Dodaj do ulubionych

1-Sierpień -24

02.08.24, 09:12
Wczoraj bardzo ważna rocznica -80 ROCZNICA POWSTANIA WARSZAWSKIEGO

Część i Chwała Bohaterom!
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 02 Sierpień-24 02.08.24, 09:13
      Wczoraj byłam na wycieczce i chociaż do południa siąpił deszcz,to było ciepło i wycieczka bardzo udana.
      • rena-ta49 Re: 03 Sierpień-24 03.08.24, 15:47
        Weekend z przelotnymi opadami ,mnie odpowiada taka pogoda.
        • rena-ta49 Re: 05 Sierpień-24 05.08.24, 08:23
          Nowy tydzień zaczyna się pochmurnie i chłodno.

• rena-ta49 Re: 06 Sierpień-24 06.08.24, 16:16
            Wracają upały. Dzisiaj od rana słońce i 24 st,ale od jutra corza wyższe temperatury.
            • rena-ta49 Re: 07 Sierpień-24 07.08.24, 20:37
              Zmęczona wróciłam z wycieczki ,trochę upał dał mi się we znaki.
              • rena-ta49 Re: 08 Sierpień-24 08.08.24, 16:33
                Od rana czekałam na deszcz,wreszcie się doczekałam.
                • rena-ta49 Re: 08 Sierpień-24 08.08.24, 17:09
                  rena-ta49 napisała:

> Od rana czekałam na deszcz,wreszcie się doczekałam.

Teraz ulewa i burza.
                  • rena-ta49 Re: 09 Sierpień-24 09.08.24, 17:00
                    Wczorajsza burza z ulewą na Sląsku podobno w niektórych miastach miała burzliwy przebiegsmile
                    Katowice jednak oszczędziło.
                    • rena-ta49 Re: 10 Sierpień-24 10.08.24, 13:45
                      Taka spokojna sierpniowa pogoda mnie się podoba.
                      Pierwsza dekada sierpnia doskonała.
                      • rena-ta49 Re: 11 Sierpień-24 11.08.24, 16:15
                        Sierpień spokojny pogodowo. Przed nami w tym tygodniu święta i długi weekend.
                        • rena-ta49 12 Sierpień-24 12.08.24, 09:41
                          Coraz bliżej do połowy sierpnia,potem już odliczanie dni do końca wakacji.
                          Lato dla wszystkich łaskawe pogodowo.
                          • rena-ta49 Re: 13 Sierpień-24 13.08.24, 17:03
                            Upał dziś i zmian na razie nie widac.
                            • rena-ta49 15 Sierpień-24 15.08.24, 10:00
                              Piękne dzisiaj święta:
                              15 sierpnia Kościół obchodzi Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny, w naszej tradycji zwane -Świętem Matki Boskiej Zielnej.
                              Dzisiaj też Święto Wojska Polskiego.
                              Żołnierzom Wojska Polskiego, w dniu ich święta, życzę tego, aby w sercu na pierwszym miejscu był: BÓG, HONOR, OJCZYZNA
                              • rena-ta49 Re: 15 Sierpień-24 15.08.24, 10:09
                                Defiladę z okazji święta Wojska Polskiego będę oglądać w TV, a moje wnuczątko od niedzieli w Warszawie ćwiczy krok defiladowy. W ten upał ,w południe, przejdzie w poczcie sztandarowym ,oby tam nie zemdlała.
                                • rena-ta49 Re: 15 Sierpień-24 15.08.24, 10:20
                                  Do 14 -tej jeszcze trochę czasu, oni już tam stoją na Wisłostradzie.
                                  • rena-ta49 Re: 16 Sierpień-24 16.08.24, 15:03
                                    Gdzie ten deszcz? Wczoraj popołudniu trochę "postraszyło: deszczem,ale to zbyt mało by powietrze się zmieniło ,by było czym oddychać.
                                    • rena-ta49 Re: 17 Sierpień-24 17.08.24, 09:33
                                      Alerty ostrzegają przed burzą od wczoraj.
                                      • rena-ta49 Re: 18 Sierpień-24 18.08.24, 08:05
                                        Wczoraj miał być burza, oczywiście skończyło sie na pomrukach z daleka i znów nic z tego.
                                        • al-szamanka Re: 18 Sierpień-24 18.08.24, 16:31
                                          rena-ta49 napisała:

> Wczoraj miał być burza, oczywiście skończyło sie na pomrukach z daleka i znów n
                                          > ic z tego.

He, u mnie nie tylko pomruki, raczej wybuchy wsrod olowianych chmur. A na ziemi bloto i kaluze.
                                          • rena-ta49 Re: 19 Sierpień-24 19.08.24, 18:14
                                            Dzień pochmurny ,ale ciepły. Wciąż czekam na większy deszcz, ani kropli jeszcze nie spadłosad
                                          • rena-ta49 Re: 18 Sierpień-24 19.08.24, 18:15
                                            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                            >
                                            > > Wczoraj miał być burza, oczywiście skończyło sie na pomrukach z daleka i
                                            > znów n
                                            > > ic z tego.
                                            >
                                            > He, u mnie nie tylko pomruki, raczej wybuchy wsrod olowianych chmur. A na ziemi
                                            > bloto i kaluze.
                                            >
                                            >

Ciągle nas te burze omijają,chociaż alerty z ostrzeżeniami przychodzą każdego dnia.
                                            • rena-ta49 20 Sierpień-24 20.08.24, 16:03
                                              U mnie deszczu nie widać ,ale za to Platformerska Warszawa po raz kolejny pod wodą.
                                              Dupiarz, mówi, że planeta płonie? czy planeta tonie?
                                              • al-szamanka Re: 20 Sierpień-24 20.08.24, 20:54
                                                rena-ta49 napisała:

> U mnie deszczu nie widać ,ale za to Platformerska Warszawa po raz kolejny pod w
                                                > odą.
                                                > Dupiarz, mówi, że planeta płonie? czy planeta tonie?

Zapewne cos mu sie w lepetynce popier**lilo, a moze cos oczetami nie w porzadku.
                                                • rena-ta49 Re: 20 Sierpień-24 21.08.24, 16:47
                                                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                  >
                                                  > > U mnie deszczu nie widać ,ale za to Platformerska Warszawa po raz kolejny
                                                  > pod w
                                                  > > odą.
                                                  > > Dupiarz, mówi, że planeta płonie? czy planeta tonie?
                                                  >
                                                  > Zapewne cos mu sie w lepetynce popier**lilo, a moze cos oczetami nie w porzadku
                                                  > .
                                                  >
                                                  >
                                                  Wysoki dupiarz to leń nadzwyczajny,chyba dorównuje mu tylko pierwszy troll RP,czyli Tusk.
                                                  Oni obaj, jak coś dzieje się,kiedy trzeba podejmować ważne decyzje są albo na urlopie,albo na wyjeździe!
                                                  • rena-ta49 Re: 21 Sierpień-24 21.08.24, 16:49
                                                    Dzisiaj przeszła lekka burza,trochę popadało ,ale się ochłodziło. 20 st tak lubię.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 Sierpień-24 22.08.24, 18:50
                                                    Po wczorajszej ulewie, dzisiaj idealna pogoda na wycieczkę.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Sierpień-24 23.08.24, 15:45
                                                    Taką pogodę lubię. Weekend znów 30 st ,czego nie lubię.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 Sierpień-24 24.08.24, 09:45
                                                    Ostatni weekend sierpnia bedzie upalny.
                                                  • rena-ta49 Re: 26 Sierpień-24 26.08.24, 12:51
                                                    Mamy jednodniowe ochłodzenie, od jutra znów upał.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 Sierpień-24 27.08.24, 15:52
                                                    Mało dziś słońca, ale bardzo duszno.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Sierpień-24 28.08.24, 08:24
                                                    Od rana słońce ,dziś 30 st.
                                                  • al-szamanka Re: 28 Sierpień-24 29.08.24, 21:13
                                                    U mnie tez sie trzydziestki zaczely.
                                                    Dzisiaj mialam dzien wolny, wiec na moje marszruty wybylam z domu bardzo wczesnie, dopoki temp. byla jeszcze znosna.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Sierpień-24 29.08.24, 21:33
                                                    al-szamanka napisała:

> U mnie tez sie trzydziestki zaczely.
                                                    > Dzisiaj mialam dzien wolny, wiec na moje marszruty wybylam z domu bardzo wczesn
                                                    > ie, dopoki temp. byla jeszcze znosna.
                                                    >

31 st pokazywały dziś termometry,też rano realizowałam się na działkę.Nawey tam w cieniu trudno było wytrzymać.
                                                  • rena-ta49 30 Sierpień-24 30.08.24, 19:41
                                                    Temp. nie spada poniżej 30 st,dzisiaj 32 .Niech to się już skończy, ja chcę 25st smilesmile
                                                  • al-szamanka Re: 30 Sierpień-24 30.08.24, 20:30
                                                    rena-ta49 napisała:

> Temp. nie spada poniżej 30 st,dzisiaj 32 .Niech to się już skończy, ja chcę 25s
                                                    > t smilesmile

Eeee, to dopiero sie zaczelo,ponoc potrwa do okolo 10 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka