Dodaj do ulubionych

Sumliński bis?

06.05.15, 19:32
Władzy nie można się narażać,bo cie zniszczy.
www.warszawskagazeta.pl/felietony/pawel-miter/item/1529-oswiadczenie-w-sprawie-przecieku-z-zielonogorskiej-prokuratury-w-mojej-ocenie-majacej-zwiazek-z-planowana-publikacja-o-bronislawie-komorowskim
" akt oskarżenia składa się z dwóch części, pierwsza, to szokujące dla mnie ustalenia o braniu pieniędzy, a druga to część dotycząca sędziego Ryszarda Milewskiego, który to dzięki nagraniu ujawnionym przeze mnie stracił stanowisko i stał się najbardziej skompromitowanym sędzią w tym kraju. Ta pierwsza cześć zarzucająca mi branie pieniędzy ma przykryć te zarzuty, gdzie za ujawnienie służalczości sędziego mam zostać prawnie pociągnięty do odpowiedzialności za skompromitowanie kogoś, kto w moim odczuciu dziś sędzią być nie powinien.

Chciałbym zaznaczyć, że zajmując się sprawą Amber Gold, po nagraniu sędziego Milewskiego zgłosił się do mnie człowiek, który proponował 150 tys. za taśmę. Te próby były ponawiane nawet w dalszych tygodniach po publikacji, abym przyznał się w mediach, jakobym miał „zlecenie” na tego konkretnego sędziego, co miało mu pomóc w obronie przed sądem dyscyplinarnym. W moim przekonaniu był to człowiek służb, zapewne z ABW. Nie wziąłem wtedy tych i żadnych innych pieniędzy mniejszych, ani większych sum jakie wymienia radio Zet."
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Sumliński bis? 06.05.15, 19:48
      Sumlinski opublikowal 22.04 ksiazke pt. "Niebezpieczne zwiazki Bronislawa Komorowskiego" - naklad wyprzedany - od jutra ma byc wznowienie... aha, czyli jednak ludzi to interesuje.
      • opuncja.figowa.1 Re: Sumliński bis? 06.05.15, 20:46
        No tak, ale ludzie czytający książki mają swój rozum i nie przyjmują podsuwanych przez usłużne media bzdur o dobrym wujaszku Bronisławie.
        • rena-ta49 Re: Sumliński bis? 06.05.15, 21:15
          opuncja.figowa.1 napisała:

> No tak, ale ludzie czytający książki mają swój rozum i nie przyjmują podsuwanyc
          > h przez usłużne media bzdur o dobrym wujaszku Bronisławie.

No nie wiem czy tak jest,pamiętasz nagonkę na Cenckiewicza?
          Dla postkomunistów i ich potomków prawda nie jest wygodna.
      • rena-ta49 Re: Sumliński bis? 06.05.15, 21:14
        m.maska napisała:

> Sumlinski opublikowal 22.04 ksiazke pt. "Niebezpieczne zwiazki Bronislawa Komor
        > owskiego" - naklad wyprzedany - od jutra ma byc wznowienie... aha, czyli jednak
        > ludzi to interesuje.

Wszystkich którzy ujawniają prawdę usłużne media obwołują oszołomami vide Cenckiewicz,
        który pisał o Wałęsie.
        Sumliński też jest kreowany na oszołoma!
        Jeśli tylko będę miała okazję ,to przeczytam!
        • ravenheart1 Re: Sumliński bis? 07.05.15, 08:38
          rena-ta49 napisała:

> Wszystkich którzy ujawniają prawdę usłużne media obwołują oszołomami vide Cenck
          > iewicz,
          > który pisał o Wałęsie.
          > Sumliński też jest kreowany na oszołoma!
          > Jeśli tylko będę miała okazję ,to przeczytam!

A jaka jest prawda o Sumlińskim ?

Póki szefem CBA był Kamiński to Sumliński obiecywał na prawo i lewo co potrafi załatwić, jak tylko wywalono Kamińskiego to od razu wzięła sie za niego prokuratura.

Kryształowo uczciwy dziennikarz będący ofiarą PO-PSL, czy drobny cwaniaczek któremu wreszcie dobrano sie do dupy i który odszczekuje w mysl zasady "tonący brzydko się chwyta" ?
      • rena-ta49 Re: Sumliński bis? 06.05.15, 21:19
        m.maska napisała:

> Sumlinski opublikowal 22.04 ksiazke pt. "Niebezpieczne zwiazki Bronislawa Komor
        > owskiego" - naklad wyprzedany - od jutra ma byc wznowienie... aha, czyli jednak
        > ludzi to interesuje.

O tych niebezpiecznych związkach pisały gazety już w 2010r,
        delikatnie,ale jednak:
        www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/432034,komorowski_i_kaczynski_nie_lubia_sie_przez_palucha.html
      • ravenheart1 Re: Sumliński bis? 07.05.15, 08:39
        m.maska napisała:

> ludzi to interesuje.

Tania sensacja zawsze dobrze sie sprzedawała - patrz "Resortowe dzieci" autorstwa m.in. resortowych dzieci Kani i Targalskiego.
        • czarek_sz Re: Sumliński bis? 07.05.15, 12:48
          Za dużo TVNów oglądasz i słuchasz za dużo GWna czytasz Rav. Stąd Twoje pomieszanie z poplątaniem m.in na temat książki Sumlińskiego o wciąż czynnym agencie WSI Brąku K.
          • ravenheart1 Re: Sumliński bis? 07.05.15, 14:57
            Nie czytam gówna, dlatego podchodze sceptycznie do takich "dzieł".

Byc może gdyby resortowe dzieci Kania i Targalski zechciały opisac resortowe dzieci na całej obecnej scenie politycznej, uznałbym to za interesująca pozycję.

A tak ... jedna sitwa walczy z drugą sitwą przy pomocy najemnych pseudodziennikarzy.

Szkoda, że tego nie dostrzegasz, tylko ślepo wierzysz jednej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka