Dodaj do ulubionych

powalony cenami w Mediaexpert

04.01.15, 12:25

jedna wielka sciema-za duże pieniądze na reklamę.Nalezy się domyślać skad firma wexmie kase na pokrycie takiej dziury w dochodach.wczoraj byłem w jednym ze sklepów reklamowanej sieci.akurat zepsul mi się w sylwestra czajnik bezprzewodowy.Na czajniki nie było niestety niskich ceeeeeen.Ale przy okazji spojrzałem na ceny innych produktów,np tv,skala obniżek była szokujaca np. z 1899,- na 1799,- !

muzyka.onet.pl/newsy/reklama-z-lisowska-wyemitowana-prawie-25-tys-razy/jf6ql
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 12:36
      Ładna sympatyczna dziewczyna ale już patrzyć na nią nie mogę smile ile można tego słuchać i patrzeć na te czerwone rozdziawione usteczka i białe ząbki - i te oczęta smile wszystko się przeje.
      • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 12:45
        no wlasnie-ile można tylko patrzeć ?! wink
        a mówiąc serio:dla mnie obnizka warta takiej reklamy to co najmniej 25 % a w wielu przypadkach nie dochodzila nawet do 10 % !
        • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 13:46
          krytyk2 napisał:

> no wlasnie-ile można tylko patrzeć ?! wink
          > a mówiąc serio:dla mnie obnizka warta takiej reklamy to co najmniej 25 % a w wi
          > elu przypadkach nie dochodzila nawet do 10 % !

Bo u nas handlowcy wciąż pazerni.
        • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 05.01.15, 20:52
          krytyk2 napisał:

> no wlasnie-ile można tylko patrzeć ?! wink
          > a mówiąc serio:dla mnie obnizka warta takiej reklamy to co najmniej 25 % a w wi
          > elu przypadkach nie dochodzila nawet do 10 % !

A w takich Stanach podczas ichniego czarnego piątku obniżki cen sięgają 70%,gospodarka sie napędza,nasi handlowcy wciąż tego nie potrafią zrozumieć?
          www.tvp.info/17840312/czarny-piatek-zaczal-sie-jeszcze-w-czwartek-zakupowa-histeria-w-usa
          • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 05.01.15, 22:46
            mediaexpert nie jest polska firmą,o ile sobie dobrze przypominam -niemiecką .stosunek Niemców do nas dobrze wyrażony był w słynnej reklamie Saturna, ktora napawala mnie obrzydzeniem "Żer dla skner!!!"myślę ,ze na tym tez polegają ich działania marketingowe : w Niemczech klient traktowany jest poważnie obniżki są prawdziwe , w Polsce -niestety -tak jak widać!
            • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 05.01.15, 22:48
              korekta-sprawdziłem -jest to polska firma,ale klientów traktuje niezbyt poważnie
              • rena-ta49 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 08:02
                Pazerność za tym stoi.
      • opuncja.figowa.1 Re: powalony cenami w Mediaexpert 05.01.15, 18:22
        A ja dopiero w sylwestra dowiedziałam się z występu w tivi, kto zacz Lisowska smile Moim zdaniem dziewczyna ma coś w sobie.
        • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 05.01.15, 19:29
          Ale jak tivi zmusza Cie do oglądania jej średnio co 30 minut w reklamie,
          to po kilku reklamach choćby nie wiem co w sobie miała ,to chce ci się tylko
          rzucić pilotem w telewizor.
          To moje skromne zdanie.
          • opuncja.figowa.1 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 09:38
            W tivi oglądam w przeważającej większości filmy na Kulturze i Ale kino, które nie są przerywane reklamami, a także sporadycznie programy informacyjne.
            PS. Jasne, że reklamy sa denerwujące, ale ta akurat mi nie przeszkadza, znam inne, dużo bardziej irytujące i żenujące np. z rodziną Brodzikowej, misiem z Plusa puszczającym za przeproszeniem bąka, czy aktorem Bukowskim. Są i takie, do których mam słabość: jak ta: O?, pan sąsiad... A nas tylko dramat, horror i żużel.
            smile
    • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 12:46
      Chyba nikt nie zaprzeczy,że jeszcze nic lepszego nie wymyślono od pilotabig_grin
      Jak tylko zaczynają się reklamy od razu zmieniam kanał.
      • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 12:53
        A co do zakupów to powiem Wam jedno - przez internet kupować !!! od kilku lat kupujemy w sklepach internetowych każdy sprzęt i porównując ceny w marketach a w sklepach internetowych to jest wielki rozrzut z korzyścią dla sklepów internetowych. I też jest gwarancja na towar i towar otwieram i sprawdzam przy odbiorze czy nie uszkodzony.
      • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 13:10
        czasem zdaję się na pilota w sensie wyboru programu do obejrzenia i trafia mnie na miejscu, jak po przerzuceniu kilkunastu natrafiam na reklamę a w kilku przypadkach na te samą wink
        • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 04.01.15, 13:46
          Czasem tak jest,ze wszędzie te same o tym samym czasie reklamy.
    • tadeusz_ski.51 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 11:34
      Eno Krytyk, to Ty słaby jesteś. Jak byle ceny Cię powalają, to co by było gdybyś spotkał kibola Legii ubrany np. w taki szalik
      https://i39.tinypic.com/2ylqq7q.jpg
      • tadeusz_ski.51 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 11:39
        Bo wiesz Krytyk, to są barwy Śląska Wrocław. Ale Ty pewnie nie kibic, więc kupiłeś sobie na bazarku taki fajny, ciepły szalik i maszerujesz przez Wawkę. A tu podchodzi do Ciebie dwóch "kwadratowych" i bez słowa wali w twarz.... leżysz a oni Cię kopią. Pokazują jak silnie strzelają piłkarze Legii....
        • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 11:53
          w podejściu do szalikowców moją guru pozostanie na zawsze Lady Thatcher.Kilka zarządzeń i bandyci stadionowi zostali przez nia rozstawieni po kątach.Zreszta to samo zrobiła ze związkami zawodowymi,Argentyna w walce o Falklandy i innymi problemami-za morde i pod sciane
          • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 11:56
            Myśle ,ze takiego przywódcy z jajami brakuje dzisiaj w konflikcie z Putinem-taki rosyjski bombowiec strategiczny nie podlecialby samolotowi pasażerskiemu pod kokpit,bo po chwili jego szczatki latalyby nad morzem Północnym
          • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 12:27
            Najbardziej boli kiedy uderza się po kieszeni,a taka metodę chyba zastosowała Lady Thatcher
            jeśli chodzi o kibiców.
            • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 12:33
              Były też dożywotnie zakazy wejścia na stadiony /teraz też są/ ogromne grzywny a także kiblowanie bez zawiasów .
            • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 12:33
              tak i jeszcze dwie rzeczy ,które doprowadzaly do tego- identyfikacja bandytów dzięki kamerom i nieuchronnośc kary,dzieki szybkim sądom przystadionowym.
              U nas niby chcą robic to samo,ale wszystko to rozłazi się jak stare majty
              • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 12:38
                Mówisz że niby chcą znaczy że markują czyli udają że chcą bo gdyby chcieli byłoby to samo co u Angoli.
                • tadeusz_ski.51 Ot i mamy poważne tematy... 06.01.15, 14:55
                  Zamiast wypowiadać się w wątku Darimy o płacy minimalnej w Niemczech (na tle Polski) to wzięli się za kiboli... A ja tylko tak na marginesie ostrzegłem Krytyka przed szalikiem Śląska. No i co z tego wynikło? Ano wielka dyskusja. Ech...
                • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:16
                  tak,mysle ,ze gdyby była zdecydowana wola, reprezentowana jednolicie pionowo(od szczytów władzy az po ostatniego sędziego i prokuratora na dole),problem rozwiązano by błyskawicznie.U nas policjant boi się interweniować,premier /były/ jest kibicem a sędziowie -niejednokrotnie umoczeni...inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć
                  • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:28
                    W kraju w którym rządzi stwa zblatowany układ czy jak to zwał rządzący /sitwa/ nie mają żadnego interesu by w kraju panował ład i porządek nie mówiąc podejmowaniu decyzji korzystnych dla państwa i jego mieszkańców. Jedynym interesem sitwy jest utrzymanie się przy władzy. Nie ma takiego qrestwa którego nie dopuści się wobec państwa i obywateli aby utrzymać władzę. A że większość mieszkańców tego kraju to potomkowie pańszczyźnianych którzy wiadomo że bez czynienia im qrestwa przez Pana ani rusz - bo wciąż mają to w genach - dymanie w zad i batsmile więc jest jak i będzie tak dalej.
                    • krytyk2 Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:31
                      no ,niestety,musze się z Tobą zgodzić.Czasami,gdy patrze na takie problemy i widze jak na dłoni ich proste rozwiązanie ,mysle sobie dokładnie tak samo ! sad
                      • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:41
                        Podsunę Ci inne. Teraz czytając wpisy nautów widać jaka zawiść panuje w stosunku do ich zarobków. A przecież - czy nie jest w Polsce tak że to nie lekarze zarabiają tylko większość tak mało i ta większość nie robi jak lekarze /ale też jnne grupy/ by skrzyknąć się i też żądać. Np skrzyknąć się w milion albo dwa i żądać podniesienia minimalnej powiedzmy do trzech tys zł netto. Nie ma na to ? dam głowę że by się znalazły ? ale żeby coś osiągnąć to trzeba myśleć głową a nie dupą czyli nie dawać się napuszczać jedni na drugich tylko pewnie nie świadomy tego co mówił Bole,k, bo on miał na myśli grabienie - brać sprawy w swoje ręce smile
                        • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:41
                          Errata - zawiść do zarobków lekarzy.
                        • darima_ka Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:49
                          czarek_sz napisał:

> Podsunę Ci inne. Teraz czytając wpisy nautów widać jaka zawiść panuje w stosunk
                          > u do ich zarobków. A przecież - czy nie jest w Polsce tak że to nie lekarze zar
                          > abiają tylko większość tak mało i ta większość nie robi jak lekarze /ale też jn
                          > ne grupy/ by skrzyknąć się i też żądać. Np skrzyknąć się w milion albo dwa i żą
                          > dać podniesienia minimalnej powiedzmy do trzech tys zł netto. Nie ma na to ? da
                          > m głowę że by się znalazły ? ale żeby coś osiągnąć to trzeba myśleć głową a nie
                          > dupą czyli nie dawać się napuszczać jedni na drugich tylko pewnie nie świadomy
                          > tego co mówił Bole,k, bo on miał na myśli grabienie - brać sprawy w swoje ręce
                          > smile

Dokładnie!!
                          To właśnie o to chodzi żeby skłócić ,napuścić na siebie ludzi,ale lekarze ,dziennikarze i górnicy
                          się nie dają ,to grupy zawodowe solidarne!
                          • czarek_sz Re: powalony cenami w Mediaexpert 06.01.15, 16:56
                            Dopóki ci którzy robią za grosze, na śmieciówkach bez prawa do urlopu, emerytury itd dopóki tego nie zrozumieją będą 'dymani' do żywej kości. I wcale mi tych ludzi nie żal bo mają na co się godzą, żal mi tych którym się chce by to zmienić ale jest ich zbyt mało by cokolwiek zdziałać.
                          • tadeusz_ski.51 Solidarni 06.01.15, 17:52
                            darima_ka napisała:
                            > To właśnie o to chodzi żeby skłócić ,napuścić na siebie ludzi, ale lekarze ,dziennikarze
                            > i górnicy się nie dają ,to grupy zawodowe solidarne!
                            -----------------------
                            dla siebie, całą resztę mają w dupie.
            • rok.2015 Co do kiboli 07.01.15, 12:17
              A komu zależy na tym by pozbyć się ich ze stadionów?
              Partią politycznym? Nie,bo przecież jedna z partii uznała ich za patriotów.
              Władzą klubów? Nie bo kto przyjdzie wtedy na mecz.Jak Bednarz w Krakowie wypowiedział wojnę kibolom Wisły to go po kilku meczach przy prawie pustych trybunach wywalona na zbity pysk i zaproszono kiboli z powrotem na stadion,,,jak Radek Osuch zadarł z kibolami Zawiszy to na mecze w porywach przychodzi 3000 ludzi,fakt jest spokojnie i kulturalnie a na stadionie cisza,brak dopingu za to na mieście na murach można przeczytać * Osuch cwel,Osuch chuj* itp.,wyzwiska na forach internetowych.I co ma Radek z tego?
    • rok.2015 Re: powalony cenami w Mediaexpert 07.01.15, 11:11
      To może zabrzmi dziwnie,ale reklama nie ma spowodować tego by kupić dany produkt czy usługę,fakt gdzieś tam na końcu do tego dochodzi i to cieszy reklamodawcę.Ale ważniejsze jest to by ta reklama zaistniała w świadomości odbiorcy i nie jest ważne czy w sposób pozytywna ( ale fajna,super,ale śmieszna) czy negatywny,to że nas drażni,złości nie podoba się nam i mamy do niej negatywne nastawienie jest dla reklamodawcy takim samym sukcesem,ważne że zaistniała w naszej świadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka