Dodaj do ulubionych

no i jest nowy buell!!!

IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.07.05, 20:44
bardziej supermotard, niz enduro. ale wydaje mi sie, ze pojawila sie dobra
platforma pod duzego endurasa. wydech chcialoby sie wyciagnac do gory tak, by
nie byly wyeksponowane na kamyczki, co najmniej 19" kolo z przodu. no i moze
lancuch zamiast paska. i voila. nawet lubie. majac dostrojony silnik z xb12,
przy obnizonej mocy, moment obrotowy musi byc nieziemski...

xb12x ulysses:

www.buell.com/en_us/bikes_gear/ulysses/index.asp
napisalem, ze lubie? podoba mi sie jak cholera!
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: no i jest nowy buell!!! 23.07.05, 21:11
      Takie skrzyżowanie enduro z streetem,to pierwsze skojarzenie.I też mi sie podoba.
      • Gość: NYorker im wiecej na niego patrze... IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.07.05, 21:29
        tym bardziej mnie bierze... cholera, moze dam sobie spokoj z caponord. kupic
        buella, drz400e do chasania po lasach. czego wiecej do szczescia trzeba?
        paru rzeczy mi w ulyssesie barkuje, ale kilka dodatkow trudno przeoczyc.
        sekscja pasazera rozwiazana nowatorsko, dwa gniazdka blogoslawione przy
        biwakowaniu. kufry w opcji...
        tylko te kola. chcialoby sie co najmniej dziewietnascie cali z przodu. rozmiary
        opon nietypowe, wiec wybor zawezony do dunlopa (i niektorych opon z
        dzialki 'sport-tourer').
        no ale bierze mnie. mam nadzieje, ze szybko pojawi sie u dilerow. mam ochote na
        jazde probna.
        • saracen1608 Re: im wiecej na niego patrze... 23.07.05, 21:35
          hehehe - i poza tym nie ma frędzli , nie ?? A to duzy plus .

I do tego troche mi zalatuje BMW GS 1200 , ale raczej tez na plus.
          A tak poza tym to widze ze coraz bardziej sie interesujesz motocyklami z
          wygodnym miejscem dla pasazera - czyzby nastepna wyprawa bedzie we dwoje ?? :D
          Zycze z całego serca :]
          • Gość: NYorker nie ma pasazerki na horyzoncie IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.07.05, 21:39
            ale nie moge sobie takiej mozliwosci wykluczyc. przednia sekcja przypomina
            gs'a, ale to dobrze. nic mnie tak w buellach nie irytowalo, jak beznadziejnie
            zaprojektowane owiewki. nie moge sie dostac do specyfikacji na stronie, a
            sprzet wyglada mi na malenkawy troche. ukochanie kurduplastosci w przemysle
            motocyklowym wscieka mnie jak malo co!
            • Gość: supermoto-rider Re: co to jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:16
              Co oni zrobili z pięknym Buellem?? :( mi nie odpowiada chyba ze na zywo zmienie
              zdanie:( Lightning to było coś a tu?...wmontowali w niego kilka endurowych
              czesci i powstało z niego jakies dziwadło... EWIDENTNIE to nie jest żadne
              supermotard NY!!!
              • Gość: NYorker jest jest IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.07.05, 23:19
                wyzsze skoki zawieszen, wiekszy rozstaw osi. poza tym, dokladnie cityX + tyci
                wieksza owiewka. acha, wiecej paliwa w ramie. oba kola 17" - rasowe supermoto.
                • jaski_sm CHYBA NIE WIESZ CZYM JEST SUPERMOTO lol 23.07.05, 23:25
                  To jest najbrzydszy seryjny motocykl jaki w życiu widziałem.
                  wystarczy?
                  • Gość: supermoto-rider rasowe supermoto :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:34
                    Rasowe supermoto to np. Husky SMR630 albo KTM SMR450 w buellu tylko kółka są
                    typowe.Nowy Buell to jakiś mieszaniec.
                    • Gość: NYorker Re: rasowe supermoto :D IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 00:39
                      chlopcy, wyjdzcie poza 630 centymetrow szesciennych. jak wedle was winno
                      wygladac supermoto 1200ccm? tak, jak yamaha drz400sm, tylko proporcjonalnie
                      wieksza (x3)?
                    • cien1100 Re: rasowe supermoto :D 24.07.05, 10:29
                      Mieszaniec,ale ładny.Oczywiście jest to kwestią gustu.
                  • Gość: NYorker Re: CHYBA NIE WIESZ CZYM JEST SUPERMOTO lol IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 00:41
                    nie mam ambicji wiedziec, jak wyglada r a s o w e supermoto. nie chce mi sie
                    tez byc ograniczonym stereotypami. zwij to jak chcesz, rzygaj na design. to
                    wolny swiat, to twoje prawo.
                    ja pozostane przy swoim i bede szukal mozliwosci przetestowania.
                  • Gość: NYorker Re: CHYBA NIE WIESZ - poslowie IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 00:46
                    nie wiem, czym jezdzisz (nie pytam o to), ale wydaje mi sie bardzo
                    prawdopodobnym, ze nie uznam tego za najpiekniejszy motocykl. a jako
                    projektant, na wzornictwo przemyslowe troche sie napatrzylem.
                    wystarczy?
                    • Gość: supermoto-rider Re: CHYBA NIE WIESZ - poslowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:59
                      Jak dla mnie (i nie chodzi tu o żadne ograniczanie stereotypami) podstawianie
                      go pod supermoto jest po prostu pomyleniem klas.
                      • Gość: wojtekk1000 Re: CHYBA NIE WIESZ - poslowie IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.05, 12:01
                        Gość portalu: supermoto-rider napisał(a):

> Jak dla mnie (i nie chodzi tu o żadne ograniczanie stereotypami) podstawianie
                        > go pod supermoto jest po prostu pomyleniem klas.

Dokładnie!! Zaraz przypomina mi się jak chcieli zrobić z buella ściagacza i
                        wystawili go w Poznaniu na tor - bez powodzenia oczywiście. Buell ma swój styl
                        i niech się go trzyma - bo z tego czegoś nie będzie supermoto, a już na 100%
                        nie takie jak u konkurencji.
                        • jaski_sm Jaski_SM__________________________________ 24.07.05, 16:01
                          NYorker! Jeśli dla Ciebie ten Buell to supermoto to pewnie Twoja beemka jest
                          wyczynową, rasową maszyną do hard enduro lub rajdów Paryż-Dakar !!!
                          • Gość: NYorker Re: Jaski_SM__________________________________ IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 18:08
                            moj beemer to commuter, gluptasie
                          • Gość: NYorker Jaski_SM______________SMSMSMSMSMSM IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 18:42
                            jaski,
                            to, ze sobie dopiszesz SM w nicku nie czyni cie autorytetem. to, ze sobie
                            dopiszesz 'fan wloskich motocykli' w stopce, nie czyni cie wyrafinowanym, bo
                            opinia o niepospolitej stylistyce wloskich motocykli jest powszechna i
                            codzienna. musialbys nazywac sie german frers, derek jenkins albo frank gehry.
                            nie bedziesz nijak brzmial, dopoki nie przywolasz jakich kolwiek argumentow w
                            miejsce 'nie, bo nie'.
                            nie znam cie. moge latwo zalozyc, ze jestes jednym z z 'grupy trzymajacej
                            forum' i byc moze dla reszty jest oczywistym, ze jestes kogutem siedzacym na
                            najwyzszej grzedzie. dla mnie jestes tylko facetem, ktory dotad bez tresci
                            strzelil smiechem.
                            poczytalem sobie opinie od wczoraj, rozmawialem z dwoma facetami, z ktorych
                            jeden siedzi w motocyklach 25 lat, drugi 34 i obaj odwoluja sie do supermoto.
                            ze nie jest to yz450f, wr400f, sm450r albo 525smr - doskonale wiem.

rozsmieszy cie, gdy powiem, ze jezdzilem 450smc po lesie? zapewne. smiej sie do
                            rozpuku.

jakies argumenty, czy tylko smiech?
                        • Gość: NYorker Re: CHYBA NIE WIESZ - poslowie IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 18:05
                          a jaka konkurencja jest w klasie 1200?
                          • Gość: wojtekk1000 Re: CHYBA NIE WIESZ - poslowie IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.05, 18:54
                            Dobre jest to, że jej nie ma - ale jeszcze lepsze jest to, że nie miałby szans
                            w konfrontacji z prawdziwymi supermoto o pojemnoosci około 600ccm. Ciekawe ile
                            taki buell waży - na torze w Poznaniu dokopują mu 600ccm - jakoś ciężko mi
                            sobie wyobrazić buella wykonującego powerslide (pod kontrolą oczywiście).
                            • Gość: NYorker rozumiem IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 18:59
                              czyli sm konczy sie na czym? na 625? 640? to jedyne kryterium? coz bedzie z
                              950sm? katoom oczywiscie zalapie sie na sm, bo to ktm. nawet jesli to lc8.
                              • Gość: wojtekk1000 Re: rozumiem IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.05, 19:06
                                A kto napisał, że tak właśnie jest? To tylko przykłady - choć nie spotkałem się
                                by w zawodach SM startowało coś większego niż w/w - to nie ma sensu
                                (brak "kluczowej" poręczności). Ten buell może być fajnym motocyklem drogowo
                                szutrowym, ale w supermoto kariery nie zrobi - niezależnie od tego jakkolwiek
                                by go nazwali. Czegoś takiego z niego nie zrobią:

www.bikez.com/bike/index.php?bike=21625
                                • Gość: NYorker Re: rozumiem IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.07.05, 19:23
                                  alez wcale nie upieram sie przy tym, ze to jest supermoto. to po prostu
                                  pierwsze wrazenie. kazdy motocykl jest motocyklem drogowym (albo off-roadowym).
                                  kategorie czynia zycie latwiejszym. nie sadze, by ktokolwiek chcial na tym brac
                                  udzial w zawodach na jakims torze w poznaniu. i nie slyszalem o nikim, kto
                                  fabrycznym f650gs pojechal na paryz/dakar. no ale nie mam takiej wyobrazni jak
                                  jaski.
                                  • Gość: wojtekk1000 Re: rozumiem IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.05, 19:32
                                    No to wszystko jasne - to nie supermoto - i o to nam chodziło.
                                    • saracen1608 Re: rozumiem 24.07.05, 19:44
                                      A dla mnie to jest supermoto - tyle ze duze :D
                                      • Gość: supermoto-rider Re: rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:36
                                        Hehe mamy stały przykład na naszym forum. Ktoś ma inne zdanie od NYorkera, a
                                        ten od razu napisze kilka postów (o niczym), w których zawrze swoje wywody na
                                        temat danej osoby(jest to niezwiązane z wątkiem) Przestańmy z tym na naszym
                                        forum i będzie spokój
                                        • Gość: NYorker ok IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.07.05, 04:57
                                          no wiec co to jest? wiem juz, ze nie supermoto. chociaz nikt slowa nie napisal,
                                          dlaczego nie supermoto, a tylko, ze nie.

o ilu osobach zawarlem swoje zdanie?
                                          wiesz juz, supermotoriderze, kogo nie czytac.
                                          • jaski_sm Do NYorkera 25.07.05, 10:56
                                            Nie chcę być żadnym autorytetem. Nie wiem o co Ci chodziło.
                                            Nie czuję się także jakimś wybitnym specjalistą dlatego że mam w stopce 'fan
                                            włoskich motocykli'.Chcesz argumenty na to, że ten buell to nie supermoto?
                                            Najpierw napisz dlaczego miałby ktoś go tak nazwać. Od wszystkich chcesz
                                            argumentów chociaż to o czym piszemy jest po prostu oczywiste.

"wyzsze skoki zawieszen, wiekszy rozstaw osi. poza tym, dokladnie cityX + tyci
                                            wieksza owiewka. acha, wiecej paliwa w ramie. oba kola 17" - rasowe supermoto."

TO MAJĄ BYĆ TWOJE ARGUMENTY ????
                                            -wyższe skoki zawieszeń mają także podróżne endura,
                                            -większy rozstaw osi to nie tylko cecha supermoto (znów-turystyczne enduro),
                                            -dokładnie cityX + tyci wieksza owiewka ?? przecież te dwa motocykle nie mają
                                            prawie nic identycznego!!! Kompletnie inna geometria !!!
                                            -więcej paliwa w ramie ? Supermota nie mają dużych zbiorników,
                                            -koła 17" ma także Cagiva Raptor, BMW R1150R, Honda CBR 125 R - nie jest to
                                            zarezerwowane tylko dla supermoto.
                                            Nie będę pisał dlaczego to nie jest supermoto bo to coś w rodzaju
                                            dyskusji 'dlaczego Hayabusa to nie motocykl trialowy'.
                                            Buell to typowe podróżne enduro.

Fajnie wymyśliłeś z tą 'Grupą trzymającą forum' :]
                                            Ale najlepsze było to zdanie "alez wcale nie upieram sie przy tym, ze to jest
                                            supermoto." wycofałeś się ?? Przecież wciąż o to właśnie się z nami kłócisz!
                                            Nie zrozumiałeś także o co mi chodziło pisząc o Twojej beemie.

To był mój ostatni post w tej ambitnej dyskusji.
                                            Znając NYorkera i tak nic nie zrozumiał z tego co mu napisałem i odpowie 13
                                            postami nie na temat.
                                            • Gość: NYorker Re: Do NYorkera IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.07.05, 14:00
                                              'Nie chcę być żadnym autorytetem' - tak sie zachowales. teraz wystarczy
                                              wystarczy
                                              'chociaż to o czym piszemy jest po prostu oczywiste' - dla mnie nie bylo, ani
                                              nie jest.
                                              'wyższe skoki zawieszeń mają także podróżne endura' - czyli supermoto tez.
                                              'większy rozstaw osi to nie tylko cecha supermoto' - czyli to cecha takze
                                              supermoto.
                                              'Kompletnie inna geometria' - prawie identyczna. dluzszy wachacz z tylu. .6
                                              galona wiecej pojemnosci w okolicy glowki.
                                              'Supermota nie mają dużych zbiorników' - koncza sie na szescset cos tam
                                              pojemnosci.
                                              'BMW R1150R' - felgi: 4.00 x 17 - tyl, 2.50 x 19 - przod, znow 'nie jest to
                                              zarezerwowane tylko dla supermoto', a wiec takze dla supermoto.
                                              'dlaczego Hayabusa to nie motocykl trialowy' - nie lapie.
                                              'Buell to typowe podróżne enduro' - zgadzam sie, wobec braku odniesien. chociaz
                                              z enduro to nie ma nic wspolnego. nie wyobrazam sobie xb12x na szesciodniowce
                                              motocyklowej. nie, nie upieram sie, przy supermoto i dla mnie to tak samo
                                              oczywiste, ze nie jest to husky. niektore motocykle zwyczajnie wymykaja sie
                                              kategoriom, lub tworza nowe. dla mnie to streetbike przynoszacy najwiecej
                                              skojarzen z supermoto. pewnie znow nadrabiam 'chyba nie wiesz o czym mowisz'
                                              wyobraznia. nie kloce sie. nie rozumiem. 'chyba nie wiesz o czym mowisz' mi nie
                                              wystarcza.
                                              • irish76 Re: Do NYorkera 26.07.05, 09:45
                                                ja tam nei wiem co to jest supermoto bo mnie to nie interesuje ale widze jakies
                                                bicie piany bez sensu. Skad ta nerwowka? Wyluzujcie Panowie.

A motorek jak zobaczylem na foto to mi sie srednio spodobal bo taki plastikowo -
                                                zabawkowy na pierwszy rzut oka. ale na filmiku zdecydowanie lepiej sie
                                                prezentuje.
                                                • Gość: NYorker Re: Do NYorkera IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.07.05, 14:07
                                                  supermoto to taki cross na malych, niskoprofilowych, bezbieznikowych oponach do
                                                  scigania sie po torze w poznaniu.
                                                  ja sie denerwuje (wcale sie nie denerwuje) tym, ze nic nie wiem i tym, iz
                                                  zapuszczam sie gdzies poza wlasne podworko, na ktorym wszystko ponizej 600ccm
                                                  to motorowerowa nisza.
                                                  a oni nie wiem czym. moze uznali, ze ktos targnal sie z motyka na ich swiat)
                                                  nie znaju.
                                                  • irish76 Re: Do NYorkera 26.07.05, 15:30
                                                    juz wiem ;)
                                                    ale wole cos konwencjonalnego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka