Dodaj do ulubionych

MARZEC-2017

01.03.17, 06:46
Marzec oznacza ,że słoneczko coraz wyżej,wiosna zawita.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 1marzec Popielec 01.03.17, 06:46
      https://pbs.twimg.com/media/C5z1sdmWYAAFs6G.jpg
      • al-szamanka Re: 1marzec Popielec 01.03.17, 08:55
        Mam wolny dzień i w związku z tym więcej czasu na przemyślenia. Na pewno nie pójdę do kościoła, ale wielokrotnie posypię sobie sama głowę "popiołem", gdyż w ten dzień zawsze robię rachunek sumienia.
        • rena-ta49 Re: 1marzec Popielec 01.03.17, 13:38
          al-szamanka napisała:

> Mam wolny dzień i w związku z tym więcej czasu na przemyślenia. Na pewno nie pó
          > jdę do kościoła, ale wielokrotnie posypię sobie sama głowę "popiołem", gdyż w t
          > en dzień zawsze robię rachunek sumienia.

"Bo prochem jesteś i w proch się obrócisz"
          Ja wybieram się na wieczorna mszę.
          • rudka-a Re: 1marzec Popielec 01.03.17, 19:33
            I mamy upragniony marzec smile
            aleee......podobno, to nie koniec zimy jeszcze smile)
            • rena-ta49 Re: 1marzec Popielec 01.03.17, 20:43
              rudka-a napisała:

> I mamy upragniony marzec smile
              > aleee......podobno, to nie koniec zimy jeszcze smile)
              >

"W marcu jak w garncu"smile
              https://pbs.twimg.com/media/C50Dl70WMAAzp4L.jpg
              twitter.com/WasilewskiTomek
              Będziemy gotowi na wszystko,a zwłaszcza na cipą wiosnęsmile
              • rena-ta49 2-gi marca 02.03.17, 06:55
                Czwartek,wstawać ,szkoda dniasmile
                • rudka-a Re: 2-gi marca 02.03.17, 18:11
                  Dzień trwa 10 godz. 56 min i jest krótszy od najdłuższego o 5 godz. i 50 min oraz dłuższy od najkrótszego o 3 godz. i 13 min
                  Do końca astronomicznej zimy pozostaje 17 dni
                  z kalendarza wink)
                  a jutro - piatek
                  i weekend....a ma być caaaałkiem przyjemny wink)
                  • rena-ta49 Re: 2-gi marca 03.03.17, 06:31
                    rudka-a napisała:

> Dzień trwa 10 godz. 56 min i jest krótszy od najdłuższego o 5 godz. i 50 min or
                    > az dłuższy od najkrótszego o 3 godz. i 13 min
                    > Do końca astronomicznej zimy pozostaje 17 dni
                    > **********************************
                    > z kalendarza wink)
                    > a jutro - piatek
                    > i weekend....a ma być caaaałkiem przyjemny wink)

I ten dłuższy dzień jest widoczny.
                    Mnie też cieszy piątek,zwłaszcza jeśli będzie pogodny.
                    • rena-ta49 Re: 3-ci marca 03.03.17, 06:36
                      https://pbs.twimg.com/media/C5-Cj6nVAAA6QMM.jpg
                      • rudka-a Re: 3-ci marca 03.03.17, 19:51
                        Dzień bez kawy - dniem straconym wink
                        nic na mnie nie działa, śpię po niej, jak młody Reksio wink)
                        • rena-ta49 Re: 3-ci marca 04.03.17, 07:36
                          rudka-a napisała:

> Dzień bez kawy - dniem straconym wink
                          > nic na mnie nie działa, śpię po niej, jak młody Reksio wink)

Gdybym rano nie wypiła mocnej kawy,
                          to koło południa głowę by mi ból rozsadzał.
                          Też nie mam problemu z zasypianiem po kawie.
                          • rena-ta49 Re: 4-ty marzec 04.03.17, 07:49
                            Niech słoneczko nam dzisiaj towarzyszysmile
                            https://pbs.twimg.com/media/C5uthQdXMAAqbxZ.jpg
                            • rena-ta49 Re: 5-ty marzec 05.03.17, 07:26
                              Niedzielny poranek mocno zachmurzony,ale jak na marzec bardzo ciepły.
                              U mnie teraz na termometrze+10 st.Będzie padać?
                              • rena-ta49 Re: 5-ty marzec 05.03.17, 08:03
                                rena-ta49 napisała:

> Niedzielny poranek mocno zachmurzony,ale jak na marzec bardzo ciepły.
                                > U mnie teraz na termometrze+10 st.Będzie padać?

No i pada..sad
                                • rudka-a Re: 5-ty marzec 05.03.17, 20:06
                                  Cieplutki, słoneczny, piękny dzień to był smile))
                                  grill zaliczony smile)
                                  • rena-ta49 Re: 5-ty marzec 06.03.17, 06:45
                                    rudka-a napisała:

> Cieplutki, słoneczny, piękny dzień to był smile))
                                    > grill zaliczony smile)

Piękna była niedziela u mnie tak do 17-tej,
                                    potem zaczęło padać.
                                    Cały dzień dosyć mocno wiało.

• rena-ta49 Re: 6-ty marzec 06.03.17, 06:50
                                      Po halnym zawsze musi przyjść deszcz,toteż pada.
                                      Coś przebąkują o ochłodzeniu?
                                      A ja chciałam już letnie rzeczy wyjmować.
                                      Kurtki lżejsze już wyjęłam.
                                      • al-szamanka Re: 6-ty marzec 06.03.17, 10:03
                                        rena-ta49 napisała:

> Po halnym zawsze musi przyjść deszcz,toteż pada.
                                        > Coś przebąkują o ochłodzeniu?
                                        > A ja chciałam już letnie rzeczy wyjmować.
                                        > Kurtki lżejsze już wyjęłam.

A u mnie jakoś pogoda nie chce się zdecydować. W każdym bądź razie szaro jest.
                                        • rudka-a Re: 6-ty marzec 06.03.17, 18:01
                                          Obrzydliwie mroczny dzień, jak w listopadzie...
                                          to coo...czekamy na lepsze dni wink))
                                          • rena-ta49 Re: 6-ty marzec 06.03.17, 18:52
                                            rudka-a napisała:

> Obrzydliwie mroczny dzień, jak w listopadzie...
                                            > to coo...czekamy na lepsze dni wink))

Rano padało,potem trochę słońca.
                                            Ale czytam w necie ,ze na północy wróciła zima.
                                            3 godz temu tak było w Bezledach:
                                            https://pbs.twimg.com/media/C6PjLwCWcAAtkk4.jpg
                                            twitter.com/MeteomodelPL?lang=pl
                                            Czekamy na wiosnę!smilesmile

• rudka-a Re: 6-ty marzec 06.03.17, 18:57
                                              Ona tak tylko straszy wink przed odejściem..
                                              utopi się te cholerę, to pójdzie precz na dobre wink
                                              albo i nie smile))))
                                              • rena-ta49 Re: 6-ty marzec 06.03.17, 19:54
                                                rudka-a napisała:

> Ona tak tylko straszy wink przed odejściem..
                                                > utopi się te cholerę, to pójdzie precz na dobre wink
                                                > albo i nie smile))))

Albo i niewinksmile
                                                Też mam nadzieję ,ze to jej ostatnie podrygi.
                                                • rena-ta49 Re: 7-my marzec 07.03.17, 06:49
                                                  Lekkie ochłodzenie,mam nadzieje ,ze śniegiem nie sypnie.
                                                  • rena-ta49 Re: 8-my marzec 08.03.17, 06:41
                                                    Dzisiaj Swiętujemy
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C6X2nTxWMAA2BAQ.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 9-ty marzec 09.03.17, 06:57
                                                    Dzisiaj przymrozek.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C6c8X5BXEAAMiSL.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 10-ty marzec 10.03.17, 06:45
                                                    Piątek niezbyt ciepły,może chociaż padać nie będzie.
                                                    Niech będzie miły chociazsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 11-ty marzec 11.03.17, 06:06
                                                    Sobota ciepłem nas chyba nie będzie rozpieszczać,
                                                    niech chociaż nie pada.Wybieram się w gości.
                                                  • rena-ta49 Re: 12-ty marzec 12.03.17, 07:30
                                                    Miłej rodzinnej Niedzielismile
                                                  • rena-ta49 Re: 13-ty marzec 13.03.17, 06:53
                                                    Poniedziałek,dobrze ,że nie piateksmilesmile
                                                    Miłego ,oraz ciepłego dnia i całego tygodnia.
                                                    Teraz u mnie -3 C
                                                  • rena-ta49 Re: 14-ty marzec 14.03.17, 06:51
                                                    Dzień dobry,uśmiechnijmy się ,zostało 7 dni do wiosnysmile
                                                  • rena-ta49 Re: 15-ty marzec 15.03.17, 06:44
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C673TX3W0AEGCse.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 16-ty marzec 16.03.17, 06:39
                                                    Jutro piątek ,co mnie bardzo cieszy.No i za kilka dni wiosnasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 17-ty marzec 17.03.17, 06:48
                                                    Dobry dzionek..... dziś Światowy Dzień Snu,niestety trzeba do pracy.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C7GHXfWV4AIFMvM.jpg
                                                  • rena-ta49 Front, tak jak wszystkie instrukcje, idzie do nas 17.03.17, 13:41
                                                    z Niemiec
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C7G26fxX0AABQ8M.jpg
                                                    twitter.com/WasilewskiTomek/status/842655918684880896
                                                  • rena-ta49 Re: 18-ty marzec 18.03.17, 07:14
                                                    Sobotni poranek deszczowy.
                                                    Czyli można skupić sie na sprzątaniu.
                                                  • rena-ta49 Re: 18-ty marzec 18.03.17, 07:15
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C7LYyO7X4AAFFI6.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 19-ty marzec 19.03.17, 07:35
                                                    Co nam niedziela przyniesie?
                                                    Wczoraj pierwsza wiosenna burza.
                                                    Wieje,czarne chmury po niebie się snują.
                                                  • rena-ta49 Re: 20-ty marzec 20.03.17, 06:53
                                                    Dzisiaj ma zawitać do nas wiosna,
                                                    ja jej spoza chmur nie widzę,pada.
                                                    W radio słyszę o padającym sniegu na wschodzi.
                                                    W marcu jak w garncu.
                                                  • rena-ta49 20-ty marzec 20.03.17, 14:55
                                                    godz. 11:29 zaczęła się astronomiczna WIOSNA smilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 21- marzec 21.03.17, 06:44
                                                    Jest i ta kalendarzowa wiosnasmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 22- marzec 22.03.17, 06:42
                                                    Wczoraj prawdziwa wiosna ,ze słońcem i ciepłem.
                                                    Dzisiaj deszcz.Co nam ten PiS fundujesmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 23- marzec 23.03.17, 06:40
                                                    Poranek pochmurny i chłodny.
                                                    Niech chociaż nie pada.
                                                  • rena-ta49 Re: 24- marzec 24.03.17, 06:41
                                                    Piąąąąątek!smile
                                                  • rena-ta49 Re: 25- marzec 25.03.17, 06:44
                                                    Sobotni poranek z przymrozkiem,ale słoneczko swoje zrobi mam nadziejęsmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C7vZwk_W4AA_aSf.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 25- marzec 25.03.17, 10:35
                                                    Niemieccy meterolodzy nadali imię wyżowi, który w przyszłym tygodniu da nam piękną i ciepłą wiosnę #Ludwiga
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C7v7jcXX0AMnwTH.jpg
                                                    twitter.com/WasilewskiTomek/status/845545955596341248
                                                  • rena-ta49 Re: 26- marzec 26.03.17, 08:36
                                                    Niedziela...niech będzie piękna i radosna
                                                  • rudka-a Re: 26- marzec 26.03.17, 23:56
                                                    Mam w koncu nadzieję, że przywieje ciepłą, słoneczna pogodę..
                                                    doczekam się?
                                                    smile))
                                                    bo tak obiecują.....i potem jakos tak rozmywa się wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 26- marzec 27.03.17, 06:51
                                                    rudka-a napisała:

> Mam w koncu nadzieję, że przywieje ciepłą, słoneczna pogodę..
                                                    > doczekam się?
                                                    > smile))
                                                    > bo tak obiecują.....i potem jakos tak rozmywa się wink)

Mało ciepła,wczoraj lodowaty wiatr.
                                                    Ale podobno ciepło coraz blizej.
                                                  • rena-ta49 Re: 27- marzec 27.03.17, 06:52
                                                    Znów przymrozek,ale słoneczko ociepli nam klimatsmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 28- marzec 28.03.17, 06:48
                                                    Piękna wiosna nam się zrobiła i niech trwa.
                                                    Słoneczko mobilizujesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 29- marzec 29.03.17, 06:53
                                                    Marzec ma się ku końcowi,przed nami kwiecień i święta.

• rena-ta49 Re: 29- marzec 29.03.17, 06:58
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C8D2UyJWkAEXjAo.jpg
                                                    Piękny wschód słońca
                                                  • rena-ta49 Re: 30- marzec 30.03.17, 06:50
                                                    Deszczowo ,ale ciepło .
                                                    Może słoneczko się pokaże później dziś.
                                                  • rena-ta49 Re: 31- marzec 31.03.17, 06:50
                                                    Dzień dobry.Mam nadzieję, że macie więcej słońca niż jasmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C8Kckk6VwAM7syh.jpg
    • wiseacres Re: MARZEC-2017 08.03.17, 10:00
      scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17155871_243192996088583_5309474302404041836_n.jpg?oh=21fa32ba1306b88928066c2100130b4c&oe=592FC827
      • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 08.03.17, 13:12
        https://pbs.twimg.com/media/C6ZAYRgWAAA8kxt.jpg
        • rudka-a Re: MARZEC-2017 08.03.17, 18:32
          Kwiat minionych czasów wink)))

https://kucharzeniejagny.blox.pl/resource/na_dzien_kobiet.JPG
          • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 09.03.17, 06:52
            rudka-a napisała:

> Kwiat minionych czasów wink)))
            >
            > https://kucharzeniejagny.blox.pl/resource/na_dzien_kobiet.JPG

O tak i pończochysmilesmile
            • rudka-a Re: MARZEC-2017 09.03.17, 14:32
              Kiedy zmarła moja tesciowa, to porządkowałam dom i znalazłam takie rajstopki z minionej epoki smile
              Pewnie prezent z 'zakładowego Dnia Kobiet". Przeleżał lat X, zapomniany najwyraźniej.
              Nie wzbudziło to sentymentu we mnie i wylądowały w worze na śmieci wink))
              • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 10.03.17, 06:44
                rudka-a napisała:

> Kiedy zmarła moja tesciowa, to porządkowałam dom i znalazłam takie rajstopki z
                > minionej epoki smile
                > Pewnie prezent z 'zakładowego Dnia Kobiet". Przeleżał lat X, zapomniany najwyra
                > źniej.
                > Nie wzbudziło to sentymentu we mnie i wylądowały w worze na śmieci wink))

I tak pewnie zleżałe byłysmile
                • rudka-a Re: MARZEC-2017 11.03.17, 14:23
                  Czyli na procę się nie nadawały wink)))
                  • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 12.03.17, 07:24
                    rudka-a napisała:

> Czyli na procę się nie nadawały wink)))

Nie ma tego złego by na dobre nie wyszło...
                    Krzywdy nikomu się nie zrobilosmilesmile
                    • rudka-a Re: MARZEC-2017 15.03.17, 14:33
                      I co z tym marcem? wink
                      liczyłam na troszkę słońca, a tu kopmletna lipa....
                      zaczynam niecierpliwić się wink wink
    • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 15.03.17, 14:42
      O tak, rano siąpił deszcz,teraz słoneczko wyszło i jest przyjemnie.
      Zaraz sobie popsuję humor u dentysty,jak mnie skasuje za plombęsad
      • rudka-a Re: MARZEC-2017 15.03.17, 14:52
        Zalepić się plasteliną nie da wink)
        trza bulić, jak za woły
        a w ogóle, to nie lubię dentysty..
        z prostego powodu
        wywołuje u mnie niepokój....boje sięsmile
        • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 16.03.17, 06:37
          rudka-a napisała:

> Zalepić się plasteliną nie da wink)
          > trza bulić, jak za woły
          > a w ogóle, to nie lubię dentysty..
          > z prostego powodu
          > wywołuje u mnie niepokój....boje sięsmile

Fakt,kitu też nie da się w dziurę wsadzićsmile
          Generalnie nie mam problemów z zębami,ale czasem coś sie podpłucze,jakaś plomba wypadnie.Nie żebym lubiła,ale jak trzeba to idę.Za kilka minut roboty cenią sobie słono..

• rudka-a Re: MARZEC-2017 16.03.17, 13:44
            Mają super znieczulenia, wiec można usiąść na foteliku bez obaw....
            bez znieczulenia nie siadam smile po co cierpieć, jak można sobie ulżyć....
            też idę, bo innego wyjścia nie mam....wink
            ale fanką nie jestem...
            • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 16.03.17, 13:54
              rudka-a napisała:

> Mają super znieczulenia, wiec można usiąść na foteliku bez obaw....
              > bez znieczulenia nie siadam smile po co cierpieć, jak można sobie ulżyć....
              > też idę, bo innego wyjścia nie mam....wink
              > ale fanką nie jestem...

Nigdy nie korzystam ze znieczulenia przy plombowaniu,ale mam koleżankę w pracy,
              która za każdym razem każe sobie podawać znieczulenie.
              Aż taka tchórzliwa nie jestem,wytrzymuje kilka minut borowania.
              Bardziej boli mnie ta cenasmilesmile
              Można by z funduszu sobie zażyczyć plombę,ale jakoś nie mam do takich plomb zaufania.
              • rudka-a Re: MARZEC-2017 16.03.17, 14:14
                Tak na żywca? o, nie! smile
                Pod tym wzgledem, to tchórz numer 1 jestem...
                za te plomby z funduszu, to dziękuję...
                najgorszy sort....
                • rena-ta49 Re: MARZEC-2017 17.03.17, 06:46
                  rudka-a napisała:

> Tak na żywca? o, nie! smile
                  > Pod tym wzgledem, to tchórz numer 1 jestem...
                  > za te plomby z funduszu, to dziękuję...
                  > najgorszy sort....

Na żywca,chyba ,że trzeba by usuwać,to wtedy znieczulenie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka