darima_ka 14.03.10, 18:03 Czy spotykacie w swoim otoczeniu takie osoby? Uważacie, że to choroba czy fanaberia, którą da się opanować? Czy można budować z takim człowiekiem związek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Mitomania 14.03.10, 21:11 "Czy można budować z takim człowiekiem związek?" > to może być obsesja?i "choroba"- ? hmmm -raczej taki człowiek nie zmieni się definitywnie -jedynie umiejętnie na jakiś czas moglby dla dobra sprawy -ukrywać swoje nie fer postępowanie...? a tu troszkę mozna poczytać... pytamy.pl/question/mitomania--jak-postepowac-z-taka-osoba/1 Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mitomania 15.03.10, 09:49 to choroba, bo zmyślający nie jest w stanie oddzielić prawdy od fikcji nie spotkałam takiego człeka, ale myślę,że nie byłabym w stanie zaakceptować jego wizji,mimo,że wiem ,ze to choroba Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mitomania 15.03.10, 20:31 Zycie chyba było uciążliwe z takim człowiekiem? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mitomania 15.03.10, 20:34 Może i tak , tylko kto takiego osobnika zmusi do leczenia? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mitomania 16.03.10, 13:55 Sam osobnik chory , chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ,że jest chory. A póki osoba chora nie podejmie leczenia dobrowolnie , to nikt nic nie jest w stanie na to poradzić , trzeba wysłuchiwać tych bzdur, od których może włos na głowie się zjeżyć Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mitomania 15.03.10, 14:57 Spotkałam już kilka takich osób w swoim życiu. Wydaje mi się ,że przypadłość ta najczęściej dotyka mężczyzn. Ci potrafią szczególnie barwnie opowiadać o swoich podbojach seksualnych i nie tylko. Miałam też kiedyś taką znajomą , która opowiadała niestworzone historie.Najlepszy sposobem przerwania potoku kłamstw jest udowodnienie tej osobie ,że kłamie ,zmyśla? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mitomania 15.03.10, 14:59 Związku z takim mitomanem sobie nie wyobrażam . Nigdy bym nie wiedziała kiedy prawdę mówi, a zwiazek ma się przecież opierać na wzajemnym zaufaniu .Czy można mieć do takiego mitomana zaufanie? Odpowiedz Link