Dodaj do ulubionych

pytanie blondynki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:40
hm od czego tutaj zacząć, a więc tak spotkałam dzisiaj znajomych, ktorzy
kupili sbie skuter 2suw wszystko ładnie pięknie tylko dowiedziałam się jednej
rzeczy która mnie jeszcze męczy bo w to, że 2suw jest szybszy od 4suwa to
jeszcze mogę uwierzyć, ale w to, że do 4suwa leje się olej do paliwa to jakoś
nie mogę uwierzyć jak ich się spytałam czy do swojego auta też leją olej do
baku to mnie wyśmiali że to jest całkiem inna sprawa i, że w 4 suwach tak sie
robi i koniec kropka i dodali że tak im powiedział sprzedawca więc nie
kłóciłam się juz dalej i normalnie zwatpiłam hehe
ja dalej upieram sie ze w takim 4 suwie nie miesza sie paliwa z olejem, byc
może się myle?????????????
dodam że nie znam się wcale na skuterach ale wiem co nieco na temat silnikow
4suwowych, więc dlatego sie znimi kłociłam, ale może naprawde nie mam
racji?????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas To jest podpucha nie odpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:07
      To widać odrazu, a pozatym to nie ma sensu typowy debilizm i prowokacja. A
      pozatym w h.j info jest w sieci, a pozatym skad taka osoba akurat by weszla na
      to forum tak samo z siebie
    • mlody1285 Re: pytanie blondynki 15.10.05, 22:49
      jasne ze sie mylisz- do czterosuwa trza lac olej bo moga kolanka w srodku
      zardzewiec przeciez same spaliny sa bardzo agresywne dla stalowej rury
      • Gość: blondynka Re: pytanie blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:06
        sorki ale to nie zadna podpucha po prostu myslalam ze na tym forum znajde
        odpowiedz a pozatym co w tym takiego dziwnego ze pytam a tak wogole chyba po to
        jest forum by moc pytac a nie wiecznie szukac w necie historia ktora opisalam
        zdarzyla sie naprawde nie wiem po co mialabym cos takiego zmyslac
        • mlody1285 Re: pytanie blondynki 15.10.05, 23:09
          wiec lej kobieto ten olej- nazdrowie stalowej rurze
    • Gość: rysiek24 wy sie smiejecie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 09:10
      koles do swojej zajezdzonej sierry 1.8 TD jak tankuje kompot babuniu czyli opal :) leje litr mixolu na 60 litrow kompociku mowi ze opal jest suchy i mixol przedluza troszke zywot silnika :)
    • Gość: Dzakas A jest taka jak pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 10:27
      Zresztą w silniku nie musisz grzebać bo moto było sprowadzono z raichu i
      przeszło wszystkie regulacje oleju nie wymieniałem bo on jeszcze się nadawał
      ale kupiłem olej motul 5100 pół syntetyk możę zbyt się wyrwałem z kupnem tego
      oleju ale w każdym bądź razie zawsze się przyda choćby na wiosne. Świece były
      wymienione bo jedna [poptrafiłą niedomagać zrobiłem 3500km może to dużo i mało
      ale jak dla mnie dużo jak policze ilość beznyzny wyrażonych w złotych jaką
      wyemitowałem w powietrze co do łańcucha zebatek itd to nei wymagają wymiany co
      do opon są nie zjeżdzone a pozatym mam 3 jewszcze na strychu 2 felgi gazniki i
      jakies tam duperele do niej gosciu dorzucal to brałem w końcu od sąsiada
      kupowałem a gówna by mi nie sprzedał bojaklbnym mu mógł spojrzeć w twarz bo to
      on sprowadził. A pozatym w silnku nie ma opcji aby coś poszło może osiągi nie
      są rewelacyjne bo poleci na maxa 160 i żaden ścigacz z tego nie jest ale zawsze
      można poejździć i się wybrać i wiedzieć, że się nie rozklekocze w trakcie. A
      dlaczego chce sprzedać bo chce większy proste bo mam już pieniądze na inny ale
      jak nie sprzedam to przerturlam sie jeszcze przyszly rok na nim pozbieram
      wiecej kasy i kupie cos innego a jesli ktos bedzie chcial w przyszlym roku
      kupic go za grosze to wole aby stal i miec dwa motory na niedziele. Jej
    • Gość: Dzakas Ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 10:30
      Nie wiem czy ja cos piłem czy paliłem ale poj..ałem posty.
    • Gość: Biker Re: pytanie blondynki IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 17.10.05, 06:32
      Jak narazie nikt Ci sensownie nie odpowiedzial czemu sie nie dziwie zwazywszy
      na poziom wiedzyniektorych.
      Do czteriosuwa leje sie czytsa benzyne bo olej do smarowania juz znajduje sie w
      silniku i pracuje w obiego zamknietym. Do dwusuwa trzeba zmiesac bezyne z
      olejem bo tylko w ten sposob mozna smarowac silnik.
      To tyle
      • Gość: brembo Re: pytanie blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:40
        e tam nie znacie sie. ja do swojego diesla leje 50/50 Olej napedowy z olejem
        spożywczym, lub 50/50 opałowy z olejem spożywczym. i jest gitara. auto pali ok5
        litrwo tej mieszanki co daje na ok. 15zł/100km jazdy. kto jezdzi taniej... hę;)???
        • Gość: rysiek24 Re: pytanie blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:51
          stare diesle wymiataja zlopia kompocik i im nie szkodzi :) tylko w zime jest klopot ale juz sa oleje opalowe na zime :D :D wiec dalej kompocik w uzyciu
      • Gość: blondynka Re: pytanie blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:07
        dzieki Ci wielkie Biker
        • Gość: lukasz Re: pytanie blondynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 20:37
          jak jezdzisz na czerwonej lub na slabej ropie to warto dolac mixsolu lub olejuz
          roslinnego zawsze lepsze smarowanie a ze kopci to nie zwracaj na to uwagi wazne
          ze tanio sie jezdzi.do mojego komara wlalem kiedys 0.5l benzyny 0.4 ropy i
          troche miksolu w gazniku byla benzyna wiec odpalil na benzynie jak jechalem to
          nie bylo roznicy tylko troche kopcil na bialo ale jak jechalem calym gazem to
          gasl ale jak tak na polowie gazy to dobrze bylo tylko ze jak go zgasilem to
          mialem problemy z zapaleniem wiec teraz jak robie takie mikstury to go nei gasze
          jezdze az wszytko wuejzdze tylko troche ma szybkie wolne obroty .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka