Dodaj do ulubionych

do Pirus55

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:07
Napisz coś o różnicy pomiędzy er5 a cbr. Jakie wrażenia po przesiadce na
Honde.
Pozdrawiam!!!
Aha, u jakiego mechanika w 3mieście "leczysz" sprzęta?
Obserwuj wątek
    • pirus55 Re: do Pirus55 12.08.05, 10:00
      O kurdę do mnie ktoś napisałem, do mnie personalnie, list :-)))

Hmmm, postawiłeś mnie przed dosyć ciężkim zadaniem, bo te dwa motorki to
      zupełnie dwa RÓŻNE motocykle, różne pod każdym względem.

ER5 jest moim zdaniem świetnym motocyklem na rozpoczęcie przygody z
      motocyklami, albo na przypomnienie sobie jazdy po wielu latach przerwy. Jest
      zwrotny, ładny, ma fajny moment obrotoy, dzięki czemu ładnie ciągnie od dołu,
      wiele wybacza, a przy okazji daje już namiastkę jazdy prawdziwym motocyklem.
      Ale tak jak więszkość ludzi pisze, po roku motocykle klasy er5 nudza się i
      większość użytkowników przesiada się na mocnijsze sprzęty - tak i ja zrobiłem.

CBR jest motocyklem zupełnie innej klasy. Zarówno pod względem prowadzenia
      (sztywność zawieszenia) jak i pod względem osiągów (110 KM przy 50 KM to jednak
      jest różnica zauważalna)
      Oczywiście po przesiadce na cbr moje wrażenia były jak najbardziej pozytywne i
      wiele tutaj nie ma co pisać, jeździ się 100 razy przyjemniej.
      Początkowe moje obawy przed 2x większą mocą prysły, gdy okazało się, że motorek
      jest bardzo posłuszny i grzeczny do 5- tyś obr. Dopiero powyżej tych 6 tys, w
      Hondzie budzi sięsportowy i duch i moto zaczyna wyraźnie ciągnąć do przodu.
      Tak więc tutaj mogę z ręką na sercu rozwiać obawy wszystkich, którzy boją się
      przesiadki na takie moto ze słabszych sprzętów, da sie go opanowac i to bez
      większych problemów.

Co do serwosiowania, to w sumie nic mi się w nim nie dzieje, a jesli musze już
      coś zrobić, to jeżdżę do serwisu Honda Pomirski we Wrzeszcu na ul. Slowackiego.
      Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz...

Pozdrawiam
      MariuszW
      cbr600f4i
      3miasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka