Dodaj do ulubionych

przestroga

11.04.05, 23:04
Dzisiaj bylem na pierwszym przegladzie moto sprowadzonego z niemiec... moto
te (B6 97') ma mala ryse na owiewce w wyniku upadku na parkingu i zostalo to
uwzglednione w umowie kupna sprzedazy... Jakiez bylo me zdziwienie gdy
panowie ze stacji kontroli pojazdow powiedzieli ze moto w zwiazku z tym musi
przejsc dodatkowe badania techiczne za 90PLN ! Mialem juz przetlumaczone
papiery i nie chcialo mi sie kombinowac... zaplacilem zamiast 120PLN, 210PLN

Takze jezeli kupujecie moto po upadku, nie zaznaczajcie tego w umowie!

pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: walczace_bobery Re: przestroga IP: *.chello.pl 11.04.05, 23:19
      ale przeciez mogles porysowac sobie owiewke gwozdziem :) twoj motocykl i robisz
      z nim co chcesz. ale pewnie napisales ze w wyniku upadku... tak czy siak
      naciagacze :)
      • Gość: szynszyll Re: przestroga IP: *.prz.rzeszow.pl 12.04.05, 09:07
        yo!

no i bardzo dobrze!!! w normalnym kraju motocykl po jakimkolwiek wypadku
        odnotowanym przez sluzby trafia obowiazkowo na badania techniczne. jezeli
        technicy stwierdza powazne uszkodzenia to motocykl jest... kasowany. tylko u nas
        mozna grata za flaszke przegladnac - stan maszyny to nie tylko sprawa jej
        kierowcy ale wszystkich na drodze. moze sie wreszcie ten polski kolchoz skonczy!

pozdrawiam!

szynszyll
        xlv750r
        • dragon600 Re: przestroga 12.04.05, 09:15
          Tutaj się zgodzę, chociaż należy poddać w watpliwość intencje naszych
          urzędników (czy rysa na owiewce jest poważnym uszkodzeniem ?)- raczej główną
          rolę gra tutaj kasa jaką mogą zgarnąć, a nie stan pojazdów
          • Gość: szynszyll Re: przestroga IP: *.prz.rzeszow.pl 12.04.05, 09:27
            yo!

wszystko prawda - kasa jest najwazniejsza - ale wierz mi - coraz trudniej na
            przegladzie w duzych stacjach sciemnic (kamery, rejestry, kontrole).

szynszyll
            xlv750r

• dragon600 Re: przestroga 12.04.05, 11:01
              Pewnie masz rację, ja jednak robiłem w zeszłym tygodniu przegląd mojej maszynki
              i sprowadził się on do:
              sprawdzenia numerów ramy i silnika
              sprawdzenia oświetlenia
              sprawdzenia sygnału dźwiękowego
              Jak przyszło do sprawdzania hamulców... to kazał mi się kawałek rozpędzić i
              zahamować - po prostu śmiech.
              A gdzie analiza spalin, gdzie sprawdzenie luzów w łożysku główki ramy, gdzie
              siła hamowania, o prostości ramy nawet nie wspomnę...
              • panantoni Re: przestroga 12.04.05, 11:31
                Szynszyll ja sie z Toba calkowicie zgadzam! Niech maszyny powypadkowe
                przechodza bardzo rygorystyczne badania! Ja troche wdupilem przez to ze moje
                moto PRZEWROCIOLO sie a koles z niemiec napisal umfall no i dupa:(

I tak jak dobrze ze jest cos takiego jak dodatkowe badania motocykla
                powypadkowego, tak zle bardzo ze tych badan wcale sie nie przeprowadza a
                jedynie pobiera dodatkowa oplate! Kolesie nie sprawdzili nic! nawet czy swiatla
                dzialaja! PARANOJA!

pozdrawiam
                • Gość: szynszyll Re: przestroga IP: *.prz.rzeszow.pl 12.04.05, 15:06
                  strzelaj lub emigruj!

szynszyll
                  xlv750r

p.s. a jak chcesz grandy narobic to idz do przelozonych tych panow i zloz
                  skarge.
                  • panantoni Re: przestroga 12.04.05, 15:17
                    hmmmmm wolalbym strzelac:) ale nie mam pozwolenia na bron (a szkoda)
                    • edwin.sk Re: przestroga 12.04.05, 15:58
                      ja mam wiatrówkę...:P nie wiem czy to jest dobrzer nic nie robią a kasę dostają podejrzewam że i padakę kompletną dałoby sie przeciągnąć przez przegląd:P...o to polska właśnie....a kase za nicnierobienie każdy ciagnie jak może...
                      • juchas115 Re: przestroga 12.04.05, 16:12
                        Najlepiej to wziąść i nagrać to wszystko na ukrytej kamerze i jak cos bedzie
                        burkał to pokazać mu materiał i niech sie nauczy frajer jeden, że sie pieniędzy
                        tak sobie nie bierze !!
                        pozdrowka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka