebie..o co my walczymy : 1-O niepodległe Państwa Palestyńskie na Zachodnim Brzegu Jrordani i Strefy Gazy ze stolicą ws wschodniej Jerozolimie 2- O opuszczenie przez osadnikow żydowskich zachodnego brzegu jordanii strefy gazy 3- O rozwiazanie problemu uchodżców palestyńskich bedziem negocowac..tak długo jak trzeba i rownocześny będziesz przeciwstawiac okupantom...prosta odpowiedz ..to sa nasze cele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin tarek, z calym szacunkiem IP: 62.233.188.* 02.11.03, 23:54 nie gardzę tobą, jesteśmy obaj ludzmi całkiem możliwe że twoi przodkowie byli przymusowo zislamizowanymi Żydami np. z okolic Hebronu.... ale powiem ci coś w sekrecie, jak tak dalej pójdzie to do tego transferu naprawdę dojdzie... to niby tak się mówi, że nie nigdy w życiu, nikt by nie pozwolił a ja ci udowodnie że pozwoliliby wszyscy: Żydzi wypierdalają w powietrze 2 meczeciki beszczeszczące Swiątynię króla Izraela, Salomona czy raczej ruiny tej świątyni zupełna prowokacja albo lepiej: Żydzi podszywając się pod Arabów wysadzają "ścianę" choć to drugie akurat nie doprowadziłoby do transferu a zagłady Arabów, więc raczej odpada i nie wiem czy ktoś z Żydów wysadziłby ścianę... chyba tylko tych paru co chcą odbudować świątynię wybuchają ostre starcia, wojna Izrael-Arabowie chcący nam ukraść Izraela transfer! nawet bez autobusów, zresztą ile by to kosztowało! po prostu czołgi na was jadą od zachodu i szczelają! a wy idziecie tam skąd żeście przyszli (i to truchcikiem) "z pustyni jesteś i do pustyni wrócisz, choćby po śmierci" napewno znasz to arabskie powiedzonko ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re:Marcina ..mały człowiek 03.11.03, 00:16 do twojego pozimou nie obnieżam nie odpowiadam na taki faszystowki tok myślenia jak twoja pani profsor dana33..ale pamietaj zawsze będziemy jak kaktuse w waszych gardlach Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a oni zawsze beda potega..i zawsze beda mogli 03.11.03, 01:27 was zmiazdzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin owsiki IP: 62.233.188.* 04.11.03, 00:10 mały owsik mówi do mamy: -ja tutaj nie chcę mieszkać! jest gorąco, duszno i strasznie śmierdzi! mama: -synu, co poradzimy... to nasza ojczyzna pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid to twe slowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:06 piszesz o sobie i israelu israelu owsiku? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Strasznie sie ozywili...ale co sie stalo: 03.11.03, 01:38 po raz pierwszy przeczytalem naprawde swietne dwa merytorycznie posty: 1)Khalid 2)Dana ->(swietny punktowo plan-w odroznieniu od pisania pierdol to byl naprawde dobry i ciekawy merytorycznie post ) naprawde - przedstawione rzeczowo argumenty...szkoda ze do rozmowy wtracilo sie tyle osob - nic dziwnego jak do rozmowy wtracaja sie jakies mety zupelnie z dupy to potem wychodzi belkot - zaczyna sie ze ktos napisze idiotyzm potem ktos w koncu nie wytrzyma i powola sie na sile faktu (IDF),potem tamten znow napisze glupote i znow ktos powola sie na sile faktu...etc... khalid napisal jakis plan - dana rowniez - khalida plan byl absolutnie nierealny - oprocz tego ze jako baze wyjsciowa negocjacji powinna stanowic granica z 1967 choc oczywiscie zydzi ta granice maja prawo bardzo silnie zweryfikowac->prawem wygranych wojen w ktorych sie bronili + prawem silniejszego... byc moze po prostu okaze sie ze pewne punkty sa niemozliwe do zaakceptowania przez ktoras ze stron ->po stronie izraela wystepuja dwa bardzo wazne argumenty: a)wygrane wojny ktore byly wojnami obronnymi (argument faktu + argument moralny) b)pozycha potegi militarniej to sa bardzo silne argumenty na rzecz tego ze khalid powinien ustapic z pewnych stanowisk ->ciekawy bylby na ile (np opcja sadu o oczywiscie logiczny bezsens - ten punkt mozna skreslic od razu na wstepie negocjacji- ale uznajmy ze khalid nie pomyslal - >przeciez napisal takie warunki o jakich by marzyl a nie jakie bylby w stanie uznac.... a do khalida naprawde na tym watku mam mily stosunek - choc oczywiscie niedlugo watek szlag trafi (co ciekawe-> nie przez khalida ale przez wlasnie osobniki typu antyizraelski,misiek z chicago ktore wlasnie w odroznieniu od khalida w ogole nie sa strona w tych rozmowach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin :)))))))) IP: 62.233.188.* 02.11.03, 23:36 hehe mirmill :") klasa! sam się rozbawiłem moją opinią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Izrael MUSI być tam jak ustalił Truman i Anglia IP: *.tnt36.det3.da.uu.net 02.11.03, 22:22 w 1948 roku - tzn. w takich własnie granicach. KONIEC. KROPKA I tu NIE MA O CZYM dyskutowąć ani z żydami i arabami. Jesli Izrael sie NIE PODPORZADKUJE takiej decyzji to ten cały "rząd sharona" spłukać do klaki jak zwykłe gówno i ZABLOKOWAĆ subwencje-darowizny rządu USA do Izraela wynaoszce rocznie 10 milardów dolarów rocznie KONIECZNIE też ZABLOKOWAĆ te wszystkie "darowizny harytatywne" wynoszace nastepne MINIMUM 20 milardów dolarów dokonywane przez zydów amerykanskich w POSTACI ODPISÓW tzw. "harytatywnych" OD PODATKÓW na rzecz Izraela ze SZKODĄ fiskusa Ameryki co pogłebia tylko deficyt skarbu USA. Problem polega na tym że Ameryka jest ROLOWANA na MANOWCE przez zydów amerykanskich, ktorzy OPANOWALI CAŁKOWICIE WŁADZE w USA, majacy najwazniejsze media w USA ktore prowadzą pro-Izraelska PROPAGANDE solonej "holokaustyczną IDELOGIA" jako niby "zydzi naród ucisniny" pod plaszcykiem jakiegos tam UBZDURANEGO "antysemityzmu". Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Misiaczek, na razie to Ty sam siebie rolujesz 02.11.03, 23:12 ale jak uwazasz, ze Anglia w roku 1948 cos tam ustalila w sprawie Izraela, to kto wie? Moze i masz racje? tylko powiedz, moj drogi, co wtedy robili Amerykanie i Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
neutralny.nick Swiat powinien Izraelczykow 03.11.03, 00:04 Czolgami wygonic do Izraela. West Bank to nie Izrael! Pieprzenie ze kiedys tu jakis Zyd mieszkal i to jest zydowska ziemia jest kretynstwem. Kiedys tam rozni ludzie mieszkali, NIGDY NIE BYLO TAK ZE TYLKO ZYDZI TAM MIESZKALI! Teraz im sie zlodziejstwa zachcialo i sie dziwia dlaczego nie ma pokooju. Gość portalu: Megi napisał(a): > w 1948 roku - tzn. w takich własnie granicach. > > KONIEC. KROPKA > > I tu NIE MA O CZYM dyskutowąć ani z żydami i arabami. > > Jesli Izrael sie NIE PODPORZADKUJE takiej decyzji to ten cały "rząd sharona" > spłukać do klaki jak zwykłe gówno i ZABLOKOWAĆ subwencje-darowizny rządu USA do > > Izraela wynaoszce rocznie 10 milardów dolarów rocznie > > KONIECZNIE też ZABLOKOWAĆ te wszystkie "darowizny harytatywne" wynoszace > nastepne MINIMUM 20 milardów dolarów dokonywane przez zydów amerykanskich w > POSTACI ODPISÓW tzw. "harytatywnych" OD PODATKÓW na rzecz Izraela ze SZKODĄ > fiskusa Ameryki co pogłebia tylko deficyt skarbu USA. > > Problem polega na tym że Ameryka jest ROLOWANA na MANOWCE przez zydów > amerykanskich, ktorzy OPANOWALI CAŁKOWICIE WŁADZE w USA, majacy najwazniejsze > media w USA ktore prowadzą pro-Izraelska PROPAGANDE solonej "holokaustyczną > IDELOGIA" jako niby "zydzi naród ucisniny" pod plaszcykiem jakiegos tam > UBZDURANEGO "antysemityzmu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin oczywiście IP: 62.233.188.* 03.11.03, 00:09 że tak było! i to nawet przez długi okres czasu Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Re: oczywiście 03.11.03, 00:47 Gość portalu: marcin napisał(a): > że tak było! > i to nawet przez długi okres czasu > WON do swojego kraju zlodzieju. Do kraju ktory z litosci ci ktos dal po IIWS i w ktorym istniejesz tylko i wylacznie z mojej ciezkiej pracy. Pasozytem jestes, ROZUMIESZ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a razumiesz ze marcin mowiac 03.11.03, 01:23 w metaforze siedzi w poteznej merkavie i jest uzbrojony po zeby a ty stoisz goly na ulicy?? :))))) rozumiesz ze tak powiedziec mu mozesz tylko na forum jak go nie ma obok??? bo tutaj tylko cie zwymylsa,a tam jakby sie wkurzyl po prostu by strzelil... rozumiesz jak slaby jestes???i jak slabe jest twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Ty natomiast nic nie rozumiesz o ZEBRANIU! 03.11.03, 01:42 Jesli ja nawet goly dla ciebie dupku stoje pamietaj jedna rzecz, ja Marcina utrzymuje bo jest on czlonkiem, pasozytniego narodu ktory moj kraj karmi. Jesli ja dla ciebie slaby jestem to pamietaj ze Marcin ktory jest odemnie zalezny jest jeszcze slabszy jeszcze tak beznadziejnego narodu ktory przezywa tylko z odszkodowan i jalmuzny na tym swiecie nie bylo. BANDA ZEBRAKOW. Biedak w USA ktory ledwie sobie daje rade moze przynajmniej z duma powiedziec ze sam sie zywi sam swoja rodzine jak mezczyzna utrzymuje. Zyd w Izraelu ZEBRAKIEM jest! CO ZA poje..ny narod..TFU! marcus_crassus napisał: > w metaforze siedzi w poteznej merkavie i jest uzbrojony po zeby a ty stoisz > goly na ulicy?? :))))) > > rozumiesz ze tak powiedziec mu mozesz tylko na forum jak go nie ma obok??? > > bo tutaj tylko cie zwymylsa,a tam jakby sie wkurzyl po prostu by strzelil... > > rozumiesz jak slaby jestes???i jak slabe jest twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus marcin jest w jakiejs mierze zalezny 03.11.03, 01:55 od narodu amerykanskiego - > a narod amerykanski w tym Ci jego obywatele ktorzy sa zydami chca pomoc wojskowo i finansowo izraelowi ->chocby ze wzgledu na swoja polityke globalna... wiec marcin jak sadze rowno sra na twoja pomoc i twoje zdanie... ******************************************************************************* to stan w izraelu przed grupa osadnikow i im to powiedz w twarz myszo co mowisz teraz.... sprobujesz??? hahahahahahah..rozumiesz juz dlaczego twoje zdanie to pisk myszy?? :))) a twoje poglady w USA politycznie sa skazane na porazke... jestes mysza zarowno w izraelu jak i w USA... bo jestes przerazliwie slaby.. Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski w jakiejs mierze ??????????? heheehe 03.11.03, 02:06 Marcin bez USA jest nic nie warty tak jak ten caly jarmark nazywajacy sie IZrael. Kraj ktory w zasadzie juz dawno niepowinien istniec bo nie ma za co! Poczekaj jak Polske Izrael zacznie doic. Tak na pewno bedzie bo ile razy mozna wyzebrac odszkodowania od niemcow? Ty sie jeszcze przekonasz i na wlasnej skorze odczujesz tego PASOZYTA Marcina! Nikt sie ciebie nie spyta czy chcesz pomoc. I wbij to sobie do swojego zakutego lba: Zyd w USA guzik daje Izraelowi. Amerykanski podatnik placi a nie ZYD! Tak jak polski podatnik bedzie Mracina kramil! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ale ten podatnik ogolnie uwaza ze mu sie 03.11.03, 02:12 wojskowo ten sojusz oplaca i bo daje USA potezna sile na bliskim wschodzie.... kapujesz??? a na ciebie nikt nie zwraca uwagi :))) to tez kapujesz?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski A ty glupi czy naiwny jestes? 03.11.03, 02:28 marcus_crassus napisał: > wojskowo ten sojusz oplaca i bo daje USA potezna sile na bliskim wschodzie.... > > kapujesz??? Czytaj uwaznie jak podatnikowi sie to podoba! www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=8859248 I co nam z Izraaelskiego wojska na Bliskim wschodzie? Jak tyko jest jakis konflikt to zabraniamy im sie w to mieszac. Za pieniadze ktore dajemy Izraelowi mozna by w Iraqu czy w Afganistanie stworzyc najwieksza baze wojaskowa USA na swiecie. Tam mogloby byc 100 razy tyle sprzetu i wojska niz USA ma na calym swiecie. > > a na ciebie nikt nie zwraca uwagi :))) > > to tez kapujesz?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a co to jest????post miska z chicago??? 03.11.03, 02:33 odbilo Ci??? amerykanom to sie podoba bo zobacz jaki ma do tego stosunek spoleczenstwo i czy jest przeciwko sojuszowi z izralem.. wystarczylo??:)))) buahhaahahahah,ten link to byl zeby mnie zabic smiechem??:) Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Re: a co to jest????post miska z chicago??? 03.11.03, 02:38 marcus_crassus napisał: > odbilo Ci??? > > amerykanom to sie podoba bo zobacz jaki ma do tego stosunek spoleczenstwo i > czy jest przeciwko sojuszowi z izralem.. Bzdury opowiadsz. Mieszkam tu od pol wieku i zapewniam cie ze amerykanskie spoleczenstwo ma Izrael w dupie! > > wystarczylo??:)))) > > buahhaahahahah,ten link to byl zeby mnie zabic smiechem??:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus widac glupi jestes - pol wieku i nic nie 03.11.03, 02:41 zrozumiales :))))) ja tez tam czesto bywam - mam znajomych i rodzine :))) stary "polonijny" magazyn "dziennik zwiazkowy" czytam nawet w polsce... wstyd,az sie plakac chce - skad wy zescie wypadli??? czlowieku,jestes przegrany,nie dotarlo jeszcze?? wszyscy jestescie przegrani,przegrana sprawa i juz... lepiej otworz oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin przegrałeś anty-ludzki IP: 62.233.188.* 04.11.03, 00:16 w USA jest dużo chrześcijan radykalnych oni popierają Izraela bo wierzą że jeśli przyjdzie sąd ostateczny, drugie nadejście Jezusa, to Żydzi tam musza być na miejscu inaczej Bóg może powiedzieć: -zaraz kurwa! łerz maj jude?????? co żeście zrobili z moimi dziatkami, skurwiele?!!!?? i odwołać sąd ostateczny ps ten nurt chrześcijaństwa jako jedyny chyba się ciągle radykalizuje i jako jedyny nie ulega lewackim modom na nieposiadanie dzieci itp wobec czego jest coraz szerszy i popularniejszy w USA nie martw się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mysz rzekla :trzeba kota sila usunac z domu 03.11.03, 01:19 i po co sie nameczyla zeby to powiedziec??? przeciez kot reprezentuje sile w domu - mysz jest niczym.mysz moze zostac w kazdej chwili zmiazdzona przez kota. Odpowiedz Link Zgłoś
antyizraelski Lekarstwo przestalo dzialac? 03.11.03, 01:44 To mialo byc smnieszne czy zalosne? marcus_crassus napisał: > i po co sie nameczyla zeby to powiedziec??? > > przeciez kot reprezentuje sile w domu - mysz jest niczym.mysz moze zostac w > kazdej chwili zmiazdzona przez kota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutralny? Re: Swiat powinien Izraelczykow IP: *.tpgi.com.au 03.11.03, 16:29 Nick! Jaki z ciebie neutralny, skoro nie znasz własnego Pisma Świętego. Tam wyraźnie napisano, że Żydzi mieszkali w Judei i Samarii (West Bank) od 3000 lat. Założyli miasto zwane Jerozolimą. Tam też w urodził się 2003 lat temu człowiek zwany po polsku Jezusem z Nazaretu i wszyscy jego apostołowie. W czasie wojny Wielki Mufti Jerozolimy przyjechał do Berlina (patrz Voelkische Beobachter 1941), aby prosić Hitlera o usunięcie pozostałych Żydów z Jerozolimy. A może ty nie jesteś tym za którego się podajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((((((((((((((((( mirmil: MAAKA HAK IP: *.ath19.cas.hol.gr 03.11.03, 02:22 MAAKA HAK. HADA LAISA RAŻUL LAHU NIJACUN SALIHA :( Gość portalu: mirmil napisał(a): > spojrz na ten watek, zobacz co jest w artykule i zapytaj sie, jaka osoba jest > w stanie tak ten artykul skomentowac: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8801290&a=8801445 > to bardzo dobrze, ze starasz sie spokojnie rozmawiac, ale nie zapominaj z kim > rozmawiasz i badz ostrozny. > > ramadan mubarak :) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi hi MARCUS CRASSUS = RAŻUL? :) IP: *.dialup.cetlink.net 03.11.03, 03:01 laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :DDDDDDD > MAAKA HAK. HADA LAISA RAŻUL LAHU NIJACUN SALIHA :( MAAKA HAK 100% :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil zgadza sie, ale... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.11.03, 15:44 do mnie prosze nie po arabsku, bo musze fatygowac znajomych do tlumaczenia. no ale fakt jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:25 mozemy kontynuowac jesli masz ochote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 18:51 nu, lepiej pozno niz wcale, w kazdym razie z toba moge rozmawiac, czego nie moge powiedziec o tarku lub omarku. tu masz odpowiedz: 1. piszesz ze "nikt, ale to nikt z rodzin tych > zabitych w atakach samobojczych nie wzial do reki karabinu i nie poszedl > zabijac arabow palestynskich z tlumaczeniem "bo zabili mi brata, corke, wnuk > a> czy matke", jak tylko ostatnio wytlumaczono zamach w restauracji maxim w > haifie." ok robi ta zemste za nich wasza armia. nie ma armi palestynskiej. nieprawda. armia israelska nie podklada bomb pod autobusy, w kawiarniach i restauracjach. armia israelska zabija celowo tylko i wylacznie "bojownikow" terrorystycznych. jesli gina przy tym osoby cywilne, przykro mi bardzo i zaluje tego. ale to jest wojna, i terrorysci jak wiesz, chetni ukrywaja sie za plecami dzieci i kobiet. 2. "byly czasy, kiedy nawet ostgrzegalismy, podawalismy dokladna godzine kiedy bedziemy bombardowa c te budynki, zeby wszyscy mieli czas opuscic je" - wiesz co ty piszesz? gdyby do ciebie ktos ostrzegl ze o dajmy na to 17.15 bedzie bombardowanie twego domu ot tak sobie to po prostu wyszlabys jak gdyby nic sie nie stalo na miasto? pomysl chwile o tym nu, pomyslalam. ja bym wyszla i nie narazala zycia moich dzieci. procz tego ostrzegane i bombardowane byly nie budynki cywilne, ale budynki administracyjne autonomii. sam wiesz, ze w tych domach nie gineli praktycznie biora cywile. a "dzialacze" terrorystycznego hamasu, czy jihad zawsze zdazyli "bohatersko" opuscic te budynki. to samo odnosi sie do burzenia domow terrorystow: sa zawczasu ostrzezeni, moga i zabieraja ze soba caly swoj ruchomy dobytek. 3. nie napisalem jak ma wygladac pokoj ale jakie sa moje oczekiwania. reszta jest kwestia rokowan 4. "israel moze zatrzymac tyle osiedli, ile bedzie uwazal za konieczne, biora > c pod uwage, ze sa to tereny zdobyte przez israel w czasie wojny" - rozumiem ze jesli np Syria nagle zajmie Jerozolime to bedzie mogla ja zatrzymac bo to zdobyta w czasie wojny tak? wiec co dla nas ? jaluzna? israel zostawi tyle ile bedzie chcial? - to smieszne jesli to ma prowadzic do pokoju nie napisalam, "ile chcial", napisalam wyraznie "ile bedzie uwazal za konieczne". nie badz smieszny, syria nigdy nie zajmie jerozolimy. natomiast syria zajela liban, jak wiesz, i nikt z arabow nie pisnie slowka o tym, zeby syria opuscila liban. nic rowniez nie pisalam o jalmuznie. wiec prosze nie wkladac mi w ust slow, jakich nie uzylam. 5. "sad skladajacy sie z europejczykow i arabow, bez usa, lub jakiegokolwiek > innego panstwa wy nazywacie sadem neutralnym. a co do neutralnosci sadu > neutralnego skladajacego sie z usa i zydow? taka neutralnosci odpowiada m > i bardziej" - rozumiem ale chyba nie zrozumialas mych slow - napisalem sad NEUTRALNY a nie zydowsko-zydowski (ja tez nede ironiczny) aha, wiec ty uwazasz, ze sad arabowie-europejczycy to sad neutralny? 6. "alez ta zgode macie juz od dawna. kazdy palestynczyk moze wrocic do > swojego domu granicach nowego panstwa palestynskiego." - a zydzi moga wrocic tylko w granicach panstwa zydowskiego? wiec co nadal robicie w Europie i Ameryce? Gdzie konsekwencja? nie rozumiem twojej logiki. zydzi moga wrocic do israela z kazdego kraju na swiecie. to samo prawo maja miec arabowie: moga wrocic do panstwa palestyny z kazdego kraju na swiecie. co maja do tego zydzi w europie i ameryce? gdzie nie widzisz konsekwecji? zeby ci bylo jasniej: tak samo jak nie widze zadnego zyda powracajacego z europy do panstwa palestynskiego, tak samo nie widze zadnego araba powracajacego z europy do israela. 7. "od kiedy wojska onz sa neutralne?" - sa takie z zalozenia i po to zostaja tworzone. rozumiem ze wg ciebie najbardzie jest neutralny mossad nu, widze, ze ciezko ci przychodzi pozostac i w miare neutralnym, i w miare logicznym. wiec wyjasniam, jesli nie wiesz dotychczas, ze mossad to nie wojsko, ale wywiad israelski. nota bene jeden z lepszych na swiecie. wojska onz nie sa neutralne, nawet jak powinny takie byc z zalozenia. mamy na to pare dowodow. 8. "nikt nigdy z naszej strony nie mowil o likwidacji calego narodu > palestynskiego, w przeciwienstwie do waszych dowodcow, ktorzy od 50 lat daz > a i nawoluja do likwidacji narodu zydowskiego" - nie kazdy palestynczyk odpowiada za to co mowia inni palestynczycy a poza tym jak to jest ze wasz przywodca nagle stwiedza na oczach swiata ze moze dobrze byloby zgladzic innego przywodce innego narodu? nu, tu znow mamy punkt, na ktorym zgadzamy sie: rowniez nie kazdy israelczyk odpowiada za to, co mowia inni israelczycy. a dla dokladnosci, to nie nasz przywodca sharon powiedzial o zgladzeniu arafata, to jeden z ministrow powiedzial, ktory nie jest przywodca. a apropos arafata, to slysze mase glosow ze strony arabow palestynskich, ktorzy mowia o tym, ze arafat nie dopuszcza do jakiegokolwiek porozumienia z israelem. 9. kolejny raz wracasz do pytania wiec odpowiadam kolejny raz : potepiam terror generalnie - tak islamski jak i zydowski. i pytanie do ciebie - czy potepiasz terror stosowany przez wasze wladze i armie? odpowiedz tak lub nie. nasze wladze i armia nie stosuja terroru. nasze wladze i armia probuja zapewnic bezpieczenstwo obywatelom kraju. terror stosowany przez 2-3 grupy osadnikow, skladajacych sie z maksimum 20-30 osob potepiam jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KHALID Re: DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 19:08 Gość portalu: dana33 napisał(a): > 1. piszesz ze "nikt, ale to nikt z rodzin tych > > zabitych w atakach samobojczych nie wzial do reki karabinu i nie poszedl > > zabijac arabow palestynskich z tlumaczeniem "bo zabili mi brata, corke, wn > uk > > a> czy matke", jak tylko ostatnio wytlumaczono zamach w restauracji max> im w > > haifie." ok robi ta zemste za nich wasza armia. nie ma armi palestynskiej. > > nieprawda. armia israelska nie podklada bomb pod autobusy, w kawiarniach i > restauracjach. armia israelska zabija celowo tylko i wylacznie "bojownikow" > terrorystycznych. jesli gina przy tym osoby cywilne, przykro mi bardzo i zaluje> tego. ale to jest wojna, i terrorysci jak wiesz, chetni ukrywaja sie za plecami> dzieci i kobiet. IDAC TWYM TOKIEM ROZUMOWANIA POWIOEM ZE BARDZO MI ZAL TYCH ZYDOW W AUTOBUSACH I RESTAURACJACH ALE CELOWO MIELI BYC ZABICI ZOLNIERZE ZYDOWSCY A JESLI GINA PRZE TYM OSOBY CYWILNE PRZYKRO MI BARDZO ALE TO WOJNA. TO W WIEKSZOSCI CYTAT TWYCH SLOW. PASUJE CI ICH RETORYKA? > 2. "byly czasy, kiedy nawet ostgrzegalismy, podawalismy dokladna godzine kiedy > bedziemy bombardowa c te budynki, zeby wszyscy mieli czas opuscic je" - wiesz > co ty piszesz? gdyby do ciebie ktos ostrzegl ze o dajmy na to 17.15 bedzie > bombardowanie twego domu ot tak sobie to po prostu wyszlabys jak gdyby nic sie > nie stalo na miasto? pomysl chwile o tym > nu, pomyslalam. ja bym wyszla i nie narazala zycia moich dzieci. procz tego > ostrzegane i bombardowane byly nie budynki cywilne, ale budynki administracyjne > autonomii. sam wiesz, ze w tych domach nie gineli praktycznie biora cywile. a > "dzialacze" terrorystycznego hamasu, czy jihad zawsze zdazyli "bohatersko" > opuscic te budynki. to samo odnosi sie do burzenia domow terrorystow: sa > zawczasu ostrzezeni, moga i zabieraja ze soba caly swoj ruchomy dobytek. NIE BUDYNKI MIESZKANIOWE? TWE SLOWA NIE ODPOWIADAJA PRAWDZE! CHCAC ZABIC KOGOS Z HAMASU CZY JIHADU MACIE GDZIES ILE ZGINIE CYWILI > 4. "israel moze zatrzymac tyle osiedli, ile bedzie uwazal za konieczne, biora > > c pod uwage, ze sa to tereny zdobyte przez israel w czasie wojny" - rozumi > em > ze jesli np Syria nagle zajmie Jerozolime to bedzie mogla ja zatrzymac bo to > zdobyta w czasie wojny tak? wiec co dla nas ? jaluzna? israel zostawi tyle ile > bedzie chcial? - to smieszne jesli to ma prowadzic do pokoju > > nie napisalam, "ile chcial", napisalam wyraznie "ile bedzie uwazal za > konieczne". nie badz smieszny, syria nigdy nie zajmie jerozolimy. natomiast > syria zajela liban, jak wiesz, i nikt z arabow nie pisnie slowka o tym, zeby > syria opuscila liban. nic rowniez nie pisalam o jalmuznie. wiec prosze nie > wkladac mi w ust slow, jakich nie uzylam. Z SYRIA DALEM PRZYKLAD > 5. "sad skladajacy sie z europejczykow i arabow, bez usa, lub jakiegokolwiek > > innego panstwa wy nazywacie sadem neutralnym. a co do neutralnosci sadu > > neutralnego skladajacego sie z usa i zydow? taka neutralnosci odpowiada m > > i bardziej" - rozumiem ale chyba nie zrozumialas mych slow - napisalem sad > NEUTRALNY a nie zydowsko-zydowski (ja tez nede ironiczny) > > aha, wiec ty uwazasz, ze sad arabowie-europejczycy to sad neutralny? BARDZIEJ NEUTRALNY NIZ ZYDOWSKO-AMERYKANSKI. ALE OK - MOGA BYC TYLKO EUROPA - OK? > 6. "alez ta zgode macie juz od dawna. kazdy palestynczyk moze wrocic do > > swojego domu granicach nowego panstwa palestynskiego." - a zydzi moga wroc > ic > tylko w granicach panstwa zydowskiego? wiec co nadal robicie w Europie i Ameryce? Gdzie konsekwencja?> > nie rozumiem twojej logiki. zydzi moga wrocic do israela z kazdego kraju na > swiecie. to samo prawo maja miec arabowie: moga wrocic do panstwa palestyny z > kazdego kraju na swiecie. co maja do tego zydzi w europie i ameryce? gdzie nie> widzisz konsekwecji? > zeby ci bylo jasniej: tak samo jak nie widze zadnego zyda powracajacego z europ> y do panstwa palestynskiego, tak samo nie widze zadnego araba powracajacego z europy do israela. MAM NA MYSLI TERENY OKUPOWANE PRZEZ ISRAEL. TAKIE SA W PALESTYNIE. NIE ROZUMIESZ MYCH SLOW? WIELU ZYDOW POWRACA DO EUROPY - NP DO POLSKI - IDAC TWYM ROZUMOWANIEM NIE POWINNO SIE ICH WPUSZCZAC WIEC PO CO IDA? PRZECIEZ TO NIE ISRAEL? > 7. "od kiedy wojska onz sa neutralne?" - sa takie z zalozenia i po to zostaja > tworzone. rozumiem ze wg ciebie najbardzie jest neutralny mossad > > nu, widze, ze ciezko ci przychodzi pozostac i w miare neutralnym, i w miare > logicznym. wiec wyjasniam, jesli nie wiesz dotychczas, ze mossad to nie wojsko,> ale wywiad israelski. nota bene jeden z lepszych na swiecie. wojska onz nie sa> neutralne, nawet jak powinny takie byc z zalozenia. mamy na to pare dowodow. WIEM CZYM JEST MOSSAD. DLA CIEBIE TO WYWIAD DLA MNIE ORGANIZACJA PRZESTEPCZA MAJACA NA CELU LIKWIDACJE WROGOW POZA ISRAELEM, NIE BEDZIEMY SIE SPIERAC. A JESLI WOJSKA ONZ NIE SA NEUTRALNE TO NIBY JAKIE? I PO CO? > 8. "nikt nigdy z naszej strony nie mowil o likwidacji calego narodu > > palestynskiego, w przeciwienstwie do waszych dowodcow, ktorzy od 50 lat da > z a i nawoluja do likwidacji narodu zydowskiego" - nie kazdy palestynczyk > odpowiada za to co mowia inni palestynczycy a poza tym jak to jest ze wasz > przywodca nagle stwiedza na oczach swiata ze moze dobrze byloby zgladzic > innego przywodce innego narodu? > > nu, tu znow mamy punkt, na ktorym zgadzamy sie: rowniez nie kazdy israelczyk > odpowiada za to, co mowia inni israelczycy. a dla dokladnosci, to nie nasz > przywodca sharon powiedzial o zgladzeniu arafata, to jeden z ministrow > powiedzial, ktory nie jest przywodca. a apropos arafata, to slysze mase glosow > ze strony arabow palestynskich, ktorzy mowia o tym, ze arafat nie dopuszcza do > jakiegokolwiek porozumienia z israelem. > WIEM KTO POWIEDZIAL. ALE TO JEDEN Z PRZYWODCOW TAK JAK ARAFAT JEST JEDNYM Z NASZYCH PRZYWODCOW. NIEZALEZNIE CO O TYM MYSLISZ, ARAFAT JEST CHYBA JEDYNY CO MOZE ZAPANOWAC NAD DUZA CZESCIA PALESTYNCZYKOW. JESLI ZGINIE, BEDZIE CHAOS NIE DO POSPRZATANIA. I DLATEGO NIEZALEZNIE JAKI JEST LEPSZY ON NIZ TEN CHAOS. JESLI POJAWI SIE REALNA SZANSA NA POKOJ NA UCZCIWYCH WARUNKACH - ZAPEWNIAM CIE ZE NAWET HAMAS GO POSLUCHA > 9. kolejny raz wracasz do pytania wiec odpowiadam kolejny raz : potepiam > terror generalnie - tak islamski jak i zydowski. > i pytanie do ciebie - czy potepiasz terror stosowany przez wasze wladze i > armie? odpowiedz tak lub nie. > > nasze wladze i armia nie stosuja terroru. nasze wladze i armia probuja zapewnic > bezpieczenstwo obywatelom kraju. terror stosowany przez 2-3 grupy osadnikow, > skladajacych sie z maksimum 20-30 osob potepiam jak najbardziej. JESTES CYNICZNA A POZA TYM MIALAS ODPOWIEDZIEC TAK LUB NIE. NAPIETNOWALAS MNIE ZA NIEJASNO ODPOWIADAM A ROBISZ TO SAMO. JA TEZ TERAZ CI MOGE TAK ODPOWIEDZIEC - NASZE BOJOWKI NIE STOSUJA TERRORU - ONE PROBOJA ZAPEWNIC NASZYM RODAKOM BEZPIECZENSTWO. OBAWIAM SIE ZE DOKUPKI ZYDZI NIE PRZYZNAJA ZE TERROR JEST Z OBU STRON (I ARMI TEZ) TO DIALOG JEST PUSTYM SLOWEM. Z TWEGO POSTU WYCHODZI HIPOKRYZJA DUZA DANO. Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Do: Khalida 03.11.03, 19:52 pisałem ci ż eszkoda czas..szkoda dyskusja w ramach sztuka dla sztuki,jezeli ktos ni eiwedzi roznica miądzy morderca i ofiara..i między okupanta i kto pod okupacją ..po co do niego zwracac? 8 lat prowadzilismy negocjacja od układu Oslo i co wynikałO? pisałem nie raz że będzimy rozmawiasz i negocjowac tak długo jak trzeba..ale nigdy nie bedziemy baranami do zabijcia..dla nich dobry palestyńczyk to martwy palestyńczyk..chyba juz orientujesz gdzia ta dana pracuje i czym zajmuje ..ale gratuluję za cierpliwości pozdrawiam tarekk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do tarka, fana terroryzmu IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 20:36 nu, ciut jestes niedokladny, wy nie negocjujecie od 8 lat, wy od 10 lat kazdy uklad z nami lamiecie, kazda umowe i kazde prawo, wlacznie z prawami oslo. ale co do jednego. to wszystko co robicie. a jak twoj generalissimo dostal oferte od baraka, ktorej tak szybko nie dostanie jeszcze raz, to tez odmowil. nu, macie co zescie sobie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do Tancerki dana33 03.11.03, 21:05 nawet mi sie podoba że nazwac mnie fan terroryzmu..możesz założyć klub moich fanów i fanek..przy okazji mozesz mnie spotkac osobisicie nie długo w Grudniu będzie konferncja ahajefie jestem zaproszony prze przyjaciela Ury i Azmi Beshara ..mimo twoja nienawieśc do mnie i do wszystkich palestynczykow..bedzie przyjmny ztobą spotkac ..całkiem jestem fajny facet ..może ty tez jesteś fajna baba. chętny prowadziłbym dyskusja bez posredny pozdrawiam napiesz tarekk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Tancerki dana33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 21:15 nu, moze ty i fajny facet, tarek, ale fizniety, to napewno. ja z fanami terrorystow sie nie spotykam. klubow tez im nie zakladam. jak masz tyle fanow, to niech ci jeden zaloza. a do haify, jak masz nieczysta przweszlosc, to nie wjedziesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do Tancerki dana33 03.11.03, 21:34 wiesz dana dla ciebie jako palestynczyk jestem z gory terorrysta ty mieszać miedzy terrorysta i bojwnikiem i ruchem narodowem wyzwolenczym.wyboraża sobie ze jestem przeciwko Ben Ladena i wszystkich tym podobne tak jakbylem przeciwko Sadamowi..będziesz zaskoczona kiedy będe nie daleko ciebie idzimy razem z Ruchem pokoj teraz i Gosh szalom w dużej manfestacji pozdrawiam i uwazaj na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Tancerki dana33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 21:37 nu, uwazam na siebie. duzo przyjemnosci w demonstracji z gush shalom. Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do Tancerki dana33 03.11.03, 21:42 żegnaj dana masz spoko do 13 listopada..przy okazji oglądaj BBC w czwartek- piątek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www hi Cieniu_ANNY, gabrielocasey, DANA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: hi Cieniu_ANNY, gabrielocasey, DANA !!!!!!!!! 08.11.03, 19:35 Czemu żydzi podnieśli taki krzyk na napis jude raus i swastykę na kurtce tego wspaniałego chłopca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do Tancerki dana33 IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 03.11.03, 21:36 Tarekk daj sobie pokoj z tymi nowymi klubami. Tu jest sporo starych z tradycjami,jak Hamas, Hisballa, Dzihad, Alfatah, czy Tanzin. Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do Tancerki dana33 03.11.03, 21:38 wiesz ..jeden wiecej jeden mniej nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do Tancerki dana33 IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 03.11.03, 22:09 co prawda to prawda...jedana kasura wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do Tancerki dana33 04.11.03, 00:14 zapominałeś o klubach jak Argun,,hagana,,shtern.. dana należała d o hagana ty do ktorejgo klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Tancerki dana33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 21:41 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: Do: Khalida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:34 rozmowy sa trudne ale powinnismy je dalej prowadzic. jesli nie mozemy porozumiec sie tak jeden czlowiek i jeden czlowiek to o porozumieniu calej Palestyny z zydami mowy nie ma. moze szukac wsrod zydow kogos rosadnego kto nie kieruje sie nienawiscia? choc coraz mniej wierze ze taki sa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.11.03, 20:26 wiesz, naprawde mialam przez sekunde wrazenie, ze mozna z toba jakos, jakos rozmawiac. w israelu moge rozmawiac z arabami mieszkajacymi razem z nami, jako ze oni widza te realnosc stad, taka jaka ona jest. natomiast wy wszyscy tam gdzies w bezpiecznych granicach polski czy jakiegokolwiek innego kraju na swiecie, "gracie" tych wielkich bojownikow, popierajacych "sluszna" walke waszych braci na tzw. terenach okupowanych. fajnie to tak bronic sprawy z wygodnego fotela. natomiast arabowie z ktorymi ja tutaj rozmawiam, nie tacy chetni do dostania sie pod wladze generalissimo, nie tak bardzo chca miec "wlasne i niezalezne panstwo", bo wiedza dobrze, co ich w takim panstwie czeka. a teraz jeszcze w skrocie na twoje odpowiedzi: IDAC TWYM TOKIEM ROZUMOWANIA POWIOEM ZE BARDZO MI ZAL TYCH ZYDOW W AUTOBUSACH I RESTAURACJACH ALE CELOWO MIELI BYC ZABICI ZOLNIERZE ZYDOWSCY A JESLI GINA PRZE TYM OSOBY CYWILNE PRZYKRO MI BARDZO ALE TO WOJNA. TO W WIEKSZOSCI CYTAT TWYCH SLOW. PASUJE CI ICH RETORYKA? za tokiem moich mysli? wy przeciez CELOWO wysadzacie sie w diskotekach, restauracjach i kawiarniach. nie idziecie na zolnierzy i ginie przy tym pare cywilow!!! wy idziecie wlasnie na miejsca z ludnoscia cywilna i TYLKO z ludnoscia cywilna, komu tu mydlisz oczy? NIE BUDYNKI MIESZKANIOWE? TWE SLOWA NIE ODPOWIADAJA PRAWDZE! CHCAC ZABIC KOGOS Z HAMASU CZY JIHADU MACIE GDZIES ILE ZGINIE CYWILI znow klamiesz.jakbysmy mieli gdzies, to nie mielibysmy w jeninie 14 zabitych zolnierzy i wy mielibyscie wlasnie masakre, a nie 50 zabitych terrorystow. Z SYRIA DALEM PRZYKLAD dales przyklad... aha, ale nie zareagowales co do okupacji libanu przez syrie, bardzo wymowne.... BARDZIEJ NEUTRALNY NIZ ZYDOWSKO-AMERYKANSKI. ALE OK - MOGA BYC TYLKO EUROPA - OK? nu, rozmieszasz mnie i innych, sad arabsko-europejski ma byc bardziej neutralny niz zydowsko-amerykanski..... tylko europa? a moze idac za tokiem twoich mysli, moze tylko usa? MAM NA MYSLI TERENY OKUPOWANE PRZEZ ISRAEL. TAKIE SA W PALESTYNIE. NIE ROZUMIESZ MYCH SLOW? WIELU ZYDOW POWRACA DO EUROPY - NP DO POLSKI - IDAC TWYM ROZUMOWANIEM NIE POWINNO SIE ICH WPUSZCZAC WIEC PO CO IDA? PRZECIEZ TO NIE ISRAEL? sluchaj khalid, nie zamieniaj sie w cccp. jak bedzie niezalezne panstwo palestynskie, to nie bedzie wiecej "okupowanych" terenow. bedzie israel i wasza palestyna. kogo tam wpuscicie to bedzie wasza sprawa. kogo my bedziemy wpuszczac do israela, to nasza sprawa, rozumiesz? w jaki spposob doszedles do tego, ze wg mojej logiki kraje europejskie nie powinny wpuszczac zydow? A nie wpuszczaja arabow? zdaje sie, ze to twoja logika cos tu szwankuje.... WIEM CZYM JEST MOSSAD. DLA CIEBIE TO WYWIAD DLA MNIE ORGANIZACJA PRZESTEPCZA MAJACA NA CELU LIKWIDACJE WROGOW POZA ISRAELEM, NIE BEDZIEMY SIE SPIERAC. A JESLI WOJSKA ONZ NIE SA NEUTRALNE TO NIBY JAKIE? I PO CO? nu, tzn. ze cia tez organizacja przestepcza? i bundesnachrichtendienst tez? ok, powiedz to im w usa i niemczech, napewno sie uciesza.... nie ma wojsk neutralnych. zadnych. WIEM KTO POWIEDZIAL. ALE TO JEDEN Z PRZYWODCOW TAK JAK ARAFAT JEST JEDNYM Z NASZYCH PRZYWODCOW. NIEZALEZNIE CO O TYM MYSLISZ, ARAFAT JEST CHYBA JEDYNY CO MOZE ZAPANOWAC NAD DUZA CZESCIA PALESTYNCZYKOW. JESLI ZGINIE, BEDZIE CHAOS NIE DO POSPRZATANIA. I DLATEGO NIEZALEZNIE JAKI JEST LEPSZY ON NIZ TEN CHAOS. JESLI POJAWI SIE REALNA SZANSA NA POKOJ NA UCZCIWYCH WARUNKACH - ZAPEWNIAM CIE ZE NAWET HAMAS GO POSLUCHA chaos to u was jest bez przerwy. jeden podzera drugiego. nie martw sie, my go nie zabijemy, napewno nie pomozemy mu zostac "meczennikiem arabskim". ale on sam umrze niedlugo. smiercia naturalna. i kogo bedziesz wtedy winil za ten chaos u was? pozwolisz, khalid, ze nie bede polegac na twoich zapewnieniach.... JESTES CYNICZNA A POZA TYM MIALAS ODPOWIEDZIEC TAK LUB NIE. NAPIETNOWALAS MNIE ZA NIEJASNO ODPOWIADAM A ROBISZ TO SAMO. JA TEZ TERAZ CI MOGE TAK ODPOWIEDZIEC - NASZE BOJOWKI NIE STOSUJA TERRORU - ONE PROBOJA ZAPEWNIC NASZYM RODAKOM BEZPIECZENSTWO. OBAWIAM SIE ZE DOKUPKI ZYDZI NIE PRZYZNAJA ZE TERROR JEST Z OBU STRON (I ARMI TEZ) TO DIALOG JEST PUSTYM SLOWEM. Z TWEGO POSTU WYCHODZI HIPOKRYZJA DUZA DANO. nic nie jestem cyniczna. odpowiedzialam ci absolutnie dokladnie tak jak sobie zyczyles. potepiam terror generalnie, tak isalmski jak i zydowski. teraz ok? z mojego postu nie wychodzi zadna hipokryzja, z twojego wychodzi to, co wychodzi z postow innych arabow lub ich wielbicieli: niemoznosc przyznania sie do czynow, niemoznosc widzenia prawdy, zadania dostania wszystkiego za nic. tak to nie bedzie, wiec przygotuj sie psychicznie do tego, khalid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil co za (zawodowa) niekonsekwencja... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.11.03, 23:28 POROWNAJ SOBIE TE SWOJE DWIE WYPOWIEDZI: 1. "mam nawet paru przyjaciol ) zydow ktorzy sa porzadnymi ludzmi" to tez antyzemityzm. 2. wiesz, naprawde mialam przez sekunde wrazenie, ze mozna z toba jakos, jakos rozmawiac. w israelu moge rozmawiac z arabami mieszkajacymi razem z nami, jako ze oni widza te realnosc stad, taka jaka ona jest. JAK BYM NIE WIEDZIAL, GDZIE PRACUJESZ, TO BYM POMYSLAL, ZE JESTES FALSZYWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ostatnie słowo IP: 62.233.188.* 04.11.03, 00:30 każdy dzień oddala jakiekolwiek szanse na powstanie państwa Arabów w Judeii i Samarii coś takiego jak plan Baraka nie powtórzy się, doszłoby do zamieszek na ulicach i znalazłby się i na kolejnego premiera "zdrajcę" "egzekutor" pozatym zmienia się społeczeństwo tego państwa żydo-komuna (upraszczając) chciała w Izraelu stworzyć jeden duży kibutz, soc- raj na ziemi a tu hui, nowe pokolenie jest w większosci religijne!!! myślę że wobec powyższych lepiej nie tracić czasu na dyskusję tylko poczekać spokojnie co USA zdecyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: ostatnie słowo 04.11.03, 00:40 Gość portalu: marcin napisał(a): > każdy dzień oddala jakiekolwiek szanse na powstanie państwa Arabów w Judeii i > Samarii > > coś takiego jak plan Baraka nie powtórzy się, doszłoby do zamieszek na ulicach > i znalazłby się i na kolejnego premiera "zdrajcę" "egzekutor" > pozatym zmienia się społeczeństwo tego państwa > > żydo-komuna (upraszczając) chciała w Izraelu stworzyć jeden duży kibutz, soc- > raj na ziemi > a tu hui, nowe pokolenie jest w większosci religijne!!! > > myślę że wobec powyższych lepiej nie tracić czasu na dyskusję > tylko poczekać spokojnie co USA zdecyduje... Marcin czytalem dzis w gazecie ze faktycznie izrael czeka na to swiatlo i uruchomi akcje "deszczowy dzien" i wtedy panstwo palestynskie juz nie powstanie w tym stuleciu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: co za (zawodowa) niekonsekwencja... IP: 194.90.65.* 04.11.03, 07:49 nu, mirmil, u nas w israelu, w kazdej panstwowej instytucji pracuja tylko i wylacznie szpiedzy i czlonkowie mossadu. nie wiedziales o tym jeszcze? nawet sprzataczki w jewish agency to agentki. nu, propaguje dalej swoje manipulacje. i uwazaj zebys mnie nie zdenerwowal. bo ja taka wazna agentka, ze jak mnie zdenerwujesz, to posle na ciebie kolegow i wtedy gnade dir gott.... idiota to ty juz jestes, trzeba przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil funkcjonariuszka sie zdenerwowala? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.11.03, 18:19 zupelnie nie potrzebnie. kto tu mowi o wysylaniu agentow? no ale, danka, zastanow sie. pracujesz gdzie pracujesz, to poglady tez masz okreslone. co jest zlego pracowac w jewish agency? nic. kazdy ma jakies swoje obowiazki i ty tez. nie mozna miec do ciebie o to zalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: funkcjonariuszka sie zdenerwowala? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.11.03, 19:07 nu, zupelnie sie nie zdenerwowala, tylko posmiala. ty myslisz ze israel to autonomia? ja moge pracowac gdzie chce i miec zupelnie inne poglady. po przyjezdize do israela pracowalam w banku hapoalim, bank robotniczy, jak to sie ladnie tlumaczy, taki lekko socjalistyczny. nu, chcieli zebym zapisala sie do zwiazkow zawodowych socjalistycznych oczywiscie, nie zapisalam sie. c1 maja bank byl zamkniety.... nu ja przychodzilam do pracy 1 maja (mialam klucz do budynku) i pracowlam sobie sama na zapleczu, bo bylam zawsze przeciwna tym 1-majowym idiotyzmom. wprawdzie nie pracuje w jewish agency, ale rowniez nie musze miec pogladow takich, jakie ewentualnie by chcialo moje biuro. i nie mam. ciucius, to wolny i demokratyczny kraj, israel. to nie arabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil dana nie tlumacz sie IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.11.03, 20:51 przeciez nikt tutaj juz od ciebie nie wymaga, zebys zdradzila pryncypia, na ktorych opiera sie "syjonistyczna edukacja" :) jak zwykle dramatyzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www DANA, CIENIU_ANNY,GABRIELOCASEY-gdzie Twoj herb IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:12 nie bronie sprawy z wygodnego fotela i nie zgrywam wielkiego bojownika. pomagam memu narodowi tak jak moge i ty nie musisz wiedziec jak to wyglada. ten watek mial sluzyc dyskusji a nie zarzutom. smutne jest to ze jak jeden palestynczyk z jednym zydem nie moga normalnie rozmawiac to jak moze cale narody obydwa o efekcie i porozumieniu nie wspomne. oczywiscie trudno przyznac ci ze zabijacie cywili bo dla was kazdy palestynczyk to terrorista wiec zabijacie tylko terrorystow. usa nie sa neutralne bo lobby zydowskie ma decydujace znaczenie przy podejmowaniu decyzi i jak nic innego wplynelo byna roztrzygniecie. oczywiscie masz racje ze jak bedzie niezalezna Palestyna to nie bedzie juz terenow okupowanych - z jednym uwaga: tylko gdy wszystkie ziemie wejda w jej sklad. a stolice widze w Jerosolimie (w czesci ktora przypadnie Palestynie oczywiscie). skad doszedlem ze kraje europejskie nie winny wpuszczac zydow? skoro piszesz ze israel moze nie wpyszczac tego kogo chce to dlaczego europa nie moze? wielki krzyk by podniesliscie jak europa by oglosila ze zydzi nie moga przyjechac. i jeszcze do czego mam sie napisalas przygotowac psychicznie? do czego? obie strony musza cos zrozumiec dano by zakonczyc ten obled. i zapewniam cie ze nie chcemy wszystkiego za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: DANO odpowiedzialem wyzej na twoj post IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.11.03, 19:36 sluchaj khalid, nie mozna rozmawiac, jesli jedna strona albo przekreca to co druga mowi, albo interpretuje to tak jak jej wygodnie, i to jest to co ty robisz. ty i arafat tez. nigdy nie powiedzialam ze my nie zabijamy cywili, zabijamy, ale NIE CELOWO. jestes w stanie zrozumiec ta roznice? jesli atakujemy terroryste, a ten wybral sobie byc na ulicy pelnej ludzi, bo tak ma nadzieje, ze ujdzie smierci, to ginie i on i czasem (nie zawsze) gina tez cywile kolo niego. ale nie w nich byl zamierzony atak. natomiast jesli terrorysta wysadza sie w powietrze w autobusie, w kawiarni, w dyskotece pelnej 16-latkow, to on CELOWO zabija cywilow. zrozumiala roznica? nie zrozumiales, do czego masz sie przygotowac psychicznie" przeciez napisalam wyraznie: "zadania dostania wszystkiego za nic. tak to nie bedzie, wiec przygotuj sie psychicznie do tego, khalid." jesli nie zrozumiale, to w prostych slowach: nie mozecie tylko zadac od nas ciagle, co my mamy zrobic dla pokoju z wami. wy tez musicie cos zrobic w tym kierunku, jako podstawa zaprzestac terroru. nie ma nic za nic. nie oddamy zadnych zdobytych terenow, jesli terror nie ustanie. ok, uwazasz ze usa sa po stronie israela. ja uwazam ze europa jest po stronie arabow. wiec nie usa i nie europa, OK? jest jeszcze pare innych krajow, ktore moga byc w tym sadzie, zgadzasz sie? nu, co do jerozolimy, to nie mamy tego samego zdania. po pierwsze i najwazniejsze, jerozolima byla zawsze, ale to zawsze od tysiecy lat stolica i najwazniejszym miejscem dla zydow. dla arabow nyla i mest mekka, medina a jerozolima byla u was zawsze na trzecim miejscu. po drugie, do 1967 roku, kiedy jerozolima byla podzielona, do czesci arabskiej zydzi nie mieli wstepu. ani do czesci arabskiej, ani do swietych dla zydow miejsc, ktore tam sie znajdowaly. po zjednoczeniu jerozolimy w 1967, WOLNY dostep do miejsc swietych dla zydow, arabow i chrzescijan mieli WSZYSCY, i to bez wzgledu, czy akurat mielismy spokojny okre, czy tez w czasie wojen lub intifady, arabowie mieli zawsze wolny dostep do swoich swietych miejsc. mozliwe, ze bedzie trzeba w koncowym rachunku podzielic jerozolime, ale nie jestem taka pewna i ty tez nie badz taki pewny. znow demagogia cczy rzeczywiscie nie rozumiesz? jesli my kogos nie wpuszczamy, to wiadomo dlaczego: terrprysta nie ma prawa wjazdu do israela. arab, ktory nie jest terrorysta, moze WJECHAC do israela, nie moze zostac tu na stale. jest roznica. europa ma tez swoje prawa. nie zechca wydac pozwolenia zydowi na pozostanie w ich kraju, to wyda taki zakaz. to wszystko. nikt nie bedzie krzyczal. mozna bedzie powiedziec, ze sa antysemitami, bo akurat zydow nie wpuszczaja, ale moga to zrobic. israel zostal stworzony jako panstwo zydowskie, dla zydow i tylko dla zydow. nie chcemy tu ani wiekszosci francuskiej, ani wiekszosci wloskiej, ani wiekszosci arabskiej. to wszystko. przyjechac jako turysta, jesli nie jestes terrorysta, bardzo chetnie. pozostac tu jako obywatel: nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Falastyn uber alles IP: 5.5R* / 212.199.28.* 04.11.03, 19:50 Bedzie wam panstwo. Nawet ze wam sie podoba kiedy ktos was trzyma za morde. Ale musicie pamietac, ze za kazdy atak terrorystyczny bedziecie karani. I nikt wam nie pomoze - ani antysemicka Europa, ani kupiona za rope CNN. Logika podpowiada, ze zaden transfer nie jest mozliwy. Pozostaniecie u siebie a my u siebie. Lecz kazdy wysadzony w powietrze autobus odcina od przyszlego waszego panstwa kilka kilometrow ziemi. Pozatem, mozecie juz teraz zapomniec o tym, ze Zydzi placa wiecej, a cala palestynska gospodarka jest uzalezniona od ilosci wydanych przepustek dla waszych szachidow. Wiec nie wyjcie puzniej, ze zydzi przestali was wpuszczac do Izraela. Kraje Zatoki Perskiej maja was w nosie. Ze swoimi "meczenikami", nadajacymi sie tylko do zabijania bezbronnych kobiet i dzieci wy nawet im juz znudzili. Amerykanie dadza wam troche forsy, ale wasz rais je ukradnie, jak to zawsze bylo. Wiec wracaj do domu i zaczynaj budowac swoje szczescie w swojej "ojczyznie", jak to robili nasi kibucnicy 70-80 lat temu. A ja popatrze jak to wam pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Re: Falastyn uber alles IP: 5.5R* / 212.199.28.* 04.11.03, 20:25 Wrocic do domu w Palestynie? O czym ty gadasz, czlowieku! W Szchemmie lub Ramalle blondynek niema. Tam sie nie da teoretyzowac na temat zydowskiej agresji, tam bierz w rece turyje i jalla, do roboty. Khalid juz zapamietal ze rozmowy pokojowe zaczynal kazdy izraelski premier, zaczynajac od Szamira. Kiedy tylko te rozmowy dochodzili do skutku - palestynczycy rozpoczynali kolejna intyfade. Ostatnia intyfada rozpoczela sie natychmiast po tem, jak Barak zaproponowal im panstwo na 100% Judei, Samaryi, Gazy lacznie ze stolica we Wschodniej Jerozolimie. Dwa panstwa po obie strony muru obronnego. I niech tam u siebie zyja jak chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: Falastyn uber alles IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:49 chyba miales na mysli Nablus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polani Re: Palestynczyk z Zydami - bez obelg i rzeczowo IP: *.de.ibm.com / *.de.ibm.com 04.11.03, 18:33 Masze waromki dla arabwo Won z swietej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid tu piszemy po polsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:35 wiec albo sie dostosuj albo daj tlumacza czlowieku bo cie nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Do Khalid;;jak i zkim rozmawiasz 04.11.03, 19:37 Przed chwiele dostałem wynik agresji idziałalności faszystowska armii Izreala powiedz mi jak i zkim bedziesz rozmawiał.. The Israeli violations of the cease fire-From: 19.00hrsThursday, October 30 To: 19.00hrs Friday, October 31 The Israeli occupation army continued its aggressions against our people using all kinds of weapons and imposing total blockade on and occupying most of our cities, towns and villages. [11] Palestinians were wounded and [10] were arrested. [12] Houses, [4] vehicles were destroyed or damaged. [3] New military points were erected. Palestinian areas were shelled & bombarded [15] times. ¨ Jerusalem: The occupation forces prevented thousands of men under the age of {45} and women under the age {35} from reaching the holy mosque for Friday prayers. Thousands of Palestinians were forced to serve prayers at the Israeli military checkpoints. ¨ Ramallah & Al Bireh: The occupation forces invaded Palestinian houses in the village of Hazama, attacked inhabitants and blew up a family house. ¨ Hebron: The occupation forces invaded Palestinian houses in Al Rafada and Tal Rumeida, sealed off several houses and took over one house and transformed it into military base. ¨ Bethlehem: The occupation forces sealed off the city, prevented Palestinians from crossing Gilo checkpoint, fired gas bombs at those who tried to reach the city of Jerusalem and wounded one Palestinian. Two others were arrested, one of them journalist. ¨ Khan Yunis: The occupation forces bombarded and damaged Palestinian houses in Al Amal and Al Namssawi neighborhoods and Al Gharbi refugee camp. ¨ Rafah: The occupation forces bombarded and invaded Palestinian areas in Al Salam neighborhood, demolished a family house and damaged several others. The Israeli violations of the cease fire-From: 19.00hrsThursday, October 30 To: 19.00hrs Friday, October 31 The Israeli occupation army continued its aggressions against our people using all kinds of weapons and imposing total blockade on and occupying most of our cities, towns and villages. [11] Palestinians were wounded and [10] were arrested. [12] Houses, [4] vehicles were destroyed or damaged. [3] New military points were erected. Palestinian areas were shelled & bombarded [15] times. ¨ Jerusalem: The occupation forces prevented thousands of men under the age of {45} and women under the age {35} from reaching the holy mosque for Friday prayers. Thousands of Palestinians were forced to serve prayers at the Israeli military checkpoints. ¨ Ramallah & Al Bireh: The occupation forces invaded Palestinian houses in the village of Hazama, attacked inhabitants and blew up a family house. ¨ Hebron: The occupation forces invaded Palestinian houses in Al Rafada and Tal Rumeida, sealed off several houses and took over one house and transformed it into military base. ¨ Bethlehem: The occupation forces sealed off the city, prevented Palestinians from crossing Gilo checkpoint, fired gas bombs at those who tried to reach the city of Jerusalem and wounded one Palestinian. Two others were arrested, one of them journalist. ¨ Khan Yunis: The occupation forces bombarded and damaged Palestinian houses in Al Amal and Al Namssawi neighborhoods and Al Gharbi refugee camp. ¨ Rafah: The occupation forces bombarded and invaded Palestinian areas in Al Salam neighborhood, demolished a family house and damaged several others. Odpowiedz Link Zgłoś
renata4 tarrek to taki hitlerek arabski ale przeciez 04.11.03, 21:21 araby z hitlerem pracowaly tylko sie pomylily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Ana szahida IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 04.11.03, 21:21 A-a-a-a-aLLa u-Akbar!!!!!!! Kurwa mac. Zamienic koscioly na meczety! Dajesz europejski halifat od Portugalii do Sachalinu! Zydow do morza, chrzescian pod noz! Dzyhad zwyciezy! Inszalla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Khaled abu-Erri Re: Tarek abu-Tizzi IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 05.11.03, 13:47 Gdzie sa ci palestynscy "bohaterowie"???????? Chce plunac im w twarz, bo nie sa to MEZCZYZNY, tylko tchorzliwe podle mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid o tak! bohaterze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:54 palestynscy bohaterowie sa ale nie widze jak ty chcesz swe bohaterstwo objawic? na pewno nie jest to bohaterstwo intelektualne bo tu jestes tchorzliwy jak zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Żydy ODDAJCIE ZRABOWANĄ ziemie Palestynczykom IP: *.rasserver.net 04.11.03, 19:59 i to nie ma co dyskutować wiecej. Zydy NAPADALI na Arabów i ZRABOWALI ziemie arabskie, które historycznie ZAWSZE należały do Arabow. I tylko o to jest ten konflikt. Zydy to tacy sami jak Cyganie i NIGDY nie posiadali swojej ziemi. Izrael to tylko mity i legenda. Zydzi próbuja FABRYKOWAĆ historie i fałszować historie świate na swój użytek. Zydzi to odwieczni KŁAMCY ktorych NIE NAWIDZA wszedzie na swiecie. Talmud to papier TOALETOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do megi IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.11.03, 20:39 arabstwo NAPADALI na zydow i ZRABOWALI ziemie zydowskie, które historycznie ZAWSZE należały do zydow. I tylko o to jest ten konflikt. arabstwo to tacy sami jak Cyganie i NIGDY nie posiadali swojej ziemi. palestyna to tylko mity i legenda. arabstwo próbuje FABRYKOWAĆ historie i fałszować historie świate na swój użytek. arabstwo to odwieczni KŁAMCY ktorych NIE NAWIDZA wszedzie na swiecie. koran to papier TOALETOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: spokojniej IP: 5.5R* / 212.199.28.* 04.11.03, 20:48 Dana, nie trzeba tych emocji w stosunku do swini. Tym bardziej nie warto im odpowiadac w tym samym tonie. Bo o takiej Magi niedlugo zapomnia natomiast twoj poste beda czytac jak typowa opinie zadow na temat historii, polityki i religii. Trzeba zostawic chamstwo dla takich Magi. Jest ich mnostwo a na kazda slow nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Yukon już wkrótce bedziesz latać na MIOTLE IP: *.rasserver.net 04.11.03, 22:03 Poloci z Hitler's Luftwaffe też sie nałykali PEWNOSCI SIEBIE z ideologi Gebelsa, aż byli PIJANI i też ZABIJALI NIEWINNYCH ludzi w wiarze "budowania" tym sposobem 1000-letniej "wielkiej" III Rzszy, tak samo jak ty Yukon "budujesz" powiekszony Izrael. Hitlerowscy piloci też POLOWALI na ludność cywilną ze swich Sztukasów na Żydów i Polaków nazywając tych niwinnych ludzi "banditen", tak jak tobie Yokon, każą nazywać twoi przełożeni żydowscy "oficerowie"-OPRAWCY na wzór Hermana Goeringa, nazywać cywilnych Arabów "terrorystami", a ty Yukon w tą nazwę uwierzył nie znająć histori Żydów i Polaków, kiedy nas nazywano "banditen" i wspólnie nas RAZEM hitlerowcy mielili w swojej niemieckiej maszynce do miesa. Twoja "świadomość" Yukon z tych "izraeli's air forces" jest IDENTYCZNA, jak tych MORDERCÓW hitlerowców z Hitler's Luftwaffe i ty Yukon dupuszczasz sie ZBRODNI Crimes Against Humanity i to za pieniadze amerykanskiego podatnika latając na naszych maszynach F-16. Musisz sobie jednak zdawać sprawe z tego, że przecietni amerykanie zaczynają rozumieć zo to co wy żydzi na Synaju wyprawiacie to nic innego jak zwykłe Crimes Against Humanity. Ostanie hasło modne w Ameryce to "NIE GŁOSOWAĆ NA ŻYDÓW w ŻADNYCH WYBORACH" bo ludzie widzą IZRAELIZACJE amerykanskiej polityki, bo jest ZA DUŻO ŻYDÓW w amerykańskej administracji, i my nie mamy zamiaru WIECZNIE płacić podatków na BANDYCKI Izrael. Jak nie bedzie amerykańskej forsy dla BANDYCKIEGO Izraela, ktorego OFICJALNĄ dewizą jest Crimes Against Humanity nastąpi CAŁKOWITY KRACH Izraela, bo wy jesteście DZIADY i żyjecie, wojujecie za WYŁUDZONE cudze pieniądze, wiec wkrótce bedziesz latać Yukon, ale jak WSTRĘTNA WITCH czyli CZROWNICA na MOTLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Yukon lata samolotem IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 05.11.03, 12:27 Jestes poprostu looser. Twoje dzieci uzywaja narkotykow, maz pije i chodzi na dziwki, bo jestes brzydka i tlusta. Nic go w tobie nie podnieca. Jestes zyrytowana na caly Swiat za to ze w zyciu ci sie nie powiodlo. Mieszkasz w nedznej, ubogiej dzielnicy, w ktorej sasiad narkoman kradnie takiemu samemu looserowi tani telefon komorkowy, a za rower moze juz zabic. Napisz swoj adres, a nie boj sie. Dam ci troche pieniedzy, a jezeli jeszcze jestes w stanie pracowac - to prace. Jako do czlowieka i do osoby - nie mam do ciebie zalu i wspolczucia, bo nie jestes ani czlowiekiem, ani tym bardziej osoba. Ale nam Bog kazal ratowac kazdej zywej duszy. Jestem w stanie cie uratowac, wbrew wlasnej niecheci, lecz wedlug Jego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: spokojniej IP: 194.90.65.* 05.11.03, 09:08 nu, wlasciwie, to masz racje, ale czasem nie mozna wytrzymac.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarekk Re: do dana33 05.11.03, 09:56 bez względu ze stoimy po przeciwne strone ale sa tam zawsze linia ktore nie można przekraczać..kiedy ty jak I Migi pieszecie o Telmudzie czy O Koranie że są papier toalitowy..uważam że obie jesteście dno .taka logika bardzo szkodzi wszystkiem ..niegd nie opowązniał Migi żeby pisała ze talmud jest p.t to jest absalutny szkodzi nas..my chcemy żeby ludzie znali realia i prawda żeby znali jak nasz naród cierpie pod okupacją..ale szanujemy wszystkie relegie.. dana mimo naszych wrogości ale oceniałem ci jako godny przeciwnik teraz juz nie jesteś jak innych prostaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do dana33 IP: 194.90.65.* 05.11.03, 10:13 nu, widzisz, ja nigdy nie pisalam, ze koran jest papierem toaletowym. ja po prostu mialam tak dosyc tej twojej przyjaciolki megi, ze ODWROCILAM jej post. nu, na to zareagowales, natomiast na post megi nie.... nu, zoll zejn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Tolerujecie wszystkie religie??? IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 05.11.03, 13:05 Same fakty. Bet Lehem (Betleem). Do roku 1993 chrzescianie stanowili 78% ludnosci tego miasta. Dzisiaj dopiero 10%. Pozostali wyemigrowali w skutek polityki Arafata do Francji i Kanady. Kanadyjczycy otworzyli specjalny most lotniczy w celu zapobiec wyniszczeniu chrzescian z Bet Lehem. Dzisiaj nadal ich przyjmuja Finlandia i Szwecja. Nazaret. Naprzeciwko Kosciola Matki Boskiej postanowiliscie wybudowac meczet o 16 metrow wyzszy od kosciola. Nazareccy chrzescianie sprzeciwili sie temu, wiec w roku 2001 zaczeliscie palic ich sklepy oraz biura turystyczne. Muzulmanie pobliskiego Kefar Jafa zaczeli polowanie na odwiedzajacych ta wies chrzescian. W ciagu jednego dnia. 28 listopada 2001 r. w Kefar Jafa muzulmanie zabili 4 swoich "braci", arabow-chrzescian. Madzed al-Kara. Ludnosc chrzescianska (8%) zostala calkiem wyniszczona w ciagu 1 tygodnia w lipcu 2002 r. Har-Grizim. Szomrony. Caly ten malutki narod (900 rodzin) poprosil o azyl w Izraelu, bo grozila im smierc z waszych rak. Szhem (Nablus). Podczas ostatniej intyfady juz 2 razy podpalaliscie grob Josefa, ktory, zreszta tez dla was jest swiety (Jusuf). Ale o tym nie wiedziecie, przeciez latwiej jest "tolerowac" inne religie, zamiast czytac wlasny Koran. Znow Bet Lehem. Luty 2003. Tlum palestynski pali grob pramatki Raheli. Jest ona pramatka dla wszystkich. Zydow, chrzescian oraz muzulmanow. Na dodatek, we Wloszech, 2 tygodnie temu w jednej ze szkol panstwowych zostal usuniety krzyz, ktory tam wisial od 1934 r. Krzyz byl usuniety na wniosek muzulmanina, ktorego dzieci uczeszczaja do tej samej szkoly. Chrzescianskij krzyz wywoluje oburzenie czlowieka, ktory sie ubiegal swego czasu o azyl polityczny w tym kraju. I dostal ten azyl. Tak tolerujecie inne religie, nawet jak jestescie nie u siebie w domu. Swiat powinien zrozumiec, skad pochodzi prawdziwe niebezpieczenstwo. Ile "blizniakow" jeszcze powinno sie zniszczyc? W wojnie muzulmanie- chrzescianie przeciwko zydom zwycieza zydzi. Ale potem juz nie bedzie ani pierwszych, ani drugich. Zydzi byli swiadkami znikniecia wielu cywilizacji. Czyzby chrzescianie, ktorych Bog uczy kochac wszystko, co jest zywe zostana ofiara muzulmanskich prowokacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Re: Rzez w Tajbie IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 05.11.03, 13:40 Wies Tajba, poblizu Kfar-Saba. Pazdziernik 2002 r. Wiekszosc muzulmanska zarzadala od chrzescian wyniesienia ich sklepow ze wsi do poblizszej strefy przemyslowej. W ciagu zamieszek zostali zabici dwoch chrzescian, wlascicieli sklepow, oraz jeden izraelski policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abrasza Re: Żydy ODDAJCIE ZRABOWANĄ ziemie Palestynczykom IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 04.11.03, 20:42 Kochana Magi, chlopaki z naszego polku lotniczego postanowili rozkwaterowanego w Hebronie postanowili oddac palestynczykom ich ziemie w zamian za to ze ty possiesz czlonka u kazdego z nas. Podaj swoj adres na ktory mozna wyslac bilet lotniczy do Izraela. A na razie ssij czlonka arabom. Praktykuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magi Re: ssac czy nie ssac? IP: 5.5R* / 212.199.28.* 04.11.03, 21:10 A niech wam juz bedzie. Jade! Pieprzcie, co mi sie zrobi? Jestem przyzwyczajona.Pod jednym warunkiem: nie wiecej niz 3 chlopow na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojo!!!! Sprawa prosta nie ma arabow nie ma terroru.. 04.11.03, 20:48 Usun arabstwo zalatwisz sprawe z bandyckim terorem. Odpowiedz Link Zgłoś
danadana Re: Sprawa prosta nie ma arabow nie ma terroru.. 04.11.03, 21:21 ty brudasu idz do towej kurwej matki nich on ci nauczy jak rozmawiasz z kobietami .FUCK YOU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: Sprawa prosta nie ma arabow nie ma terroru.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:52 jestes zydem czy nie? zdefiniuj sie jesli masz odwage bo chce wiedziec z jakiego narodu narodzil sie taki tchorz i kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukon Re: Palestynski bohater - to zwykly morderca. IP: 5.5R* / *.178.5.188.forward.012.net.il 05.11.03, 16:27 Straciles rownowage? Przestan klamac i nie proboj udowodnic polakom ze mozna z wami prowadzic rozmowy pokojowe. Chyba z czeczenami tak, mozna. Bo pomimo to, ze nie sympatyzuje muzulmanom, sa to zolnierze i mezczyzni. A wy - tchorzliwe niedirobki, ktore tylko moga zabijac 14-letnich dziewczyn w dyskotece. Kazdego rana tlum brudnych wloczegow wali do wjazdu do mojego miasta, aby prosic o robote. Przynizajecie sie, opowiadacie "wzruszajace" historyjki, aby tylko dostac sie do zyda do pracy. Wieczorem strzelacie po naszych szosach a wasze dzieci rzucaja kamienia. To nie jest wojna, to nie jest partyzantka. Z zasrancami jak wy nie mozna walczyc, bo sie chowacie za plece takich samych zasrancow z UE a zaczynacie im opowiadac, jacy izraelczycy sa zli. Chowacie sie za dzieci i kobiet, bo wedlug waszego faszystowskiego moralu nie sa to ludze. Wasze bohaterowie - to zwarjowane od narkotykow szachidy - samobojcy, rodziny ktorych dostaja za tak "bohaterski" czyn pieniadze z Saudii. Co roku ide do wojska, a widze was zewnatrz. Terraryum powinien zostac zamkniety, kary za przestepstwa waszych "bohaterow" powinne byc surowe. Calu swiat arabski wami gardzi, bo nie uwaza was za zdolnych prowadzic walke. Saudia, Kuwait, Omman, Bahrain nie daja wam wizy, poniewaz tam gdzie sie pojawiacie zaczynaja sie terror i morderstwa (Liban, Tunis, Iordania). Wasze bracia araby zewszad was wyrzucaja, bo nie umiecie w obcym domu zachowywac sie jak nalezy to gosciu. Jestescie bohaterami siedzac po Europach, w domu zamiast pracowac na rzecz swojej Palestyny, ktora dostaliscie 10 lat temu, wolicie dostac przepustke na izraelski smietnik, bo sa tam rzecy dla was bardziej pozyteczne i wazne niz dobrobyt wlasnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: Palestynski bohater - to zwykly morderca. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 18:08 nikomu nie musimy opowiadac jacy jestescie zli i nikogo nie musimy o tym przekonywac - vide sondaz w UE. I co ty na to? o ponizaniu sie i zabraniu lepiej nie pisz bo w tym brylujecie jak nikt inny na swiecie calym. kiedy skonczycie wspominac tzw holocaust i skomlec z tego powodu o litosc? rozmowa z wami jakakolwiek nie jest mozliwa dopuki bedziecie sie uwazac za cos lepszego od reszty swiata. a o chowaniu w europie nie pisz bo to wy cale stulecia siedzieliscie jak psy u stolu eurpejczykow a szczegolnie w Polsce ktora karmila was swa krwia a teraz na nia szczekacie za np jedwabne i oskarzacie Polakow ze pomagali niemcom. a ich tylu zgineli za ukrywanie was w wojne ale o tym nie pamietacie bo po co? do dzis by was przez te wielki przesladwan nie bylo gdyby nie pomoc innych a teraz jestescie tacy niezwyciazeni i nadludzcy! jest w |Polsce taki wizerunek zyda - lichwiarz, skapiec i taki co sprzeda zycie ludzkie za 5 zloty. a Palestyny nie dostalismy 10 lat temu, nie chcemy ochlapow. i albo bedziemy rozmawiac na rownych warunkach albo walka nadal bedzie trwac co nie skonczy sie dobrze ani dla nas ani dlka was. jesli tego nie zrozumiecie to dyskoteki i autobusu nie przestana wybuchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Palestynski bohater - to zwykly morderca. IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.11.03, 18:30 nu, khalid, od kiedy ty taki spec w historii zydow w polsce? piszesz brednie powtarzajac glupoty, jakie wypisuja tu na forum antysemici. nie masz zielonego pojecia o wkladzie zydowskim w historie i rozwoj polski, wiec lepiej doucz sie ciut, zanim zaczynasz gadac. a co do stosunkow polsko-zydowskich, to mysle, ze to nie twoj inters, ty sobie buduj stosunki polsko-arabskie i zobaczymy jak na tym wyjdziesz. a o rozmowach na rownych warunkach, to nie wiem, czy my bedziemy tacy szczodrzy: tymczasem wy na pozycji przegranej a my na wygranej, wiec o rownosci nie moze byc mowy. a jesli chodzi o skomlenie, to tymczasem za kazdym razem, kiedy posylacie jedno z waszych dzieci zeby sie zabilo i zabilo kilkunastu zydow i my zamykamy granice, bo nie chcemy was tutaj, to wlasnie wy skomlicie na caly swiat, ze was zagladzamy. bo wy wlasnie taki narod jestescie: zabijacie nas, ale pracy i chleba to szukacie u nas. marze o tym, zeby powstala palestyna niezalezna, z dokladnie ustalonymi granicami. i wtedy, drogi khalidzie, my zamkniemy nasza granice dla was na 4 spusty i mozecie skomlec z glodu w waszej palestynie. a my bedziemy miec wreszcie spokoj od was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 18:45 historie Polski znam o wiele lepiej niz myslisz a stosunki polsko-zydowski obchodza mnie - nieststy dla ciebie - bardzo chocby z uwagi na mych bliskich tutaj. wiec nie pisz mi bym sie douczyl. wklad zydow w historie polski jest niewatpliwie ale go przeceniasz i to znacznie. a Polacy zawsze was nienawidzili. zyd karczmarz i bankier. Polacy w swym kraju glodowali a zydzi mieli sie tu dobrze - moze stad ta nienawisc? sama odpowiedz sobie. wyszlo z ciebie to co myslisz - "na rownych warunkach nie bedziemy rozmawiac" a wiec oswiadczam ci dano ze przez poglady zydow takich jak ty jest jak jest. i nie mydl tu nikomu oczu ze chcecie pokoju skoro macie takie podejscie. oto wasza twarz prawdziwa. wobec tego palestynczycy nigdy nie bedziemy mieli dla was nic procz nienawisci kul i bomb. ale przeciez tego chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: prawda IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.11.03, 21:13 sluchaj ty ciucius, nie masz pojecia o historii zydow w polsce, inaczej bys nie pisal tych bredni, ze polacy glodowali w swoim kraju a zydzi mieli tu dobrze. ani polacy nie glodowali, ani zydzi nie mieli tak dobrze. byli tacy i byli tacy. o wkladzie zydow do rozwoju polski tez nie masz pojecia. u was nie ma tylu arabow ilu bylo zydow polskich ktorzy mieli ogromny wklad w kulture polska. cale twoje gadanie, to powtarzanie glupot za antysemitami, ale ostatecznie, czego mam sie dziwic, jestes jednym z nich. i przestan ladnie lizac d... polakom w kazdym towim poscie, jaki ty to dumny i szczesliwy i wdziczny i bog wie jeszcze co. oni niestety jeszcze nie wiedza, ale ja wiem, jak to pieknego dnia zaplacisz polsce za to wlasnie, ze dala tobie szanse zyc w normalnych warunkach a nie w brudzie i nedzy arabskiej. i jeszcze jedno khalid, bo mam juz cie dosyc, tak samo jak cala wasza polsko-arabska chmare: dotychczas my zwyciezalismy was, pod kazdym wzgledem. i wojskowym i nie wojskowym. nie widzialam jeszczed zadnego israelczyka lecacego do autonomii w poszukiwaniu pracy, natomiast widze jak wy sie pchacie do nas dzien w dzien, w poszukiwaniu zarobku i lepszego zycia. jak ci to wpadlo do glowy, ze my bedziemy z wami rozmawiac z rownych pozycji? jak bedziecie na naszym poziomie, to owszem, a teraz rozmawiamy z dwoch roznych poziomow. to nie zmienia sprawy, ze chcemy pokoju. ale nie za wszelka cene. i nie wyobrazaj sobie, ze powstanie niezaleznej palestyny to sprawa paru miesiecy. to sprawa paru lat, jesli wogole jeszcze w tej generacji. a macie do zawdzieczenia to waszemu generalissimo i takim fanatykom jak wy. nienawisc, szanowny khalidzie, to wy macie do nas od momentu powstania israela, zanim byla jakakolwiek "okupacja", jak ty to nazywasz, wy pierwsza wojne z nami rozpoczeliscie w dniu ogloszenia powstania israela, tak ze don't give me that shit about the occupation. to, czego ja u was nie moge zcierpiec, to wasza obluda i zaklamanie, ta cala zasrana propaganda wasza, ktora wlazi wam w glowe i kaze w kolko powtarzac te bezdenne glupoty, jakie wszedzi i ciagle oglaszacie. nie nas sie boi europa tylko was. i na tym koncze dyskusje z toba, bo wprawdzie mi nie chciales odpowiedziec bezposrednio, ale wiem dobrze, ze jestes takim samym zwolennikiem terroru jak tarek a moze i takim samym terrorysta jak omarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dany gabrielica Re: IZRAELSKI bohater - to zwykly morderca. IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz21 Re: Palestynski bohater -khalid ? IP: *.telia.com 06.11.03, 18:43 Niechetnie sie wtracam , ale czytajac posty khalida zdaje sobie ponownie sprawe z faktu : z jakimi "milosnikami pokoju" negocjuje strona izraelska. PS: zakladam ,ze khalid jest ,mimo wszystko(!!!), przy zdrowych zmyslach O mama!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Palestynski bohater -khalid ? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.11.03, 20:57 nu, khalid nie jest przy zdrowych zmyslach, oni wogole nie sa przy zdrowych zmyslach. zaczynaja te wojny i te intifady ciagle od poczatku, bo wlasnie ich zaslepienie nie pozwala im widziec sytuacji jaka ona jest rzeczywiscie. nu, jak to sie ladnie mowi, konia mozna przyprowadzic do wodym, pic musi sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil alez oni widza jaka jest sytuacja - niedlugo IP: *.uBRgrb01.supercable.es 06.11.03, 21:16 bedzie 40 lat brutalnej okupacji. pewnie chca te rocznice obchodzic w wolnym kraju :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: alez oni widza jaka jest sytuacja - niedlugo IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.11.03, 21:40 nu, mirmil, moga chciec, moga chciec.... i ty razem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
m234 do Dany33 07.11.03, 16:28 Poczytałem trochę twoich postów i tak się zastanawiam czy bardziej jesteś jakąś odmianą debila czy może zwyczajnie chorą, sfrustrowaną kobietą. Ponieważ ja jestem Polakiem, mam prawo wyrażać się o tym kraju otwarcie. Więc praoszę: tu się urodziłem, tu mieszkali moi dziadkowie i pradziadkowie. Tu mieszkam przez całe swe życie. I to upoważnia mnie do opisania wkładu żydów w rozwój Polski. I stwierdzam że w moim kraju byliście zawsze pasożytami. Śmierdzącymi leniami żerującymi na moim narodzie. Pasożyty których nie można się pozbyć bo siedzą jak psy u nogi i nie reagują na słowo wynocha! Więcej wynieśliście niż daliście. Tu większość was nienawidzi – rozumiesz to? Przyjmij to do wiadomości żydówko że dla większości Polaków zawsze będziesz tylko śmieciem. Mam gdzieś arabów ale do żydów czuję nieodpartą pogardę. Kiedy zapłacicie nam za naszą gościnność z której tak długo korzystaliście? Nie chcemy was w naszym kraju. Wypierdalajcie wszyscy do tego swego państwa żydowskiego. Ale takie apele nie pomogą bo żydzi są bezczelni i brak im honoru, gdy plujesz w twarz żydowi mówi że deszcz pada! Żałosne robaki! A wasz wkład w nasz kraj to chyba w największym stopniu przyczynienie się do wzrostu efektu cieplarnianego hahaha. Szkoda że nie urodziłem się kilkadziesiąt lat wcześniej – z ogromnym entuzjazmem pomagałbym pakować wagony! Mam nadzieję że araby zrobią z wami porządek. Później my zamkniemy arabów za murami i zapanuje świat białej, aryjskiej rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HO Re: do Dany33 IP: *.telia.com 07.11.03, 16:46 " Szkoda że nie urodziłem się kilkadziesiąt lat wcześniej – z ogromnym entuzjazmem pomagałbym pakować wagony! Mam nadzieję że araby zrobią z wami porządek. Później my zamkniemy arabów za murami i zapanuje świat białej, aryjskiej rasy." Tylko widzisz - aby swiat bialej aryjskiej rasy mogl zapanowac, musi sie tez przprowadzic maly zabieg kosmetyczny :zamkniecie polakow (polacken..) za murami... Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: do Dany33 07.11.03, 16:53 Ty zydzie nic o tym wiedziec nie mozesz. My, ludzie, biali, chcemy mieć własny świat. Bez was. Europa musi być biała i wolna od tych których nie chce. A żydzi do nich należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do Dany33 IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.11.03, 16:57 Zupelnie jasno wylozyles swoja teorie. Nie jest specjalnie nowatorska, ale to nie wazne. Opowiedz nam raczej jak widzisz jej urzeczywistnienie. Mysle,ze masz jakies przemyslenia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: do Dany33 07.11.03, 17:02 Przemyślenia? Sprawa jest prosta. Nie interesuje mnie co dzieje się poza Europą. Niech araby tłuką żydów a żydzi gnębią arabów. Jedni i drudzy to walnięci barbarzyńscy mordercy. A takich nam nie trzeba. Mamy swoją kulturę chrześcijańską więc ani talmun ani koran nie jest nam do niczego potrzebny. Może więc spadajcie już do swoich. A właściwie skąd na tym forum tyle tego żydostwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do Dany33 IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 07.11.03, 17:08 Powtarzasz sie. Pytanie bylo proste. Jak sobie wyobrazasz realizacje tej odswiezonej teori?. Dla ulatwienia dodam, ze poprzedni jej zwolennicy zadyndali na szubienicach z wyroku Trybunalu Norymberskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: do Dany33 07.11.03, 17:12 Nie wiesz co piszesz. Globalna temperatura tak się podniosła w efekcie rozwoju cywilizacyjnego że dogrzewanie odpada hehe Więc wystarczą inne metody. A tak wogóle to nie wiem o czym piszesz chłopcze. Po prostu niech wszyscy którzy nie są Europejczykami (prawdziwymi, bez malowanych) wracają do domu. I tyle. Proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do Dany33 IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.11.03, 17:29 Najbardziej podobalo mi sie to chlopcze. Ale do rzeczy. Wyobrazam sobie, ze ci Nie Europejczycy, nie beda chcieli zastosowac sie do twojej koncepcji i do domoe nie wroca. Proste prawda? Co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: do Dany33 08.11.03, 18:56 Będziemy stanowczy i zdecydowani - więc sam sobie dopowiedz. Z tego co piszesz na honor żydów nie ma co liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do malego mieszkania IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.11.03, 19:42 nu, ty chcesz mi powiedziec, ze wszystko co napisales, to w ramach twojej kultury chrzescijanskiej? jezus sie w grobie przewraca..... Odpowiedz Link Zgłoś
m234 Re: do malego mieszkania 08.11.03, 19:36 Od Jezusa warc ci suko! A moje chrześcijaństwo każe mi zwalczać zarazę zwaną ścierwem żydowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khalid Re: do malego mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 20:02 ostre slowa ale rozumiem ze popieraja walczaca Palestine|? Dana jest zalosna, jej rozmowa z innymi to stek klamst i wykretne odpowiedzi. co myslisz o wolnej Palestynie m234? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do khalida IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.11.03, 22:30 nu, to zalezy. jak dostanie wieksze mieszkanie w rafijah jak w polsce, to on bedzie myslal o wolnej palestynie dobrze. jak mu dacie jeszcze mniejsze, niz to co ma teraz, to nie bedzie myslal tak dobrze, jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do malego mieszkania IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.11.03, 22:27 nu, co znaczy "Od Jezusa warc ci suko"? on bardziej moj jak twoj. on zyd. czy jak zwalczasz zydowskie scierwo to zwalczasz tez jezusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.11.03, 19:38 ten twoj nik m234 to wziete z dawnego m2 czy m4? bo takie byly mieszkania kiedys w polsce.... a oprocz tego, to ci ulzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan S Re: dana 33 rasiestka ... IP: *.zen.co.uk 07.11.03, 18:02 ty bezwstedna dziwka tzw dana agenteka mosadu i domow poblicznych repzerntujesz bardzo mao procent zydow takie ktorzy chca tylko smierc palestynczkom w przeciwnistwie do ciebie ty smierdzadza pizda palestynczyce chca zyc w pokoju obok was miec swoejgo panstwa chca zyc normalne beda mieli swoje aty stara kurwa twoj mijescu jest na smiec histori Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: dana 33 rasiestka ... 07.11.03, 18:15 Na tylnim siedzeniu samochodu jedzie Arab, Berber i Murzyn. Kto prowadzi samochód? Odp.: Policjant. He, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: dana 33 rasiestka ... IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.11.03, 19:44 a jan po arabsku to jak? ali? muhmad? ibrahim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www nie WZORUJ SIE NA DANIE=CIENIU_ANNY=GABRIELACASEY IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiadz Robak Re: Sprawa prosta nie ma arabow nie ma terroru.. IP: 168.143.113.* 07.11.03, 16:54 wojo!!!! napisał: > Usun arabstwo zalatwisz sprawe z bandyckim terorem. I to jest wlasciwe podejscie , czytajac tego khalida mozna tylko poprzec Izrael. Izrael go go mocniej i wiecej chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www OBRZYDLIWY KLASYCZNY ANTYSEMITYZM(Arab to semita) IP: *.cable.mindspring.com 07.11.03, 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
muslim Khalid ty chcysz to co ja Palestina no israel 07.11.03, 21:36 Tylko Palestina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin na zdrowie IP: 62.233.188.* 08.11.03, 18:43 Arabie! www.interpunk.com/itemimages/70858.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
m234 dobry dowcip 08.11.03, 18:55 Wiecie czym różni się wagon węgla od wagonu żydów??? Wagonu węgla nie da się rozładować widłami!!! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do klitki IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.11.03, 22:35 nu, ze mieszkanie male, to wiedzialam, ale ze tak zupelnie puste, to nie przypuszczalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: ciekawy watek - w gore go 30.12.03, 13:46 araby won z mojej ziemi tak samo jak niemcy z polski dawaj dawaj ruch ja kalb ruch imszi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borygo dawaj dawaj ruch ... ruch IP: *.de 30.12.03, 14:26 widac ze juz sie nacalowales szkopskiego dupska i teraz zabierasz sie do ruchania. Uwazaj zebys nie mial praecox. Bo wylecisz z roboty. Pajatzu. PS. Tu masz cos na ten temat dla siebie: Ejaculatio praecox - korai magömlés A legjobban eladható slágertémák egyike a korai magömlés. Mi is legalább 3 alkalommal foglalkoztunk a jelenségGel idei hasábjainkon. A jelen cikk apropója egy szenzációs újdonság: csak a Sulinet hasábjain, csak Neked a 6000 éves taoista gyakorlatsor a magömlés késleltetésére, esetleg a magömlés nélküli férfi-orgazmua elérésére! Jak tam pisza jelen, to to jest o tobie. Pajatzu. Odpowiedz Link Zgłoś