Dodaj do ulubionych

Co myslicie o kaskach firmy HJC?

IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.10, 14:55
Witam serdecznie, interesuje mnie Wasza opinia na temat tej marki oraz doswiadczenie. Firma Held
oraz IXS tez jest bardzo popularna. Jednak jezeli chodzi o kaski to jest bardzo duza roznica w
jakosci. Kazda firma ma rozne produkty z ktorych jest znana.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: motodebil Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? IP: *.147.230.216.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 22:10
      a hgw?!
    • Gość: spiwor Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.10, 07:33
      Kask: HJC CS1 R1 Samurai
      Czas posiadania; około 2 lat
      Wrażenia: słabe wykonanie w szczegółach, głośny, mocowanie szybki się rozleciało
      Zalety: wypinana wyściółka, zapięcie, blokada szyby, fajne malowanie
      Ocena: Szkoda kasy
      • harlista Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? 07.09.10, 00:47
        Akurat podales przyklad jednego z najtanszych a wiec jakosciowo najgorszych helmow HJC.
        Od dwoch lat posiadam HJC Sy-Max i niewiele zlego moge powiedziec na jego temat.
        Najwiekszym minusem poprawionym w Sy-Max II jest brak szybki przeciwslonecznej.
        W moim klimacie chlodzenie mogloby tez byc lepsze.
      • Gość: xx Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.11, 20:12
        przyłaczę się do negatywnej opini o cs-r1 samurai.
        bardzo niewygodny, ciasny w policzkach,dłuższa jazda dla mnie to koszmar.niby rozmiar ok, kaski z innych firm (rozmiar s) pasują bez problemu.
        głośny,przy wyższej predkości ostro hałasuje.
        nawiew właczony czy nie to i tak dmucha tak samo
        paruje dosyć mocno,powłoka antifog nie daje sobie rady.dokupiłem deflektor i parowanie sie znacznie zmniejszyło,przy okazji ograniczyła sie widoczność,ciężko odczytać coś z zegarów,bo deflektor zasłania.
        na plus moim zdaniem to stylistyka,kask jest dosyć ładny,bardzo mi sie podoba jego grafika.przy tym lakier jest dosyć wytrzymały,nie rysuje się.
        ogólnie zraziłem się bardzo do marki hjc(być może inne modele są lepsze,ale cs-r1 jest słaby) i po 2mies użytkowania zmieniłem na nolana z wyższej półki oczywiście z pinlockiem.polecam kaski z pinlockiem,rewelacyjna rzecz,można zapomnieć o parowaniu szybki
        • Gość: w.t. Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 12:27
          Gość xx - może po prostu masz nie ten rozmiar? To, że rozmiary s innych kasków pasują nie znaczy, że wszystkie s-ki będą pasowały. Sam mam HJC FG 15 Kartan i jestem mega zadowolony. Wygodny, i grafika super. Fakt - nie ma blendy i to może być minus, chociaż ja celowo jej nie chciałem, bo ponoć bardzo osłabia konstrukcję kasku - ja dokupiłem sobie szybę lustrzankę i jest git.
          Jeśli o mnie chodzi polecam HJC.
    • zmisior Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? 17.09.10, 22:26
      Cześć,
      Przyłączam się do negatywnej opinii: mam is-16 w czarnym macie, blenda przeciwsłoneczna, antifog napylony na szybę.
      Hałas straszny! To mi doskwiera najbardziej, dalej to:
      - wentylacja-pomylił im się nawiew na szybę z wentylacją gał...,
      - niewiele można oczekiwać od takiej ochrony przed parowaniem szyby i tu się to potwierdza, - często trzeba naciągać pasek klamry,
      - po niecałych dwóch latach i kilku praniach wyściółka wygląda starzej niż w moim poprzednim nitro sprzed 11 lat!
      Poza tym, ta blenda, to fantastyczne rozwiązanie, a mat wygląda jak nowy i kask fajnie leży na łbie-jest wygodny, ale to już raczej zasługa dobrego dopasowania. Da się jeździć, ale trzeba się przyzwyczaić do wydziubywania ropy z gał na drugi dzień po trasie.
      Trochę go "wyjeżdżę" i następnym razem dorzucę parę stów (chociaż ten wcale nie był taki tani-720zł) i wybiorę z najlepszych - i to Ci radzę, bo możesz znaleźć się w takim punkcie jak ja: szmal wydany, a zadowolenie mocno umiarkowane...
      • makia68 Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? 10.01.11, 11:33
        A jak ma się do tego kask HJC FG-15? Tu piszą, że zwyciężył w teście kasków do 1000zł www.halomoto.pl/index.php/product/717/Kaski/Integralne/HJC/KASK_HJC_FG_15_ETAU_RED-BLACK.html
        Wart jest tej ceny?
    • jarsonp Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? 10.01.11, 18:44
      Witam
      Od 2 lat mam HJC IS MAX moja żona ma HJC IS 33. Oba kaski mają blęde, mimo uzytkowania i niezbyt wielkiego ich oszczędzania nic z nimi złego nie dzieje. Ogólnie polecam.
      pzdr
      • sarawi Co myslicie o kaskach firmy HJC? 22.01.11, 00:02
        Moim zdaniem bardzo dobre kaski. Warto.
        • quzniar Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? 02.02.11, 17:04
          A czy warto kupić tani kask HJC np. taki: www.halomoto.pl/index.php/product/376/Kaski/Integralne/HJC/KASK_HJC_CS12_LOTUS_RED-BLACK-SILVER.html czy lepiej w tej cenie (do 300zł.) kupić np. kaski motocyklowe Nitro, Ozone albo Vmax ?
    • Gość: suzuki hjc IP: *.nette.pl 21.03.14, 19:42
      nie ma kaskow idealnych!!!mialem wiele firmowych kaskow drogich i tanich zawsze mozna bylo sie do czehos przyczepic podobnie jest z HJC ale ogolnie uwazam ze firma hjc zasługuje na miano kasku bardzo dobrego,wygodny,cichy,skuteczny pinlok w zestawie ,i niezawodna dobrze dzialajaca blenda i co najwazniesze bezpieczny!
    • Gość: saxon HJC SY-MAX IP: *.krosno.vectranet.pl 23.03.14, 21:18
      Mam go dopiero od tygodnia., ale jak na razie wszystko jest w porządku. Największym plusem jest to, że jest bardzo wygodny i lekki., ładnie wygląda, dobre nawiewy., co najwyżej mógłby być trochę cichszy., ale to tylko tyle., poza tym godny polecenia.
      POZDRAWIAM
      • Gość: heartz Re: HJC SY-MAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 19:45
        Nie polecam kasków hjc. Słabo wypadają w testach Sharpa - bezpieczeństwo :[
        • Gość: ROMEK Re: HJC SY-MAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 07:53
          niezle kaski za przyzwoita cene. Moim zdaniem.
    • Gość: użyttkownik kask hjc tr 1 IP: *.olsztyn.mm.pl 26.04.14, 20:40
      Mam taki kask. Wady: głośny, problemy z wentylacją/paruje/wieje w oczy, za jasna blenda, przycisk do blendy szybko odpadł, podbie jedna z bocznych zaślepek.
      Zalety: wbudowana blenda, zapięcie, wyjmowane wnętrze, dobry wizjer.
    • Gość: aaa kask hjc IP: *.timplus.net 26.02.15, 19:44
      kask super jeden z lepszych za cene do 1000 zł o wiele lepszy Hjc IS17 od nolan N86 czy shark 900 polecam
    • Gość: Babik Re: Co myslicie o kaskach firmy HJC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.19, 09:06
      Bardzo dobra firma ze średniej półki, ale ostatnio atakują także tą wyższą półke modelami RPHA. Ogólnie dużo opiii na temat kasków HJC znajdziesz na Moto Opiniach - HJC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka