Dodaj do ulubionych

Triumph Rocket III. Wściekły byk

IP: *.abhsia.telus.net 04.07.05, 06:25
A jak ma sie niezawodnosc tego motocykla np w porownaniu z harley
Davidsob'em, Honda etc.. LP
Obserwuj wątek
    • Gość: potas Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 195.128.228.* 04.07.05, 16:20
      Jak na razie większych (a w zasadzie żadnych) problemów z nimi nie ma. Jedynie
      częsta wymiana tylnego laczka moze dostarczyć pewnych problemów, ale tylko
      natury finansowej :)Z harleyem wogóle nie porównuj, bo w przeciwieństwie do HD
      Rocket i przyspiesza, i zakręca i hamuje. Po założeniu sprężarki moto dostaje
      300 Nm i 200 KM, wtedy mogą pojawić sie problemy ze sprzęgłem.
      • Gość: MJ Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:30
        Jak zobaczyłem te 300Nm, to pierwsze co mi przyszło do głowy, to że ciężko dożyć
        problemów ze sprzęgłem. Ale wszystko jest dla rozsądnych. Wiedziałem że ma ten
        Triumph ognia, ale że można go aż tak podrasować to nie przypuszczałem...
        • Gość: potas Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 195.128.228.* 04.07.05, 17:03
          Teoretycznie z 2,3 litra to nie jest szokujący wynik. Fabryczne 142 KM da się
          podciągnąc bez żadnego problemu do ponad 150 jedynie prując katalizator,
          wywalając sondę lambda i wygrywając do pamięci troszkę inny tun. Fabryka to
          przewiduje i oryginalnym oprogramowaniu występuje taka wersja. A przy okazji
          odgłos wydechu staje się bardziej rasowy. Po Warszawie jeździ taki jeden koleś
          na rozdłubanym czerwonym Rockecie
    • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 12:22
      Widziałem go na MBS w wawie . Nawet przy wyłączonym silniku robił wrazenie.
      Chociaz tego typu moto to nie moja bajka to musze przyznac ze gapiłem sie na
      niego dobre kilkanascie minut. 200 km przy jego masie to teoretycznie nie jest
      jednak tak duzo - ma ktos jego osiagi 0-100 i 0-200 km/h. Tak tylko pytam z
      czystej ciekawosci , bo mino wszystko chyba nie chciałbym sprobowac osobiscie :D
      • Gość: potas Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 195.128.228.* 05.07.05, 12:44
        Panowie z fabryki twierdzą, że do setki jeździ w 2,4s, ale w oficjalnych
        papierach piszą 2,8. Do 200 jest gorzej, bo powyżej 11 s ale w końcu to tylko
        cruiser, a nie GSXR 1000 ;)Tak czy owak startując ze świateł nie bardzo da się
        go objechac czymkolwiek.
        • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 12:47
          ile on wazy ??
          nie chce zameczac głupimi pytaniami , wiec moze poprosze o jakis link do
          stronki o nim :D
          • Gość: potas Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 195.128.228.* 05.07.05, 12:51
            wszystkie dane znajdziesz na stronie importera: www.intermotors.pl
            waży na sucho 320 kg
            • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 12:58
              thx z info :D
              • Gość: Piotrmoto Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 193.29.207.* 05.07.05, 14:22
                www.motorcyclenews.com/mov/252/111992.mov konfrontacja Rocketa III i GSXR 1000 K5
                • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 14:27
                  jakim programem to otworzyc - bo u mnie nie działa :(
                  • zephir Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 15:41
                    Witam.
                    Wydaje mi sie,że Quick Time albo Real Player.Ale raczej ten pierwszy.
                    Pozdrawiam.
                    • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 16:09
                      a masz jakis link do tych playerów ( tylk bez wirków pilzzz )
                      pzdr
                      • Gość: Piotrmoto Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 193.29.207.* 05.07.05, 16:32
                        filesharingdownloads.com/codecs/klsoftware/quicktimealt150b1.exe Quick Time Alternative. Najlepsze co może być, chociaż w wersji Beta.
                        PZDR
                      • Gość: Piotrmoto Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 193.29.207.* 05.07.05, 16:34
                        A tak w ogóle to u mnie działa pod Windows Media Player wersja 9.0
                        • saracen1608 Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 05.07.05, 16:36
                          no własnie u mnie nie chce w Media - thx - sprobuje sciagnac tego Quicka
                          • Gość: ZoMo Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.09.05, 02:50
                            ale ten kto porównał rocketa do valkyrii jest conajmniej dziwny... Valkyria jest
                            najbardziej bezp€lciowym cruiserem jaki widziałem.... a Rocket ma sakramenckiego
                            stajla, zarówno silnik jak i sama stylistyka jest powalająca, a Valkyria jest
                            sikiem na kółkach (taki Goldas bez kredensów). No i cena w polsce :) prawie 15%
                            taniej jak na zachodzie :) chyba pokłada w nas Triumph jakas nadzieje :P
          • Gość: prawnik Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 08:20
            saracen ty dupku,nacijnij inny klawisz i zanjdzies zdziesiatki informaci, atak
            miedlisz bez sensu
            • Gość: Abadon Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:42
              Umnie tez niechce otwożeyc a do Quik-a ten link co podałes niedzała
              • Gość: prawnik Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:25
                cytat:
                A jak ma sie niezawodnosc tego motocykla np w porownaniu z harley
                Davidsob'em, Honda etc.. LP

jako jedna z nowszych konstrukcji moze mie ew choroby wieku
                dzieciecego,aleraczej drobne;).na hd w sopocie diler wystawil gromade triumphow
                w roketa.garstka ludzi miala okazje sie katnac ,a wracali ze szczenami
                opadnietymi :)) z wrazenia.w srodkulata mialem okazje popatrzyc w gorach jak to
                lata.w pare moto jezdzilismy w towarzystwie roketa.jezdziec wazyl ok 70 kg i nie
                wiecej niz170cmm,ale nie bylo widac aby w jakimkolwiek momencie mial praobem.
                moje zdanie :
                najlepszy wynalazek typu power cruiser.mocny i lekko 320 kg to duzo mniej niz
                valkyrie-wada ale qwa wiatr musi sciagac z siedzenia
    • Gość: miki Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: 80.50.76.* 22.09.05, 14:03
      Jest RACKET na ALLEGRO ktoś sprzedaje
    • edwin.sk Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk 22.09.05, 14:48
      słuszna fura

ale i tak f6c jest dla mnie kwintesencja motocykla i jak będę duzy to sobie taką sprawię:D
      nawet 20-sto letnią

pozdraiwam
      edwin
    • Gość: Rocket, dozwolona Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.abhsia.telus.net 04.10.05, 08:01
      szybkosc to 50 km/h w miescie i we wsi, poza miastem 80km/h gratuluje motocykla.
      maxymalne 150 km/h to na rolkach na wlasnym podworku. LusiaP.
    • Gość: Bartek Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:51
      Latem była prezentacja Triumpha w Łodzi. Była możliwość to się bujnąłem
      Rocketem. I choć uważam, że to najbrzydszy motocykl na świecie, to jest
      pierwszy jaki bym kupił gdybym miał 80tys. zł. Jak później dosiadłem mojej
      Hondy (Magna VF750C) to wydawało mi się, że jadę motorynką.
      • Gość: dwd Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.pl / 217.153.42.* 06.04.06, 10:21
        az taki brzydki nie jest
    • Gość: dwd Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.pl / 217.153.42.* 06.04.06, 10:19
      fajny
      motor
    • Gość: Zyraf Re: Triumph Rocket III. Wściekły byk IP: *.chello.pl 24.04.06, 21:53
      Mam triumpha thunderbirda 900cm i wiem już, że następnym będzie rocketIII. Mam
      2 metry wzrostu i to głównie decyduje o wyborze tego monstrum. Poza tym
      Triumphy świetnie się prowadzi. Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka