kasia_j Dziewczyny zorganizujmy się! 21.04.09, 09:27 Ponieważ widzę, że wątek jest co rusz odświerzany, a ja mam kilka pomysłów, do których realizacji potrzebuję zebrać grupę dziewczyn takich jak ja, czyli: DZIEWCZYNY Z MISKAMI AA-D. zintegrujmy się i zacznijmy lobbować:) Co Wy na to? Odpowiedz Link
ocisza kasia_j 22.04.09, 11:46 AA-D przy jakich obwodach? Bo jeśli 30 (65) to czasem się łapię, bo niektóre modele pasują mi 65D. Ale noszę też 28 (60) E i wtedy już się nie łapię. To jakie masz pomysły? Odpowiedz Link
kasia_j Re: kasia_j 22.04.09, 12:25 Obwody szczególnie po niżej 70, czyli 60, 65. Chodzi mi o dziewczyny, którym z tabelek wychodzi np. 60C. Wiadomo, że rzeczywistość to potem weryfikuje, czego jestem przykładem. Ja noszę polskie 60E z Mileny, ale też mam i staniki w rozmiarach 28D, 28DD i 30D. Tabelkowo 60C, a nawet 26DD. Pierwszy pomysł to spotkanie dla takich dziewczyn jak ja. Bo takie mają trochę inne "problemy" niż większość dziewczyn (albo statystyczna średnia) na tym forum. Jak już zaznaczyłam w tym wątku, większość dziewczyn z tego forum nie jest mało biuściasta tylko mocno ściśliwa, a to już jest, co innego. Odpowiedz Link
joali Re: kasia_j 22.04.09, 22:40 To ja jestem właśnie taka :) Tabelkowo 28C a właściwie 26DD (63/76). I całym sercem jestem za lobbowaniem w sprawie tych rozmiarów. Żaliłam się już zresztą na to jaką jesteśmy zapomnianą niszą w naszym :) wątku "Miseczki AA-C" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=85860048 Moją Milenę Sorbet 60C mogłabym spokojnie zapiąć o 10cm krócej. Z braku alternatywy jednak dobrze że chociaż ten Sorbet jest. Do realizacji pomysłów w naszej słusznej sprawie chętnie się przyłączę. Gdy przeglądam forum mam wrażenie że coraz więcej pojawia się dziewczyn, którym tabelka wskazuje na 60C lub inne niewielkie rozmiarki i wątek "naprawdę małobiuściastych" może pozwoliłby i nam poczuć się na lobby bardziej na swoim miejscu pośród wątków, w których zazdrośnie czytamy o miseczkach F, H, rowkach i jabłuszkach. Też myślę że nasze "problemy" są nieco innej natury. Odpowiedz Link
mami2 Re: kasia_j 23.04.09, 22:14 Dopisuje się:). 66/79. Nosze 60D. Czasami 60 DD (ale to oszustwo i wszyscy o tym wiedzą;). Jestem bardzo, bardzo szczupła - tak ogólnie. Piersi przed urodzeniem dzieci (jeszcze przed zajsciem w ciąże) miałam zupełnie inne niz teraz. Mysle ze mogło to byc pełne 60 DD, moze nawet 60E. Potem mnie dzieci "zjadły" i tak juz zostało. Odpowiedz Link
mala_biedronka Re: kasia_j 23.04.09, 22:15 Ja tam jestem średniobiuściasta 60ff (hm, ale to nie jest duży biust, a o rowku też marzę). Zresztą całe życie żyje w przekonaniu, że naprawdę mam mały biust. I rozmiar pod. Wiem, że macie ten sam problem. Wszytsko za luźne :(:(:( Odpowiedz Link
ewusia132 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 24.04.09, 14:58 to i ja sie mogę dopisać.. z moim 66/77 tez mi wychodzi 60C w porywach 65B :/ i masakra - nie mogę się odnaleźć w świecie za dużych polskich cycników :/ Odpowiedz Link
mala_biedronka Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 24.04.09, 15:07 Czemu?:) Mniejsza rozmiarówka też jest oferowana... Z tego co widziałam na wątku sklepów stacjonarnych w niektórych sklepach można dostać jakieś pojedyńcze 65B/60C a innych większy nie było. No i Panache Cleo wchodzi z 60C:) Odpowiedz Link
malgorzata3176 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 25.04.09, 00:02 Dopisuje sie do tych NAPRAWDĘ małobiuściastych!!! MOje 64/81 oscylują w granicach 60DD/65C i ciężko mi jest zdobyć odpowiedni stanik, nawet w takim miescie jak Warszawa i trzeba zamawiać przez internet...Pozdrawiam Wszystkie Małobiuściaste!!! Odpowiedz Link
pszczolcia Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 12:42 62/75 przebije mnie ktoś? :D Według tabelki powinnam nosić 55DD ale że takich nie produkują, to zadowalam się ścisłymi 60DD lub 60E. Poza tym nigdy nie uważałam, że mam mały biust. Jest on po prostu proporcjonalny do mojej szczupłej sylwetki. Odpowiedz Link
zooba Re: pszczolcia 29.04.09, 13:12 Effuniaku, Czyli należy się mierzyć w zwisie? Czasami tak robiłam ale wtedy moje piersi wyglądają jak stożki skóry z sutkiem - nie wiem, czy to odzwierciedla prawdziwy rozmiar. A niepewność w kwestii wymierzenia powstrzymuje mnie przed złożeniem zamówienia u Ciebie. BTW, składać czy zaczekać na otwarcie sklepu? Odpowiedz Link
effuniak zooba 29.04.09, 13:24 zdecydowanie w zwisie ! A zamówienia nie składaj , poczekaj na sklep Będą staniki w modelach plung i half cup w rozmiarach od 6oC Odpowiedz Link
effuniak Re: zooba 29.04.09, 13:29 a jak się mierzysz w taki sposób to czy nie wychodzi Ci większy obwód ? Odpowiedz Link
zooba Re: zooba 14.05.09, 12:46 Zmierzyłam, wynik identyczny, ani cm więcej, czyli jednak prawdziwy - 68/82 jak nic - czyli 70A (effuniakowe). Odpowiedz Link
joali Re: zooba 29.04.09, 20:50 to wspaniała wiadomość z tym 60c :) nie śledzę niestety wszystkich wątków więc może tu dopytam, kiedy można się spodziewać w sklepie takich rozmiarów? Odpowiedz Link
effuniak joali 30.04.09, 07:56 moje 60C jest na realny obwód pod biustem = 57-63 i obwód w biuście=76,5 Ale będą też 65B= 63-67 i 79 w biuście oraz 70A= 67-73 i 81,5 w biuście Odpowiedz Link
joali Re: joali 30.04.09, 14:23 czyli 60c na moje 63/76 powinno być jak znalazł. Kiedy są szanse na takie cuda? Odpowiedz Link
archangeli Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 13:14 Są tu naprawdę małobiuściaste. :) Jak widać wyżej zreszą. W każdym razie ja mam 77/87 i choć dziewczyny były pewne, że 70C będzie ok, to jednak wszystkie, jakie tylko znalazłam i zmierzyłam, były za duże (w miseczce. Obowodowo było ciężko, niewygodnie - nie wiem, komu może być wygodnie przy tak ciasnych stanikach). Stwierdziłam, że to chyba jednak nie jest forum dla mnie, bo te zasady się do mnie nie stosują. Anyway - powodzenia w szukaniu Stanika Idealnego. :) Odpowiedz Link
effuniak archangeli 29.04.09, 13:27 a z jakich firm mierzyłaś te 70C ? Nie chcę Cię przekonywać ani na siłę zatrzymywać ale może problem nie jest w zasadach doboru stanika tylko w nieodpowiednich modelach z przypadkowych firm Odpowiedz Link
archangeli Re: archangeli 29.04.09, 13:51 Najpierw poszłam do Intimissimi, po czym okazało się, że tam można dostać tylko jakieś pancerne push-upy, a tego miałam się wystrzegać. Następnie odwiedziłam Atlantica, sprawdziłam kilka jego modeli (szukałam opcji miękkiego, tylko z fiszbinami - tak mi dziewczyny poradziły). Koleżanka powiedziała mi, że Atlantic też nie jest polecany, więc udałam się prosto do jedynego w Gdańsku sklepu, który znajduje się na stanikowej mapie :) Tamtych firm nie pamiętam, prawdę mówiąc. Jakaś Samanta? I chyba coś jeszcze, o czym w życiu nie słyszałam... Aha, na koniec odwiedziłam jeszcze Esotiq zachęcona faktem, że odwiedzili to forum ;) Wszędzie to samo - pod biustem ciasnota (a z tyłu wałeczki, bo ja pulchna jestem), w biuście tak luźno, że wstyd. Odpowiedz Link
kasia_j Re: archangeli 29.04.09, 15:13 Kochana, same złe wybory. Z Twoimi wymiarami, to ja bym wypróbowała jakieś staniki Elle Macpherson. Są na Allegro i ebay w przystępnych cenach. Albo w sklepach internetowych. To są staniki przyjazne małobiuściastym, ze względu na krój i zabudowanie. Oczywiście Effuniaki też:) (Zresztą, ja zamierzam zbankrutować na tych Effuniakach) Ja osobiście nie polecam ani Frey ani Panache. Ze mną są kompletnie niekompatybilne:( A szkoda, bo niektóre modele Frey podobają się i mnie i mojemu mężowi:( Zobaczymy, co pokarze Panache z linii Cleo. Odpowiedz Link
kasia_j Re: archangeli 29.04.09, 15:18 A i to forum, jest jak najbardziej dla Ciebie. Trochę więcej wysiłku i zostaniesz posiadaczką pięknej kolekcji staników. Wiem, że trudno jest znaleźć coś dla siebie, ale jeżeli takie osoby jak my będą uciekać od problemu, to, kto będzie zmuszał producentów do zmiany myślenia o nas, jako ich potencjalnych klientkach. W przeciwieństwie do 70A, 60C i 55DD istnieje:) Odpowiedz Link
archangeli Re: archangeli 29.04.09, 15:27 Aż tak? Same złe? :) No to fatalnie, bo nie mam więcej pomysłów. Na Allegro ani E-Bay nie chcę kupować, bo tam nie można oddać. Nie mam natomiast na razie przekonania do zakupów netowych - te całe zmagania z kontami, kartami itd. (piszę o zagranicznych sklepach) mnie przerastają, tym bardziej że nie pracuję i konta nie mam :) Myślałam, że jak w stacjonarnym sklepie przekonam się, że faktycznie ten rozmiar ma jakiś sens, to wtedy popróbuję netowo. Ale może ja się w biuście źle mierzę, może miarka nie ma być tak luźno i w rzeczywistości mam jeszcze mniej.. to by było wytłumaczenie :P Odpowiedz Link
kasia_j Re: archangeli 29.04.09, 18:55 Jest jeszcze stanikowa giełda, nasza forumowa. Problem może też wynikać z tego, że źle zakładasz stanik. Nie wiem skąd jesteś. Jeżeli mierzyłaś stacjonarnie, to może masz możliwość wybrania się do jakiegoś sklepu stacjonarnego, polecanego przez forumowiczki, gdzie jest wykwalifikowana braffiterka. Wtedy ona Cię zmierzy i pomoże w doborze stanika. Możesz też kupić jakiś jeden w nowym rozmiarze i wysłać zdjęcia do naszej galerii. Tam doświadczone dziewczyny podpowiedzą co jest nie tak. Od czegoś musisz zacząć. Po kilku stanikach trudno jest stwierdzić, że nic na Ciebie nie pasuje. Coś musi. Trzeba tylko szukać i uzbroić się w cierpliwość. Na coś w końcu trafisz. Odpowiedz Link
archangeli Re: archangeli 29.04.09, 21:43 No właśnie byłam też w polecanym na forum. Ale faktycznie nikt mnie nie mierzył. Brafitterki mierzą na golasa? To ja nie chcę, wstydzę się :P Aha, staniki zakładam zgodnie z instrukcją :) Dzięki za podniesienie na duchu :) Staram się nie tracić wiary, ale zdarzają się kryzysy. Szukanie dobrego stanika to jak odchudzanie... :> Odpowiedz Link
effuniak Re: archangeli 30.04.09, 07:48 Wiesz dlaczego masz "wałeczki" na pleckach ? Wcale nie dlatego , że jesteś pulchniutka(czy jak tam napisałaś) tylko po prostu źle wygarniasz wszystko do stanika wczoraj była u mnie dziewczyna po stanik i stwierdziła żartobliwie, że jak przyszła to miała gładkie plecki a teraz to ma wałki ... Po odpowiednim wygarnięciu zniknęły wałeczki a miski ślicznie się wypełniły Tylko podstawowa zasada: stanik musi być odpowiednio ciasny - nie niewygodny tylko mocno dopasowany - i podczas zakładania należy sięgnąć łapką daleko na plecy gdy tymczasem drugą łapką odchylamy fiszbinę pod pachą i w ten sposób ułatwiamy tej pierwszej łapce wygarnięcie wałeczka z pleców pod dół obwodu i dalej do miseczki I jeszcze tylko jedna, bardzo ważna uwaga Nie ciągniemy ciałka samymi palcami, bo można sobie zrobić krzywdę a ponadto boli, tylko nagarniamy je tworząc z dłoni jakby łyżeczkę czyli delikatnie całą ręką od spodu w górę :) Odpowiedz Link
archangeli Re: archangeli 30.04.09, 17:03 Przydałby się jakiś tutorial. Ciężko mi w to uwierzyć... nawet naprawdę otyłe kobiety nie będą miały wałeczków? Bo, uwierz, sięgałam daleko i wygarniałam jak tylko dawałam radę - całą dłonią, nie palcami. Dokładnie tak, jak opisałaś (no, ja też bym to tak opisała - ale być może wyobrażenie mamy różne). Może dałoby się nagrać taką scenę (chociażby ruch dłoni na manekinie pokazać) i wrzucić na YouTube? :) Przydałoby się nowicjuszkom... Odpowiedz Link
smallfemme Re: archangeli 30.04.09, 17:54 Bardzo dobrze widać to w Jak dobrze wyglądać nago-programie tvn w którym występowała effuniak. Możesz obejrzeć tu: www.bialelaki.pl/effuniak Odpowiedz Link
archangeli Re: archangeli 30.04.09, 18:36 Dzięki wielkie. Szukałam tego na YT, nie znalazłam :) Odpowiedz Link
babusiam Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 17:00 kasiu_j u mnie jeszcze mniej (70/78) także chyba jestem żywym dowodem na to, że jesteśmy :) Dziewczyny dobrały mi rozmiar 60C co okazało się nie do znalezienie w sklepach. Dziś jednak zakupiłam 70C (aż 3) Intimissimi i są fantastyczne. Nie wiem jednak, czy nie zrobię sobie krzywdy tym 70 pod biustem :/ Odpowiedz Link
archangeli Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 18:50 Dostałaś jakiekolwiek miękkie w Intimissimi?! Wow. Ja przeszukałam cały sklep i ani jednego miękkiego modelu nie znalazłam. Poza tym na lobby odradzają tę markę, więc poprzestałam na ustaleniu, że same pancerniki tam mogę znaleźć ;) Odpowiedz Link
babusiam Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 20:32 Miękkie były, ale rzeczywiście widzę, że forumowiczki dobrego zdania o marce nie mają. Ja tu nowa, zgłębiam dopiero tajniki, testuję staniki także moje odczucia niestety mogą być złudne Odpowiedz Link
archangeli Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 29.04.09, 21:41 To przybij piątkę. :) Mój wątek jest tuż nad Twoim, możesz sobie zobaczyć, co ja wyczyniam ;) Mimo wszystko wierzę w nas :P Kiedyś się uda :) Odpowiedz Link
alitea 70C w Intimissimi? 29.04.09, 22:13 Przecież oni tam nie mają 70C. Rozmiary są od 1 do 5 i z tego co pamiętam, to tylko jedynka jest z rozmiarem obwodu 70 i to jest 70A. Pozostałe mają obwody od 75 :> Odpowiedz Link
babusiam Re: 70C w Intimissimi? 30.04.09, 09:47 No pani eksepedietka twierdziła, że daje mi 70C. Wydawał się lezeć dobrze to i kupiłam trzy. Etykietka wskazuje jednak na włoską 2 :/ Odpowiedz Link
mala_biedronka Re: 70C w Intimissimi? 30.04.09, 18:07 Z czasem przekonasz się, że ekspedientom w zwykłych bieliźniakach nie można ufać.!! Na poprawę humoru, przykłady owych ekspedientek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27003809&a=27035925 Odpowiedz Link
joali Lobbujmy więc 05.05.09, 22:55 W ramach walki o małe rozmiary napisałam z formularza kontaktowego do Mileny zapytanie o nowe modele w rozmiarze 60c. Otrzymałam odpowiedź, która chyba powinna ucieszyć, choć jest mało precyzyjna "Podejrzewam, że wraz z nowymi modelami miękkimi będą dostępne 60C." Po czym zapytanie o to czy przypadkiem 60d nie będą dobre. Cóż, chyba niejednej naprawdę małobiuściastej nie muszę wyjaśniać że mimo głębokiej wiary i najszczerszych chęci, 60d to jednak nie jest 60c. Jako że Milena swoim dotychczasowym Lemon Sorbetem pokazała że choć trochę naszym małym rozmiarem jest interesowana, może warto więcej polobbować? Jeśli będzie kilka modeli 60c, z czasem spora część z nas da radę odnaleźć dla siebie coś kompatybilnego. Lobbujmy więc, myślę że każde zapytanie do producentów, w tym Mileny, będzie służyło sprawie. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 06.05.09, 22:28 Przeczytałam w jakimś wątku na małym lobby (!) że freya antoinette robi piękne jabłka (mam, już nie noszę bo wyrosłam. Lubiłam, ale nie było jabłek, tylko jajka sadzone). Że jakiś stanik robi rowek między piersiami. Co ja bym dała za odrobinę dolinki między moimi rodzynkami... Aha, i jeszcze wszędzie widzę teksty typu "większość kobiet nosi 75B". Ja za nieuświadomionych czasów marzyłam o 75B. W 70B czasem się nie dopinałam, dostawałam wtedy 75A. Bo w B się topiłam. Odpowiedz Link
zawsze.minimona Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 14.05.09, 12:08 kasia_j napisała: > Przeglądam to forum i przeglądam, szukam czegoś dla siebie i doszłam > do wniosku, że chyba jestem tu jedyną naprawdę mało biuściastą. > Różnica między obwodem mojego biustu, a obwodem pod biustem to > zaledwie 9 cm (68/77). No to niech mnie ktoś przytuli, bo ja mam różnicy tylko 4cm!!! Nawet kolejne 4 byłyby dla mnie wielką radością, a to i tak wciąż mniej niż masz ty. Chyba założę forum Bezbiuściastych, ale kto by tam pisał :( Odpowiedz Link
malagracja Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 14.05.09, 14:07 Ja Cie przytulam i mowie, że to nie koniec świata :-) Można z tego uczynić swój atut i czerpać wiele korzyści :-) Musisz zmienić tylko nastawienie :-) Powiem Ci szczerze, ze bardzo bym chciala miec koronkowe kusidełko w kształcie trojkatow - ale nie moge go miec, bo one sa szyte na malutkie biusty. I musze obejść się smakiem. Poza tym, mały biust świetnie wygląda w białym t-shircie...hmmm...chyba wiesz o czym mówie :-) Założ takie forum, to ja bede tam pisac - zobaczysz. :) Odpowiedz Link
karolinaa147 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 14.05.09, 17:02 Cześć, chciałam tylko napisać parę słów od siebie, bo ja też mam autentycznie mały biust ;) wymiary 70/82 ale mam nadzieję, że jeszcze coś drgnie. Mój facet mówi, że mam piersi idealne do mojej budowy ciała i że śmiesznie wyglądałabym z dużym biustem. Coś w tym pewnie jest:) Poza tym, jeśli mały biust ubierze się w dobry stanik to potrafi ślicznie wyglądać. Odpowiedz Link
madaa86 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 16.05.09, 13:20 Moj facet mowi mi tak samo :) Odpowiedz Link
karolinaa147 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 16.05.09, 13:34 Bo faceci to są właśnie takie sprytne istoty, dla nich nie ma złego biustu :) Liczy się że jest :) Odpowiedz Link
patagarza Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 24.05.09, 20:15 no tak, ale jakby sie chciało tak założyc bluzkę bez stanika czasami czy miękki, a w miekkim sie wyglada, jakby biustu nie było? Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 24.05.09, 20:20 Tzn że ten miękki jest zły :P Odpowiedz Link
ametyst89 Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 24.05.09, 20:21 W sensie rozmiar/krój/fason zły żeby nie było, że ogólnie jako MIĘKKI jest zły. Odpowiedz Link
kasia_j Re: Czy są tu naprawdę małobiuściaste? 25.05.09, 09:30 Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które mają rozmiar "70C", bo jak wchodziłam do sklepu "Triumpha" (10 lat temu), to było tam mnóstwo pięknych miękkich staników, z pięknych koronek a ja z moim "70A" nie miałam, czego tam szukać. Dzisiaj jestem szczęśliwa, że w końcu, od czasu do czasu, coś mogę dla siebie kupić, właśnie miękkiego. A nie skorupkę, która podjeżdżała mi pod szyję przy każdym ruchu ręki do góry i tylko zasłaniała piersi. Odpowiedz Link
franczeska74 Re: Amen ;) n/t 31.05.09, 18:29 dziewczyny jak to możliwe ze z rozmiarami typu 65/89 uważacie że to mały biust?? ja mam 63/82 i większego bym nie chciała (a miałam po tabletkach), w czasach triumphowych nosiłam 70C, i to C było na styk, z B wylewało mi się wszystkimi szparami.uważam mój rozmiar za idealny bo jest na tyle mały i jędrny że mogę chodzić bez stanika, i na tyle duży że sie pięknie odznacza. Odpowiedz Link
galea5 zauważ że... 31.05.09, 21:14 89-65=14 a 82-63=19 czyli 5cm więcej w biuście. Poza tym już wiele razy było na forum pisane, że biuściastość to stan umysłu, więc może zdarzyć się i tak, że dziewczyna z różnicą 15cm będzie uważać swój biust za całkiem spory a inna z różnicą 20 cm że jest za mały. Najważniejsze to zaakceptować swoje piersi takimi jakie są, co Tobie jak widać się udało. Gratuluje i zazdroszczę ;) Odpowiedz Link
hejtojaa Re: zauważ że... 31.05.09, 21:19 Mała poprawka;) 89-65 = 24, a nie 14. Zresztą, to jeszcze zawsze kwestia kształtu ( np te pełne oczywiście wyglądają na dużo większe ), proporcji, itp. A i tak każdy piękny:) Odpowiedz Link
galea5 Re: zauważ że... 31.05.09, 21:50 O kurczę... coś nie doczytałam albo z moimi zdolnościami matematycznymi coś się porobiło *czerwieni się* Zgadzam się oczywiście co do kształtu, proporcji itp. Odpowiedz Link