Dodaj do ulubionych

Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 00:14
ktos uzywal takowym klockow hamulcowych Saito i Lucas ??. EBC i Ferrodo odpada bo na miesiac nie wystarcza w luise znalazlem wlasnie Saito i Lucas ktore wybrac mineralne czy sintermetal :?: do KLR 650 z 89 (Enduro)
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 00:16
      wszytskie te klocki sa badziewne, mi starczaja na 6000km. a to troche mało. ale
      kupilem ostatnio ferrodo platinium i schodza o wiele wolniej. tyle ze pewnie
      razem z tarcza:)
    • Gość: rysiek24 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:07
      mi ferrodo poszly w ok 2000 km tyl EBC ma przelatane niecaly 1000 i juz nieduzo go zostalo :/ a jak skutecznosc takich klockow ?? bo ferodo sa masakryczne ledwo co hamuja a i EBC na tyle nie jest rewelacyjny przedtem mialem na przodzie jakies szwedzie cos na S i byly znacznie skuteczniejsze
      • Gość: lechcbr6 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.09.05, 08:44
        mam lucasy z przodu w moim enduro jesli chodzi o skutecznosc hamowania nie moge
        narzekac co do trwalosci to nie wiem bo sporo hamuje i wszystkie mi sie jakos
        szybko zuzywaja
      • bartekexc Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? 06.09.05, 08:46
        a GOLDfren w niebieskim opakowaniu ? w ktm'ie mam takie i są brzytewki. w
        czerwonym są miekkie, w żółtym średnie , w niebieskim najtwardzsze, klocki
        lucasa wystarczyły mi na 500 km
        • lechcbr6 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? 06.09.05, 09:25
          nie kupilem ich w louisie i byly w zielonym opakowaniu i poki co nie hamuja
          najgorzej
    • Gość: rysiek24 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:24
      a gdzie kupic goldfreny ?? na allegro nie ma a w mojej okolicy tylko EBC maja
      • Gość: brembo brembo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:54
        ...brembo robi spoko klocki. goldfreny sa tez na maxa gowniane. ale kazda
        prawie firma ma w swoejej ofercie klocki półtwarde. takie z domieszka opiłków
        metalu. hamowanie o wiele lepsze, ale wiadomo nic za darmo tarcze też schodzą.
        moja tylnia i przednia maja po 100 000km i juz robi sie żyleta. ale mysle ze
        gdybym nie jezdził na tych twardszych to by jeszcze na troche starczyły.
        polecam ferrodo platinium. wymiane i konserwajce popmy i zacisku, wymiane płynu
        i przewodu hamulcowego przedniego hamulca na stalowy. brembo pozdrawia!!
        • bartekexc Re: brembo 06.09.05, 21:38
          gdybym jeździł na walizce pieniędzy też bym kupował brembo po 150 zeta komplet,
          a tak musze jeździc na "gó..anych " dla ciebie Goldfrenach za 50 zł, niestety w
          tej cenie niczego nie znajde , więc albo benzynka albo lepsze klocki, chociaż w
          terenie czy to goldy czy brembo niema różnicy
    • Gość: kondzik86 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: 81.219.20.* 06.09.05, 21:45
      Trochę w tym mieszałem otóż: ... Lucas'y w 1100cc starczyły mi na 3500km i
      fatalnie się sprawowały,ferodo platinium 6000km -przeciętne i drogie, EBC nie
      uzywałem i nie planuję przez złą opinię w sród środowisku w którym się
      obracam,własnej opinie nie mam.Obecnie jeżdzę na Ferodo Sintermetalowych.Klocki
      są bardzo twarde i posiadaja wyjatkowo wysoki współczynnik tarcia.Słychać aż
      chrobot podczas dochodzenia do zera przy gwałtownym hamowaniu.Wspaniale sie
      spisuja na mokro.Zrobiłem na nich już 11500km i ok 1/3 zużyte.Oczywiscie ostro
      jebią tarcze ale wydaje mi się że warto,jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam i
      mam nadzieję ,że pomogłem.heja
      • Gość: brembo Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:08
        ja jezdzilem na ebc HH, cos jak te co kondzik pisze. 20000km mi styknely.
        kosztuja 100zł ale ze 4 komplety i po tarczy. ale o tak warto, bo heble jak
        malina. pozdro!!
    • Gość: rysiek24 Re: Klocki hamulcowe Saito i Lucas uzywa ktos ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:15
      jedyne sentimetalowe te te saito do enduro ciezko znalesc twarde klocki a tymczasem ja jezdze glownmie po asflacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka