sylwiastka Re: dla adamowa83 06.04.08, 17:51 Fajnie leży, miseczki tez raczej ok (ale one chyba sa ciut usztywniane). Masz jednak bułki podpachowe, których ten stanik nie zagarnia, zakup zatem stanik miękki na fiszbinie o wyzej zabudowanej miseczce pod pachą (spróbuj może 65 freya eva/lola/mitzy). Odpowiedz Link
mefistofelia Re: dla adamowa83 06.04.08, 21:12 hmm a moze jednak d z tej lasenzy? taka jest moja niesmiala propozycja. probowalas? Odpowiedz Link
adamowa83 Re: dla adamowa83 06.04.08, 23:50 Niestety nie i raczej w najbliższym czasie nie spróbuję, choć 65D chodzi za mną, ale jedno już wiem: żaden wysoko zabudowany, bo ja jestem "niepełna",a taki właśnie jedyny w tym rozmiarze mierzyłam... Co do wypowiedzi Sylwiastki...Że wałki podpachowe mam, to wiem, niemniej zagarniam je kilkanaście razy dziennie, to wszystko co mogę zrobić - staniki wysoko zabudowane pod pachami=zabudowane miski,a to nie dla mnie, a firmy wymienone wyżej nigdy nie będą w zasięgu moich możliwości finansowych:-) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: dla adamowa83 07.04.08, 00:28 wg mnie te waleczki wymykaja sie ze stanika bo jest troche za maly. tu masz np polecana przez sylwiastke freye mitzi w okazyjnej cenie- www.allegro.pl/item339589140_freya_mitzy_65d.html taki kroj powinien byc dobry dla piersi niepelnych na gorze i jest zarazem zabudowany pod pachami. sama mam ten problem i plunge freyi zdaja u mnie egzamin :) Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla adamowa83 07.04.08, 00:35 No ja myślę, że właśnie wyższy stanik byłby wskazany. Ja też zakładałam sobie stanik na koniec sutków i 60D był za duży. A jak zaczęłam go zakładać tam, gdzie trzeba, to się okazało, że nawet 60F jest ok. Odpowiedz Link
adamowa83 Re: dla adamowa83 08.04.08, 11:28 To ja mam dwa staniki idealnie leżące playtexa (choć z rozmiarówki są niby ewidentnie nie na mnie, hehe), które są wyżej zabudowane przy pachach - czy mam zatem na razie chodzić częściej w nich, jeśli pracuję nad powróceniem "piersi przypachowych" na swoje miejsce? Nie wystarczy chodzenie w tej mojej LaSenzy tudzież innym dobrym, ale niżej kończącym się staniku, jeśli kilka/kilkanaście razy dziennie wmasowuję sobie wałeczki podpachowe na miejsce?? Odpowiedz Link
madzi1 Re: Komentarze dla ewazak3 08.04.08, 13:30 Hym...stanik wygląda na dużo za duży, ale! powygarniałaś wszystko dobrze przy jego zakładaniu i podciągnęłaś dobrze ramiączka? Powinnaś celować w 65D albo 65C, ale może akurat trafiłaś na wielkomiseczkowca akurat? Nie zrażaj się tylko wymień go na mniejszy rozmiar albo sporóbuj jakiś wogóle inny model. Chociaż co do mniejszego rozmiaru w tym modelu to nie jestem pewna bo fiszbiny mogą być wtedy za wąskie, widać, że w tym 65D są już na granicy za wąskości wg mnie. Aha i masz czuć ścisk przy zapięciu na najluźniejszą haftkę, a nie na najciaśniejszej. Pamiętaj, że z czasem się każdy stanik rozciąga i może się szybko zrobić za luźny. Odpowiedz Link
ewazak3 Re: Komentarze dla ewazak3 09.04.08, 08:52 Wygarnęłam wszystko spod pach i wydaje mi się że dobrze podciągnęłam ramiączka. Będę musiała wypróbowac w takim razie jakiś inny biustonosz ale już 65C. Tyko jaki model byłby najlepszy przy niepełnych od góry piersiach? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla ewazak3 10.04.08, 23:20 Mnie sie wydaje, ze ten biustonosz jest za nisko. Podnies go za obwod i dopiero wtedy podciagnij ramiaczka. Jest za duzy, ale IMO 65C bedzie za maly/ fiszbiny beda za waskie. Moze sprobuj cos Panache, maja szersze fiszbiny. Byl tu gdzies watek o stanikach na piersi niepelne od gory, poszukaj w wyszukiwarce. Odpowiedz Link
natashka87 Proszę o pomoc 08.04.08, 11:11 Proszę o pomoc i komentarz jak moje zdjęcia będą w galerii. Szukam właściwego rozmiaru, na razie ze średnim skutkiem. Moje wymiary 67/86-87 bez stanika i ok 89 w staniku. Wiem już, że powinnam nosić staniki o szerokich fiszbinach, moje piersi są ogólnie dość szerokie w podstawie,zaczynają się w połowie pachy, ale nie mam jakiejś specjalnie dużej przerwy między nimi. Większość staników które przymierzałam jest za mała: tak jak ta Portia na zdjęciu - 60F - buły. Efekt ten zwiększa się jeszcze w miarę noszenia, wyglądam jak baleron:P Nie wiem czy nie podciągnęłam za mocno ramiączek, ale jak jest tak jak na zdjęciu to biust jest uniesiony, a nie uwierają mnie ramiączka ani nie bolą. Zastanawia mnie jeszcze to, że sutki wychodzą dość wysoko,nie wygląda tak jak za zdjęciu w brastopie. Wczoraj jeszcze raz byłam mierzyć staniki, żeby zobaczyć czy może wcześniej jakoś źle patrzyłam, mierzyłam. Ale po zebraniu wszystkiego do miseczek okazuje się że prawie każdy stanik jest za mały (buły). Tak było wczoraj w H&Mie, 75D miękkie były za małe (mierzyłam dwa) i dopiero 80C miało miseczkę taką, że nie robiła mi się buła. Z 70tek 70E (polskie) i 70DD La senza, leży w miarę ok, ale na większej piersi widać także małą bułę, jak wszystko zgarnę i delikatne marszczenie przy sutku. Wczoraj za to znalazłam stanik, który leżał najlepiej z dotychczasowych, rozmiar 65E (niestety nie pamiętam firmy). Może dlatego, że nie był ze sztywnej koroniki, tylko z dość rozciągliwego materiału, taki full cup cały zabudowany. Nawet bym go kupiła,bardzo wygodny, tyle, że był wizualnie okropny i jeszcze do tego kosztował 210 zł. Więc moje pytanie: jaki rozmiar z 60tek powinnam zamówić? Jeśli ten stanik 60F ze zdjęcia jest w miarę standardowy, to na pewno 60FF będzie też za mały, mam lekką asymetrię, a w tym buła robi się nawet na mniejszej piersi. 60G będzie ok? Chciałabym mieć odrobinę luzu, bo mam kawałki piersi pod pachą, a nawet na plecach, dobrze był było, żeby jakoś udało się to zebrać. Na razie zamówiłam panache tango II 65E, tanio był na ebayu i zobaczę co z tym będzie. Widziałam, że niektóre dziewczyny wolą ścisłe 65 przy podobnych wymiarach, ja mam dość wystające żebra,zero tłuszczu, 60 jest do wytrzymania, ale przy oddychaniu nie jest za wygodnie:P wbija się. Ratujcie:) Ps. Jestem z Warszawy, więc myślałam, że uda się tu coś zmierzyć, ale jak na złość wszędzie, nawet w Peachfield, same Freye, w Avocado też tylko wąskofiszbinowce:( Odpowiedz Link
elmilinden Re: Komentujemy dla natashki87 08.04.08, 17:37 No chyba 60G. ten ze zdjęcia jest zdecydowanie za mały. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla natashki87 08.04.08, 20:34 Dzięki, chciałam się upewnić, bo z tabelki to raczej nie wynika. Mam nadzieje, że uda się dostać coś ładnego w 60G. Pozdrowienia:) Odpowiedz Link
maith Re: Komentujemy dla natashki87 08.04.08, 22:06 Sama znakomicie oceniłaś sytuację. Te bułki do wmasowania masz spore, więc wzięcie nawet lekko przydużego stanika niczym nie grozi :) Tak 60G powinno być ok. A jak już się cała wmasujesz do miseczek, to zajrzyj też do dużego lobby www.biusciaste.prv.pl Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla natashki87 09.04.08, 09:16 Dzięki:) Będę się intenywnie masować;) Jak kupie coś w 60G to wyślę fotki:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Dla megiddo0 08.04.08, 13:35 Troche wygląda jakby fiszbiny były ciutek za wąskie. Nastęonym razem spróbuj jakieś panache czy jakąś inną firmę z szerszymi fiszbinami. W mniejszym rozmiarze w tym modelu fiszbiny by były pewnie za wąskie. Jeśli to ma być twój pierwszy stanik to bym sobie go zostawiła, wygarniała i zobaczyła czy coś się zmieni za jakiś czas. Jeśli się nie dopasuje to na giełde z nim :) Odpowiedz Link
maith Re: Dla megiddo0 08.04.08, 21:55 1)Dokładnie, fiszbiny wyglądają jakby Ci się za wcześnie kończyły 2)A dalej jakbyś miała rozwałkowany pod pachami biust. Używaj balsamu i powygarniaj trochę. Powinno Ci to wszystko trafić do miseczek. Chuda jesteś, a tam bułki podpachowe, one nie są naturalnym elementem Twojego wyglądu, a to znaczy, że są wmasowania na miejsce. 3)I jeszcze jedno. Gdzie konkretnie cisną Cię te fiszbiny? Tylko po bokach? Czy przypadkiem także pod biustem? Bo wygląda, jakby ta 60-tka też była dla Ciebie jeszcze za szeroka w obwodzie (taki podcień pod stanikiem z przodu - jakby wszystko leżało, nie byłoby cienia). 4)Z tego wynika, że warto poszukać tego samego rozmiaru w Panache (będzie i ciaśniejszy i z szerszymi fiszbinami) i przemasowywać sobie wszystko z boków do miseczek :) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Dla megiddo0 08.04.08, 23:35 tak, to moj pierwszy stanik buly pod pachami to ja mam straszne, ale staram sie cos z tym zrobic nie wiem czy sie zapne w cos wezszego bo mam na najluzniejszej haftce w tej chwili cisna mnie najbardziej na mostku (koncowki fiszbiny), tak jakby byly za wysoko polozone, i odrobine pod pachami wlasnie zastanawiam sie czy zostawiac ten stanik bo jest za duzy o rozmiar (co najmniej-przynajmniej takie mam wrazenie) i sie strasznie marszczy ale z drugiej strony zostaje alternatywa w postaci 70B:( dzieki za opinie Odpowiedz Link
elmilinden Re: Komentujemy dla malakasia_pl 08.04.08, 17:39 Jak na Arabellę t i tak super leży;) Może wypróbuj jakiś inny balkonik, tez Freyi, ale bardziej standardowy, jakieś 30DD. Może Milie albo Maisie? Na balkonikach to się nie znam za bardzo, ale wydaje mi się, że taki model mógłby być ok, a one trochę inaczej układają piersi niż Arabella. Odpowiedz Link
maith Re: Komentujemy dla malakasia_pl 08.04.08, 22:02 Arabella jest przezroczysta - to oznacza, że zobaczysz w niej każdą nawet najdrobniejszą niekompatybilność. Wygląda, że fiszbiny całkiem ok okalają Ci biust i jest całkiem dobrze. Oczywiście masz górno-boczne bułeczki do wmasowania (widać je wyraźnie na zdjęciu z przodu). Balsam, trochę pracy i przemigrują. Natomiast obiektywnie obwód 65 to jeszcze za dużo, jak na Arabelkę dla kogoś z 72 cm własnego obwodu, bo ten stanik jest rozciągliwcem. Reasumując - na początek całkiem ok, ale na przyszłość rozciągliwce bierze w 60-tkach (28) oczywiście z odpowiednio przeliczonymi miseczkami. Przy okazji pamiętaj, że Arabella jest też dużomiskowcem. Odpowiedz Link
bibea Re: Komentujemy dla malakasia_pl 08.04.08, 22:40 ta arabella naprawdę dobrze na tobie wygląda. u mnie w ogóle marszczyła się przeobrzydliwie i w ogóle nie bo nie. ale ja bym próbowała i inne staniki. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Komentujemy dla malakasia_pl 09.04.08, 15:05 Dzięki dziewczyny za komentarze i zainteresowanie :) Już wiem, że na przyszłość 30 to za dużo :)bo Arabelka mi się rozciągnęla. Na początku wyglądała na mnie dużo gorzej i po ok 2 tyg noszenia zaczęla się lepiej układać, a potem rozciągnęla mi się pod biustem i zaczyna mnie wkurzać, bo fajnie było ściśliwie. Jest to jednak mój pierwszy nawrócony stanik i generalnie jestem z niego zadowolona. Wkrótce zabiorę się za przeróbki. Co do wielkich miseczek, to przekonałam się o tym w sklepie. W pozostałych rozmiarach hulał wiatr :) Wtedy jeszcze nie mogłam się połapać na forum, ciężko mi było odnaleźć informacje o stanikach i taki tylko znalazłam w sklepie stacjonarnym. Obecnie czekam na 2 pollyanny. Jedną 30DD i jedną 28E. Nie mogę się doczekać. A fotki wkrótce :) Jeszcze raz wielkie dzięki :) Zadomowię się u Was :) Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla paula-aulap 08.04.08, 17:32 Jak na mój gust albo zupełnie nie pasuje Ci ten fason, ze względu na kształt piersi, albo stanik jest za mały. Odpowiedz Link
paula_aulap Re: dla paula-aulap 08.04.08, 19:46 hmm,, właśnie jakoś dziwnie się w nim czuję.. w tym tyg przyjdzie mi necho bequet i pour moi 65D, jak i one będą niedobre to nie wiem, 65DD spróbować? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: dla paula-aulap 11.04.08, 11:30 Za maly, za maly, za maly. Podciagnij ramiaczka, to sama zobaczysz, ze piersi wychodza przodem. Probowac 65DD:) Odpowiedz Link
paula_aulap Re: dla paula-aulap 11.04.08, 12:58 hehhh DD? nie wierzę;D zaraz chyba polecę do sklepu sprawdzić ten rozmiarek;D Odpowiedz Link
bibea Re: dla paula-aulap 11.04.08, 22:52 zgadzam się z poprzedniczkami. mały. ja mam takie same małe piersi w 70b. po przemianie mam już 65e ;) acha: nawet jak na początku 65dd będzie za duży, poczekaj chwilkę. tak z 2-3 tygodnie - dobra rada ;) Odpowiedz Link
paula_aulap Re: dla paula-aulap 11.04.08, 23:06 dzięki za radę;) tylko sklep mi zamknęli łee i muszę z neta zamówić teraz;) cięzko z tymi nowymi rozmiarami.. no nic, zaczynam poszukiwania 65dd;D jak kupię lekko usztywniany to to coś zaszkodzi? Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla agniecha2008 08.04.08, 17:31 Trochę ten stanik odcina pierś pod pachą i jest za krótki, żeby cokolwiek stamtąd zebrać. A czy fiszbiny celują w środek pachy, czy bliżej? Odpowiedz Link
agniecha2008 Re: dla agniecha2008 08.04.08, 18:15 No moze faktycznie nie zbiera dokladnie z boków..Fiszbina jest w porządku - leży dobrze, nic nie gniecie..Zastanawiam sie tylo nad miską...bo jak tak wygarne wszystko to sie robią małe bułki na górze, z tym ze pozniej to wszystko gdzies ucieka i jest w miare dobrze. W ogole to podoba mi się taki krój stanika (o balkonik mi chodzi) - ładnie zbiera piersi do środka (ciekawe czy w miekkim staniku tez bym miala taki efekt, musze sprobowac ;p) Czekam teraz na zamowioną pollyanne to bede miala stanik do zbierania bułek (o ile bedzie na mnie dobry) :) No i niedlugo podesle jeszcze zdjecia mojego nowego nabytku M&S do oceny :) pozdrawiam Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla agniecha2008 08.04.08, 18:30 No właśnie jak gdzieś ucieka to nie jest dobrze;) Odpowiedz Link
joankb Re: dla agniecha2008 08.04.08, 18:34 Jak ucieka to za luźny masz obwód. A jak będzie uciekać to nic się nie poprawi. Odpowiedz Link
agniecha2008 Re: dla agniecha2008 08.04.08, 19:51 hmm..a to nie jest czasem wina tego ze ten stanik nie jest wysoko zabudowany..?Obwód az taki luźny to nie jest - zapinam sie w nim na najluzniejszą haftke bądz na srodkową i juz bardziej nie moge..Ucieka bliżej pachy ale bardziej górą a nie bokiem - problem jest z tymi "gornymi podpachbulkami" (czy jak to tam nazwac). smaruje masuje ale jak na razie efektow wlasciwie nie ma :/ mozecie polecic jakis model stanika zeby to zlikwidowac? Odpowiedz Link
maith Re: dla agniecha2008 08.04.08, 22:13 Joankb dobrze pisze. To jest klucz do problemu "Jak ucieka to za luźny masz obwód. A jak będzie uciekać to nic się nie poprawi." To wygląda tak - biust masz rozjechany na większej powierzchni niż mu się należy - ja go tam widzę i nad i po bokach też. I teraz - zbierasz z boków i widzisz wtedy bułki na górze - to znaczy, że będziesz potrzebowała większych misek. Ale co z tego, skoro wszystko Ci zaraz przestraszone wraca pod obwód. Czemu wraca? Bo nic go nie trzyma. Możesz wziąć bardziej zabudowany bokiem, ale on musi mieć odpowiedni obwód. I jeszcze jedno - mam wrażenie, że fiszbiny kończą Ci się za wcześnie. Chyba przydałyby się szersze. Niestety nie ma tam nigdzie rozmiaru ani Twoich wymiarów, ale pamiętaj, że jak przeliczasz rozmiar na mniejszy obwód, to powinnaś przeliczyć też OD NOWA miseczkę :) Odpowiedz Link
agniecha2008 Re: dla agniecha2008 08.04.08, 23:53 Moje wymiary to 71/82 (ale przy ostatnich pomiarkach mi wyszło 69/81). Rozmiar tego stanika just peachy to 65C. W galerii chyba sa jeszcze moje zdjęcia panache tango floral red rozmiar 60DD i tam chyba było dużo gorzej (obwód był sporo ściślejszy jednak miski nie lezaly za dobrze). Jaki model proponujecie zeby to wszystko z boków u mnie zebrać do misek i zeby to dobrze leżało?? może i faktycznie cos tam by sie jeszcze uzbierało chociaz na razie nie widze mozliwosci zeby to wlazlo do misek :( masowanie jak na razie bez efektow...a moze jak sie tak nie przykładam..w koncu tłuszczu z całego ciała do biustu nie przemyce:/.. Odpowiedz Link
maith Re: dla agniecha2008 09.04.08, 01:04 Tango ma specyficzny kształt i nie zawsze nadaje się do początkowego zgarniania biustu. Ale bardzo możliwe, że gdybyś w tym samym rozmiarze 60DD wypróbowała np. Panache Harmony www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/panache/balconette-bras/pnb2-details.aspx?colour=Pistachio to nie miałby ani wad Tango, ani tego stanika, który masz teraz. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Dla poczek 08.04.08, 17:26 Jeżeli to coś, co prześwituje w górnej części miski, tuż pod jej zakończeniem, to Twój sutek, to albo masz bardzo dziwny biust, albo te staniki są najzwyczajniej w świecie za małe. Nie napisałaś swoich wymiarów. Widać jeszcze pierś nad miską, nawet dość okrągła i nie obwisła. Ale jak będziesz zakładać stanik na sam koniec sutków, to skończysz jak ja;) Powinnaś znaleźć model i rozmiar, który będzie obejmował całe piersi, a sutki będą mniej więcej w połowie misek. Oczywiście nie dokładnie, no mi czasami gdzieś tam na dole smętnie wiszą, ale wiesz, nie może być tak, że przy nachyleniu się cycki wyskakują na wolność. Odpowiedz Link
maith Re: Dla poczek 08.04.08, 22:23 Na pierwszym zdjęciu z boku widać wyraźną bułkę podpachową. Do tego na drugim chyba da się ustalić, że fiszbiny są na Ciebie nieco za wąskie, bo się jakby za szybko kończą. Jeśli do tego sama narzekasz na rozciągliwość, to spróbuj ten sam rozmiar w Panache (będzie ściślejszy i fiszbiny pójdą dalej). Co do biustu, to szersze obwódki oczywiście mogą się wyżej kończyć, ale tam w górnej części chyba Ci wylądowała centralna część obwódki... A fiszbina nie wisi dołem? Dobrze podciągnęłaś ten stanik do piersi na obwodzie? Bo to też może być wytłumaczenie... Tak czy inaczej rozejrzyj się za Panache :) Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla fille_de_soleil 08.04.08, 17:21 O matko, jakie wielkie Avocado robi to 60D!:/ Po pierwsze to chyba fiszbiny wcale nie celują w środek pachy? Po drugie- ten stanik robi Ci jakiś dziwaczny kształt piersi. Sama mówisz- młody i jędrny. Ale on zamiast podnosić to spłaszcza.... Jak na mój gust możesz spokojnie wyprobować jakieś 65DD, np. jakiś balkonik Freyowy. Albo i 60F, tyle że obwód 60 w Avocado jest tak naprawdę ogromny, większość staników ma sporo mniejszy obwód i do tego sporo mniejsze miski. Odpowiedz Link
fille_de_soleil Re: dla fille_de_soleil 08.04.08, 17:59 Hm, obejrzałam uważnie fiszbinę - celuje mniej więcej w środek. Dziwaczny kształt? Taki po prostu mam ;) A tak na poważnie - wyglądam w nim nie bardziej płasko niż w dobranym usztywnianym (to tak na moje, bardzo niesubiektywne oko ;) )... Nie wiem, czy biust rzeczywiście powinien być bardziej podniesiony... Kurczę, ale ja nie mam jak na razie karty do zakupów internetowych i nie wiem, kiedy bym mogła zakupić takowy balkonik, a w Avocado takich nie mają, z tego co pamiętam. Odpowiedz Link
elmilinden Re: dla fille_de_soleil 08.04.08, 18:01 No nie wiem, mi się ten kształt dziwny wydaje. Tzn. zazwyczaj stanik podnosi piersi i układa je tak, żeby były bardziej okrągłe. A ten jakby lekko spłaszczał je od góry. Odpowiedz Link
fille_de_soleil Re: dla fille_de_soleil 08.04.08, 18:09 Dziś może uda mi się odebrać paczkę z nowym stanikiem (Panache flamenco). Zobaczę wtedy, czy jest lepiej i wyślę fotki :) Odpowiedz Link
maith Re: dla fille_de_soleil 08.04.08, 22:47 Kształt jest taki, jakbyś z niego wyrastała, albo jakby był niekompatybilny z Twoim biustem. Do tego fiszbiny wyglądają jakby się nieco za wcześnie kończyły. Coś jest nie tak i to NA PEWNO nie jest wina Twojego biustu. Beleczka to efekt przypadkowego błędu, dzięki któremu masz ten stanik ;) To znaczy producent myślał, że te staniki to robi dla kobiet z jakimś takim bardzo dużym biustem. Sama rozumiesz, D ;) Prawda jest taka, że oni naprawdę w to wierzyli, to dlatego staniki dla małobiuściastych robią biuściaste firmy. Przypadkowy błąd. Ale na szczęście zdołałyśmy dotrzeć do Was na czas z informacją i w efekcie pokazałyście im że istniejecie. Tylko wyglądacie inaczej niż Was sobie wyobrażali. Teraz muszą jeszcze tylko uwzględnić Wasze potrzeby (np. potrzeba usunięcia tej dziwnej beleczki ;) Odpowiedz Link
fille_de_soleil Re: dla fille_de_soleil 09.04.08, 18:04 Czyli jest nie do noszenia, zły, fatalny i be? :( Odpowiedz Link
ireen Daisy 08.04.08, 18:53 No, tylko dla mnie raczej takie sobie chyba... Ramiączka straaaaasznie krótkie i ciasne, a miseczki odstają na bokach, co widać. Poza tym fiszbiny jakoś mi się trochę wbijają w mostek, czy to ma szanse minąć jak się trochę rozciągnie w obwodzie? Jestem nieco skonfundowana bo ze wszystkich moich nabytków, ten najładniej zbiera i unosi biust. Tylko boję się, że będzie niewygodny... Odpowiedz Link
elmilinden Re: Daisy 08.04.08, 19:03 Moim zdaniem te fasony ogólnie będą bardziej kompatybilne z większym biustem, bardziej łezkowatym, wystającym do przodu przynajmniej na dole. Ale śliczny jest:( Szkoda, że nie robię obwodów 28 w większej ilosci modeli. Odpowiedz Link
ireen Re: Daisy 08.04.08, 19:17 Te fasony, tzn. wszystkie czy Lazy Daisy? Właśnie go założyłam znowu i do tego wszystkiego robi straszne bułkipod pachami i aż na plecach, więc on raczej na pewno nie dla mnie :( A reszta? Że Myrtle jest do kitu, to wiem. Ale może Madison i ten Vanity Fair mogłyby być, ewentualnie jasny Kalyani? Odpowiedz Link
joankb Re: a pozostałe? :) 09.04.08, 12:00 We wszystkich oprócz Laisy podciągnęłabym jeszcze trochę ramiączka-nie powinny tak wisieć. Po podciągnęciu vanity do sprawdzenia - może być zbyt mały. Madison powinna być dobra - i chyba lepsza jest na pierwszy stanik. Ale długo to ty jej tez nie ponosisz - ja miałam w pierwszym więcej luzu i w trzy tygodnie był mały. Odpowiedz Link
ireen Re: a pozostałe? :) 09.04.08, 14:47 Hmm, racja, rzeczywiście po podciągnięciu ramiączek się inaczej układają. Na razie w tej sytuacji zostawiam sobie czarną Freyę Madison. Zastanawiam się nad Vanity Fair, po podciągnięciu ramiączek faktycznie miseczka lekko się wciska w skórę na górze, ale może to taki krój, bo ona ma tam taśmę wszytą żeby koronka nie odstawała? Natomiast jej wady to po pierwsze potrójne haftki, a po drugie fiszbiny cisnące na mostku po chwili noszenia. Ale jest bardzo ładna, więc muszę przemyśleć :) Największy problem mam z Kalyani Charisma - ten większy rozmiar 30DD wydawał mi się OK, ale po podciągnięciu ramiączek zauważyłam bułeczki pod pachami... Czy to znaczy, że miseczka jest za mała??? Bardzo mi się podoba ten stanik, zwłaszcza że jest mało zabudowany więc pod dekolt by się nadawał ale nie wiem co teraz zrobić, jak myślicie, spróbować 30E? Z góry dzięki za porady :) Odpowiedz Link
joankb Re: a pozostałe? :) 09.04.08, 15:38 To vanity odsyłaj. Może, że to krój, bywają, ja takich nie zostawiam. Chyba, że MUSISZ go mieć. Kalyani - jak są bułki to nic z nimi w małym staniku nie zrobisz. Niewątpliwie będą ci wdzięczne :)). Musisz się zastanowić czy większa nie będzie dużo za duża. Dwa sąsiednie rozmiary to jednak te 2,5 cm. Na jednej misce to gdzieś ok. centymetra. Jest tyle tych bułek? Odpowiedz Link
mauzonka 30DD! 09.04.08, 19:54 Moim zdaniem wniosek po obejrzeniu tych zdjęć jest oczywisty: powinnaś brać 30DD! Bez czytania Twojego posta rzuciły mi się w oczy vanity fair i kalyani charisma jasny. Już chciałam pisać, żebyś resztę odesłała a te dwa zostawiła, gdy widzę, że ona mają po prostu inny rozmiar niż cała reszta. Zostawiłabym też rozwojowo Freję Madison - nie jest dużo za duża, a po jakimś czasie noszenia 30DD vanity fair i kalyani może się przydać:) Myrtle jakoś dziwnie się układa - to chyba nie tyle kwestia rozmiaru, co niekompatybilności fasonu. Odpowiedz Link
ireen Re: 30DD! 09.04.08, 20:54 Freyę Madison zostawiam na bank, już obcięłam metki ;) Vanity Fair wydaje się być OK, oprócz tego że jest taki masywny, no ale cóż, taki fason... Jeszcze się nad nim zastanawiam, czekam na Arabellę i Mitzy, obie 30D. Zobaczymy, który będzie najlepiej pasował. No a z tym Kalyani to nie wiem - jak już pisałam chyba wcześniej, jest fajny, bo taki delikatny, nie zakrywa pół klatki ;) Ale dzisiaj za radą joankb podciągnęłam trochę ramiączka i bułki mi wyszły co trochę dziwne, jak z powrotem je wydłużyłam to bułki nadal są. Trochę chyba nawet większe niż na zdjęciach, ale nie jakieś giganty... Myślałam o większej miseczce na próbę, ale sprawdziłam, że w Bravissimo już wyprzedane :( Żal by mi go było, bo fajny jest, ale nie wiem jeszcze co z nim zrobić. Może te bułki trochę przez to że okres mi się zbliża i stąd się wszystko inaczej układa, to możliwe? Myrtle wysłałam siostrze z większym biustem do przymiarki :) Odpowiedz Link
ireen Re: a pozostałe? :) 09.04.08, 21:05 Dzisiaj założyłam sobie znowu Vanity i jakoś mnie przestały te fiszbiny gnieść, nie wiem jakim cudem :) Kalyani na większą nie wymienię, bo patrzyłam, że już wyprzedany rozmiar :( Bułki nie są jakieś wielkie, na zdjęciu je trochę widać jak się przyjrzałam. W rzeczywistości może są troszkę większe. Czy to go całkiem dyskwalifikuje? :) W miseczki raczej już za wiele nie upchnę ;) A nie rozumiem o co chodzi z tymi centymetrami - piszesz, że dwa rozmiary to 2,5cm czyli 1cm na miseczce... to te 2,5cm to gdzie? Odpowiedz Link
joankb Re: a pozostałe? :) 11.04.08, 08:30 JEDEN rozmiar to 2,5 cm - w obwodzie. Kiedyś z ciekawości to pomierzyłam i według mnie JEDNA miseczka jest przy tym większym rozmiarze ok. 1 cm z drobnym hakiem głębsza. Drugi cm w drugiej miseczce, te pół to ten hak i pewnie coś jeszcze w "powierzchniowej" wielkości miski. Jak ma za mały stanik to próbuję sobie ten dodatkowy centymetr zwizualizować - żeby zdecydować czy zamawiać większy czy akurat ten fason odpuścić. Odpowiedz Link
paula_aulap prośba.. 10.04.08, 23:10 hmm mógłby mi ktoś skomentować drugi stanik? /pour moi/ proszę..:( Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: prośba.. 10.04.08, 23:34 Widze tylko Eve, nie ma innych zdjec z Twoim nickiem. Odpowiedz Link
joankb Re: prośba.. 11.04.08, 08:32 Jeszcze nie wstawiłam. Proszę o łagodny wymiar kary... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Wstawione n/t - prosimy o komentarze 11.04.08, 11:28 Szkoda, ze nie ma zdjec z boku. Widac buly pod pachami. Wg tabelki jest za maly. Mam tyle co Ty w biuscie i w 65D sie nie upchne. Czy jak ulozysz starannie piersi w miseczce, to nie wylewa Ci sie nic przodem? Odpowiedz Link
paula_aulap Re: Wstawione n/t - prosimy o komentarze 11.04.08, 12:36 Juz się poprawiam, zaraz wstawię zdjęcia z boku. Nie wiem jak jak założyłam go wcześniej, ale rzeczywiście trochę mi górą wychodzi.. szczególnie przy wdechu. To jakiego mam teraz rozmiaru szukać?;]65DD? Mogłabyś mi powiedzieć jaki nosisz skoro masz podobne wymiary?;] z góry dzięki. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Wstawione n/t - prosimy o komentarze 11.04.08, 12:42 Mam 68/85-86 (przy czym 86 czasem nawet 87 to w staniku). Nosze 65DD. Odpowiedz Link
joankb Re: Wstawione n/t - prosimy o komentarze 11.04.08, 16:45 Zdjęcie doszło, ale blox wisi, nie ma jak wstawić Odpowiedz Link
joankb Re: Dla sophie999 11.04.08, 09:29 Moim zdaniem - za mały i to sporo. A jak wygarniesz te buły - da się tylko muszą mieć gdzieś miejsce - to zostanie ci jako nakolannik. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dla sophie999 11.04.08, 11:25 Tak, to jest bula, ktora nalezy masowac i przekonywac, by wrocila do miski. Sprobuj wygarnac wszystko spod pach i ulozyc piersi w miskach. I podciagnij ramiaczka. Jak teraz lezy? Nie lubie tege stanika, wydeje mi sie, ze przez te koronke na malobiusciastych nie lezy on zbyt dobrze. IMO on nie jest na Ciebie za duzy, tylko po prostu sie zle uklada. Jestem na nie, odeslalabym. Fiszbiny dobrze leza, wiec chyba pasuje Ci Panache. Odpowiedz Link
sophie999 Re: Dla sophie999 11.04.08, 11:47 Ech, a właśnie dziś w końcu zdecydowałam, że go sobie zostawiam i odcięłam metkę... Mam go od rana i coraz bardziej mi się podoba i jakby mniej marszczy:) no nic, zobaczymy, czy coś z tego będzie. Jak podciągnę bardziej ramiączka, to marszczy się bardziej w skos miski. Ale spróbuję jeszcze raz. No a buły aż z pleców wepchnąć do miski, to wielka sztuka musi być:( mnie na razie skóra boli, bo chyba tak zapalczywie to robiłam, że ją podrażniłam:( Też mi się wydaje, że fiszbiny mają pasujący kształt:) Dlatego idzie już do mnie panache tango plunge:) Przymierzałam się do sassy z giełdy, ale na zdjęciu miała fiszbiny jakby skośnie ułożone, nie obejmowały tak piersi jak ten mój, tylko układały ją w skos, czy Freye tak mają i czy to oznacza, ze mają wąskie fiszbiny?? Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za ocenę:) ponoszę go trochę i zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dla sophie999 11.04.08, 12:30 Jesli masujesz pieri to ZAWSZE z balsamem, takim zwyklym do ciala. Chodzi o to, by nie podrazniac sobie skory. Piersi z plecow tez mozna przekonac do powrotu do miskek, ale oczywiscie zabiera to sporo czasu. Trzeba cierpliwosci; ja codzinnie rano ruchem zgarniajacem od plecow w kierunku piersi masuje. I widze, bulki sie zmiejszaja, wiec dziala. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Dla sophie999 11.04.08, 14:20 Ten stanik jest raczej za maly niz za duzy. Ja w zeszlym miesiacy dostalam panache harmony 60d i 60dd. Mam ok 80cm w biuscie. Najpierw przymierzylam 60d i stwierdzilam, ze sie marszczy i ze jest za duzy a potem 60dd i okazalo sie, ze 60dd jest dobre. To, ze stanik sie marszczy nie musi od razu oznaczac, ze jest za duzy. Co do koronki to podobno tak jest, ze jej jest po prostu za duzo. U mnie sie jako tako nie marszczy, ale gdy sie pochyle to zaczyna odstawac. Ale stanik jest ladny i ta koronka mi nie przeszkadza :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dla fille_de_soleil, następne zdjęcia 11.04.08, 11:18 Nie podoba mi sie. Ksztalt podobny jak w Coco, piersi patrza w dol. To nie jest tak, ze Ty juz tak masz, to kwestia niedopasowania stanika. Poza tym wydaje mi sie, ze masz za nisko zalozony stanik. Podnies stanik za obwod i dopiero teraz wyreguluj ramiaczka, byc moze to zmieni troche ksztalt piersi. Jesli podniesienie i wyregulowanie nie pomoze, to powinnas rozejrzec sie za innymi modelami. Fiszniny leza OK, czy pasuje Ci raczej Panache. Romiarow tez w sumie dobrze. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Dla fille_de_soleil, następne zdjęcia 11.04.08, 12:01 Ja bym proponowała jakiś balkonik, taki jak np. Maisie, albo coś, co podnosi piersi od dołu, czyli pokrewne modele do np. Sassy, Tizzy, Myrtle Freyi. Tylko nie wiem, jak fiszbiny we Freyi:/ A na panache to się za bardzo nie znam i nie wiem, jak one tam podnoszą i z której strony;) Chodzi o to, że dobry stanik nie powinien Ci ciągnąć biustu w dół, tylko go wyciągać do góry i robić kształt bardziej okrągły. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dla fille_de_soleil, następne zdjęcia 11.04.08, 12:21 Ja tez mam piersi raczej plaskie od gory i dobrze wygladam w: TangoII Panache balokonik Lilly Panache Fayreform: Lovelace i Tantalise Mam tez kilka usztywnianych, ale Ty najpierw poszukaj czegos miekkiego, by ustalic rozmiar. Odpowiedz Link
fille_de_soleil Re: Dla fille_de_soleil, następne zdjęcia 11.04.08, 12:52 Ojej ;( a już miałam nadzieję, że będzie lepiej... Spróbuję z tym podnoszeniem, regulowaniem itd. A co sądzicie o Pour moi? Provence miękkim? Nadawałby się dla mnie? Pooglądam te balkoniki, ale i tak na razie nie mam jak zakupić. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 11.04.08, 22:39 Za wąskie fiszbiny, w obu stanikach. Szukaj Panache. Fantasie: Czy mi się dobrze wydaje, że koronka wbija Ci się w pierś? Chodzi mi o to, że stanik marszczy Ci się na czubku ale koronka dociska do piersi. Czy tak jest, czy to tylko złudzenie? W każdym razie jest niekompatybilny albo za mały (jeśli mam rację z tą koronką). Freya: Za mały i za wąskie fiszbiny. Buły pod pachami do wygarnięcia. Wygarnij, podciągnij ramiączka. Efekt będzie taki, że buły wyjdą przodem. Odpowiedz Link
bibea Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 11.04.08, 22:56 ten różowawy: mały. i ramićzaka jakieś takie wydają się być długie. ten żółtawy: mały. celuj jednak w 60e. pozdrawiam, b. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 12.04.08, 12:46 Piszecie że za małe, a mnie się zdaje za duże miski. Fantasie - tu zgadzam się, że zdecydowanie niekompatybilny - bo mi też nic nie pasuje - za luźny, za wąskie fiszbiny, miski nie pasujące - koronka się bardzo marszczy z przodu - tak jakby tam piersi brakowało. W każdym razie sprzedałam. Freya - zdawało mi się, że tam już nie mogę więcej wygarnąć, ale jeszcze popróbuję i z regulacją ramiączek - i też myślałam, że za duże miski, bo od góry się wszystko marszczy - jakbym wsadziła waty to by się wypełniło. No ale może sie nie znam. Freya bardziej mi pasuje (moim zdaniem) Na razie przynajmniej ustaliłam jedno - zdecydowanie musi być 60 (nie 65) Jeśli Panache - który model? I rozmiar 60DD - 60E? Bo prawdę mówiąc miałam zamiar teraz w 60D uderzyć. Miałam flamenco 60E (nie mam zdjęć) - no wszystko pasowało poza za dużą miską. Czy jeśli flamenco to DD? - któraś z Was pisała, ze flamenco ma dość duże miski PS - ja powinnam Was mieć w sklepie ze stanikami i wtedy dobierać :D Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 12.04.08, 15:22 Ale czy koronka wbija Ci się w pierś? Bo to, że się marszczy nie musi znaczyć, że jest za duży. Wyobraź sobie, że chcesz włożyć pomarańczę do szklanki. Szklanka pozostaje pusta, mimo, że pomarańcza się nie mieści. Wydaje mi się, że ten sam efekt jest na Twoich zdjęciach. IMO oba za małe, tyle, że Freya mniej za mała. Panache są ciaśniejsze, choć nie wszystkie. Poczytaj komentarze o konkretnym modelu na forum, duże też zanim zdecydujesz się na zakup stanika. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 12.04.08, 15:36 Przy różowym zgadza się - brzeg koronki jakby dociskał a dalej się marszczyło. We frei jakby marszczy mi się cały ten pasek z koronką. Może i rzeczywiście. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Komentarze dla agnesp76. n/t 14.04.08, 10:51 Freya - nosiłam jeden dzień, kombinowałam z ramiączkami - macie rację - za mały. Sprzedaję. Odpowiedz Link
duende2 prośba o komentarz 12.04.08, 12:38 wysłałam mailem fotki swoich zakupów i nie jestem pewna co zwrócić a co zostawić, doradźcie coś :). Zależy mi na czasie, za tydzień mija 28dni. Odpowiedz Link
zawsze_zielona komentarz dla duende2 12.04.08, 18:33 Porcelanka: Na mnie tez tak lezala, nie wiem co jest z tym stanikiem. Dasz rade go troche podciagnac do gory? Chodzi mi o obwod, nie ramiaczka. IMO on nie jest za maly, tylko za nisko lezy. Pour moi confidence: Za szerokie fiszbiny. Poza tym nie podciagnelas ramiaczek. Panache Harmony: za szerokie fiszbiny, dlatego Cie splaszacza. Celuj w Freye. Poza tym podnies stanik na obwodzie, bo zalozylas go za nisko. I podciagnij ramiaczka. Ale generalnie, szalu nie robi. Phoebe Freya: To samo, podnies stanik na obwodzie, wygarnij bulki spod pach i podciagnij ramiaczka. Mam wrazenie, ze jest za maly, ale moze przez to ze zalozylas go za nisko. Odpowiedz Link
duende2 Re: komentarz dla duende2 13.04.08, 21:33 Z porcelanką nic więcej nie da się zrobić - mimo podniesienia obwodu ściska mnie u góry - oddaję Pour moi zupełnie nie gra z moim biustem, ale mam problem z freyą i panache. Rzeczywiście po podniesieniu obwodu i podciągnięciu ramiączek wygląda to trochę inaczej. Panache ma szeroko rozstawione ramiączka, co jest niewygodne i masz rację trochę mnie spłaszcza. Freya na zdjęciach, które wysłałam marszczy się w górnej części misek (koronka). Po podciągnięciu ramiączek marszczenie jest mniejsze, ale niestety nie zniknęło zupełnie. No i mam dylemat - zostawić ferykę czy panache? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarz dla duende2 14.04.08, 12:06 Harmony ma jedne z najszerszych fiszbiny ze wszystkich Panache. IMO splaszcza Cie, wiec chyba sa na Ciebie za szerokie. Odeslalabym. Co do Phoebe. Czy po podciagnieciu ramiaczek nie wychodza Ci buly? Czy mimo, ze miska sie marszcy to brzeg koronki nie wbija Ci sie w piers? Odpowiedz Link
duende2 Re: komentarz dla duende2 14.04.08, 12:50 no to odsyłam panache, a freya jest chyba ciut duza - mimo podniesienia ramiączek koronka się troszkę marszczy (najwyżej przeszyję trochę)i nie robią sie bułki, a jest bardzo wygodna :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarz dla duende2 14.04.08, 13:06 To do niej dorosniejesz, nie martw sie. Poczytaj watek o wyzszosci za duzego biustonosza, to od razu humor Ci sie poprawi. Odpowiedz Link
duende2 Re: komentarz dla duende2 14.04.08, 16:57 :), no wiem, właśnie wyrastam z mojej emilki zakupionej z miesiąc temu, dlatego na gwałt szukam drugiego Odpowiedz Link
kasiamat00 Komentarz ogólny do dużej liczby zdjęć 13.04.08, 18:21 Nie będę teraz sprawdzać do kogo to jest konkretnie uwaga, ale rzuciło mi się w oczy przeglądając "małą" galerię, że tak na moje oko z połowa dziewczyn z wątków pomocowych praktycznie nie podciąga ramiączek. Stanik z luźno puszczonymi ramiączkami naprawdę ma małe szanse dobrze się układać (no chyba, że jest to strapless ;). Sprawdźcie, jak mocno możecie podciągnąć ramiączka aby się nie wpijały w ramiona i zobaczcie jak teraz stanik wygląda. Punkt drugi - garbienie się i kulenie ramion (taka postawa przestraszonej dziewczynki). Też dotyczy co najmniej połowy osób. Czasami ciężko samemu zauważyć, problem widać dopiero na zdjęciach, ale żeby na nich dało się to zobaczyć, to na zdjęciu _musi_ się zmieścić kawałek szyi i całe ramiona, szczególnie na zdjęciu z boku. No i jeszcze raz - stanik za duży przy garbieniu się, przy prawidłowej postawie może się okazać całkiem dobry. Wbrew pozorom dużo lepiej diagnozuje się przypadki stanikowo-problemowe mając zdjęcia niekoniecznie z bardzo bliska, za to z widocznymi ramionami. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarz ogólny do dużej liczby zdjęć 13.04.08, 19:02 Podpisuje sie pod powyzszym komentarzem. Bardzo wiele dziewczyn zaklada stanik po prostu niedbale. Wiekszosc moich kometarzy zaczynam od podciagniej ramiaczka i wygarnij bulki. Byc moze do regulaminu galerii nalezy dodac instrukcje zakladania stanika? Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 11:55 A te inne staniki to jaki mają rozmiar, bo nie napisałaś:(? Odpowiedz Link
evunaa Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:07 O ile ja dobrze pamiętam, to one wszystkie są w tym samym rozmiarze (było w innym wątku wspominane chyba):) Albo mi się cuś pomyliło:) Ogólnie to one wszystkie są dla mnie za małe, a tango na ten przykład tragicznie. Jak zapinasz się na najciaśniejszą to według mnie mogłabyś spróbować 60... Tylko np just peachy to chyba nie robią? ps. ja początkująca jestem:) Odpowiedz Link
hubertyn Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:15 > A te inne staniki to jaki mają rozmiar, bo nie napisałaś? Wszystkie mają taki sam - 65DD. Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:06 wkleilam komentarz w galerii ale chyba nie masz dostepu wiec jeszcze raz tutaj "Ten srodkowy wyglada calkiem, calkiem... tylko na zdjeciu z boku troszke dziwny ksztalt...szkoda, ze nie ma zdjecia tak bardziej z pol-profilu :) jest tak na styk moim zdaniem :)" srodkowy to jak zgaduje...por moi st.tropez ale glowy nie dam ;) Odpowiedz Link
wiszer Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:49 Wszystkie sa za male, dlatego moim zdaniem ten srodkowy wyglada tak kiepsko z boku. Nie beda pisac o fiszbinach czy kroju itd. bo nie mozna stwierdzic tych cech dopoki nie przymierzesz dobrego rozmiaru. Uwazam, ze powinnas sprobowac obwodu 60 skoro zapinasz sie na ostatnia haftke, bo taki stanik moze okazac sie bezuzyteczny po paru tygodniach czy nawet dniach (!). I na przyszlosc to uwazam ze lepiej zamowiac mniej modeli a w dwoch sasiadujacych rozmiarach niz rozne staniki w tym samym. I warto sie zainteresowac, ktore staniki sa scisliwe, a ktore wrecz odwrotnie i czy sa duzo czy malomiseczkowe (wiedza na forum moze bardzo ulatwic sprawe). Najlepiej by bylo zamowic sobie dwa sasiadujace rozmiary szerokofiszbinowca i dwa sasiadujace waskofiszbinowca bo wtedy bedziesz wiedziala jaki rozstac piersi masz i jakie staniki zamawiac a jakie na pewno nie, no i jaki jest Twoj rozmiar, bo jak jestes szerokofiszbinowcem to nie wazne jaki rozmiar z Freyi wezniesz to jest bardzo male prawdopodobienstwo ze bedzie on kompatybilny i na odwrot. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 14:11 Wiszer, ogólnie Twoja strategia dot. kupowania jest dobra na pierwszy raz, ale ja mierzyłam podobne rozmiary i IMO nie ma szans, żeby 28FF z panache nie miało za szeorokich fiszbin - ja mierzyłam 30E Tango, fiszbiny dobre - szersze o cm mogłyby być nawet, a w 28FF Daisy Panache fiszbiny mam całkowicie na plecach. Co do fiszbin to Tango 30E miało takie same jak Flamenco 28E. Dlatego jeśli m.mada chce zamawiać 28 to nie panache, no chyba, że okaże się, że 60F jakiś węższofiszbinowy Panache będzie dobry, ale miseczką będą podobne do tych 65DD więc myślę, że jest mała szansa, że nie będą za małe. Odpowiedz Link
wiszer Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:55 Pytalas jeszcze jaka miska wybierac, tak wiec skoro 30DD sa na Ciebie za male, to probowalabym 28F/FF. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 12:42 Mi sie wydaje tak, co do obwodu to lepiej weź 60tki, bo skoro zapinasz się na najciaśniejszą haftkę to zaraz się trochę rozciągną i nie będziesz miała pola manewru - zaczną Ci jeździć po klatce... Tango - tragicznie za małe, reszta trochę za mała. Pour moi najlepsze, ale trochę się wbija, zwłaszcza, że to pierwszy stanik, powinien być przyszłościowy bardziej. Możesz spróbować 28FF albo 28Fdużomiseczkowe (np Rio) Albo poszukać jakiejś ściśliwej 30E. Raczej Freya niż Panache. Fiszbiny są niby dobre w Tango, ale ono jest bardzo za małe - jakby było większe to fiszbiny były by szersze, pewnie za bardzo. Co do Freyi to fiszbiny raczej ok, w pour moi trochę za wąskie. Teraz pytanie czy w 28 nie będą za szerokie? To chyba zależy od modelu. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 14:15 nie zauwazylam odnosnika :) moj komentarz z galerii- mefistofelia 2008/05/18 13:40:39 jak dla mnie wszystkie za male. nic dziwnego, ze splaszczaja. freya i pour moi powinny miec duzo szersze fiszbiny. panache fiszbiny ma prawie ok ale duzo za mala miseczke. ale chyba gdybys wziela wiekszy rozmiar z niego fiszbiny bylyby juz za szerokie. na twoim miejscu przymierzylabym wiekszego matisse i pour moi (btw ten matisse sliczny) Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 15:15 no bo link jest niestety tylko w jednym wpisie...nie ja jedna sie pomylilam :) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 16:23 Nie dziwne, że cię spłaszczają bo wszystkie są za MAŁE! Jeśli zapinasz od razu na ostatnią haftkę to bierz obwód 60 i miskę FF, a z dużomiseczkowców F i raczej z wąskofiszbinowców typu freya. Tango jest drastycznie za małe, ale fiszbiny widać, że ma ok. Przy misce FF z panache mogłyby być już za szerokie. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Komentujemy dla m.mada 18.05.08, 16:25 Tylko ten rozowy jest zblizony do dobrego stanika. Reszta zdecydowanie za mala. Tango dodatkowo robi dziwny ksztalt piersi, wiec ten model chyba sobie mozesz calkiem odpuscic. Za to reszte po prostu probuj w dobrych rozmiarach. Mattisse jest sliczna ;) Tylko tego kwiatka bym wyciela ;) Odpowiedz Link
m.mada Re: Komentujemy dla m.mada 19.05.08, 00:33 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie. Też mi się wydawało, że są za małe, ale wolałam się upewnić. Myślę sobie, że spróbuję wziąć por moi 28FF i F i większe just peachy, bo ściślejszych rzeczywiście nie ma. Frey nie chcę, jest ładna, ale ona mi jakoś źle leżała, nie umiem wytłumaczyć czemu, ale zupełnie mnie zniechęciła. Co do Tango to chyba nie mój krój. W sklepie mierzyłam masqarade plunge 65E i tez było nie fajnie, dużo większa miska, a i tak górna krawędź wbijała sie w pierś. Zastanawiałam się jeszcze nad Curvy Kate, tu chyba od razu celować w 28 F? Jak dojdą nowe, to też się zgłoszę do galerii. Jeszcze raz wielkie dzięki Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 13:32 W kalyani rzeczywiście fiszbiny bardzo za wąskie. Przez to tak beznadziejnie się układa. W harmony fiszbiny mogłyby być szersze.. Celują w początek a nie w środek pachy. A jak ponosisz chwilę to gdzie Ci zostają ślady po fiszbinach? Na piersi czy trochę za? To Tango jest jakieś dziwne - trochę za duże, ale dziwne oprócz tego. Imo fiszbiny nie są za szerokie. W Lily mi się bardzo podoba:) Fiszbiny prawie ok, no może ciupinkę mogłyby być szersze, ale poza tym chyba ok. Marszczenie chyba minimalne bo ja nie widzę:) Kształt ładny - zastanawia mnie tylko czy nie jest drobinę za mała - zdjęcia są trochę z daleka - spróbuj zrobić bliższę i może też takie ze skośnego profilu następnym razem. Masz bułeczki pod pachami (tak jak ja;)) powinnaś je masować i możesz się spodziewać migracji - nie wiem czy w związku z tym Lily nie okaże sie szybko za mała:( Poczekajmy co inne dziewczyny powiedzą. Odpowiedz Link
wiszer Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 13:52 Jestes zdecydowanym! szerokofiszbinowcem. Nie wiem czy ze mna sie dziewczyny zgodza, ale Freye mozesz sobie odpuscic, i nawet z Panache powinnas szukac modeli ktore maja szersze fiszbiny jak np. Daisy, bo np. Flamenco nawet z Panache moim zdaniem bedzie mialo za waskie. Rosy Posy to masz chyba w polowie pierrsi, poza tym stanik bardzo ladny. Harmony uwazam ze fiszbiny ma za waskie, a poza tym nic Ci nie robi z biustem, natomiast Lilly i Tango moim zdaniem maja dobre fiszbiny. Najlepiej lezy Lilly, ja nie polecam Ci zmiany na wiekszy rozmiar, sama obecnie mam 28DD i koronka sie marszczy jak chwilke w nim pochodze (65/80) takze moim zdaniem lepiej pochodzic w staniku dobrym, i najwyzej za jakis czas sprzedac i kupic wiekszy, bo od razu chodzic w nawet pol rozmiarze za duzym nie jest dobrze bo nie wyglada to pod bluska estetycznie. Ja np. jak w Lilly wszystko ponaciagalam i wygarnelam to lezy super, ale po 5 minutach koronka sie marszy co sie przebija przez ubranie. Poza tym te tango nie wyglada jak Tango? Cos mi nie gra w tym staniku... Odpowiedz Link
bibea Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 14:27 no to sama widzisz, w czym ci najlepiej :) chociaż równie dobrze może ot być kwestia koloru: na czarnym zagięć i innych niedoskonałości nie widać... ale widać, że leży ładnie. Odpowiedz Link
m_mikstein Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 16:53 Że nie dla mnie Freye to wiem bo byłam w lutym w Intimo :( a jak widać pasujące na mnie panache są w wielkim wyborze biały, czarny, biały, czarny :(i jeszcze biały i czarny ups zapomniałam o beżu. Flamenco miałam, faktycznie za wąskie. Podarowałam kuzynce, ucieszyła się bardzo (chociaż tyle nie stać ją na takie staniki) Od uświadomienie chodziłam w zwężonych o dobrych fiszbinach i widzę już niewielką zmianę na lepsze. Odpowiedz Link
m_mikstein i jeszcze specjalnie do Wiszer 18.05.08, 16:59 Wpisałam się do wątku o Kalyani ale wpiszę tu jeszcze raz, że źle zmierzyłam fiszbiny w Rosy Posy. Mają 12cm. Tknęło mnie jak napisałaś, że w DD mają 12 cm i niemożliwym wydało mi się, że między rozmiarami jest taka różnica. Przepraszam. Odpowiedz Link
wiszer Re: i jeszcze specjalnie do Wiszer 18.05.08, 17:45 Odpisalam Ci i pytalam czy to srednica zewnatrzna czy wewnetrzna? I jaka jest dokladna cena? Odpowiedz Link
m_mikstein Re: i jeszcze specjalnie do Wiszer 18.05.08, 18:03 Ufff.... bardzo chcę Ci dokładnie to zmierzyć ale to trudne. Zależy też od ustawienia fiszbiny. 12 cm ma mierzone od zewnątrz. Czyli chyba nie będzie dobry dla Ciebie. Mogę Ci wysłać zdjęcia stanika z położonym na nim centymetrem :)A nie możesz przyjechać do Krakowa zmierzyć ;)Wysłałabym Ci do zmierzenia ale boję się, że poczta się nie wyrobi czasowo ;( a mój M. już się denerwuje, że się nie wyrobię z odesłaniem. Cena 110 zł plus poczta. Odpowiedz Link
m_mikstein Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 16:49 ślady po fiszbinach okalają całą pierś. Odpowiedz Link
evunaa Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 15:16 Hm, wąskofiszbinowe zdaje się, możesz sobie zupełnie odpuścić. I wydaje mi się, że Harmony też ma za wąskie fiszbiny. Lily mi sie podoba,, bardzo ładnie wygląda. Tango wydaje mi się, że jakby było mniejsze też byłoby ok... Ale ja początkująca jestem ;)) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 16:20 Harmony ma szerokie fiszbiny, ale i tak nie sa idealne na Ciebie :) Szczerze to nie wiem czy jest jakis stanik z szerszymi... Musisz szukac. Ale wydaje mi sie, ze on najlepiej na Tobie lezy. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 16:44 Harmony ma za wąskie fiszbiny by wgarnąc do niego bułkę. Lily wygląda dobrze teraz, Tango jest bardziej przyszłościowe. Odpowiedz Link
m_mikstein Re: Komentujemy dla m_mikstein 18.05.08, 17:03 Nosić 28DD to byłoby cudnie :) w 28D nie ma dużego wyboru. A jeszcze u osoby tak skrajnie szerokofiszbinowej :) Żal mi tych kolorowych Freyi. Odpowiedz Link
maith Re: Komentujemy dla m_mikstein 19.05.08, 02:58 Z Kalyani masz ten sam problem, co większość z nas - to po prostu jest potworny rozciągliwiec. Dlatego większość z nas tak naprawdę wypada z ich rozmiarówki, a jak próbuje przymierzać to, co niby miało pasować, to... no właśnie... odsyła czym prędzej. Ja z tego samego powodu go nie zamówiłam, chociaż bardzo mi się podoba. Harmony faktycznie ma jeszcze nieco za wąskie fiszbiny, też by Ci jeszcze odcinał częściowo biust z boków hamując migrację. I rzeczywiście Lilly wygląda najlepiej. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 17:37 Ja Ci niestety za dużo nie poradzę, bo dla mnie niewiele widać niestety na tych fotkach. Postaraj się na następny raz zrobić fotkę także z takiego skośnego profilu, pod kątem, bo wtedy widać np. czy stanik (miseczki) się wbija w pierś. W tej Fantasie rzeczywiście fiszbiny celują w początek pachy, może to przez to te buły? Ale w każdym razie tak nie może być. Nad polyanna bym się zastanawiała czy nie za mała, ale nie mam pojecia, bo tego nie widać, kształt jest bardzo ładny:) Ale pod pachą się trochę wbija, może doślesz jakieś foty? Bo z tabelki wychodzi jak nic 60FF biorąc pod uwagę jeszcze to, że polyanna jest tak pół miseczki mniejsza niż standard. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 17:51 Porównując zdjęcia we Freyi i w Fantasie, to IMO Freya Pollyanna jest chyba lepsza. Fiszbiny przynajmniej obejmują całą pierś. Co prawda kiepsko widać, ale w Pollyannie marszczy się chyba ta koronka. To może być efektem odrobinę za małej miski. Choć przyczyny mogą być też inne (słabo widać) - czarne staniki chyba najtrudniej oceniać ;) Co do Fantasie to trudno przewidzieć czy w większej misce (30E) nie byłoby lepiej. Możliwe, że fiszbiny obejmowałyby całą pierś, a buły "weszłyby" do misek. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 17:57 polly- za waskie fiszbiny. po raz kolejny polecam panache :) fantasie- fiszbiny lepsze ale i tak za waskie, miseczka za mala, moze 30E bylby lepszy? z tym, ze mysle, ze bedzie stozkowac... Odpowiedz Link
duende2 Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 21:40 Fantasie za małe - bułki nie mają się gdzie schować, natomiast poly wygląda na moje niedoświadczone oko całkiem dobrze. Fiszbiny celują w środek pachy i góra stanika zbiera bułki. Nie wiem jakie są Twoje odczucia i czy w misce zostaje trochę miejsca na bułki, ale na fotkach wygląda całkiem dobrze. Odpowiedz Link
u-lotka Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 23:15 Polly lepsza zdecydowanie, bo buły mają się gdzie schować. wydaje mi się, że nawet gdyby Shannon była większa o rozmiar, to i tak uciekały by buły, bo jest nisko zabudowana pod pachą. Odpowiedz Link
milla001 Re: Pomoc dla milla001 18.05.08, 23:54 Dzięki za Wasze rady. Co do za małości, lub też utrafienia w rozmiar w przypadku Polly mam mnóstwo wątpliwości. jak bardzo rozwojowa powinna być miseczka, ile cm zapasu? Polly wydaje mi się w idealnym rozmiarze, jestem tuż przed O: i większa pierś minimalnie wystaje nad koronkę,chyba to jeszcze nie jest buła,ale kto wie, wysyłam maila dla osądu. Tylko czy taka ewentualnie większa Polly to nie będzie już dużo za duża??? Odpowiedz Link
maith Re: Pomoc dla milla001 19.05.08, 02:36 Dziewczyno nigdy nawet nie myśl o stanikach tak za małych, jak to Fantasie. To EWIDENTNIE jest wina miseczek. Tak wielkie buły widziałam tylko raz w życiu, o tu, wrzucam Ci ku przestrodze: www.locateadoc.com/gallery.cfm/Action/Gallery/GalleryID/13673 Natomiast nie martw się tym, że różne modele mają różną faktyczną wielkość, tak po prostu jest, trzeba to uwzględnić i tyle. A ten koszmarnie za mały stanik pilnie odeślij. Zastanawia mnie tylko, czy ta Polyanna jest już dobra, czy też nie wszystko widzimy, bo jest czarna. Na pewno jest znacznie lepsza, ale co do bułek, to koniecznie je sobie codziennie wmasowuj na balsam, żeby nie rozciągnąć skóry. I przyjrzyj się dobrze, czy jeśli się pochylisz i dobrze sobie wszystko z boków zagarniesz i tą bułkę, która bokiem próbuje się wysunąć, ale na szczęście nie może też zagarniesz, to czy nie wyjdą Ci przypadkiem bułki górne, nad piersią. Bo jak wyjdą, to w Polyannie też wymień rozmiar na większy. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Pomoc dla milla001 19.05.08, 11:10 Aaaaaaaaa;( Jakie zdjęcia:/ Co do stanika: fantasie kompletnie za mały. Polly może być, ale nie wiem, czy to jest do końca Twój krój. Może sprawdziłoby się coś w stylu Ines Freyi, albo Tigerlilly? Odpowiedz Link
asia.asz Re: Komentujemy dla mcdza 20.05.08, 13:01 na pierwszy rzut ok wyglada ok na drugi - fiszbiny chyba bardzo ci sie wbijaja w cialo na mostku, nie napisalas jak sie czujesz w nim, czy wlasnie gdzies cie nie cisnie, fiszbiny odstaja tez na dole miseczek (pod biustem) jakos tak srednio to wyglada ale jako zem poczatkujaca nie wiem co ci doradzic jesli chodzi o ten stanik, raczej inny model... Odpowiedz Link
evunaa Jakie wymiary? 20.05.08, 13:31 jak sie możesz zapiać najciaśniej to spróbuj 60... Na tej jednej faktycznie wygląda, jakby się wbijał, a na drugiej się z kolei marszczy. Hm, a dasz radę bardziej podciągnąć ramiączka, tam gdzie się marszczy? ogólnie to ja początkująca jestem, może bardziej doświadczone dziewczyny coś mądrego wymyślą:) Odpowiedz Link
mcdza Re: Jakie wymiary? 20.05.08, 13:51 mam ok 71,5 pod ale oba staniki rubypink i freya przy rozmiarze 65 zapominam "najściślej" Odpowiedz Link
wiszer Re: Jakie wymiary? 20.05.08, 14:09 Moim zdaniem fiszbiny w obu za waskie, szkoda ze nie zrobilas zdjecia calkiem z profilu. Odpowiedz Link
mcdza Re: Jakie wymiary? 20.05.08, 14:16 problem że samej ciężko zrobić fotke z profilu:P Odpowiedz Link
asia.asz Re: Jakie wymiary? 20.05.08, 16:53 a samowyzwalacz masz? u mnie i innych dziewczyn rozwiazuje on wszystkie problemy:) Odpowiedz Link
zarin Re: Komentujemy dla mcdza 20.05.08, 18:54 W obu stanikach łuk fiszbin jest za wąski. Końcówka fiszbiny powinna mniej więcej znajdować się w Biance tam, gdzie kończą się te kropeczki, a zaczyna czarny materiał, a w Tinkerbell w miejscu zakończenia kolorowej części (no, może trochę wcześniej). Jeśli chodzi o bułki podpachowe i naplecne, to, zakładając że jak większość nosiłaś wcześniej zły rozmiar, można powiedzieć, że prawie ich nie masz. Większość z nas ma na początku dużo większe. No i u Ciebie da się je prawdopodobnie bardzo łatwo wygarnąć. Abstrahując od kwestii rozmiarowo-fiszbinowych, wydaje mi się, że ładnie na Tobie leży taki fason i mogłabyś czegoś takiego na przyszłość poszukać (czyli plunge, ale z ramiączkiem przyszytym do dolnej części stanika). Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentujemy dla mcdza 20.05.08, 23:28 Fiszbiny w obu są za wąskie - w Ruby bardzo w Tinkerbelle mniej - swoją drogą śliczny staniczek. Jakie masz wymiary? 71 na ile? Bo Imo Tinkerbelle jest za mała,też widzę tą bułę na większej piersi. Na mniejszej niestety będzie się marszczyć, najwyżej dołożysz jakąś wkładkę. Ja mam większą asymetrię niż Ty, ale nie w każdym modelu to mocno widać. Spróbuj więc 60F Freyi(może E -ale będzie wielkością jak to 65D więc pewnie też za małe). Fiszbiny w 60tkach będą szersze, więc nie powinnaś mieć z tym problemu problemu. Z 65 możesz za to spróbować Panache - są ściślejsze a i fiszbiny powinny być ok. Ale raczej też miseczkę większą -65DD. A i nie przejmuj się tym, że Ruby wygląda na za dużą, wydaje mi się, że to wszystko przez za luźny obwód, aż Ci odstaje na dole:( Odpowiedz Link
plica Re: Komentujemy dla mcdza 21.05.08, 07:22 a wiec to tak wyglada stanik za 246 zł. sliczny, jednak niestety to tinkerbell wydaje mi sie troszke na ciebie za male, chociaz fason moglby byc dobry Odpowiedz Link
mcdza Dziękuje bardzo za komentarze:-) 21.05.08, 08:00 będę dalej próbować znalezc ten odpowiedni stanik Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 20:26 Wygląda na Tobie całkiem nieźle. Zdaje się, że odkupiłaś go ode mnie ;-) Więc w porównaniu ze mną to on leży wręcz bosko, ale jednak nie wiem czy nie jest lekko przymały. Wygarnęłaś wszystko dobrze i podciągnęłaś ramiączka? Może 65DD byłoby lepsze? Fason najwyraźniej Ci pasuje. Ciekawe jak jeden stanik w jednym rozmiarze może różnie leżeć na dwóch osobach o tych samych wymiarach :) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 20:26 myslalam, ze leela7 ma dostep. wybaczcie :) przeklejam komentarz ireen: Wygląda na Tobie całkiem nieźle. Zdaje się, że odkupiłaś go ode mnie ;-) Więc w porównaniu ze mną to on leży wręcz bosko, ale jednak nie wiem czy nie jest lekko przymały. Wygarnęłaś wszystko dobrze i podciągnęłaś ramiączka? Może 65DD byłoby lepsze? Fason najwyraźniej Ci pasuje. Ciekawe jak jeden stanik w jednym rozmiarze może różnie leżeć na dwóch osobach o tych samych wymiarach :) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 21:43 chyba troche za maly i cie splaszcza. poza tym on jest po prostu za niski by zajac sie waleczkami podpachowymi. za to fiszbiny wygladaja na dobrze. na twoim miejscu postawilabym na cos wiekszego, tez z szerokofiszbinowcow Odpowiedz Link
azareth Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 22:42 mi sie nie podoba bo spłaszcza- to raz, (miałam w nim to samo), dwa fiszbina za waska, a miska chyba tez za mała, ten stanik mało komu pasuje, takie moje spostrzezenie... Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 22:46 a wlasciwie chyba tylko katinkowej :) Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla leela7 20.05.08, 22:47 auć, fiszbina ci się strasznie wbija w pierś... poza tym za wąska jest, kończy ci się dużo przed pachą. i jakoś chyba ramiączka za długie są. Odpowiedz Link
maith Re: komentarze dla leela7 22.05.08, 05:18 Przeraża mnie widok mostka. To nie jest model dla Ciebie. Fiszbiny gromadzą tam sobie materiał na trzecią minipierś. Oczywiście odkrajając go sobie bezlitośnie z większych piersi, tych prawdziwych. Dlatego przede wszystkim odrzucaj staniki o tak szerokich mostkach. Sprzedaj ten stanik i kup coś, co nie ma tak szeroko rozstawionych miseczek. I pamiętaj o wygarnianiu wszystkiego z boków i masowaniu tych fragmentów w kierunku biustu. Bułka środkowa nie powstanie jeśli tylko na czas pozbędziesz się tego stanika. Odpowiedz Link
leela7 Re: komentarze dla leela7 22.05.08, 20:31 Dzieki za komentarze :) lejecie miod na moje serce mowiac ze rozmiar za maly i ze mam buly do wygarniecia :D teraz to mam jeszcze wieksza ochote do walki o migracje biustu w prawowite_miejsce stanik mialam w sumie raz na sobie, bo dlugo w nim nie wytrzymalam, strasznie niewygodny, sie wbijal i uciskal, wiec juz widzialam ze to model nie dla mnie... no nic tylko szukac dalej... jeszcze raz dzieki :) Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 21:46 super, dzięki, ale masz czas reakcji :) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 21:52 a to cie zdziwie... bo wg mnie bardziej ci do biustu w panache :) tak poza tym, ze oba staniki sa za male pollyanna ma duzo za waskie fiszbiny i nie jest w stanie objac buleczek podpachowych. w tym staniku wygladasz jak typowa modelka z figleaves. my wolimy bravissimo :) tango bulkuje i miseczka sie w nim marszczy na srodku, bo nie jest w stanie zmiescic calej piersi. fiszbina tez jest troche za waska, ale jest duza szansa, ze w rozmiar wiekszym bylaby akurat. na twoim miejscu sprobowalabym wlasnie o literke wiekszego tango. skoro obwod za luzny sprobuj- 28FF Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:18 Kurczę, aż zmierzyłam fiszbiny w obu - są identyczne, tyle, że w pollyannie krótsze; no i są szerzej rozstawione, z czym mi jakoś po drodze zawsze było, może tym się zasugerowałam. Mówisz 28FF? A co jeszcze? bo zamierzam te dwa odesłac, a równolegle zrobic kolejne zamówienie i kusi mnie jeszcze coś innego. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:31 a to dziwne, ze identyczne :) sprawiaja inne wrazenie w takim razie potrzebujesz fiszbin podobnie dlugich jak w tym panache i jeszcze szerszych. mozesz zamowic cos jeszcze z panache lub innych firm uchodzacych za szerokofiszbinowe (o ile sie nie myle np pour moi i kalyani). unikaj raczej freyi (wiekszosc ma chyba wezsze fiszbiny od polly) o poszczegolnych modelach szukaj informacji na forum. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:47 dla porównania: tango II panache białe i freya pollyanna karmelowa - oba 28DD: img120.imageshack.us/img120/8453/imgp2945xs1.jpg Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:50 Znaczy się, ja się nie znam - jak mówicie, że tango lepsze, to znaczy, że lepsze :) W każdym razie ono jest znacząco węższe od pollyanny i ciaśniejsze. Dla porównania: img261.imageshack.us/img261/748/imgp2944yk5.jpg Jeśli nie byłoby to problemem, to zrobiłam zdjęcia jeszcze raz, może będzie coś lepiej widac. Chyba lepiej ułożyłam biust i właściwie oba staniki jakby lepsze. MOgę je wysłac? a tamte ewentualnie won. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:58 wszystkim sie wydaje ze w tango szersze, ze wzgledu na te roznice w dlugosci pewnie :) im dluzsza fiszbina tym wiecej utrzyma tego co zgarniesz spod pachy, a chyba masz co zgarniac, wiec celuj raczej w dluzsze. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 23:10 No to celuję :) Tylko jaki rozmiar wziąc??? Jeszcze tylko dla ewentualnych innych zainteresowanych - porównanie tanga i pollyanny: img242.imageshack.us/img242/7251/imgp2942lk3.jpg img242.imageshack.us/img242/272/imgp2946dj2.jpg img178.imageshack.us/img178/8380/imgp2947arg6.jpg Odpowiedz Link
bibea Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:42 mała miseczka! i to tak najmarniej o jedną miseczkę, jak nie więcej... przy większym rozmiarze to i fiszbina będzie idealnie. i podciągnąć ramiączka i będzie dobrze. Odpowiedz Link
bibea Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:44 powyższy post jest o panache. polyanna z kolei ma zdecydowanie za wąskie fiszbiny... więc to raczej nie ten styl... Odpowiedz Link
azareth Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:48 tango ci pasuje, wiec szeroko:) ale rozmiar na nie, za mały, tnie piers, wez wiekszy:)wtedy powinno byc ok:D Odpowiedz Link
azareth Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:51 za szybko;) poly na nie: nie zbiera, to najpowaznieszy zarzut:) tango jest ładnie zabudowane,a to duza zaleta w walce z bułkami, ktore masz:) ja jestem za tango:)byle wiekszym:) Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 22:57 Mi się tango szalenie podoba, więc taka rada to miód na moje serce ;) Czyli jakie wziąc? 28FF? Ew. co jeszcze? Pomolestowałam męża, żeby mnie obfotografował, i efekty wysłałam do galerii. Sorry, że tak na raty, ale wydaje mi się, że teraz lepiej widac przewagę tanga Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 20.05.08, 23:45 A może zmierzysz fiszbiny? Na ile są szerokie? Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 21.05.08, 11:59 zmierzyłam fiszbiny i tak: tango - 24cm długości (w fiszbinie jest ok. 1 cm luzu pod pachą), szerokośc 14cm pollyanna - 21cm (luz jw. 1 cm pod pachą), szerokośc 13,5cm; Odpowiedz Link
zarin Re: komentujemy dla ksiezniczka256 21.05.08, 14:09 Możliwe, że wrażenie szerszej fiszbiny w Tango bierze się dodatkowo stąd, że obwód w nim jest węższy i przez to fiszbiny bardziej się naciągają (Panache używa bardzo elastycznych). Poza tym wydaje mi się, że Pollyanna jest z tych szerszych Freyi. A co do innych staników - może Panache Fiesta? Jest podobnie szyta. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 21.05.08, 20:38 OK, dzięki, sprawdzę tę fiestę jeszcze :) Czy doszły nowe zdjęcia? Jak rozumiem, podtrzymujecie zdanie o wyższości panache :) A może to tango jednak ma odpowiednią miskę dla mnie? Czyli jaki rozmiar zamówic tangoII, zamiast tego 30DD? 28F ma taką samą miskę, prawda? Czyli co - 28FF? Odpowiedz Link
maith Re: komentujemy dla ksiezniczka256 22.05.08, 05:02 To że oba są za małe, to już wiesz. Czy zauważyłaś, że Poly wywołuje Ci wręcz podwójną boczną bułkę? To oznacza, że potrzebujesz nie tylko szerszych fiszbin, ale i wyższej zabudowy boczków. Także dlatego Panache lepiej leży. Nie wiem tylko, czemu chcesz schodzić w dół z obwodem... 30 powinien na razie wystarczyć, najlepiej z Panache, może być to Tango, ale przynajmniej 30E. Podejrzewam, że 30F na razie odebrałabyś jako za małe, ale po jakimś czasie do niego dojdziesz. Tylko że wtedy zejdzie Ci też pewnie obwód, więc to nie będzie 30F tylko 28G. Co nie zmienia faktu, że teraz 28G raczej nie będzie Ci pasować. Dlatego ja bym pewnie spróbowała kupić możliwie tanio nowe 30E, najlepiej z Panache Tango, bo już ten model wypróbowałaś, a i jest stosunkowo najłatwiejszy do taniego upolowania. Ew. właśnie 28FF, ale wtedy na początku powinnaś go nosić z przedłużką. I do tego masowanie z balsamem, wmasowywanie do miseczek i po jakichś pewnie paru tygodniach już migracja pokaże Ci, ile masz biustu w biuście :) Dopiero wtedy pomyślałabym o zmianie rozmiaru, prawdopodobnie na 28G, ale to już będziesz oceniać na bieżąco. Odpowiedz Link
maith Re: komentujemy dla ksiezniczka256 22.05.08, 05:03 tfu, oczywiście miało być "30F na razie odebrałabyś jako za duże" Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentujemy dla ksiezniczka256 22.05.08, 09:39 Dzięki, to zamawiam 30E :) Obwodem zasugerowałam się, bo zapinam się od razu na najciaśniejszą haftkę, bez uczucia dyskomfortu. Ale może faktycznie zostac przy 30, a nie 28FF? Generalnie pasowałoby mi to, bo wybór wydaje mi się większy w tym rozmiarze... ;) Cena jest powiedzmy sprawą wtórną. Odpowiedz Link
zarin Re: komentujemy dla ksiezniczka256 21.05.08, 14:11 Tak na marginesie, mam prośbę. Czy mogłabyś wrzucić te zdjęcia porównawcze obwodów i fiszbin do wątków producentów? Ten temat jest regularnie czyszczony, a takie informacje mogą się jeszcze komuś przydać. Odpowiedz Link
asia.asz Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 10:21 fajny i fajnie wyglada, nie zauwazylam nic co by go dyskwalifikowalo (tylko drugie zdjecie mi nie wchodzi wiec pisze na podstawie pierwszego i trzeciego) Odpowiedz Link
bubasio Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 11:53 no mi też się wydaje że wsio okej z nim, ale wolę się upewnić u fachowców, coby kuku biustowi nie zrobić dalszego :) Odpowiedz Link
fille_de_soleil Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 18:06 IMO powinnaś dużo skrócić ramiączka. Bo teraz to nic nie widać i wydaje się, że jest cacy, ale coś mnie gnębi przeczucie, że po skróceniu będzie buła. Poza tym masz chyba ciut za nisko założony stanik, ale nie jestem pewna. Fiszbina - póki co w miarę, ale obejrzyj ją dokładnie po skróceniu ramiączek. Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 18:16 Podciągnij ramiączka i zobacz jak będzie wtedy - sądzę, że przestanie odstawać miseczka, a może się nawet okazać, że powita Cię jakaś bułeczka :) Sam stanik bardzo ładny. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 20:23 Za nisko zalozony stanik. Podnies stanik do gory potem podciagnij ramiaczka, powinno byc OK. Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla bubasio 21.05.08, 20:41 te za długie ramiączka widać nawet na zdjęciu z przodu - przy prawej piersi stanik jest wyraźnie niżej. poza tym ładny :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla po.rzeczki 21.05.08, 20:27 Za mały. Fiszbina celuje przed pachę, to raz. Poza tym robią się buły i miska marszczy się na czubku. Spróbuj 65E, jeśli nie więcej. Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla po.rzeczki 21.05.08, 20:42 na zdjęciu z profilu widać wyraźnie, ze miseczka ma o wiele mniejszą krzywiznę, niż twoja pierś. to tak jakby czapeczka na sutku :) robi się dziwny sterczący kształt. szukaj E :) Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla po.rzeczki 21.05.08, 21:40 dokladnie...strasznie to widac na tym zdjeciu z boku, na piersi co jest dalej no i na tym samym zdjeciu na odmiane blizej przodu widac spora bulke na plecach :/ Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: komentarze dla po.rzeczki 21.05.08, 22:31 Dzięki za szczere uwagi,wysłałam jeszcze Panache Carousel 65DD. Odpowiedz Link
maith Re: komentarze dla po.rzeczki 22.05.08, 04:31 Na razie jest tylko Tango. Przyjrzyj się zdjęciu 2 - bułki podpachowe idą aż do pleców i zdjęciu 3 - bułka boczno-górna. No i trochę się martwię, że nie masz ich za bardzo gdzie wmasowywać... bo miseczki sprawiają wrażenie mocno niechętnych wszelkim wizytom. I przy okazji zastanawiam się, czy to 65 w przypadku Panache to nie za duży zjazd... tzn. potem tak, ale na początku... Normalnie w takiej sytuacji najlepszym pomysłem byłoby noszenie na początku przedłużki, do czasu aż się troszkę nie poluzuje, a potem stanik na długo wystarcza już właściwy. Ale obawiam się, że to nie ta sytuacja. Uwzględniając kolosalne bułki, wygląda że potrzebujesz jednak większych miseczek. I pamiętaj, żeby zakładając stanik pochylić się i wygarnąć sobie dokładnie całe bułki padpachowe do miseczek. To plus masowanie bułek z balsamem powinno Ci zapewnić poważną migrację. A jak teraz się pochylisz i uczciwie wmasujesz boczne bułki do środka, to wyjdą Ci pewnie bułki górą, pokazując zamałość miseczki. Sprawdź. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla po.rzeczki- dokładka n/t 22.05.08, 11:34 IMO tez stanik lezy brzydko. Zacytuje sama siebe: robi skocznie narciarska. Przeciez nie o taki efekt chodzi. Biust ma byc podniesiony. Rozmiarowo to chyba jest dobry, ale ja bym go odeslala. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: To bylo o Carussel 22.05.08, 12:00 to nie jest udany model... niby szyty jak tango plunge, ale mało na kim dobrze lezy... Rozmiarwo dobry, tylko on nie podnosi biustu. Ja bym spróbowała tango plunge albo balkoników w typie romany ale nie tango II. Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: To bylo o Carussel 22.05.08, 12:20 A jeśli tango plunge to 65 DD czy E? Odpowiedz Link
fruuzia Re: To bylo o Carussel 22.05.08, 12:44 carousel jest chyba bliźniakiem romany, wyglądałam podobnie jak ty, ale koleżanka, która go ode mnie dostała już nieporównanie lepiej; ktoś jeszcze w galerii (przepraszam, nie pamiętam kto)trochę przerobił zwężając mostek i skracając ramiączka, możesz spróbować jakoś go pospinać i sprawdzić, ale generalnie stanik powinien biust unosić i zaokrąglać, podając do przodu ;) ten tak nie robi, więc chyba do odesłania Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: komentarze dla po.rzeczki- dokładka n/t 22.05.08, 12:14 Bo jak sie patrzy tak mocno z boku,to tez fiszbina celuje przed pachą,czy mi się wydaje? Odpowiedz Link
maith Re: komentarze dla po.rzeczki- dokładka n/t 22.05.08, 14:50 To po części może być efekt za małej miseczki. Ale oprócz tego na pewno powinnaś odrzucać wszelkie modele o węższych fiszbinach i niższych boczkach. Odpowiedz Link
wiszer Re: komentarze dla po.rzeczki 22.05.08, 10:24 Dziewczyny powiem Wam szczerze, ze jak popatrzylam na ten stanik w Galerii to sobie pomyslalam ze ladnie lezy, ale lepszy bylby balkonik zeby podnosil biust i jabluszkowal, bo ten nadaje piersiom ksztalt jak to mowi zawsze_zielona skoczni. Dopiero po tym jak przeczytalam Wasze komentarze to to zauwazylam, ano faktycznie za waska, ano faktycznie marszczy sie na czubku. Chyba staniki to nie bedzie nigdy moja profesja ;/. Poza tym zaczynam zalowac ze mam dostep do Galerii bo na forum dziewczyny dostaja tyle komentarzy, a w Galerii nie dostalam prawie nic ;/. I powiem Wam, ze ja bez Was to sobie nie poradze, bo o tyle ze jak sie w czyms topie to wiem, ale nie zauwazylabym takich rzeczy jak Wy tutaj po.rzeczce. Takze sorry ze w Twoim watku po.rzeczka, ale doradzcie mi cos bo mam jeszcze 3 staniki ktore przyszly wczoraj i nie wiem czy robic zdjecia (wiem ze sa kiepskiej jakosci ale niestety nie mam aparatu) czy nie, co zostawiac, moze macie mnie juz dosc bo tyle tego wysylam do Galerii ;/. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Pokomentowalam 22.05.08, 13:33 Bardzo przepraszam, ze sie tak obijam, ale mam doktorat do oddania do 02/06, wiec nie mam zbyt duzo czasu na forum. Odpowiedz Link
wiszer Re: Pokomentowalam 22.05.08, 13:40 Dziekuje, a ze stanikow nie dalo sie go pisac?:)) Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla po.rzeczki 22.05.08, 13:12 wiszer, wysyłaj i nie marudź. ja już sowich nie zlicze ile wysłałam po.rzeczka: dziwnie się układa. fakt. szukaj dalej... Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentarze dla po.rzeczki 22.05.08, 14:14 Nie obraź się, ale moim zdaniem oprócz tej La Senzy to wszystkie leżą źle z jednego powodu - za szerokie obwód. Wiem, ze to słyszałaś dużo razy, ale nie wiem jak Cię przekonać, że przez to nie bardzo da się cokolwiek ocenić, no może fiszbiny i staniki, które miałyby szansę leżeć dobrze, leżą źle. O czym świadczy to, że fiszbiny odbijają się na dole piersi? - o tym, że całe cycki nie są w miseczce. A co można powiedzieć o tym jak leży stanik, jak całe piersi nie są w środku?! Powinnaś jakoś związać te staniki - nie wiem zapiąć na agrafki albo zawiązać na supeł, tak żeby był obcisły, a potem pochodzić w nim tak z pół godziny, wygarniając co jakiś czas. Wtedy piersi się ułożą i możesz zrobić fotki. Inaczej to moim zdaniem nie za bardzo da się coś ocenić. Widzę to po moich stanikach, bo jak są za luźne to piersi nie są w miseczce tylko w obwodzie, pod pachami itp... Przepraszam za ton, jeśli to źle zabrzmiało... Odpowiedz Link
wiszer Re: komentarze dla po.rzeczki 22.05.08, 14:25 No wlasnie na taki pomysl dzisiaj wpadlam, co napisalas. Ubralam Mitzy 60DD, jest strasznie ciasna, zapielam ja na ostatnia haftke, czuje sie jakbym byla obwiazana sznurkiem, fiszbiny wbijaja mi sie w zebra, a na plecach mam buly, nie da sie ciasniej, a mimo wszystko na wiekszej piersi stanik podchodzi do gory, wydaje mi sie ze jest to spowodowane dodakowo moja asymetria, i jak ciasny bedzie obwod nic z tego nie bedzie. I tu nie chodzi o to ze piers jest duzo mniejsza, bo jest mniejsza, po prostu jest tez wyzej osadzona, bo mam krzywe jedno zebro. Jak je podwiaze to ramiaczke tez beda inaczej lezec, probowalam juz na rozne spodoby, wierz mi, to nie takie proste. Teraz prubuje metode - pochodzic troche :). Odpowiedz Link
g.o.n.i.a pomoc dla g.o.n.i.a 22.05.08, 18:32 witam Dziewczyny - czy jest już szansa na Wasze komentarze do moich zdjęć wysłanych 17.05? staniki muszę jutro odesłać bo mija miesiąc więc serdecznie proszę o Wasze opinie, co zostawić, co wymieniać a co odsyłać. przypominam że chodzi o staniki: 1. Elle Macpherson Intimates Dentelle padded underwired bra 32 D obwód w spoczynku 59cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EMI-E72-261 32D - obwód ścisły, stanik wygodny, ramiączka regulowane do połowy, miski raczej małe, b. ładnie wykonany i delikatny, wąskie ramiączka. 2. Elle Macpherson Intimates Spellbound padded bra 30 DD - obwód w spoczynku 55cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MC-E72-676&mci=&size=&colour=&image=r435286-p481899-p000001-style 30DD (za mały?? można wymienić na E) obwód b. ścisły, wygodny, ładny stanik, miski małe. 3. Elle Macpherson Boudoir 019 Boudoir contour bra 32 D obwód w spoczynku 65cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EMB-E72-580B&mci=&size=&colour=red&image=r574554-p574555-front - wyglada tragicznie na zdjęciach ale w realu najbardziej mi się podoba; śliczny choć na zdjęciach wygląda dziwnie, ramiączka regulowane do połowy, obwód w porównaniu z innymi 32 dosyć duży więc jeżeli się zdecyduję to będę musiała podszyć 4.Elle Macpherson Intimates Harmonies balconette bra 30 E obwód w spoczynku 60 cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MC-E75-14&mci=&size=&colour=black&image=r1499-p434965-front - ładny i wygodny stanik ale bez rewelacji, obwód ścisły 5. Pour Moi? Provence underwired bra 30 DD obwód w spoczynku 59cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-8001&mci=&size=&colour=&image=r433566-p433587-front - b. wygodny - myślę, że nadaje się do celów leczniczo-naprawczych - żeby rozwałkowane piersi wróciły na swoje miejsce. 6. Pour Moi? Confidence padded bra 30 DD, obwód w spoczynku 58 cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-8600&mci=&size=&colour=&image=r542432-p542596-front# 30 DD (za mały??jest E więc mogę wymienić) - obwód ścisły, miski raczej małe, trochę rozpłaszczają piersi 7. Ultimo Leopard plunge bra 30 DD, obwód w spoczynku 58cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=UO-5410&mci=&size=&colour=&image=r528673-p528674-front 30 DD - dosyć gruba gąbka i to mi raczej przeszkadza, oprócz tego miski wydłuzone do góry, sięgają prawie ramion, średnio wygodny, na pewno go nie zostawiam, zdjęcia może się przydadzą w galerii? 8.Masquerade Polka padded plunge bra 30 DD, obwód w spoczynku 63cm www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MQ-4361A&mci=&size=&colour=&image=r547394-p547395-front 30 DD - trochę mniej zagąbkowany niż Ultimo Leopard plunge bra ale też za dużo gąbki jak dla mnie, ładnie wykonany, ale z powodu gąbki nie zostawiam, zdjęcia może przydadzą się w galerii pozdr Odpowiedz Link
ireen Re: pomoc dla g.o.n.i.a 23.05.08, 00:57 No to tak: Ultimo leży jakoś dziwnie, ale na zdjęciu nie widzę czy jest za mały, czy o co chodzi. Fiszbina chyba za wąska trochę. Provence w zasadzie OK, chociaż szału nie robi. Confidence mi się nie podoba, nie robi nic fajnego z biustem, a do tego ma trochę za wąskie fiszbiny. Dentelle - cudo. Mógłby mieć nieco większą miseczkę i szersze fiszbiny, ale wygląda tak pięknie, że ja bym go na pewno zostawiła. Chociaż nie jest specjalnie przyszłościowy i robi bułki... Możesz spróbować większą miseczkę, ale może już być za duża. Jakbyś jednak zamierzała się go pozbyć to daj znać ;) Spellbound wygląda OK, nie widzę żeby był za mały, ale czy masz w nim dobrze podciągnięte ramiączka? Nie podnosi za dobrze. Boudoir robi Ci piękny kształt, zostawiłabym go :) Chociaż jak dla mnie ma za dużo tych koroneczek, pewnie odznaczają się pod bluzkami? Harmonies wygląda dobrze, lepiej chyba niż Spellbound. W moich ocenach weź poprawkę na to, że jestem fanką Elle Macpherson więc mogę być nieobiektywna ;) Odpowiedz Link
g.o.n.i.a Re: pomoc dla g.o.n.i.a 23.05.08, 10:53 dziękuję bardzo - ja też jestem fanką Elle! niestety Dentelle nie ma DD, też żałuje ale w zasadzie 32D jest na 89 w biuscie a ja mam 85-86 czyli teoretycznie 32C byłby ok, więc biorac pod uwagę, że elle ma mniejsze miski 32D powinno być ok... bułki robią mi każde staniki-już taki bułkowaty ze mnie typ,haha. Boudoir szalenie mi się podoba i uwierz że na mioch zdjeciach wyglada nieciakawie, w rzeczywistosci prześliczny (i do tego są sliczne majtki do niego...),cena troche zabujcza ale co tam... spellbound niestety ma ramiączka podciagane do połowy tylko więc to co widac na zdjęciu to juz max. Pour moi? oby dwa mnie nie przekonują, Confidence szczególnie(w sumie zdjęcia dla info tylko robiłam), Provence może zatrzymam jako że miękki? pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link
ireen Re: pomoc dla g.o.n.i.a 23.05.08, 16:10 Z miękkich możesz zostawić ten Provence albo Elle Harmonies - może provence jest ładniejszy, ale Harmonies chyba lepiej leży i wydaje mi się, że jest bardziej przyszłościowy, bo Provence wygląda że jest "na styk". Odpowiedz Link
natashka87 Re: pomoc dla g.o.n.i.a 24.05.08, 13:19 A pierwszy rzut oka wszystkie staniki są trochę za małe - może oprócz 4. ale on jakoś nie powala:( Moim zdaniem to wcale nie Twoje "bułkowate" piersi tylko rozmiar;) po kolei: 8. za wąskie fiszbiny - ale i tak wyglądasz najelpiej ze wszystkich osób co widziałam w tym staniku, ale i tak myślę, że on jest dziwny:) 7. Mi się podoba jak w nim wyglądasz oprócz tego, że wydaje się trochę za mały - fiszbiny bardzo dobre:) 6. fiszbiny ok - ale to znany "spłaszczak" i Ciebie też spłaszcza niestety - chociaż śliczny:) 5. No może ten też nie za mały - ale stanik z gatunku "nic-nie- robiących" 1. za wąskie fiszbiny 2. fiszbiny ok - ten mi się najbardziej podoba. Jak nie ma buł specjalnych to ja bym zostawiła, jak sa to wymień na większy rozmiar. 3. za mały:) 4. ten niby wszystko ok, ale jakoś bez rewelecji, mógłby trochę bardziej podnosić,ale w sumie ja bym chyba zostawiła. Jak bedziesz robić zdjęcia to spróbuj zrobić takie ze skośnego profilu - tak żeby obie piersi było widać i ewentualne buły/wbijanie się stanika na dekolcie, bo z przodu tego się raczej nie da zobaczyć, a z boku widać tylko jedną pierś i to od strony zewnętrznej. Odpowiedz Link