wiseacres 07.11.15, 14:45 Co tu na Forum jakaś żałoba po Kiszczaku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krytyk2 Re: Żałoba 07.11.15, 19:42 ciekawe,ze nikogo nie interesowało ile emerytury ma Kiszczak a dziś nagle zainteresowano się ile renty po mężu będzie miała Kiszczakowa-co to za róznica? Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Żałoba 07.11.15, 20:04 Jak nie, jak tak. Od lat mówiło się o niebotycznie wysokich emeryturach esbeckich oscylujących w granicach 9 000 zł. Były wprawdzie próby ustawowego ich obniżenia, ale skończyły się kpiną ze społeczeństwa tj. groszową obniżką. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Żałoba 07.11.15, 20:39 Mam nadzieję, że PiS znowelizuje ustawę deubekizacyjną i obetnie wszystkim ubekom Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Żałoba 07.11.15, 20:41 krytyk2 napisał: > ciekawe,ze nikogo nie interesowało ile emerytury ma Kiszczak a dziś nagle zaint > eresowano się ile renty po mężu będzie miała Kiszczakowa-co to za róznica? wpolityce.pl/polityka/186681-rzad-broni-wysokich-emerytur-bylych-esbekow-rada-ministrow-chce-odrzucenia-poselskiego-projektu-ustawy Odpowiedz Link
wiseacres Re: Żałoba 07.11.15, 22:47 Z tego co czytałem, to pracownicy na dole mieli wielkie gówno 2-3tys zł i więcej już im zabrać nie mogą bo teraz mają najniższą krajową. Natomiast szefostwo odchodząc z urzędów otrzymało renty lekarski i mogą im na pukiel skoczyć. Zresztą są to ludzie w wieku prawie Kiszczaka a część zmarła. Tak wynika z ich strony w necie. Jakiś idiota wymyślił te 0,25%. Ktoś w więzieniu po odsiedzeniu za zabicie np 20lat otrzymuje tyle samo co obecnie ubek czyli 0,7% za rok odsiadki Jak można, to zabrać wszystko ale co? Mnie się wydaje ,że powinni zabrać tym co wydawali rozkazy a więc sekretarzom. prorokom, sędziom, d-cą jw itd. A Ci jak zwykle mają się dobrze. www.zbfsop.pl/ Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Żałoba 08.11.15, 07:52 wiseacres napisał(a): > Z tego co czytałem, to pracownicy na dole mieli wielkie gówno 2-3tys zł i więce > j już im zabrać nie mogą bo teraz mają najniższą krajową. Natomiast szefostwo o > dchodząc z urzędów otrzymało renty lekarski i mogą im na pukiel skoczyć. Zreszt > ą są to ludzie w wieku prawie Kiszczaka a część zmarła. Tak wynika z ich strony > w necie. Jakiś idiota wymyślił te 0,25%. Ktoś w więzieniu po odsiedzeniu za za > bicie np 20lat otrzymuje tyle samo co obecnie ubek czyli 0,7% za rok odsiadki > Jak można, to zabrać wszystko ale co? Mnie się wydaje ,że powinni zabrać tym co > wydawali rozkazy a więc sekretarzom. prorokom, sędziom, d-cą jw itd. A Ci jak > zwykle mają się dobrze. > www.zbfsop.pl/ To też o tych co rozkazy wydawali piszemy! Odpowiedz Link