Dodaj do ulubionych

Yamaha xv 500

28.02.04, 15:17
Czy ktoś wie coś na temat motocykla Yamaha xv 500 (Virago)?
Motocykl bardzo rzadko występujący na rynku polskim. Jest to wersja
amerykańska produkowana wyłącznie w roku 1983. I to jest wszystko co wiem na
ten temat. Jeżeli ktoś jest w stanie coś dodać, podzielić się innymi
informacjami, proszę o maila. Marek
Obserwuj wątek
    • korkodylek Re: Yamaha xv 500 18.03.04, 18:12
      witam tu slawek z bydgoszczy moj meil to korkodylek@poczta.fm
      a teraz do rzeczy jestem wlascicielem wlasnie takiego cuda
      musze przyznac ze jestem bardzo zadowolony kupilem go w sierpniu zeszlego roku
      i zrobilem nim okolo 2000 km w tym roku jeszcze nie odpalalem sprzeta ale juz
      chyba czas najwyzszy
      pali 4,5 l/100km dla jednej osoby b.wygodny z zawieszeniem zaczynaja sie
      problemy dopiero gdy ktos wsiadzie z tylu bo czasami dobije na duzych dziurach
      ale moim zdaniem jest bdb
      olejuu nie zuzywa ma to dwa gazniki zawory regulowane normalnie wystarczy tylko
      szczelinomierz rozruch elektryczny

najwazniejsze to to ze nie ma wyciekow i napedzany jest walem kardana koniec
      problemow z lancuchem

sprzeglo i biegi chodza leciutko a przyspieszenie jak dla mnie wystarczajace \

mam 190 cm wzrostu i troche jest mala dla mnie ale na razie musi wystarczyc

najwiecej zrobilem 500 km w ciagu dnia puscilem sie pod warszawe i bez problemu
      ja za niego dalem 6500 jak chcesz cos jeszcze wiedziec to pisz odpowiem
    • Gość: Damian 36 Re: Yamaha xv 500 IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.15, 19:01
      Witam .
      Ja ten motor sprzedaje teraz na części bo poszła skrzynia biegów więc zainteresowanym podaje meila
      dami277@o2.pl
      A co do motoru to jest na wzrost max 175 cm . i ma duszę . Silnik jak wiadomo jest od ścigacza stąd nazwa soft hopper . Dobrze4 się nim mi jezdziło mimo że był na mnie za mały choć spalanie paliwa trochę duże bo ponad 6 litrów przy trochę szybszej jeżdzie za to licznikowe 165 osiągnełem choć to nie motor do takich szaleństw :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka