Dodaj do ulubionych

Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:50
Jaki ścigacz jest najlepszy i dlaczego? HONDA CBR, KAWASAKI NINJA, SUZUKI GSX,
DUCATI czy inny? Napiszcie proszę w kilku zdaniach dlaczego akurat ten.

I jeszcze jedno pytanie. Jaki doradzilibyście motocykl osobie początkującej
(tzn, może nie całkiem bo jeździć potrafię, zaczynałem od skuterów a później
jeździłem na 125cc, ale to właściwie tak jakbym nie jeździł :-(
Nie chodzi mi tutaj o to aby kupić motocykl na jeden sezon i później zmienić,
chciałbym kupić coś czym mógłbym jeździć kilka lat, w grę wchodzi niestety
tylko używana maszyna bo do dyspozycji mam około 20,000PLN

P.S
Pierwsze pytanie nie ma związku z drugim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Yamasz Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:58
      o tak! ducati, koniecznie 998 albo "przechodzone" 748 mniam!!! jak cie nie stac
      to zawsze pozostaje banalna japońszczyzna typu R1, czy GSXR...R1 jako jedyna
      nie ma jeszcze dynamicznego doładowania, co nie znaczy że jest najwolniejsza
      178 KM o ile dobrze pamiętam...ale dukaty najlepsze!!!
      • szymon.dziawer Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? 10.11.05, 13:39
        Nie MUSISZ odpisywać na wszystjkie posty, poza tym, jak coś piszesz, to nie
        sadź baboli.

Gość portalu: Yamasz napisał(a):
        > R1 jako jedyna
        > nie ma jeszcze dynamicznego doładowania

Ma od 2004 r.
        Szymon
        • Gość: Yamasz Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:13
          moze i masz racje, ale nie jestem do końca przekonany... kurcze szymek jak
          poszerze swoją wiedze na temat sprzetów to bedziemy mogli
          podyskutowac...narazie oddaje ci pole...ej a ten "najlepszy" scigacz to bedzie
          dukat 998 co?? ja tam bym na niego postawił... ;]
          • blade20 Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? 10.11.05, 14:29
            Widze, ze na forum znow sie robi wesoło :) Panie Dziawer niech sie pan tak nie
            denerwuje bo Pan osiwieje :) Tak to juz jest ze co roku zimą pojawiają się
            ciekawe posty :) PZDR
          • Gość: NYorker Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? IP: *.kondylis.com 10.11.05, 16:08
            dukaty sa drogie w eksploatacji. co ile trzeba sprawdzac zawory? 5000km? sie
            sypia, ale maja charakter - przyznaje. nie wiem, co mozna za 20k. prilery moze
            nie powalaja tlumow tak, jak dukaty, ale rotaxy sa niezniszczalne.
    • Gość: Dzakas Ja na twoim miejscu mając 20 tys kupuilbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:26
      Cbr F4 bo jest na wtrysku albo poszukal jakies taniej 929 albo 900 jesli
      interesuja cie wieksze moce. Mozesz rownierz pokusic sie o R1 ale na twoim
      miejscu bym nie przesadzal wez pod uwage gdzie bedziesz jezdzil z jaka
      predkoscia. Bo 600 i 1000 ma podobny start do 100 mozna powiedziec ze taki sam
      dla normalnego nei wczutego czlowieka takiego jak ja. Jelsi bedziesz jexdzil po
      miescie to nie kupuj 1000 wiecej pali a pozatym chyba te 5 sekund do 200 nie
      zrobi ci roznicy a wrecz moze ocalic ci zycie jesli jzu wolisz sobie szybciej
      pojezdzic. Wiec polecam F4 poniewaz zajebisty motorek hondy na wtrysku ktorym
      zrobisz juz nie mala furore.
      • Gość: początkujący Re: Ja na twoim miejscu mając 20 tys kupuilbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:04
        Dzięki wszystkim za odpowiedzi. 1000cc to jak na mnie zdecydowanie za dużo, więc
        ewentualnie zostałbym przy 600. Chciałem jednak jeszcze tylko zapytać czy
        pomiędzy Hondą cbr f4 a cbr rr jest jakaś istotna różnica. Jeżeli tak to jaka?
    • Gość: kondzik86 Re: Który ścigacz Waszym zdaniem jest najlepszy? IP: *.devs.futuro.pl 10.11.05, 21:21
      Najlepszy jest taki ,który się najlepiej ściga... najszybciej porusza i
      przyspiesza... o tak!... ;)
      • deviant.rr qrwa ludzie przepraszam za swój język,ale... 11.11.05, 16:49
        jak dla mnie najlepszym moto ze ścigów to tylko Suzuki GSXR-750 model K4-K5
        poprostu one najbardziej mi się podobają (rzecz gustu) i wydaje mi się, że to
        takie nasterydowane 600tki - łatiwej z nich wyciagnać to co oferują i są
        jednocześnie bardziej przyjzne kierującemu z racji ładniejszej mocy - jeżeli
        kiedyś ktoś będzie chciał się zamienić za 954RR to jestem chętny!
        • Gość: siekiera77 Re: ludzie przepraszam ale... IP: *.aster.pl 11.11.05, 21:06
          moj!
    • Gość: Dzakas Co do F4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:48
      Zadupkiem napewno, a czy mocą chyba nie apozatym poczytaj sobie o F4 na tej
      stronie
      www.scigacz.pl/Honda,CBR,600F,1210.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka