Dodaj do ulubionych

Jadę do Zakopca

03.09.11, 13:45
Za 5 dni jadę na 5 dni do Zakopanego. Dawno nie byłam i...........cosik mnie tam ciągnie. Ktoś ma jakieś sugestie co powinnam zobaczyć, gdzie zajrzeć?
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 13:51
      Powiem szczerze ja nie cierpię Zakopanego,
      za duży jak dla mnie tam tłok.
      Wolę znacznie niższe góry bliżej mnie ,
      jestem zakochana w Brennej gdzie jest spokojnie i cicho .
      Może ktoś uwielbia Zakopane i poradzi big_grin
      • evikon Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 14:03
        Nie jadę po to aby chodzić po Krupówkach, ale chce zajrzeć do Kościeliskiej, Chochołowskiej, przejść ścieżką nad reglami, zajrzeć do Doliny Pięciu Stawów to są niezapomniane widoki a dawno tam nie byłam. Przy okazji ciekawa jestem basenów w Białce
        • ksiezniczka-02 Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 15:05
          polecam Dolinę 5ciu Stawów, ale to wyprawa na cały dzień. W listopadzie ub roku ruszyliśmy po śniadaniu i z ledwością zeszliśmy do Wodogrzmotów po jasnoku. W Białce nie byłam na basenach , słyszałam że woda tam nie za ciepła. Sprawdź i napisz jak tam jest. Na pewno mogę polecić baseny w Bukowinie Tatrzańskiej. Nie pamiętam jak się nazywa ten cmentarzyk na lewo od Gubałówki, z takim kościółkiem drewnianym, ale jest przecudny. Zakopiańskie Powązki.
          Ja jak co roku na 11 listopada znowu jadę w te okolice z wycieczką z kopalni Daniela. Jak trafi pogoda to nie zapomniane wspomnieniasmile
          Życzę i Tobie Ewuś takichbig_grin
          • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 15:29
            Widoki w Tatrach cudowne,ale na takie wyprawy ja się nie piszę big_grin
          • evikon Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 17:12
            Byłam na basenach w Bukowinie , zimą wieczorem po nartach, super sprawa, szczególnie bulgotnik. Woda różna od ciepłej do zimnej (fajnej do popływania), dlatego ciekawa jetem jak jest w Białce - zdam relacje. O cmentarzyku nie słyszałam może uda się podejść. Dzięki.
        • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 15:27
          Ja jestem zbyt leniwa na takie wyprawy,
          zdecydowanie wolę po nizinnych terenach łazić big_grin
          Tobie Evi życzę miłego wypoczynku,jedziesz sama ,
          czy też będziesz mieć miłe towarzystwo?
          • evikon Re: Jadę do Zakopca 03.09.11, 17:18
            Niestety chyba sama (może syn z synową dołączą w drugiej części ), nie udało mi się nikogo ze znajomych namówić, bo albo nie ta pora, albo praca.......... ale mnie nie straszne samotne wyprawy, od kilku lat jeżdżę sama na dalekie wyprawy, więc co ta polskie góry.

• rena-ta49 Re: Jadę do Zakopca 04.09.11, 09:06
              Evi góry we wrześniu są cudne kolorami,
              życzę Tobie dobrej pogody i cudnego wypoczynku.
              Uwielbiam w górach wschód słońca ,kiedy drzewa mienia się cudnymi kolorami smile
              • evikon Re: Jadę do Zakopca 04.09.11, 09:24
                Na te kolory to chyba jeszcze troszkę za wsześnie, ale tak mi wyszło wiec jadę.
                • rena-ta49 Re: Jadę do Zakopca 06.09.11, 15:15
                  Jesień w tym roku szybkimi krokami nadchodzi ,
                  wiec możliwe że juz nacieszysz oko kolorami jesieni.
                  Niezależnie od tego czy tak będzie , odpoczywaj ,ciesz się wędrówkami ,
                  i pozdrów od nas Tatry smile
                  • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 06.09.11, 18:02
                    Dużo pozytywnych wrażeń i dobrego odpoczynku ,
                    to ode mnie big_grin
                    • evikon Re: Jadę do Zakopca 06.09.11, 22:29
                      Dziękuję dziewczyny. smile
                      • rena-ta49 Re: Jadę do Zakopca 07.09.11, 13:20
                        Najważniejsze ,żebyś wypoczęła i dobrze się bawiła smile
    • tadeusz_ski.51 Re: Jadę do Zakopca 07.09.11, 13:37
      No i po co? Zakopanego nie widziała? Za dużo masz pieniążków?
      • evikon Re: Jadę do Zakopca 07.09.11, 16:23
        Zakopane widziałam i je lubię (od czasu do czasu), a góry ....... na nie mogę patrzeć na okrągło, może kiedyś na południe przeprowadzę się. smile
      • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 07.09.11, 17:42
        Evi wychodzi z założenia ,że pieniądze są po to by je wydawać ,
        a nie w skarpecie trzymać, bo wtedy żadnego pożytku z nich nie mabig_grin
    • darima_ka Re: Jadę do Zakopca 09.09.11, 18:19
      Evi chyba zaskoczona ?
      W nocy z czwartku na piątek spadł pierwszy śnieg. Opady zanotowano w Tatrach powyżej 1800 m nad poziomem morza.
      Wysokogórskie szlaki pokryły się cienką warstwą białego puchu, ale to jeszcze nie zapowiedź zimy - mówi kierownik stacji IMGW w Zakopanem, Mirosław Furmanek
      • rena-ta49 Re: Jadę do Zakopca 10.09.11, 10:24
        Mam nadzieję ,ze Evi i na taka ewentualność była przygotowana smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka