Gość: kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:07 Napisz coś o różnicy pomiędzy er5 a cbr. Jakie wrażenia po przesiadce na Honde. Pozdrawiam!!! Aha, u jakiego mechanika w 3mieście "leczysz" sprzęta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirus55 Re: do Pirus55 12.08.05, 10:00 O kurdę do mnie ktoś napisałem, do mnie personalnie, list :-))) Hmmm, postawiłeś mnie przed dosyć ciężkim zadaniem, bo te dwa motorki to zupełnie dwa RÓŻNE motocykle, różne pod każdym względem. ER5 jest moim zdaniem świetnym motocyklem na rozpoczęcie przygody z motocyklami, albo na przypomnienie sobie jazdy po wielu latach przerwy. Jest zwrotny, ładny, ma fajny moment obrotoy, dzięki czemu ładnie ciągnie od dołu, wiele wybacza, a przy okazji daje już namiastkę jazdy prawdziwym motocyklem. Ale tak jak więszkość ludzi pisze, po roku motocykle klasy er5 nudza się i większość użytkowników przesiada się na mocnijsze sprzęty - tak i ja zrobiłem. CBR jest motocyklem zupełnie innej klasy. Zarówno pod względem prowadzenia (sztywność zawieszenia) jak i pod względem osiągów (110 KM przy 50 KM to jednak jest różnica zauważalna) Oczywiście po przesiadce na cbr moje wrażenia były jak najbardziej pozytywne i wiele tutaj nie ma co pisać, jeździ się 100 razy przyjemniej. Początkowe moje obawy przed 2x większą mocą prysły, gdy okazało się, że motorek jest bardzo posłuszny i grzeczny do 5- tyś obr. Dopiero powyżej tych 6 tys, w Hondzie budzi sięsportowy i duch i moto zaczyna wyraźnie ciągnąć do przodu. Tak więc tutaj mogę z ręką na sercu rozwiać obawy wszystkich, którzy boją się przesiadki na takie moto ze słabszych sprzętów, da sie go opanowac i to bez większych problemów. Co do serwosiowania, to w sumie nic mi się w nim nie dzieje, a jesli musze już coś zrobić, to jeżdżę do serwisu Honda Pomirski we Wrzeszcu na ul. Slowackiego. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz... Pozdrawiam MariuszW cbr600f4i 3miasto Odpowiedz Link Zgłoś