Dodaj do ulubionych

Odpowiadam Renacie ...

19.05.15, 15:31
za duży bajzel zrobił sie w wątku dot. debaty, dlatego zakładam nowy ...

Po kolei:

1. rena-ta49 18.05.15, 15:39:
A dlaczego stary dziad Nałęcz ,Buzek nie rezygnuje ze stanowiska na uczelni?

Hahaha In vitro na pewno jest dla polskiej gospodarki sprawą kluczową
Byś się nie ośmieszał,może najpierw trzeba zająć się tymi niepełnosprawnymi którzy żyją w tym kraju!Gospodarka jest najważniejsza,a nie durnoty!
In vitro to temat poboczny!

A gdzie Nałęcz i Buzek kandydują ? Oświeć mnie proszę smile
Piszesz, że gospodarka jest najważniejsza – a co proponuje kandydat Duda oprócz samych komunałów: obniże podatki, podniosę kwote wolną od podatku. Nie wiesz może kto mógłby to sfinansować, bo o tym jakoś Duda milczy.

2. rena-ta49 18.05.15, 18:14

Kierownik Dziekanatu Wydziału Prawa i Administracji UJ pan Krzysztof Kopacz
przedstawił informację o ukazaniu się 12-go lutego na łamach Dziennika Polskiego artykułu „Duda blokuje miejsce”, zawierającego błędne informacje o blokowaniu etatu przez kandydata na Prezydenta RP. Wyjaśnił, że dr. Andrzej Duda przebywa na bezpłatnym urlopie od kilku lat, od czasu podjęcia funkcji publicznej. Wydział Prawa i Administracji zatrudnił osobę do realizacji zadań, które pozostawały w obowiązkach dr. Andrzeja Dudy. Pan Krzysztof Kopacz poprosił Rektora o podjęcie działań w celu sprostowania nieprawdziwych informacji opublikowanych przez
Dziennik Polski

pbs.twimg.com/media/CFTLZt6W0AAzkUz.jpg:large
Odszczekasz?

Wręcz przeciwnie.
Czy to ma być kolejna próba obrony krętacza i hipokryty Dudy ?
Może nie wiesz, ale osoba zatrudniona na jego zastępstwo nie ma stałego etatu, tylko umowę czasową do 2017 r.
Jak to się ma do twierdzeń Dudy o młodych pracownikach i umowach smieciowych ?
Sam Duda jest na bezpłatnym urlopie – to fakt, ale to jakoś nie przeszkadza mu wykładać w tym samym czasie na innej uczelni prywatnej:

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,17941325,Andrzej_Duda__blokuje_etat__na_UJ__Jednoczesnie_dorabia.html#Czolka3Img
3. rena-ta49 18.05.15, 16:31
czuk1 napisał:

> Rav . Patrzę z boku na Twoją determinację i bezskuteczną edukację grupki matołk
> ów - skauta piwnego, zdegustowanych emigrantów i zapyziałych niedouków. Zastan
> awiam się , skąd w Tobie tyle siły . Przecież (wiem to po swojej tu obecności),
> że Twoi adwersarze od Ciebie naładowują swoje akumulatory.

Hahaha ,dał głos yntelygent o mentalności potomków pańszczyźnianych chłopów ,
PZPR-owski karierowicz,który tyle ma do powiedzenia ile skopiuje z GW.
Bądź łaskaw nie zaszczycać tego forum swoją obecnością, żegnam ozięble!

rena-ta49 18.05.15, 18:50
Ja tam durnia się nie bałam!

Jakkolwiek wypowiedź nie była kierowana bezpośrednio do mnie to jednak ustosunkuję się do niej.

Kto Ci dał Renato prawo obrażania innych uczestników forum ?!

Co chcesz osiągnąć sekując każdego kto ma odmienne poglądy ?

Być może nie jesteś w stanie tego pojąć, ale dążysz do stworzenia z tego forum zwykłego TWA, poklepującego się po pleckach i utwierdzającego w przekonaniu, że Twoje/Wasze poglądy są jedynie słusznie, a inne po prostu nie istnieją, lub wynikają z czyjejś głupoty.

Daruj – ale do prowadzenia forum o tak drażliwym temacie jak polityka, czy historia trzeba po prostu dorosnąć, i nie mam tu na myśli wieku metrykalnego.
Niestety, ale to wszystko dopiero przed Tobą – najpierw musisz się nauczyć poszanowania praw i poglądów innych, a trochę potem wznieść ponad własne poglądy, otworzyć nieco szerzej oczy na świat polityki i historii, może nawet przeczytać kilka książek, ale nie z nurtu PiS-owsko spiskowego.

Z przykrością stwierdzam, że od czasu kiedy rządziła tu Darima forum stacza się coraz niżej, i to nie przez poziom i tematykę dyskusji, ale przed wszystkim przez poziom administrowania nim, i stosunku admina do uczestników.

Najlepiej ukryj to forum, dopuść do niego tylko swoich wybrańców, a zobaczysz jak szybko pisanie tu stanie się niestrawne.

Bez odbioru !
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Odpowiadam Rav-owi 19.05.15, 16:34
      Ad.1 A co ma do rzeczy czy ktoś kandyduje czy nie,jeśli ustawa o pełnieniu funkcji posła na to im zezwala,kiedy nie kandydował to nie blokował etatu?

Ad.2No popatrz a PBK obiecał stworzenie 100 tyś miejsc pracy na etat gdzie on je stworzy,czy we własnej kancelarii skąd kasa na te 100 tyś pracowników.Tanie mieszkania na wynajem też zbuduje powiedział ile ich zbuduje i ile to będzie kosztować?
      A dlaczego przez 5lat swojej kadencji ich nie budował,dlaczego przez 8lat rządzenia PO nie było z jego strony takiego projektu?

ad.3Czy Ty rozróżniasz umowę śmieciową od umowy na czas określony?
      Jeśli nie, to polecam zapoznać się KP.
      Mnie się nie chce Tobie tłumaczyć.

Ad.4 ] edukację grupki matołk
      > ów - skauta piwnego, zdegustowanych emigrantów i zapyziałych niedouków

A nie zastanowiłeś się, kto temu osobnikowi dał prawo obrażać ludzi tu piszących,
      Za kogo on się ma,?
      Jakiś czas temu odszedł z tego forum z powodu niezgodności poglądów,
      I nikt do niego nie miał o to pretensji,każdy ma prawo pisać gdzie chce.
      Uważasz,że pozwolę na obrażanie forumowiczów?

Ad.5 "„najpierw musisz się nauczyć poszanowania praw i poglądów innych,”

W poście czuka dopatrzyłeś się poszanowania praw i poglądów innych?

• ravenheart1 Re: Odpowiadam Rav-owi 20.05.15, 09:21
        > Ad.4 edukację grupki matołków - skauta piwnego, zdegustowanych emigrantów i zapyziałych niedouków
        > A nie zastanowiłeś się, kto temu osobnikowi dał prawo obrażać ludzi tu piszących,
        > Za kogo on się ma,?
        > Jakiś czas temu odszedł z tego forum z powodu niezgodności poglądów,
        > I nikt do niego nie miał o to pretensji,każdy ma prawo pisać gdzie chce.
        > Uważasz,że pozwolę na obrażanie forumowiczów?

I uważasz, że podjęcie dialogu na tym samym poziomu, ale z akcentem na posiadanym przez Ciebie instrumencie władzy forumowej to dojrzałe podejście do sprawy ?

Chyba tak samo dojrzałe jak zachowanie dzieci w piaskownicy.
        • rena-ta49 Re: Odpowiadam Rav-owi 20.05.15, 18:36
          Jest atak-musi być kontratak,
          w przeciwnym wypadku taki osobnik się rozzuchwala!
        • rena-ta49 Re: Odpowiadam Rav-owi 20.05.15, 21:17
          I uważasz, że podjęcie dialogu na tym samym poziomu, ale z akcentem na posiadanym przez Ciebie instrumencie władzy forumowej to dojrzałe podejście do sprawy ?

A w jaki sposób niby używam wobec niego swojej władzy na forum?
          Nie zbanowałam go,napisałam co o nim myślę,mam chyba do tego prawo,
          jeśli on pozwala sobie na obrażanie forumowiczów.
    • m.maska Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 16:43
      ravenheart1 napisał:

> za duży bajzel zrobił sie w wątku dot. debaty, dlatego zakładam nowy ...
      >
      > Po kolei:
      >
      > 1. rena-ta49 18.05.15, 15:39:
      > A dlaczego stary dziad Nałęcz ,Buzek nie rezygnuje ze stanowiska na uczelni?
      >
      > Hahaha In vitro na pewno jest dla polskiej gospodarki sprawą kluczową
      > Byś się nie ośmieszał,może najpierw trzeba zająć się tymi niepełnosprawnymi któ
      > rzy żyją w tym kraju!Gospodarka jest najważniejsza,a nie durnoty!
      > In vitro to temat poboczny!

>
      > A gdzie Nałęcz i Buzek kandydują ? Oświeć mnie proszę smile
      > Piszesz, że gospodarka jest najważniejsza – a co proponuje kandydat Duda
      > oprócz samych komunałów: obniże podatki, podniosę kwote wolną od podatku. Nie w
      > iesz może kto mógłby to sfinansować, bo o tym jakoś Duda milczy.
      >

800tysiecy urzednikow... mozna byloby te etaty zredukowac... tylko na przyklad...
      • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 18:12
        "800tysiecy urzednikow... mozna byloby te etaty zredukowac... tylko na przyklad..."

A te kolacje za najniższą krajową na nasz koszt ?
        Menu lunchu Bieńkowska-Wojtunik - carpaccio z Żubra, chłodnik z botwinki, halibut z krewetkami i dorsz. Tanie państwo!
        "Zdrowie wasze, w gardła nasze". A teraz jeszcze poględźcie, że Duda jest nieprzyzwoity bo etat blokuje.

Albo złodziej albo idiota. To jest niemożliwe, żeby ktoś za tyle pracował. Za 6 tysięcy." "bieńkowskaWojtunik"
    • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 18:06
      twitter.com/stanczykmaciej/status/600653633080950784?lang=pl
      https://twitter.com/stanczykmaciej/status/600653633080950784?lang=pl

Czyli kobiety na urlopach bezplatnych np. wychowawczych też blokują etat,ktoś tu ewidentnie nie zna ani ustawy o pełnieniu obowiązku posła,senatora, i kodeksu pracy!!
    • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 18:12
      Menu lunchu Bieńkowska-Wojtunik - carpaccio z Żubra, chłodnik z botwinki, halibut z krewetkami i dorsz. Tanie państwo!

"Zdrowie wasze, w gardła nasze". A teraz jeszcze poględźcie, że Duda jest nieprzyzwoity bo etat blokuje.
      • czarek_sz Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 18:17
        W latach 2005 2007 była jazda po rządzących że klękajcie narody. Wszystkie główne media celebryci itd używali sobie po rządzących ile wlezie. Lemingoza szalała Ravo podobni szaleli na forach Giertych do wora wór do jeziora Lepper do dołu z wapnem dorżnąć watahę zabić Kaczora i wypatroszyć skórę sprzedać itd Więc skąd płacz Rava i Czuka że teraz recenzuje się /krytykuje/ rządzących od ośmiu lat które to rządy to patologia a jaśniej - to ch.j dupa i kamieni kupa a nie rządy ? Rav i Czuk opodatkujcie się i spłacajcie długi które zaciągnęła PO bo inaczej wasze gadki psu na budę.
        • ravenheart1 Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 09:37
          czarek_sz napisał:

> W latach 2005 2007 była jazda po rządzących że klękajcie narody. Wszystkie głów
          > ne media celebryci itd używali sobie po rządzących ile wlezie. Lemingoza szalał
          > a Ravo podobni szaleli na forach Giertych do wora wór do jeziora Lepper do doł
          > u z wapnem dorżnąć watahę zabić Kaczora i wypatroszyć skórę sprzedać itd Więc
          > skąd płacz Rava i Czuka że teraz recenzuje się /krytykuje/ rządzących od ośmiu
          > lat które to rządy to patologia a jaśniej - to ch.j dupa i kamieni kupa a nie
          > rządy ?

Pilnuj tylko, aby krytykując rządzących opierać się na faktach, a nie domniemaniach, interpretacjach, manipulacjach, przekłamaniach, czy zwykłych opiniach innych osób.

>Rav i Czuk opodatkujcie się i spłacajcie długi które zaciągnęła PO bo i
          > naczej wasze gadki psu na budę.

W takim razie proponuję żebyś - jako bezrefleksyjnie popierający idee IV RP i PiS - z własnej kieszeni dołożył się do odszkodowań płaconych przez państwo poszkodowanym przez CBA Kamińskiego (Seredyński, Wądołowski), czy komisję d/s WSI szalonego Antka (Dukaczewski).
    • m.maska Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 18:23
      ravenheart1 napisał:

> czuk1 napisał:
      >
      > > Rav . Patrzę z boku na Twoją determinację i bezskuteczną edukację grupki
      > matołk
      > > ów - skauta piwnego, zdegustowanych emigrantów i zapyziałych niedouków
      . Z
      > astan
      > > awiam się , skąd w Tobie tyle siły . Przecież (wiem to po swojej tu obecn
      > ości),
      > > że Twoi adwersarze od Ciebie naładowują swoje akumulatory.
      >
      > Hahaha ,dał głos yntelygent o mentalności potomków pańszczyźnianych chłopów
      > ,
      > PZPR-owski karierowicz,który tyle ma do powiedzenia ile skopiuje z GW.
      > Bądź łaskaw nie zaszczycać tego forum swoją obecnością, żegnam ozięble!

>
      > rena-ta49 18.05.15, 18:50
      > Ja tam durnia się nie bałam!
      >
      >
      > Jakkolwiek wypowiedź nie była kierowana bezpośrednio do mnie to jednak ustosunk
      > uję się do niej.
      >
      > Kto Ci dał Renato prawo obrażania innych uczestników forum ?!
      >

A kto temu matolkowi(uzywam tylko jego slownictwa) dal prawo obrazania uczestnikow forum w ktorym nawet nie uczestniczy? czytasz wybiorczo?
      To moze Ci tutaj powtorze...

czuk1 napisał:
      >
      > > Rav . Patrzę z boku na Twoją determinację i bezskuteczną edukację grupki
      > matołk
      > > ów - skauta piwnego, zdegustowanych emigrantów i zapyziałych niedouków
      .

Sorry ale naczytalam sie tych jego dlugich nudnych wywodow z ktorych nic nie wynikalo, w ktorych w jednym zdaniu byl przeciw a w kolejnym za... tylko jakos nikt go nie obrazal za to a on innych owszem...
      • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 21:07
        "Sorry ale naczytalam sie tych jego dlugich nudnych wywodow z ktorych nic nie wy
        > nikalo, w ktorych w jednym zdaniu byl przeciw a w kolejnym za... tylko jakos ni
        > kt go nie obrazal za to a on innych owszem...

Dokładnie!
        Rav mógł tego nie zauważać ,bo wpada tu na chwilę tylko w godzinach pracy urzędusmile
        • ravenheart1 Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 09:08
          Nie chcę mi się już tłumaczyć tego samego po raz n-ty ...
          • m.maska Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 09:15
            Szkoda... bo byloby interesujace dowiedziec sie jak to jest, ze czuk moze innych wyzywac i obrazac wg Ciebie, ale jemu nie mozna odpowiedziec nawet w duzo grzeczniejszej formie... bardzo ciekawa postawa...
          • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 18:37
            ravenheart1 napisał:

> Nie chcę mi się już tłumaczyć tego samego po raz n-ty ...

gpcodziennie.pl/40266-otoczenie-prezydenta-blokuje-etaty-uczelniane.html#.VVyy_mMQNko

Wiedziałeś?
    • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 19.05.15, 21:04
      "Sam Duda jest na bezpłatnym urlopie – to fakt, ale to jakoś nie przeszkad
      > za mu wykładać w tym samym czasie na innej uczelni prywatnej"

Andrzej Duda prawdopodobnie nie ma
      drugiego etatu tylko ma tam umowę o dzieło.

Iść na bezpłatny urlop to nieuczciwe ale jeździć służbowym samochodem a rozliczać prywatny ,czy żreć kolacyjki na koszt podatników pewnie powód do nagrody?
    • opuncja.figowa.1 Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 09:23
      Przeklejam z sąsiedniego wątku, aby zakończyć wątek dotyczący blokowania etatu:

ravenheart1 napisał:
      Duda jako poseł może sobie pozwolić na blokowanie etatu.

Idziesz w mylną retorykę, niczym Komorowski. Tylko, że od urzędującego prezydenta, człowieka istniejącego w polityce od 20 lat wymagałabym poczucia elementarnej wiedzy i wyczucia istoty demokracji. Otóż każdemu człowiekowi w w Polsce z racji otrzymania mandatu z wyboru począwszy od zwykłego radnego, wójta, burmistrza, prezydenta, posła etc. przysługuje bezpłatny urlop, a powrót do pracy po skończonej kadencji gwarantują przepisy. Prezydent nie tylko kompromituje sie nieznajomością podstawowego prawa i nieposzanowaniem demokracji, ale co gorsza manipuluje.
      • rena-ta49 Re: Odpowiadam Renacie ... 20.05.15, 18:38
        opuncja.figowa.1 napisała:

> Przeklejam z sąsiedniego wątku, aby zakończyć wątek dotyczący blokowania etatu:
        >
        > ravenheart1 napisał:
        > Duda jako poseł może sobie pozwolić na blokowanie etatu.

>
        > Idziesz w mylną retorykę, niczym Komorowski. Tylko, że od urzędującego prezyden
        > ta, człowieka istniejącego w polityce od 20 lat wymagałabym poczucia elementarn
        > ej wiedzy i wyczucia istoty demokracji. Otóż każdemu człowiekowi w w Polsce z r
        > acji otrzymania mandatu z wyboru począwszy od zwykłego radnego, wójta, burmistr
        > za, prezydenta, posła etc. przysługuje bezpłatny urlop, a powrót do pracy po sk
        > ończonej kadencji gwarantują przepisy. Prezydent nie tylko kompromituje sie nie
        > znajomością podstawowego prawa i nieposzanowaniem demokracji, ale co gorsza man
        > ipuluje.

Dokładnie!
    • opuncja.figowa.1 A propos epitetów Czuka 20.05.15, 09:25
      Przeklejam raz jeszcze:

Tadeusz już dawno upierdliwca podsumował!
      A myśmy taktownie w imię poprawności politycznej milczeli. Błąd, uprzejmość, jak widać nie popłaca.
      • rena-ta49 Re: A propos epitetów Czuka 20.05.15, 18:43
        opuncja.figowa.1 napisała:

> Przeklejam raz jeszcze:
        >
        > Tadeusz już dawno upierdliwca podsumował!
        > A myśmy taktownie w imię poprawności politycznej milczeli. Błąd, uprzejmość, ja
        > k widać nie popłaca.

Kiedy po podobnym poście Czuka do Tadeusza ,ten drugi pojechał równo po Czuku ,to Darima
        ten post wycięła.
        Ale od tamtego czasu Czuk podchodził do Tadeusza niczym do jeża,a nawet pisał na forum Tadeuszasmilesmile
        Czyli nie nadstawianie drugiego policzka,a dawanie odporu przynosi dobre skutki? smilesmile

• ravenheart1 Re: A propos epitetów Czuka 21.05.15, 08:50
          > Kiedy po podobnym poście Czuka do Tadeusza ,ten drugi pojechał równo po Czuku ,
          > to Darima
          > ten post wycięła.
          > Ale od tamtego czasu Czuk podchodził do Tadeusza niczym do jeża,a nawet pisał n
          > a forum Tadeuszasmilesmile
          > Czyli nie nadstawianie drugiego policzka,a dawanie odporu przynosi dobre skutki
          > ? smilesmile

Co rozumiesz pod pojęciem "dobrych skutków" ?

Pozbycie sie kogoś, kto ma odmmienne poglądy niż Ty ?
          • rena-ta49 Re: A propos epitetów Czuka 21.05.15, 14:55
            ravenheart1 napisał:

> > Kiedy po podobnym poście Czuka do Tadeusza ,ten drugi pojechał równo po C
            > zuku ,
            > > to Darima
            > > ten post wycięła.
            > > Ale od tamtego czasu Czuk podchodził do Tadeusza niczym do jeża,a nawet p
            > isał n
            > > a forum Tadeuszasmilesmile
            > > Czyli nie nadstawianie drugiego policzka,a dawanie odporu przynosi dobre
            > skutki
            > > ? smilesmile
            >
            > Co rozumiesz pod pojęciem "dobrych skutków" ?
            >
            > Pozbycie sie kogoś, kto ma odmmienne poglądy niż Ty ?

Wybacz,ale to nie ja się go pozbyłam,bo on wcześniej stwierdził ,że mu to forum nie pasuje i odszedł.
            Pojawił się z tym chamskim postem po długim czasie nieobecności.
            Najpierw poszedł na 60-latki ,potem do Maski ,by w efekcie "wylądować" na jeszcze innym forum.Coś sobie nie potrafi znaleźć miejsca dla siebie?

• m.maska Re: A propos epitetów Czuka 21.05.15, 15:48
              Renata na tym ostatnim forum powinien sie w koncu odnalezc - tam maja wszyscy poglady wg "wytycznych" i zawsze sie ze soba zgadzaja... a te wytyczne doskonale koresponduja z pogladami czuka.
              I on tam nie poszedl sam z siebie(na to ostatnie) tylko ktos z pilnych obserwatorow mojego forum go tam sciagnal, widzac, ze to "swojak".
              Osobiscie nie przeczytalam nawet polowy tych jego wklejek, jakie mi ladowal - moge dyskutowac z pogladami interlokutora ale nie bede dyskutowac z propaganda.
              • rena-ta49 Re: A propos epitetów Czuka 21.05.15, 16:32
                m.maska napisała:

> Renata na tym ostatnim forum powinien sie w koncu odnalezc - tam maja wszyscy p
                > oglady wg "wytycznych" i zawsze sie ze soba zgadzaja... a te wytyczne doskonale
                > koresponduja z pogladami czuka.
                > I on tam nie poszedl sam z siebie(na to ostatnie) tylko ktos z pilnych obserwat
                > orow mojego forum go tam sciagnal, widzac, ze to "swojak".
                > Osobiscie nie przeczytalam nawet polowy tych jego wklejek, jakie mi ladowal - m
                > oge dyskutowac z pogladami interlokutora ale nie bede dyskutowac z propaganda.

Mam taka nadzieję,że wreszcie odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscusmile
                • czarek_sz Re: A propos epitetów Czuka 21.05.15, 17:41
                  Czuk powinien chodzić za Bronkiem i podpowiadać : przytulmy Panią zaprośmy do Pałacu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka