Dodaj do ulubionych

No poradzcie-golas czy "S" /SV650

07.10.05, 11:16
Witam.
Którą wersje byście wybrali?Obie mi sie podobają i mają swoje wady i zalety.
Będe jeździł duużo po mieście ale planuje również traski np. na Nord Cap itp.
a wtedy zawsze warto mieć chociaż małą ale zawsze owiewke.
Pozdrawiam.
P.S.Kolor wiem jaki ma mieć;)
Obserwuj wątek
    • szymon.dziawer Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 07.10.05, 11:30
      Jeśli myślisz o nowym motocyklu, to weź pod uwagę, że w ofercie oficjalnej
      sieci sprzedaży Suzuki w Polsce nie ma SV 650 (golasa), jest tylko S-ka. Wiec
      zakup nakeda nowego będzie o tyle kłopotliwa, że trzeba będzie po niego
      pojechać zagramanicę, albo zgłosić się do nieoficjalnego dystrybutora.
      Jeśli zaś chcesz kupić używkę, to pamiętaj również, że SV 650 była w ofercie
      Suzuki tylko w pierwszym roku sprzedaży (1999), więc prawdopodobieństwo
      trafienia w motocykl powypadkowy z zachodu jest o wiele wyższa.
      Szymon
      • Gość: brembo Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 12:58
        moim subiektywnym zdaniem to golas i dokupić do niego fajną szybe givi czy five
        starsa. bedzie chronic o niebo lepiej niz ta orginalna półowiewka ktora tylko
        dla wygladu jest po dmucha za nią jak siemasz. przemyśl sprawe!
      • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 07.10.05, 15:48
        Qrka-nigdy nie przypuszczałem,że spotka mnie zaszczyt korespondencji z Szymonem
        D.:D.
        To odpowiem:
        SV chce nabyć na zachodzie i myśle o roczniku '01.Trzeba poszukać ładnej.Na nowy
        mnie nie stać a na kredyt nie wezme bo jeżdżenie 650 przez 6 lat to chyba nie to
        o czym marze.
        Narazie jest 1:0 dla gołej.czekam na dalsze głosy.
        Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi:).

P.S.Szymonie-posiadasz jeszcze swoją Warszawe? (kiedyś sie doczytałem o tym
        chyba w Auto+)
        • Gość: Potas Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: 195.128.228.* 07.10.05, 16:48
          Panie kolego to są zasadniczo dwa inne motocykle głównie ze wzgledu na sposób
          mocowania kierownicy! Jak jest owiewka to może tego nie widać, ale kierycha
          jest typu sportowego, mocowania typu clipon.Wymusza to pozycję bardziej
          sportowo-pochyloną. A w glasie jak w klasycznej WSK, siedzisz wygodniej,ale za
          to nie masz tego poczucia, że jesteś Maxem Biaggi.Wydaje mi się też, że
          przełożenie końcowe jest troszkę inne, i tylny wahacz w golasie krótszy o 1
          cm,ale głowy za to nie dam. Jeździłem na obu i zdecydowanie wolę golasa. Może
          ze względu na lekko zarysowany mięsień piwny, a może ze wzgledu na upodobania
          bardziej do turystyki niż do sportu. Przymierz się nawet bez jazdy do obu i sam
          zrozumiesz różnicę.
          • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 07.10.05, 18:04
            No Ok.Pozycja jest inna i to jest oczywiste(no może z tą WSK to lekka
            przesada-prędzej Jawa;) ).Przełożenie również (ale jakie to ma znaczenie-i tak
            na golasie nikt nie jeździ 180 bo to sprzęt nie do tego).Problem w tym,że nie
            mam sie gdzie przymierzyć do sprzęta a znowu jechać do Niemiec bez konkretnego
            typu to troszke bez sensu (szkoda czasu na latanie i mierzenie na miejscu) i
            dlatego pytam.
            Ale dzięki za kolejną wypowiedź i pozdrawiam.
            To jest już 2:0 dla golaska.
            • Gość: brembo Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:35
              tak tak! S ma jeden ząbek na zębatce mniej z tyłu. tak czy siak kiera wyżej
              napewno odpręża przedramie, krzyż i nadgarski. pozdro !!
              • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 07.10.05, 19:37
                Brembo-a masz jakieś fotki SV z takimi akcesoryjnymi owiewkami?Bo napewno nie
                chodzi mi o zwykłą szybke tylko o coś z czym Suzka będzie wyglądała ładnie.
                Pozdrawiam.
                • saracen1608 googluj zefir 07.10.05, 19:40
                  images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=suzuki+sv+fairing
                  wpisujesz i masz
                  pzdr :]

p.s.
                  naked z szybką dla mnie rządzi - przynajmniej jesli chodzi o wyglad ;]
                  • mateuszm88 Re: googluj zefir 07.10.05, 20:22
                    www.scigacz.pl/Suzuki,SV650,893.html
                    Tutaj masz dość sensowny opis tegoż motocykla. Szczerze mówiąc sam miałbym
                    problem który wybrać (z owiewką czy bez). Mi osobiście owiewka w pierwszej
                    wersji nie podoba się, więc raczej wybrałbym nakeda. Co innego w nowszych
                    wersjach, bo one moim zdaniem są pięęękne :D.

Pozdrawiam!
                    • zephir Re: googluj zefir 08.10.05, 03:47
                      Saracen-dzieki:).Mateusz-może masz racje: nowe ładniejsze ale na wtrysku-już w
                      tunelach nie postrzelasz z wydechu:D.
                      No ale 3:0 dla golaska:).
                      P.S.Opis ze ścigacza znam.Tak samo jak z ŚM i Motocykla.Ale dalej nie wiem co
                      wybrać chociaż przewaga jest po stronie golaska:)
                      • supermacio Re: googluj zefir 08.10.05, 06:55
                        Nie mogl bym tego ujac inaczej nowa sv z owiewka ladniejsza, stara bez -
                        fajniejsza. Ja bym wybral bez.
                        • zephir Re: googluj zefir 08.10.05, 11:04
                          5:0 dla golaska :D
                          Słuchajcie-googluje już jakiś czas:D.Dla zainteresowanych: www.sv650.org/
                          i svrider.com/ .A mój taki typ nr 1 to :
                          www.scigacz.pl/apps/?portlet=image/show&main_template=main/view&url=gallery/test_motocykli/sv650_1_kwintesencja_motocykla.jpgPozdrawiam.
                          P.S.Tylko jak to sie dzieje,że wszyscy wolą golasy a w Szczecinie jeżdżą same
                          "S"?Jest tego już z 5 sztuk.No a ja sie chyba wyłamie (jak zwykle;) ) i kupie
                          golaska:))
                          • zephir Re: googluj zefir 08.10.05, 11:07
                            Oczywiście tak jest prawidłowo:
                            www.scigacz.pl/apps/?portlet=image/show&main_template=main/view&url=gallery/test_motocykli/sv650_1_kwintesencja_motocykla.jpg
                            • zephir Re: googluj zefir 09.10.05, 09:53
                              Nikt więcej nie zagłosuje:?Przecież to obowiązek każdego Polaka-szczególnie
                              dzisiaj:D.No to jak-golas czy "S"?
                              Pozdrawiam.
                              • patmate Re: googluj zefir 10.10.05, 21:40
                                Sam musisz zadecydować do czego potrzebujesz SV-ki? Jeżeli po mieście,
                                ewentualnie turystycznie i relaksacyjnie do 130km/h to naked. Jeżeli opanował
                                demon szybkości to tylko z owiewką. Przy predkościach powyzej 150 na nakedzie
                                będziesz czuł że pęd powietrza spycha cały tułów z siedzenia, na obudowanym
                                (półowiewka) będzie szarpało tylko łbem-różnica zasadnicza.
                                A na forum:
                                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10420
                                zapytaj o wrażenia Hiszpana25 - jeździ SV i jest ze Sz-na
                                Pzdr
                                • patmate Re: googluj zefir 10.10.05, 21:48
                                  Dlaczego nie Fazer 600? SV-a objedzie i przynajmniej nie ma dylematu-golas czy
                                  owiany;-). Jeżeli jedziesz do rajchu w ciemno bierz pod uwagę, że SV-y nie leżą
                                  na ulicy, pewnie trafisz na różne ale inne propozycje-bierz pod uwagę
                                  równorzędne propozycje inaczj objeździsz całe Niemcy i wrócisz z niczym....
                                  Pzdr
                                  • zephir Re: googluj zefir 11.10.05, 00:08
                                    Patmate-Hiszpana znam.Siedziałem na jego SV.Ale nie mam porównania do
                                    golasa.Poza tym nie jeździłem na SV.Co do Fazera to odpada bo chce fałke.
                                    A jeśli chodzi o demona to... to ma być pierwszy własny japoniec.Niewiem czego
                                    chce.Dlatego pytam.
                                    Pozdrawiam.
                                    P.S.Tylko nie piszcie mi,żebym kupił GS'a.Fujjj.
                                    • patmate Re: googluj zefir 13.10.05, 11:23
                                      Podjedż do Schwedt-serwisu Suzuki (akurat wycieczka na moto). Tel 0049-3332-
                                      511647 można zapytać czy mają używaną. Zasymulować chęć kupna-przynajmniej
                                      można się przymierzyć. Wczoraj tam byłem po crash-pady, ale nie jestem pewny
                                      czy widziałem SV, a podrodze jest też w Vierraden dealer Kawasaki i Skody-tam
                                      też mogą mieć jakieś używki
                                      Pzdr.
                                      • zephir ReNo niby łatwe ale.... 13.10.05, 11:48
                                        Ale żeby pojechać gdzieś i sie dosadzić to:
                                        1.trzeba mieć czym
                                        2.pojechać żeby usiąść?A jak kupie i sie okaże że to jednak nie to?Trzeba by
                                        polatać.
                                        3.Żeby polatać to trzeba mieć w czym a ja nawet kasku nie mam (nie mówie już o
                                        reszcie bo np. w adidasach jazdy sobie nie wyobrażam).
                                        Pozdrawiam.
                                        P.S.A może za dużo problemów sobie stwarzam?
                                        P.P.S.Nikt nie ma gołej SV w okolicach Szczecina?
                                      • zephir ReNo niby łatwe ale.... 13.10.05, 11:48
                                        Ale żeby pojechać gdzieś i sie dosadzić to:
                                        1.trzeba mieć czym
                                        2.pojechać żeby usiąść?A jak kupie i sie okaże że to jednak nie to?Trzeba by
                                        polatać.
                                        3.Żeby polatać to trzeba mieć w czym a ja nawet kasku nie mam (nie mówie już o
                                        reszcie bo np. w adidasach jazdy sobie nie wyobrażam).
                                        Pozdrawiam.
                                        P.S.A może za dużo problemów sobie stwarzam?
                                        P.P.S.Nikt nie ma gołej SV w okolicach Szczecina?
                                        • zephir Re: Reeeeee;) 13.10.05, 11:53
                                          Coś sie pokrochmaliło,że poszło 2 razy:)
                                        • zephir Re: ReNo niby łatwe ale.... 13.10.05, 11:53
                                          Coś sie pokrochmaliło,że poszło 2 razy:)
                                        • patmate Re: ReNo niby łatwe ale.... 13.10.05, 12:16
                                          ad. 1 Podobno cos masz
                                          2 Usiasc zeby wiedziec czy pasuje. zeby wyrobic sobie pojecie o sprzecie
                                          raczej potrzeba paruset kilometrow i przesiasc sie na inny. Takie mozliwosci
                                          maja tylko testerzy z gazet. Pogadaj moze ktos pozwoli przeleciec sie Sv
                                          obudowanym (Chociwel)-bedzie pojecie o silniku, a potem przymierz sie do
                                          nakeda. Powinno wystarczyc. Nigdy przed kupnem moto nie mialem tak komfortowej
                                          sytuacji, zeby sobie polatac..
                                          3 Jezeli przymierzasz sie do kupna moto, zacznij od kasku itede
                                          Pzdr
                                          • Gość: zephir Re: ReNo niby łatwe ale.... IP: 213.136.229.* 13.10.05, 15:35
                                            No mam ale to SHL i nie jezdzi obecnie-trzeba mechanika.
                                            Ciuchow nie kupie bo nie wiem na co.Poza tym nie wiem ile wydam na SV wiec nie
                                            moge wydawac kasy na ciuchy:(
                                            Na chociwel nie zajade bo nie mam czym itd.
                                • supermacio Re: googluj zefir 13.10.05, 09:03
                                  Nie moge sie zgodzic z kwestia predkosci, bo obudowana sv robi jakies 215, wiec
                                  bez przesady. Tu juz raczej kwestie estetyki graja, no bo wiadomo - plastik
                                  fantastik ;)
                                  Pozdro
          • Gość: sv650golas Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: 12.175.32.* 10.11.05, 21:18
            Wszystko fajnie tylko, ze SV650 "golas" ma akurat dluzszy wahacz niz SV650S z
            owiewka. I przy okazji dodaje kolejny glos na golasa :)
    • Gość: up Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.teleton.pl 10.10.05, 15:07
      up:)
      • Gość: zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.teleton.pl 16.10.05, 16:29
        Nikt więcej nie poradzi:?
        • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 18.10.05, 13:41
          Widze,że tu naprawde mają ludzie pogrzane we łbach.Lepiej pisać o kaszankach i
          psie na spacerze niż pomóc w dokonaniu wyboru.Bo zawsze jest to konwersacja nt
          motocykli a nie dupie Maryny.
          Pozdrawiam tych co mi odpisali i tych co nie odpisali bo nie mają zdania na ten
          temat.Tych co mnie olali też pozdrawiam;).
          • Gość: rzawy Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 18.10.05, 13:53
            "Którą wersje byście wybrali?Obie mi sie podobają i mają swoje wady i zalety.
            Będe jeździł duużo po mieście ale planuje również traski np. na Nord Cap itp.
            a wtedy zawsze warto mieć chociaż małą ale zawsze owiewke"
            Przyjrzyj się uważnie powyższemu zdaniu.Na początku zadajesz pytanie a na końcu
            udzielasz na nie odpowiedzi.Więc czego jeszcze oczekujesz baranie ?
            • Gość: rzawy Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 18.10.05, 14:00
              Wspominałem już że dzisiaj na obiad jadłem kaszankę ??
              • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 18.10.05, 14:32
                A pomyślałeś kaszankojadzie,że do golasa też można dodać szybke???I teraz
                pytanie czy golas z szybką czy "S"?Taki mądry to sie wypowiedz a nie kaszanke
                męczysz.Nie prosiłem o wypowiedź tych co nie mają nic ciekawego do powiedzenia a
                sie odzywają.Nie masz o czym pisać to siedź cicho i nie zaśmiecaj mi postu.
          • Gość: siekiera77 Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.aster.pl 10.11.05, 23:20
            dzieki za pozdrowienia
            :-)
            • zephir Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 10.11.05, 23:34
              A niewiem "czy" i "kogo" pozdrawiałem ale pozdrawiam teraz:D
              • Gość: brembo Re: No poradzcie-golas czy "S" /SV650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:38
                ja jeżeli miałbym wybierać miedzy "S"/SV650 wybrał bym DL650. badziewne te
                motocykle jak całe suzuki, ale chociaż po lesie mozna poszaleć dodatkowo.
                i ochrona przed wiatrem i deszczem już jakaś jest:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka