IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:19
witam wszystkich. ostatnio rozgladalem sie za kupnem zbroi łacznie z
zołwiem na plecy, chce rowniez kupic stroj skorzany. Tylko nie wiem
czy ta zbroje to sie zaklada pod skore?? nie bede wygladal jak
jakis "robocop" ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Adaś. Re: zbroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:39
      Chcesz jeździć w zbroi i w skórze? powodzenia skrępowania podczas jazdy.. i
      ciekawi mnie jak się zapniesz w kurtce :P. Bo skórę dopasowuje się na styk i
      nawet mniej bo nie może być żadnych luzów bo jak glebniesz to CI się protektory
      poobracają i wyrządzą więcej krzywdy niż ustawa przewiduje ;). Kupując skórę
      ograniczyłbym się tylko na żółwiu, jeśli już takowego chcesz. Zbroja to na
      offroad'a i pod koszulkę.

• Gość: don kichot Re: zbroja IP: 188.33.114.* 17.01.10, 19:59
        czesc!

ja tez myslalem ostatnio o kupnie zbroi, zwlaszcza ze teraz, zima,
        pewnie jest taniej. Chodzi o zbroje do uzytku w miescie/na szose w
        upalne dni. Ceny zaczynaja sie od 200 pln za "no name'y" na allegro,
        a koncza pewnie na 1500 pln za np. Dainese. Macie z tym jakies
        doswiadczenie? Cos szczegolnie warte polecenia?

pozdro!
    • Gość: oli Re: zbroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:32
      Ja latam w dainesie neck ale na zbroję zakładam teksy wyjmuję z nich protektory
      z pianek i po sprawie choć mam kolegę co zakłada kurtkę z ochraniaczami na
      zbroje bo się mieści. Co do skóry to faktycznie chyba lepszy jest sam żółw.
      Prawda jest taka że ochraniacze z ciuchów to może są dobre przy szlifie gdzie
      szorując nie trafisz w przeszkody (auto, słup) ale jak jest bomba to raczej nie
      pomogą a zbroja (markowa) chyba - mam taką nadzieje, zminimalizuje możliwość
      złamania bądź uszkodzeń wewnętrznych. Podam Ci przykład mój kolega leciał ok 100
      km/h za autem z ulicy bocznej wymusił pierwszeństwo inny pojazd. Auto jadąc
      przed nim zaczęło hamować on widząc że nie wyhamuje próbował je ominąć. Lecz
      zawadził kolanem wypruł zderzak zgnieciony błotnik - miał na sobie jeansy i
      kolana dainese. Wynik lekkie zarysowanie na ochraniaczu kolano trochę bolało
      wiadomo duża siła uderzenia. Pomyśl co by się stało z nogą mając piankowe
      protektory. Moje zdanie jest takie jak na ulice to teksy i zbroja. Ale wybór
      należy już do Ciebie
      • Gość: don kichot Re: zbroja IP: *.csfb.com 18.01.10, 11:00
        Dzienx,

Ja latem po mieście też zakładam pod spodnie moto crossowe
        protektory na kolana, kiedyś miałem glebę bez i wiem że boli. Stąd
        też zastanawiam się nad zbroją. Nie wiem tylko czy iść w markową-
        drogą czy przyoszczędzić, (nie zastanawiałbym się gdyby chodziło o
        moto cross;-)).

Pozdro!
    • Gość: oli Re: zbroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 11:46
      paru moich znajomych lata w tanich zbrojach pomijam już estetykę tego rzecz
      gustu ale atest i jakość ochraniaczy dainese ma wtopioną siatkę aluminiowa o
      strukturze plastru miodu absorbującą uderzenie a nie tylko sam plastik na
      kręgosłupie i plastik który formuje się pod wpływem temperatury do kształtów
      ciała - ale i tak lepsze to niż zwykłe miękkie ochraniacze.
      • Gość: Adaś. Re: zbroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:29
        Ja tam jestem za skórą, leżało się w takowej parę razy, co prawda nie uderzyłem
        dodatkowo w słupek albo samochód, ale samo uderzenie o asfalt trochę boli, a
        jednak skóra sprawiła się wzorowo i nie wiem czy jest sens zakładania buzera pod
        dobrą(ale zaznaczam dobrą nie jakiegoś no name'a z kota) skórę. Ewentualnie
        żółw. No i ogólnie, ciężko się pod skórę z buzerem zmieścić..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka