Dodaj do ulubionych

Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu

23.04.11, 17:45
Witajcie

Od 21 kwietnia jestem motocyklistą:)

polecam wszystkim Centrum Szkolenia Motocyklowego
www.osk.vsc.pl
Jako jedyni w regionie organizują kursy prawa jazdy już od 16-go roku życia!

super motocykle i fajni instruktorzy

polecam:))
Obserwuj wątek
    • sarawi Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 25.04.11, 21:01
      ooo coz za beznadziejna autoreklama :)))
      Wystarczy wpisac w google "kategoria A1 Sosnowiec" i wyskakuja wszystkie osrodki prowadzace kursy prawa jazdy tej kategorii. I nie jestescie jedyni w regionie.
      A jezeli jestes prawdziwym kursantem, to napisz nam tu prosze, czym szczegolnym wyroznial sie Twoj kurs kategorii A? Jestem bardzo ciekawa jak dokladnie wygladal.
      • black.motocyklista Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 25.04.11, 23:46
        Negujesz moją euforię i chcesz wiedzieć jak wygląda kurs?

Najpierw miałem wykłady, na których poznałem nie tylko przepisy ruchu drogowego, ale także: czym się różni trajka od motocykla, jakie sa rodzaje motocykli-czym się różni choper od ścigacza...itd...czym się różni motorower od skutera...itd...budowę motocykla mien.in. przeniesienie napędu może być łańcuchem,pasem lub wałem kardana. Poznałem również rodzaje kasków;czym się różni integralny od szczękowego..itd...również o odpowiedniej odzieży ochronnej.
        Zacząłem 2 marca. Wykłady trwały ok 2 tygodnie 3-4razy w tyg. Po wykładach był test. Jazdy trwały ok 4 tygodni. Jeździłem na różnych motocyklach Honda, Suzuki, Yamaha różne typy: chopper, ścigacz i szosowo-turystyk, motocykle o różnej pojemności i różnych mocach. Wszytko praktycznie były nówki, przebiegi od 2-7tyś. km. Najpierw miałem kilka jazd na placu manewrowym, potem w ruchu drogowym. Jeździłem z pojazdem asekuracyjnym, pierw za pojazdem, potem przed:) instr jeździł ze mną po mieście również na drugim motocyklu. Łączność była bezprzewodowa blu-tufhem. Na jazdach instr. trenowali ze mną nie tylko zadania egz, ale też różne inne np: hamowanie w poślizgu na piasku. Po jazdach był egz. próbny.
        Na egzamin w WORDzie czekałem tydzień.
        21 kwietnia zdałem:))

Tak właśnie wyglądał mój kurs na kat A.

Wiem też jak takie kursy wyglądają gdzie indziej, kolega w zeszłym roku robił i teoria wyglądała tak że dostał płytkę z testami do nauki w domu. Na jazdy dostał starą MZTKę która nawet nie miała tabl.rej. Na mieście jeździł tylko 2 h ostatnie jazdy na....motorowerze
        W konsekwencji oczywiście egz. oblany-nawet nie ruszył z miejsca-instr. nawet nie powiedział mu ze na egz. trzeba spr. naciąg łańcucha.

Napisałem że to jedyna taka szkoła jazdy w regionie, organizują kursy na kat. B1 czyli prawo jazdy na samochody od 16-go roku życia, gdzie żadna inna szkoła jazdy w Sosnowcu tego nie organizuje.

Pozdrawiam:))
        • sarawi Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 29.04.11, 10:23
          TAK, neguje cala Twoja wypowiedz, bo piszesz na forum MOTOCYKLE, zachwalajac szkole NIBY motocyklowa (a wchodzac na ich strone, wyglada na to, ze to zwykly OSK, a nie szkola stricte motocyklowa), a w miedzyczasie podniecasz sie faktem, ze prowadza szkolenia na kategorie B1, czyli nauke jazdy SAMOCHODEM.
          Poza tym, piszesz, ze prowadza szkolenia na kilku rodzajach motocykli - chopper, scigacz, szosowo-turystyczny ... Trzeba bylo ten "scigacz" podkreslic jeszcze gruba czcionka :))) Ja w ich ofercie nie widze zadnego SCIGACZA - posiadaja Yamahe SR (wyglada to troche jak Suzuki GN 250), Yamahe YBR (obecnie praktycznie w kazdym wojewodztwie egzamin przeprowadzany jest na YBR albo CBF 250, wiec szkola MUSI posiadac taki motocykl), Suzuki GN i Honde CBF (ale nie pisze jaka to pojemnosc - czy 250 czy 600, ale watpie, ze 600). Gdzie tutaj jest jakis SCIGACZ ???
          Poza tym, w opisanym szkoleniu naprawde nie widze niczego szczegolnego ...
          pozdrawiam.
          • black.motocyklista Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 30.04.11, 12:49
            Nie wiem czy istnieją szkoły jazdy tylko motocyklowe, z tego co się orientowałem to w każdej która prowadzi kat A i A1 to jest też i B, a ta jako jedyna prowadzi też i B1. W Sosnowcu to jedyna szkoła jazdy która proponuje taki pakiet usług. Nie wnikam czy to jest zwykły osk czy niezwykły:) ale wydaje mi się że każda firma choćby nie wiem jaką miała nazwę to aby prowadzić szkolenia na prawo jazdy to musi mieć statut Ośrodka Szkolenia Kierowców.
            Jeśli nie widzisz nic szczególnego w tym co piszę to już twój PROBLEM, wiem jak wyglądało szkolenie mojego kolegi w innej firmie gdzie na jazdy dostał starą MZTKę baz papierów, a o jazdach po mieście mógł tylko pomarzyć:) podobnie jak o wykładach o tematyce motocyklowej:) też nie zgadzam się z Twoim zdaniem że każda szkoła jazdy MUSI mieć wymienione przez Ciebie motocykle, gdy wybierałem szkołę jazdy gdzie jest kat A (w moim mieście jest ich raptem kilka) to praktycznie w ŻADNEJ nie było takich motocykli tylko jakieś "paście", nawet w jednej jako motocykl mieli Rometa:)
            Więc jeśli nie wiesz to proszę nie deliberować.
            Co do ŚCIGACZa to jeździłem na Hondzie cbr 1000cm3

miłego wekendu;)
            • sarawi Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 30.04.11, 20:04
              OOO fuck, az monitor poplulam ze smiechu :)))
              Honda CBR 1000 jezdziles na kursie ... jasssne ... Czlowieku, fantazja Cie chyba ponosi :)))
              ale az sobie zadzwonie do tego osrodka i zapytam jak to jest u nich z tymi jazdami na CBR 1000 - czy na pierwszej godzinie juz mozna sprobowac, czy dopiero na drugiej :)))
              Nie do wiary ... Naprawde sadzisz, ze ktos Ci w to uwierzy? nooo, chyba, ze po skonczonym kursie mogles sobie na takim motocyklu posiedziec, albo dali Ci sie przejechac tam i z powrotem po prostej, to ewentualnie uwierze :)))
              Dobre Dobre.
              Poza tym, na ich stronie pisze, ze szkolenie na kategorie B1 jest przeprowadzane na QUADZIE. Co to za bzdura ?!? Kategoria B1 uprawnia do kierowania trojkolowym lub czterokoowym POJAZDEM SAMOCHODOWYM o masie wlasnej nieprzekraczajacej 550 kg, z wyjatkiem motocykla. Takimi samochodami sa np. Daihatsu czy "odchudzony" Smart. Owszem, Qudem mozna jezdzic posiadajac kategorie B1, ale nigdzie nie zdaje sie egzaminu na kategorie B1 na Quadzie !!! Jak dla mnie, szkola oferujaca nauke jazdy kategorii B1 na Quadzie, zamiast na samochodzie, to zwykle oszustwo i pojscie na latwizne ... Juz to widze, jak w WORDzie zdaje egzamin na takim pojezdzie. Jasssne Jasssne ...

PS: Ja niestety kochany nie mam zadnego PROBLEMU :))) Uwazam tylko, ze piszesz straszne bzdury. Pozdrawiam
              • black.motocyklista Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 11.05.11, 00:26
                skoro monitor poplułaś ze śmiechu to gratuluję poczucia humoru:)

nie był to sen-jeździłem na Hondzie CBR 1000 nie na pierwszej ani na drugiej jeździe tylko na 19:) był to masakrycznie ciężki motocykl i przyznam że miałem mega problemy:)

nie interesuje mnie B1 tylko kat A

nie trzeba być fachowcem tylko zwykłym kierowcą aby wiedzieć że quady zaliczają się do pojazdów samochodowych czterokołowych lekkich:)
                jak wygląda takie szkolenie tego nie wiem, ale gdy byłem w WORD Dąbrowa Górnicza to widziałem jak właśnie był przeprowadzany egzamin z użyciem QUADA.
                Jeśli uważasz że piszę "BZDURY" to zadzwoń sobie do Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Dąbrowie Górniczej i sprawdź czy egzamin na kat B1 można zdawać na quadzie
                • bimota Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 11.05.11, 12:23
                  > nie był to sen-jeździłem na Hondzie CBR 1000 nie na pierwszej ani na drugiej je
                  > ździe tylko na 19:) był to masakrycznie ciężki motocykl i przyznam że miałem me
                  > ga problemy:)

Ty wogole jakis problemowy... Moj pierwszy motocykl to 600, brata 1300 i nie bylo problemow... No ale ja sie uczylem na rozklekotanej MZ bez jazd po miescie i "blutucza", a na kursach nie uczyli mnie czym rozni sie skuter od motoroweru, wiec dla mnie to w wiekszosci to samo.

Nie wiem tylko jakim cudem zdalem za 1 razem... ;)
                  • Gość: fz6 Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:28
                    ej tam, nie czepiaj się goscia, po 19 godzinach jazd chyba mógł miec problemy przy kreceniu ósemek na tysiącu, nie??? ;)
                    ale skoro szkoła taka dobra to po kursie juz pewnie daje sobie z tym rade.
                    • bimota Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 12.05.11, 12:27
                      Nie wiem, nie probowalem. Wydaje sie, ze nie powinno to byc trudniejsze niz na rozklekotanej MZ...
                      • Gość: fz6 Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 19:25
                        no a ja próbowałem i mozesz mi wierzyc lub nie, ale wraz ze wzrostem gabarytów sprzęta wzrasta poziom trudności, najłatwiej ósemkę zrobic na hulajnodze, trudniej czoperkiem z długim widelcem albo jakimś intruderem 1800, zresztą mniejsza z tym. Teraz moze z innej beczki- ta bimota w nicku.. jesteś może szczęsliwym posiadaczem bimoty???
                • Gość: waldek Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 23:04

No to pewnie w tej Dąbrowie zauważyłeś też, że egzamin na kategorie A i A1 zdaje się na jakimś tam Romecie - konkretnie Z125.
                  • Gość: hahaha Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 21:28
                    A ja bym bardzo chciala zobaczyc ten egzamin na kategorie B1 na quadzie w zimie :)))
                    • bimota Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 13.05.11, 11:33
                      A co za problem ?
    • rixonss Re: Centrum Szkolenia Motocyklowego w Sosnowcu 23.05.11, 15:03
      A w Rzeszowie zna ktos cos podobnego?
      --
      Biuro Nieruchomości Rzeszów
      • Gość: miksol Vmax w Sosnowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 17:48
        Jeśli szukacie prawdziwej szkoły motocyklowej to śmiało do Vmax. To jest chyba jedyna szkoła w regionie w której naprawde uczą i na dodatek wszyscy tam sa czynnymi motocyklistami. Gorąco polecam sprawdźcie sami. www.oskvmax.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka