Dodaj do ulubionych

PRL PO całości :-)

26.12.14, 13:22
wpolityce.pl/polityka/227298-papu-papu-babcia-ewa-z-rodzina-w-hektolitrach-swiatecznego-lukru-tvp-dzielnie-walczy-o-miano-pierwszego-lizusa-rp
Po takiej lekturze pożygać się to mało. Ciekawym jak Rav i Czuk - trawią tę wazelinę łykają jak wszystko np jak podniesienie wieku emerytalnego do 70 tki ?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 13:01
      Nie ma tu wazeliny, jest słaby reportaż .... z winy nieciekawych rozmówców.
      Ale też red. z "wpolityce" też nie jest wysokich lotów. Choć ( przyznać muszę) dobrze bu/tworzy buduje, wpisaną w genach lub zleconą, niechęć do namierzanych ludzi.
      Podniesienie wieku nie było by potrzebne gdyby nie rządy Twoich "Solidarnych " przywódców - włodarzących Polską kilkadziesiąt lat. Teraz podwyższenie wieku emerytalnego, masowa emigracja, zjawisko rosnącej biedy i brak perspektyw życia w Polsce.
      Po ostatnich rządach przyjdą inni mądrale którzy dadzą zastrzyk finansowy narodowi przy pomocy forsy kapitalistów - wrogów IV RP. Ciekawe co wtedy dziadek patriota tu napisze.
      • czarek_sz Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 13:14
        Gdybym miał wpływ na władzę podniósłbym wiek emerytalny do 70 lat. Oczywiście jako polityk PO. Podniósłbym też wat na wszystko opłaty lokalne bym podniósł itd - i wiem żeby byłoby to łyknięte przez bydło /wyborcy PO/ bez klapnięcia okiem. Bo bezrozumne bydło nie mruga tylko akceptuje smile
        • czuk1 Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 13:41
          Gdybym miał wpływ na władzę podniósłbym wiek emerytalny do 70 lat. Oczywiście jako polityk PO. Podniósłbym też wat na wszystko opłaty lokalne bym podniósł itd - i wiem żeby byłoby to łyknięte przez bydło /wyborcy PO/ bez klapnięcia okiem. Bo bezrozumne bydło nie mruga tylko akceptuje.

Domyślam się, że odrzucana jest - tu (wyżej) i nietrafnie opisana demokracja o którą walczyło 10 mln Polaków. Sądzę tak po w/w opisie demokracji polskiej.
          Jak zrozumiałem - - wina za wszystko złe przypisana jest wyborcom , bo wybrani przez nich do rządzenia (przez przez większość glosujących) wykonują wyłącznie ich wolę . Najpierw bezrozumna większość wyborców skutecznie wybiera "swoich" do sprawowania rządów autorytarnych . A następnie ta większość godzi się na wszystko , co "ich" rząd wprowadza.
          • czarek_sz Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 13:48
            W Polsce nie ma demokracji. Rządzi sitwa popierana przez większość i tyle w temacie. Jest garstka pasjonatów która chciałaby Polski wolnej i suwerennej ale to garstka. Reszta - polactwo - ma to głęboko i robi co robi - wybiera życie w gnoju. Beze mnie.
        • dwa-filary Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 16:23
          Ty, za swoich czasów byłes większym bydlakiem, ciekawe co z twoja pomrocznością uncertain
    • darima_ka Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 13:57
      Na pierwszego lizusa wyszła Młynarska.
      Mnie osobiście nie podoba się to podkreślanie premierzycy ,że jest kobietą ! Może jest a może nie,mnie i miliony Polaków to nie interesuje. Mnie interesuje co ona zrobi konkretnego-dobrego by społeczeństwu żyło sie lepiej.
    • darima_ka Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 14:00
      Święta to jest taki czas kiedy każdy spędza je z rodziną,
      wiec premierka nie jest tu jakiś wyjątkiem.
      • czarek_sz Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 14:08
        Mnie interesuje Tusk dyndający na gałęzi jego kumple oczywiście i czy w ogóle Polska będzie taka jak przed drugą.wojną. Nie ma lekko - krew pot i łzy Michniki i Tuski dyndające na gałęziach i odbudowa państwa. Innej opcji nie widzę. Hej
        • ravenheart1 Re: PRL PO całości :-) 27.12.14, 21:58
          czarek_sz napisał:

> Mnie interesuje Tusk dyndający na gałęzi jego kumple oczywiście i czy w ogóle P
          > olska będzie taka jak przed drugą.wojną.

A co konkretnie masz na myśli ?
          Quasityranię spod znaku sanacji ?
          Bo demokracją to tego nazwać raczej nie można było ...

Nie ma lekko - krew pot i łzy Michniki
          > i Tuski dyndające na gałęziach i odbudowa państwa. Innej opcji nie widzę. Hej

Do towarzystwa dyndających dorzuciłbym jeszcze: Kaczyńskiego, Macierewicza i paru innych z tej sitwy, i wtedy można próbować naprawiać scenę polityczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka