Dodaj do ulubionych

Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski.

01.02.02, 19:01
Pelna tresc pozwu, opis, formy do wypenlienia dla tych ca sie chca wlaczyc do
sprawy, itd:

www.holocaustrestitution.com/

Na marginesie pisze: “Jest ponad 100 Miliardow Dolarow Zydowskiej wlasnosci w
Polsce wciaz nie zazadanej do zwrotu. " Jest takze mowa o “karnych oplatach”
(punitive damages)– prawo Amerykanskie pozwala takie kary do 15 razy odzyskanej
sumy (compensatory damages).

Masa glupawych oszczerstw przeciwko Polakom jest napisanych w pozwie, na
przyklad:

www.holocaustrestitution.com/complaint.htm

Punkt 2 streszczenia:
Konspiracja, ktora konynowana byla przez ostatnich 54 lat, skladala sie z
gwalwownego, wymuszonego “calkowitego wypedzenia do wyginiecia” Zydowskiej
populacji z Polski poprzez rasowe i etniczne czystki, przez uzycie przemocy i
grozb przemocy, wlaczajac w to torturowianie i zabojstwa.

Punkt 5 streszczenia:
Niemcy wykorzystali anty-Semicki klimat w Polsce poprzez wybudowanie tam
najbardziej niechybnych obozow koncentracyjnych, wlachajac w to Oswiecim i
Tremblinke. Zydowscy mezczyzni, kobiety i dzieci z calej Europy byili mordowani
i torturowani do smierci w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce.

Punkt 6 streszczenia:
Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski rzad
i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
kontynuowanie Nazistowskiego planu rasowych i enticznych czystek, i branie z
tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadfanie Zydowskiej
wlasnosci dla celow komercjalnych.

Punkt 7 streszczenia:
Aby zmusic Zydow do uniekniecia z Polski i porzucenia ich wlasnosci i praw
posiadlosci, morderczy plan anty-Semickich rasowych i etnicznych czysteck byl
zainicjowany w Polsce przeciwko powracajacym Zydom, ktorzy przetrwali
Holokaust. Po powroceniu do ich ziemi macierzystej w Polsce, tysiace Zydow bylo
zastraszonych i potem bestaialsko pobitych w ich domach, wioskach, i
miastach.

Oczywiscie to wszystko nie jest nic specjalnego w Ameryce. Oni takze probowali
skarzyc rzad Amerykanski o to ze nie zrobili nic aby zatrzymac Holokaust, w
szczegolnosci o niezbombardowanie lini kolejowych prowadzacych do Oswiecima.

To jednak nie oznacza ze nie maja mozliwosci wygrania. Glupia baba w Arizonie
wylala sobie kawe na nogi, zaskarzyla o to McDonnalds i wygrala miliony. Co
Polska zrobi jesli ci kretyni wygraja?

Moze to czas aby sie przeprosic z Rosjanami i zapomniec o zwariowanej, Zydami-
zarazonej Ameryce.
Obserwuj wątek
    • Gość: puls Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: 63.155.159.* 01.02.02, 21:23

• CHCE WYRZEZBIC PIEKNY MEDAL.. adres: 63.155.156.*
      Gość portalu: Jakub 31-01-2002 18:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując

...honorujacy wszystkich Zydow ktorzy pomogli w ocaleniu i uratowaniu zycia
      kazdemu Polakowi i Innym z grup etnicznych skazanym na smierc przez
      hitlerowcow
      i rezym komunistyczny.

Wszystkie konstruktywne i prawdziwe sugestie kandydatow beda badane w
      oparciu o
      istniejace dokumenty oraz zeznania swiadkow potwierdzajace humanitarno-
      heroiczna wole uratowania zycia albowiem kto pomogl ocalic jedno zycie
      polskie
      ocalil swoja niesmiertelnosc.

Na awersie bedzie motto:KTO POMOGL OCALIC JEDNO ZYCIE POLSKIE UWIECZNIL
      SWOJA
      NIESMIERTELNOSC.Na rewersie bedzie relief DRZEWA ZYCIA laczace przeszlosc z
      terazniejszoscia w idealnej symbiozie w ksztalcie kola beda sie ukladac
      Gwiazda
      Dawidowa i Bialy Orzel.

licze na duzy odzew i komentarze.

Wasz Jakubowitz
    • Gość: Zsypek O Dwoch mieczach i jego mendach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 21:40
      Raz krwi spragniona mend zgraja
      Obsiadła Dwom Mieczom jaja.
      Menda - stworzenie boże
      Bez jajek żyć nie może,
      Dwa Miecze się wiec przyzwyczaja.
      • dwamiecze Re: O Dwoch mieczach i jego mendach 01.02.02, 22:50
        Fajny wierszyk, panie Zsypek, ale na prawde bym docenil jakis nawet pol-
        intelligentny komentarz na temat. Ten wierszk to jakos nie wpada nawet w ta
        kategorie.

1. Co pan osobiscie mysli o tej sprawie?
        2. Czy Zydzi Amerykanscy powinni ten pozew wygrac?
        3. Co sie stanie z Zydami pozostajacymi w Polsce (po pana IP wyglada ze jest
        pan jednym) jezeli oni to wygraja?
        4. Czy Zydzi powinni dostac pieniadze za tych wszystkich z zupelnie Zydowskiej
        AK ktorych Polacy zamordowali dlatego ze im sie nie podobala wspolpraca z ZSSR?
        (Poglad Zydow z Ameryki).

p.s. Jacy to wspaniali Zydowscy wybitni poeci postanowili nas tutaj laskawie
        odwiedzic.
        • yidele Re: shwantzenade 02.02.02, 00:01
          Dobryś, dmawiecze, po ip narodowość zgadujesz!
          Co do pozwu, osobiście wątpię czy będzie wygrany -
          Żydzi ( których w Polsce jest wraz z twoim narratorem około 3-8000) to w
          większości starcy, bo większość została (jak wiesz) wyrżnięta przez nazistów i
          innych antysemitów. Wiekszośc ocalonych wyemigrowała po wojnie, tych zas którzy
          się przystosowali wypędził W. Gomółka/Moczarowcy. Mnie wiedzie się cakiem
          nieźle, powróciłem do Polski jakies 4-5 lat temu z USA, załozyłem rodzinę i
          aktywnie biorę udział w zwiększaniu naszego procentowego udziału w populacji
          Polski. Po krótce; Tak, uważam że złodzieji i morderców trzeba rozliczyć,
          niezależnie od ich narodowości. Reszty twych bredni komentować nie będę - wiesz
          co możesz zrobić z tymi mieczami.

Yidele
          • dwamiecze Re: shwantzenade 02.02.02, 00:19
            yidele napisał(a):

> Dobryś, dmawiecze, po ip narodowość zgadujesz!
            > Co do pozwu, osobiście wątpię czy będzie wygrany -
            > Żydzi ( których w Polsce jest wraz z twoim narratorem około 3-8000) to w
            > większości starcy, bo większość została (jak wiesz) wyrżnięta przez nazistów i
            > innych antysemitów. Wiekszośc ocalonych wyemigrowała po wojnie, tych zas którzy
            > się przystosowali wypędził W. Gomółka/Moczarowcy.

Byc moze trzeba tu przypomniec ze Gomulka osobiscie zrobil 8 lat w pudle i mial
            zaszczyt byc torturowaym przez Zydow ktorzy rzadzili w epoce Bieruta. Tego sie
            ukryc nie da. Po tym jak Bierut zostal zamordowany w Moskwie podczas pogrzebu
            Stalina, Rosjanie celowo wstawili w rzad Polakow ktorzy mieli osobiste rachunki
            do wyjasnienia z Zydami. Wielu niewinnych Zydow zaplacilo za grzechy Zydokomuny,
            ale to nie oznacza ze Zaydokomuna powinna byc broniona przez nikogo.

> Mnie wiedzie się cakiem
            > nieźle, powróciłem do Polski jakies 4-5 lat temu z USA, załozyłem rodzinę i
            > aktywnie biorę udział w zwiększaniu naszego procentowego udziału w populacji
            > Polski.

To panu gratuluje. Jesli jednak pan jacy Polacy sa w takich sprawach, to na pana
            miejscu bym blagal tych kretynow z WJC ktorzy finansuja ta glupote aby
            natychmiast ten pozew wycofali. Jezeli nawet kilka milionow zostanie wygranych,
            Polska prawdopodobnie sie zdystansuje od Zachodu i bardzo trudno bedzie zadnemu
            Zydowi w Polsce przezyc. To nie jest zadna grozba - tylko zdrowa analiza ludzkiej
            psychologii.

> Po krótce; Tak, uważam że złodzieji i morderców trzeba rozliczyć,
            > niezależnie od ich narodowości. Reszty twych bredni komentować nie będę - wiesz
            > co możesz zrobić z tymi mieczami.

Bardzo dobrze - ja chce aby wszyscy zyjacy Zydowscy funkcjonariusze SB, ktorzy
            mordowali AK i innych Polakow, staneli natychmias przed sadem. Mam nadzieje ze
            mnie tutaj pan poprze.

• yidele Re: shwantzenade 02.02.02, 01:35
              pewnie, może zaczniemy od tych miłych panów z WIN'u i ZWZ którzy kobiety i
              dzieci po lasach rozstrzeliwali? ( a teraz rentę kombatancką dostaja)
              Morderstwa kolejowe? pogrom kielecki? Jedwabne i inne? Tak mozna na okrągło,
              panie dwamęczę. Powiem prosto - Morela i jego podobnych powinno się osądzić na
              równi z innymi katami, Złodziei rozliczyć, majątek obrabowanym zwrócić -
              powinno ale Polska tego nigdy nie zrobi, bo wygodnie na niewinnych grobach się
              śpi. Oczywiście nie mówimy o tych małych łajdaczkach co w '68 samochody i
              mieszkania za ćwierć ceny kupowali, ani o tych co za okupacji mieszkania
              grabili, ani o tych co moich ludzi szantażowali póki pieniądze starczyły aby
              ich potem wydać ani o tych co.....
              Jak juz pisałem, tak mozna w kółko.
              Odnośnie odpłaty, odsyłam do zapewne znanego Ci dzieła ( Nowy Testament ):
              Ew. Łk 12:56-60 "(56)Obłudnicy! Zjawiska ziemi i nieba umiecie rozpoznawać, a
              jakże więc nie umiecie rozpoznać obecnego czasu? (57)Dlaczego więc sami z
              siebie nie umiecie osądzić, co jest sprawiedliwe? (58)Gdy więc idziesz ze swoim
              przeciwnikiem do urzędnika, staraj się załatwić z nim sprawę w drodze, aby cię
              nie zaciągnął przed sędziego, a sędzia oddałby cię strażnikowi, a strażnik
              wrzuciłby cię do więzienia. (59)Powiadam ci, że nie wyjdziesz stamtąd, dopóki
              nie oddasz ostatniego grosza."

Oto słowo (waszego) Pana

Yidele
              • dwamiecze Re: shwantzenade 02.02.02, 02:22
                >pewnie, może zaczniemy od tych miłych panów z WIN'u i ZWZ którzy kobiety i
                >dzieci po lasach rozstrzeliwali? ( a teraz rentę kombatancką dostaja) “

Bardzo dobrze, prosze podac nazwiska, miejsca w ktorych sie to stalo. Wszystko
                konkretne co widze tutaj jak dotad od Zydow (oprocz wulgarnych wyzwijsk) to
                jakies glupawe historyjki o tym jak Polacy ukradli komus koldre na granicy.

>Morderstwa kolejowe? pogrom kielecki? Jedwabne i inne?

Jedwabne znowu. Przeanalizujmy to tutaj znowu. Jakis glupawy kretyn publikuje
                historyjki oparte wylacznie na swojej wyobrazni i aktach Stalinowskiego UB.
                Polacy chca spawe wyjasnic – wiec wykopuja cale miejsce. Zydzi protestuja
                sledztwo z powodow religijnych. Pierwszy wykopany obiekt – rzezba Lenina co
                dodalo dosc duzo wagi do wyjasniej calej afery z Polskiej strony. Jezeli nawet
                zignorujemy fakty ze znaleziono tam niemecka bron, z mojego punktu widzenia
                sprawa wyglada nastepujaco:

Zydzi z Jedwabne wspolpracowali z NKVD w mordowaniu Polakow (Gross sam pisal o
                Zydach ktorzy to robili, calowaniu Sowieckich czolgow we wrzesniu 1939, itd). W
                takiej sytutacji inni Zydzi powwinnibyli pomoc Polakom w wyeliminowaniu
                kolaborantow NKVD. Skoro tego nie zrobili, Polacy z Jewdabne mieli prawo sie
                bronic przez zabicie lub co najmniej wypedzenie wszystkich Zydow. Proste zasady
                wojny – kazdy kto tego nie rozumie, ginie. Zasady byly takie same dla Polakow,
                Niemcow, Ukraincow, i Zydow. Ja jestem DUMNY z Polakow ktorzy czysclili zarowno
                nazistowskich jak i komunistycznych kolaborantow. Nikt nie jest na tyle glupi
                aby chronic Zydow w takiej sytaucji tylko dlatego ze im sie wydaje ze sa
                specjalni. Gwalt niech sie gwaltem odciska. Jezeli Polacy chcieli zabijac Zydow
                tylko dlatego ze byli Zydami, mogli by to zrobic przed wojna a nie czekac kiedy
                Faszysci i Komunisci podbili Polske.

Jezeli Zydzi bybliby w stanie zastosowac ta zasade do wlasnych kolaborantow –
                Rady Zydowskie (Judenrat), ktorzy wyslali miliony do pieca z naiwna wiara ze to
                im uchoni wlasna skore, Holokaust nigdy nie bylby mozliwy.

Jezeli pan tej zasady nie rozumie, prosze sobie zaprosic paru wspolpracownikow
                Bin Ladena do domu i czekac jak dlugo uplynie zanim Amerykanie dadza panu w
                dupe.

Pewnie jest to mozliwe ze w niektorych wypadkach kolaboracja byla tylko
                pretekstem do zemsty za zupelnie inne sprawy - Jezeli ma pan problem z
                jakimkolwiek Polskim osobnikiem – prosze go skarzyc indiwidualnie a nie zucac
                oszczerstwa we wszystkich Polakow. Jeszcze nie jest za pozno aby sprawe
                odwrocic. Jezeli to nie zostanie zrobione, Polacy powinni to traktowac jako
                wypowiedzenie wojny i dzialac odpowiednio.

• yidele Re: shwantzenade 02.02.02, 03:55
                  dwamiecze napisał(a):

> >pewnie, może zaczniemy od tych miłych panów z WIN'u i ZWZ którzy kobiety i
                  > >dzieci po lasach rozstrzeliwali? ( a teraz rentę kombatancką dostaja) ̶
                  > 0;
                  >
                  > Bardzo dobrze, prosze podac nazwiska, miejsca w ktorych sie to stalo. Wszystko
                  > konkretne co widze tutaj jak dotad od Zydow (oprocz wulgarnych wyzwijsk) to
                  > jakies glupawe historyjki o tym jak Polacy ukradli komus koldre na granicy.
                  Teraz pan obrażasz Polaków! Ja nikomu kołdry nie kradłem, za granicą ani w kraju -
                  oczywiście mówiłem o nieruchomościach, samochodach, bibliotekach - dorobku
                  całego życia dla wielu. ...
                  >
                  > >Morderstwa kolejowe? pogrom kielecki? Jedwabne i inne?
                  >
                  > Jedwabne znowu. Przeanalizujmy to tutaj znowu. Jakis glupawy kretyn publikuje
                  > historyjki oparte wylacznie na swojej wyobrazni i aktach Stalinowskiego UB.
                  Polscy Świadkowie są do dziś żywi jak i niektórzy żydzi - w jedwabnem ( i
                  nietylko) odbyły się masowe mordy ludności żdowskiej przez polskich bandytów, tak
                  jak na Ukrainie odbywały się masowe mordy Żydów przez ukraińskich bandytów a na
                  łotwie przez łotewskich bandytów .
                  > Polacy chca spawe wyjasnic – wiec wykopuja cale miejsce. Zydzi protestuja
                  >
                  > sledztwo z powodow religijnych. Pierwszy wykopany obiekt – rzezba Lenina
                  > co
                  > dodalo dosc duzo wagi do wyjasniej calej afery z Polskiej strony. Jezeli nawet
                  > zignorujemy fakty ze znaleziono tam niemecka bron, z mojego punktu widzenia
                  > sprawa wyglada nastepujaco:

Nie znaleźiono żadnej niemieckiej broni. Proszę nie zmyślać - znależiono parę
                  sztuk amunicji ( którą notabene używali wszyscy w tym okresie) - proszę o
                  odnośnik do informacji o "znalezionej broni" ----->

> Zydzi z Jedwabne wspolpracowali z NKVD w mordowaniu Polakow (Gross sam pisal o
                  > Zydach ktorzy to robili, calowaniu Sowieckich czolgow we wrzesniu 1939, itd). W
                  > takiej sytutacji inni Zydzi powwinnibyli pomoc Polakom w wyeliminowaniu
                  > kolaborantow NKVD.

NKVD - jak Pan zapewne wie, tępiło wszystkich. Także żydów

> Skoro tego nie zrobili, Polacy z Jewdabne mieli prawo sie
                  > bronic przez zabicie lub co najmniej wypedzenie wszystkich Zydow.

Nie wiem jak można postawić na jednej szali zarzuty o kolaborację kilku żydów z
                  morderstwem niewinnych starców, kobiet i dzieci, gwałtem dzieci, odrąbywaniem
                  głowek , grabieżą mienia - to nie są zasady wojny jedynie bandytyzm, zbrodnia i
                  mord na niewinnych. Mówisz pan o nie stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej, o
                  nie oczernianiu narodu? Własnie to zrobili bandyci z Jedwabnem.

> Ja jestem DUMNY z Polakow ktorzy czysclili zarowno nazistowskich jak i
                  >komunistycznych kolaborantow. Nikt nie jest na tyle glupi aby chronic Zydow w
                  >takiej sytaucji tylko dlatego ze im sie wydaje ze sa specjalni.

Nie dziwię się, ja natomiast uważam każdego mordercę kobiet, starców i dzieci za
                  zbrodniaża - czy jest Polakiem, Niemcem czy Żydem - widzi pan - jednak się czymś
                  różnimy. Na całe szczęście wielu Polaków nie podzieliło pańskiego "pragmatyzmu" -
                  my ich nazywamy Sprawiedliwymi. Kiedy Niemcy zażadali od Duńczyków aby żydowscy
                  obywatele ich kraju nosili żółtą gwiazdę Dawida, tedy dwór królewski i wielu
                  Duńczyków zaczęło nośić ten znak aby chronić swych współobywateli. Chwała tym
                  którzy wykazali się tą, jakże ludzką postawa.

>Gwalt niech sie gwaltem odciska. Jezeli Polacy chcieli zabijac Zydow
                  > tylko dlatego ze byli Zydami, mogli by to zrobic przed wojna a nie czekac kiedy
                  > Faszysci i Komunisci podbili Polske.

Mylisz się, pogromy takie jak w jedwabnem i innych miejscowościach odbywały sie
                  wtedy gdy antysemici czuli się bezpiecznie - Niemcy którzy wtedy okupowali Polskę
                  nie karali Polaków za napady na żydów lecz zachęcali ten element który był na to
                  podatny. To co zdażyło się w Kielcach w 1946 roku było jeszcze jednym przykładem
                  podsycania obecnego juz antysemityzmu, tym razem średniowecznymi bajkami.

> Rady Zydowskie (Judenrat), ktorzy wyslali miliony do pieca z naiwna wiara ze to
                  > im uchoni wlasna skore, Holokaust nigdy nie bylby mozliwy.

Dzięki ci za potwierdzenie że Holokaust się zdarzył! Jak sam wiesz, Judenrat
                  nikogo do pieca nie wysyłał - robili to niemcy, zaś twoje gdybanie o tym czy
                  shoah byłoby możliwe czy nie blednie w świetle tego co niemcy zrobili w Ghettcie
                  Warszawskim - mimo powstania i walki, mimo desperackiego oporu. Niemiecka
                  polityka eksterminacji znalazła gotowych popleczników w polskich antysemitach

> Pewnie jest to mozliwe ze w niektorych wypadkach kolaboracja byla tylko
                  > pretekstem do zemsty za zupelnie inne sprawy - Jezeli ma pan problem z
                  > jakimkolwiek Polskim osobnikiem – prosze go skarzyc indiwidualnie a nie z
                  > ucac oszczerstwa we wszystkich Polakow.

? Wciąż imputujesz mi pan oczernianie Polaków jako narodu - ja tego nie robię.
                  Piszę o poszczególnych zdarzeniach takich jak Jedwabnem czy Kielce oraz grupach
                  antysemitów/bandytów takich jak np. niektórzy mieszkancy Jedwabnem czy Kielc,
                  ewentualnie antysemitach/bandytach. Daleko temu od "..zuca(nia) oszczerstwa we
                  wszystkich Polakow..." chyba że Pan utożsamiasz Polaków z Antysemitami, bandytami
                  czy wyłącznie mieszkańcam Jedwabnego - Ja tego napewno nie robie.

> Jeszcze nie jest za pozno aby sprawe
                  > odwrocic. Jezeli to nie zostanie zrobione, Polacy powinni to traktowac jako
                  > wypowiedzenie wojny i dzialac odpowiednio.
                  Teraz pan sam Polaków oczerniasz, sugerując że żądanie sprawiedliwości wobec
                  morderców to powód do wojny. Sugerujesz pan wojnę? Kogo z kim? Na całe szczęście
                  pańska opinia to dziś raczej rzadki przypadek. Czy pan tego chcesz, czy nie,
                  Polska i Izrael, Polacy i Zydzi się dogadają - Ja zaś, Zyd i Polak w Polsce
                  mieszkam i mieszkać będę.

Yidele
                  • dwamiecze Re: shwantzenade 02.02.02, 10:10
                    > Wciąż imputujesz mi pan oczernianie Polaków jako narodu - ja tego nie robię.

Nigdy nie mowilem ze to pan robi - mowilem ze Organizacje Zydowskie takie jak
                    WJC (World Jewish Council) to robia a Israel ich w tym oficjalnie popiera.
                    (Moge to udokumentowac.)

Powtorzmy jeszcze raz - jezeli pan, WJC, albo Israel ma klopot z indiwidualnymi
                    Polkami ktorzy (pan twierdzi) mordowali dzieci Zydowskie prosze dac imiona,
                    dowody, i ich indywidualnie skarzyc. Jezeli Polska to odmowi - prosze wtedy
                    atakowac. To oczywicscie bedzie trudne gdyz wiekszosc tak zwanych "Polskich
                    bandytow" zostalo wymordowanych w czasach Stalinowskich, glownie przez
                    Zydowskich funkcjonariuszy. Stalin ne byl zbytnio zadowolony ze symbole wladzy
                    sowieckiej byly grzebane w Jedwabnym i innych miejscach.

Prosze sobie przeczytac badania na ten temat z Columbia University:

www.columbia.edu/cu/sipa/REGIONAL/ECE/gluchowski.pdf

Terazniejszy pozew przeciwko Polsce i wszystkich Polakom ma tyle sensu ile by
                    mial nastepujacy pozew - wszyscy Zydzi to komunistyczne swinie i dlatego Israel
                    jest winny Polsce 100 miliardow dolarow. Czy naprawde jest ta glupawa zabawa
                    potrzebna? Ja sie nawet tu odwaze zasugerowac ze jedyne co tu Zydzi osiagna to
                    utworzenie nastepnej generacji Polakow bardzo im niechetnym lub gorzej.

Jeszcze raz zapytajmy - po co to robic?

• yidele Re: shwantzenade 02.02.02, 17:13
                      dwamiecze napisał(a):

> > Wciąż imputujesz mi pan oczernianie Polaków jako narodu - ja tego nie robi
                      > ę.
                      >
                      > Nigdy nie mowilem ze to pan robi - mowilem ze Organizacje Zydowskie takie jak
                      > WJC (World Jewish Council) to robia a Israel ich w tym oficjalnie popiera.
                      > (Moge to udokumentowac.)
                      Mylisz się waść w zeznaniach, cytuję pańską wypowiedź z tego wątku:
                      "...Jezeli ma pan problem z jakimkolwiek Polskim osobnikiem – prosze go skarzyc
                      indiwidualnie a nie zucac oszczerstwa we wszystkich Polakow... "

> Powtorzmy jeszcze raz - jezeli pan, WJC, albo Israel ma klopot z indiwidualnymi
                      >
                      > Polkami ktorzy (pan twierdzi) mordowali dzieci Zydowskie prosze dac imiona,
                      > dowody, i ich indywidualnie skarzyc.

Jak to się ma do pańskiego oryginalnego post'u?
                      Nie wiem czy pan czytał link który pan raczył podac jako źródło informacji; oto
                      nagłowek ze strony:
                      "A Class Action Lawsuit was filed against the Republic of Poland for Restitution
                      of assets and other property illegally seized from Jews during the Holocaust."

Class Action ,z definicji, jest pozwem zbiorowym. Większość mienia pożydowskiego
                      w Polsce jest nie wrękach prywatnych lecz spółdzielczych, spółdzielnie zaś
                      otrzymały to mienie od państwa. Jeśli III RP jest prawnym spadkobiercą po PRL'u (
                      a tak twierdzi, np. prywatyzując mienie należące niegdyś do PRL'u) tedy pozew
                      grupowy wobec III RP jest jak najbardziej a miejscu, bowiem IIIRP ponosi prawne
                      konsekwencje akcji PRL'u.

<Jezeli Polska to odmowi - prosze wtedy
                      > atakowac.

Nie wiem czy sam pan rozumie swój wywód: twierdzi pan iz należy wzywać do sądu
                      indywidualnych polaków aby odzyskac mienie zagrabione przez PRL? Śmiem sugerować
                      że pomyliły się panu sprawy - pozwoli pan że oddzielę sprawę restytucji( zwrotu)
                      mienia zagrabionego od kwestii odpowiedzialności karnej za zbrodnie popełnione na
                      niewinnych.
                      W pozwie wymienieni są nastepujący podsądni:
                      REPUBLIC OF POLAND,
                      MINISTRY OF THE TREASURY OF POLAND
                      (MINISTERSTWO SKARBU PANSTWA) AND
                      JOHN DOES # 1-100,
                      Defendants.

Nijak się to ma do pańskiego stwierdzenia iż to jest: "...pozew przeciwko Polsce
                      i wszystkich Polakom.." chyba że znów utożsamia pan wszystkich polaków z
                      Ustrojem, ministerstwem skarbu państwa czy setką "John Does" ( winno być Janów
                      Kowalskich/Malinowskich) .

> Prosze sobie przeczytac badania na ten temat z Columbia University:
                      >
                      > <a href="http://www.columbia.edu/cu/sipa/REGIONAL/ECE/gluchowski.pdf">www.colum
                      > bia.edu/cu/sipa/REGIONAL/ECE/gluchowski.pdf</a>
                      czytałem, załkiem ciekawe opracowanie. Nic jednak nie ma współnego z pozwem.

> Czy naprawde jest ta glupawa zabawa
                      > potrzebna? Ja sie nawet tu odwaze zasugerowac ze jedyne co tu Zydzi osiagna to
                      > utworzenie nastepnej generacji Polakow bardzo im niechetnym lub gorzej.

Cóż, Ja uważam że uregulowanie długu, zwrot zagrabionego mienia, jest bardzo
                      istotne - conajmniej tak istotne jak regulowanie długu Niemieckiego wobec Polaków
                      którzy byli zmuszeni do pracy w Niemczech - Jak zapewne pan wie, Fundacja Polsko-
                      Niemieckie pojednanie zajmuje się min. wypłacaniem odszkodowania Polakom za
                      niewolniczą pracę ( pracę za którą nie płacono im, lub płacono bardzo mało).
                      Niemieckie koncerny przemysłowe ( I.G Farben, Bayer, Volkwagen, inne)i banki
                      które są spadkobiercami płacą to co są winni - Nikt nie martwi się
                      o "...utworzenie nastepnej generacji Niemców bardzo im ( Polakom)niechetnym lub
                      gorzej." Sugeruje pan podwójny standard?
                      > Jeszcze raz zapytajmy - po co to robic?
                      Rozliczenie. Zwrot kradzionego mienia. Normalizacja stosunków. Sprawiedliwość!

Yidele
                      • dwamiecze Re: shwantzenade 02.02.02, 18:08
                        > czytałem, załkiem ciekawe opracowanie. Nic jednak nie ma współnego z pozwem.

Wrecz przeciwnie - ma bardzo duzo z pozwem. Jezeli Zydzi rzadzili Polska w
                        czasach Stalinowskich - co jest tam opisane dokladnie, trudno twierdzic ze ich
                        rzad Polski wtedy przesladowal, wyganial i ze Polska jest winna odszkodowania.

Oczywiscie, wszystkie te bzdury maja malo do czynienia z druga wojna a wszystko
                        do czynienia z tym co sie stalo po tym jak Stalin umarl i Zydzi byli
                        wymanewrowani z wladzy w ZSSR i w Polsce. Skoro trudno byloby skarzyc ze "bylem
                        sobie tutaj komisarzem, wladca swiata, a ci haniebni Polacy przyszli i mnie
                        kopneli w tylek" - wiec sie wymysla wszystkie te inne historyjki.

• Gość: dft Re: shwantzenade IP: *.proxy.aol.com 03.04.02, 02:58
                          Teraz to sie wszyscy pocalujcie w .... i pomyslcie kto stworzyl "Solidarnosc"
                          i po co.
                • Gość: Krzys Re: shwantzenade IP: 195.64.16.* 07.02.02, 12:02
                  Wszyscy sa kretyny, Nowego Testamentu nie znamy, ale zwiemy sie katolikami!!!
                  O jakie to wstretne!! Co to za chamy na tym forum pisza???
                  Istna padlina!!!
                  Wstyd dla Polski!!!!
    • Gość: Vist¸ Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 23:11

Cześć Dwamiecze.

Jak chcesz z kimś podyskutować, to opublikuj ten post w cęści

Informacje Dnia...

Tutaj nie oczekuj dyskusji.

pzdr

Vist¸_________________/

dwamiecze napisał(a):

> Pelna tresc pozwu, opis, formy do wypenlienia dla tych ca sie chca wlaczyc do
      > sprawy, itd:
      >
      > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/">www.holocaustrestitution.com/</a
      > >
      >
      > Na marginesie pisze: “Jest ponad 100 Miliardow Dolarow Zydowskiej wlasnos
      > ci w
      > Polsce wciaz nie zazadanej do zwrotu. " Jest takze mowa o “karnych oplata
      > ch”
      > (punitive damages)– prawo Amerykanskie pozwala takie kary do 15 razy odzy
      > skanej
      > sumy (compensatory damages).
      >
      > Masa glupawych oszczerstw przeciwko Polakom jest napisanych w pozwie, na
      > przyklad:
      >
      > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/complaint.htm">www.holocaustrestit
      > ution.com/complaint.htm</a>
      >
      > Punkt 2 streszczenia:
      > Konspiracja, ktora konynowana byla przez ostatnich 54 lat, skladala sie z
      > gwalwownego, wymuszonego “calkowitego wypedzenia do wyginiecia” Zyd
      > owskiej
      > populacji z Polski poprzez rasowe i etniczne czystki, przez uzycie przemocy i
      > grozb przemocy, wlaczajac w to torturowianie i zabojstwa.
      >
      > Punkt 5 streszczenia:
      > Niemcy wykorzystali anty-Semicki klimat w Polsce poprzez wybudowanie tam
      > najbardziej niechybnych obozow koncentracyjnych, wlachajac w to Oswiecim i
      > Tremblinke. Zydowscy mezczyzni, kobiety i dzieci z calej Europy byili mordowani
      >
      > i torturowani do smierci w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce.
      >
      > Punkt 6 streszczenia:
      > Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski rzad
      > i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
      > kontynuowanie Nazistowskiego planu rasowych i enticznych czystek, i branie z
      > tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadfanie Zydowskiej
      > wlasnosci dla celow komercjalnych.
      >
      > Punkt 7 streszczenia:
      > Aby zmusic Zydow do uniekniecia z Polski i porzucenia ich wlasnosci i praw
      > posiadlosci, morderczy plan anty-Semickich rasowych i etnicznych czysteck byl
      > zainicjowany w Polsce przeciwko powracajacym Zydom, ktorzy przetrwali
      > Holokaust. Po powroceniu do ich ziemi macierzystej w Polsce, tysiace Zydow bylo
      >
      > zastraszonych i potem bestaialsko pobitych w ich domach, wioskach, i
      > miastach.
      >
      >
      > Oczywiscie to wszystko nie jest nic specjalnego w Ameryce. Oni takze probowali
      > skarzyc rzad Amerykanski o to ze nie zrobili nic aby zatrzymac Holokaust, w
      > szczegolnosci o niezbombardowanie lini kolejowych prowadzacych do Oswiecima.
      >
      > To jednak nie oznacza ze nie maja mozliwosci wygrania. Glupia baba w Arizonie
      > wylala sobie kawe na nogi, zaskarzyla o to McDonnalds i wygrala miliony. Co
      > Polska zrobi jesli ci kretyni wygraja?
      >
      > Moze to czas aby sie przeprosic z Rosjanami i zapomniec o zwariowanej, Zydami-
      > zarazonej Ameryce.

• Gość: ll Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.orlando-02rh15rt.fl.dial-access.att.net 04.02.02, 15:16
        kk
    • Gość: Vist¸ __ Polska__nie__podlega__amerykańskim__sądom.__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 23:17

Ponieważ Polska jest jescze niepodległa...

Nie podlega amerykańskim sądom.

Toteż zajmnie trochę czasu nim znajdą inne rozwiązanie, albo nasza
      zależność gospodarcza od USA pogłębi się tak że będziemy mniej
      niepodlegli. Jak kraje, które już zapłaciły.

Ale to jeszcze potrwa.

pzdr

Vist¸_______________/
      • dwamiecze Re: __ Polska__nie__podlega__amerykańskim__sądom.__ 01.02.02, 23:41
        Gość portalu: Vist¸ napisał(a):

> Ponieważ Polska jest jescze niepodległa...
        > Nie podlega amerykańskim sądom.

Teoretycznie nie. Praktycznie to jest balagan. Sady Amerykanskie od dawna daly
        sobie prawo sadzenia calego swiata. Bosniackie kobiety sadzily Serbie o gwalt w
        sadach Amerykanskich, Kuba byla sadzona i oskarzona w sadach Amerykanskich i
        oplaty za poloczenia z Kuba nalezace sie Kubie byly skonfiskowane od AT&T. Jako
        rezultat - przez kilka lat bezposrednie polaczenia z Kuba byly niemozliwe.

Zydzi w Ameryce zadaja juz od wladz (nawet przed procesem) aby samoloty LOTu byly
        konfiskowane.

Ja uwazam ze moze pora na to aby sie pogodzic ze wschodem (Ukraina, Litwa,
        Rosja). Jezeli tym kretynom uda sie cos wyciagnac z Polski gdzie nie bylo
        kooperacji z SS albo Polskich oddzialow SS i Wermahtu, to trudno sobie wyobrazic
        co Ukraina czy Litwa bedzie musiala placic.

Ameryka to zupelny balagan. Najbardziej mnie zabawia fakt ze Amerykanscy patrioci-
        rebelianci ktorych zadna publikacja Amerykanska nie opublikuje teraz pisza
        komentarze dla Rosyjskiej PRAWDY:

english.pravda.ru/main/2002/01/31/26125.html

Jak to sie dziwnie na swiecie plecie...
    • Gość: jacek71 Pazernosc narodu zydowskiego jest nieobliczalna IP: 63.125.8.* 01.02.02, 23:18
      2Miecze

To o czym piszesz powinno przyprawic kazdego Polaka o skurcz nerek.
      Polska nie jest jednak jedyna ofiara zydowskich oszczerstw.

W Czechach na przyklad sytuacja wyglada bardzo podobnie.
      Glowny Rabin Czech zamierza podac Prage do Miedzynarodowego Trybunalu
      z pozwem o zwrot kilku tysiecy "zydowskich" majatkow.

Niemcy placa juz od 50 lat.
      Nie tak dawno temu Shroeder sam przyznal sie , ze obywatele Izraela otrzymali juz
      odszkodowania na laczna sume 100 Miliardow DM !!!!!
      ( to jest glowny powod dlaczego nigdy w izraelskich gazetach nie zobaczysz krytyki pod adresem
      Niemiec )
      Do tego , rzad Berlina zafundowal zydom , Muzeum Holokaustu w centrum miasta .
      Wartosc - 100 Milionow DM !!!
      ps. po rozpadzie DDR , zydzi dostali zwrot "majatkow" na laczna wartosc 15 Miliardow DM !!!

Francja.
      Jesien 2001.
      Zydzi amerykanscy podali francuskie koleje panstwowe do sadu w Nowym Yorku.
      Powod ?
      Niemcy uzywali francuskich wagonow do transportu zydow do Oswiecimia i innych obozow
      ( GDZIE DUPA GDZIE ROZUM )
      ps. Proces ciagle sie toczy.

O Szwajcari , nie bede nawet wspominal bo to juz stara sprawa.

Wegry 2001.
      Pod grozba miedzynarodego bojkotu , wladze tego kraju ulegly zydowskim grozba
      i zgodzily sie czesciowo "wynagrodzic" - czytaj - zaplacic haracz
      zydowskim wlascicielom przedwojennych wlasnosci.

Poczekajmy az Rosja stanie na nogi !!!!!
      Nie wyplaca sie biedaki przez nastepne 1000 lat.

Prawda jest taka , ze przemysl holokaustyczny kwitnie szybciej niz kiedykolwiek wczesniej.

Czytalem kilka dni temu material na temat ilosci artykulow o holokauscie w gazetach i magazynach
      amerykanskich.
      Wiec w latach 50`s ,ukazalo sie ok.1000 artykulow z tematyka holocaustu w czolowych gazetach
      Ameryki.
      W latach 60 ` s suma byla troche wyzsza ( ok 1300 )

W latach 90`s natomiast liczba ta dosiegla 2500 !!!!!!

• dwamiecze Re: Pazernosc narodu zydowskiego jest nieobliczalna 02.02.02, 00:06
        Jedynym sposobem aby to walczyc to nie pozwolic im dac inicjatywy. Ja uwazam ze
        Polska powinna oskarzyc Israel o chronienie zbrodniarzy wojennych w Ameryce i
        we wszystkich sadach miedzynarodowych. Malo ludzi w Ameryce wie o "przygodach"
        Zydowskich komisarzy przed smiercia Stalina.

Oni to w Ameryce tylko takie wieczne ofiary - Nazisci ich przesladowali,
        Komunisci ich przesladowali, Polacy ich przesladowali i takze bez powodu - oni
        wszyscy swieci byli zawsze. Wyciagniece prawdziwej histori calkowicie by
        zniszczylo ich propagande. Przecietni ludzie wszedzie sa zupelnie zmeczeni tym
        ciaglym skarzeniem innych, nic im nie mowia, bo nie chca obrazac "ofiary."

Mase Amerykanow nie jest stanie zniesc ze Izrael zamordowal mase Amerykanskich
        marynarzy na USS liberty i nawet nie wolno o tym rozmawiac.

www.ussliberty.org/

Wojna propagandowa w Ameryce to ich jedyna bron. Jezeli to utraca, to jest
        koniec.

• Gość: Karol Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.tor.aei.net 02.02.02, 02:43
      Czemy nie. Niajperw musza nam udzielic bezzwrotnej pozyczki.
      • Gość: KAT Re: Zydzi zadaja 100 miliardów kopniaków..... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 12:12
        ...w swoje żydowskie dupy(nieumyte)
    • schone Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. 04.02.02, 03:43
      Te zadania sa smieszne i nierealne, poniewaz;

Wiele osob ktore mialy pewne posiadlosci w Polsce, juz nie zyja, i jakas
      calkowicie obca osoba nie ma podstaw prawnych zeby sie ubiegac o czyjas
      posiadlosc.
      Posiadaczem ziemi w Polsce powinien byc tylko obywatel, lub tez firma ale
      polska nie zagraniczna.
      Budynki, budowle, domy itd. maja to do siebie ze sie starzeja, i ich wartosc
      spada z roku na rok. Tak wiec jezeli jakis zyd kupil kamienice za miliona w
      1935 roku, jej wartosc jest bliska zeru. Pozatem musialby doplacic za jej
      utrzymanie i remonty wykonane przez Polakow.
      O ile wiem, Postanowienia Jaltanskie nie rzadaja od Polski takiego obowiazku
      zwrotu.
      Czy Amerykanie sa nie tylko policjantami swiata, ale tez i sedziami juz? Ho.
      Kto zaplaci Polsce za jej goscinnosc okazana zydom przez setki lat?

• schone Re: Zydzi zadaja / do Yidele 04.02.02, 03:47
      Yidele Ty emigrowales z 'amerykanskiego raju' do biednej Polski?, cos to nie
      tak chyba. Mysle ze lepszym kierunkiem bylby Izrael. No bo po co mieszkac wsrod
      antysemitow i wrogow, jak mozna mieszkac wsrod swoich?
      Pozatem nigdy nie bedziesz Polakiem, zawsze bedziesz zydem, zawsze bedziesz
      plul na Polakow wsrod ktorych mieszkasz, tak jak to robisz teraz.
      • Gość: Yidele Re: Schone zada / do Yidele IP: *.*.*.* 04.02.02, 11:41
        Polska jest moim krajem - zawsze bylem Polakiem, tak
        jak zawsze bylem Zydem. Urodzilem sie w Polsce, tu sie
        wychowalem do wieku lat -nastu . Wyjechalem i
        mieszkalem dlugo w USA, co bynajmniej nie sklonilo mnie
        do zmiany obywatelstwa ( tak jak robi to wielu
        Polakow). Wrocilem do Polski i jest mi tu dobrze. Swoje
        sugestie zachowaj dla siebie - Wbrew temu co piszesz
        Polska nie jest krajem antysemitow czy
        ksenofobow,wrogow. Napewno jest takich ludzi troche,
        ale rownie pewien jestem tego ze nie sa wiekszoscia.
        Co do twoich insynuacji, prosze, wskaz jeden post
        gdzie, jak piszesz, pluje na Polakow.

Yidele
        • dwamiecze Re: Schone zada / do Yidele 04.02.02, 18:40
          Gość portalu: Yidele napisał(a):

> Polska jest moim krajem - zawsze bylem Polakiem, tak
          > jak zawsze bylem Zydem. Urodzilem sie w Polsce, tu sie
          > wychowalem do wieku lat -nastu .

Jak widac wciaz pan niczego nie rozumie (albo udaje ze nie rozumie). Ten pozew
          Zydow to niestety jest takim testem – kto jest Polakiem a kto nie jest.

Zalozmy przez chwile ze Zydzi ten pozew wygraja i dla uproszczenia sprawy zalozmy
          ze tylko by wygrali ta “podstawowa” sume 100 milliardow. To by oznaczalo ze rzad
          Polski by musial zebrac ponad 10 tysiecy dolarow od kazdej przecietnej rodziny
          Polskiej. Nie trzeba tu czarnej kuli aby przewidziec co staloby sie w Polsce
          jesli ktos by to probowal zrobic – wojna domowa.

Tutaj jest zagadka dla pana – czy w takiej sytuacji byblby pan z Polakami a czy
          bylby pan tym ktory be probowal zbierac te podatki. Jesli bylby pan tym drugim
          to, osmiele sie powiedziec nie byl by pan Polakiem i Polacy mieli by prawo
          wyeliminowac pana zanim mialby pan mozliwosc narobienia zbyt duzo balaganu.

Wiec to uproscmy – ktokolwiej w Polsce popiera ten pozew ktory tylko moze
          doprowadzic do wojny domowej w Polsce – ten osobnik jest agentem wroga.

Ale moze sie myle – prosze mi powiedziec kto w panskiej definicji jest Zydem a
          kto Polakiem.

• Gość: Yidele Re: Schone zada / do Yidele IP: *.budimex.com.pl 04.02.02, 21:29
            dwamiecze napisał(a):

) Gość portalu: Yidele napisał(a):
            )
            ) ) Polska jest moim krajem - zawsze bylem Polakiem, tak
            ) ) jak zawsze bylem Zydem. Urodzilem sie w Polsce, tu sie
            ) ) wychowalem do wieku lat -nastu .
            )
            ) Jak widac wciaz pan niczego nie rozumie (albo udaje ze nie rozumie). Ten pozew
            ) Zydow to niestety jest takim testem – kto jest Polakiem a kto nie jest.
            Nie ma pan racji:
            1) Pozew żadnym "testem" nie jest - jest natomiast pozwem, czyli akcją sądową w
            wyniku której Sąd w USA orzecze w tej sprawie ( jesli nawet dojdzie do
            orzeczenia )
            2) Pozew nie jest akcją "Zydów" jak pan pisze, lecz konkretnej grupy ludzi,
            których narodowość i / lub religia jest żydowska,
            oto lista:

THEO GARB,
            SAM LEFKOWITZ,
            PETER KOPPENHEIM,
            JUDAH WELLER,
            CHANA LEWKOWICZ,
            SAMUEL GOLDIN,
            KARL DIAMOND
            HALA SOBOL,
            SAUL KLAUSNER, and
            GOLDIE KNOBEL,
            ( pozew grupowy )

we wcześniejszym poście prosił pan o "..nie oczernianie całego narodu...", lecz
            pozwanie indywiduów - sugeruję tedy konsekwentnie traktować tych składających
            pozew jako stronę, nie zaś ( błednie ) całość narodu żydowskiego, który jak pan
            doskonale wie, tego pozwu nie złożył!

) Zalozmy przez chwile ze Zydzi ten pozew wygraja i dla uproszczenia sprawy zaloz
            ) my
            ) ze tylko by wygrali ta “podstawowa” sume 100 milliardow. To by ozna
            ) czalo ze rzad
            ) Polski by musial zebrac ponad 10 tysiecy dolarow od kazdej przecietnej rodziny
            ) Polskiej. Nie trzeba tu czarnej kuli aby przewidziec co staloby sie w Polsce
            ) jesli ktos by to probowal zrobic – wojna domowa.

Bajka. Jak pan wie, większość spornego majątku to nieruchomości - wystarczy oddać
            to co zostało ukradzione i dochody wynikające z obrotu, wykorzystania tejże
            własności + stosowne kary. Jesli, jak wielu twierdzi, żydowska własność była
            znikomą częscią majątku obywateli RP, tedy zwrot powinien być łatwy. Niewiem skąd
            Pan wziął zumę która tak dumnie ozdabia ten wątek, bo z wniosku to nijak nie
            wynika. Jesli zaś watośc majątku żydowskiego w Polsce jest faktycznie tak duza,
            to ZAKŁADAJĄC iż pozew będzie rozpatrzony pozytywnie dla składającego, ZAKŁADAJĄC
            ze rząd RPIII i skarb, (pozwani) nie złożą odwołania, ZAKŁADJĄC że Podsądni
            uznają jurysdykcję ( autorytet prawny amerykańskiego sądu), ZAKŁĄDAJĄC że sąd
            rozpatrujący zasądzi tak dużo jak życzą sobie podsądni -trzeba się będzie
            ustosunować do wyroku. Jesli nasi prawnicy są tak nieudarni, nasz rząd ( który
            sami wybraliśmy) tak uległy a sąd tak spolegliwy wobec orzekających to możemy
            winnic tylko siebie. Trzeba oddac to co było skradzone! trzeba rozliczyc sie z
            przeszłością i dojść do zgody z tymi którzy mają słuszne zażalenia wobec nas (
            min Łemkowie).

Dla klaryfikacji załączam wniosek z pozwu ( właściwie część końcową) który
            wylicza te dyspozycje które plaintiffs ( autorzy pozwu) chcą aby sąd wyegzekwował
            od podsądnych ( tu, znowu, nie jest to szeroko pojęta Polska, ani naród, ale
            podsądni wyminenieni w pozwie )

WHEREFORE, Plaintiffs, on behalf of themselves and the other class members, pray
            that the Court:

a) Certify a class comprised of members as identified above under the Class
            Allegations;

b) Declare that Poland, Skarb and the other Defendant’s, by trafficking in,
            disposing of, and concealing assets and property looted from Plaintiffs and the
            other class members, with knowledge that such assets and property had been
            obtained pursuant to systematic persecution and murder, violated, and/or aided
            and abetted in the violation of (i) international law and international treaties;
            (ii) customary international law enforceable in this Court as federal common law
            and the law of nations; and (iii) the common and statutory laws of Poland and the
            United States of America;

Stwierdzenie dokonanego przestępstwa

c) Order an audit of Poland’s, Skarb’s and the other Defendants’ transactions
            from 1945 to the present, involving the assets and property of the Plaintiffs and
            other class members in Poland, and direct them to account to the Plaintiffs and
            other class members for all such assets, property, income and profits;

wymóg audytu transakcji dokonanych z wykorzystaniem skradzionej własności
            należącej do oskarżających, wskazanie odpowiedzialności i wymogu rozliczenia
            względem oskarżających

d) Direct Poland, Skarb and the other Defendants to make available forthwith all
            documents or other records needed to determine the identity of the aforesaid
            looted assets and property received by them;

wymóg przekazania dokumentacji dot. zagarniętego mienia w celu identyfikacji

e) Declare that Poland, Skarb and the other Defendants are constructive trustees
            of the all of Plaintiffs’ and the other class members’ assets and property, and
            the income and profits derived therefrom, held and realized by Defendants, and
            direct said Defendants to return all identifiable assets and property looted from
            Plaintiffs and the other class members, and received by Defendants to Plaintiffs
            and the other class members;

tu roszczenie podstawowe: Deklaracja sądu stwierdzająca iż oskarzeni są partią
            odpowiedzialna za mienie i własnośc (trustee) skąłdających pozew, oraz za wszelki
            zysk/przychód wynikający z przetrzymywanie/obrót tym mieniem; ta sama deklaracja
            nakazuje zwrot wszelkiego zagrabionego mienia które może byc zidentyfikowane

f) Award Plaintiffs and the other class members the value of any identified
            assets and property, and the income and profits derived therefrom, looted from
            Plaintiffs and the other class members, and held or received by the Defendants;

wymóg wypłaty wartości wszelkiego zidentyfikowanego mienia oraz przychodu
            wynikającego z tego mienia, zagrabionego oryginalnym właścicielom

g) Award Plaintiffs and the other class members compensatory and punitive damages
            arising out of the unlawful acts, conduct, and activities of the Defendants, as
            aforesaid;

wynagrodzenie/ ( jak award po polsku?) dla skarżących z tytułu aktów
            nielegalnych , działań oskarżonych jak wyżej

h) Order the Defendants to disgorge any profits realized by them from trafficking
            in, disposing of, and/or concealing the aforesaid looted assets and property, or
            the products or profits derived therefrom, with knowledge that such assets and
            property, and the products or profits derived therefrom, were initiated in
            violations of international law;

wymóg oddnia/zwrotu/ jakichkolwiek zysków wynikających z sprzedaży, handlu i
            ukrywania w/wymienionego zrabowanego mienia, w świadomości że jakiekolwiek zysk
            powstał w wyniklu pogwałcenia prawa międzynarodowego

i) Award to the Plaintiffs and other class members, the costs and expenses of
            this action, including the fees and costs of experts, together with reasonable
            attorneys’ fees; and

zwrot kosztów akcji sądowej, wliczając w to rozsądne wynagrodzenie prawników

J) Such other and further relief as the Court shall deem just, proper and
            equitable.

jakiekolwiek inne wynagrodzenie które sąd ( deems/ uważa) za stosowne i
            sprawiedliwe

Dated: New York, New York
            June 18, 1999

) Tutaj jest zagadka dla pana – czy w takiej sytuacji byblby pan z Polakami
            ) a czy bylby pan tym ktory be probowal zbierac te podatki. Jesli bylby pan tym
            drugim to, osmiele sie powiedziec nie byl by pan Polakiem i Polacy mieli by prawo
            ) wyeliminowac pana zanim mialby pan mozliwosc narobienia zbyt duzo balaganu.

Znów nawołuje pan do "eliminacji", "wojny domowej" - Polska juz to widziała i
            NIGDY w Polskiej historii walki wewnętrzne jej na dobre nie wyszły.
            Obstawanie przy kradzionym to zwykłe złodziejstwo i warcholstwo, ale w Pana
            przypadku ( tak sądzę) jest to czysta teoria; To nie pojedyńczy Polak ( z
            wyjątkiem niewielu bogaczy) włada dziś tymi rozkradzionymi nieruchomościami lecz
            bardziej lub
            • dwamiecze Re: Schone zada / do Yidele 04.02.02, 22:30
              Ja czytalem caly pozew i przetlumaczylem jego czesci tutaj. Niech pan nie udaje
              ze pan nie widzi nastepujacych rzeczy:

1. Obwinianie terazniejszego rzadu Polski i wszystkich Polakow za
              przestepstwa Hitlerowcow, meidzy innymi za obozy koncentracyjne
              2. Obwinianie terazniejszego rzadu Polski i wszystkich Polakow za
              przestepstwa Jalty i przesiedlanie ludzi (czesc posiadlosci wymienionych w
              pozwie sa w tak zwanych “ziemiach odzyskanych”)
              3. Obwinianie terazniejszego rzadu Polski i wszystkich Polakow za
              przestepstwa stalinowcow (to jest BARDZO ciekawe biorac w uwage sklad ekipy
              Bieruta)
              4. Obwinianie terazniejszego rzadu Polski i wszystkich Polakow za
              przestepstwa komunistow

Ten caly pozew jest finansowany przez WJC I Izrael go w tym popiera. Ale
              pozwolmy tutaj samemu koniowi powiedziec o co mu chodzi:

“Already on April 19, 1996 the Reuters Agency reported that the real estate
              tycoon Rabbi Israel Singer, General Secretary of the World Jewish Congress
              stated that "More than three million Jews died in Poland and the Polish people
              are not going to be the heirs of the Polish Jews. We never going o allow this.
              (...) They're gonna hear us until Poland freezes over again". If Poland does
              not satisfy Jewish claims it will be "publicly attacked and humiliated" in the
              international forum.”

Przetlumaczenie:

W dniu 19 kwietnia, 1996 Agencja Reuters podala ze magnat nieruchomosci Rabi
              Israel Singer, Glowny Sekretarz Swiatowego Kongresu Zydowskiego
              powiedzial “Ponad 3 miliony Zydow zginelo w Polsce i Polacy nie beda
              spadkobiercami Polskich Zydow. My nigdy na to nie pozwolimy. (..) Oni beda o
              tym od nas slyszec dopoki Polska sie pokryje lodem.” Jezeli Polska nie spelni
              Zydowskich zadan ona zostanie “publicznie atakowana i pognebiona” na arenie
              miedzynarodowej.

www.wjc.org.il/dis8wjro.htm

Jakby sie na to nie patrzec Zydzi (reprezentowani poprzez jej najwieksze
              organizacje i Israel) wypowiedzieli Polsce wojne propagandowa. Jakby sie na to
              nie patrzec pan jest ich agentem (swiadomie albo z glupoty). Takze ja mam duzy
              klopot z kazdym “polakiem” ktory popiera sadzenie Polski w innym kraju.

Wszystko teraz zalezy od tego czy Ameryka jest na tyle glupia aby sie w to
              wciagnac. Oczywiscie zupelnie nie byloby to w interesie Amerykanow aby popierac
              Zydow w tej glupocie (Ameryka jest odpowiedzialna za Jalte – Polska ani Polacy
              w tym nie decydowali) ale to oczywiscie nie oznacza ze tego nie zrobia. Sprawa
              moze byc podobna do tego co sie stalo z Serbia. Jedyna wina Serbow to to ze
              przegrali wojne propagandowa.

Nikt wojny domowej nie chce ale gdyby przez przypadek sie tym idiotom cos udalo
              osiagnac przez ten pozew, taka wojna bedzie nie do unikniecia (w mojej opini).
              Ja na prawde nie widze kto by byl na tyle odwazny aby zbierac na to podadki
              albo przesiedlac ludzi sila. Pan chce to zrobic? Co pan zrobi z Polakami ktorzy
              zostali silowo przesiedleni z terytorium disiejszej Ukrainy i Bialorusi po tym
              jak domy w ktorych oni teraz zyja zostana powrocone do poprzednich wlascicieli?

• yidele Re: Schone zada / do Yidele 04.02.02, 23:07
                Nie wiemm gdzie Pan się uczył angielskiego, ja uczyłem się go w normalnej
                Amerykańskiej High School, potem zas w stanowym uniwersytecie, lecz
                gdy "tłumaczył" pan pozew, pozwolił pan sobie na iscie twórczą interpretację;
                Wiem że już raz cytowałem, ale zrobie to jeszcze raz aby pan mógł pojąć co
                znaczą słowa DEFENDANT - Po Polsku to Oskarżony( w kontekscie prawa
                karnego/kryminalnego) lub strona Pozwana ( chyba).
                Cytuję:

"Plaintiffs,

V.

REPUBLIC OF POLAND,

MINISTRY OF THE TREASURY OF POLAND

(MINISTERSTWO SKARBU PANSTWA) AND

JOHN DOES # 1-100,

Defendants.

COMPLAINT "

Nigdzie niema tu "Wszystkich Polaków"

Yidele

"Jestem Żydem i Polakiem , więc mam obowiązki Polskie i Żydowskie"
                ---Yidele 2002
                • dwamiecze Re: Schone zada / do Yidele 04.02.02, 23:16
                  REPUBLIC of POLAND to nie wszyscy Polacy? Kto to jest wiec? A jak Republika
                  Polska przegra to kto bedzie za to placil?

Jeszce raz cytaty z pozwu:

Punkt 6 streszczenia:
                  Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski rzad
                  i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
                  kontynuowanie Nazistowskiego planu rasowych i enticznych czystek, i branie z
                  tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadanie Zydowskiej
                  wlasnosci dla celow komercjalnych.

Jescze raz - aktywnie popiera pan atak na Polske i Polakow (swiadomie albo z
                  glupoty). Polacy sa glupi ze takim osobnikom pozwalaja zyc w Polsce.
                  • yidele Re: Schone zada / do Yidele 04.02.02, 23:41
                    dwamiecze napisał(a):

> REPUBLIC of POLAND to nie wszyscy Polacy? Kto to jest wiec? A jak Republika
                    > Polska przegra to kto bedzie za to placil?
                    >
                    > Jeszce raz cytaty z pozwu:
                    >
                    > Punkt 6 streszczenia:
                    > Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski rzad
                    > i inni pozwani,
                    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                    Raczy pan zauważyc że Indywidualni Polacy czyli strona pozwana , nie "naród
                    Polski" czy też "wszyscy Polacy" jak pan twierdzi -

mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
                    > tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadanie Zydowskiej
                    >
                    >
                    > Jescze raz - aktywnie popiera pan atak na Polske i Polakow (swiadomie albo z
                    > glupoty). Polacy sa glupi ze takim osobnikom pozwalaja zyc w Polsce.

Jeszcze raz - wygłupia sie pan i usiłuje burzyc, orazać Polaków - wara ci,
                    łachmyto od Polaków - Polski naród i Polska ziemia goszczą Żydów od zarania
                    polskiej Państwowości, conajmniej 800 lat. Ja nikogo nie muszę prosić i nie
                    prosze o "tolerancję" czy "zrozumienie" - o takie zeczy mógłby prosić np.
                    emigrant starajacy się o azyl - ja natomiast jestem obywatelem Polskim, w Polsce
                    urodzonym, z Polskich rodziców - moi przodkowie walczyli o ten kraj i gineli w
                    jego obronie, i TO włąśnie daje mi prawo i tytuł, między innymi, aby tu mieszkać.
                    Napewno nie jest to jakaś łaska - ja mam prawo i ja je egzekwuje. Co do twojego
                    wyzywania Polaków - wstyd!
                    • dwamiecze Re: Schone zada / do Yidele 05.02.02, 00:31
                      yidele napisał(a):

> Ja nikogo nie muszę prosić i nie
                      > prosze o "tolerancję" czy "zrozumienie" - o takie zeczy mógłby prosić np.
                      > emigrant starajacy się o azyl - ja natomiast jestem obywatelem Polskim, w
                      Polsce
                      > urodzonym, z Polskich rodziców - moi przodkowie walczyli o ten kraj i gineli
                      w
                      > jego obronie, i TO włąśnie daje mi prawo i tytuł, między innymi, aby tu
                      mieszka
                      > ć.

Nikt panu nie zabrania mieszkac w Polsce - ma pan na to prawo. Na co nie ma pan
                      prawa to popieranie zewnetrznych wrogow Polski ktorzy chca doprowadzic do wojny
                      domowej w Polsce. Precyzyjnie mowiac - ma pan na to prawo ale jezeli pan to
                      robi to powinien pan takze oczekiwac odpowiedniej nagrody w ten sam sposob
                      zwolennicy Bin Ladena w Ameryce otrzymuja ich nagrode.

Niezaleznie czy sie to panu podoba czy nie, w tej sprawie pan tylko moze byc z
                      WJC/WJRO i przeciwko Polsce albo z Polska i przeciwko WJC/WJRO. Jak widac z
                      prasy, wielu Zydow w Polsce to rozumie i sa przeciwko WJC/WJRO:

www.holocaustrestitution.com/haartez.htm
                      www.zipple.com/newsandpolitics/internationalnews/20010307_polish_infighti
                      ng
                      .shtml

Pan niestety nie jest na tyle madrym aby byc jednym z nich.

> wara ci, łachmyto od Polaków...

A, wspaniala kultura Zydowska sie znowu odzywa.

• Gość: yidele Re: Schone zada / do Yidele IP: *.*.*.* 05.02.02, 14:24
                        dwamiecze napisał(a):

> yidele napisał(a):
                        >
                        > > Ja nikogo nie muszę prosić i nie
                        > > prosze o "tolerancję" czy "zrozumienie" - o takie
                        zeczy mógłby prosić np.
                        > > emigrant starajacy się o azyl - ja natomiast jestem
                        obywatelem Polskim, w
                        > Polsce
                        > > urodzonym, z Polskich rodziców - moi przodkowie
                        walczyli o ten kraj i gine
                        > li
                        > w
                        > > jego obronie, i TO włąśnie daje mi prawo i tytuł,
                        między innymi, aby tu
                        > mieszka
                        > > ć.
                        >
                        > Nikt panu nie zabrania mieszkac w Polsce - ma pan na to
                        prawo. Na co nie ma pan
                        >
                        > prawa to popieranie zewnetrznych wrogow Polski ktorzy
                        chca doprowadzic do wojny
                        >
                        > domowej w Polsce.
                        Takie stwierdzenia maja to do siebie ze sa tak
                        nierozsadne jak niesprawdzalne. Paranoia i manie
                        przesladowcza moze powodowac tworzeniem takich mitow,
                        lecz z zrzeczywistoscia maja bardzo malo wspolnego.
                        Niewiem komu mogloby zalezec na destabilizacji Polski,
                        napewno nie ludziom ktorzy po raz pierwszy od zakonczenia
                        II wojny maja szanse by dojsc swoich slusznych roszczen.
                        To, co pan sugeruje jest ( w mojej opinii ) nierozsadne
                        chocby tylko dla tego ze oddala szanse normalizacji
                        stosunkow ktorej, notabene, chca i Polacy I Zydzi.

>Precyzyjnie mowiac - ma pan na to prawo ale jezeli pan
                        to
                        > robi to powinien pan takze oczekiwac odpowiedniej
                        nagrody w ten sam sposob
                        znow jakies blizej nie specyfikowane strachy na lachy

> zwolennicy Bin Ladena w Ameryce otrzymuja ich nagrode.
                        >
                        > Niezaleznie czy sie to panu podoba czy nie, w tej
                        sprawie pan tylko moze byc z
                        > WJC/WJRO i przeciwko Polsce albo z Polska i przeciwko
                        WJC/WJRO.

Niezaleznie czy to sie panu podoba, czy nie Pan nie
                        determinujesz dla Mnie,Polakow ani Polski alternatyw. Nie
                        zgadzam sie z panska ocena sytuacji - w mojej opinii
                        mozna popierac lub nie zgadzac sie z tym czy innym pozwem
                        bez jednoczesnie identyfikowania sie z wrogoscia czy
                        przyjaznia wobec Polski. Wielu Polakow nawet teraz wnosi
                        pozwy w brukseli o odszkodowania i zwrot mienia - co nie
                        oznacza ze sa "przeciwko" Polsce. Wielu Polakow wnioslo
                        pozwy o odszkodowanie wobec Niemiec, co bynajmniej nie
                        robi ich "antyniemieckimi". Odpowiedzialnosc
                        cywilno-prawna nijak nie przeklada sie na Patriotyzm,
                        tak jak fakt posiadania kradzionego mienia nie robi z
                        posiadacza prawnego wlasciciela. Niech pan nie miesza
                        pojec.

Jak widac z
                        > prasy, wielu Zydow w Polsce to rozumie i sa przeciwko
                        WJC/WJRO:
                        >
                        > <a
                        href="http://www.holocaustrestitution.com/haartez.htm">www.holocaustrestitut
                        > ion.com/haartez.htm</a>
                        > <a
                        href="www.zipple.com/newsandpolitics/internationalnews/20010307_polis
                        >
                        h_infighti">www.zipple.com/newsandpolitics/internationalnews/20010307_polish_in
                        > fighti</a>
                        > ng
                        > .shtml
                        >
                        > Pan niestety nie jest na tyle madrym aby byc jednym z
                        nich.
                        Jesli pan uwaznie przeczyta moje post'y to zauwazy pan ze
                        nigdzie nie stwierdzilem ze popieram ten pozew, natomiast
                        napewno popieram zwrot zagrabionych majatkow, restytucje
                        mienia i pieniedzy.
                        >
                        >
                        > > wara ci, łachmyto od Polaków...
                        >
                        > A, wspaniala kultura Zydowska sie znowu odzywa.
                        Stwierdzil pan:
                        " Polacy sa glupi ze takim osobnikom pozwalaja zyc w
                        Polsce."
                        Jestem Polakiem, i jako Polak czuje sie obrazony
                        panskim, jakze swobodnym, szastaniem pejoratywami - Jesli
                        nadal sugeruje pan iz " Polacy sa glupi " to ja sugeruje
                        ze moje okreslenie panskiego zachowania - "lachmyta"
                        jest jak najbardziej na miejscu.

Yidele

• Gość: Lejzorek Re: Schone zada / do Yidele IP: *.telocity.com 30.03.02, 22:21
                  yidele napisał(a):

> Nie wiemm gdzie Pan się uczył angielskiego, ja uczyłem się go w normalnej
                  > Amerykańskiej High School, potem zas w stanowym uniwersytecie, lecz

[...]

> REPUBLIC OF POLAND,
                  >
                  > MINISTRY OF THE TREASURY OF POLAND
                  >
                  > (MINISTERSTWO SKARBU PANSTWA) AND
                  >
                  > JOHN DOES # 1-100,
                  >
                  > Defendants.
                  >
                  > COMPLAINT "
                  >
                  > Nigdzie niema tu "Wszystkich Polaków"

He, he. Zabawny Pan. Oczywiscie nie ma sensu bogatym
                  Zydom z Ameryki starac sie zabrac pieniadze byle biedakowi
                  w Polsce. Ale Skarb Panstwa to cos innego! Tam moze sie
                  znajda miliardy. A to, ze ten biedak od tego zrobi sie jeszcze biedniejszy
                  to i dobrze bo to na pewno antysemita, jak nie teraz to bedzie nim
                  w przyszlosci.

> "Jestem Żydem i Polakiem , więc mam obowiązki Polskie i Żydowskie"
                  > ---Yidele 2002

Fajnie, ciesze sie, ze Pan chce byc dobrym Polakiem i dobrym Zydem.
                  No to do dziela, niech Pan zabierze sie do tlumaczenia tym nowojorskim
                  geszefciarzom aby sie od Polski odp*****lili! W koncu ma Pan chyba tam
                  jakies chody?

• Gość: Yidele Re: Schone zada / do Yidele pt2 IP: *.budimex.com.pl 04.02.02, 21:50
            Znów nawołuje pan do "eliminacji", "wojny domowej" - Polska juz to widziała i
            NIGDY w Polskiej historii walki wewnętrzne jej na dobre nie wyszły.
            Obstawanie przy kradzionym to zwykłe złodziejstwo i warcholstwo, ale w Pana
            przypadku ( tak sądzę) jest to czysta teoria; To nie pojedyńczy Polak ( z
            wyjątkiem niewielu bogaczy) włada dziś tymi rozkradzionymi nieruchomościami
            lecz bardziej lub mniej sprywatyzowane spółdzielnie i firmy. Większość ludzi
            wymienionych w pozwie chce zwrotu mieszkań, domów lub budynków - w moim zdaniu
            te napewno powinny być zwrócone. To samo z ziemią należącą do gmin żydowskich,
            synagog i cmentarzy. Ponieważ, jak już stwierdziłem, większość tych
            nieruchomości jest w rękach spółdzielczych/państwowych, oponowałbym podatkowi,
            natomiast byłbym za jak narychlejszym zwrotem tego mienia które można
            zidentyfikować ( osobna kwestia)
            > Wiec to uproscmy – ktokolwiej w Polsce popiera ten pozew ktory tylko moze
            >
            > doprowadzic do wojny domowej w Polsce – ten osobnik jest agentem wroga.
            Ten, który staje po stronie obrabowanych i niesłusznie prześladowanych jest
            SPRAWIEDLIWYM! Jesli zaś sprawiedliwi są Pana wrogami, tedy SPEAWIEDLIWOŚĆ
            nie jest po Pańskiej stronie; Wg słów Jezusa z nazaretu:
            Mt 5:6-11 "Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni
            będą nasyceni. (7)Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią.
            (8)Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą. (9)
            Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami
            Bożymi. (10)Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości,
            albowiem do nich należy królestwo niebieskie."
            > Ale moze sie myle – prosze mi powiedziec kto w panskiej definicji jest Zy
            > dem a
            > kto Polakiem.
            Porównuje pan jabłka i pomarańcze; Żyd to wyznanie wiary przed wszystkim, tak
            jak Katolik. W tym sensie Kazda osoba urodzona w Polsce, uzywająca polskiego
            języka i odczuwająca więzi wspólnej tradycji i kultury jest Polakiem. Niektórzy
            polacy są też Żydami, tak jak niektórzy są Muzułmanami (polscy tatarzy), tak
            jak niektórzy są Prawosławnymi, zielonoświątkowcami, luteranami czy baptystami.
            Dla mnie i wielu, wielu inych definicje typu Polak LUB Żyd są po prostu tak
            bezsensowne jak Polak LUB np. biznessman - oczywiście można byc Polakiem i
            biznesmanem tak jak Polakiem i Zydem, Polakiem i mechanikiem czy naukowcem.

Shalom!
            • dwamiecze Re: Schone zada / do Yidele pt2 04.02.02, 22:56
              Gość portalu: Yidele napisał(a):

> Ten, który staje po stronie obrabowanych i niesłusznie prześladowanych jest
              > SPRAWIEDLIWYM! Jesli zaś sprawiedliwi są Pana wrogami, tedy SPEAWIEDLIWOŚĆ
              > nie jest po Pańskiej stronie; Wg słów Jezusa z nazaretu:
              > Mt 5:6-11 "Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni
              > będą nasyceni. (7)Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią.

Skarzenie Polakow na przestepstwa Stalinowskich rzeznikow (z wiekszoscia nich
              ZYDOW) to nie SPRAWIEDLIWOSC.

Jak pan tak bardzo lubi religijne cytaty to prosze somie poczytac troche Talmud:

Tractate Ketubot mowi ze Bog dal Zydom trzy przykazania:

1. Zydzi nie powinni podnosic sily (powstawac) przeciwko nie-Zydom (goszczacych
              ich)
              2. Zydzi nie powinni masowo emigrowac do Palestyny przed przyjsciem Mesjasza
              3. Zydzi nie powinni sie zbyt mocno modlic o przyjscie Mesjasza

Moze sobie tutaj trzeba pomyslec ze moze Bog karal Zydow za naruszenie tych
              przykazan. Zydowscy komunisci uniesli sie przeciwko Nimcom, Rosjanom, i Polakom.
              Nie podoba sie panu takie myslenie? - trzeba skarzyc wiedz Boga w sadach
              Amerykanskich. Pomimo tego ze jest wszechmocy, pozwolil na Holokaust.

• yidele Re: Schone zada / do Yidele pt2 04.02.02, 23:27
                dwamiecze napisał(a):

> Gość portalu: Yidele napisał(a):
                >
                > > Ten, który staje po stronie obrabowanych i niesłusznie prześladowanych j
                > est
                > > SPRAWIEDLIWYM! Jesli zaś sprawiedliwi są Pana wrogami, tedy SPEAWIEDLIWOŚĆ
                > > nie jest po Pańskiej stronie; Wg słów Jezusa z nazaretu:
                > > Mt 5:6-11 "Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem
                > oni
                > > będą nasyceni. (7)Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dost
                > ąpią.
                >
                > Skarzenie Polakow na przestepstwa Stalinowskich rzeznikow (z wiekszoscia nich
                > ZYDOW) to nie SPRAWIEDLIWOSC.
                Chowanie skradzionego mienia też sprawidliwością nie jest, jak i odmawianie
                zwrotu mienia właścicielowi, które ( jak wiadomo ) pochodzi z grabieży.Jeśli
                nasza Polska ma być równouprawnionym członkiem społeczeństwa narodów to nie może
                odmawiac spłaty długów. RPIII jest odpowiedzialna za PRL. Ten fakt, potwierdzony
                ustawodawstwem, min. ustawą reprywatyzacyjna, nie podlega dyskusji.
                > Jak pan tak bardzo lubi religijne cytaty to prosze somie poczytac troche Talmud
                > :
                >
                > Tractate Ketubot mowi ze Bog dal Zydom trzy przykazania:
                >
                > 1. Zydzi nie powinni podnosic sily (powstawac) przeciwko nie-Zydom (goszczacych
                > ich)
                ? Żydzi nigdy nie powstali przeciw Polsce i Polakom, natomiast brali udział w
                powstaniach wraz z innymi Polakami ( np. Kosciuszkowskim)
                > 2. Zydzi nie powinni masowo emigrowac do Palestyny przed przyjsciem Mesjasza
                Nie wiem co pan nazywa Masowa emigracją - jak pan wie, większość żydów nadal żyje
                w diasporze, ale także jest nam powiedziane aby szykować świat na jego przyjście,
                jednym zas z warunków jest zebranie żydów z diaspory do Izraela
                > 3. Zydzi nie powinni sie zbyt mocno modlic o przyjscie Mesjasza
                Interpretacje się różnią. Ten najbardziej "mesjanski" odłam judaizmu stał się
                przecież....kościołem chrześcijańskim
                > Moze sobie tutaj trzeba pomyslec ze moze Bog karal Zydow za naruszenie tych
                > przykazan. Zydowscy komunisci uniesli sie przeciwko Nimcom, Rosjanom, i Polakom
                > .
                Raczy pan żartować - Żydowscy komuniści( zresztą kropla w morzu ludzi rosyjskim
                czy niemieckim) brali aktywny udział w rewolucji - tak jak Rosyjscy, Polscy i
                Niemieccy komuniści.
                > Nie podoba sie panu takie myslenie? - trzeba skarzyc wiedz Boga w sadach
                > Amerykanskich. Pomimo tego ze jest wszechmocy, pozwolil na Holokaust.
                Nie mnie i nie panu sądzić jego wyroki.

Shema Isroel, Adonoi Elohinu, Adonoi Echod!

• Gość: Mark Yidele Niestety nie moge dalej milczec. IP: *.proxy.aol.com 07.02.02, 08:05
                  Panie Yiedle to nie Zydzi zadaja odszkodowan ,tylko banda opryszkow zydowwskich
                  ktorzy wykorzystuja swoje stanowiska ,przewage populacji ,(NY) terroryzuja
                  swiat i Polske rowniez (Np. bojkot LOT-U ) to niestety nie mozna nazwac
                  dochodzeniem prawnym.Jezeli Pan tak usilnie popiera ta bande to smie twierdzic
                  ze jest Pan takim samym lajdakiem jak oni.
                  Nastepnie, o ile Panu wiadomo to Polska wyplacila odszkodowanie (o ile sie nie
                  myle 68r.)Stanom Zjednoczonym co zamyka sprawe roszczen obywateli USA do Polski.
                  Kazdy z wymienionych na panskiej liscie jest obywatelem USA wiec roszczenia
                  powinny byc kierowane do tych co otrzymali odszkodowanie.
                  W mojej przeszlosci mieszkalem w Niemczech i na kazdym kroku spotykalem sie
                  ze slowami " Auslender raus " ,mialem na tyle ambicji ze opuscilem ten kraj bez
                  zadnej urazy i ze zrozumieniem .Radze Panu to samo.(Jezeli Pan ma ambicje)
                  • yidele Re: Yidele Niestety nie moge dalej milczec. 08.02.02, 01:05
                    Gość portalu: Mark napisał(a):

> Panie Yiedle to nie Zydzi zadaja odszkodowan ,tylko banda opryszkow zydowwskich
                    >
                    > ktorzy wykorzystuja swoje stanowiska ,przewage populacji ,(NY) terroryzuja
                    > swiat i Polske rowniez (Np. bojkot LOT-U )
                    Nazwiska autorów pozwu sa NA pozwie. Niewiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie że
                    nikt tego pozwu nie czytał! Nazwiska są NA POZWIE - dotej pory tylko p. Dwamęczę
                    operował tak szeroko zakreśloną grupa jak "Żydzi". Nigdzie w pozwie "Żydów" jako
                    autorów nie ma! proszę się stosować do faktów, nie wymyślać teorie o "Zydach z
                    NY"
                    to niestety nie mozna nazwac
                    > dochodzeniem prawnym.Jezeli Pan tak usilnie popiera ta bande to smie twierdzic
                    > ze jest Pan takim samym lajdakiem jak oni.
                    Niestety, o tym czy to jest "dochodzenie prawne" czy nie zadecyduje sąd, nie zas
                    anonim na forum gazety wyborczej. Nazywanie tych ludzi ( autorów pozwu ) bandą
                    także do niczego nie prowadzi - natomiast wydatnie wskazuje brak możliwości
                    argumentacji, bowiem gdy zaczyna sie o obelg, dialogu nie ma i byc nie może.
                    Smiem także twierdzić że najwyraźniej nie czytał pan postów na które pan
                    odpowiedział z takim zaangazowaniem emocjonalnym, bowiem ja nigdzie nie
                    twierdziłem że ten konkretny pozew popieram ( nie twierdze także że go nie
                    popieram ), twierdziłem i twierdzę że ludziom których ograbiono z majątków
                    gromadzonych przez całe generacje należy zwrócic to co im zabrano (
                    przynajmniej ).
                    > Nastepnie, o ile Panu wiadomo to Polska wyplacila odszkodowanie (o ile sie nie
                    > myle 68r.)Stanom Zjednoczonym co zamyka sprawe roszczen obywateli USA do Polski
                    > .
                    Bajka, panie M. W 68 roku wielu moich i pańskich rodaków ( Polskich Zydów)
                    wypędzono z Polski ( w tym większą częśc mojej rodziny) wyłącznie dla tego że są
                    żydami. Nikt im nie zapłacił odszkodowania za wysiedlenie, pozbawienie
                    obywatelstwa, przepadłe posesje, samochody, kolekcje sztuki, itp.
                    > Kazdy z wymienionych na panskiej liscie jest obywatelem USA wiec roszczenia
                    > powinny byc kierowane do tych co otrzymali odszkodowanie.
                    Znów bajka - wypłaty Polski ( zresztą symbolicznie malutkie ) nijak sie mają do
                    cywilnego pozwu grupy ludzi posiadających dowody własności gruntu i
                    nieruchomości. Sąd zadecyduje - nie ja , nie pan.
                    > W mojej przeszlosci mieszkalem w Niemczech i na kazdym kroku spotykalem sie
                    > ze slowami " Auslender raus " ,mialem na tyle ambicji ze opuscilem ten kraj bez
                    > zadnej urazy i ze zrozumieniem .Radze Panu to samo.(Jezeli Pan ma ambicje)
                    Nie dziwię się panu, w końcu kiedy oni mówili Auslander, to mieli pana na myśli.
                    Ja natomiast urodziłem sie w Polsce i jest mi tu dobrze, osobiście i zawodowo!
                    Nie zdarzyło mi sie jeszcze rozmawiać z kimś, kto smialby mi powiedziec cos
                    takiego prosto w oczy - tylko forumowi tchórze piszą takie bzdury.
                    • globalista Re: Yidele Niestety nie moge dalej milczec. 30.03.02, 23:57
                      Panie Yedle podziwiam za cierpliwosc.Ja bym tak nie potrafil tlumaczyc temu
                      obrzydliwemu antysemicie dwamiecze.
                      pozdrawiam
                • Gość: Emigrant Re: Schone zada / do Yidele pt2 IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.03.02, 23:58
                  Jesli Polska jest winna Zydom 100 miliardow dolarow za nieruchomosci to Zydzi
                  sa winni nam trylion dolarow za zamordowanie naszych oficerow w Katyniu, na
                  Ukrainie, kolo Charkowa, za zamordowanie mojego ojca w Stryju. Slyszal pan, czy
                  raczey nie chce pan slyszec, o NKWD, Beria...
                  Emigrant
    • Gość: Wlodek Re: No i jak tu lubic zydow????? IP: 10.131.129.* 05.02.02, 00:04
      dwamiecze napisał(a):

> sprawy, itd:
      >
      > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/">www.holocaustrestitution.com/</a
      > >
      >
      > Na marginesie pisze: “Jest ponad 100 Miliardow Dolarow Zydowskiej wlasnos
      > ci w
      > Polsce wciaz nie zazadanej do zwrotu. " Jest takze mowa o “karnych oplata
      > ch”
      > (punitive damages)– prawo Amerykanskie pozwala takie kary do 15 razy odzy
      > skanej
      > sumy (compensatory damages).
      >
      > Masa glupawych oszczerstw przeciwko Polakom jest napisanych w pozwie, na
      > przyklad:
      >
      > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/complaint.htm">www.holocaustrestit
      > ution.com/complaint.htm</a>
      >
      > Punkt 2 streszczenia:
      > Konspiracja, ktora konynowana byla przez ostatnich 54 lat, skladala sie z
      > gwalwownego, wymuszonego “calkowitego wypedzenia do wyginiecia” Zyd
      > owskiej
      > populacji z Polski poprzez rasowe i etniczne czystki, przez uzycie przemocy i
      > grozb przemocy, wlaczajac w to torturowianie i zabojstwa.
      >
      > Punkt 5 streszczenia:
      > Niemcy wykorzystali anty-Semicki klimat w Polsce poprzez wybudowanie tam
      > najbardziej niechybnych obozow koncentracyjnych, wlachajac w to Oswiecim i
      > Tremblinke. Zydowscy mezczyzni, kobiety i dzieci z calej Europy byili mordowani
      >
      > i torturowani do smierci w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce.
      >
      > Punkt 6 streszczenia:
      > i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
      > tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadfanie Zydowskiej
      >
      > Punkt 7 streszczenia:
      > Aby zmusic Zydow do uniekniecia z Polski i porzucenia ich wlasnosci i praw
      > posiadlosci, morderczy plan anty-Semickich rasowych i etnicznych czysteck byl
      > zainicjowany w Polsce przeciwko powracajacym Zydom, ktorzy przetrwali
      > Holokaust. Po powroceniu do ich ziemi macierzystej w Polsce, tysiace Zydow bylo
      >
      > zastraszonych i potem bestaialsko pobitych w ich domach, wioskach, i
      > miastach.
      >
      >
      > Oczywiscie to wszystko nie jest nic specjalnego w Ameryce. Oni takze probowali
      > skarzyc rzad Amerykanski o to ze nie zrobili nic aby zatrzymac Holokaust, w
      > szczegolnosci o niezbombardowanie lini kolejowych prowadzacych do Oswiecima.
      >
      > To jednak nie oznacza ze nie maja mozliwosci wygrania. Glupia baba w Arizonie
      > wylala sobie kawe na nogi, zaskarzyla o to McDonnalds i wygrala miliony. Co
      > Polska zrobi jesli ci kretyni wygraja?
      >
      > Moze to czas aby sie przeprosic z Rosjanami i zapomniec o zwariowanej, Zydami-
      > zarazonej Ameryce.

Tak trzymac... w sumie czytajac to wszystko, nasuwa sie impresja, ze faktycznie
      najlepiej byloby, aby Izrael znikna z powierzchni ziemi.... Niech juz tam bedzie
      palestyna - nie bada sie wtedy bombardowac, a zydzi sami beda sobie winni, skoro
      2000 lat niczego ich nie nauczyly...
      Nota bene mozna by im wyplacic to co panstwo polskie zarobilo na ich
      nieruchomosciach przez 50 lat odjac koszty utrzymania i remontow. WTedy okaze
      sie, ze zydzi powinni doplacic do swoich nieruchomosci...

• Gość: York Re: No i jak tu lubic zydow????? IP: *.154.79.95.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.02.02, 00:09
        Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> dwamiecze napisał(a):
        >
        > > Pelna tresc pozwu, opis, formy do wypenlienia dla tych ca sie chca wlaczyc
        > do
        > > sprawy, itd:
        > >
        > > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/">www.holocaustrestitut
        > ion.com/</a
        > > >
        > >
        > > Na marginesie pisze: “Jest ponad 100 Miliardow Dolarow Zydowskiej wl
        > asnos
        > > ci w
        > > Polsce wciaz nie zazadanej do zwrotu. " Jest takze mowa o “karnych o
        > plata
        > > ch”
        > > (punitive damages)– prawo Amerykanskie pozwala takie kary do 15 razy
        > odzy
        > > skanej
        > > sumy (compensatory damages).
        > >
        > > Masa glupawych oszczerstw przeciwko Polakom jest napisanych w pozwie, na
        > > przyklad:
        > >
        > > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/complaint.htm">www.holo
        > caustrestit
        > > ution.com/complaint.htm</a>
        > >
        > > Punkt 2 streszczenia:
        > > Konspiracja, ktora konynowana byla przez ostatnich 54 lat, skladala sie z
        > > gwalwownego, wymuszonego “calkowitego wypedzenia do wyginiecia”
        > ; Zyd
        > > owskiej
        > > populacji z Polski poprzez rasowe i etniczne czystki, przez uzycie przemoc
        > y i
        > > grozb przemocy, wlaczajac w to torturowianie i zabojstwa.
        > >
        > > Punkt 5 streszczenia:
        > > Niemcy wykorzystali anty-Semicki klimat w Polsce poprzez wybudowanie tam
        > > najbardziej niechybnych obozow koncentracyjnych, wlachajac w to Oswiecim i
        >
        > > Tremblinke. Zydowscy mezczyzni, kobiety i dzieci z calej Europy byili mord
        > owani
        > >
        > > i torturowani do smierci w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce
        > .
        > >
        > > Punkt 6 streszczenia:
        > > Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski
        > rzad
        > > i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
        > > kontynuowanie Nazistowskiego planu rasowych i enticznych czystek, i branie
        > z
        > > tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadfanie Zydowskiej
        > > wlasnosci dla celow komercjalnych.
        > >
        > > Punkt 7 streszczenia:
        > > Aby zmusic Zydow do uniekniecia z Polski i porzucenia ich wlasnosci i praw
        >
        > > posiadlosci, morderczy plan anty-Semickich rasowych i etnicznych czysteck
        > byl
        > > zainicjowany w Polsce przeciwko powracajacym Zydom, ktorzy przetrwali
        > > Holokaust. Po powroceniu do ich ziemi macierzystej w Polsce, tysiace Zydow
        > bylo
        > >
        > > zastraszonych i potem bestaialsko pobitych w ich domach, wioskach, i
        > > miastach.
        > >
        > >
        > > Oczywiscie to wszystko nie jest nic specjalnego w Ameryce. Oni takze probo
        > wali
        > > skarzyc rzad Amerykanski o to ze nie zrobili nic aby zatrzymac Holokaust,
        > w
        > > szczegolnosci o niezbombardowanie lini kolejowych prowadzacych do Oswiecim
        > a.
        > >
        > > To jednak nie oznacza ze nie maja mozliwosci wygrania. Glupia baba w Arizo
        > nie
        > > wylala sobie kawe na nogi, zaskarzyla o to McDonnalds i wygrala miliony. C
        > o
        > > Polska zrobi jesli ci kretyni wygraja?
        > >
        > > Moze to czas aby sie przeprosic z Rosjanami i zapomniec o zwariowanej, Zyd
        > ami-
        > > zarazonej Ameryce.
        >
        >
        > Tak trzymac... w sumie czytajac to wszystko, nasuwa sie impresja, ze faktycznie
        >
        > najlepiej byloby, aby Izrael znikna z powierzchni ziemi.... Niech juz tam bedzi
        > e
        > palestyna - nie bada sie wtedy bombardowac, a zydzi sami beda sobie winni, skor
        > o
        > 2000 lat niczego ich nie nauczyly...
        > Nota bene mozna by im wyplacic to co panstwo polskie zarobilo na ich
        > nieruchomosciach przez 50 lat odjac koszty utrzymania i remontow. WTedy okaze
        > sie, ze zydzi powinni doplacic do swoich nieruchomosci...
        >
        >
        >
        >

A ciebie co na te forum sprowadzilo,kretynie osmarkany? Z debu na morde
        spadles,ze taka splaszczona jak malpa ja masz ?
      • Gość: Mark Re: No i jak tu lubic zydow????? IP: *.proxy.aol.com 07.02.02, 07:21
        Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> dwamiecze napisał(a):
        >
        > > Pelna tresc pozwu, opis, formy do wypenlienia dla tych ca sie chca wlaczyc
        > do
        > > sprawy, itd:
        > >
        > > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/">www.holocaustrestitut
        > ion.com/</a
        > > >
        > >
        > > Na marginesie pisze: “Jest ponad 100 Miliardow Dolarow Zydowskiej wl
        > asnos
        > > ci w
        > > Polsce wciaz nie zazadanej do zwrotu. " Jest takze mowa o “karnych o
        > plata
        > > ch”
        > > (punitive damages)– prawo Amerykanskie pozwala takie kary do 15 razy
        > odzy
        > > skanej
        > > sumy (compensatory damages).
        > >
        > > Masa glupawych oszczerstw przeciwko Polakom jest napisanych w pozwie, na
        > > przyklad:
        > >
        > > <a href="http://www.holocaustrestitution.com/complaint.htm">www.holo
        > caustrestit
        > > ution.com/complaint.htm</a>
        > >
        > > Punkt 2 streszczenia:
        > > Konspiracja, ktora konynowana byla przez ostatnich 54 lat, skladala sie z
        > > gwalwownego, wymuszonego “calkowitego wypedzenia do wyginiecia”
        > ; Zyd
        > > owskiej
        > > populacji z Polski poprzez rasowe i etniczne czystki, przez uzycie przemoc
        > y i
        > > grozb przemocy, wlaczajac w to torturowianie i zabojstwa.
        > >
        > > Punkt 5 streszczenia:
        > > Niemcy wykorzystali anty-Semicki klimat w Polsce poprzez wybudowanie tam
        > > najbardziej niechybnych obozow koncentracyjnych, wlachajac w to Oswiecim i
        >
        > > Tremblinke. Zydowscy mezczyzni, kobiety i dzieci z calej Europy byili mord
        > owani
        > >
        > > i torturowani do smierci w tych i innych obozach koncentracyjnych w Polsce
        > .
        > >
        > > Punkt 6 streszczenia:
        > > Kiedy Niemcy wycofali sie z Polski, indywidualni Polscy obywatele, Polski
        > rzad
        > > i inni pozwani, mieli za cel zarobic na nieszczesciu Zydow Polski poprzez
        > > kontynuowanie Nazistowskiego planu rasowych i enticznych czystek, i branie
        > z
        > > tego dochodow poprzez wprowadzaniu sie i braniu w posiadfanie Zydowskiej
        > > wlasnosci dla celow komercjalnych.
        > >
        > > Punkt 7 streszczenia:
        > > Aby zmusic Zydow do uniekniecia z Polski i porzucenia ich wlasnosci i praw
        >
        > > posiadlosci, morderczy plan anty-Semickich rasowych i etnicznych czysteck
        > byl
        > > zainicjowany w Polsce przeciwko powracajacym Zydom, ktorzy przetrwali
        > > Holokaust. Po powroceniu do ich ziemi macierzystej w Polsce, tysiace Zydow
        > bylo
        > >
        > > zastraszonych i potem bestaialsko pobitych w ich domach, wioskach, i
        > > miastach.
        > >
        > >
        > > Oczywiscie to wszystko nie jest nic specjalnego w Ameryce. Oni takze probo
        > wali
        > > skarzyc rzad Amerykanski o to ze nie zrobili nic aby zatrzymac Holokaust,
        > w
        > > szczegolnosci o niezbombardowanie lini kolejowych prowadzacych do Oswiecim
        > a.
        > >
        > > To jednak nie oznacza ze nie maja mozliwosci wygrania. Glupia baba w Arizo
        > nie
        > > wylala sobie kawe na nogi, zaskarzyla o to McDonnalds i wygrala miliony. C
        > o
        > > Polska zrobi jesli ci kretyni wygraja?
        > >
        > > Moze to czas aby sie przeprosic z Rosjanami i zapomniec o zwariowanej, Zyd
        > ami-
        > > zarazonej Ameryce.
        >
        >
        > Tak trzymac... w sumie czytajac to wszystko, nasuwa sie impresja, ze faktycznie
        >
        > najlepiej byloby, aby Izrael znikna z powierzchni ziemi.... Niech juz tam bedzi
        > e
        > palestyna - nie bada sie wtedy bombardowac, a zydzi sami beda sobie winni, skor
        > o
        > 2000 lat niczego ich nie nauczyly...
        > Nota bene mozna by im wyplacic to co panstwo polskie zarobilo na ich
        > nieruchomosciach przez 50 lat odjac koszty utrzymania i remontow. WTedy okaze
        > sie, ze zydzi powinni doplacic do swoich nieruchomosci...
        Zapomniales dodac podatkow ! Amerykanski sad to prawo tez.
        Masz racje ze Zydow niestety nie mozna lubiec.Ich chamstwo nie jest do przyjecia.
        >
        >
        >
        >

• Gość: wieslaw6 Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.cm-upc.chello.se 05.02.02, 00:50
      dwamiecze i nocnik napisał(a):

> sprawy, itd:

Czy masz moze spis Zydowskich organizacji ktore popieraja ten pozwew?

A zdrugiej strony jak wyglada sprawa z przejmowaniem
      dzisiaj przez kryminalne gangi zydowskich kamienic.

W.
    • fredzio54 Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. 06.02.02, 20:35
      Ja wymagam Pierszego Miliarda z moja Puchowa Kordle co polskie Zelniki
      w czasie wyjazd z Polski do Izraela ukradli
    • Gość: Krzys Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: 195.64.16.* 07.02.02, 13:00
      Wszystkim, co tak o zamordowanych przez Zydow Polakach pisza, polecam ksiazke
      W, Bartoszewskiego p.t. " Warto byc przyzwoitym". Napisal to Polak, ktory duzo
      w swoim zyciu przedl, i nie fantazuje, jak te glupki, co w dupie byli i gowno
      widzieli!!!
      Ale czy te glupki czytac potrafia, to pytanie!!!!
    • dwamiecze Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... 30.03.02, 16:32
      propagandowa.

Trudno sobie wyobrazic wieksze chamstwo niz zadanie od dzisiejszej Polski i
      Polakow odszkodowan za zbrodnie Stalinowskich swin.
      • Gość: jewhater Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... IP: 202.85.136.* 30.03.02, 17:05
        dwamiecze napisał(a):

> propagandowa.
        >
        > Trudno sobie wyobrazic wieksze chamstwo niz zadanie od dzisiejszej Polski i
        > Polakow odszkodowan za zbrodnie Stalinowskich swin.

skurwysynski narod zydowski !
        Czego innego mozna byloby sie spodziewac od tych ludzkich karaluchow ?
        Oskarzyli juz kazdy kraj europejski o wspolprace z Hitlerem w eksterminacji zydow w czasie II WS.
      • Gość: Daisy Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... IP: *.ok.ok.cox.net 30.03.02, 23:15
        Przeciez caly czas dostaja i dostali. Gomolka wyplacil rzadowi amerykanskiemu
        odszkodowania dla zydow i to mial byc koniec. Rzad USA ZAGWARANTOWAL, ze nie
        beda sie upominali o wiecej. W takim razie musza upominac sie od rzadu USA.
        Niestety nawet ci Zydzi ktorzy dostali pieniadze i podpisali papierki, ze nie
        bedzie juz wiecej roszczen poodbierali swoje splacone byle wlasnosci, ktore
        prawnie juz do nich nie nalezaly. Ot, tylko male przekrety.
        Nadal przeciez sa im zwracane kamienice. Np. na lubelskiej przepieknej
        Starowce,ktora jest prawie w ruinie, te kamienice ,ktore zwrocono Zydom sa w
        strasznym stanie. Zydzi nie chca ich remontowac bo nie maja pieniedzy, miasto
        nie moze nic zrobic, bo kamienice maja wlasciciela. Za wczesnie sie biedacy
        zglosili, mogli po remoncie.
      • Gość: Daisy Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... IP: *.ok.ok.cox.net 30.03.02, 23:37
        Czy w to odszkodowanie wchodza wlasnosci za Bugiem, we Lwowie, Wilnie, Grodnie
        i tysiacach miasteczek.
        Uwaga: Lwow w odbudowie, Wilno tez - bylam widzialam.
        W majatku dziadkow za Bejsagola na Litwie jest szkola rolnicza. Moja rodzina NIE
        ZADA ZADNYCH ODSZKODOWAN ! Nikt nie chce tam wracac, mimo ze zyli tam setki lat
        i tez zostali wyrzuceni (przewaznie do Kazachstanu i na Syberie).
        • Gość: mazurek Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... IP: *.abo.wanadoo.fr 30.03.02, 23:45
          Moja rodzina, Daisy, rowniez zostawila majatki za Bugiem, ale najwyrazniej nie
          nalzymy do rasy dyktujacej swiatu swe warunki. Zeby bylo ciekawiej, nieliczni
          zyjacy potomkowie tych Zydow, ktorzy w Polsce kiedys cos posiadali nie dostana
          nic (lub prawie nic). Wszystko pojdzie na organizacje syjonistyczne znane jako
          Holocaust Industry.
        • dwamiecze Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... 30.03.02, 23:54
          Tu nie chodzi oczywiscie o logike - chodzi o to aby Zydzi byli traktowani
          inaczej niz reszta.

Sprawa zwracania posiadlosci nie jest prosta - na przyklad w pewnym czasie
          kosciol katolicki zadal "zwrocenia" polowy Warszawy.

Poza tym - Polacy byli przeciwko Jalcie. Sikorski zostal zamordowany gdyz
          przeciwstawial sie Jalcie. USA i Wielka Brytania sa jedynymi legalnymi
          jednostkami wciaz istniejacymi bezposrednio odpowiedzialnymi za rzeczy w Polsce
          po Drugiej Wojnie. Skoro ie chcialo im sie walczyc Hitlera, uzyli Polske jako
          lapowke - dali Stalinowi wszystko co chcial. Polacy cierpieli za to przez lata
          i teraz mamy za to znowu placic?

Mam nadzieje ze rzad sie w Polsce zmieni i w wypadku jakichkolwiek roszczen
          zazada od USA i Wielkiej Brtanii odszkodowania za zdrade w Jalcie i od Izraela
          i USA odszkodowania za zbrodnie Zydokomuny.
          • Gość: Daisy Re: Przypominam dlaczego Polacy musza walczyc wojne... IP: *.ok.ok.cox.net 31.03.02, 00:08
            Czytalam wyliczenia ekonomisty jakie Polska poniosla straty przez Jalte, a
            przede wszystkim przez lata narzuconych nam przez "trojke" rzadow
            komunistycznych, w porownaniu z Hiszpania, gdyz mielismy podobna wartosc
            majatku narodowego. To latwo obliczyc ile sa nam winni.
            Warto tez zebrac przez kontakty w Polsce (administracje, Urzedy Miejskie), ile
            obiektow i jakiej wartosci zostalo zwroconych Zydom. Nalezy to opublikowac,
            moze co niektorym otworza sie oczy.
    • Gość: mazurek Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.abo.wanadoo.fr 30.03.02, 23:27
      Ta hucpa jest przygotowywana przez HI (Holocaust Industry) juz od dawna (stad
      zreszta wzielo sie zapotrzebowanie na "dzielo" Grossa "Sasiedzi"). Nasz
      drogi "prezydent wszystkich Polakow" (zamiast przeprosic wlasnie Polakow za UB,
      w ktorym aktywnie dzialal jego tatus plk. Zdzislaw Stoltzman) przeprosil
      gorliwie Zydow za Jedwabne (i nie tylko) bez okreslania rozmiarow winy, co bylo
      iscie krolewskim podarunkiem dla adwokatow HI. Pewnie przyjdzie oddac wszysko,
      lacznie z Palacem Kultury i Belwederem. Oby nie okazalo sie, ze Wawel to mienie
      pozydowskie. Eeech cholera. Chyba strzele sobie kielicha, bo mnie ciska.
    • Gość: Emigrant Re: Zydzi zadaja 100 miliardow dolarow od Polski. IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.03.02, 23:45
      W Polsce, jesli pozbedziemy sie Zydow z rzadu polskiego, Zydzi nic nie dostana.
      A Ameryce, moga nas sadzic ile im sie podoba. Od Niemiec i od Szwajcarii dostali
      wszystko co mogli dostac. Juz podpisali umowe w Nowym Jorky, adwokaci zydowscy
      w zeszlym roku. Francja, ktora najwiecej "jest Zydom winna" w mniemaniu Zydow
      nic im nie da, UE czy nie UE. Tu zydzi nawet nie Probuja. Pozostala biedna
      Polska.Mam nadzieje ze Polacy zmadrzeja i wygonia reszte pijawek z kraju.
      Emigrant
    • dwamiecze Popieranie Izraela to samobojstwo dla Polakow!!!! 01.04.02, 17:54
      • Gość: ..... Re: Ty brudna arabska pluskwo,dwamiecze. IP: *.local 01.04.02, 18:48
        Ty brudny arabie! Najpierw trzeba byc Polakiem zeby pisac za Polakow.
    • Gość: ws Re: Zydzi maja racje! IP: *.local 01.04.02, 18:17
      ZYDZI MAJA RACJE!!!! Polacy powinni im oddac ich majatek!! A co moze laske
      robia! Oj polacy robicie sobie wrogow na calym swiecie. Nie schowacie sie pod
      butem UE. UE zabierze wam reszte.
      • Gość: +- Re: Zydzi maja racje! IP: 168.103.126.* 01.04.02, 18:23
        To nie polacy robia sobie wrogow, to zydzi robia co moga zeby sprowokowac
        narody swiata. Szwajcarzy, Francuzi, Niemcy, Rosjanie, Argentynczycy,
        Japonczycy.......fala odpowiedzi na klamstwa i ekonomiczne spekulacje
        przychodzi.
        • Gość: io Re: Zydzi maja racje! Do *:.. araba IP: *.local 01.04.02, 21:19
          Sluchaj ty smrodzie spadaj do tego swego arafata ty pojebancu. Dlaczego
          szczurze ukrywasz sie w Warszawie. Ty zdradziles swoj kraj palestynski
          karaluchu! Twoj allach nigdy ci tego nie wybaczy. Ty larwo.
    • dwamiecze Swinie wciaz klamia!!!! 03.04.02, 02:41
      Co godzine odnawiaja sie glosy zydowskiej propagandy tutaj jak to Polacy
      nienawidza Zydow tylko dlatego ze Polacy sa nieudacznkami, ze potrzebuja kozla
      ofiarnego, itd.

Prypomnijmy jeszcze raz - Polska jest oskarzona o zbrodnie Komunizmu i Faszyzmu
      na Zydach - Zydzi zadaja od nas 100 miliardow dolarow plus kary.

Ten pozew jest sponsorowany przez panstwo Izrael i najwieksza zydowska swiatowa
      orrganizacje - World Jewish Congress (Kongres Zydow Swiata).

Jesli na prawde Zydzi chca zalagodzic sytuacje to proponuje skontaktowac sie z
      Ministrem Spraw Zagranicznych Izraela i World Jewish Congrss i zazadania od
      nich wycofania pozwu.

Jesli sie to stanie (malo mam na to nadzieji) to osobiscie bede sie staral
      zalagodzic sytuacje i atakowal wszystkich ktorzy bezpodstawnie atakuja Zydow.

Jednak, skoro wojna Izraela i WJC przeciwko Polsce trwa - kazdy kto popiera
      Izrael albo WJC to ZDRAJCA i powinien byc odpowiednio traktowany. Wszystkie
      zydowskie swinie WON z Polski!!! Mimo wszystko Izrael potrzebuje waszej
      pomocy!!!
      • lobuz2 Re: Swinie wciaz klamia!!!! 03.04.02, 02:58
        zydom jak w leb nie przypierdolisz to do nich to nie dotrze !!!
        bo oni zawsze maja racje i koniec
        nadludzie w koncu nie ???
        • Gość: Ramsfeld Re: Swinie wciaz klamia!!!! IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 03.04.02, 21:29
          lobuz2 napisał(a):

> zydom jak w leb nie przypierdolisz to do nich to nie dotrze !!!
          > bo oni zawsze maja racje i koniec
          > nadludzie w koncu nie ???

Problem jest w tym ze jest duzo pozadnych uczciwych Zydow ktorzy nie chcaco
          zbieraja opinie za tych oszolomow paranoicznych z kompleksem nadludzkim.
          Tym faktycznie jak przylozysz to jest spokoj na jakis czac,ale to takie
          kurestwo ze mu tylko karaluchy moga dorownac.Sterylizacja byla by tu
          rozwiazaniem dosc humanitarnym.Nie jestem zwolennikiem zabijani bo tym sie nic
          nie wygrywa,przedzej czy pozniej pomsta za to nastapi.
    • dwamiecze Dwamiecze to szmalcownik 05.04.02, 17:57
      Jak widac zydowscy fanatycy na prawde nie lubia prawdy. Awansowalem ostatnio na
      szmalcownika.

Tak jest kazdy w USA albo Polsce kto nie chece utrzymywac przez cale generacje
      Zydowskich fanatykow i faszystow to SZMALCOWNIK.
      • viri-palestyna Re: Dwamiecze to szmalcownik 05.04.02, 18:07
        dwamiecze napisał(a):

> Jak widac zydowscy fanatycy na prawde nie lubia prawdy. Awansowalem ostatnio na
        >
        > szmalcownika.
        >
        > Tak jest kazdy w USA albo Polsce kto nie chece utrzymywac przez cale generacje
        > Zydowskich fanatykow i faszystow to SZMALCOWNIK.
        Nie ty dwamiecze,tylko twoi dziakowie byli szmalcownikami.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka