Dodaj do ulubionych

KASK dla dziecka????

13.04.04, 08:08
czy znajde taki kask? jesli tak to gdzie....no i ubranko jakies :-) bo mam "napalonego" trzylatka....który uwielbia z tatusiem jeździć.....gdzies po mało uczeszczanych drogach....
a wogole to czy dziecko może jeżdzić jako pasazer?????????????? od jakiego wieku? pomózcie ....
Obserwuj wątek
    • asiorasior Re: KASK dla dziecka???? 13.04.04, 08:50
      Kolego do wieku 9 lat możesz jeździć z dzieckiem do 40km/h.Poźniej ograniczenie
      stanowią jedynie przepisy kodeksu drogowego i znaki na drodze.
    • steffa Re: KASK dla dziecka???? 13.04.04, 23:08
      Kask dla dziecka to chyba najbliżej w Berlinie. Chyba, że ktoś używany
      odsprzeda...
      • jacek_stanczyk Re: KASK dla dziecka???? 14.04.04, 09:08
        Blizej jest np sklep Louisa we Frankfurcie n/Odra.
        Dzwonisz, zamawiasz np. dwa, bo nie wiesz dokladnie jaki rozmiar lub jaki
        model. Za trzy dni jedziesz odebrac wybierajac jeden. W normalnym :-) kraju to
        normalka - szkoda, ze nie u nas :-(

P.S.
        Czym skorupka za mlodu ... :-)
    • mgurniak Re: KASK dla dziecka???? 15.04.04, 08:09
      007kamil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez komentarza!!!!!
      chyba bede MUSIALA wybrac sie do Niemiec ;-) dzieki za rady :-) niektóre niezbyt miłe............. ale napisze Wam ze taki " młody" fajosko wyglada w kasku taty na motorze :-) w Wawce jak zobaczycie trzy osoby na "Yamaszce" a w środku "młody" to MY ;-)
      • jacek_stanczyk Re: KASK dla dziecka???? 15.04.04, 08:54
        :)
        Ciekawym, jak wy sie w trojke zmiescicie? :-)
        Co to za Yamaszka?
        Tak mysle, ze na moim Diversion 900 chyba tez by sie dalo ...
        Pozdrowienia dla "mlodego" :-)
        • mgurniak Re: KASK dla dziecka???? 15.04.04, 13:21
          :-) ciasno nie jest ;-) chyba to jest FZS narazie 600...
          a "mlody" tylko by jeżdził...rok temu wystarczało TYLKO siedzenie teraz juz NIESTETY nie...... ale i tak wszyscy patrza na nas jak na wariatów .... ;-)
      • steffa Re: KASK dla dziecka???? 15.04.04, 22:51
        Kurka, a nie boicie się jeździć tak po warszawie? No chyba, że po osiedlowych
        alejkach :)
        • mgurniak Re: KASK dla dziecka???? 16.04.04, 08:40
          jeszcze po Warszawie nie jezdzimy bo ja i "mlody " nie mamy kasku, tylko tatuś ma :-( , tak wiec "mlody" narazie musi zadowolic sie osiedlowymi alejkami ;-)
          ale na niemieckim ebay-u sa XS -ki wiec chyba stamtad ściągnę ......
    • fidorek1 Re: KASK dla dziecka???? 16.04.04, 14:53
      A może spróbujcie z bocznym wózkiem.Sam woziłem tak swoją latorośl i mile to
      wspominają.Zalety są takie że bezpiecznie,luźno,policja się nie czepia i bagaż
      można zabrać większy.Pozdrawiam :-)
    • kapcok Re: KASK dla dziecka???? 17.04.04, 15:43
      Czesc.kask dla dziecka kupisz w salonie skuterow obok dilera harleya davidsona
      w katowicach na alei rozdzienskiego ,trudno nietrafic cena 650 zl(cena z
      zeszlego roku} Chcialem go kupic mojemu 3 latkowi ale zrezygnowalem z 2 powodow
      po 1 cena po 2 syn wygladal w nim jak LORD JAJO w KOSMICZNYCH JAJACH.Kupilem za
      to kask narciarski i w nim jezdzi co prawda kask niejest przeznaczony do jazdy
      na motocyklu ale olac to liczy sie sztuka.My jezdzimy wtroje HONDA SHADOW 600
      inie jest nam ciasno maly siedzi przedamna i jest z tego zadowolony ,jedyny
      problem to okulary do niego teraz jezdzi w goglach ale one sa niewygodne.Co do
      przepisow to z tego co wiem to wolnoprzewozic dziecko do 7 lat z przodu
      nieprzekraczajac 40 km/h o kasku niema mowy (w przepisach)podobno przepisy te
      sa z lat 60 i do dzis ich niezmieniano czyli sa aktualne .Pozdrawiam KAPCOK
      • mgurniak Re: KASK dla dziecka???? 19.04.04, 09:31
        he he usmialam sie , w sobote bylismy na "gieldzie" motocyklowej w Wawce i tam
        uzywane kaski sa po 150zł ale strasznie zuzyte, ten co zamowilam na e-bayu
        wyglada b.ładnie.Jak wysylka dojdzie do skutku "mlody" bedzie mial "prawdziwy"
        kask, a mierzylismy czy Xs bedzie dobra i jest dobra....wyglada smiesznie :-)
        ale te kaski sa w cenie 600zł ...a glowa rosnie ;-) ale dzieki moze skorzystam
        z tego kasku dla narciarzy ;-)
        jak jeżdzimy w trojke to "mlody" jest w środku jak jedzie z tata to z
        przodu....mi sie wydaje ,ze jest mu tam niewygodnie, ale ....co tam jest
        motor..kask rowerowy...i O.K dziecko zadowolone....o niczym nie gada tylko o
        motorach...makabra ;-) pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka