tropem_misia1 28.07.12, 19:43 że gdyby zgodnie z radą...żreć czosnek to odstraszy się wszystko i wszystkich...ile wolnej przestrzeni...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ejno Re: tak se myślę 28.07.12, 20:07 Ponieważ zazwyczaj na weekendzie spotykam się z przyjaciółmi i rodziną, wszyscy jemy czosnek, bo w takie dni zazwyczaj podawane są pomidory z mozzarellą lub serem żółtym, polane oliwą z czosnkiem lub sosem czosnkowym. Ubieramy się na jasno bo przesz gorąco, guzik pomaga Komary jak żarły tak żrą Odpowiedz Link
darima_ka Re: tak se myślę 28.07.12, 20:39 Kiedyś zalecano Vit "B" przeciw komarom, też guzik działało.Chyba trzeba by tonę zeżreć tych tabletek, żeby tak silnie się wydzielała przez skórę? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tak se myślę 29.07.12, 08:51 Ja też lubię czosnek jako przyprawę.Prawie do wszystkiego dodaję chociażby w postaci proszku Zauważyłam ,ze komary żrą na dworze tylko do 22-23,potem ich nie ma, idą spać? Odpowiedz Link
darima_ka Re: tak se myślę 28.07.12, 20:41 Noooo nie daj Bóg trafić kogoś po czosnku , w autobusie, wydziela się chyba naprawdę przez skórę, ale czy odstrasza komary? Wolę nie próbować ,żeby ludzie się nie odsuwali Odpowiedz Link
rudka-a Re: tak se myślę 28.07.12, 21:52 Lubię czosnek...ale nie zajadam sie nim, kiedy wiem, ze będe mieć kontakt z ludzmi.. o ile jeszcze zapach dopiero co zjedzonego czosnku jest do wytrzymania, to ten przetrawiony daje straszliwy zapaszek...widać ma moc Odpowiedz Link
lidka449 Re: tak se myślę 28.07.12, 22:14 tak smród czosnku wymieszany z potem to może człowieka odzrzucić Odpowiedz Link
zak-1 Re: tak se myślę 29.07.12, 10:06 Według niektórych facetów , chłop ma śmierdzieć potem ,czosnkiem + cebulą. I ja z takimi pracuję , to jest horror - wierzcie mi . Odpowiedz Link
darima_ka Takie opaski-bransoletki 29.07.12, 20:07 Podobno bardzo dobrze chronią przed komarami i kleszczami. Moje dziecię mi dzisiaj pokazało ,druhna na obozie miała i się sprawdzało. Zacznę się za tym rozglądać. Odpowiedz Link