Dodaj do ulubionych

malowanie motocykl

12.03.05, 16:40
Czy ktos z Was kiedys zmienial kolor swojego dwukolowca? Ile nalezaloby
przeznaczyc na to pieniedzy,chcac przemalowac motocykl? - mam na mysli gsa
500.Ciekawi mnie tez,jaka sumke trzeba by wydac,chcac wymienic siodlo w tym
modelu.Dzieki za wskazowki.
Obserwuj wątek
    • teoysta Re: malowanie motocykl 12.03.05, 17:59
      Czesc ja malowalem cbr600 -na stronce ponizej masz efekty. Koszty to w
      zaleznosci od tego kto Ci to zrobi. Farba, podklad, lakier bedza Cie kosztowac
      z jakeis 200 zl. moze troche wiecej -zalezy od tego czy perla, jaki kolor itd.
      Nie dawaj tez malowac moto koledze co ma w garazu kompresor dziadka bo bedziesz
      mial ladnego "baranka" zamiast gladkiego lakieru.
      • sarawi malowanie motocykl 12.03.05, 18:22

A nie orientujesz sie ile do tego robocizna?
        Chodzi mi o kolor bordo metalik
        I dzieki serdeczne za odpowiedz :)
        • teoysta Re: malowanie motocykl 12.03.05, 20:39
          no to juz zalezy od lakiernika! ale wydaje mi sie ze za bak i te 2 boki to jak
          ladnie poprosisz to nie wezmie wiecej niz 50 zl za sztuke . zawsze mozesz mu
          troche pomoc i zmatowic wszystko papierem wodnym zaczynajac od 300 dalej 800 i
          skonczywszy na 1000 albo nawet drobniejszym. Jak Ci moge doradzic malowanie to
          kup sobie czarna perle na motocykl i czerwony albo seledynowy na felgi (lepiej
          ten 2) - wtedy szybciej sprzedasz
        • teoysta Re: malowanie motocykl 12.03.05, 20:41
          Acha a siodlo masz rozwalone czy tylko obicie podarte ? bo jesli tak to zanies
          je do tapicera a nie kupuj nowe bo nie warto a poza tym to nei sazdze zebys
          dostal uzywke.
          • sarawi malowanie motocykl 12.03.05, 21:11
            hihi,po pierwsze to ja jestem ONA,a nie On :)))
            a po drugie - sprostowanie na maila podeslalam :)
            pozdrawiam!
            • ario1980 Re: malowanie motocykl 12.03.05, 21:18
              no dobra malowanie malowaniem ale co z naklejkami? przyklejać i jeszcze na to
              bezbarwny lakier czy nic?
              • sarawi malowanie motocykli 12.03.05, 21:19
                SUZUKI by sie przydalo gdzies miec widoczne ...
                • ntv650v Re: malowanie motocykli 12.03.05, 21:57
                  Cena lakierowania zależy od lakiernika.
                  Ja niestety mieszkam w warszawie i tu chcą 100 - 250zł za element.
                  Jak pomalujesz motocykl to przy sprzedaży będą podejrzewać (kupujacy),
                  że jest po poważnym dzwonie.
                  Nalepki to dodatkowy koszt i raczej trzeba je pokryć lakierem bezbarwnym.
            • teoysta Re: malowanie motocykl 13.03.05, 10:49
              No to w takim razie bardzo mi milo poznac kolezanke-motocyklistke :) ps zadnego
              maila nie dostalem :(
    • Gość: robak Re: malowanie motocykl IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 13.03.05, 00:37
      jedna rada: daj moto do malowania do dobrego lakernika a nie jakiegos chu*a
      ktory spiepszy robote tak jak koles ktory malował auto dla mojego starszego....
      koszty wyszły 3 razy wieksze niz od razu by zaplacił u speca.... a ile
      nerwow.... serio, daj moto do kogos zaufanego
      pzdro robak
      • andreas750 Re: malowanie motocykl 13.03.05, 01:02
        Pomaluj na oryginalny kolor w jakim był motocykl (choć nigdy nie wyjdzie jak
        oryginał) to ułatwi Ci sprzedaż. Oryginalne naklejki na zbiorniku i zadupku GS-a
        nie są pokryte lakierem bezbarwnym, druga sprawa że jeśli już zdecydujesz sie na
        pomalowanie bezbarwnym sprawdź czy naklejki są do tego przystosowane bo inaczej
        po malowaniu pojawią się pęcherze i będzie lipa. Co do cen malowania to zależy
        to od lakiernika jednak rozsądna cena była by do 500PLN (lakier+ robocizna).
        Pozdro
        • teoysta Re: malowanie motocykl 13.03.05, 10:40
          Moim zdaniem jak pomalujesz na czarno to naklejki sa zbedne... (patrz
          ghostrider :D ) Ale jesli juz chcesz to dostaniem naklejek nie powinnas miec
          problemu.
          • sarawi malowanie motocykl 13.03.05, 11:43
            nic nie doszlo? To posle maila moze jeszcze raz,jak sie troche rozbudze :)))
            Dzieki za wskazowki
            • sarawi :) 13.03.05, 11:56
              juz powinno byc na skrzynce :)))
              • teoysta Re: :) 13.03.05, 12:52
                eh, niestety nic nie ma :( Moze piszesz na zlego maila... teoysta@gmail.com
                • sarawi :) 13.03.05, 14:59
                  na wlasciwego,skoro masz zastrzezony nick: teoysta@gazeta.pl - sprawdz pod
                  tym adresem!:)
                  • motowicher Re: :) 13.03.05, 20:05
                    Dwa miesiące temu polakierowałem GS 500E za 350 zł z Moim materiałem. Jak
                    jesteś ze ślaska, to daj znać, jakoś się dogadamy co do lakierowania.
                    Mogę powiedzieć,że jestem specem, lakieruję w garażu, kompresor mam od ojca i
                    baranek mi nie wychodzi,jak to niektórzy piszą :)
                    • sarawi malowanie motocykli 13.03.05, 22:03
                      Dzieki,za propozycje.Mysle,ze ze znalezieniem lakiernika nie bede miec
                      problemow - chcialam tylko zaczerpnac informacji z jakimi kosztami sie moge
                      liczyc.A jestem z Krakowa.Pozdrawiam! PS: motocykl jest dopiero w planach,a nie
                      w moim garazu! - ale plany jak najbardziej na NAJBLIZSZA (tj.najdalej jakies 2
                      miesiace,chyba,ze nie uda mi sie znalezc niczego interesujacego do tego czasu)
                      przyszlosc,a poniewaz jestem pewna,ze nie trafie na motocykl w takim kolorze
                      jakbym chciala,to juz teraz probuje sie zorientowac we wszystkich
                      sprawach,jakie beda mnie dotyczyc po jego zakupie.Pozdrawiam!
                      • juchas115 Re: malowanie motocykli 13.03.05, 22:22
                        A jaki bys chciała mieć kolor motocykla ?? :>
                        • sarawi malowanie motocykli 14.03.05, 17:54
                          bordowy,ale nie taki ciemny,myslalam o czyms wpadajacym moze w czerwien,ale
                          mimo wszystko bedace bordowym - zamotalam? :)))
                          • motowicher Re: malowanie motocykli 14.03.05, 20:00
                            Zaznaczam, że lakiery w kolorze czerwonym są jednymi z droższych odcieni :)
                            Polecam lakier metaliczny, a dokładnie perłę :) Wydasz na lakier więcej, ale
                            efekt jest miodny :)
      • Gość: PrzemasFZR Re: malowanie motocykl IP: *.pcz.pl 14.03.05, 20:39
        jak chcesz malowac motocykl to tuz przed malowaniem zrob fotke z nim i
        lakiernikiem bo inaczej kazdy powie ze rozbilas moto i malowalas
        to jest dobra rzecz pokazac ze malowanie bylo na twoje zyczenie a nie losu :)
        jedna fotka to nic a oszczedzi ci nerwow przy sprzedazy i pytan o szlifki :P
        pozdrawiam
        • andreas750 Re: malowanie motocykl 14.03.05, 22:58
          A może różowy w białe kwiatuszki... :)
          Pozdro
          • sarawi malowanie motocykli 15.03.05, 08:19
            Jakbym byla blondynka to moze bym sie nad tym zastanowila ;))) ale wybacz -
            nie jestem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka