maciej_wlkp5 31.08.09, 11:16 Na watku o "krawezniku" wyczytalem ze w Dabrowce sa czesto ostatnio kradzieze samochodow?czy to prawda czy raczej jednostkowy przypadek? przyszly mieszkaniec Dabrowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batorzaki Re: kradzieze 31.08.09, 11:22 ostatnio to chyba akurat mniej... ale był taki czas, że regularnie znikały kołpaki, lusterka i całe auta... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_76 Re: kradzieze 31.08.09, 12:42 Niestety ale nawet na naszej wsi znajdą się buraki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mironas Re: kradzieze 31.08.09, 22:24 mnie się zdarzyło zostawić auto kilka razy na noc przypadkiem otwarte i nic nie zginęło, myśle że nie ginie więcej aut niż w innych rejonach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
k2aim Re: kradzieze 01.09.09, 20:21 No nie do końca. mi w ciągu 2 miesięcy zgineły 2 auta-słuzbowe co prawda. Głównie giną francuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_wlkp5 Re: kradzieze 01.09.09, 22:31 to troche jednak dziwne,ze az 2 auta gina jednemu wlascicielowi.Ja mam niemca, moze to mnie ominie...? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalista77 Re: kradzieze 02.09.09, 00:09 W większości auta znikają z Linei. Niestety zabierają się już również za Nikla i okolice. Ostatnio spłoszono tam chłopaków "robiących" Passata. Kradzież aut w powiecie poznańskim sięga już 50% kradzieży z miasta Poznania... Z obrzeży (typu Dąbrówka) szybciej dojedziesz do dziupli, niż z centrum miasta. W tym roku skradziono już ponad 350 aut z gmin powiatu poznańskiego i około 800 z samego Poznania. Najbardziej chodliwe w Poznaniu są 1.VW 2.Citroeny 3.Peugoty 4.Audi Odpowiedz Link Zgłoś
fidololo Re: kradzieze 04.09.09, 12:45 witam... a skąd kolego kapitalisto wiesz,że ich spłoszono?? najprawdopodobniej piszesz o moim passacie... złodzieje spędzili w nim najprawdopodobniej dużo czasu... zniszczyli wiele rzeczy ale nie odjechali... nie wiem czy ktoś ich spłoszył czy poprostu nie umieli... prawda jest taka, że jest naprawde niebezpiecznie i czas sie tym zająć... Odpowiedz Link Zgłoś
k2aim Re: kradzieze 14.09.09, 22:13 zgadzam sie trzeba coś z tym zrobić. Rozwiązaniem może być parking strzeżony. Może by pogadac z Nicklem czy by nie zgodził się czegoś ogrodzić. Agencję ochrony sie weźmie i na początek starczy. Druga opcja, to RSP Dąbrówka. Jutro będę tam dzwonił. Podobno maja do tego warunki. Maja ludzi, którzy całą noc tam pilnuja. Więc może mozna by z nimi się dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
k2aim Re: kradzieze 15.09.09, 17:45 Już giną niemcy, a w zasadzie chechy. Dzis w nocy zgineła fabia sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.msonline Re: kradzieze 27.09.09, 13:44 francuzy no to ze tak powiem nie fajnie ;/ bo i ja mam , ale nie taki znowu nowy może się nie znajdzie żaden amator :) Odpowiedz Link Zgłoś
fidololo Re: kradzieze 10.10.09, 11:22 parę dni temu z naszego osiedla skradziono następnego passata... Odpowiedz Link Zgłoś
junonna Re: kradzieze 10.10.09, 13:47 Nie straszcie :(( Nie sądziłam, ze kradzieże sa na taką skalę... W starym miejscu zamieszkania byly to b. rzadkie sytuacje, praktycznie raz na kilkanascie miesięcy słyszałam, że skradziono kolpaki, lusterka, wybito szybe, ale żeby całe auta i to w takiej ilości( ??) Odbiera mi to całą radość z zakupu nowego mieszkania;( Odpowiedz Link Zgłoś