Dodaj do ulubionych

adopcja dla par homoseksualnych....

09.01.09, 08:42
...Hedonizm i materializm są przyczyną egoizmu. Pod jego wpływem ludzie nie
potrafią żyć w związkach. Pod jego wpływem rozpadają się rodziny, a dzieci
oddawane są do domów dziecka.

Materializm jest przyczyną ogromnego cierpienia.

Aby „naprawić” sytuację, ateiści chcą aby porzucone dzieci wychowywali
ekstremiści hedonistyczni, którzy przyjemność zmysłową wywyższyli ponad wszystko.

Jak myślicie, na kogo wyrosną takie dzieci? Jak ci ludzie ukształtują ich
świadomość? Jakie wartości im przekażą?...
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: adopcja dla par homoseksualnych.... 09.01.09, 09:53
      ewelinkowska napisała:
      > Jak myślicie, na kogo wyrosną takie dzieci? Jak ci ludzie ukształtują ich
      > świadomość? Jakie wartości im przekażą?...
      ----------
      Trudno wyrokować, zapewne każdy taki przypadek byłby inny, indywidualny. Mogę
      jedynie posłużyć się analogią i powiedzieć, co widzę z własnej obserwacji matki,
      czułej i opiekuńczej, samotnie wychowującej syna. Chłopak ma 16 lat, lecz
      zachowuje się jak dziewczyna. Brak męskiego wzorca spowodował, że jego sposób
      bycia i reakcje, są powieleniem zachowań matki. Obawiam się, że w przypadku
      wychowywania dziecka przez parę homoseksualną, to dziecko nie miałoby wzorca
      naturalnego związku kobieta-mężczyzna.
      • rena-ta49 Re: adopcja dla par homoseksualnych.... 09.01.09, 14:45
        Opisujesz Tadziu chyba przypadek dość skrajny -nadopiekuńczej matki,
        wiele kobiet wychowuje samotnie synów , i wychowało na facetów z "jajami"
        znam rodzinę pełną, gdzie chłopak zachowuje sie "dziwnie" od dziecka , chyba
        dziewczyna z niego ?
        Mnie tylko nurtuje pytanie komu będzie mówić to dziecko mamo , a komu tato?
        • tadeusz_ski.51 Mówi się 09.01.09, 17:30
          "chcesz wiedzieć jak twoja żona będzie zachowywać się w małżeństwie - przyjrzyj
          się dobrze jej matce". Potomstwo bierze wzorce życia od rodziców, w przypadku
          związku homoseksualnego, ten wzorzec będzie ułomny.
          • mamamira Re: Mówi się 09.01.09, 22:12
            Co to znaczy "ułomny wzorzec" a jaki wzorzec maja dzieci wychowywane przez
            jednego z rodziców lub z domu dziecka.Myślę ze nie ma znaczenia kto wychowuje
            tylko jak.
            • tadeusz_ski.51 Ułomny 10.01.09, 12:20
              sjp.pwn.pl/lista.php?co=u%B3omny w znaczeniu 3. «mający braki, usterki»
              mamamira napisała:
              > ...a jaki wzorzec maja dzieci wychowywane przez
              > jednego z rodziców lub z domu dziecka...
              --------
              Niestety też ułomny. Opisałem na przykładzie wychowania syna przez samotną matkę.

mamamira napisała:
              > ... Myślę ze nie ma znaczenia kto wychowuje tylko jak.
              --------
              To byłby pięknie, gdyby można było zagwarantować, że dziecko będzie tylko to
              przyjmować, co będziemy mówić, promować. Niestety jest tak, i dotyczy to
              wszystkich, również nas dorosłych, że uczymy się życia bardziej na podstawie
              obserwacji niż tego co nam się mówi. Przykład przemawia dosadniej. Czy wydaje Ci
              się, że para homoseksualistów będzie tłumaczyć dziecku, że ich związek jest
              sprzeczny z naturą? Ciekawe jak odpowiedzą, gdy dziecko zapyta "mamusiu skąd się
              wziąłem?"
          • darima_ka Re: Mówi się 10.01.09, 11:40
            tadeusz_ski.51 napisał:

> "chcesz wiedzieć jak twoja żona będzie zachowywać się w małżeństwie - przyjrzyj
            > się dobrze jej matce". Potomstwo bierze wzorce życia od rodziców, w przypadku
            > związku homoseksualnego, ten wzorzec będzie ułomny.

Czy na kandydata na męża, też należy patrzeć przez pryzmat ojca?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka