Dodaj do ulubionych

Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650

05.12.05, 21:52
w katalogu ten v-strom jest opisany w kategorii "Sport Enduro Tourer"...??

czy ktos tym smiga i moze powiedziec czym jest bardziej?
a porownujac do Transalpa, co sadzicie?

Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:32
      to taki bardziej ścigacz. choc pozycja za kierą przypomina enduro troche. to
      tyle z enduro. reszta to szosa i touring:)
      • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 10:27
        czyli slabo tym sie jezdzi po terenie, nawet lajtowym, szutry, polne drogi itp?
        bo takie tereny chce objezdzac
        • Gość: igi Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:49
          polne drogi i szutry mysle ze da rade www.smugmug.com/community/ADVrider
          nja tej stronie jest troche zdjec z tego typu wypadów
          • Gość: igi Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:25
            www.smugmug.com/search/index.mg?searchWords=strom&searchType=global&x=0&y=0
          • Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dyn.optonline.net 06.12.05, 14:23
            nie pieprz sie w przypadkowe ogladanie zdjec, tylko odwiedz advrider.com i
            zobacz, co ze stromami robia jean-luc albo burren rider. jezdzilem niedawno z
            facetem na stromie i nie widzialem, by gdziekolwiek na szutrze, czy starym
            nasypie kolejowym mial problemy. gdybym ogladal sie za stromem, to zyczylbym
            sobie tylko nieco mocniejszego zawieszenia z przodu.
            • Gość: NYorker linki IP: *.dyn.optonline.net 06.12.05, 14:25
              www.advrider.com/forums/showthread.php?t=64304&page=5&pp=15
              www.advrider.com/forums/showthread.php?t=64304&page=1&pp=15
            • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 18:06
              dzięks! z tym błotem to burry trochę poszedł na hardcore'a! nie o takie warunki
              mi chodziło :))) ale to oznacza, ze maszyna daje rade ;)

a jak oceniasz Transalpa w porównaniu do v-stroma?

Gość portalu: NYorker napisał(a):

> nie pieprz sie w przypadkowe ogladanie zdjec, tylko odwiedz advrider.com i
              > zobacz, co ze stromami robia jean-luc albo burren rider. jezdzilem niedawno z
              > facetem na stromie i nie widzialem, by gdziekolwiek na szutrze, czy starym
              > nasypie kolejowym mial problemy. gdybym ogladal sie za stromem, to zyczylbym
              > sobie tylko nieco mocniejszego zawieszenia z przodu.
              • Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 18:26
                nie wiem, nowszych transalpow w stanach nie ma. znajomy ma ta 600. jezeli
                dobrze pamietam, to ledwie jakies 38 koni, ale facet wymiata, bo wiecej zalezy
                od kierowcy i warunkow, niz od sprzetu. wstawil progresywne sprezyny z przodu i
                wilbersa z tylu. nie odstaje od innych (inni odstaja od niego, ale jak
                wspomnialem to kwestia umiejetnosci). jesli mialbym wybierac miedzy nowym
                transalpem, a stromem 650, to pewnie zdecydowalbym sie na 21" kolo na przedzie
                i dluzsze skoki zawieszen (i zdaje mi sie mniejsza mase). generalnie honada ma
                tez reputacje lepsza mimo, iz hondy uwazane sa za nudne. stromy z drugiej
                strony, maja znakomite v-twiny, daja wiekszy komfort. jezeli wiekszosc jazdy
                zamierzasz odbywac na asfalcie, to 19" kolo na przedzie tez stanowi roznice.
                roznica w prowadzeniu w winklach miedzy 19", a 21" to niebo a ziemia, by o
                szerszym wyborze gum na 19" nie wspomniec (i vice versa - malo klockow i
                semiklockow na 19"). wee to nie jest zly wybor. przymierz sie tylko, bo
                rozmiarem nie odbiega od vee (tl100), a to niemala krowka.

ps. przy innej okazji wspomnialem, ze rynek akcesoriow do stromow jest bogaty.
                nie ma problemu z crash-barami albo z bash-plate (jakkolwiek po polsku to sie
                nazywa). touratech.com
    • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 14:02
      orientujecie sie moze w cenach uzywanego v-storma 650??
      model maszyny nie jest stary, wiec jest slabo na rynku (nikt nie sprzedaje,
      albo mało kupiono :))
      a nówka jak to nówka...
    • Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:11
      transalp 650 czy dl650 to juz szosówki. mozna na nich cos tam w terenie,(duzo
      zalezy od jezdzca) ale np transalp 600 lepiej sie do tego nadawał. masa taka
      sama. jeżeli uwazasz ze koło na asfalcie lepsze jest 19" od 21" to jesteś w
      błedzie. 21" większą powieżchnia wzdłużna opiera sie o asfalt np. niz 19" czy
      17". ludzie sie boja tych 21" a strach wynika z ich nie wiedzy. co do wyboru
      opon pomiędzy tymi rozmiarami też sie nie zgodze. jest maaaaaasa opon na 21"
      nawet harry na tym smiga!
      • Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 20:59
        interesujace, ze producenci nie rozumieja tej zgrabnej teorii i zaopatruja
        typowo drogowe modele na przedzie w kola siedemnastocalowe, terenowe w
        dwudziestojednocalowe, a to co pomiedzy w dziewietnastki. z tylu siedemnasie na
        szosowki, osiemnascie w teren. mam nadzieje, ze honda, suzuki, yamaha,
        kawasaki, triumph, bmw, ducati przeczytaja tekst brembo i pojda po rozum do
        glowy. pirelli, metzeler, dunlop, michelin, bridgestone i reszta tez przejrza
        na oczy.
        • Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:16
          np harley też ma 21" z przodu i nie jest motocyklem w żadnym innym calu
          terenowym. koło 21" ma taki dziwny efekt przy około 200kmh. nie pamietam jak on
          sie nazywa, chodzi o duże siły odśrodkowe. dlatego ze znanych mi motocykli tylko
          lc8 ma 21" nie myśl neanderlandczyku że mam zamir z toba polemizować, staram
          sie tylko dementować twoje demagogie. poza tym 21" ma lepszą charakterystyke
          najazdu na przeszkody, spróboj kiedys przejechać przez wysoko poprowadzone tory
          pociągu przejechać 19" a 21". w sumie to tak czy siak tył 17" nie przejedzie :) hyhy
          • Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 21:39
            "poza tym 21" ma lepszą charakterystyke najazdu na przeszkody, spróboj kiedys
            przejechać przez wysoko poprowadzone tory pociągu przejechać 19" a 21". w sumie
            to tak czy siak tył 17" nie przejedzie :) hyhy"

lc8 <- typowo szosowy model motocykla.
            zadzwon brembo do ktm i powiedz im, by zalozyli 21" superdukowi, bo ma lepsza
            charakterystyke najazdu na tory kolejowe i tyyyle opon drogowych do wyboru...

to cos, o czym piszesz to moment bezwladnosci.

I = {mr2}

niestety nie mam w klawiaturze stosownych znakow greckich, by dokladniej
            przedstawic wzor.

m - masa ciala (fragmentow)
            r - odleglosc ciala (fragmentow) od osi obrotu

jezeli przyswoisz ten wzor, to przejdziemy do jego uszczegolowienia, tj, do
            momentu obrotowego cial cylindrycznych.
            • Gość: brembo Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:47
              i tak nie chce mi się z toba kamilek pisać. są inne, bardziej przyjemne
              czynnosci na tym świecie. :) tak czy siak stawiam na 21".
              • Gość: NYorker Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.kondylis.com 06.12.05, 22:01
                wykazales sie znajomoscia rzeczy i zdolnoscia nie mieszania zagadnien. wierze,
                ze wykazesz konsekwencje w niecheci, bebenku.
      • Gość: NYorker quiz IP: *.kondylis.com 06.12.05, 21:00
        kto sie boi opon 21"?
        • Gość: Zenon z Plebanii Re: quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:19
          yyyyyyyyyyyy
    • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 22:46
      taaaa... widze, że dyskusję zdominowała filozofia / fizyka; a ja chc
    • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 06.12.05, 22:50
      ...a ja chcialem zapytac tylko "doswiadczonych" - czyli co smigali dwoma
      maszynami - co im sie bardziej podobało i dlaczego?

zasatanawiam sie nad v-stromem, ale jest kurcze drogi nawet najstaszy uzywany;
      wybiore sie na jazde probna, ale i tak jestem ciekaw opinii
      • Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:02
        Wszystko wskazuje na to, że VStrom bedzie moim pierwszym moto. W zasadzie
        dycyzje już podjąłem ale ciekaw jestem opinni o mniejszym DL-u. Interesuje mnie
        szczególnie kwestia żywotności. Dlatego ja również zachęcam do wypowiedzi jego
        użytkowników i nie tylko ich. Pozdro. fiftyfive
        • ka99a Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:00
          Gość portalu: fiftyfive napisał(a):

> Wszystko wskazuje na to, że VStrom bedzie moim pierwszym moto. W zasadzie
          > dycyzje już podjąłem ale ciekaw jestem opinni o mniejszym DL-u. Interesuje
          mnie
          >
          > szczególnie kwestia żywotności. Dlatego ja również zachęcam do wypowiedzi
          jego
          > użytkowników i nie tylko ich. Pozdro. fiftyfive

Kupujesz nówke czy jezdzoną maszyne? szukam wciąż cen "najstarszych" v-stromów
          650, ale nie jest tu łatwo;
          czy znacie jakies linki do cenników używanych za granicą?
          • rambo54 Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:06
            tego fifty five to nie czytajcie bo on jest zboczony:) demagogie jakieś wypisuje
            a na motocyklu to na kursie tylko jeżdził nie licząc mojego TA ale był naje...ny
            :):)
            • Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:49
              Oj Trampek Trampek, znowu piszesz szybciej niż myślisz...:)
          • rambo54 Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 08.12.05, 15:08
            www.mobile.de

www.motoscout24.de
          • Gość: fiftyfive Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:57
            Sprawa jest otwarta. Decyzji jeszcze nie podjąłem. Wiem jedno, że jeśli kupię
            nowy w 2006 to z 2005. Pozdrawiam.
    • Gość: waps Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.12.05, 01:41
      Tu masz link:
      www.krad24.de/Motorraeder/
      Klikasz: Suzuki/V-Strom i masz dojscie do wyceny i opinii zwyczajnych
      uzytkownikow. Nawet jesli nie znasz niemieckiego i tak latwo wyczaisz, ze to
      cenione moto.
      Zajrzyj tez na oceny immych motocykli, tak dla porownania.
      Stronke polecam wszystkim, ktorzy szukaja prostych i niezaleznych zestawien
      motocykli.
    • Gość: waps Re: Sport Enduro Tourer? - Suzuki V-Strom 650 IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 09.12.05, 08:01
      Znalazlem podstawowy artykul (2 czesci):
      www.mcnews.com/mcn/model_eval/VStrom05A.pdf
      www.mcnews.com/mcn/model_eval/VStrom05B.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka