Dodaj do ulubionych

Mam pewien problem techniczny help

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:50
Hamulce wyjołem ze szczek lecz z powodu uniesienia sie zapowietrzyly wec
powciskalem na sucho klamka od hamulca aby cinienie zlapalo i zahamowaly.
Puxniej patrze a hamulce sie zacisnely az jedna ykladzina do drugiej.
Wykrecalem odpowietrznik i wielki hu/...j nie moge spowrotem wcisnac w tamto
miejsce nawet nei ma mowy aby weszla tarcza bo srubokret niechce wejsc w
tamta przerwer jak mozna je rozepszec probowalem juz sila i gowno nic nie
dalo ma ktos jakis pomysl lub cos. Powinn sie obejsc mam nadzieje bez
rozbierania hamulcy. Dodam jeszcze ze to sa tarczowe jakby ktos sie nei
skapniool montowane z przodu. Mam dwie tarcze z przodu i w obu ten sam
dylemat,
Obserwuj wątek
    • Gość: synus Re: Mam pewien problem techniczny help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:00
      Proponuje odkrecic ten dekielek gdzie wlewasz płyn hamulcowy i wtedy sprobuj
      rozszezyc. Tylko moze ci sie troche plynu wylac. Musi pujsc. Pozdro.
    • Gość: Dzakas Re: Mam pewien problem techniczny help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:04
      Probowalem na odkreaconym zaworku rozszerzyc nie poszło moze zamało siły wto
      włozylem ale to nei powino pujsc az tak ciezko chyba. Moze trzeba sprobowac
      mociej ale mocniej tez jest problem wielki czekam na fdalsze prozpozycje
    • Gość: Lechcbr6 Re: Mam pewien problem techniczny help IP: *.ipt.aol.com 03.07.05, 23:04
      zamnien dwie tarcze z przodu na jeden bemben z przodu z podwojnym rozpierakiem
      i juz nie bedziesz musial srubokreta miedzy klocki pchac. ot cala filozofia z
      twoimi hamulcymi
      • Gość: Dzakas A tam gowno sie znasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:54
        Jak tamie patenty robisz w swojej cbr to gartulacje pewnie smiagsz z kolem od
        komara z bebnem skoro piszesz takie glupoty i swoje patenty czlowiek o zdrowych
        zmyslach by nie wpadl na taki pomysl to pewnie ty wpdales i zrobiles
        • bartekexc Re: A tam gowno sie znasz 04.07.05, 00:45
          gratuluje . jeśli to już długo tak siedzi to marne szanse żeby to rozeprzec
          śrubkowkrętem.ALE, w zbiormniczku masz otwór przez który dostaje się płyn do
          pompy, spróbuj odciągniąc płyn przez tą dziurkę strzykawką, tłoczki powinny sie
          cofnąc.
          • Gość: synus Re: A tam gowno sie znasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:34
            bartekexc napisal chyba juz ostatnia mozliwosc wyssania plynu. Ale cylinderki i
            tak same sie nie cofna musisz uzyc dduuuzzzzoooo sily i raczej nic nie powinno
            sie stac oprocz cofniecia cylinderkow. Pozdro.
        • Gość: Lechcbr6 Re: A tam gowno sie znasz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.07.05, 10:34
          Moze sie i nie zanam ale ja srubokretow miedzy moje tloczki wbijac nie musze
          choc motor ma juz 15 lat. Moze czas rozkrecic wszystko w drobny mak i zobaczyc
          co w trawie piszczczy. Lepiej sprawny bemben nmoze byc i od komara jak dwie
          tarcze z zapieczonymi tloczkami.
          • Gość: synus Re: A tam gowno sie znasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:36
            Ty lechcbr6 ty jakis nie normalny jestes??? Beben??? A idz ty...ty masz beben
            zamiast mozgu i tyle...nie pozdrawiam...
            • Gość: lechcbr6 Re: A tam gowno sie znasz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.07.05, 10:40
              ale mnie hamuje
              • Gość: synus Re: A tam gowno sie znasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:42
                Ale jak hamuje??? A kolega Dzakas sobie zrobi te tarcze na sprawne i bedzie
                hamowalo a u ciebie to pewnie wiecej pisku jest niz hamulca...pisku od szczek
                nie opon...Pozdro...
                • Gość: lechcbr6 Re: A tam gowno sie znasz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.07.05, 16:46
                  Widzisz wy tu dalej ubolewacie nad za daleko wypchnietymi tloczkami ja w
                  miedzyczasie zdazylem rozebrac w mak i poskladac zacisk i pompe z dominatora
                  wymieniajac wszystkie uszczelki. Zastanow sie nad twoja rada z uzyciem duzej
                  sily do wpychania tloczkow z powrotem jesli faktycznie tloczki wyszly za daleko
                  i na hamca wepchniesz je z powrotem moze dojsc do "sciecia" uszczelek bo to one
                  na 98% blokuja tloczki. A jesli gosc pojecia nie ma to moze zamias podsuwac mu
                  rady z odsysaniem plynu i tym podobne lepiej odeslac go do kogos kto sie na tym
                  zna. Jak dlugo grzebie przy motocyklach a wierz mi ze krotko sie z tym nie
                  bawie jeszcze mi sie nie zdarzylo odsysac plyn czy luzowac odpowietrzniki a
                  poprwnie dzialajace tloczki mozna wepchnac rekoma. Pomysl czy twoja rada nie
                  wysylasz goscia na drugi swiat.
            • Gość: NYorker koledzy nie zrozumieli lecha IP: *.ny325.east.verizon.net 05.07.05, 04:24
              a ja lecha rozumiem i nawet sie z nim zgadzam

pozdrawiam
              • Gość: Lechcbr6 Re: koledzy nie zrozumieli lecha IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.07.05, 08:05
                Dzieki "NYorker". Widze ze kumasz o co chodzi.Pozdrowy
        • Gość: lechcbr6 Re: A tam gowno sie znasz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.07.05, 10:36
          a pomysly juz mmialem rozne jest faktem ze czasem nie sa one madre ale
          przynajmniej jest zawsze kupa smiechu a to przeciez najzdrowsze
    • Gość: Dzakas Uważam tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:46
      Musiały one zadaleko wyjśc bo pewnie takto tarcza ogranicza ruchy zacisków a
      skoro nie miało co ich hamowac to pewnie wyszly na maxa i mogly wypasc z czegos
      nie wiem tak sadze. A co do tej strzykawki to mam ją włożyć w miejce
      odpowietrznika i sprobowac wyssac ten plyn. Bo tak zrozumiałem wkazdym badz
      razie sprobuje jakby co czekam na dalsze opinie.
      • Gość: synus Re: Uważam tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:08
        Nie tam gdzie odpowietrznik odpowietrznik tylko odkrec tak zeby mogl plyn
        wyleciec przez niego a strzykawke wloz tutaj gdzie masz papke na kierownicy to
        odkrec dekielek z niej i tam jest taka dziurka ktora plyn idzie na tloczek
        ktory pcha go na przewod. Wloz w ta dziurke i wyssaj ile sie da nawet powtorz
        to kilka razy. I odkrec odpowietrznik jak wyzej napisalem i wtedy sprobuj tylko
        mocno. Nie wiem jakie masz klocki bo jak jeszcze dosyc dobre to nie powinny
        tloczki z niczego wyskoczyc. Pozdro.
    • Gość: Krzysztof Re: Mam pewien problem techniczny help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:47
      cze sprubuj poluzować przewód h-cowy, jeśli to pomppa blokuje powrót płynu to
      pomoże,może tłoczki za dużo wylazły.więc spróbuj na dwa śrubokręty
      delikatnie,może pójdzie ewenrualnie wstrzyknij strzykawką z igłą troszkę płynu
      h-cowego pod gumkę tłoczka pozdr Krzysztof
    • Gość: Dzakas Hamulec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:31
      Dobra spoko zrobiłem to juz z jednym kolesiem połozyłem hamulec na krzeslo i
      polozylem drewienko na zewnetrzna strone wykladziny i nawalalem az to wszystko
      wejdzie no i weszlo. Tylko sobie mysle jaka mogla byc tego przeczyna aby nie
      bylo tak z bede sobie jechal wcisne hamulec i znow sie zakleszcza chyba
      zadaleko wyszlyt i dlatego niechcialy wejsc jak wy sądzicie napiszcie co
      myslicie. I teraz sobvie mysle odblokowac sie odblokowaly ale co bedzie jak
      sie zakleszcza znowu ale tym razem na tarczach wlasnie wczym tkwil blad ze sie
      tak zroiblo. Macie jakies pomysly piszta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka