szczurek666 08.06.05, 22:52 Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci obecnie uczęszczających do tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_s Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:07 szczurek666 napisała: > Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci > obecnie uczęszczających do tej szkoły. Chodzimy 2 lata i na 99% zmieniamy od przyszlego roku, bo mamy dość tłoku i kończenia lekcji o 17.00. chętnie odpowiem , ale na konkretne pytania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek666 Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:29 Dziekuje za odpowiedz. Chodzi mi przede wszystkim o informacje dot. stosunku nauczycieli do uczniow i zwiazanego z tym komfortu emocjonalnego ucznia. Druga sprawa - kwestia komunikacji pomiedzy gronem pedagogicznym a rodzicami, w jaki sposob to sie odbywa? Na co mozna liczyc? A ogolnie - kazdy komentarz (pozytywny, negatywny i neutralny) dotyczacy naszej rejonowej szkoly bedzie mile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:44 szczurek666 napisała: > Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci > obecnie uczęszczających do tej szkoły. stosunek nauczyciela do ucznia nie zalezy od szkoly, tylko od nauczyciela i ucznia. To nie jest regula, ze w szkole sa same anioly ale na odwrot (szczegolnie w czasie nauczania poczatkowego to wlasnie konkretny nauczyciel, a nie szkola jako taka ma znaczenie, bo dziecko ma 90% czasy tylko z jednym nauczycielem) Czy dziecko idzie do 1 klasy ? Jesli tak to moge z calym sercem polecic nasza wychowawczynie, ktora "zwalnia" klase 3, wiec od przyszlego roku przejmie nowa pierwsza. Szkola jest publiczna (brak pieniedzy, obowiazek przyjecia wszystkich dzieci z rejonu, poruszanie sie w ramach sztywnych przepisow i pod kontrola gminy, zero miejsca na jakies inicjatywy(np kwestia basenu, ktory jest w szkole a nijak go sie nie da wykorzystac...), PRZELADOWANA !!!!! i bedzie jeszcze bardziej. SLICZNA !! i estetyczna, czysciutka. Dyrekcja chyba sie stara, ale niestety problemy wynikajace z tloku, chyba pania Dyrektor przerastaja. Pierwszy rok bylo OK, teraz zrobilo sie bardzo nerwowo i jak w czeskim filmie, nikt nic nie wie... (duzo ostanio sie nagromadzilo rzeczy konkretnych, ktore spowodowaly ze mam watpliwosci co do tego jak szkola jest kierowanba) Nie chce tu jakos specjalnie "szkalowac" nikogo, bo mam wrazenie ze sa dobre intencje, tylko jakos sie nie udaje. Moge porozmawiac o konkretach np przez telefon, prosze o kontakt na majla. Szkola moglaby byc naprawde super, gdyby nie ten tlok, a ja bardzo zaluje ze sie przenosimy, ale szkoda mi dzieciaka (pani Dyrektor zreszta przyznala mi racje bo jej tez szkoda dzieci ktore koncza o 17.00, no ale "coz ja moge zrobic"...ona nic, ja moge przeniesc do innej szkoly) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.06.05, 15:22 A do której szkoły Pani przenosi dizecko? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: Szkoła Podstawowa do matki 14.06.05, 08:35 SP STO nr 1 Polinezyjska, a w naszym przypadku Braci Wagow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś