blade20 06.08.05, 11:42 Co byscie kupili z tych dwoch? Chodzi o roczniki ok. 2002. SV jak przystalo na 2-cylindrowca pewnie tanszy w utrzymaniu? Ktory chetniej pojdzie na kolo, ktory wiecej pali, piszcie wszystko co wiecie na temat tych motocykli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:11 to zalezy do czego chesz tych moto uzywac ,ja akurat mam b6 z 2002 roku .Motocykl uzywany wylącznie turystycznie ,raczej nie nadaje sie do jazd ekstremalnych,ekonomiczny ,rewelacyjnie sprawdza sie w trasach.Serwisowany regularnie nie sprawia zadnych problemow.Wlasnie mam zamiar zmienic na b12. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: SV 650 vs. GSF600 06.08.05, 14:21 A ja wręcz przeciwnie.Skoro pytasz o stawianie na kole to myślisz o poszaleniu.Jeśli tak to tylko SV.Jak to mówią-cud,miód i orzeszki;). Moto piękne i ślicznie brzmiące.bandit przy SV to potulny baranek.Polecam. P.S.No chyba,że faktycznie turystyke chcesz uprawiać-wtedy bandzior:) Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 06.08.05, 15:59 Nawet nie o poszaleniu, motocykl ma byc do codziennej jazdy, zeby nie napisac na gzryby i na ryby :) Moto ma byc dobre i na spokojne przejazdzki po okolicy, na jakis wypad dalszy no i oczywiscie troche bede chcial go na kolo popodrzucac jak sie w niego wjezdze. Macie moze jakies filmiki z SV? Chodzi mi o dzwiek tego motocykla, ma taki charakterystyczny dziwiek twina, nie ? Nie taki basik jak gsf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SV 650 vs. GSF600 IP: 212.160.172.* 12.08.05, 10:34 Cesc, przeczytałem i powiem, ze dysponuje filmikiem z moja SV650S K5 i Banditem 600S K2, film co prawda ma chyba z 50 MB, ale mozesz napisac na zombie@wp.pl to przesle ci plytke. Jezleli chodzi o moja opinie to do stawiania na kolo i odrobiny adrenaliny to tylko SV jest duzo lzejszy od GSF i zgrabniej sie mozna na nim poruszac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:46 a tak przy okazji to sprzedaje swoja b6 kontakt 508710184 -zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 06.08.05, 16:00 Wiem, wiem Piotrze, ze masz do sprzedania czarnego b6 w wersji S :) Ale z tego co kojarze to mi do Twojego sprzeta braknie cos kolo 3 tys :-/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:05 ;-) mysle ze jak bedziesz naprawde zainteresowany to sie dogadamy. oddam ci go z wielkim zalem (naprawde duzym -patrzac na jego stan )za 16 tys.Potrzebuje dosyc szybko pieniazkow i zalezy mi na szybkiej sprzedazy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blade Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.taboo-inc.com 06.08.05, 21:58 Piotrze jesli go nie sprzedaz za jakies 2 miechy togo biore. bo mama narazie 2 tys mnije :/. Ale jest 100% bezwypadkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 01:06 moto jest pewne zapraszam zobaczysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 07.08.05, 01:37 Jesli dorobie te 2 tys to sie zglosze do Ciebie, wlasnie takiego moto szukam - bezywpadkowego w idelanym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.wroclaw.mm.pl 07.08.05, 17:26 SV to lepsza konstrukca - bardziej nowoczesna (lekka - aluminiowa - rama, przyjemny silnik z fajnym dołem - sprzyja lataniu na gumie, chłodzony cieczą, lżejszy od bandita o jakieś 35 kg przy większej pojemności, mniejszy rozstaw osi co sprzyja lepszemu lataniu po winklach i na gumie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:55 Wojtek masz racje tylko zalezy do czego moto chcesz uzywac,akurat b6 sie do tego nie nadaje ale turysta jest dobrym (z wlasnego doswiadczenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 07.08.05, 22:06 A jak wyglada spalanie ? SV to chyba nie ma tu nikt ale jak w bandycie Piotrze? I co ile km'ów trzeba inwestowac w moto (rozrzad to z tego co wiem 30tys km?) Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 00:10 Powiem tak. SV nie posiadam ale jest to jedyny model jaki biore pod uwage jeśli chodzi o zakup to troszke pytałem.Mam też paru znajomych jeżdżących na SV. Spalanie mieści sie w granicach 6-6,5 na seteke.Jeśli chodzi o pozycje to (SV-S) oczywiście bardziej pochylona ale sprzęt jest dużo bardziej poręczny niż bandzior. Osobiście preferuje zwarte,wąskie motocykle a dzięki fałce SV taka jest:D. Jeżeli więc przedkładasz codzienne używanie i jazde po mieście nad turystykę to polecam SV (szczególnie golasa). Jak coś to pytaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blade Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:49 Najwiekszym problemem jest to, ze SV mi sie nie podoba zbytnio, ta rama z rur jest brzydka,(w tych nowszych modelach jest juz ladna). Ale nie wyglad najwazniejszy dlatego biore SV pod uwage przy zakupie. Jesli chodzi o wyglad to nie ma porownania z bandyta w szczegolnosci wersja "N". A co do tego spalania to szczerze mowiac, ze myslalem ze taki dwucylindrowiec mniej pali :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 10:50 A no stary.Ja ci sie rama nie podoba tzn. że nie czujesz klimatu włoszczyzny.A jeśli tak to zapomnij o SV.Będziesz sie tylko męczył.A co do spalania to mówie o normalnej jeździe tzn. bez stosowania ograniczeń typu 6000obr/min max (chociaż w tym przedziale i tak bije bandyte na łeb).Jak pooszczędzasz to zejdzie myślie do 5,5 ale po co wtedy SV? Jeżeli tak podchodzisz do sprawy to bierz Bandiego-delikatnie w trasie i łyka pewnie niewiele więcej niż 5. Pozdrawiam. P.S.Chciałeś filmik?Prosze bardzo-ale zza owiewki i w sumie mało ciekawy i waży 32MB ale słychać jak to gada:www.scigacz.pl/files/films/sv650s_richie_test.avi Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 12:43 Link do filmu nie dziala :/ . A co do wygladu to jest tak, ze jak cos nie jest Twoje to Ci sie nie podoba, ale jak juz to masz to punkt widzenia sie zmienia :) Wyglad jest do przeskoczenia, dlatego pytam o osiagi, spalanie itd... Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 13:21 No jak nie działa?Musi.A jak nie to wejdź na www.scigacz.pl tam w multimedia,filmy i chiba czad i tam znajdziesz filmik pt. sv_650s_richie_test.avi .Napewno działa. A wygląd?Uważam,że nie do przeskoczenia.Ja sie zakochałem w SV po prezentacji w '99 i tak zostało (tak jak wcześniej w TL1000S).I osobiście uważam,że SV model '03 wygląda dużo gorzej niż starsza wersja(mowa o golasie-z owiewką jest lepiej).I nie wyobrażam sobie zakupienia czegoś co mi sie nie podoba.W życiu nie skusze sie na GS albo starego GSX-F bo są paskudne;) (mimo że są pieruńsko trwałe).A Bandzior-no nawet fajny:D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blade Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:29 Niee no to mi sie wlasnie podoba ta nowa rama - super. Ale to zalezy od gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 13:31 A jest film, myslalem ze to jest bezposredni link do filmu i wrzucilem ten link do DAP. A to jest link do strony, na ktorej jest nastepny link :) Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 14:31 A no widzisz:D.Podałem jak było;). No i pal licho z ramą-nowa cała jest fee;P Jak masz gg to podaj namiar na mojego maila.Mam pare ciekawych rzeczy z SV w roli głównej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:08 witam Jezeli chodzi o spalanie srednie w trasie okolo 5l(bieszczady 2003r-bez szalensw i krecenia na wysokich obrotach) ,co do miasta srednio okolo 6- 7litrow. jezeli chodzi o inwestowanie to wiekszosc spraw zrobilem w tamtym roku (przy serwisie po 24 tys)czyli :płyny, klocki ,łancuch ,zebatki,regulacja i ustawienia zaworow i gaznikow .Wiecej nie bylo trzeba. Teraz wymienilem oponke z tylu a moto ma przejechane okolo 27 tys i nie ma potrzeby dokladania do niegojakiejkolwiek kasy. Niestety co 6tys trzeba wydac(w serwisie ) na dobry olej ,filtry ale warto.Przyzanm na temat rozrzadu tez slyszalem ze sa to okolice miedz\y 30 a 35 tys km,trudno cos na ten temat powiedziec gdyz patrzac w ogloszeniach na rocznik 2002 (zwlaszcza te sprowadzane )nie widzialem takiego ktory by przekroczyl 15tys (??)(ciezko zweryfikowac),ja napewno inwestowal nie bede bo takiej potzreby poprostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:12 witam Jezeli chodzi o spalanie srednie w trasie okolo 5l(bieszczady 2003r-bez szalensw i krecenia na wysokich obrotach) ,co do miasta srednio okolo 6- 7litrow. jezeli chodzi o inwestowanie to wiekszosc spraw zrobilem w tamtym roku (przy serwisie po 24 tys)czyli :płyny, klocki ,łancuch ,zebatki,regulacja i ustawienia zaworow i gaznikow .Wiecej nie bylo trzeba. Teraz wymienilem oponke z tylu a moto ma przejechane okolo 27 tys i nie ma potrzeby dokladania do niegojakiejkolwiek kasy. Niestety co 6tys trzeba wydac(w serwisie ) na dobry olej ,filtry ale warto.Przyzanm na temat rozrzadu tez slyszalem ze sa to okolice miedz\y 30 a 35 tys km,trudno cos na ten temat powiedziec gdyz patrzac w ogloszeniach na rocznik 2002 (zwlaszcza te sprowadzane )nie widzialem takiego ktory by przekroczyl 15tys (??)(ciezko zweryfikowac),ja napewno inwestowal nie bede bo takiej potzreby poprostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: SV 650 vs. GSF600 08.08.05, 17:25 SV jest całkiem fajny. O golasie mówie oczywiscie bo ten obudowany z zaokrąglonymi owiewkami wyglada pedalsko. Kiedys jezdziłem Monsterem 600. To bylo moje pierwsze moto. Zaluje ze nie kupilem wtedy SVki bo pewnie do tej pory by spelnial moje oczekiwania. Monster byl troche za slaby (53 KM) , SV ma okolo 70 KM. Ramy kratownicowe są extra. Silniki widlaste jeszcze bardziej. Plasikowych szlifierek pelno jedzi po drogach. Plastik to mało oryginalny i banalny badziew. V-ki górą !!! Teraz jezdze VTR1000F. Jest cool, tylko gdyby spalanie bylo mniejsze.... Nie przekraczając 130km/h spalanie około 7 l Przy ostrym pałowaniu ponad 10 litrów....... :( Ale kocham to dudnienie i przyspieszenie bez redukowania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.makor.pl 09.08.05, 13:11 witam, dorzucę swoją opinię: wg mnie kryterium wyboru tych dwóch motocykli powinno być przede wszystkim przeznaczenie. Ani jeden ani drugi nie jest na tyle agresywny, aby mówić o radykalnych różnicach w szaleństwie... Do turystyki, a juz NA PEWNO turystyki we dwoje - bandzior. Do pośmigania po winkielkach - SV, jest lżejszy i lepiej się składa, wg mnie prowadzi sie też trochę pewniej. Ale jeżeli priorytetem ma być turystyka i ogólnie rozumiana wygoda - obstawiłbym bandziorka. zużycie paliwa bedzie zbliżone przy podobnych warunkach eksploatacji, zbliżona pojemność i zakres obrotów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:48 Cześć! Mam SV 650s 2001. Wcześniej jeździłem Jajem 600 (silnik jak z B6) i trochę B6. SV pali średnio 5,5 l, a w trasie 4,5 l. Jajo paliło troszkę więcej. SV uważałem za najbrzydszy motocykl na Świecie. Wystarczyło, że raz się przejechałem SV i tak mi się spodobała jazda, że zaraz ją kupiłem. Teraz uważam, że jest całkiem ładna. Przez jakiś czas miałem dwa motocykle równocześnie (Jajo i SV) więc miałem porównanie. Wynik porównania był taki, że Jajo zostało sprzedane. Turystycznie jeżdżę dużo. SV przejechałem z pasażerką w jeden dzień ponad 1000 km i nie było problemu. Kolega na Bandicie 600, który ze mną jeździ na przejażdżki musi utrzymywać wysokie obroty silnika żeby nadążyć za SV. Przy wyprzedzaniu samochodów w Bandicie trzeba zredukować ze dwa biegi, a w SV jeden lub wcale. SV jest lżejsza, lepiej przyspiesza i lepiej hamuje. W Bandicie przy około 5-6 tys. obrotów pojawiają się dokuczliwe wibracje. Silnik SV pracuje ładnie. Jeśli chodzi o serwis to np. SV ma tylko 2 świece, a Bandit 4 (taniej o 60 zł); do Bandita wchodzi dużo więcej oleju (następne 30 zł); w Bandicie łańcuch i zębatki zużywają się znacznie szybciej niż w SV (kilkaset zł); podczas wywrotki silnik Bandita uderza o ziemię, a silnik SV nie, itd. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: SV 650 vs. GSF600 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 07:54 "podczas wywrotki silnik Bandita uderza o ziemię, a silnik SV nie'" przy dobrej glebie to i sv zachaczy silnikiem izalozone gmole w bandicie nie pomoga -zaznaczam ze ze przy dosyc mocnej glegie Odpowiedz Link Zgłoś