Dodaj do ulubionych

używane opony

IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 16:07
Witam
Kupiłem sprzęta i tylna opona jest do wymiany, nie mam kasy i myślę o
używanej oponie (180/55zr17).Co sądzicie o używkach, bo jak oglądam
ogłoszenia to nie które maja bardzo dobre bieżniki i oczywiście ceny.
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: używane opony 02.03.05, 16:38
      odradzam używane kapcie do sprzęta na asfalt , lepiej poczekac jeszcze trochę i
      kupic nową w końcu jest zima więc się nie jeździ tak często. Konsekwencje w
      przypadku pęknięcia gumy są takie że można nawet stracic życie. heidenau
      (www.motorad.pl) i mitas produkują tanie opony. Poszukaj a znajdziesz.
      POZDR
      • cyngiel69 Re: używane opony 02.03.05, 16:47
        Racja, gumy użyj tylko raz... Taki ze mnie Maxi Kaaz ;-)
        • kojotkurier Re: używane opony 02.03.05, 19:16
          ,wszystko zalezy od podejscia do sprawy byl juz temat opon uzywanych ja jednak
          jezdze na uzywkach i nie mam zamiaru wydawac kasiory na nowe buty moge
          tylko jeszcze dodac ze moj kolega kupil sobie spormaxy i na tylniej oponie po
          4000 kilometrow zrobila mu sie bardzo zadka goma cos jak by plutna nie bylo
          pod spodem po nacisnieciu paluchem w tym miejscu milao sie wrazenie ze zaraz
          sie ja przebije oczywiscie tak sie nie stalo szdiol ta opone i ja
          reklamowal lecz do dzis nie otrzymal odpowiedzi od dystrybutora to bylo
          w polowie zeszlego sezonu doradzilem mu na razie kupno uzywanej opony
          zreszta tak zrobil i na dodatek dostal sportmaxa w tym samym rozmiaze co mial
          to byl motocykl suzuki gsx-r 750 rocznik 91 ale to malo istotne pozdrawiam
          kojot ps. ja latam na michelin pilot
          • Gość: stary_dziadek Re: używane opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:47
            Do turlania,mniej agresywnej jazdy oraz z niepełnym obciążeniem-od biedy mozna
            na uzywce pojeździć.Ale tez zależy to to rodzaju opony i producenta.Niektóre
            "kończą sie bardzo szybko)po dojsciu do TTW.Ważne ile uzywka ma lat ,stara guma
            jest do du...y.
    • motofil Re: używane opony 03.03.05, 11:24
      Jak już zdecydujesz się kupić używkę, koniecznie sprawdź rok produkcji na boku
      opony. Nie kupuj opon starszych niż 5 lat (chociaż to i tak bardzo dużo, tak
      więc może narzuć sobie ograniczenie, że ma być nie starsza niż 3 lata).
      • Gość: szramer Re: używane opony IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.05, 11:56
        nie ma sie co przejmować , ja latam od zawsze na używkach , qple tez na takich
        lataja i wszyscy żyja , bynajm,niej nie sa to motocykle które 100kph niemogą
        przekroczyc , lecz takie co pod 3 paki podchodza , mało kogo w polsce stać na
        wymiane tylnego kapcia co weekend:) , opone wystarczy dobrze ogladnac po
        załozeniu nie od razu szaleć popatrzeć czy nie peka , gózów nie ma i mozna
        ładować , najlepiej qpowac od pewnego gościa!
        • dietrich2 Re: używane opony 03.03.05, 12:24
          No i sprawdź dobrze czy bieżnik nie jest nacinany... A najlepiej kup nową.
        • Gość: monster-79 Re: używane opony IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 12:43
          Dzięki za info.
          Może podasz namiary na pewne źródło.Ja jestem z Wlkp.
          Pozdrawiam
    • sly69 Re: używane opony 03.03.05, 12:50
      Niestety mam przykre doświadczenie w temacie. Kupiłem używaną oponę na Allegro.
      Wyglądała super, na zdjęciu i w rzeczywistości. Ale po założeniu okazało się,
      że trzepie na boki - stelaż walnięty. Tyle w tym dobrego, że gość część kasy
      oddał. No i w końcu kupiłem nową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka