Dodaj do ulubionych

ŚCIGACZ DLA 182 CM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:10
Witam! Jakiego ściga mi byście polecili, mam 182 cm wzrostu, czy nie będzie
za mała gabarytowo 600, taka jak R6?? Który dla mnie byłby lepszy, np. R6,
R1, GSX R600, GSXR 1000, CBR 954 FireBlade?? Czy z moim wzrostem nie byłoby
mi źle jeździć na R6??
Obserwuj wątek
    • saracen1608 Re: ŚCIGACZ DLA 182 CM 01.06.05, 19:16
      Stary , jak ci nie szkoda palców męczyć na rakie pytania?? Idz do salonu i sie
      przymierz do sprzęta. I jeszcze jedno - ty chcesz jeżdzić czy tylko fajnie
      wyglądać ?? :D
      Pozdrawiam
    • kelpi80 Re: ŚCIGACZ DLA 182 CM 01.06.05, 20:17
      optymalny wzrost czlowieka wg Le Corbusiera to 183cm (modulor). przy
      projektowaniu, takze motocykli, uwzglednia sie normy ergonomiczne. maksymalna
      tolerancja jest zakres do 97 centyli czyli ok 185 cm dal mezczyzny. tak aby np.
      motocykl byl mozliwy do uzytkowania wygodnego przez ludzi o roznym wzroscie,
      niskich i wysokich. nie widze zwiazku miedzy pojemnoscia motocykla a
      dostosowaniem jego ergonomii do wzrostu..
      • Gość: Marcin Re: ŚCIGACZ DLA 182 CM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:37
        Nie martw się. Różną pojemność można zauważyć tylko w miejscu, gdzie
        umieszczony jest silnik (szerokość). Na 100% taka R6 czy ZX-6R nie będą dla
        Ciebie za małe. Jeżeli masz wątpliwości, to przymierz się w salonie lub na
        giełdzie (ewentualnie na motocyklu kolegi).

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ ZADOWOLENIA Z WYBORU!
        Marcin
        • Gość: men Re: ŚCIGACZ DLA 182 CM IP: *.gdynia.mm.pl 02.06.05, 23:32
          r6 to malutki motocykl mialem jezdzilem, mam 185cm polecam zx9r naprawde wygodny
      • Gość: NYorker Re: ŚCIGACZ DLA 182 CM IP: 70.19.14.* 01.06.05, 23:15
        "optymalny wzrost czlowieka wg Le Corbusiera to 183cm (modulor)"
        co?
        pomylily ci sie kura i jajko, chlopie. wedle czego to optimum? wysokosci, na
        jakiej nad ziemia rosna dzikie jablka? statystyka to nie realia. poza tym, le
        corbusier byl wrednym facetem. nie ufam wrednym ludziom:)
    • Gość: NYorker a cokolwiek jednosladowego dla 194? IP: 70.19.14.* 01.06.05, 23:11
      zazdroszcze problemow...
      • Gość: Deviant Re: a cokolwiek jednosladowego dla 194? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.06.05, 23:34
        Ano tu Ci napisze, że ja mając 170cm jestem idealnie wpakowany w swoje moto -
        954RR i wyżsi koledzy już tak dobrze się nie czują na niej tzn. wystają im nogi
        poza bak - niemieszczą się w jego kanciatym obrysie tak więc 954RR raczej bym Ci
        odradził - jednak najlepiej będzie jak sobie siądzesz na każdym z tych moto i
        już będziesz miał odpowiedź.
        Co do 600 to myslę, że będzie podobnie - 600tki są fizycznie małe - mniejsze od
        1000 musidz nanich sobie siąść to zobaczysz.
        Wydaje mi się, że najlepszą opcją dla Ciebie będzie Gixxer 1000 - ta suza jest
        całkiem "spora" tzn. jest fizycznie nieco większa niż przeciwnicy więc chyba dla
        Ciebie najwygodniejsza, ale jak już inni też pisali - przysiądź się do każdego z
        nich i wybierz...

spróbój jeszcze na ZX-9R to jest wygodne moto!
        Pozdrawiam.
        • Gość: lolo Re: a cokolwiek jednosladowego dla 194? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 15:04
          Te DEVIANT - bozia wzrostu nie dała co?
          • Gość: Deviant Re: a cokolwiek jednosladowego dla 194? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.06.05, 17:04
            ano - ze wzrostem to u mnie marnie, ale 170 wystarcza żeby się wpakować na
            każdego ściga i czuć się na nim dobrze.
            Są plusy bycia niskim...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka