ilnyckyj Jeszcze raz Król (nie mylić z Królikiem ;) 26.04.11, 22:58 Oczywiście: LOVE LETTERS w późniejszych latach coverowane przez solistkę Yazoo... Odpowiedz Link
ole-na Re: Piosenki-walce? 14.05.11, 21:26 Jestem w trakcie przeglądania tego wąta i podziwiam was, że udało się pod hasłem "walc" wygrzebać sporo rewelacyjnych piosenek. Też kocham Jeffa Buckleya (szkoda, że zginął tak głupio), ale do mnie trafiają też bardziej eteryczne (ale nie przesłodzone) utwory Enyi i Thompson Twins Odpowiedz Link
basilisque Re: Piosenki-walce? 15.05.11, 22:31 No jest trochę tych "Perełek". Dla mnie oprócz Buckleya, najbardziej przemawia Piano Man Billego Joela, No i w końcu: METALLICA Nothing else matters, mało kto traktuje jako walc, a jednak - jest! Odpowiedz Link
essor Re: Piosenki-walce? 16.05.11, 22:51 Dla mnie najlepsza Ewa Demarczyk, ale nie Grand Valse Brillant, ale Karuzela z Madonnami (jakoś wcześniej nie kojarzyłem tego z walcem) Odpowiedz Link
ilnyckyj A gdzie Francuzy? 18.05.11, 22:19 Zaraz, zaraz... przecież walc to Francja, a tu - tylko Brel (francuskojęzyczny, ale Belg), No to pierwszy z brzegu Francuz Aznavour (to nic że z Armenii): ISABELLE Odpowiedz Link
basilisque No i.... 04.06.11, 22:11 Przecież nie może zabraknąć Yves Montanda z walczykiem Odpowiedz Link
basilisque Coś z jazzu - czyli Wayne Shorter 15.11.11, 22:43 JAZZOWY WALCZYK CZYLI WILDFLOWER Odpowiedz Link
basilisque Peter Sarsted 27.11.11, 18:51 Pod koniec lat 60-tych śpiewał taki walczyk: Where do you go to my lovely... chodzi o Paris Odpowiedz Link
ilnyckyj John Coltrane 31.12.11, 11:26 Jak Wayne Shorter - to i John Coltrane! My Favorite Things Odpowiedz Link
bartos29 Re: John Coltrane 30.12.12, 08:31 To przeróbka piosenki z musicalu The sound of music! Odpowiedz Link