Dodaj do ulubionych

Polskie szpitale

13.11.13, 21:54
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14939420,_Ja_wylam__To_nie_bylo_ludzkie___Sad__Chora_po_jednej.html#BoxSlotIIMT
I kto to pisze. Gazeta która gdy pisał Ziobro o dr G odsądzała gościa od czci i wiary smile
Moje spostrzeżenia. Syn ponad trzy lata miał kontakt z tym szpitalem. Tragedia. Na dzień dobry dostał żółtaczkę, później inne 'prezenty'. Pogardę od lekarzy m.in. Szkoda gadać, płakać się chce. Trzy lata chodziłem do umierającego i gardzącego Nim lekarzy syna i swoje widziałem i czułem. W tym kołchozie bez serca i duszy.
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Polski szpital 14.11.13, 06:16
      bo nie wszystkie takie są.........
      Mam nadzieję ,że nie wszystkie
      Bo być może się wybiorę.
      • tadeusz_ski.51 Re: Polski szpital 14.11.13, 06:41
        A Ty tam za czym? Życie Ci niemiłe?
        • tropem_misia1 Re: Polski szpital 14.11.13, 06:45
          smile))))))))

Też tak myślę , ale rodzina nie.....to ona daje mi kopa
      • rena-ta49 Re: Polski szpital 14.11.13, 06:50
        Jak już musisz ,to nie wybieraj takiego jak ten z art.
        Zdrówka Tropciu.
        • tropem_misia1 Re: Polski szpital 14.11.13, 07:14
          Być może nie będę musiała......
          a wybór to ja mam niewielkismile))

a my tu piszemy szpitale
          szpital

a to fasada

za nią ............ludzie

i to ludzie ludziom
          to jest straszne
          nie dość ,że postępują w sprzeczności z dobrymi - ludzkimi(?) odruchami to zaprzeczają wszystkiemu co powinien nieść ich zawód
          osobiście wysłałabym tych zaprzańców do mycia szczoteczką do zębów klozetów
          może im sie uda
          • czarek_sz Re: Polski szpital 14.11.13, 09:12
            Szpital a szpital lekarz a lekarz. Żonę, będącą po zawale lekarka prowadząca niemal do śmierci doprowadziła, z zemsty że nie dostała łapówki. W tym samym szpitalu /na Banacha/ usuwano Jej woreczek. Laparoskowo go usunięto /choć nie musiano tak/ i bardzo profesjonalnie, z kulturą i z szacunkiem. Człowiek a człowiek.
            • tropem_misia1 Re: Polski szpital 14.11.13, 10:33
              Otóż to.
              Nie pomoże najlepszy sprzęt , ni kible pachnące lawendą , ni lśniące korytarze i kosmiczne łóżka kiedy nie ma Człowieka.......
              • czarek_sz Re: Polski szpital 14.11.13, 10:44
                Gdy syn jeździł na chemioterapie i na 'poleżenia' - gdy kicha była, to jedno mówił, o pewnej lekarce. Ona /bardzo ładna ale też bardzo ludzka Pani doktor/ dawała synowi bodziec do życia i do leczenia. Wielokrotnie się z Nią kontaktowałem. Ma pan bardzo wspaniałego syna mówiła i bardzo przystojnego. Ile On ma weny w sobie żeby wyzdrowieć mówiła. Niestety, nie udało się. Gdy zmarł przytuliła mnie jak syna i nic nie mówiła, ja też nic prócz podziękowania. Nie trzeba wiele by dobrze było. Trzeba tylko być człowiekiem.
                Ps. Widziałem w tych ponad trzyletnich pobytach w szpitalu przypadki zgoła odmienne. Pogardę i obojętność dla cierpiących i umierających ze strony lekarzy. Syn też tego doświadczył.
          • rena-ta49 Re: Polski szpital 14.11.13, 13:37
            Jeśli to serducho ,to ja bym polecała:
            www.klinikiserca.pl/
            To już naprawdę europejski poziom leczenia.
          • rena-ta49 Re: Polski szpital 14.11.13, 13:38
            To prawda ,że głównie zależy to od empatii ludzi ,którzy opiekują się chorymi.
            • czarek_sz Re: Polski szpital 14.11.13, 13:46
              Ma przepisane leki które bierze od lat. Dodatkowo bierze środki że tak powiem niekonwencjonalne. Ni rozwinę tematu bo nie mogę, zainteresowane osoby wiedzą o co chodzi. Nie chcę być posądzony o agitację.
          • darima_ka Re: Polski szpital 14.11.13, 18:12
            Masz rację Tropciu,szpital to nie tylko najlepszy sprzęt,
            to personel bardzo ważny w nim jest.
            Nawet najlepszy lekarz jeśli nie będzie człowiekiem przez duże "C"
            będzie odbierany przez pacjentów jako konował.
    • rena-ta49 Re: Polskie szpitale świadomie doprwadzają 15.11.13, 13:46
      pacjentów do złego stanu zdrowia!To bydło dla kasy własną matkę by uśmierciło?
      www.rmf24.pl/fakty/polska/news-lecznica-wyludzila-12-mln-zl-z-nfz,nId,1058296
      • rena-ta49 Warto posłuchać,Ziobry nam trza 15.11.13, 14:08
        by zrobił z tą banda złodziei porządek!
        www.tvn24.pl/wsrod-zatrzymanych-pielegniarki-i-lekarze-zarzut-wyludzenie-od-nfz-12-mln-zlotych,371880,s.html
        • czarek_sz Re: Warto posłuchać,Ziobry nam trza 15.11.13, 14:19
          Przepraszam za określenie ale chyba jesteś naiwna. GW i TVN napiszą, w związku z Jego wypowiedzią, że Ziobro jest kanibalem i faszystą a polactwo kupi to i wdepnie Go w piach - nie kupi ładu i porządku, bo polactwo woli smród bród i ubóstwo. Wiem że ostro pojechałem. Ale wolę być realistą niż.....wiesz kim. Koniunkturalistą. Zawsze mówię co myślę. Obecne pokolenia są stracone dla Polski. Nie na darmo ktoś nazwał ich lemingami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka