tadeusz_ski.51 02.05.17, 14:08 W Wawie odbyła się uroczystość podniesienia Flagi? A ja się pytam: Kto ją rzucił??! Gdzie Prokuratura? Dlaczego ci, którzy zbeszcześcili symbol narodowy jeszcze nie siedzą?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 15:07 Podniesienie znaczy uroczyste wciągnięcie na maszt. Nie szalej Tadek. U mnie biało czerwona z orłem w koronie wisi na balkonie i dumnie łopocze. Chwała bohaterom którzy dla biało czerwonej oddali życie. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 20:27 Mnie się podoba jak Amerykanie na pogrzebach poległych żołnierzy i policjantów zwijają amerykańską flagę. Z godnością i z wielkim szacunkiem to robią. Flaga to duma państwa to sztandar to honor. Kiedyś w bitwach gdy sztandar upadł reszta rzucała się by go odzyskać. Jagiełło, Sobieski, Kościuszko......nasza duma i sława. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 22:17 czarek_sz napisał: > Podniesienie znaczy uroczyste wciągnięcie na maszt. Nie szalej Tadek. U mnie bi > ało czerwona z orłem w koronie wisi na balkonie i dumnie łopocze. Chwała bohate > rom którzy dla biało czerwonej oddali życie. ---------------------------- Oddali życie za flagę?? Idioci czy co?? Życie można oddać za LUDZI, WIARĘ, WARTOŚCI ale żeby za materiał zeszyty z dwóch kolorowych płócien?? Nieeee, ja bym NIE ODDAŁ!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziś Dzień Flagi 02.05.17, 20:00 Jakiego określenie byś użył zamiast "podniesienia flagi"? Ktoś w TVP mówił ,że określenie "wciągnięcie"na masz brzmi niezbyt dobrze, wiec czekam na propozycję Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Dziś Dzień Flagi 03.05.17, 08:31 W tłumaczeniu naszych barw narodowych wygląda to tak: kolor biały - poddanie się, kolor czerwony - komuna, czyli - poddajemy się... komunie!? Ale zestaw! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dziś Dzień Flagi 03.05.17, 09:20 Oddałbyś oddał. W Powstaniu W pierwsze co robili Powstańcy i ludność cywilna po zdobyciu choćby kamienicy to wywieszali za oknami nasze biało czerwone. Zrobione z czegokolwiek aby tylko. Ojciec mi o tym opowiadał. Odpowiedz Link