Dodaj do ulubionych

POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-)

IP: 62.233.175.* 29.09.04, 13:33
Od niedawna stalem sie szczesliwym posiadaczem Bandziorka a poniewaz aura
ostatnio nas nie rozpieszcza tak wiec trza by sie ubrac stosownie. Bylbym
wdzieczny za pomoc w westii doboru ciuszkow. Chodzi mi glownie o rozsadny
srodek pomiedzy cena a jakoscia gdyz wychodze z zalozenia, ze nie sztuka jest
pojsc do sklepu i wylozyc pajde i zyczyc sobie o "najlepsze";-))) Mysle, ze
ten watek moze przydac sie takze i innym, ktorzy stosunkowo niedlugi czas
lataja tak wiec wszyscy z wiekszym staze i doswiadczeniem mile widziani;-)
Jacy producenci? Gdzie i jakie sklepy? Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
w powyzszym temacie i zycze tylu powrotow co i wyjazdow;-)))
Obserwuj wątek
    • zalmen3 Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 30.09.04, 09:10
      Zajrzyj tutaj www.amx.republika.pl moze nie jestem w tej kwestii
      ekspertem, ale latam w tych ciuchach od tygodnia i puki co rewelacja - ani
      zimno ani goraco, po prostu dobry komfort (w deszczu jeszcze nie mialem
      przyjemnosci). Mysle tez, ze cena naprawde przystepna.
      • Gość: vrod2003 Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: *.centertel.pl 30.09.04, 10:52
        Wszystko zależy jaki masz motor, no bo jak masz klasyka, to głupio byś
        wyglądałw supersportowym skórzanym kombinzonie, z kolei, jak masz sportowy
        motor, to niezbyt rozsądnie byłoby jeździć w czymś innym.
        Najlepiej mieć kilka kompletów ubrań na różne okazje i tak naprawdę nie ma
        takiego ubioru, który załatwiłby w sposób uniwersalny wszystkie potrzeby. No,
        ale ograniczenia finansowe niestety zmuszają do pogodzenia kilku sprzecznych ze
        sobą potrzeb.
        W każdym razie, jak dla mnie oprócz wyglądu ubioru, najważniejsze jest
        bezpieczeństwo, a więc:
        - tylko skóra, ze względu na wygodę - dwuczęściowy kombinezon,
        - jak najwięcej wszytych protektorów - barki,łokcie, kolana itd.
        Buty - najlepiej skórzano-goretexowe, nieprzemakalne, z maksymalną ilością
        zabezpieczeń ochronnych - na palce, kostki itd.
        Kask - tylko integralny, ew. szczękowy.
        Rękawice - najlepiej jedne skózane i jedne goretexowe.
        Na deszcz - dwuczęściowy komplet nakładany na kombinezon - najlepsze
        rozwiązanie - lekki, zajmuje mało miejsca i można używać nie tylko podczas
        deszczu jako dodatkowy ocieplacz.
        Jeżeli miałbym wymieniać jakąś firmę, to np. Alpinestars.
      • Gość: MJ Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:37
        Jak zobaczysz deszcz, to zdejmij AMXa. I tak przemokniesz, a wysuszyć go
        trudno. To straszna wada, przynajmniej mojego kombinezonu. Ale co do zimna i
        gorąca, to rewelacja, nawet w zimie.
    • kleryk11 Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 30.09.04, 13:44
      Masz link do aukcji gościa sprzedającego produkty firmy Alpinestars.
      Ma naprawde fajne ceny.Szukałem butów i u niego znalazłem 450 PLN taniej niż w
      sklepie.Firmy raczej nie trzeba polecać :-)
      moto.allegro.pl/show_item.php?item=31402617
      • Gość: Y Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: 62.233.175.* 30.09.04, 14:33
        THX 4 ALL a zwlaszcza Tobie kleryk za, ze sie tak wyraze, utylitarnosc;-)))
        P.Z.D.R.
      • Gość: FaZeR Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:10
        Witam!!! mam pytanie do Kleryk11... kupiles te buty o ktorych piszesz ,bo mam
        zamiar zamowic ciuchy u tego goscia od alpinestars i troche dziwią mnie tak
        niskie ceny! :) faktycznie towar jest calkowicie OK ???
        • kleryk11 Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 01.10.04, 10:25
          Kupuje w przyszłym tygodniu,model S-MX3 cena 700 PLN(w sklepie 1150).Odbieram
          osobiście bo gość jest z Warszawy,jak kupie to dam znać.
          • Gość: Y Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: 62.233.175.* 05.10.04, 08:51
            I jak buciki?;-)
            Co z kwestia przymiarki? jest opcja u jegomoscia? Czy tez najpierw do kslepu po
            odpowiedni rozmiar i dopiero potem nalezaloby skladac zamowienie u niego?
            • kleryk11 Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 05.10.04, 09:42
              Spokojnie,będe u gościa osobiście w czwartek lub w piątek,wcześniej po prostu
              nie mam czasu.Rozmawiałem z nim telefonicznie i z tego co mi powiedział wiem że
              ma większość rozmiarów oraz kolorów(modeli które mnie interesują czyli S-MX3 i
              GPS3).Ja raczej nie preferuje kupowania w ciemno :-)
              • odanek Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 05.10.04, 14:25
                Wtrace sie jesli pozwolicie:P...ja wlasnie kupilem rekawiczki GPPRO, wszystko z
                nimi oki (no i ta niesamowicie niska cena:D:D) wiec moge spokojnie polecic
                goscia:)
                Pozdrawiam
                • Gość: Y kontakt nawiazany;-) IP: 62.233.175.* 07.10.04, 10:15
                  Musze przyznac, ze rzeczywiscie ceny w stosunku do oficjalnych cen sklepowych
                  ksztaltuja sie nadzwyczaj przyjemnie wywolujac niemalego rogala na twarzy:-D
                  Ogolnie niezly kontakt i sympatyczne podejscie do sprawy.
                  • kleryk11 Re: kontakt nawiazany;-) 08.10.04, 12:46
                    Właśnie dziś dzwoniłem do gościa w sprawie Butów,ja mam chyba jakiś niefart buty
                    nagle podrożały o 80 PLN,chyba go oleje i kupie SIDI Vertebry Race Carbon.
                    • kleryk11 Re: kontakt nawiazany;-) 08.10.04, 12:48
                      Przed sekundą dostałem SMS-a że podrożały jednak tylko 50 PLN.Fajny gość.
                      • wojtekk1000 Re: kontakt nawiazany;-) 08.10.04, 14:36
                        Ciekawe czy ma tez kombinezony (znalazlem taki jaki mi by pasowal "race
                        replica" - zajebysty), a jesli ma to w jakich cenach?!
                        • kleryk11 Re: kontakt nawiazany;-) 08.10.04, 20:46
                          Proste zadzwoń do niego i się zapytaj(509-191-499).Z facetem można się
                          dogadać,po kilku telefonach kupiłem wreszcie od niego buty.Na 100% orginalne z
                          gwarancją.Odbierałem je osobiście w W-wie na Nowowiejskiej.
                          • Gość: Y Re: kontakt nawiazany;-) IP: 62.233.175.* 12.10.04, 07:50
                            Jestem wdzieczny za namiar .Wczoraj nabylem kurteczke. Wszystko gra i nawet
                            cena okazala sie jednak byc nieco bardziej przystepna;-) A jak buiciki?;-) PZDR
                            • kleryk11 Re: kontakt nawiazany;-) 21.10.04, 23:21
                              Trochę to trwało ale jeździłem i testowałem buciki.Fajna sprawa nie jest w nich
                              za ciepło ani za gorąco,prawy but troche skrzypiał więc dostał troche oleju
                              słonecznikowego i przestał.Polecam naprawde niezłe buty,bardzo wygodne i
                              delikatnie przewiewne.Fajnie się w nich jeździ w trasie a jak się człowiek do
                              nich przyzwyczai to nawet można w nich chodzić(nie więcej niż 500 m).Aha
                              wczoraj znalazłem te same buty na allegro nówki sztuki nie śmigane za 900 PLN.
                      • Gość: Y Re: kontakt nawiazany;-) IP: 62.233.175.* 11.10.04, 07:53
                        Ano cos podobnego mnie spotkalo wiec chyba rzeczywsiscie cos sie stalo z jego
                        dostawca:-/ Zamowilem skorke Alloy alpinestars'a i miala byc za 1330 ale
                        niestety costamcostam i podrozala o stowke... Mimo wszystko to wciaz nie prawie
                        1900 w sklepie;-) Jednak niezbyt mila jest to niespodzianka...
      • Gość: FaZeR Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! reaktywacja : ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:45
        Witam ponownie!!!
        Od paru dnie jestem szczesliwym posiadaczem kurteczki Alpinestars T-venom !!! :)
        Zamowilem ja u tego Goscia co sie oglasza na allegro i naprawde jestem
        zadowolony z zakupu! Towar jest pierwsza klasa,a ceny ma duzo nizsze niz w
        salonach! Teraz musze tylko czekac na "dobra" pogode i przetestowac...
        Polecam i pozdrawiam
    • los_bandidos Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 09.10.04, 22:32
      Moja rada: NIE KUPUJ W POLSCE!!! W tym roku i tak już wiele nie pojeździsz, w
      Niemczech w sieciach np. Luis kupisz markowy sprzęt 30 %taniej niż podróby na
      polskich bazarach. Jak trafisz na przecenę (zawsze jest jakaś) to nawet 50%.
      Warto wziąć większą kasę i jechać pod koniec jesieni na większe zakupy.
      • Gość: Y Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: 62.233.175.* 12.10.04, 07:52
        Dzieki ale niestety poki co nie mam opcji aby sie do Adolfow ruszyc. Poza tym
        zgagi dostaje na skutek niemieckiego;-) tak wiec chyba jednak bede wolal
        przplacic tutaj niz latac do Goebelsow;-) Mimo wszystko THX za uwage & PZDR
    • xing Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) 10.10.04, 02:38
      Ja posiadam obecnie kurtke z litej "skory", portki mam perforowane tez
      skorzane. Druga kurteczka to taka cieplejsza przeciw deszczowka. W cieple dni w
      skorce to troszeczke goraco ale zawsze mozesz cos tam odsunac i jest troszke
      lepiej. W chlodne dni skora znowu nie jest taka ciepla i czasami mozna poczuc
      kaprys pogody.
      Skora jest dobra ze wzgledu na bezpieczenstwo.
      Moja propozycja jest taka kup najlepsze skory na jakie Ciebie stac i zostaw co
      nieco na jakies pokrywki przeciwdeszczowe. A z wlasnego doswiadczenia wiem ze
      jazda w deszcz przez dluzszy czas to zadna przyjemnosc i szybciej bedziesz
      poirytowany brakiem przyczepnosci niz zmokniesz. A i bardzo wazne kup portki -
      poczujesz ogromna roznice w szczegolnsci Twoje kolana polubia je.

Pozdrowionka
      Marcin - R1
      Ja posiadam zestaw Joe Rocket - Speedmaster. Nie narzekam.
      • Gość: Y Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: 62.233.175.* 12.10.04, 07:49
        THX. Szczerze mowiac sam nad takim rozwiazaniem myslalem tak wiec milo, ze nie
        jestem odosobnimy;-) PZDR
        • Gość: jpg Re: POMOCY W TEMACIE UBIORU!!! ;-) IP: *.kl.amwaw.edu.pl 12.10.04, 20:10
          nie jedz do reichu!bylem tam w zeszlym roku konkretnie w louisie bo
          sie "podjaralem" katalogiem w ktorym kombinezony wygladaly na kosmiczne prosto
          z gp.ale jak tam bylem tosie okazalo ze skora jest jak z papieru a protektory
          sa czysto hipotetyczne.tak wiec wrocilem do wawy z kaskiem sharka ktory i tak
          przeplacilem ze 2 stowy a skory kupilem na wyprzedazach posezonowych w salonach
          pozdro
          • lisena Przy okazji zapytam.. 22.10.04, 00:52
            Przy okazji zapytam, jaki stroj bylby najlepszy na scigacza typu Aprilia Rs125.
            Niedlugo mam zamiar kupic, takze chcialabym miec jakies pojecie o tym. I czy
            jest jakis jeden ubior na caly rok? To by upraszczalo sprawe. Acha, i czy sa w
            ogole ubiory przystosowane dla kobiet? Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Marta (Lisena)
            • odanek Re: Przy okazji zapytam.. 22.10.04, 01:00
              wspomniana wczesniej firma alpinestars robi ubrania dla kobiet
              www.alpinestars.com, a co do ubranka do aprili rs jako ze to sportowa maszynka
              no to odpowiednie bedzie sportowe ubranko:) a tak dokladniej mowiac na aprili
              moze sie wyprostowac jedynie dosc wysoka osoba wiec jesli sie zdecydujesz na
              kombinezon to mozesz smialo kupowac takie o kroju przeznaczonym do pozycji pol
              lezacej (ich minus ze trudniej w nich przyjac pozycje siedzaca:P)
              • lisena Przy okazji zapytam.. _02 22.10.04, 15:27
                odanek: hmm.. no jestem dosc wysoka (178cm), dlatego nie wiem, czy to czasem
                nie robi problemu. Jesli to nie klopot, czy moglbys mi doradzic cos wiecej w
                tej kwestii ubioru?

Pozdr. Marta (Lisena)
                • Gość: MJ Re: Przy okazji zapytam.. _02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:49
                  Dużo firm (z tego co widzę w salonach) ma kolekcję "lady". Albo takie same jak
                  męskie, tylko przystosowane, żeby były wygodniejsze dla dam, albo
                  zaprojektowane specjalnie dla nich. A jeśli chodzi o Twój wzrost, chyba nie
                  powinno być problemu. Jak robią męskie nawet dla wzrostu 2 metrów, to kobiece
                  powinny cyś bez problemu do ponad 180cm. Ja mam tyle wzrostu co Ty, i są
                  większe rozmiary mojego AMXa. Z tym że on jest tekstylny, ale jeżdżę naked-
                  bike'iem i pozycja jest pomiędzy turystyczną a ścigaczową. I jest wygodnie...
                  ale Ty chyba będziesz szukać skóry. A propos: chcesz Aprilię RS Tuono, czy
                  Replicę?
    • Gość: Y Co z garnkami? ;-) IP: 62.233.175.* 22.10.04, 13:08
      Jakie marki zasluguja na uwage a jakie sobie odpuscic?
      P.Z.D.R.
      • Gość: MJ Re: Co z garnkami? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:00
        Ja jestem nieprawdopodobnie zadowolony z Lazera.
        • wojtekk1000 Re: Co z garnkami? ;-) 17.11.04, 18:26
          W/g mnie SUOMY to swietna marka - godna polecenia!!
      • Gość: FaZeR Re: Co z garnkami? ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:29
        www.kneedraggers.com/list/3.2
        taki maly przeglad po "garnkach" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka