Dodaj do ulubionych

Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera

IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 14.08.05, 16:28
Nie wiem jak inni czytelnicy, ale kiedy czytam testy motocykli, wykonywane
przez Pana Dziawera czasem miewam mieszane uczucia. Z całą pewnością przyznać
trzeba, iż autor tekstów posiada sporą wiedzę na temat technicznych szczegółów
motocykli różnych marek. Znajomość rozwiązań technicznych stosowanych w
starszych rocznikach danego modelu jest dowodem na to, iż P. Dziawer od lat
interesuje się w/w zagadnieniami. Jednak zdumienie budzi pewien nieodłączny
element każdego artykułu. Kiegy ogląda się zdjęcia z testów, a konkretnie te
na których Pan Dziawer jeździ na kole /na praktycznie wszystkich motorach
również na tych turystycznych, które raczej nie zostały przeznaczone do takich
stylów jazdy/ człowiek zastanawia się czy jest to ze strony autora artykułu
próba popisania się przed czytelnikami akrobatycznymi umiejętnościami, czy też
publiczne manifestowanie niszczycielskiego sposobu eksploatowania maszyny. /W
końcu w części, a w zasadzie w większości motorków szosowych w pozycji "na
kole" nie ma smarowania silnika, nie mówiąc już o ekstremalnzm zużywaniu
innych elementów techn./. Jaką elokwencjż wzkazuje się autor przedstawiajc w
art w śm 8/2005 "jednorazowy wyłącznik" ABS w Hondzie VFR 800 - przystawiając
na zdjęciu ostrze noża do przewodu w/w systemu. Taki sposób przedstawiania
udostępnionych do testu motocykli nasuwa myśl, że zdecydowanie chętniej można
katować nieswojego sprzęta. Tylko o czym to świadczy? A jaki przykład daje się
ludziom którzy są jeszcze mało doświadczonymi bikerami - ze to norma ?, ze to
jest ok? Ciekawe czy taki przykład przyczynia się do zwiększenia liczby
wypadków? Jak chce się być bardziej "trendy" i chce się koniecznie czyms
wyroznic to mamy propozycję: np mozna do kobbinezonu motocyklowego ubrać sobie
np. gumofilce :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.prz.rzeszow.pl 14.08.05, 17:11
      yo!

idz sobie pojezdzic jak masz na czym bo za dlugo przed kompem siedzisz - zmusza
      Cie ktoś do czytania ŚM - wolny kraj - ujadacie chlopcy na tym forum jakby was
      kto zmuszał do kupowania i czytania w/w. z jednego powodu - niewiele wiecej
      macie do powiedzenia.

szynszyll
      xlv750r

p.s. jak ktos zapyta raz na jakis czas o cos konkretnego to sie 3,4 osoby
      znajda ktore odpowiedza - reszta to pier.... o szopenie
      • miitch Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 14.08.05, 17:44
        szynszyl twoje wypowiedzi sa prostackie, widac ze wogole nie masz o niczym
        pojecia a gazete kupujesz zeby ogladnac sobie obrazki,
        co do tematu podpisuje sie, to chyba szpan taki bo jak sie nie stanie no kole to
        juz sie nie jest trendy pozatym spora czesc czytelnikow nie ma motocykla ale
        cieszy sie tym jak sobie pooglada fajne obrazki... [ szynszyl zapewne tez ]
        • Gość: szynszyll Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.prz.rzeszow.pl 14.08.05, 17:59
          milo fachowca na swojej drodze spotkac ;)

rozgryzles mnie dzieciaku ;)

szynszyll
          xlv750r
          • miitch Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 14.08.05, 19:41
            juz nie taki dzieciak 32 lata na karku ale milo ze doceniles to ze cie rozgryzlem :)
            • Gość: NYorker Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.08.05, 19:45
              "juz nie taki dzieciak 32 lata na karku ale milo ze doceniles to ze cie
              rozgryzlem :)"

czlonek klubu 'wiewiorka':)

z tego, co widze, to we wszystkich gazetach, witrynach redaktorzy stawiaja
              sprzet na jedno kolko. w jakis sposob ich to uwiarygadnia.
              • Gość: ICE4BREAK Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.chello.pl 14.08.05, 21:42
                A jak motocykl najlepiej wyglada??
                A dlaczego Pan S. Dz. tak je przedstawia ?

Wez sie czlowieku zastanow nad ty m co piszesz bp gadassz glupoty a mysle ze
                szymon nie moze sie bronic za bardzo bo jest czlowiekiem ktory pisze ale na
                zywo by ci powiedzial.

Ogolnie wez sie ze man umow na browar to se pogadamy bo na necie to jest tamkie
                za bezpieczne.

DO SZYMONA
                to ze mam troche zastrzezen do twojego stylu i sposobu opisu nie zmienia faktu
                iz odwalasz kawal dobrej roboty. (wszystkim nie dogodzisz
                • miitch Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 14.08.05, 22:21
                  ice4break po twoim stylu i tonie w jaki piszesz mozna smialo zaryzykowac
                  stwierdzenie ze jestes blokersem ktory jara sie plytkami dolaczanymi do śm sam
                  nie ma zabardzo pojecia o co w tym wszystkim chodzi [ jezdzi na rolkach ] ale
                  najwazniejsze to hip hop i panienki no i palenie gumy [ oczywiscie w tv, bo
                  rolkami troche ciezej ], obym sie mylil...
                  Ps. nie cwaniakuj tak bo nikt tu sie z nikim nie bedzie bil ani nikogo wieszal
                  a tematy do redakcji sa po to zeby zwrocic ewentualnie uwage albo zapytac czemu
                  tak i poczekac na fachowa odpowiedz redaktora, wiec nie wchodz tam gdzie cie
                  nikt nie wolal :)
                  • speedone Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 14.08.05, 23:57
                    wiece co ? odpie..a sie juz od SM tam juz gowno sie zmieni chcecie dawnego
                    |SM ? kupujcie GMC bedziecie zadowoleni tyle odemnie
              • Gość: sammy NY orker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:36
                Bycie tym "nr1" do czegoś zobowiązuje

P.S.
                Zastanawiam się kto jak to zinterpretuje
                • Gość: NYorker Re: NY orker IP: *.kondylis.com 26.08.05, 20:15
                  jako facet ulomny umyslowo potrzebuje wiecej wskazowek.
                  • Gość: sammy Re: NY orker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:53
                    "numer 1 wśród czasopism motocyklowych" czy coś takiego
                    opcja 1:
                    W niemal każdej innej gazecie znajdziemy zdjęcia gości zasuwających na
                    motocyklu na jednym kole. Dlaczego więc nasz "nr1" miałby byc gorszy?
                    opcja 2:
                    Wielu niedoświadczonych jeszcze motocyklistów oglądając te zdjęcia postanawia
                    kupic plastika bo jazda plastikiem na gumie to "pestka". Znam nawet jednego
                    gościa, który tak zrobił i gdy spróbował postawic swą nową maszynę na koło, o
                    mały włos nie przypłacił tego własnym życiem (nie naoglądał się bynajmiej zdjęc
                    Szymona w SM)

A tak na marginesie nie twierdze, że jesteś ułomny umysłowo. Jeśli czytając to
                    co napisałem wcześniej odniosłeś takie wrażenie to sory.
                    • Gość: NYorker Re: NY orker IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.08.05, 22:57
                      trudno sie nie zgodzic. nie zwracam na to uwagi, bo nie postrzegam juz
                      kategoriami dziecka i ostatni plakat z idolem zdjalem ze sciany jakies 18 lat
                      temu.
                      pan dziawer jest redaktorem i sam decyduje, jak najlepiej informowac i
                      e_d_u_k_o_w_a_c czytelnika. dwa magazyny motocyklowe w polsce to wciaz monopol
                      i sprawa pana dziawera jest miec swiadomosc, iz kreuje wzorce. fakt, ze pan
                      redaktor jest tutaj postrzegany jako slonce i wyrocznia (a moze to tylko
                      potrzeba funkcjonowania na forum sprawnego moderatora?) mowi sam za siebie.

przecietny ma dalece wieksze mozliwosci od umiejetnosci 99% uzytkownikow.
                      zgadzam sie, na zdjeciach w magazynach tego nie widac.

dla mnie jazda na kole to wciaz tylko erzac samczego atawizmu. prezenie mskula,
                      nadymanie klaty albo jezenie siersci na grzbiecie. ale tez patrzcie-jaki-jestem-
                      cool. pan redaktor jest cool; jego sprawa, jego prawo. chcialbys, summy, by
                      redaktor nie byl cool?
                    • Gość: NYorker poslowie IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.08.05, 23:02
                      'A tak na marginesie nie twierdze, że jesteś ułomny umysłowo. Jeśli czytając to
                      co napisałem wcześniej odniosłeś takie wrażenie to sory.'

nic z tych rzeczy. to byla z mojej strony autoironia. spotykam zbyt wiele
                      inteligentniejszych i madrzejszych ode mnie osob, by nie miec dystansu do
                      samego siebie. praca z madrzejszymi, jazda z lepszymi to prawdziwa przyjemnosc!
                      • miitch Re: poslowie 28.08.05, 09:07
                        nasz redkator jest trendy, jezdzi na kole i jest fajny, nie to co dawniej w śm
                        nikt nie umial albo nie chcial jezdzic na kole, a teraz jest master of tylen
                        kolo i jest fajnie normalnie...

bojkotujemy śm ? :P, tak jak kibice lecha, kampanie piwowarksa ;p
                      • Gość: sammy Re: poslowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:32
                        Znam ten ból!
                        Niestety w naszym kraju pełno jest ludzi, którzy wiedzą lepiej od Ciebie samego
                        co powinieneś robic a czego nie i co dla Ciebie jest najlepsze.

Pozdrawiam!!!
      • Gość: prawnik Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:02
        szynszyl -pierdzielisz bez sensu.kolo dokladnie opisal swoje spostrzezenia i ma
        do tego prawo,a taki dupek jak...... pisz eza za dlugo siedz -,a ty pajacu ile
        przesiedzleles zamias jezdzic?he
    • szymon.dziawer Od Pana Dziawera 16.08.05, 10:06
      Witam
      Długo nie odpisywałem, bo akurat biłem swój rekord w jeździe na gumie. Gdyby
      nie ten zatarty silnik z powodu braku oleju, to bym drugi raz zaczął okrążać
      kulę ziemską...

Po pierwszenie zamierzam się tłumaczyć z jazdy na kole - jeżdżę, bo lubię.
      Poza tym dawno wyszedłem z założenia, że motocyklem testowym należy jeździć
      tak, jak przyszłemu użytkownikowi nawet nie wpadnie nawet do głowy, żeby
      użytkować swój pojazd. Po co? Po to, żeby wiedział jak dany pojazd zachowuje
      się w ekstremalnych sytuacjach, złożeniach itd.
      Po drugie nie zawsze jazda na kole ma destrukcyjny wpływ na silnik. Sportowe
      maszyny są do tego wręcz dostosowane przez odpowiednie umieszczenia "smoka" -
      polecam prześledzenie umieszczenia "smoka" chociażby w kolejnych modelach YZF-
      R1. Jeśli robi się to umiejętnie nie ma to też żadnego znaczenie dla przedniego
      zawieszenia - trzeba delikatnie wyladować.

> Jaką elokwencjż wzkazuje się autor przedstawiajc w
      > art w śm 8/2005 "jednorazowy wyłącznik" ABS w Hondzie VFR 800 - przystawiając
      > na zdjęciu ostrze noża do przewodu w/w systemu.

A co zrobić, że gupki z Hondy nie przewidzieli wyąłącznika ABS. Tak więc
      wyłąącznik jest jednorazowy.

> Taki sposób przedstawiania
      > udostępnionych do testu motocykli nasuwa myśl, że zdecydowanie chętniej można
      > katować nieswojego sprzęta. Tylko o czym to świadczy?

Nigdy nie katowałem, nie katuję i nie będę katować motocykli. I nie ważne, czy
      swoich, czy testowych. Nie jestem debilem i takie rzeczy mnie nie bawią.
      Natomiast uważam, że można postawić motocykl na tylnym kole, przypalić gumkę
      (najlepiej jadąc oczywiście, bo na postoju to nawet przedszkolak spali lacza
      rowerkiem), zrobić stoppie i przy tym NIE KATOWAĆ! Trzeba znać umiar i tyle.
      Nie da sie? Da. Można to wszystko zrobić na średnich obrotach z poszanowaniem
      wszelkich elementów mechanicznych. Silniczek ino zamruczy z radością. Dla mnie
      katowanie sprzęta jest wtedy, jak idiota odpala zimny motocykl, daje
      do "odcinki", a jak już kolektory zaczynają świecić, to odpala od nich
      papierosa. Czujesz subtelna różnicę.

> A jaki przykład daje się
      > ludziom którzy są jeszcze mało doświadczonymi bikerami - ze to norma ?, ze to
      > jest ok? Ciekawe czy taki przykład przyczynia się do zwiększenia liczby
      > wypadków?

Idąc tym tokiem rozumowanie powinno się zakazać sprzedaży siekier, gdyż każdy
      kupujący miałby nieodpartą chęć wbicia jej sobie w głowę.

> Jak chce się być bardziej "trendy" i chce się koniecznie czyms
      > wyroznic to mamy propozycję: np mozna do kobbinezonu motocyklowego ubrać sobie
      > np. gumofilce :-)

Powodzenia. Mnie nie zależy na byciu trendy, jazzy, cool. Chcę dobrze robić
      swoją robotę. Nawet dla takich malkontetnów jak Ty.

Pozdrawiam
      Szymon
      • Gość: lechcbr6 podoba mi sie IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.08.05, 10:39
        pewnie ktos nastepny napisze ze wlaze gosciowi w dupe ale wypowiedz owego
        szymona bardzo mi sie podoba i tez bym sie pod nia podpisal
      • Gość: Zorro Re: Od Pana Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:46
        Bo prawda jest taka - 3/4 malkontentów zazdrości, bo sami nie potrafią jeździć
        na gumie. Jak by mieli okazję, umiiejętności (i na czym jeździć) to na pewno by
        robili tak samo :-).

• Gość: NYorker Re: Od Pana Dziawera IP: *.kondylis.com 16.08.05, 21:53
          zgadzam sie z prawda kolegi zorra.
          ale zdaje mi sie, ze 1/4(?) sposrod tych, ktorzy na kole jezdzic potrafia/sa w
          stanie/maja na czym to pajace palace gume przed komendami i babciami.
    • Gość: wojtekk1000 Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 10:28
      Corrida Pistollero - jechałeś kiedyś na gumie? Pewnie nie - więc nie wiesz
      jakie to może być fajne kiedy wszystko idzie gładko i przyjemnie (zaznaczeę tu,
      że na torze wyścigowym - stanowczo nie w mieście - co byś nie dostał zawału
      serca - haha). Człowieku zejdź na ziemię i się ocknij! Jeśli ci się to nie
      podoba to postaraj się to poznać zanim zaczniesz bezpodstawnie krytykować. Ja
      myslę, że u ludzi wzbudza to raczej ciekawość, a nie włącza myślenie
      destrukcyjne!
      • Gość: ICE4BREAK Do Miitcha IP: 217.11.134.* 16.08.05, 12:10
        Co do opinii na temat to juz sie wypowiedzialem.

Do Mitcha
        1 Nie jestem Skatem, Nie jezdze na desce ani rolkach, Nie pale trawki, Nie
        jestem blokersem.
        2 Jezdze motocyklem od 10 lat (Junak M-10 63')
        3 Po moim tonie i stylu jesli zes jakies rzeczy wywnioskowal i przelal na forum
        to musze cie zmartwic sledczym to ty nie zostaniesz.
        4 Nie zamierzalem nikogo bic powiedzialem ze to trzeba bylo by pogadac w jakies
        knajpie czy na zlocie przy piwku bo przez neta sie za bardzo nie da szczerze od
        serca pogadac jesli to uwazasz za grozby wrecz smiertelne to gratuluje.
        5 Kim ty qr..wa jestes zeby oceniac czy ja wiem o co chodzi i kim jestem i jaki
        mam styl zycia (i tu dochodzimy do sedna mojego poprzedniego postu w temacie ze
        na zywo bys mi tego nie powiedzial i inaczej do mnie podszedl)
        • miitch Re: Do Miitcha 16.08.05, 17:47
          mialem to prostowac ale jest dobrze jak jest
          super ze masz junaczka fajny sprzecik no moze kiedys sie spotkamy na zlocie to
          pogadamy
      • Gość: Corrida Pistollero Pana Dziawera testy RE: .... IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 16.08.05, 19:22
        Odp. Dziękuję Panu Dziawerowi za wyczerpujący komentarz. Nie
        rozumiem, tylko po co /wnioskując po wypowiedzi P. redaktora/ stawiac motocykl
        na kole na ułamek sekundy na kole, zeby kolega mogl pstryknąc fotke /oczywiscie
        po uprzednim upuszczeniu powietrza z tylnego lacza/ - skoro i tak wiadomo ze nie
        da sie dlugo na np. turystyku utrzymac kolka w górze. No, bo chyba wszyscy wiemy
        ze "smoki zasysajace olej" w motorkach o charakterystyce raczej turystycznym
        rodowodzie nie sa przystosowane do takich kontów. Ale coz kazdy wykonuje swoja
        prace zgodnie z wlasnymi przekonaniami /lub prawie kazdy/ - i za to szacunek,
        jednak nie moge sie oprzeć przytoczeniu nastęującego porównania: to tak jakby
        reklamując kosiarkę udowadniać, iż świetnie nadaje się do krojenia chleba.
        Do Wojtekk1000: zdziwil bys sie mlodziencze, ale mi sie czesto zdarza
        postawic motorek na kolko, zwlaszcza, gdy zapinam dwojke przy ruszaniu spod
        swiatel /po czym zal mi kolko na ziemi z powrotem stawiac/. - I nie robie tego
        tak jak ty MISTRZU NA TORZE /ciekawe czy kiedys byles, i czy wogole tak na
        prawde jezdzisz?/ - ale nie robie tego dla publicznego poklasku i za wszelka
        cene by pokazac wszystkim co umiem, zwlaszcza szerokiej rzeszy mlodych ludzi -
        m.in. czytelnikow - podniecajacych sie tym /gdzie srednia wieku wynosi 15 lat/.
        Reasumujac to jednak po lekturze testow Pana Dziawera mam zazwyczaj
        pozytywny nastroj, czuje sie podbudowany bo w/w teksty sa dowodem ze nie ma
        rzeczy niemozliwych. :-) :-) np. kto duzo jezdzi i czesto odwiedza serwisy
        dobrze wie ze portki przez leb da sie sciagnac:-) p.s. pozdrowienia dla Pana
        Buchannon'a i jego "Dzikiej rz...." oraz dla Wojtekk1000 /wiemy ze Romet tez
        wchodzi na kolo/- dalej ogladaj zdjecia i jaraj sie filmami kolego!
        • Gość: NYorker Re: Pana Dziawera testy RE: .... IP: *.kondylis.com 16.08.05, 19:30
          faktem jest, ze przegladajac testy (wiekszosc) odnosi sie wrazenie, iz
          motocyklom przednie kolo zbedne.

z tego, co wiem, to wojtek nie jezdzi, bo wlasnie ladowanie mu nie wyszlo. ale
          to po czesci domysl.

postudjowac pobieznie watki sugeruje. byc moze okaze sie, ze nadmiar kpiny
          zbedny. seniorom szyderstwa nie przystoja.
        • Gość: wojtekk1000 Re: Pana Dziawera testy RE: .... IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 20:56
          Corrida Pistollero vel "mistrzu": nie wiem czy żyjesz w zakłamaniu i fantazji
          (nie interesuje mnie to) ale sam przeczysz sobie w swoich wypowiedziach.
          Piszesz o przykładzie dla innych a sam w/g twoich zasad go nie dajesz
          (wymagając tego od każdego do okoła). Na torze nie byłem - nigdzie nie pisałem,
          że byłem (chyba źle zrozumiałeś mój tekst - wcale nie zawiły). Na gumie latam i
          sie tym nie chwale - nie widzę w tym nic nadzwyczajnego w przeciwieństwie do
          ciebie (zwłaszcza kiedy moce motocykla są większe niż 180KM). Swojej hayabusy
          już nie mam - ale będzie następna - i nie obchodzi mnie czy mi ktoś wierzy czy
          nie. To indywidualna sprawa każdego - w internecie każdy może nakłamać itp. PS.
          nie zaimponowałeś mi tą 2-jką - już dawno mam to za sobą.
          • miitch Re: Pana Dziawera testy RE: .... 17.08.05, 08:03
            Drogi forumowiczu "wojtekk1000" po tym co napisales ze jezdzisz na hayabusie
            nabralem do ciebie respektu, napewno jestes fajny i madry.

Drogi Geinku my na wsi robilismy tak samo tylko w glowke ramy wsadzilismy sobie
            flaszke wodki i jak sie wchodzilo na kolo to trza bylo tylko ryja nadstawic
        • szymon.dziawer Re: Pana Dziawera testy RE: .... 17.08.05, 10:47
          > stawiac motocykl
          > na kole na ułamek sekundy na kole, zeby kolega mogl pstryknąc
          fotke /oczywiscie
          > po uprzednim upuszczeniu powietrza z tylnego lacza/

Zupełnie jakbyś był tym ciśnieniem, któe uszło z koła...
          Nigdy jeszcze nie kombinowałem z ciśnieniem po to, aby postawić na koło. Nawet
          locha jak BMW R 1200CL idzie na koło bez kombinowania z ciśnieniem. Jedyne moje
          zabawy z powietrzem ograniczyły się do odpowiedniego dobrania go na tor.

> - skoro i tak wiadomo ze ni
          > e
          > da sie dlugo na np. turystyku utrzymac kolka w górze. No, bo chyba wszyscy
          wiem
          > y

Naprawdę?
          Z resztą po co to pitolić o tym jeżdżeniu na kole. Ja uważam, że nie muszę
          nikomu niczego udowadniać. Nawet sobie. Mam wicemistrza polski w klasie "sport"
          z 2004 roku, może uda mi się w końcu wystartować w Bielawie, (jeśli już złożę
          potwora w końcu), i nie chce mi się z nikim przepychać, jakich sztuczek muszę
          dokonać, aby "kolega przez ułamek sekundy" złapał koło w górze. Tak na prawdę
          to wszystko fotomontaż. Dobry grafik czuni cuda.

Pozdrawiam
          Szymon
          • Gość: lechcbr6 Re: Pana Dziawera testy RE: .... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 10:51
            szymcio daj jakis namiar chetnie poprzygladam sie skladaniu potwora czasem mam
            wrazenie ze za malo wiem(calkiem powaznie)
            • szymon.dziawer Potwór suwalski 17.08.05, 10:56
              Potwór stoi w serwisie w północnowschodniej części Polski, ale na temat
              dokładnej lokalizacji oraz szczegółów konstrukcyjnych nic nie powiem, bo do
              czasu zakończenia budowy jest to tajemnicą (bo jak się nie uda, to będzie
              wstyd ;) )
              Pozdrawiam
              Szymon
              • Gość: lechcbr6 Re: Potwór suwalski IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 11:01
                przegrac w sporcie nie jest wstydem( taki doswiadczony chlop a takich rzeczy
                nie wie) jak nie moge popatrzec i sie czegos nauczyc to trzymam kciuki
    • Gość: okular Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 19:09
      dla mnie bomba. Niezłe foty, świetne "gumy", niezły styl jazdy. Dawaj Szymonie,
      nie odpuszczaj bez potrzeby gazu...
      A my chłopcy pewnie inaczej pogadalibyśmy na spotkaniu na trasce, na przykład
      choćby na górskich serpentynkach. Internet wyzwala w Was jakąś agresję?
      Lepiej raczej jeździmy niż piszemy na forum.
      pozdro gsx750r
      • miitch Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 16.08.05, 20:18
        ja tez jezdzilem sobie na kole do czasu jak mi na zlocie uciachali maczeta noge,
        teraz mam noge z azbestu i sie boje na kolo wchodzic
    • Gość: Stefan Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.zabki.waw.pl / 81.219.20.* 16.08.05, 21:49
      W sumie zawsze mnie zastanawiało czy najnowszego goldwinga da się postawić w
      pion...proszę pilnie o odpowiedź bo nie wiem co mam kupić na objazd Amer.
      płn. ...dziękuję Stefan
      • Gość: pajacyk Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:04
        mozna ,zagladnij na strone monachijskich goldwingerów,mezsz sciagnac caly filmik
        jak to sie robi
        • Gość: mistrz kierownicy Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:16
          Ogladnij stare nr. SUPERBIKA tam kolesie tak goldwingiem 1800 dziduja że
          klekajcie narody. No i co z tego, ich maszyna, dealera , dziadka z kiosku
          "Ruchu" kogo to obchodzi??? Skoro sprawia im to frajde to czemu maja tego nie
          robić. To tylko ich sprawa.
          Swoja droga to fajnie popatrzec czy mozna takie monstrum postawic na koło,
          okazuje sie ze mozna. Wychodzi na to ze taka zabawa ma równiez charakter
          dydaktyczny.
          Ci ktorzy nie potrafia tego robic nigdy nie pojma jaka to frajda.
          Rzadko sie zgadzam z Szymonem ale w tej kwestii ma ZUPEŁNĄ RACJĘ!
          Kto nie chce niech da sobie spokój ze stuntem i dalej obserwujac kolesi na gumie
          przelyka gorzka sline.
      • Gość: lupus71 Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:18
        www.bikepics.com/pictures/357672/
    • Gość: Gienek Re: Testy IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 17.08.05, 07:38
      Ja tam lubie miodne artykuły p. Sz. Ostatnio z cebeerki co my se ją z bratem
      kupili wymontowali my lagi i przednie kolo (bo ocieralo o chlodnice - po
      ostatnim powrocie z dyskoteki). Tera nasza cebesia śmiga na jednym koleńku ino
      sie oponka topi. Jeno so male problemy z ruszaniem i wchodzeniem w zakrety - ale
      jakos sobie nogami pomagamy, tyko ze teraz o wiele szybciej nam sie obcasy w
      mokasynach ścierają. Pzednie kolo w motorku to juz przezytek - jakby ktoś
      chcial, to zmienie swoje na parę "szyszkostrzałów".
      P.S. Rada techniczna: o wiele lepiej nam to wychodzi jak brat (moj plecaczek)
      przyprawił se na plecach spojler od malucha - teraz sie szypci jedzie i przodek
      juz tak nie opada.
      • miitch Re: Testy 17.08.05, 20:07
        widzialem kiedys kolesia motocykliste jak na cpn-ie tankowal i mial na skorze z
        tylu napisane swoje nazwisko w nagrode dostal od sprzedawcy paczke malych
        solonych laysow, ja chcialbym tak samo ale nie stac mnie na fajna pape a tym
        bardziej zeby wyszyc sobie na niej swoje nazwisko :( myslalem zeby wyciac z
        linoleum i przykleic butaprenem do mojego kreszowego dresu z turcji ale sam nie
        wiem, moze sobie wydziaram na plecach tylko kurde bedzie ciezko bo na klacie to
        mam ladny piorun sobie wydziaralem pare tygodni temu a z plecami juz bedzie trudniej
        • Gość: Gienek Re: Testy IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 17.08.05, 20:21
          Wiesz Miitch bedziesz wtedy jak moj idol ... bedziesz prawdziwy macho zrobie ci
          zdjecie :-)
          • Gość: lechcbr6 Re: Testy IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 20:35
            ja tez poprosze taka fotke
            • miitch Re: Testy 17.08.05, 22:22
              gr.bolt.com/chatter/mailbag/mullet.jpg to foto ze zlotu czeskich metali
              ktory odbyl sie w sobolowie
    • edwin.sk Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera 17.08.05, 07:59
      nie chce mi sie wszytkiego czytać....

ale test to chyba test a pan dziawer właśnie testuje na co dany motocykl jest stać.... pozdrawiam....

p.s. dawno nie czytałem już ś.m....:P
    • Gość: Karlson Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:59
      Ale jaja!!!
      Przdmiotem sporu jak sę domyślam (bo niestety nie przeczytałem wszystkich
      wypowiedzi) jest jazda na gumie podczas testów. Aż chciałoby się napisac
      jeździc albo nie jeździc na gumie oto jest pytanie. Moim zdaniem da się to się
      jeździ ale nie zawsze i wszędzie i nie trzeba robic z tego wielkiego halo.
      Lubicie jeździc z jednym z kół w powietrzu to jeździjcie, wolicie poruszac się
      na obydwuch kołach to rubcie tak, ale zastanówcie się najpierw co zrobi młody
      adept sztuki jazdy motocyklem kiedy zobaczy swojego idola w gazecie jadącego w
      pięknym pionie na plastiku. Znam nawet takiego, który jak zobaczył pewne BMW w
      pewnej gazecie to pomyślał, że skoro taka beta tak potrafi to CBR 1000F jego
      ojca też musi tak umiec. Chłopaczek leży na wyciągu w szpitalu a CBR jak stała
      w garażu tak stoi z tym, że jakaśtaka potłuczona...
    • Gość: Froger Re: Do Redakcji śM - Testy Pana Dziawera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:59
      Skoro mowa o jeździe na gumie to wybiera się ktoś może do Nowodworu 11 września
      br? Ma byc coś ala streetfighter party. Więcej info na www.streetfighters.pl
      • Gość: Froger POPRAWKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:00
        www.streetfighter.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka