Dodaj do ulubionych

Kawasaki zx9r

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:41
Czy to dobry sprzęt?Znajomy sprzedaje bo opuszcza nasz kraj inaczej by go na
pewno nie sprzedał.Chodzi mi o rocznik 99 bo własnie taki jest do
wzięcia,piękny zielony,zadbany, serwisowany i nie katowany.Proszę niech sie
wypowiedzą ci ktorzy maja jakies doswiadczenia i maja cos konkretnego do
powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mrawy Re: Kawasaki zx9r IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.01.05, 00:21
      nie polecam-bo to kawasaki
      • Gość: wojtekk1000 Re: Kawasaki zx9r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:46
        Witam.
        Kupno Kawasaki (jak i innych japońskich motocykli) zależy od paru czyników.
        Podstawą jest stan silnika - jeśli motocykl należał do twojego kumpla i wiesz
        że silnik jest "zdrowy" to śmiało możesz go kupić. Sam mam kawasaki (ZXR750 L)
        i nie narzekam. Co prawda wymagają one częstszych serwisów. O kawasaki należy
        dbać (zresztą tak jak o każdego "japończyka"). Silniki były w nich pozytywne
        (99 rok - był OK, obiekcji do niego nie mam). Nie ma on takie jebnięcia jak R1
        czy GSXR1000 ale jest naprawde fajnym motocyklem. Wybór należy do ciebie. Jak
        już mówiłem - jeśli wiesz, że silnik jest OK to kup tą dziewiątke!!
    • Gość: Andreas Re: Kawasaki zx9r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:12
      Cześć. Jeżeli tylko wiesz że sprzęt nie był bity i silniczek ma zdrowiutki to
      nie masz nad czym sie zastanawiać- tylko brać. Nastały takie czasy że kupno
      sportowego motocykla musi być poprzedzone wizją lokalną... a Ty wiesz co
      bierzesz. Jak juz wcześnie zauważono ZX9R to nie R1 czy GSXR ale swoje
      pierd....niecie ma! Ja sam jeżdżę siódemką i nie mam powodów do narzekań a wręcz
      przeciwnie ;)

Gość portalu: Mrawy napisał(a):
      > nie polecam-bo to kawasaki

Moja sugestia, nie słuchaj tych pie..bo jak wiadomo na 2 polaków są 3 opinie
      :) Do każdej marki można sie przyp.....lić (suzuki same stuki ) itp.
      • kollector Re: Kawasaki zx9r 24.01.05, 12:23
        Gość portalu: Andreas napisał(a):
        >> Do każdej marki można sie przyp.....lić (suzuki same stuki ) itp.

A honda?
        ;-P
        • Gość: Pati Re: Kawasaki zx9r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:34
          honda- gorzej jezdzi niż wyglada :P
          ;D
          • donlesio Re: Kawasaki zx9r 24.01.05, 13:40
            No byłem ciekawy, co chcecie od Hondy i już wiem ;-)
            Całkiem
            Brak
            Rozumu
            1000f
        • andreas750 Re: Kawasaki zx9r 24.01.05, 14:45
          kollector napisał:
          >
          > A honda?
          > ;-P
          Pati całkiem nieźle to ujęła ;)
          Pozdro
    • Gość: Arek Re: Kawasaki zx9r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:34
      Witam,posiadam taki sprzęt i poza tym że hamulce były trochę kiepskie
      (wymieniłem przewody na stalowy oplot)generalnie 20tkm bez zastrzeżeń.Jak nie
      będziesz go pałował przed rozgrzaniem i dbał o terminowość przeglądów i wymian
      to sprzęcik ci za to odpłaci długotrwałą bezawaryjną eksploatacją.Do turystyki
      idealny-bardzo szybkiej turystyki.Modele od 98 roku są odchudzone w stosunku do
      poprzedników o około 36 kg-maszyna w stanie gotowości waży 183czy 184 kg,Silnik
      zrobili bardziej krótkoskokowy,ma moc zależy od wydechu ok150KM.Na koło idzie
      wyśmienicie.Prowadzi się bardzo dobrze,280 km/h nie jest dla niej
      problemem.Powodzenia.
      • Gość: robak Re: Kawasaki zx9r IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 24.01.05, 19:08
        poszukaj tematu o pękajacych ramach w zx9 , był jakis czas temu, rownieaz w
        przykleionym artykule o kawie
        • Gość: wojtekk1000 Re: Kawasaki zx9r IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.05, 20:24
          Człowieku co do ram to chodziło o ZX6R.
      • brzydal.toudi Re: Kawasaki zx9r 27.02.05, 11:02
        A ja to słyszałem że jak jest jakiś wypad motocyklowy i w grupie jadą Gixery,
        R1, CeBRy i Zx9 to na Kawasaki zawsze trzeba czekać!HIHIHI
        Ciekawe dlaczego? Bo ponoć ma 150KM?
    • Gość: Vader Re: Kawasaki zx9r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:42
      Widzę że nie wszyscy maja cos konkretnego do powiedzenia.Dziekuję tym którzy
      wlożyli w swoje opisy troche inwencji.Reszta moglaby zachowac swoje posty na
      inne okazje.Bez urazy.Pozdrawiam
      • Gość: robak Re: Kawasaki zx9r IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 24.01.05, 21:53
        >Człowieku co do ram to chodziło o ZX6R.
        ups , drobna pomyłka, kazdemu się moze zdarzyc

> Widzę że nie wszyscy maja cos konkretnego do powiedzenia.Dziekuję tym którzy
        > wlożyli w swoje opisy troche inwencji.Reszta moglaby zachowac swoje posty na
        > inne okazje.Bez urazy.Pozdrawiam
        troche wiecej luzu, nie takie głupoty Tu się juz czytało ;) pozdrawiam
        • Gość: Zenek Re: Kawasaki zx9r IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.05, 20:56
          ja jestem zainteresowany kupnem takiego motorka, wiec jak sie nie zdecydujesz
          daj znac

• kebart Re: Kawasaki zx9r 26.02.05, 21:57
            Co sądzicie o tej 9-ce moto.allegro.pl/show_item.php?item=43138918
            Ciekawa propozycja, szczególnie interesujący jest przebieg 9.500 km!!!
            Ale jedno mnie dręczy. Na dolnej części owiewki czołowej kawasaki powinna
            znajdować się naklejka z oznaczeniem ZX9R. Nie ma jej tam, wię duże jest
            prawdopodobieństwo że motocykl był bity. Ogólnie na zdjęciach prezentuje się
            świetnie. Moze ktoś zna osobę wystawiającą tę oferte i może poświadczyć że jest
            to porządne moto. Proszę o wypowiedzi na temat tej konkretnej oferty.

POZDRAWIAM
            Kebart
            • Gość: ||<>Mariuszek<>|| Re: Kawasaki zx9r IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 22:22
              moto.allegro.pl/show_item.php?item=43138918
              kebart napisał:
              <> (...) Nie ma jej tam, wię duże jest prawdopodobieństwo że motocykl był bity.

brak naklejki nie musi o niczym znaczyć oraz pamietaj że bity a bity nie musi
              znaczyć tego samego
              Na rynku wtórnym trudno jest znaleźć moto bez "historii". Dzwon, szlif czy inne
              komiksy czasem się zdarzają.Mozna ich unikanąć tylko jeśli kupi się motocykl i
              nie jeździ na nim. Jesli jednak siądziesz na 2oo to powinieneś sie spodziewać,
              ze coś się zdarzyć może (nie musi ale może).
              Przyjrzyj się padace, potem przyjrzyj raz jeszcze i zdecyduj, czy brak naklejki
              to dobry powód by grata nie kupić.
              No i odpuść sobie Kawe, kup sobie inne moto.
              • kebart Re: Kawasaki zx9r 27.02.05, 12:58
                Przecierz nie napisałem żę "Był bity napewno", ale są to tylko wstępne
                spekulacje. Na naszym rynku jest tyle min że lepiej z góry przyjąć że był po
                dzwonie niż ślepo się napalić na sprzęta a później gorzko tego żałować.
                Masz racje, że brak naklejki o niczym nie świadczy, ale orginalne malowanie
                razem z naklejkami daje większą wiarygodność każdego motocykla. Może być
                również tak, że motocykl wygląda jak orginalny a jest po konkretnym dzwonie.
                Nie ma w sumie na to reguły. Głównie chodzi o to by do sprawy podchodzić
                ostrożnie, bez zbędnych emocji.

POZDRAWIAM
                Kebart
    • donizz Re: Kawasaki zx9r 27.02.05, 08:57
      Witam,

Jeżdże Kawasaki od dłuższego czasu - jest to co prawda ZX6R (do wszystkich
      znawców w temacie pękania ramy - koniec postu jest do Was) ale mogę Ci gorąco
      polecić moto tej firmy. Jak napisła Arek - trzeba o moto dbać i będzie OK. Moja
      kawka spisuje się bez zarzutu, mimo że ma 4 lata i prawie 26 tys km. Skrzynia
      biegów cacy, silnik gra. No i zielona jest cudnie....

Do krytyków Kawasaki:
      1 - historia z pękającą ramą - dajcie sobie już spokój - jakiś pseudo-ekspert
      wypisał bzdury w Ś które stały się pożywką dla błaznów, którzy chcą zaistnieć
      ze swym głosem. Czy znacie kogoś, komu pękła rama w ZX6R? Jak nie to cichutko
      siedzieć ze swymi kompleksami....

2 - Ilu z Was miało Kawasaki, lub chociaż miało okazję dosiadać moto tej marki?
      Jeśli czegoś nie spróbowaliście to jakie macie kwalifikacje, żeby to oceniać?
      Patriotyzm związany z marką Waszego moto? OK. To mówcie że Wasz jest dobry, a
      nie, że inne są złe, bo wychodzicie na ograniczonych idiotów..

I po tym przydługim ale nadzwyczj celnym wywodzie kończę...

Pozdrawiam i przepraszam wszystkich pseudo-ekspertów którzy poczuli się
      urażeni...

<Bike MUSI być zielony... ZX6R>
      • brzydal.toudi Re: Kawasaki zx9r 27.02.05, 11:07
        > <Bike MUSI być zielony... ZX6R>

> Zielony MUSI być ostatni...Kawasaki>hihi
        • andreas750 Re: Kawasaki zx9r 27.02.05, 11:28
          Brzydal schowaj się do swojej jaskini i nie wychodź pod zadanym pozorem bo cie
          kolesie z Greenpeace złapią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka