Dodaj do ulubionych

Tak długo jak nie będzie przeciwwagi dla USA, tak

IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.11.03, 19:50
długo na świecie będzie lała się krew, a Amerykański faszyzm będzie
terroryzował świat. Dlaczego USA nigdy nie będą cywilizowanym i pokojowym
państwem?

"...Gdybym został prezydentem, wstrzymałbym ataki terrorystyczne skierowane
przeciwko Stanom Zjednoczonym w ciągu kilku dni i nieodwołalnie. Najpierw
przeprosiłbym wszystkie wdowy i sieroty, ludzi torturowanych i doprowadzonych
do ubóstwa i miliony innych ifiar amerykańskiego imperializmu. Następnie
ogłosiłbym wszem i wobec i z ręką na sercu, że kończę z amerykańskimi
interwencjami gdziekolwiek na świecie. Poinformawałbym Izrael że nie jest już
pięćdziesitym pierwszym stanem USA, ale - o dziwo - obcym krajem.
Potem zredukowałbym budżet wojskowy o co najmniej 90%, a wygospodarowane
oszczędności wykorzystał na odszkodowania dla ofiar. Wystarczyłoby aż nadto.
Oto co bym zrobił przez pierwsze trzy dni urzędowania w Białym Domu.
Czwartego dnia zostałbym zamordowany."

Wiliam Blum - odszedł z Departamentu Stanu w 1967 roku, rezygnując z kariery
w amerykańskim MSZ ze względu na swoje krytyczne poglądy wobec polityki i
poczynań Stanów Zjednoczonych w Wietnamie. W latach 1972-73 przebywał jako
niezależny dziennikarz w Chile, pisząc o "socjalistycznym eksperymeńcie"
rządu Allende, a potem o tragicznym zamachu stanu inspirowanym przez CIA. Te
historyczne doświadczenia ugruntowały jego osobiste poglądy i wzmogły
dociekliwość co do działań rządu amerykańskiego w różnych zakątkach świata.
Obecnie mieszka w Waszyngtonie, gdzie zbiera zbiory Narodowego Archiwum i
Biblioteki Kongresu w poszukiwaniu materiałów do nowych publikacji. Odbywa
liczne spotkania i wygłasza odczyty dla młodzieży akademickiej na
uniwersytetach w USA i za granicą.
Ma polskie korzenie - jego rodzice pochodzili z Polski. Jak widać nie wszyscy
wyjeżdżający do USA Polacy to tępe polaczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomson crassul i chala, mam nadzieję że mimo swojego IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.11.03, 19:53
      umysłowego otępienia podpiszecie się pod tym wątkiem i wzmocnicie moje
      argumenty o US-faszyźmie, ty crassulo swoimi legionami miażdżącymi wszytsko co
      napotkają, a ty chała tekstami jak to Polacy i inne narody powinny służyć USA.
      • Gość: abstrakt Re: Tomson jesteś debil IP: 81.168.184.* 26.11.03, 19:57
        • Gość: Tomson Od biedy może być :o/ IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.11.03, 20:03
          Rozumiem że przez wasze ubóstwo umysłowe jesteście tak zakompleksieni, że takie
          coś jak np.: "Tomson mistrzu masz całkowitą rację", lub ewentualnie "Dobra
          Tomson przekonałeś mnie", nie przejdzie wam przez usta, więc możemy się umówić
          że wasza inwektywa w odpowiedzi na moje argumenty oznacza że nie jesteście w
          stanie obalić moich argumentów.

> Tomson jesteś debil
    • indris Istotna pomyłka Tomsona 26.11.03, 20:01
      O ile USA w sprawie Iraku zachowują się jak kraj imperialistyczny, to w
      stosunkach wenętrznych NIE są krajem faszystowskim. Największym przeciwnikiem
      Busha może się okazać społeczeństwo amerykańskie. Tak było już z Wietnamem.
      • Gość: Tomson Militaryzm,imperializm,stawianie siebie jako IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.11.03, 20:05
        narodu wybranego z misją do wypełnienia, a resztę jako podludzi to są elementy
        faszyzmu.
        • Gość: michal_pilot Re: Militaryzm,imperializm,stawianie siebie jako IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 00:16
          > narodu wybranego z misją do wypełnienia, a resztę jako podludzi to są elementy
          > faszyzmu.

Wlasnie dlatego ZSRR byl faszyzmem - z misja i uwazaniem siebie za "nad-ustroj".
          I dlatego ty jestes faszysta...
          • Gość: Tomson ZSRR szanował inne narody nie mniej niż swój. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 00:29
            Najgorszy radziecki zbrodniaż (Stalin) najwięcej wymordował właśnie Obywateli
            Radzieckich.
            Radziecki militaryzm to odpowiedź na militaryzm USA (to Regan rozpoczą wyścig
            zbrojeń nie Ruscy), radziecki imperializm to ochrona różnych państw przed
            unicestwianiem ich gospodarek przez USA i ich pachołków. O szowiniźmie
            narodowym w ZSRR nawet nie było mowy.
            A ten "nad-strój" to taki debilizm że nawet tego nie skomentuję.

• Gość: michal_pilot Re: absolutna racja IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 00:42
              "ZSRR szanowala inne narody nie mniej niz swoj"

MASZ ABSOLUTNA RACJE.
              Szanowala taka samo zerowo - komunizm radziecki nie dyskryminowal - mordowal
              wszystkich jednakowo ...
            • cs137 Tomson, na Boga, nie pokazuj takiej ignorancji!... 27.11.03, 00:52
              Czlowieku, wyscig zbrojen zaczal sie za Trumana, w koncu lat 40-tych, ponad 30
              lat przed Reaganem. Apogeum chyba osiagnal za Chruszczowa, Nikity Siergiejewicza
              zreszta, kiedy obie strony osiagnely potencjal zadania sobie nawzajem "mutual
              destruction" i kiedy Sowieci przeprowadzili najwiekszy w historii wybuch w
              atmosferze, 50 megaton. Atomowe lodzie podwodne, strategiczne bombowce, to
              wszystko z tamtych czasow. Potem juz tylko troche ulepszano, ale zasadniczych
              zmian nie bylo. Pierwsze przejawy ham,owania wyscigu to byly uklad o zakazie
              ABM, uklady o zakazie wybuchow w atmosferze. Wszystko za Chruszczowa jeszcze lub
              zaraz po nim, ale ponad 10 lat przed Reaganem.

Moze Ci podeslac jakies ksiazki o historii? Podaj adres, chetnie to zrobie. W
              koncum zawodowy belfer i powinienem dbac o wiedze naszej mlodziezy. Na razie
              tylko doktorantow z Polski edukowalem w dziedzinie fizyki, ale moge i polskich
              undergradsow edukowac w historii. Kazda wiedza jest wartosciowa!

Za Reagana byl kolosalny bluff w postaci "Star Wars", na ktory Sowieci dali sie
              nabrac jak idioci. Ale apogeum wyscigu juz minelo zdecydowanie.

Tomson, rozumiem, ze chcesz zajsc wysoko w polityce i dlatego buierzesz przyklad
              z Prezydenta Busha i popelniasz gafy a la Bush, wykazujac sie co rusz to
              ignorancja dotyczaca faktow.

Przepowiadam Ci swietna przyszlosc jako politykowi. Ale za inzynierie to Ty sie
              raczej nie bierz, kochasiu... W inzynierii nie mozna bazowac na zbyt duzej
              pewnosci siebie, bo potem ludziom sie wali bna glowe, wybucha, kopie pradem....
              W inzynierii trzeba miec szacunek dla faktow.
              • Gość: Tomson Re: Tomson, na Boga, nie pokazuj takiej ignorancj IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 01:07
                cs137 napisała:

> Czlowieku, wyscig zbrojen zaczal sie za Trumana, w koncu lat 40-tych, ponad 30
                > lat przed Reaganem. Apogeum chyba osiagnal za Chruszczowa,Nikity Siergiejewicz
                > a
                > zreszta, kiedy obie strony osiagnely potencjal zadania sobie nawzajem "mutual
                > destruction" i kiedy Sowieci przeprowadzili najwiekszy w historii wybuch w
                > atmosferze, 50 megaton. Atomowe lodzie podwodne, strategiczne bombowce, to
                > wszystko z tamtych czasow. Potem juz tylko troche ulepszano, ale zasadniczych
                > zmian nie bylo. Pierwsze przejawy ham,owania wyscigu to byly uklad o zakazie
                > ABM, uklady o zakazie wybuchow w atmosferze. Wszystko za Chruszczowa jeszcze
                lu
                > b
                > zaraz po nim, ale ponad 10 lat przed Reaganem.
                Tylko że za Chuszczewa USA miało kilkukrotną przewagę w broni jądrowej,
                posiadało pociski jądrowe blisko granicy radzieckiej (RFN i Turcja), a gdy
                Ruscy chcieli zrobić coś podobnego (Kuba) grozili wojną jądrową. I chyba tylko
                szczęśliwemu zbiegowi okoliczności że wtedy w USA rządził Kennedy i poszedł na
                kompromis zawdzięczamy to że nie było końca świata.

> Moze Ci podeslac jakies ksiazki o historii? Podaj adres, chetnie to zrobie. W
                > koncum zawodowy belfer i powinienem dbac o wiedze naszej mlodziezy. Na razie
                > tylko doktorantow z Polski edukowalem w dziedzinie fizyki, ale moge i polskich
                > undergradsow edukowac w historii. Kazda wiedza jest wartosciowa!
                Jestem dość wyedukowany, dla mnie liczą się przedewszystkim fakty, narzucanie
                ich interpretacji przez kogoś innego to już manipulacja.

> Za Reagana byl kolosalny bluff w postaci "Star Wars", na ktory Sowieci dali
                sie
                > nabrac jak idioci. Ale apogeum wyscigu juz minelo zdecydowanie.
                To było możliwe, lecz Amerykańce spękali, mimo że mieli w tej kwestii większe
                szanse to jednak bali się że gdy oni i ZSRR to zbudują, to zmniejszy się
                drastycznie znaczenie broni jądrowej, a wzrośnie konwencjonalnej w której Układ
                Warszawsi miał gromiącą przewagę.

> Tomson, rozumiem, ze chcesz zajsc wysoko w polityce i dlatego buierzesz
                przyklad
                > z Prezydenta Busha i popelniasz gafy a la Bush, wykazujac sie co rusz to
                > ignorancja dotyczaca faktow.
                Teraz to już przegiołeś :o(
                Nazwać mnie idiotą czy głupim komuchem to jedno, ale Bushem???? To był cios
                poniżej pasa ;o{

> Przepowiadam Ci swietna przyszlosc jako politykowi.Ale za inzynierie to Ty sie
                > raczej nie bierz, kochasiu... W inzynierii nie mozna bazowac na zbyt duzej
                > pewnosci siebie, bo potem ludziom sie wali bna glowe, wybucha, kopie pradem...
                > W inzynierii trzeba miec szacunek dla faktow.
                HAHAHAHAHAHA!!! Ja właśnie opieram się na faktach, tylko niezależnie je
                interpretuję i nie wierzę w ogólną propagandę.
    • cs137 Tomson: 26.11.03, 21:13
      Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Ma polskie korzenie - jego rodzice pochodzili z Polski. Jak widać nie wszyscy
      > wyjeżdżający do USA Polacy to tępe polaczki.

Tak, chyba masz racje, przytlaczajaca wiekszosc tępych polaczkow zostaje jednak
      w kraju.

Ale ja o czym innym chcialem. Zainteresowales mnie jako pewnego rodzaju zjawisko.

Zauwazylem, ze bardzo duzo sie wypowiadasz na temat USA. Czy moglbys mnie
      oswiecic, co do nastepujacych rzeczy:

(a) ile czasu spedziles w USA?
      (b) w jakim srodowisku przebywales? (czy byli to Amerykanie, czy Polacy
      niedawno przybyli, i czy byli to rednecks, blue-coollar workers, middle-class
      professionals, academic workers, business people, etc.).

Gdybym ja mial zgadywac na podstawie tego, co mowisz, to moja odpowiedz by byla,
      ze nie znasz USA z bezposrednich kontaktow
      • Gość: Tomson "Ile czasu spędziłeś w USA?" IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.11.03, 22:01
        Czy to twój główny kontrargument? Zresztą niewiem czy zauważyłeś, ale ja na
        ogół wypowiadam się o wpływie amerykańskiego imperializmu
        polityczno-gospodarczego na resztę świata, więc wizyta w USA nie jest tu
        potrzebna.
        • cs137 Re: "Ile czasu spędziłeś w USA?" 26.11.03, 23:04

> Czy to twój główny kontrargument? Zresztą niewiem czy zauważyłeś, ale ja na
          > ogół wypowiadam się o wpływie amerykańskiego imperializmu
          > polityczno-gospodarczego na resztę świata, więc wizyta w USA nie jest tu
          > potrzebna.

Przeciez ja wyraznie napisalem Ci, Tomsonie, ze ja nie chce sie z Toba wdawac w
          dyskusje natury merytorycznej. Zatem slowo "kontrargument" tu w ogole nie
          pasuje, bo nie mialo byc zadnej wymiany argumentow. Problem, ktory mnie w danym
          wypadku interesuje, nie jest z dziediny polityki, a psychologii czlowieka. Ja
          nie jestem zawodowym psychologiem, ale interesuje sie psychologia po amatorsku
          • Gość: lord cox Re: "Ile czasu spędziłeś w USA?" IP: 146.145.235.* 26.11.03, 23:59
            Ja spedzilem w USA 25 lat i czytajac wypowiedzi Tomsona, zgadzam sie z nimi
            wielokrotnie.
            Przestan uzywac demagogicznych chwytow.
            • Gość: ale-jaja Re: "Ile czasu spędziłeś w USA?" IP: *.sympatico.ca 27.11.03, 00:19
              To by pasowało do poglądu Tomsona - po prostu jesteś polaczkiem - idiotą.
              Wygląda na to, że Ty i Tomson macie te same żródła z których czerpiecie 'mądrość' wypowiadaną na tym forum.

• Gość: Tomson Polaczek przedewszystkim włazi w dupę jankesom IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 00:50
                i uniżenie im dziękuje za każde pranie po pysku. Lord Cox raczej na takiego nie
                wygląda.
    • Gość: jarek Bula raz jedna, ale w koncu pozwolila sie USA ... IP: *.fastres.net 26.11.03, 21:35
      jeszcze szybciej rozwijac, moze oni bali sie slow Chruszczewa ,ze za 10 lat USSR
      ich przegoni.
    • Gość: jarek Wiliam Blum polsko-zydowski meszyge... IP: *.fastres.net 26.11.03, 21:37
      Gorszy od Gootwalda, Allende ,Castro i innych lewicowych spinnow. Ale znam juz
      jednego ze Slupska ,ktory go dogoni z statystykami w reku...
      • Gość: michal_pilot Re: Wiliam Blum polsko-zydowski meszyge... IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 00:13
        > Gorszy od Gootwalda, Allende ,Castro i innych lewicowych spinnow.

dzieki za przpomnienie, cos mi to nazwisko Blum przypomina .. tak, to zdaje sie
        niezla kanalia.
        • Gość: Tomson Hej cs137!!! To też dla ciebie jest inteligentny IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 01:09
          rozmówca????

Gość portalu: michal_pilot napisał(a):

"Wiliam Blum polsko-zydowski meszyge... "

> > Gorszy od Gootwalda, Allende ,Castro i innych lewicowych spinnow.
          >
          > dzieki za przpomnienie, cos mi to nazwisko Blum przypomina .. tak, to zdaje
          sie
          > niezla kanalia.
    • Gość: felusiak Przeciwwaga rosnie w szybkim tempie IP: *.nyc.rr.com 26.11.03, 22:47
      na Dalekim Wschodzie.
      Tomson, powiedz mi czy ty dostajesz za swoj pot jakies pieniadze, czy robisz to
      w "czynie spolecznym". I na Boga dlaczego piszesz o sprawach, o ktorych nie masz
      nawet mglistego pojecia? Czy ktos cie do tego zmusz, ulegles szantazowi ?
      • Gość: PRL Re: Przeciwwaga rosnie w szybkim tempie IP: *.home.cgocable.net 26.11.03, 23:21
        ALE NIE DLA PATYCZKOWCOW!
    • Gość: michal_pilot Re: Tak długo jak nie będzie przeciwwagi dla USA, IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 00:11
      O czym ty pleciesz ?
      Jak zawsze twoje posty to kompletne blabolenie. Troche tak jak Hitlera "Main
      Kampf" - luzem pozbierane mysli i fakty aby dowiesc wlasnej tezy.

Co ma mnie obchodzic jakis William Blum ? Na kazdego Willima Blum ja ci znajde
      10-ciu anty-Blum.
    • cs137 Lord Cox: 27.11.03, 00:35
      No to wyglada na to, ze Ty, Felusiak i ja spedzilismy w USA mniej wiecej tyle
      samo czasu kazdy.

Ty mowisz, ze Tomson madrze gada, a Felusiak, ze gada bzdury. Komu z Was mam
      wierzyc?

Jak mi przedstawisz przekonywujacxe dowody, ze gorujesz intelektualnie nad
      Felusiakiem, to uznam Twoj punkt widzenia. Na razie jednak w meczu chyba
      prowadzi Felusiak, ktorego inteligencje i zdrowy rozsadek ja bardzo cenie (choc
      on GOP-ista, a ja bezpartyjny).

Co zas do mojej rzekomej demagogii
      • Gość: Tomson Tacy jak ty,felusiak czy crassula nie pokazują IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 00:57
        tu na forum żadnej inteligencji.
        Ty nie zmienisz moich poglądów, a ja twoich, ale są też neutralni obserwatorzy
        na forum, a oni wezmą stronę nie tych co rzucają inwektywy lub oderwane od
        tematu zwroty, lecz tym którzy argumentują.

> Jak mi przedstawisz przekonywujacxe dowody, ze gorujesz intelektualnie nad
        > Felusiakiem, to uznam Twoj punkt widzenia. Na razie jednak w meczu chyba
        > prowadzi Felusiak,ktorego inteligencje i zdrowy rozsadek ja bardzo cenie (choc
        > on GOP-ista, a ja bezpartyjny).
        Dla ciebie kontrargumentacja w rodzaju "idź do lekarza", "naucz się ortografii",
        czy najpospolitsze "bredzisz" świadczy o inteligencji? Nawet nie muszę tego
        komentować.

• cs137 Re: Tacy jak ty,felusiak czy crassula nie pokazuj 27.11.03, 01:01
          To bylo do Lorda Coxa, nie do Ciebie.
          • Gość: Tomson Ale było o mnie i ujęte w bardzo niesprawiedliwy IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 01:07
            sposób!
            • cs137 Re: Ale było o mnie i ujęte w bardzo niesprawiedl 27.11.03, 01:15

> sposób!

Absolutnie nie masz racji. Pisalem to tylko i wylacznie do Lorda Coxa, ani mi
              przez mysl nie oprzeszlo, zeby to bylo do Ciebie.

Cees
              • Gość: Tomson "O MNIE" NIE "DO MNIE"!!! Nawet tak banalnych IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.11.03, 01:26
                zwrotów nie odróżniasz?
                • cs137 Re: "O MNIE" NIE "DO MNIE"!!! Nawet tak banalnych 27.11.03, 02:08
                  Tomson, zaczynasz sie czepiac slowek, co juz jest zalosna metoda.
                  Napisalem, ze poprzedni post byl skierowany "do Lorda Coxa".

Jednak tresc tamtego inkryminowanego postu jest taka, ze jesli byl on skierowany
                  "do" lorda coxa, to automatycznie musial byc i "o" lordzie coxie.

Jakie jest Twoje IQ, koteczku?

Zaraz na ten temat napisze inny post.

Z pozdrowieniami, Cees
        • Gość: michal_pilot Re: Tacy jak ty,felusiak czy crassula nie pokazuj IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 01:02
          > tematu zwroty, lecz tym którzy argumentują.

zwlaszcza tak logicznie i z taka kolosalna (nie)wiedza historyczna jak twoja !
    • cs137 Michal-Pilot 27.11.03, 01:08
      Czesc, zobaczylem Twoj IP i chcialem zapytac, czy moze jestes przypadkiem z
      Greenbelt? Z sentymentu pytam. Ja mieszkalem o 10 minut od tego osrodka przez
      ponad 10 lat i mialem znajomych, ktorzy tam pracowali. Niejaki Tomek
      Zawistowski, inzynier mechanik (z Gdanskiej Politechiniki
      • Gość: michal_pilot Re: Michal-Pilot IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 01:13
        nie. Jestem w Ames (NASA Research) - Moffett Field, California.
        Ale prosze cie, nie rozpowiadaj glosno. Tomson twierdzi ze ja myje kible - nie
        chcialbym burzyc jego bajkowego swiata ktory z takim trudem zbudowal ...
        • cs137 Re: Michal-Pilot 27.11.03, 01:21
          Gość portalu: michal_pilot napisał(a):

> nie. Jestem w Ames (NASA Research) - Moffett Field, California.
          > Ale prosze cie, nie rozpowiadaj glosno. Tomson twierdzi ze ja myje kible - nie
          > chcialbym burzyc jego bajkowego swiata ktory z takim trudem zbudowal ...

O tosmy prawie sasiedzi, Michale! Ja z Oregonu. Wykladam na uniwersytecie (OSU)
          kafelki w kiblach i lazienkach i posadzki na podlogach (wyjasniam od razu, co
          wykladam, bo inaczej Tomson zaraz powie, ze sie przechwalam). Pewnie do Ciebie
          jest z 500 lub 700 mil ode mnie, ale przeciez, jak na Ameryke, taka odleglosc to
          jak po drugiej stronie ulicy, nie?

Serdecznie popzdrawiam,

Cees
          • Gość: michal_pilot Re: Michal-Pilot IP: *.arc.nasa.gov 27.11.03, 01:24
            Jak na tutejsze "stosunki" to jestesm sasiadami. Co wykladasz (oprocz kafelkow
            oczywiscie) ?
          • cs137 Re: Michal-Pilot, jeszcze raz... 27.11.03, 01:26
            Aha, juz wiem, jestes w samym sercu Silicon Valley... To "tylko" 500 mil ode
            mnie. Jakby splunac, nie?

No to serdeczne pozdrowienia, PANIE SASIEDZIE!

Cees

• Gość: felusiak Drogi izotopie cezu IP: *.nyc.rr.com 27.11.03, 01:56
      Dziekuje za slowa poparcia i spiesze z wyjasnieniem, ze partyjny nie jestem.
      Z przymusu raczej popieram GOP poniewaz bliscy mojemu sercu libertarianie
      uciekli na prawe poletko i na dodatek kluca sie miedzy soba. A odlegli sercu
      demokraci pobiegli na lewe poletko tak daleko, ze przez lornetke ich nie widac.
      Wszystko co moge od nich uslyszec to ze Bush jest be. Wszyscy jednym glosem
      spiewaja piosenke o tym, ze wszystko zrobiliby lepiej a jeden tenor spiewa o
      nieodplatnych studiach dla wszystkich i darmowej opiece od kolyski do grobu. A
      ja maly czlowieczek zastanawiam sie kto za to zaplaci? Wlasnie znowu dobrali sie
      do mijego portfela uchwalajac Medicare Drug Coverage. Marzy mi sie zamkniecie
      rzadu na kilka tygodni. Jakie oszczednosci.

Zazdroszcze wam jednak waszych naukowych pozycji. Ja wykladalem kafelkami
      lazienke i kuchnie. Gdybym tylko chcial pouczyc sie troche dluzej. Ale zona
      powiedziala mi ze juz wiecej niczego sie nie naucze i zaprzestalem.
    • cs137 LIMERYK O TOMSONIE 27.11.03, 02:11
      Student Tomson z wybrzeza Baltyku
      Na poziomie 30-stu ma IQ.
      Intelektu deficyt ow
      Kompensuje on masa slow
      Stad tu postow glupawych od liku.

No, teraz juz mam u Tomsona przechlapane na wieki, obawiam sie!
      • cs137 Re: LIMERYK O TOMSONIE -- ERRATA: 27.11.03, 02:11
      • cs137 Re: LIMERYK O TOMSONIE -- ERRATA 2 27.11.03, 02:13
        W pospiechu mi sie napisalo "od lioku" zamiast "bez liku".
        Teraz jest poprawnie:

cs137 napisała:

> Student Tomson z wybrzeza Baltyku
        > Na poziomie 30-stu ma IQ.
        > Intelektu deficyt ow
        > Kompensuje on masa slow
        > Stad tu postow glupawych bez liku.
        >
        >
        > No, teraz juz mam u Tomsona przechlapane na wieki, obawiam sie!
    • Gość: Tomson Re: Tak długo jak nie będzie przeciwwagi dla USA, IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 02.12.03, 02:05

> długo na świecie będzie lała się krew, a Amerykański faszyzm będzie
      > terroryzował świat. Dlaczego USA nigdy nie będą cywilizowanym i pokojowym
      > państwem?
      >
      >
      > "...Gdybym został prezydentem, wstrzymałbym ataki terrorystyczne skierowane
      > przeciwko Stanom Zjednoczonym w ciągu kilku dni i nieodwołalnie. Najpierw
      > przeprosiłbym wszystkie wdowy i sieroty, ludzi torturowanych i doprowadzonych
      > do ubóstwa i miliony innych ifiar amerykańskiego imperializmu. Następnie
      > ogłosiłbym wszem i wobec i z ręką na sercu, że kończę z amerykańskimi
      > interwencjami gdziekolwiek na świecie. Poinformawałbym Izrael że nie jest już
      > pięćdziesitym pierwszym stanem USA, ale - o dziwo - obcym krajem.
      > Potem zredukowałbym budżet wojskowy o co najmniej 90%, a wygospodarowane
      > oszczędności wykorzystał na odszkodowania dla ofiar. Wystarczyłoby aż nadto.
      > Oto co bym zrobił przez pierwsze trzy dni urzędowania w Białym Domu.
      > Czwartego dnia zostałbym zamordowany."
      >
      > Wiliam Blum - odszedł z Departamentu Stanu w 1967 roku, rezygnując z kariery
      > w amerykańskim MSZ ze względu na swoje krytyczne poglądy wobec polityki i
      > poczynań Stanów Zjednoczonych w Wietnamie. W latach 1972-73 przebywał jako
      > niezależny dziennikarz w Chile, pisząc o "socjalistycznym eksperymeńcie"
      > rządu Allende, a potem o tragicznym zamachu stanu inspirowanym przez CIA. Te
      > historyczne doświadczenia ugruntowały jego osobiste poglądy i wzmogły
      > dociekliwość co do działań rządu amerykańskiego w różnych zakątkach świata.
      > Obecnie mieszka w Waszyngtonie, gdzie zbiera zbiory Narodowego Archiwum i
      > Biblioteki Kongresu w poszukiwaniu materiałów do nowych publikacji. Odbywa
      > liczne spotkania i wygłasza odczyty dla młodzieży akademickiej na
      > uniwersytetach w USA i za granicą.
      > Ma polskie korzenie - jego rodzice pochodzili z Polski. Jak widać nie wszyscy
      > wyjeżdżający do USA Polacy to tępe polaczki
      • cock_zajaca Re: Tak długo jak nie będzie przeciwwagi dla USA, 02.12.03, 02:10
        Te,PSI CHUJU Z MORDA ZABY,przyznaj sie w koncu ,dlaczego wolaja cie w
        Trojmiescie: tomson-kurwa meska,he?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka