Dodaj do ulubionych

Jaki kask?

IP: *.dronet.gliwice.pl 23.07.05, 12:48
Jestem kompletnie zielony jesli chodzi o stroj motocyklisty. Wlasnie robie
prawo jazy i poraz pierwszy w tym roku w ogole sie zetknalem z motocyklem.
Powoli chce kompletowac stroj i pomyslalem, ze zaczne od kasku. Problem w
tym, ze nie wiem jakiej firmy, jaki model...Moze mi pomozecie?
Obserwuj wątek
    • saracen1608 Re: Jaki kask? 23.07.05, 12:51
      Pierwsze pytanie - do jakiej ceny ??
      Drugie - czym jeżdzisz ??
      Trzecie - jak szybko i jak daleko zamierzasz jezdzic??
      • Gość: Paco Re: Jaki kask? IP: *.dronet.gliwice.pl 23.07.05, 12:58
        Jesli chodzi o cene to wiadomo, ze nie powinna byc wygorowana, a do ilu
        konkretnie to ciezko powiedziec, zeby byl dobry i nie za drogi. Poki co to
        jezdze tylko motorami z osrodka, a planuje kupic Kawasaki ER5(tu tez przydalaby
        sie jakas rada jesli chodzi o moj wybor). Jak szybko?No tyle ile fabryka da:P A
        tak na serio to w granicach rozsadku. Jakdaleko? Chyba daleko bo planuje w
        przyszlym roku gdzies na wakacje skoczyc...Zalezy mi tez zeby kask byl
        ze "szczeka".
        • saracen1608 Re: Jaki kask? 23.07.05, 13:13
          No to z czystym sercem polecam ci kaski GREX - mozesz je znalezc w katalogu
          Larssona ( ta firma chyba powinna mi płacic za krypciochy ,bo juz ktorys raz ja
          tu lekramuje :D ). Larssona znajdziesz w sieci , a cena to ok 300 - 400 PLN.
          Kaski sa raczej bez bajerów , ale solidne i trwałe oraz posiadaja homologacje (
          co w Polsce jest zjawiskiem mało spotykanym ).

Jesli chcesz kupic ER 5 to w 100% popieram. Mozesz sie jeszcze rozgladnac za
          Suzi GS 500 i Honda CB500 . Ogolnie bardzo podobne motocykle i w sam raz na
          pierwsze moto.

pzdr
          • Gość: Paco Re: Jaki kask? IP: *.dronet.gliwice.pl 23.07.05, 13:22
            Dzieki wielkie...poogladam sobie:) Szczerze mowiac to balem sie, ze krzykniesz
            wyzsza cene, ale jesli 300-400 to luzik:)
            Pocieszyles mnie jesli chodzi o moj wybor motocykla...bo czytalem troche na
            temat ER 5 i nie zawsze byla wychwalana. A jesli chodzi o pozostale dwa
            motocykle to ogladalem je, ale jakos najbardziej mi pasuje Kawasaki (tamte sa
            jakies garbate:P).
            Jeszcze raz wielkie dzieki.
            Pozdrawiam
            • saracen1608 Re: Jaki kask? 23.07.05, 13:35
              Nie ma sprawy - tylko dokładnie dopasuj kask do głowy jak bedziesz mierzył.
              Nie moze byc za mały bo w nim długo nie wytrzymasz ani za luzny bo nie spełni
              swojej funkcji podczas wypadku ( nie zycze zeby ci było dane sprawdzic :D ).
              A co do kawasaki to tez bym ja wybrał:D

szerokiej i 3maj sie
            • Gość: fast_eddy Re: Jaki kask? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:11
              Gość portalu: Paco napisał(a):

>Dzieki wielkie...poogladam sobie:) Szczerze mowiac to balem sie, ze krzykniesz
              >wyzsza cene, ale jesli 300-400 to luzik:)

Dlaczego tak nisko cenisz swoje życie/zdrowie?
              Taka cena ma swoją przyczynę. Porządny kask jest
              niestety 2-3 razy droższy.

f_e
    • Gość: bambo Re: Jaki kask? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:26
      z kasków tanich i dobrych mogę również polecić airoha. a z motocykli lepszym
      wyborem będzie honda. jest o wiele nowoczejsza technologicznie od kawasaki, i
      bez awaryjna, czego o suzuki i kawasaki powiedzieć nie można.
      • Gość: VaxS Re: Jaki kask? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 23:01
        oO widze ze tez ktos tutaj w tym roku dopiero zaczyna zabawe z motocyklami +_+
        Ja wybralem na pierwsze moto wlasnie Honde CB500 i jakos nie narzekam narazie ,
        chociaz bardziej podobaja mi sie plastiki ale fajne sa dopiero od 600+ a z 500
        Honda wydala mi sie najbardziej masywna , trzeba je na zywo zobaczyc , bo na
        fotach wszystko inaczej wyglada.
        A Kask kupilem sobie Shark'a nawet sie wygodnie jezdzi :)
      • Gość: fast_eddy Re: Jaki kask? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:50
        Gość portalu: bambo napisał(a):

> z kasków tanich i dobrych mogę

ALBO tanich ALBO dobrych.
        Producent to nie filantrop.

f_e
    • Gość: NYorker Re: Jaki kask? IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 00:43
      jesli nie bedziesz jezdzil za rog po dropsy, to wygodny. przymierzyc!
      • Gość: Paco Re: Jaki kask? IP: *.dronet.gliwice.pl 24.07.05, 12:30
        Nie bede, ale wygoda to chyba nie wszystko. Nie chcialbym zeby sie rozlecial po
        dwoch miesiacach...zeby szybka parowala i takie tam...
        • Gość: NYorker jasne IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 18:53
          za wszelka cene jednak przymierzylbym. kupilem kiedys kask przez inet i
          niedlugo potem cholernie chcialem kupic inny. konkretnego modelu nie doradze,
          bo zyje w innych realiach i to, co dla mnie akceptowalne moze byc dla ciebie
          poza zasiegiem (nie koniecznie, oczywiscie). ale jezeli mialbym sie wysilic, to
          bez wachania polecam shoei. nolan - dla przykladu - nie wytrzymuje porownania i
          wyglada/sprawia wrazenie taniutkiego. mam zamiar kupic niedlugo kolejnego x-11
          (shoei) i to chyba najlepsza rekomendacja. kwestia jest to, ze w obrebie shoei
          kaski maja rozny ksztalt. stad warto przymierzyc.
          • saracen1608 no tak 24.07.05, 19:02
            Yarrai - tylko ze taki kask u nas to ok 1500 -2000 zł - za dwa takie kaski
            mozna kupic przyzwoity motocykl :D
            No tak - nie tylko ja mam tendencje do "abstrachowania od układu odniesienia ":D

A to ze radzilem szukanie przez net - chodziło mi o znalezienie najblizszego
            salonu tej firmy. Zgadzam sie ze nie nalezy kupowac kasku droga wysyłkową.
            Nawet podanie wszystkich wymiarów czachy nie gwaramtuje ze kask bedzie dobrze
            lezał.

pzdr
            • Gość: NYorker wiem, ze tak jest IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.07.05, 05:12
              i glupio mi czasem, ze zyje w innej rzeczywistosci. dla mnie x-11 to dwa i pol
              dnia pracy... staram sie byc powsciagliwy i zaznaczac, ze z innego swiata
              pisze. dlatego w pierwszym poscie ograniczylem sie do rady, by przymierzyc. dla
              mnie to wciaz podstawa decyzji.
    • Gość: Paco Re: Jaki kask? IP: *.dronet.gliwice.pl 29.07.05, 20:16
      A Nitro?To dobra firma czy tylko ceny ma ciekawe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka