Dodaj do ulubionych

moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC

IP: *.stg.pl 18.10.05, 18:44
to samo co w temacie.
Nie chce zapalic.paliow mam, akumulator sprawny.
co moze byc przyczyna??
pomocy!
Obserwuj wątek
    • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 18:51
      a wcześniej jeździła czy wyciągnełeś z piwnicy i doopa nic? jak jeździła to sprawdź cewke...tzn weź od kogoś przełóz...innej metody nie znam...to może być jedna przyczyna ale chyba w ts 150 się zdarza
    • okrutny_mariuszek Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 18:52
      nie przekręciłeś kluczyka, zamknięty kranik, nie użyłeś kopnika, świeca
      zdechła, spadła fajka ze swiecy, zła mięszanka, zamokniety przewód wysokiego
      napięcia i tysiąc innych rzeczy
      po Twoim opisie nic nie można wywnioskować
      • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 18:58
        mialem wlaczony zaplon, ssanie tez, kranik rowniez.
        wczoraj jezdzielm normalnie.
        dzis chcialem jechac....odpalil...i gdy chcialem sie bierac do jazdy motor
        zgasl.
        i juz go nie moge odpalic.
        swiece patrzelem...daje iskre
        • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 19:17
          świcę zmień....daje iskrę na powietrzu, ale pod ciśnieniem już nie...
          • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 19:19
            siwca ma gdzies 2miesiace.
            juz by sie zuzyla??
    • Gość: mat Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:18
      to kup sobie zapałki!!:)
      • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:27
        to mi zabardzo nie pomogles
        • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 20:42
          świeca to jedna z wielu możliwości...trudno napisac coś nei widząc sprzęta....ale wierz mi że świeca może pójść... nawet po kilku km... sprawdź poszukaj może w domu masz jeszcze jakąś sztukę...
          • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:45
            spoko. z tego co wiem to swieca jest ta sama co w maluchu;)
            hehe to moze zakosze z malucha:P
            a jak nie to kupie nowa..koszt raczej niewielki
            • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 20:51
              iskra 95 chyba ok 7plnów... może śmiagłes w deszczu i zebrało sie trochę wody w gaxniku? wszystko może być mozliwe jak masz krucho z kasą to najpierw sprawdź gaxnik....ale stawaim na świecę właśnie
              • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:54
                w moich okolicach nie padalo.
                jezdzilem tylko po lesie...moze cos od piasku co?
                • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 21:03
                  od piasku chyba nie....ale może spróbowac kapnąć kilka kropel benzyny pod świecę a nóż...jakbym miał sztukę u siebie to bym ci poweidizął co i jak...ale...nie mam musisz kombinować...
                  • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 21:36
                    ok dzieki za pomoc.
                    jutro zobacze jeszcze przed szkola...moze cos mu odmienily humory;)
                    a jak nie to po szkole kupie swiece.
                    heh jak to nie pomoze to sie odezwe
                    • Gość: mat Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 23:22
                      poza świecą jest też do sprawdzenia cała elektryka! a jest iskra? jeśli tak to
                      sprawdzić gażniki trzeba!:)
                      • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 07:33
                        swieca daje iskre, ale na powietrzu.
                        • matmichal Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 10:12
                          sprawdz też filtr powietrza-może jest kompletnie zabrudzony? albo masz jakieś
                          h.jowe paliwo(czytaj sama woda) , albo mega nieszczelności na cylindrze,
                          zblokowana przepustnica w gażniku?
                          • Gość: BOB Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: 195.205.97.* 19.10.05, 10:56
                            Na moje oko jesli układ rozruchowy twojego gaznika (ssanie) jest taki sam jak
                            w etz 250 to spadła Ci taka gumka z tłoczka od ssania a z tego co wiem MZ ki '
                            simsonki itp. maja to do siebie ze bez uzycia ssania gdy silnik jest zimny
                            rozruch jest raczej nie mozliwy > POWODZENIA POZDRAWIAM !!!
                            • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 16:41
                              heh. przychodze ze szkoly. podchodze do odpalenia mzty.
                              przeczyscilem pierw swiece. wlaczylem tylko zaplon. i zaczalem "kopac"
                              i odziwo odpalil!
                              tylko odrazu wszedl na wysokie obroty!!
                              i to na zamknietym kraniku i bez ssania;/.
                              jakies sugestie?
                              • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 20:02
                                wszedł na wysokie? sam? np. zawieszona przpustnica....tzn zablokowała się w górnym punkcie....kumpel tak miał u siebie lub coś głębiej ściągnij gaźnik i rozbierz go jeseiń jest wieczór długi a przeczyszczając i sprawdzając gaźnik nie zaszkodzisz mu...

pozdrawiam
                                edwin
                                • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:09
                                  wlasnie go mialem rozkrecone...wyczyscilem w srodku.
                                  zalozylem jeszcze raz i dalej lipa.
                                  a gdzie jest ta przepustnica?(nie znam sie za bardzo).
                                  to jutro cos pokombinuje
                                  • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:23
                                    chodzi o iglice??
                                    jak ja sie ustawia?
                                    • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 21:40
                                      przpustnica to ten kawałek aluminium na iglicy:P poprostu zawisła gdzieś na górze trzeba odkręcić górna zakrętkę gaźnika i zobaczy ć czy ładnei opadła na sam dól... a może nie wkręciłes jakiejś dyszy? ...ciężko coś pisac bez konaktu wzrokowego:P z maszyną....

pozdrawiam
                                      edwin
                                      • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:52
                                        jutro pojde do motoru i zobacze jak sprawa wyglada:D
                                        a jak nie to zrobie jakies fotki i przesle:P
                                        • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 20.10.05, 15:20
                                          kurcze nie wiem jak powinna wygladac prawidlowo zlozona iglica. tata ja
                                          wyciagnal i sie rozleciala na czesci. i teraz nie wiadomo jak to ma byc.
                                          szukalem jakiegos obrazka albo schematu ale nic nie moge znalezc
                                          • edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 20.10.05, 15:39
                                            blaszkę załóż na środkowe wcięcie....wrzućiglicę do przpustnicy.....bierz korek załóz na linke na to sprężyne ściśnij ją tak żebyś mógł linką od gazu trafić do dziury w przpustnicy i już...
                                            • matmichal Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 20.10.05, 16:51
                                              a nie masz tam na miejscu jakiegoś kolesia,który by ci pomógł-bo naprawy na
                                              odległość sie nie sprawdzją
                                              • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 20.10.05, 17:25
                                                jutro niby jakis gostek ma przysc. juz raz mi pomogl hehe.
                                                to jutro juz pewnie dam wam spokoj
      • Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 22.10.05, 12:31
        sprzet juz dziala.
        ogolny przeglad motorka i zaczal normalnie funkcjonowac.
        thx za pomoc
    • saracen1608 edwin ja cie podziwam za twoja cierpliwosc :] 22.10.05, 17:04

• Gość: suzi8 Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 16:59
      sam mam ts 150 i jak niechce zapalić to odkręcam swiecę jak jest zalana to
      wkręcam nową i niema problemu z zapaleniem a jak mimo to nie zapali to
      spróbować zapalić z jedynki na pych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka