Dodaj do ulubionych

Motocykle z niemiec

14.06.05, 11:53
Siemanko chcialbym sie dowiedziec czy kupno motocykla z niemiec i jego sprowadzenie (mowiac motocykla mam na mysli oczywiscie Cbr zx 7 r gsxr lub podobny :) ) jest duzo tansze niz w polsce, no i oczywiscie jak na granicy licza akcyze (od rocznika pojemnosci czy i jedno i drugie :) ). A tak w ogole czy to sie oplaca sie czy nie pozdr
Obserwuj wątek
    • zalmen3 Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 11:58
      Nie placi sie akcyzy, nic na granicy nie licza, oplaca sie bardzo jak moto jest
      lekko uszkodzone, a jak cale to juz nie bardzo.

Pozdrawiam
    • adamwrrr Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 12:05
      hmmmmm nie ma akcyzy :) :) ale chyba cos zdzierają za sprowadzenie nasze kochane urzędasy ??:)
      • Gość: Biker Re: Motocykle z niemiec IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 14.06.05, 13:21
        Oczywiscie ze zdzieraja urzedasy. Trzeba dac 500 zl za ksiazke pojazdu. Reszta
        to koszty tablic rej, przegladu, tlumaczenia, urzad skarbowy. A niemiecki TUV
        nie ma znaczenia. I tak musisz po przywiezieniu zrobic u nas badanie techniczne.
    • adamwrrr Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 12:19
      Aha i jeszcze jedna sprawa Jezeli kupi sie moto uszkodzone to czy mozna je bez problemu zarejestrowac ( czy nie bedzie problemow z niemieckim TUV'em ) bo slyszalem ze brak tuv'u uniemozliwia zarejestrowanie ??prawda to czy nie ??:) pozdr
    • Gość: Framauro Re: Motocykle z niemiec IP: 62.148.89.* 14.06.05, 13:39
      www.motocykl.org/sprowadzanie.php
      Sam chcę sprowadzić w najbliższym czasie i zauważyłem, że za tą samą cenę
      dostanę w Niemczech moto o rok młodsze a wniektórych przypadkach nawet o 2 lata.
      Do tego dolicz koszty transportu
      • adamwrrr Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 13:43
        dzieki za linka Framauro :) sobie poczytalem i juz wiem mniej wiecej o co chodzi :)
    • sly11 Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 17:10
      > Siemanko chcialbym sie dowiedziec czy kupno motocykla z niemiec i jego sprowadz
      > enie (mowiac motocykla mam na mysli oczywiscie Cbr zx 7 r gsxr lub podobny :)

sorry że się czepiam ,ale dlaczego piszesz "oczywiście.............",dlaczego chcesz latać takim badziewiem !!!!!!!!!!
      • adamwrrr Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 19:03
        Spoko nie czepiasz sie az tak mocno :P A siodemka blady czy srad to chyba dobre sprzety (oczywiscie dla amatorow plastiku do ktorych ty zapewne nie nalezysz :) ) Ale w sumie przeciez o gustach sie nie rozmawia Pozdr
        • sly11 Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 21:54
          no ja akurat nie przepadam za plastikiem,a co do importu z niemiec to było juz z milion raz.ale jak to mówią kto pyta nie błądzi.sam latam do niemiec po motocykle(jak to mówią na włane potrzeby:)) jak chcesz spytac o cos szczegółowego to śmiało.
          • adamwrrr Re: Motocykle z niemiec 14.06.05, 22:06
            mam juz tylko jedno pytanie :) gdzie w niemczech mozna znalesc jakis okazyjny dobry sprzet tzn. komisy od ludzi a moze jakies gazety niemieckie z ogloszeniami ?? pozdr
            • sly11 Re: Motocykle z niemiec 15.06.05, 06:45
              mobile.de
    • Gość: Paweł Re: Motocykle z niemiec IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 15.06.05, 08:11
      www.jtjmoto.de
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka