Gość: zbiku IP: *.stg.pl 18.10.05, 18:44 to samo co w temacie. Nie chce zapalic.paliow mam, akumulator sprawny. co moze byc przyczyna?? pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 18:51 a wcześniej jeździła czy wyciągnełeś z piwnicy i doopa nic? jak jeździła to sprawdź cewke...tzn weź od kogoś przełóz...innej metody nie znam...to może być jedna przyczyna ale chyba w ts 150 się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 18:52 nie przekręciłeś kluczyka, zamknięty kranik, nie użyłeś kopnika, świeca zdechła, spadła fajka ze swiecy, zła mięszanka, zamokniety przewód wysokiego napięcia i tysiąc innych rzeczy po Twoim opisie nic nie można wywnioskować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 18:58 mialem wlaczony zaplon, ssanie tez, kranik rowniez. wczoraj jezdzielm normalnie. dzis chcialem jechac....odpalil...i gdy chcialem sie bierac do jazdy motor zgasl. i juz go nie moge odpalic. swiece patrzelem...daje iskre Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 19:17 świcę zmień....daje iskrę na powietrzu, ale pod ciśnieniem już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 19:19 siwca ma gdzies 2miesiace. juz by sie zuzyla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:18 to kup sobie zapałki!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:27 to mi zabardzo nie pomogles Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 20:42 świeca to jedna z wielu możliwości...trudno napisac coś nei widząc sprzęta....ale wierz mi że świeca może pójść... nawet po kilku km... sprawdź poszukaj może w domu masz jeszcze jakąś sztukę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:45 spoko. z tego co wiem to swieca jest ta sama co w maluchu;) hehe to moze zakosze z malucha:P a jak nie to kupie nowa..koszt raczej niewielki Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 20:51 iskra 95 chyba ok 7plnów... może śmiagłes w deszczu i zebrało sie trochę wody w gaxniku? wszystko może być mozliwe jak masz krucho z kasą to najpierw sprawdź gaxnik....ale stawaim na świecę właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 20:54 w moich okolicach nie padalo. jezdzilem tylko po lesie...moze cos od piasku co? Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 18.10.05, 21:03 od piasku chyba nie....ale może spróbowac kapnąć kilka kropel benzyny pod świecę a nóż...jakbym miał sztukę u siebie to bym ci poweidizął co i jak...ale...nie mam musisz kombinować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 18.10.05, 21:36 ok dzieki za pomoc. jutro zobacze jeszcze przed szkola...moze cos mu odmienily humory;) a jak nie to po szkole kupie swiece. heh jak to nie pomoze to sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 23:22 poza świecą jest też do sprawdzenia cała elektryka! a jest iskra? jeśli tak to sprawdzić gażniki trzeba!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 07:33 swieca daje iskre, ale na powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 10:12 sprawdz też filtr powietrza-może jest kompletnie zabrudzony? albo masz jakieś h.jowe paliwo(czytaj sama woda) , albo mega nieszczelności na cylindrze, zblokowana przepustnica w gażniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOB Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: 195.205.97.* 19.10.05, 10:56 Na moje oko jesli układ rozruchowy twojego gaznika (ssanie) jest taki sam jak w etz 250 to spadła Ci taka gumka z tłoczka od ssania a z tego co wiem MZ ki ' simsonki itp. maja to do siebie ze bez uzycia ssania gdy silnik jest zimny rozruch jest raczej nie mozliwy > POWODZENIA POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 16:41 heh. przychodze ze szkoly. podchodze do odpalenia mzty. przeczyscilem pierw swiece. wlaczylem tylko zaplon. i zaczalem "kopac" i odziwo odpalil! tylko odrazu wszedl na wysokie obroty!! i to na zamknietym kraniku i bez ssania;/. jakies sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 20:02 wszedł na wysokie? sam? np. zawieszona przpustnica....tzn zablokowała się w górnym punkcie....kumpel tak miał u siebie lub coś głębiej ściągnij gaźnik i rozbierz go jeseiń jest wieczór długi a przeczyszczając i sprawdzając gaźnik nie zaszkodzisz mu... pozdrawiam edwin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:09 wlasnie go mialem rozkrecone...wyczyscilem w srodku. zalozylem jeszcze raz i dalej lipa. a gdzie jest ta przepustnica?(nie znam sie za bardzo). to jutro cos pokombinuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:23 chodzi o iglice?? jak ja sie ustawia? Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 19.10.05, 21:40 przpustnica to ten kawałek aluminium na iglicy:P poprostu zawisła gdzieś na górze trzeba odkręcić górna zakrętkę gaźnika i zobaczy ć czy ładnei opadła na sam dól... a może nie wkręciłes jakiejś dyszy? ...ciężko coś pisac bez konaktu wzrokowego:P z maszyną.... pozdrawiam edwin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 19.10.05, 21:52 jutro pojde do motoru i zobacze jak sprawa wyglada:D a jak nie to zrobie jakies fotki i przesle:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 20.10.05, 15:20 kurcze nie wiem jak powinna wygladac prawidlowo zlozona iglica. tata ja wyciagnal i sie rozleciala na czesci. i teraz nie wiadomo jak to ma byc. szukalem jakiegos obrazka albo schematu ale nic nie moge znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 20.10.05, 15:39 blaszkę załóż na środkowe wcięcie....wrzućiglicę do przpustnicy.....bierz korek załóz na linke na to sprężyne ściśnij ją tak żebyś mógł linką od gazu trafić do dziury w przpustnicy i już... Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC 20.10.05, 16:51 a nie masz tam na miejscu jakiegoś kolesia,który by ci pomógł-bo naprawy na odległość sie nie sprawdzją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 20.10.05, 17:25 jutro niby jakis gostek ma przysc. juz raz mi pomogl hehe. to jutro juz pewnie dam wam spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiku Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.stg.pl 22.10.05, 12:31 sprzet juz dziala. ogolny przeglad motorka i zaczal normalnie funkcjonowac. thx za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi8 Re: moja MZ TS 150 NIE CHCE PALIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 16:59 sam mam ts 150 i jak niechce zapalić to odkręcam swiecę jak jest zalana to wkręcam nową i niema problemu z zapaleniem a jak mimo to nie zapali to spróbować zapalić z jedynki na pych Odpowiedz Link Zgłoś