irish76 Re: dziura w OC 02.06.05, 10:16 sory ale cos mi zniknelo wiec pisze jeszcze raz: wspomanialem przy innej okazji o takim przypadku: mam taki problem z OC ze motocykl kupilem w listopadzie i powiem szczerze położyłem laskę na OC myśląć ze i tak teraz nie jeżdże. OC poprzedniego wł. skonczylo sie w 15 maja ale oczywiscie zapomnialem o aneksie. i wyszlo na to ze jezdze cala wiosne bez OC :). Wczoraj ubezpieczylem sie w PZU ale od dnia i godziny. Czyli liczac od grudnia, do kiedy powinien byl zawrzec umowe, do wczoraj nie mialem OC. Mieliscie kiedys jakies problemy z taka "dziura" w OC? Odpowiedz Link Zgłoś
yamamoto Re: dziura w OC 02.06.05, 10:33 irish76 napisał: > sory ale cos mi zniknelo wiec pisze jeszcze raz: > wspomanialem przy innej okazji o takim przypadku: > mam taki problem z OC ze motocykl kupilem w listopadzie i powiem > szczerze położyłem laskę na OC myśląć ze i tak teraz nie jeżdże. OC > poprzedniego wł. skonczylo sie w 15 maja ale oczywiscie zapomnialem o aneksie. > i wyszlo na to ze jezdze cala wiosne bez OC :). Wczoraj ubezpieczylem sie w PZU > > ale od dnia i godziny. Czyli liczac od grudnia, do kiedy powinien byl zawrzec > umowe, do wczoraj nie mialem OC. Mieliscie kiedys jakies problemy z > taka "dziura" w OC? niczym to nie grozi. znizek nie stracisz Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: dziura w OC 02.06.05, 12:09 brak ciągłości w obowiązkowym ubezpieczeniu OC jest karalny. Jeśli ubezpieczyciel doszuka sie w swoich papierach że przez jakiś czas pojazd nie posiadał polisy OC to zazwyczaj nalicza opłate karną przewidzianą ustawowo na fundusz gwarancyjny. Jest to sytuacja dość kosztowna w razie wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: dziura w OC 02.06.05, 13:22 wiesz. jak chetnie zaplace za tą "dziurę" tylko nikt nie chce ode mnie pieniedzy :) w sensie nikt nie chce sie tego podjac z ubezpieczycieli Odpowiedz Link Zgłoś