Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursynowie

08.06.05, 22:52
Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci
obecnie uczęszczających do tej szkoły.
Obserwuj wątek
    • agatka_s Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:07
      szczurek666 napisała:

> Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci
      > obecnie uczęszczających do tej szkoły.

Chodzimy 2 lata i na 99% zmieniamy od przyszlego roku, bo mamy dość tłoku i
      kończenia lekcji o 17.00.

chętnie odpowiem , ale na konkretne pytania

pozdrawiam
      • szczurek666 Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:29
        Dziekuje za odpowiedz. Chodzi mi przede wszystkim o informacje dot. stosunku
        nauczycieli do uczniow i zwiazanego z tym komfortu emocjonalnego ucznia. Druga
        sprawa - kwestia komunikacji pomiedzy gronem pedagogicznym a rodzicami, w jaki
        sposob to sie odbywa? Na co mozna liczyc?

A ogolnie - kazdy komentarz (pozytywny, negatywny i neutralny) dotyczacy naszej
        rejonowej szkoly bedzie mile widziany.
    • agatka_s Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy 09.06.05, 09:44
      szczurek666 napisała:

> Szukam opinii o szkole, proszę o odzew - przede wszystkim rodziców dzieci
      > obecnie uczęszczających do tej szkoły.

stosunek nauczyciela do ucznia nie zalezy od szkoly, tylko od nauczyciela i
      ucznia. To nie jest regula, ze w szkole sa same anioly ale na odwrot
      (szczegolnie w czasie nauczania poczatkowego to wlasnie konkretny nauczyciel, a
      nie szkola jako taka ma znaczenie, bo dziecko ma 90% czasy tylko z jednym
      nauczycielem)

Czy dziecko idzie do 1 klasy ? Jesli tak to moge z calym sercem polecic nasza
      wychowawczynie, ktora "zwalnia" klase 3, wiec od przyszlego roku przejmie nowa
      pierwsza.

Szkola jest publiczna (brak pieniedzy, obowiazek przyjecia wszystkich dzieci z
      rejonu, poruszanie sie w ramach sztywnych przepisow i pod kontrola gminy, zero
      miejsca na jakies inicjatywy(np kwestia basenu, ktory jest w szkole a nijak go
      sie nie da wykorzystac...), PRZELADOWANA !!!!! i bedzie jeszcze bardziej.
      SLICZNA !! i estetyczna, czysciutka.

Dyrekcja chyba sie stara, ale niestety problemy wynikajace z tloku, chyba pania
      Dyrektor przerastaja. Pierwszy rok bylo OK, teraz zrobilo sie bardzo nerwowo i
      jak w czeskim filmie, nikt nic nie wie... (duzo ostanio sie nagromadzilo rzeczy
      konkretnych, ktore spowodowaly ze mam watpliwosci co do tego jak szkola jest
      kierowanba)

Nie chce tu jakos specjalnie "szkalowac" nikogo, bo mam wrazenie ze sa dobre
      intencje, tylko jakos sie nie udaje. Moge porozmawiac o konkretach np przez
      telefon, prosze o kontakt na majla. Szkola moglaby byc naprawde super, gdyby
      nie ten tlok, a ja bardzo zaluje ze sie przenosimy, ale szkoda mi dzieciaka
      (pani Dyrektor zreszta przyznala mi racje bo jej tez szkoda dzieci ktore koncza
      o 17.00, no ale "coz ja moge zrobic"...ona nic, ja moge przeniesc do innej
      szkoly)

Pozdrawiam
      • Gość: matka Re: Szkoła Podstawowa przy ul. Wilczy Dół na Ursy IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.06.05, 15:22
        A do której szkoły Pani przenosi dizecko?
        • agatka_s Re: Szkoła Podstawowa do matki 14.06.05, 08:35
          SP STO nr 1 Polinezyjska, a w naszym przypadku Braci Wagow

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka