ka99a 05.12.05, 21:52 w katalogu ten v-strom jest opisany w kategorii "Sport Enduro Tourer"...?? czy ktos tym smiga i moze powiedziec czym jest bardziej? a porownujac do Transalpa, co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:32 to taki bardziej ścigacz. choc pozycja za kierą przypomina enduro troche. to tyle z enduro. reszta to szosa i touring:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 10:27 czyli slabo tym sie jezdzi po terenie, nawet lajtowym, szutry, polne drogi itp? bo takie tereny chce objezdzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:49 polne drogi i szutry mysle ze da rade www.smugmug.com/community/ADVrider nja tej stronie jest troche zdjec z tego typu wypadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:25 www.smugmug.com/search/index.mg?searchWords=strom&searchType=global&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dyn.optonline.net 06.12.05, 14:23 nie pieprz sie w przypadkowe ogladanie zdjec, tylko odwiedz advrider.com i zobacz, co ze stromami robia jean-luc albo burren rider. jezdzilem niedawno z facetem na stromie i nie widzialem, by gdziekolwiek na szutrze, czy starym nasypie kolejowym mial problemy. gdybym ogladal sie za stromem, to zyczylbym sobie tylko nieco mocniejszego zawieszenia z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker linki IP: *.dyn.optonline.net 06.12.05, 14:25 www.advrider.com/forums/showthread.php?t=64304&page=5&pp=15 www.advrider.com/forums/showthread.php?t=64304&page=1&pp=15 Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 18:06 dzięks! z tym błotem to burry trochę poszedł na hardcore'a! nie o takie warunki mi chodziło :))) ale to oznacza, ze maszyna daje rade ;) a jak oceniasz Transalpa w porównaniu do v-stroma? Gość portalu: NYorker napisał(a): > nie pieprz sie w przypadkowe ogladanie zdjec, tylko odwiedz advrider.com i > zobacz, co ze stromami robia jean-luc albo burren rider. jezdzilem niedawno z > facetem na stromie i nie widzialem, by gdziekolwiek na szutrze, czy starym > nasypie kolejowym mial problemy. gdybym ogladal sie za stromem, to zyczylbym > sobie tylko nieco mocniejszego zawieszenia z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 18:26 nie wiem, nowszych transalpow w stanach nie ma. znajomy ma ta 600. jezeli dobrze pamietam, to ledwie jakies 38 koni, ale facet wymiata, bo wiecej zalezy od kierowcy i warunkow, niz od sprzetu. wstawil progresywne sprezyny z przodu i wilbersa z tylu. nie odstaje od innych (inni odstaja od niego, ale jak wspomnialem to kwestia umiejetnosci). jesli mialbym wybierac miedzy nowym transalpem, a stromem 650, to pewnie zdecydowalbym sie na 21" kolo na przedzie i dluzsze skoki zawieszen (i zdaje mi sie mniejsza mase). generalnie honada ma tez reputacje lepsza mimo, iz hondy uwazane sa za nudne. stromy z drugiej strony, maja znakomite v-twiny, daja wiekszy komfort. jezeli wiekszosc jazdy zamierzasz odbywac na asfalcie, to 19" kolo na przedzie tez stanowi roznice. roznica w prowadzeniu w winklach miedzy 19", a 21" to niebo a ziemia, by o szerszym wyborze gum na 19" nie wspomniec (i vice versa - malo klockow i semiklockow na 19"). wee to nie jest zly wybor. przymierz sie tylko, bo rozmiarem nie odbiega od vee (tl100), a to niemala krowka. ps. przy innej okazji wspomnialem, ze rynek akcesoriow do stromow jest bogaty. nie ma problemu z crash-barami albo z bash-plate (jakkolwiek po polsku to sie nazywa). touratech.com Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 14:02 orientujecie sie moze w cenach uzywanego v-storma 650?? model maszyny nie jest stary, wiec jest slabo na rynku (nikt nie sprzedaje, albo mało kupiono :)) a nówka jak to nówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:11 transalp 650 czy dl650 to juz szosówki. mozna na nich cos tam w terenie,(duzo zalezy od jezdzca) ale np transalp 600 lepiej sie do tego nadawał. masa taka sama. jeżeli uwazasz ze koło na asfalcie lepsze jest 19" od 21" to jesteś w błedzie. 21" większą powieżchnia wzdłużna opiera sie o asfalt np. niz 19" czy 17". ludzie sie boja tych 21" a strach wynika z ich nie wiedzy. co do wyboru opon pomiędzy tymi rozmiarami też sie nie zgodze. jest maaaaaasa opon na 21" nawet harry na tym smiga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 20:59 interesujace, ze producenci nie rozumieja tej zgrabnej teorii i zaopatruja typowo drogowe modele na przedzie w kola siedemnastocalowe, terenowe w dwudziestojednocalowe, a to co pomiedzy w dziewietnastki. z tylu siedemnasie na szosowki, osiemnascie w teren. mam nadzieje, ze honda, suzuki, yamaha, kawasaki, triumph, bmw, ducati przeczytaja tekst brembo i pojda po rozum do glowy. pirelli, metzeler, dunlop, michelin, bridgestone i reszta tez przejrza na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:16 np harley też ma 21" z przodu i nie jest motocyklem w żadnym innym calu terenowym. koło 21" ma taki dziwny efekt przy około 200kmh. nie pamietam jak on sie nazywa, chodzi o duże siły odśrodkowe. dlatego ze znanych mi motocykli tylko lc8 ma 21" nie myśl neanderlandczyku że mam zamir z toba polemizować, staram sie tylko dementować twoje demagogie. poza tym 21" ma lepszą charakterystyke najazdu na przeszkody, spróboj kiedys przejechać przez wysoko poprowadzone tory pociągu przejechać 19" a 21". w sumie to tak czy siak tył 17" nie przejedzie :) hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 21:39 "poza tym 21" ma lepszą charakterystyke najazdu na przeszkody, spróboj kiedys przejechać przez wysoko poprowadzone tory pociągu przejechać 19" a 21". w sumie to tak czy siak tył 17" nie przejedzie :) hyhy" lc8 <- typowo szosowy model motocykla. zadzwon brembo do ktm i powiedz im, by zalozyli 21" superdukowi, bo ma lepsza charakterystyke najazdu na tory kolejowe i tyyyle opon drogowych do wyboru... to cos, o czym piszesz to moment bezwladnosci. I = {mr2} niestety nie mam w klawiaturze stosownych znakow greckich, by dokladniej przedstawic wzor. m - masa ciala (fragmentow) r - odleglosc ciala (fragmentow) od osi obrotu jezeli przyswoisz ten wzor, to przejdziemy do jego uszczegolowienia, tj, do momentu obrotowego cial cylindrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:47 i tak nie chce mi się z toba kamilek pisać. są inne, bardziej przyjemne czynnosci na tym świecie. :) tak czy siak stawiam na 21". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 22:01 wykazales sie znajomoscia rzeczy i zdolnoscia nie mieszania zagadnien. wierze, ze wykazesz konsekwencje w niecheci, bebenku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon z Plebanii Re: quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:19 yyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 22:46 taaaa... widze, że dyskusję zdominowała filozofia / fizyka; a ja chc Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 22:50 ...a ja chcialem zapytac tylko "doswiadczonych" - czyli co smigali dwoma maszynami - co im sie bardziej podobało i dlaczego? zasatanawiam sie nad v-stromem, ale jest kurcze drogi nawet najstaszy uzywany; wybiore sie na jazde probna, ale i tak jestem ciekaw opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:02 Wszystko wskazuje na to, że VStrom bedzie moim pierwszym moto. W zasadzie dycyzje już podjąłem ale ciekaw jestem opinni o mniejszym DL-u. Interesuje mnie szczególnie kwestia żywotności. Dlatego ja również zachęcam do wypowiedzi jego użytkowników i nie tylko ich. Pozdro. fiftyfive Odpowiedz Link Zgłoś
ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:00 Gość portalu: fiftyfive napisał(a): > Wszystko wskazuje na to, że VStrom bedzie moim pierwszym moto. W zasadzie > dycyzje już podjąłem ale ciekaw jestem opinni o mniejszym DL-u. Interesuje mnie > > szczególnie kwestia żywotności. Dlatego ja również zachęcam do wypowiedzi jego > użytkowników i nie tylko ich. Pozdro. fiftyfive Kupujesz nówke czy jezdzoną maszyne? szukam wciąż cen "najstarszych" v-stromów 650, ale nie jest tu łatwo; czy znacie jakies linki do cenników używanych za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
rambo54 Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:06 tego fifty five to nie czytajcie bo on jest zboczony:) demagogie jakieś wypisuje a na motocyklu to na kursie tylko jeżdził nie licząc mojego TA ale był naje...ny :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:49 Oj Trampek Trampek, znowu piszesz szybciej niż myślisz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
rambo54 Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:08 www.mobile.de www.motoscout24.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:57 Sprawa jest otwarta. Decyzji jeszcze nie podjąłem. Wiem jedno, że jeśli kupię nowy w 2006 to z 2005. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.12.05, 01:41 Tu masz link: www.krad24.de/Motorraeder/ Klikasz: Suzuki/V-Strom i masz dojscie do wyceny i opinii zwyczajnych uzytkownikow. Nawet jesli nie znasz niemieckiego i tak latwo wyczaisz, ze to cenione moto. Zajrzyj tez na oceny immych motocykli, tak dla porownania. Stronke polecam wszystkim, ktorzy szukaja prostych i niezaleznych zestawien motocykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.12.05, 08:01 Znalazlem podstawowy artykul (2 czesci): www.mcnews.com/mcn/model_eval/VStrom05A.pdf www.mcnews.com/mcn/model_eval/VStrom05B.pdf Odpowiedz Link Zgłoś