Dodaj do ulubionych

Dziś Dzień Flagi

02.05.17, 14:08
W Wawie odbyła się uroczystość podniesienia Flagi? A ja się pytam: Kto ją rzucił??! Gdzie Prokuratura? Dlaczego ci, którzy zbeszcześcili symbol narodowy jeszcze nie siedzą??
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 15:07
      Podniesienie znaczy uroczyste wciągnięcie na maszt. Nie szalej Tadek. U mnie biało czerwona z orłem w koronie wisi na balkonie i dumnie łopocze. Chwała bohaterom którzy dla biało czerwonej oddali życie.
      • rena-ta49 Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 20:03
        Może Tadeuszowi to by się podobało?
        https://pbs.twimg.com/media/C-0JOxgXYAIlP3X.jpg
        • czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 20:27
          Mnie się podoba jak Amerykanie na pogrzebach poległych żołnierzy i policjantów zwijają amerykańską flagę. Z godnością i z wielkim szacunkiem to robią. Flaga to duma państwa to sztandar to honor. Kiedyś w bitwach gdy sztandar upadł reszta rzucała się by go odzyskać. Jagiełło, Sobieski, Kościuszko......nasza duma i sława.
      • tadeusz_ski.51 Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 22:17
        czarek_sz napisał:
        > Podniesienie znaczy uroczyste wciągnięcie na maszt. Nie szalej Tadek. U mnie bi
        > ało czerwona z orłem w koronie wisi na balkonie i dumnie łopocze. Chwała bohate
        > rom którzy dla biało czerwonej oddali życie.
        ----------------------------
        Oddali życie za flagę?? Idioci czy co?? Życie można oddać za LUDZI, WIARĘ, WARTOŚCI ale żeby za materiał zeszyty z dwóch kolorowych płócien?? Nieeee, ja bym NIE ODDAŁ!!
    • rena-ta49 Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 20:00
      Jakiego określenie byś użył zamiast "podniesienia flagi"?
      Ktoś w TVP mówił ,że określenie "wciągnięcie"na masz brzmi niezbyt dobrze,
      wiec czekam na propozycjęsmile
    • tadeusz_ski.51 Re: Dziś Dzień Flagi 03.05.17, 08:31
      W tłumaczeniu naszych barw narodowych wygląda to tak:
      kolor biały - poddanie się,
      kolor czerwony - komuna,
      czyli - poddajemy się... komunie!?
      Ale zestaw!
      • czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 03.05.17, 09:20
        Oddałbyś oddał. W Powstaniu W pierwsze co robili Powstańcy i ludność cywilna po zdobyciu choćby kamienicy to wywieszali za oknami nasze biało czerwone. Zrobione z czegokolwiek aby tylko. Ojciec mi o tym opowiadał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka