hayabusa68 27.09.04, 19:37 OKOŁO 8000 KM SPORTEM I OKOŁO 2500 ENDURAKIEM NIE SĄ TO JEDYNE ŚRODKI TRANSPORTU GRO KM TAK ZE 30000 TO SAMOCHODY. cIEKAWE ILE INNI I CZY TO JEDYNY ICH TRANSPORT. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirus55 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 27.09.04, 19:55 ja w tym sezonie zrobiłem ok 7000 km. Jesli chodzi o samochód, to przejechałem pewnie ok 15 tyś. MariuszW er5 3miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ViRaGo_250 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: 212.244.176.* 27.09.04, 20:07 Ja na moto 11 tys.(chłodny lipiec). A samochodem hm... z 4 tys.<ale katamaran jest na spólke z ojcem:> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
speedy1000 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 27.09.04, 20:34 hej ja zroibilem na cbr za 2 sezony 18tys km. A autkiem to tez sporo tylko nie pamietam ile. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 27.09.04, 23:05 Moto 4000 do 8000km rocznie, samochodem 8000-15000km. W kraju statystycznie jestem tylko ok 6-7 miesięcy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
renata0 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 22:04 ja robię mało jakieś 2 tyś., mam starego harleya, ale to nie jedyny mój srodek transportu, nie ma co kryc finanse mocno nie ograniczaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ciek Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:35 Witam wszystkich! Ja się pochwalę, że w tym sezonie nawinąłem 9000 km asfaltu moją kochaną Yamahą XVS 125 Drag Star. Większość oczywiście w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtr Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 11.10.04, 22:40 ja w tym sezonie pyknołem 20.000 Odpowiedz Link Zgłoś
donizz Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 08:24 W tym roku; Kawa ZX6r - ok. 10 tys. km, a samochodem...? W ciągu ostatnich 5- ciu dni 2,5 tys km (sic!)..... Pozdrawiam u schyłku sezonu.... Bike musi być zielony! (ZX6r) Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcinn Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 12:48 Po tych wypowiedziach widać ze łatwo kupic używane kilkuletnie moto z przebiegiem okolo 40 tys:) chyba czterystu:P Kurde szkoda. A na nowy skąd wziać? Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 12:55 To nie wiedziałeś, że każdy sprzęt 10 letni ma przebieg 20tys., jeżdżony tylko w słoneczne dni, nigdy na gumie, gleba najwyżej parkingowa? :)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 13:52 średnio rocznie robie około 12000km motocyklem, conajmniej drugie tyle swoim samochodem no i dodatkowo sporo słuzbowymi autkami. Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 14:49 Ciekawe jak będzie dalej bo już widać że moto 7 lub 10 lat i 35 do 40 tysi to lipa chyba że była gleba i długo stało przed sprzedaniem. Lub nóweczki roczek dwa 1600 lub 3000 km lipa lipa lipa. Wszystko po wypadkowe odstawione do zrobienia lub złom przeleżały we Francji lub Itali paręl atek czekając na (otwarcie naszego rynku). Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 03:16 A jak wyjaśnić fakt że motocykle sprowadzone z tzw. "zachodu" są generalnie tańsze niż podobne oferowane do sprzedaży w gazetach ogłoszeniowych Niemiec, Anglii, itd? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janczar0 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 11:29 Witam, ja w tym sezonie przejechałem niewiele i ogólnie moje przebiegi od trzech lat są znikome, przejechałem motorkiem w ciągu trzech lat około 15 tyś. km. Spowodowane jest to moją niechęcią do jazdy po mieście, a na wyjazdy za miasto czasu brak. Z tego powodu mój motorek ma nieduży przebieg, wręcz znikomy jak na swój wiek, 22 lata i 57 tyś. km., wiem, że przebieg jest autentyczny ponieważ sam sprowadzałem od znajomego, który nie używał go przez parę lat. Większość motocykli w Polsce ma cofane liczniki, bo ile może być motocykli na zachodzie, takich, które są eksploatowane sporadycznie bądź stoją nieużywane przez wiele lat? według importerów używek to prawie wszystkie. Zauważyłem też ciekawe zjawisko czytając archiwalne numery ŚM, tzn. w ogłoszeniach z roku np.: 1996 motocykle z połowy lat osiemdziesiąty mają po 50 tyś. przebiegu, gdy otworzę aktualny ŚM i czytam ogłoszenia o sprzedaży, to motocykle z połowy lat osiemdziesiątych też mają po około 50 tyś. przebiegu, a więc wnioskuję, że motocykle te nie są eksploatowane. Pozdr. Janczar Odpowiedz Link Zgłoś
roberthom Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 16:34 JA na swojej YAMAHA FZ6 od czerwca br.nakrecilem juz 9200km :) i nadal krece :) Przy okazji mam pytanko ;poniewaz podczas zmiany biegow w moim moto za kazdym razem jest wyrazne szarpniecie gdy zmieniam poszczegulne przelozenia . Przypuszczam ze moze to byc wina sprzegla lesz kiedy podkrecilem je kolo regulacji na manetce to nie ma zadnyh zmian , martwi mnie ten fakt gdyz moto jest nowe a gdy wbijam biegi to zgzyta mi . Odpowiedz Link Zgłoś
kisterm Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 28.09.04, 21:29 A co powiecie na R1 z 99 roku z przebiegiem około 17 tys km? Czy uważacie, że tak łatwo wyzerować elektroniczne liczniki w nowszych maszynach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 22:21 nie ma podobno żadnego problemu z tzw "regulacją" elektronicznych liczników przebiegów. W tym sezonie słabo... póki co 8500, ale było raczej zimno. Jak nie przyjda za szybko mrozy to do dyszki dokrecę. Odpowiedz Link Zgłoś
darth123 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 01:43 Ja na mojej Aprilii Pegaso 650 zrobilem 4 tys w tym sezonie i pewnie wiele juz nie dokrece. Moje moto jest z 99 roku sporwadzane z Niemiec z wszystkimi TUVami i ma 11300 km. Jest to jak najbardziej prawdziwy przebieg a wiec sie da jak dobrze poszukac. :) BTW zastanawiam sie wlasnie nad sprzedarza :D Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 07:36 prawdopodobnie zagladają tu pasjonaci motocykli którzy kupili moto aby nim śmigać a nie trzymać w garażu. Znam tez takie osoby, które mimo chęci nie maja czasu/kasy na polatanki. Od takich ludzi da sie kupić czasami urzywany motocykl z małym przebiegiem... Miał kasę kupił motocykl a później nie miał czasu codziennie nim śmigać (tryb pracy) lub nagle kasa się skończyła (motocykl kupiony np na raty) i na paliwko juz zabrakło :( Odpowiedz Link Zgłoś
darth123 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 10:06 Jest dokladnie tak jak mowisz. Ja wlasnie z powodu braku czasu w drugiej czesci sezonu nakrecilem tysiac kilometrow, w pierwszym zas 3 - wtedy nie mialem tylu obowiazkow :| Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 10:07 Miałem kiedyś okazję w komisie oglądać 4 moto nówki sztuki lekko śmigane, wszystkie po aktorach(jakich nikt nie wiedział bo kto inny sprzedawał jakiś leasing itd)ci komedianci których znam kupują za cash i nawet jak nie śmigają to trzymają moto bo wypada itd, itp, każdy kit jest dobry w marketingu. Na prawdę nie liczmy na okazję bo to się mści a w przypadku moto może się skończyć w parku sztywnych. Więkrzość wypadków jest z winy braku umiejętności (rutyny) i złego stanu moto, mówie tu oczywiście o tych z winy motocyklisty czyli o około 20% z udziałem moto. Sprawne moto wybacza wiele, klonowane czy wyeksplatowane jest bezwzględne. Luknijcie czasem na opony w komisach moto ma w papierach 99rok a jest na zleżałych oponach 30 tydzień 93. Przykłady można mnożyć a trupów będzie przybywać w przenośni i dosłownie. To samo tyczy się bryk z czerwonum i żółtym paskiem w 75% to trupy zagrażające nam w ruchu drogowym. dokąd pragnienie posiadania dwóch lub czterech kólek będzie mocniejsze od zdrowego rozsądku będziemy palić świeczki Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 10:13 Zapomniałem że z dumą muszę powiedzieć iż nakręciłem skuterem ze 150 kilosków i właśnie wtedy pierwszy raz od dawna złapali mnie jednakowo ubrani. Powód skuter podobno kradziony.(nówka salon szwagier) Ciekawe czy moto też by gonili he he he Odpowiedz Link Zgłoś
darth123 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 29.09.04, 10:15 Oczywiscie sa i miny nie ma co przeczyc. Ale nie generalizuj prosze. Sa i dobre moto na ktorych ludzie malo jezdza. Ja jestem tego zywym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota_CB Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.09.04, 10:15 Na moto jezdze od jakiegos miesiaca z malym "haczkiem" i nakrecilam przez ten czas ponad 2 tys.km. Niestety z pogoda coraz gorzej...;( Autem robie rocznie ok. 30 tys.km pozdr D_CB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 500 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:29 Rocznie to jakieś 3500 kilometrów plus wozem 30000 kilometrów.Nie mam z kim szaleć na moto a tak jeżdzić bez celu to mnie nie kręci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 30.09.04, 08:25 Ciekawe ilu z nas jeżdzi cały rok od grudnia do grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galas1 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:26 Ja w tym sezonie nakręciłem blisko 14 tyś. Napewno do tego przebiegu przyczyniło się to że do połowy sierpnia był to mój jedyny własny środek transportu także czy słońce czy deszcz..... Gałas&Drag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin17 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 14:15 Ja Simsonem S51 rocznie przejeżdżałem około 9 tys. km. Jeździlem 12 miesięcy w roku. Po śniegu też :) Polecam spróbować... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 30.09.04, 15:30 Motorowerem to można popróbować śmigać po śniegu... (sam tak się bawiłem czasmi zimą) ale na ponad 200kg motocyklu o duuuuużo większej mocy taka zabawa jest mało śmieszna i zdecydowanie mniej bezpieczna. Podejżewam, że nawet samo ruszenie np moją SVką na śniegu by ło by mocno problematyczne z racji momentu obrotowego (wielkość i pulsacja)i opon przypominających slicki (nacięcia co około 7-8 cm). Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 30.09.04, 21:05 Znajomy Szwed opowiadał, że w wojsku jako goniec motocyklowy w zimie fasował mini-narty na buty. Nie pamiętam tylko jaki to był sprzęt. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:39 Mz ts 150 około 4000km około bo licznik jest kaput. siemka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm_125 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 30.09.04, 22:46 11 tysięcy rocznie 125-tką- to mój jedyny środek transportu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skiba Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:59 Wykręciłem 1700km skuterem made in Tajwan i 600 rowerem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 03.10.04, 20:14 Przez te parę dni pomino mało fajnej pogody dokręciłem sportem do 9500km.i jak temp dalej będą powyżej 8 10 stopni to kto wie ile jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xv750 brusso Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 23:24 Yamą nakręciłem od kwietnia 4500 kilosków, zas co sie tyczy samochodu od stycznia do dziś 39500 kilosków. Pozdrawiam Drogo strzeż przed Burakami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.10.04, 22:35 moim dr 750 zrobiłem 30,000 tyś km w dwa sezony.Mimmo, że chcialbym o wiele więcej. Z tego co słucham nieraz wynika,że ludzie jeżdzą mniej. Dlatego namawiam. odstawić samochód kiedy tylko można, albo najlepiej go sprzedać albo wcale nie kupować, to bedzie wiecej kasy na motocyklowe wyjazdy i brak dylematu. a w śnieżne dni autobus sie przyda. pozdrawiam Wszystkich miłośników moto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzik86 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 20:12 W tym sezonie marnie 24000km chociaż licznik wciąż bije...w zeszłym było 31000km...Ale nadrobie w przyszłym obiecuję! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lugiwrc Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 07.10.04, 11:03 Motocykl mam od czerwca, ale w lipcu nie jezdzilem(czas) i do dzis zrobilem 4 tys- tylko rekreacja. Autem dodatkowo robie 40 tys km rocznie! Łukasz , wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willlo Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:04 i pomyslec ze moto ktore kupujemy np z 2000 roku ma pezjechane 17tys ..............co wy na to (mowie o polske )a np te sprowadzane z farancji,gdzie sie jezdzi troszke dluzej.................ta!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa68 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 11.10.04, 18:25 Ciekawe. Latem czasami nawet w ciepły dzień jak pada to sobie odpuszczam moto a teraz czy pada czy zimno jeżdzę kiedy tylko jest nie za tragicznie bo kończy się sezon i tak jak bym czciał się najeżdzić na zapas czy tylko ja tak mam czy inni podobnie . pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dietrich2 Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. 12.10.04, 13:07 5000 na cbr, niestety mało czasu i trudnosci ze zgraniem się z kumplami. 45000 katamaranem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the doctor Re: ILE ROCZNIE ROBIMY KM. IP: *.kl.amwaw.edu.pl 12.10.04, 16:47 moim pierwszym motorem ( gs 500 f)ok 5000 km + 10000 km autem! ale co najmniej 1/2 każdego miesiaca jestem zamknięty w robocie! pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś