Dodaj do ulubionych

Polski Top 200 wszech czasów

28.09.12, 21:44
Tak jak z wszelkimi rankingami bywa (tak jak i tutejsza lista) - b. dyskusyjna lista na Screenagers.
Podoba mi się odwaga - bardzo "crossowego", przekrojowego -transgresyjnego podejścia do utworów, bez faworyzowania jakichś stylow czy gatunków.
Przyjmuję, że każdy ranking, każda lista będzie kontrowersyjna i ta SCREENAGERS też jest taka. Największy szok in minus - to Papa Dance, ale dostrzegam trochę plusów i trochę braków, np. Zaproście mnie do stołu, Klan i jeszcze innych zjawisk z lat 60.70 a także wcześniejszych i późniejszych...
Obserwuj wątek
    • sphinx10 Re: Polski Top 200 wszech czasów 29.09.12, 08:58
      Ręce i nogi się uginają.
      • billy.the.kid Re: Polski Top 200 wszech czasów 29.09.12, 21:56
        zabrakło mi tam takiej pozycji-"czy ten pan i ta pani..."
        • ilnyckyj Re: Polski Top 200 wszech czasów 29.09.12, 22:06
          O mi tam wielu pozycji zabrakło, nie tylko pana z panią... Ale np. Niemena "Wspomnienie" (muz. J. Sart). Ale w sumie - idea mi się podoba. I szanuję wysiłek Autorów, którzy tak się napracowali nad bardzo rozbudowanymi interpretacjami.
          I jeszcze jedno: urozmaicenie! Tu ZAWARTOŚĆ jest może nie mniej ważna od kolejności.
          • billy.the.kid Re: Polski Top 200 wszech czasów 30.09.12, 21:28
            nie zauważyłeś przymruzenia oka przy tym panu z panią.
            • ilnyckyj Re: Polski Top 200 wszech czasów 30.09.12, 21:46
              billy.the.kid napisał:

> nie zauważyłeś przymruzenia oka przy tym panu z panią.
              O tak, tak. Mnie nie trzeba dodawać tzw. "emotikona"... Zresztą pan z panią to może mieć więcej pozycji niż top wszech czasów!
    • basilisque Papa Dance 02.10.12, 23:16
      To królowie tej listy! A nie wiem czy ktoś pamięta Papa Doc, czyli pierwsza faza tej formacji, w zupełnie innym stylu. Może ciekawsza, ale tu - zabrakło. Dziwi mnie , że nie ma tu np. takich zjawisk jak Lombard, czy Banda i Wanda, które były na b. dobrym poziomie.
      • orald Re: Papa Dance 03.10.12, 10:21
        Za to jest anna maria jopek, zdzisława sośnicka i anna jurksztowicz. Często i wysoko.
        • dziwny_ten_swiat Re: Papa Dance 03.10.12, 16:26
          Bardzo dobrze, że jest różnorodność. Bo wtedy jest naprawdę ciekawie.
        • jo_ember Jopek 08.10.13, 16:22
          Z repertuaru jopek podoba mi się gdzie nie siega wzrok, ale tego akurat nie ma
    • krol-czy-krolik Re: Polski Top 200 wszech czasów 05.10.12, 11:20
      Jak wszechczasów to mi brakuje mojej ulubionej: U.K. (Ukochany kraj) band Mazowsze...
    • bartos29 Re: Polski Top 200 wszech czasów 13.10.12, 15:22
      Przejrzałem i akceptuję pewną zasadę, żeby nie oddzielać rocka od rozrywki, czy tzw. estrady. Czasami zresztą trudno oddzielić. Jest Prońko, OK. Ale dlaczego nie ma w takim razie Górniak chociażby z tym "To nie ja"? Czy z jakimś innym kawałkiem. Albo Lombard, czy Banda i Wanda, Mr. Zoob i już nie pomnę tych wszystkich zawieszonych między rockiem a rozrywką, ale w sumie na pewno nie gorszych od nieszczęsnego Papa Dance

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka